|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#72601 | |
|
EDUkator
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Hej dziewczyny
![]() Może pamiętacie mnie, odezwałam się tu kilka razy jakiś miesiąc/dwa miesiące temu, ale czytam Was codziennie ![]() Grzecznie nie dotykam prostownicy, włosy falowały coraz ładniej, ale jak przyszło takie zimno, to pomimo starań dostosowania pielęgnacji do PR i nadchodzącej zimy, włosy mi się prostują A na britishcurlies.co.uk jest o falach: Cytat:
Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014. Dbam o włosy: od III 2012. CG: od 5 VII 2012. Edytowane przez Majka1503 Czas edycji: 2012-10-26 o 22:39 |
|
|
|
|
#72602 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I tak i nie, trudno powiedzieć właściwie. Rok temu, gdy zaczynałam [rzygodę z CG miałam właściwie ścięte na prosto-lekko tylko końce przez fryzjera ścieciowane, zeby sie lepiej "po prostownicy" układały. Potem sama sobie jakąś metodą kucykową obcięłam w U (gdzieś we wrześniu 2011). A w styczniu 2012 zamarzyła mi się fryzura w kształcie Yarrowii i jakoś na oślep sama sobie pocieniowałam-ale niezbyt mocno(coby sobie krzywdy nei zrobić), tyllko końce gdzieś od wysokosci 10cm w dół (nie wiem, czy zrozumiałe to). No i z przodu mam bardziej podziabane(mniej więcej od brodu w dól)-tu lepiej widzę co robię, więc ciacham sobie co jakis czas po skosie. Z żalem przyłączam się do grona liniejących- dzis trzy spoooooore kępy( jedna przy myciu, druga przy nakładaniu odżywki d/s i czesaniu, trzecia przy spłukiwaniu) buuuu....
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-10-26 o 22:42 |
||||||
|
|
|
#72603 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny co mam zrobić żeby efekt zaraz po wysuszeniu mi się utrzymał? strasznie szybko mi się prostują te włosy, a trochę nie chcę dawać tony lakieru do włosów...
|
#72604 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#72605 |
|
Rozeznanie
|
żel nakładam, ale mam dawać go więcej?
|
#72606 |
|
Raczkowanie
|
|
#72607 |
|
Rozeznanie
|
|
#72608 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dobry wieczór Ostatnio robię za wolontariusza na festiwalu i wszelkie wieczory spędzam w kinie więc (-): nie nadążam za Wami (+): w łazience były wieelkie lustra, więc spróbowałam strzelić fotkę. Jakoś kiepska, ale... jest ![]() Byłam wyjątkowo zadowolona z moich włosów. Wieeem, powiecie że mało zdefiniowane, ale w miarę lubię takie. Jakby tak ciut bardziej... Oczywiście najlepiej by było, jakby całe były takie jak są przy twarzy, ale cóż... Nie mogę się dogadać z tyłem. Poza tym tego dnia całkiem ładnie błyszczały, czego nie widać na fotce. No i puchu wyjątkowo mało, jak na moje kłaki ![]() Idę poczytać ile dam rady i uciekam wcześniej spać
Magister biotechnologii. Bezrobotny, goły, wypalony magister. Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach. "Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi ₪ ø lll·o.
Edytowane przez Scintilla_Felis Czas edycji: 2012-10-26 o 23:05 |
|
|
|
|
#72609 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#72610 | |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, mi się zdarza siedzieć w koszulce i ponad godzinę... Jeszcze ze zmianą na suchą w połowie, bo inaczej słyszę miarowe "kap, kap" za plecami.
a kiedy robię odgniatanie z "czymś" na rękach, to zaraz część włosów się do łap przykleja i mam siano jak w banku. Znaczy większe siano, bo tak zawsze coś jest. Pisałyście też o tym, co się dzieje z włosami (stopniu skrętu) wraz z mocą zmoczenia... Cóż, moje zupełnie mokro się kręcą, potem - coraz bardziej się prostują. Najlepsze są podczas wciskania im żelu, potem wszystko powoli siada i nie ważne jak długo trzymam w koszulce ![]() Cytat:
Kiedy wiem, że nie będę miała czasu na olejowanie przed wieczornym myciem, to rano łapię za biedrę, nakładam na włosy, wiążę warkocz i wychodzę z domu. Jak wracam to dorzucę jeszcze jakiegoś oleju i po godzinie myję.
Magister biotechnologii. Bezrobotny, goły, wypalony magister. Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach. "Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi ₪ ø lll·o.
Edytowane przez Scintilla_Felis Czas edycji: 2012-10-26 o 23:15 |
|
|
|
|
#72611 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
wymiana - kolczyki Edytowane przez maroooda Czas edycji: 2012-10-26 o 23:13 |
||
|
|
|
#72612 |
|
Rozeznanie
|
to może po kolei , od mycia: mycie albo szampon BD albo emulsja gloria albo balsam potter's aloesowy, potem np maska gloria, splukuje, zakwaszam, odzywka b/s joanna z apteczki babuni na ociekające i po jej nałożeniu włosy już ugniatam z głową do dołu (odsączając wodę), potem odciskam, na to żel (ostatnio lniany+mrożący, mam jeszcze ISANA), tshirt na głowę na ok 20-30minut, potem albo daję im wyschnąć naturalnie, albo podsuszam dyfuzorem
|
#72613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja suszenia dyfuzorem jeszcze nie próbowałam, a już tydzień będzie jak go mam ..
wymiana - kolczyki Edytowane przez maroooda Czas edycji: 2012-10-26 o 23:21 |
|
|
|
|
#72614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#72615 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Faktycznie nie pomyslalam o tym jakos :P dzieki teraz bede miala mniej zabawy z tym ![]() Cytat:
Ze szklanej butelki ciezko jest wyciagnac i rozpuscic w rece czy mikrofalowce A snieg tez mnie dzis zaskoczyl u mnie bylo go dosc i ogolnie na poludniu Polski z tego co wiem pruszylo zastanawia mnie gdzie jeszcze byl snieg![]() Cytat:
slicznie ![]() Cytat:
ale z lnianym faktycznie moze byc lepsze utrwalenie ![]() Cytat:
Ja w ogole tak patrzylam ostatnio na polki sklepowe i stwierdzilam ze wszystkie rzeczy stricte do kreconych wlosow poznikaly z polek jakos wycofali... juz dawno nie widzialam nic do kreconych poza nivea flexible curls i to tez nie bardzo Moja mama stwierdzila ze to wlasnie dlatego ze sie dobrze sprzedaja to oni je eliminuja aby wstawic w to miejsce kosmetyki ktore nie chca sie sprzedawac.Zastanawiam sie czy oni chca sie pozbyc wszystkich kreconowlosych czy jak? ![]() Cytat:
Wiecej zelu albo do zelu jeszcze np lnianay albo odzywka b/s i zel ![]() Cytat:
To ostroznie z tymi wloskami jak je przerzucasz Ale masz piekna dlugosc wlosow No i mam nadzieje ze z tym tylem tez sie dogadasz i beda tak cudne jak te z przodu |
|||||||
|
|
|
#72616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#72617 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
nie radzę podgrzewać całości za każdym razem.
|
|
|
|
|
#72618 |
|
Zakorzenienie
|
Nie widziałam kokosa w butelce, zazwyczaj są w słojach
|
|
|
|
#72619 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to wygląda o tak (wkładka wewnątrz jest wyjmowalna i można ją prać )długo zwlekałam z użyciem, ale dziś był chrzest bojowy i coś czuję, że tej zimy to będzie mój najlepszy przyjaciel na chłodne dni ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
![]() a tak serio, to przyroda nie znosi próżni i myślę, że nawet gdyby - to znajdziemy zastępnik kochanej czarnuli ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- noo, muszą być dzielne i walczyć z potworami ![]() (jak mu się nie chce wieczorem iść to go straszę, że się gdzieś czają na dworze zboczeńcy ze zmarzniętymi kuśkami i wtedy idzie bez marudzenia)
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-10-26 o 23:51 |
||
|
|
|
#72620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O to jak kupie nowy to bede tak robic jak mowisz jezeli tak ma byc lepiej bo juz mi sie skonczylKupowalam w Piotrze i Pawle bo tylko tam znalazlam i byl tylko w butelce wlasnie
|
|
|
|
|
#72621 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nigdy nie miałam )potem po pół roku z reguły żałowałam... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
![]() ale ogrzewacz był dziś efektywniejszy (też mieszkam w kamienicy...)---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#72622 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
Być może jest w Twoim PiP
|
||
|
|
|
#72623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() także będe się uczyć myć odżywką w te dni kiedy następnego mam wolne, żebynie było przykrych niespodzianek, naszczęście często tak mam, zaleta 12h systemu pracy w szpitalu
|
|
|
#72624 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jestem jak najbardziej za! Chcę różową Isanę z powrotem! Cytat:
![]() Cytat:
Trzymałam koszulkę na włosach godzinę... I właśnie usłyszałam za plecami "kap"
Edytowane przez Scintilla_Felis Czas edycji: 2012-10-27 o 00:18 |
||||
|
|
|
#72625 |
|
Rozeznanie
|
robią się, potem je "wygniatam" no i jakiś czas włosy są fajne, a potem coraz bardziej się prostują (kwestia kilku godz)
|
#72626 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Zastanawiam się, czy ocet balsamiczny (ten czarny) w płukance nie zrobi mi kuku? Ile go dać? Kiedy go stosować? Po umyciu włosów a przed odżywką b/s?
|
|
#72627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od tego ich mamy ( miedzy innymi ).Moj TZ zabrania mi chodzic samej do polskiego sklepu, bo jest na nieciekawej ulicy, na ktorej zawsze pachnie ziolkiem i laza mniejsze i wieksze cpunki. W sumie jak to napisalam i przeczytalam- to mu sie nie dziwie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#72628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie powinno zrobić kuku no i do ostatniego płukania, czyli przed odżywką b/s
|
|
|
#72629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie mam dylemat, czy nałożyć olej i myć jutro włosy (myłam wczoraj) czy dopiero w niedzielę (ale mnie ten ocet kusi )
|
|
|
#72630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Plukanke octowa stosujesz po ostatnim plukaniu, przed nalozeniem odzywki b/s. Lyzeczka na pol litra (prosze mnie poprawic, bo dawno nie robilam ) powinna wystarczyc.Edit: o juz padla odp
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

Czy wasze fale/loki można łatwo przeczesać palcami, rozdzielają się, czy zdarza się że pasma są delikatnie posklejane? Ja tak mam i nie wiem czy to cecha charakterystyczna dla takich włosów (zawsze rozczesywałam włosy szczotką nawet kilka razy dziennie) czy wina złej pielęgnacji...
mimo ugniatania...

Oczywiście najlepiej by było, jakby całe były takie jak są przy twarzy, ale cóż... Nie mogę się dogadać z tyłem. Poza tym tego dnia całkiem ładnie błyszczały, czego nie widać na fotce. No i puchu wyjątkowo mało, jak na moje kłaki 
Jedno opakowanie np. L'orealów ledwo starcza mi na odrosty. Kompletnie to nieekonomiczne... Żeby to jeszcze się na efekt przekładało, a ja mam miliony cienkich włosów

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)