Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-26, 22:23   #481
ela_86
Wtajemniczenie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość

wkleje Wam leśnego Ewoludka
śliczny aniołek

dzięki za miłe przywitanie wszystkim mój maluch już śpi, dostał na siłę antybiotyk o 21 i do łóżka

co do fochów? uff myślałam, że tylko mój taki urwis. On już od dłuższego czasu łapie fochy. Na samym początku jak to się zaczęło to wpadał w wielki płacz i uwaga... rzucał się do tyłu, albo do przodu na podłogę, po prostu padał nie patrząc gdzie. Było to dość niebezpieczne, ale już mu przeszło. Teraz po prostu baaaaaardzo głośno krzyczy udając, że płacze albo tak śmiesznie zaciska zęby i łapie mnie za rękę czy gdzieś i ściska mocno... to już nie jest chyba normalne, oczywiście mówię mu, że nie wolno, może w końcu się posłucha.
A w takich bardziej lajtowych sytuacjach? np...... o np jak majstruje przy kontaktach... ja mówię nie wolno, a on się rozbrajająco uśmiecha i znów to samo albo jak pójdzie do drugiego pokoju i słyszę, że coś majstruje, wpadam z krzykiem, że nie wolno, to ze śmiechem ucieka
taki łobuziak
czasem wydaje mi się, że bunt 2latka przyszedł za wcześnie, a czasem boję się, że to tylko mała namiastka tego buntu...

czytam też o tych zębach, też swoje przeszliśmy, ale mój to jakoś tak wybiegł szybko z tymi zębami,wychodziły zawsze hurtem i już ma wszystkie oprócz piątek...

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-10-26 o 22:28
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 22:29   #482
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
śliczny aniołek

dzięki za miłe przywitanie wszystkim mój maluch już śpi, dostał na siłę antybiotyk o 21 i do łóżka

co do fochów? uff myślałam, że tylko mój taki urwis. On już od dłuższego czasu łapie fochy. Na samym początku jak to się zaczęło to wpadał w wielki płacz i uwaga... rzucał się do tyłu, albo do przodu na podłogę, po prostu padał nie patrząc gdzie. Było to dość niebezpieczne, ale już mu przeszło. Teraz po prostu baaaaaardzo głośno krzyczy udając, że płacze albo tak śmiesznie zaciska zęby i łapie mnie za rękę czy gdzieś i ściska mocno... to już nie jest chyba normalne, oczywiście mówię mu, że nie wolno, może w końcu się posłucha.
A w takich bardziej lajtowych sytuacjach? np...... o np jak majstruje przy kontaktach... ja mówię nie wolno, a on się rozbrajająco uśmiecha i znów to samo albo jak pójdzie do drugiego pokoju i słyszę, że coś majstruje, wpadam z krzykiem, że nie wolno, to ze śmiechem ucieka
taki łobuziak
czasem wydaje mi się, że bunt 2latka przyszedł za wcześnie, a czasem boję się, że to tylko mała namiastka tego buntu...

czytam też o tych zębach, też swoje przeszliśmy, ale mój to jakoś tak wybiegł szybko z tymi zębami,wychodziły zawsze hurtem i już ma wszystkie oprócz piątek...
jak czytam o Jasiu to jakbym o Marysi czytala doslownie. Poza zebami bo mamy ich tylko 6

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 22:32   #483
zanetaa88
Zakorzenienie

Witam się.

Byłam dzisiaj u sadysty.
Wymienił mi plombę z przodu i dostałam zastrzyk

Natka tantum verde jest dobrą sprawą na gardło

Lili
dla mnie za dużo tego czegoś co jest wokół świeczki,wolę prostą wersję ale generalnie ładnie Ci to wyszło

Ddewik skąd bierzesz takie dodatki to takich stroików?

Dama dziękuje za komplementy

Mam urlop

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 22:37   #484
zanka205
Zakorzenienie

u nas śnieg pada

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 22:37   #485
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
jak czytam o Jasiu to jakbym o Marysi czytala doslownie. Poza zebami bo mamy ich tylko 6
hehe to dwa diabliki to małżeństwem nie będą bo by się pozabijali

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Witam się.

Byłam dzisiaj u sadysty.

Dama dziękuje za komplementy

Mam urlop
a mi się 8 popsuła ;( i to mocno.... ja się panicznie boję dentystów, mam traumę jakąś... ale tak się miło składa, że moja siostra jest dentystką i tylko jej daje robić takie rzeczy, tylko, że mieszka na śląsku i jakoś się ostatnio nie składało.... :/ i już mnie straszy, że będzie do wyrwania

śnieg?? u nas podobno jutro ma padać, oglądałam pogodę, w nocy i cały dzień a Jaś jeszcze nie ma czapki zimowej :/ dobrze, że chociaż buty i spodnie mu zdążyliśmy kupić. Ale w sumie i tak mamy na razie zakaz spacerów, więc luzik, zdążymy

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-10-26 o 22:39
Stary 2012-10-26, 22:37   #486
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Hej

Jestem. miałam akcje o kryptonimie kupa. Wiktoria mi sie osr.ała az po same pachy. Nie wiedziałam jak mam sie do niej zabrać. Całe Body na plecach i bluzka brudne dawno nam sie to juz nie zdarzyło. Uffff

Ela witaj zostań z nami, zdrowka dla Jasia

Jaciee jak dzis Domek?

Ewoludek uroczy jak zwykle

Madziulka Szymus bardzo przystojny na fotkach. Az miło sie patrzy na takiego usmiechnietego brzdaca

Dziec śpi (pól godziny ja Usypialam) Tz poszedł do kina na nowego Bonda. Ja sobie zaraz JAKIS film włącze i bede sie relaksowac.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 22:41   #487
ela_86
Wtajemniczenie

dziękujemy
Stary 2012-10-26, 22:43   #488
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
tak czytam o tych szczepieniach, to wy wszytskie szczepiłyście na pneumokoki? bo my nie :?
tylko rotawirusy mamy
cos zawaliłam?
Ja szczepiłam i na rota i na pneumo

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Dominik spał bez smoczka, za to prawie całą noc z mamą Się przyzwyczaił w szpitalu
Nie można go od jedzenia odciągnąć, tak nadrabia zaległości. Za to zatwardzenie się pojawiło, więc dajemy mu jabłka i kiwi, może "puści".
Oooo może uda Wam się odsmoczkować

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kinga ciagle ma goraczke. musze jej dawac 3x na dobe nurofen bo wieczorem w nocy i ok 12 w dzien ma zwykle podwyzszona (37,5 i wiecej, w nocy nie mierze nawet)
Zęby?

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Pokażę Wam zdjęcia Szymonka 1. do dowodu, 2. do paszportu
Jest śliczny

Domek ma straszne zdjęcia do dowodu i paszportu, po prostu masakra
Później Wam pokażę.
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Pytanie na szybko: Co można stosować do inhalacji(jakie leki)?
My dzisiaj dostaliśmy Bedural.

Cytat:
przywitam się i usunę na trochę w cień, podczytam Was troszkę, poznam mam nadzieję, że uda mi się tutaj zadomowić i że pomożecie mi w tym

moje dziecię Jaś, narodzone 17.07.2011
Hej hej

Cytat:

Śliczna leśna Ewcia Fajną ma fryzurkę

Lili, świetne! Sama robiłaś?

Cytat:

Mam urlop
Właśnie mu zaczęłam wczoraj psikać

Oooo fajnie

Ja też sobie nie wyobrażam nie mieć rodzeństwa. Mam świetny kontakt z siostrą, jest ode mnie rok starsza. Jest zakochana w Domku, zresztą z wzajemnością. Przyjeżdża do nas często na pogaduchy i pobawić się z Dominikiem. W ogóle mam najlepszą siostrę na świecie
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 22:48   #489
brumek
Zakorzenienie

Piwnooka - jak powitanie z Hanią? Twarda byłaś, czy Hania dostała jednak UU?

Cytat:
przywitam się i usunę na trochę w cień, podczytam Was troszkę, poznam mam nadzieję, że uda mi się tutaj zadomowić i że pomożecie mi w tym

moje dziecię Jaś, narodzone 17.07.2011
Hej!
Trzeci Jaś nam się trafił Kocham to imię

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny, pytałam kiedyś, pewnie nie stosowałyście, ale zapytam jeszcze raz, może ktoś nie zauważył, a używał- chodzi mi o loxon 5% przeciw łysieniu. Zażywam od wczoraj, to wcierka - pewnie nie macie z nią doświadczeń ( od derma dostałam )
ja się nie odzywałam, bo nie znam tego cuda

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
1. Łeb mi dzisiaj pęka

2. Byłam z Domkiem u lekarza. Osłuchowo dalej czyściutko, natomiast gardło czerwone, stąd ten brak apetytu. Kaszle dalej paskudnie
Dostalismy syrop Pulneo i jakies kropelki do inhalacji na noc. W dzień normalnie solą mamy inhalować.
Dzielny był, dał się zbadać, dostał o Pani doktor naklejki dzielnego pacjenta
Idzie mu dolna czwórka i górna trójka

3. Ja weekend spędzam na uczelni, Domek zostaje z moją mamą.
1.
2. Uff, dobrze że w oskrzelach i płucach czysto Mam nadzieję, ze leki szybko pomogą.
Tymek te naklejki zjada
U nas to samo z zębami. Bo dolna trójka też już napuchła
3. Baw się dobrze

Cytat:
a z aktualności to walczymy z obturacyjnym zapaleniem oskrzeli. Z zeszłym tygodniu wróciliśmy chorzy od teściów :/ tzn. ja i Jaś chorowaliśmy, bo mój mąż chwilę wcześniej chorował. Ale to wyglądało na przeziębienie, nawet ja chyba byłam w gorszym stanie niż Jaś. Po 2 dniach minęło jak nigdy. Ja tam trochę jeszcze smarkałam, ale Jaś wyglądał na całkiem zdrowego. No, ale na weekend znów widzę, że leci mu z nosa, a potem zaczął kaszleć. nie miał nawet gorączki. Leczyłam go sama, ale jakoś nie szło to w dobrą stronę i poszłam do lekarza w środę. Lekarka go obsłuchała i mówi, że zapalenie oskrzeli byłam w szoku, bo dziecko wesołe, w ogóle po nim nic nie widać jakiegoś złego samopoczucia, brak gorączki, a tu taka "niespodzianka". No i leczymy się, antybiotyk, inhalacje. Dziś byliśmy na kontroli i na szczęście jest lepiej!
dobrze, że poszłam, bo byśmy wylądowali w szpitalu jakbym jeszcze chwilę zwlekała.... uff
i jeszcze mamy zakaz wychodzenia idzie zwariować w tym domu, on też już po ścianach łazi, no, ale co zrobić...
O kurczę, to przeżyliście stres... Dobrze, że już mu się poprawia.
A jaki Jaś jest? Spokojny czy szałaput?
I jak do nas trafiłaś po takim długim czasie?

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieciaki też strzelają fochy? Że się obraża, ucieka gdzieś do kąta, nie da dotknąć? Jula tak ma od jakiegoś czasu, albo jak Jej np. czegoś nie chcę dać-rozpuszczone dziecko
Jeszcze nie.

Cytat:
BrumekMy tez nie spimy

Nie ma mnie codziennie gdyż:
A) praca,praca,praca
B)zęby,zęby,zęby...tym razem 2 dolne 4

Ale cudny Ewoludek Sprząta drogę? D:
Szkoda tylko, że taki umęczony
Moja Bida też właśnie przed chwilą obudziła się z krzykiem i łapką w buzi nerwowo grzebałą

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
u nas śnieg pada
Nawet tego czytać nie chcę

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
U nas chyba też to samo, Lila marudna, wybudza się z płaczem , wstaje o nieludzkiej porze (czyt. 6rano) mniej je.
Ale my mamy dopiero jedynki i górne dwójki, teraz czas na dolne dwójki..

brumeczku ostatnio nawet nie mam czasu zdjęć dzieciom robić ale obiecuję że coś zrobię i się pokażemy
wrzuć na FB jakieś foty Tymcia, tam zaglądam codziennie, bo w pracy spokojnie możemy tu siedzieć wiec bym sobie Was pooglądała
Ja o prezentach też już myśle, na razie robię w głowie listy zakupów.
Lila na pewno dostanie jakieś Lego bo bardzo lubi i ładnie już buduje i łączy klocki.
Bidna Lilka. Tyle jeszcze przed nią...
A czemu z pracy na Wizaż nie zaglądasz, hę?
Stary 2012-10-26, 22:48   #490
Natka_
Zakorzenienie

Ej, nie straszcie śniegiem Ja jutro rano musze do Katowic jechać, a mam letnie opony
Stary 2012-10-26, 22:48   #491
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Po południu podrzuciłam Alę teściom a sama wybrałam się na zakupki. Powoli kompletuję garderobę do pracy od razu lepsze samopoczucie
Fajnie, ze masz taka mozliwosc, ja bym tez czasami tak chciala-pojsc z Tz do kina np.(a tak to musimy pare lat poczekac, aby razem pojsc, chyba ze z Boryskiem
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 22:55   #492
ela_86
Wtajemniczenie

brumek jakoś tak mi się przypomniało, ostatnio zbiera mi się na wspominki weszłam, żeby sprawdzić czy ktoś tu jeszcze jest i znalazłam znajome nicki

a co do Jasia, już gdzieś tam pisałam, generalnie ma opinię grzecznego, ale mały łobuziak z niego
Stary 2012-10-26, 22:56   #493
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Pokażę Wam zdjęcia Szymonka 1. do dowodu, 2. do paszportu
Cudny chłopak
Cytat:
ja sie tez inhaluje sola i o niebo lepiej

A ja korzystajac z pieknej pogody - czyli ze snieg nie pada i slonce swieci - od Wielkanocy, umylam okna az milo popatrzec. Firanki sie upraly, czekaja na TZ, az wroci i je zawiesi. Marysia byla na polgodzinnym spacerze i usnela, wiec ja przelozylismy do lozeczka i spi nadal.
Ja tez dawno nie myłam, ale w takie zimno nie mam zamiaru, podziwiam Eve ze Ci sie chciało

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Co myślicie ?
bardzo ladnie

Cytat:
Witam!!!!!!!!

DDewikBoskie stroiki sprzedaja Ci w hurtowni po kilka sztuk? Drogo?

Tak , bo to taka hurtownia, ze wszyscy moga kupowacCzy drogo-zalezy co?-np takie drewniane elementy po 1zl, 0.80zl, kwiaty 3zl sztuka, podklad kolo 10zl-w suie zaplacilam kolo 80zl(ale jeszcze oprocz tych rzeczy kupowalam żywe kwiaty, gabki florystyczne, koszyczek).Bede jeszcze robic malutki stroiczek , ale z zywych kwiatow w bialym koszyczku.

Ewoludek sliczny!

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-10-26 o 23:15
Stary 2012-10-26, 22:59   #494
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
\
A czemu z pracy na Wizaż nie zaglądasz, hę?
w sumie teoretycznie bym mogła, bo blokady na W. nie ma , ale jakoś mam opory bo wiesz jak jest.... Wielki Brat czuwa
a na fejsie wszyscy siedzą, to nasze narzędzie pracy więc nikt nie będzie wnikał
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 23:09   #495
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Witam się.

Ddewik skąd bierzesz takie dodatki to takich stroików?

Mam urlop
Z hurtowni kwiatów i dodatkow,tam mozna wszystko kupic

Elu-witaj
Natko- dobrze, ze sprawdzilicie u lekarza ten kaszel, zdrówka zycze

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Ej, nie straszcie śniegiem Ja jutro rano musze do Katowic jechać, a mam letnie opony
My tez jutro do moich rodziców jedziemy , a ma padac snieg,opony tez letnie mamy

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Hej

Jestem. miałam akcje o kryptonimie kupa. Wiktoria mi sie osr.ała az po same pachy. Nie wiedziałam jak mam sie do niej zabrać. Całe Body na plecach i bluzka brudne dawno nam sie to juz nie zdarzyło. Uffff

Ela witaj zostań z nami, zdrowka dla Jasia

Jaciee jak dzis Domek?

Ewoludek uroczy jak zwykle

Madziulka Szymus bardzo przystojny na fotkach. Az miło sie patrzy na takiego usmiechnietego brzdaca

Dziec śpi (pól godziny ja Usypialam) Tz poszedł do kina na nowego Bonda. Ja sobie zaraz JAKIS film włącze i bede sie relaksowac.
A jaki film ogladasz?My tz zerkamy na Indiana Jones'a
za wpis

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-10-26 o 23:16
Stary 2012-10-26, 23:16   #496
zanetaa88
Zakorzenienie

Ela Ja poszłam z szóstką,bo coś mnie pobolewała i wolałam dmuchać na zimne,ale że ona już była kanałowo robiona to muszę zrobić najpierw zdjęcie a potem iśc do innego stomatologa który się tym zajmuje lepiej, że tak powiem.A że była okazja to wymieniłam plombę z przodu bo na starej już miałam próchnicę.Dostałam zastrzyk i nic nie czułam przeżyłam...

Natka
no tantum pomaga domek to prezes na nocniku

Stronczek oooo to była kup.a roboty

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 23:21   #497
DDewik
Raczkowanie

Z dzisiejszego spaceru-zimowo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0396.jpg (110,5 KB, 54 załadowań)
Stary 2012-10-26, 23:25   #498
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Żaneta oj była

DDewik a cos o łowcy wampirów wlaczylam. Ogolnie mam ostatnio fazę na wampiry Obejrzałam jednym tchem trzy sezony pamietniki wampirów, teraz co tydzien oglądam premierowy odcinek 4 sezonu. Słyszałam jeszcze ze TRUE BLOOD jest ciekawy. Musze ściągnąć kilka odcinków.

Ale przystojniaczek z Boryska
Stary 2012-10-26, 23:30   #499
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
P
Tymek te naklejki zjada
A myślisz, że Domek co z nimi robi Też mu smakują

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Jejku, wygląda tu jakby miał 2 lata Słodziak mały. I straaasznie podoboa mi się komplecik czapa+szalik Skąd to?
Stary 2012-10-26, 23:48   #500
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie teoretycznie bym mogła, bo blokady na W. nie ma , ale jakoś mam opory bo wiesz jak jest.... Wielki Brat czuwa
a na fejsie wszyscy siedzą, to nasze narzędzie pracy więc nikt nie będzie wnikał
Narzędzie pracy, powiadasz?

Cytat:
Ale ślicznie wyszedł
I jak podobnie do Ciebie

Cytat:
A myślisz, że Domek co z nimi robi Też mu smakują
A ja myślałam, że Domek to już dojrzale przylepia sobie do rękawka i dumnie z tym paraduje
Stary 2012-10-27, 00:37   #501
iustyna1
Wtajemniczenie

Stronczek oglądaj czystą krew pierwszych kilka odcinków mnie nie wciągnęło, przebrnęłam i nie żałuję - faaaaaaajne (ale nie dla każdego )

Zaczęłaś czytać sagę o czarnoksiężniku? Ja kończę już, został mi jeden tom, albo dwa.

Marina ja też nie miałam tego cuda do włosów.

Ela_86

Madziulka wracaj, wracaj i piszzzz

Ja nie szczepiłam na pneumo, rota itd.

Dziewczyny może kupowała któraś portfel Tżtowi? Możecie jakiś polecić? Tż niedługo ma urodziny a jego wygląda jak szmatka

Tż jutro jedzie na rajd i znowu jestem caaały dzień sama z maluchami .

Od kilku dni Zuza nie śpi ani minuty w dzień. Za to śpi od 20-8.30
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 00:58   #502
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Justyna przekonałas mnie. Jutro ściągnie kilka odcinków. A pamiętniki oglądałas?

Do sagi jeszcze sie nie zabralam. Musze odkopac ebook'a i bede czytać

dla Zuziaka za ładne spanie, ja jednak wole w dzien ta drzemke( Wiki jeszcze nie da rady bez niej), przynajmniej mam chwile dla siebie.
Stary 2012-10-27, 01:05   #503
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny może kupowała któraś portfel Tżtowi? Możecie jakiś polecić? Tż niedługo ma urodziny a jego wygląda jak szmatka
Ja kupowałam już kilka razy, bo łobuz niszczy portfele, jak dziki Najbardziej lubię Wittcheny (w sumie innych nie bardzo znam). O, taki model teraz ma i jest bardzo zadowolony:http://www.sklep.wittchen.com/product/239/portfel.html

Idę spać. Już 2 pobudki były i znowu słyszę, że nie śpi. Męczy się strasznie. To chyba nasz najgorszy ząb
Stary 2012-10-27, 01:08   #504
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Biedny Tymek, biedny Brumek

U nas narazie zabki przystopowaly. Mamy 10 i nic sie wiecej nie dzieje.
Stary 2012-10-27, 07:00   #505
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Dzien dobry
czytam was z kawką
i zmykam zaraz na spotkanie z kolezankami ciężaróweczkami

zapomnialam wczoraj napisać- dostalam pierwsze zamowienie na tort "na miasto" na jutro
i mam lekką treme trzymajcie kciuki żeby wyszedł
wystawilam jakiś czas temu na fb mój tort i stwierdzam że chyba powinnam otworzyć interes
trzymam kciuki. i daj znać jak wyszedł
Cytat:

Tż przyniósł mi wczoraj super wiadomość - od 19.11 będzie wracał szybciej z pracy do domu o jakieś 2 h
zazdroszczę, bo mój nie dość że raz na miesiąc znika na tydzień w podróze służbowe, to jeszcze wraca do domu grubo po 19:00.. w piątki kończy wcześniej, ale nawet wczoraj wrócił tuz przed 20:00.
Cytat:
Jutro moja siorka z facetem wpadaja. Musze cosik zrbic na cieplo.
oj tam, postaw im ciepłą herbatę
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Czy Wasze dzieciaki też strzelają fochy? Że się obraża, ucieka gdzieś do kąta, nie da dotknąć? Jula tak ma od jakiegoś czasu, albo jak Jej np. czegoś nie chcę dać-rozpuszczone dziecko
Idziemy się kąpać, bo Julka już marudna i zmęczona po wizycie koleżanki
oj tak tak. uciekac nie ucieka, ale stanie z ta swoją miną zdenerwowaną i prawie tupie nogami. a najgorsze jest jak bawi się tym garnuszkiem na kolocuszek, bo w końcu odkrył, że to trzeba wrzucać przez te otworki w róznych kształtach. i pakuje tam wszystkie klockie. duplo i drewniane głónie, które nie wchodzą. i przychodzi do mnie wkurzony, żeby mu wsadzić ten klocek i d..pa. bo się po prostu nie da. i weź mu wytłumacz
Cytat:
Co myślicie ?
bardzo ładne. sama robiłaś?
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Tz poszedł do kina na nowego Bonda. Ja sobie zaraz JAKIS film włącze i bede sie relaksowac.
ooo daj znać, czy warto isc, bo chcemy z mężem wykorzystać czas kiedy teściowie u nas będą i pójśc na randkę
Cytat:
U nas chyba też to samo, Lila marudna, wybudza się z płaczem , wstaje o nieludzkiej porze (czyt. 6rano) mniej je.
u mnie to by była ludzka pora. my wstajemy kiedy chcemy, a chcemy o 5
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 07:45   #506
isiaok
Rozeznanie

Witam!
Cytat:
Piekny!!!Płaszczyk taki, ze mucha nie siada-no i kompletciezko dostac szalili na dzieci

iustynaMy oboje mam tej firmy, tansze ale jakosciowo b.dobre
http://sklep.krenig.pl/pl/c/Classic/68

My chyba tez nie szybko pojdziemy do kina Moi rodzice sami duzo pracuja a tesciom bym sie bała
Zaraz smigam do pracy a jutro wpada chyba tż rodzinka

Trawa biała...poki co tylko szron...

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

I dziekuje za wszystkie Ewoludkowe komplementy

Wczoraj była u Nas na chwile kuzynka(z resszta w ciazy) i jak zobaczyła Ewke to krzyknela z zachwytu
cytuje:"Piekna, śliczna,słodka...zupelnie inna niz jak ja widziałam ostatnio"
eheheh
Ulżyło mi, moje dziecko z brzydkiego stało sie sliczne

Miłego weekendu:jupi :
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 07:47   #507
jacieeeee
Wtajemniczenie

Hej.
A ja wlasnie szykuje sie do pracy.
Dominik juz duzo lepiej, dalej zachrypniety, ale idzie ku lepszemu. Inhalujemy sie w domu, smarujemy buzie itp.
Kolejna noc bez smoczka, za to z mama

Tak w temacie kina, to tez nie bylismy od kiedy Dominik sie urodzil. Za to wczoraj zarezerwowalam miejsca na Bonda i idziemy na 18.30 na randke. Maly bedzie z tesciami.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 07:57   #508
Lili 83
Zakorzenienie

Hej!
Świeczkę sama robiłam Agni mnie natchnęła.
Dla siostry na imieniny miała być a wyszła taka trochę świąteczna
Też mi się wydaje, że za dużo tego dałam ale siostra zachwycona to sobie do głowy nie dobieram
To nie do palenia tylko na ozdobę

Borysek i Ewka to śliczne jesienne dzieci.
Kurczę rosną nam dzieciaki na potęgę. Dopiero takie maluszki były do tulenia Jeszcze trochę i się na ręce nie dadzą wziąć

Dziewczyny wiecie co u Dziubka?
Widziałam dziwny wpis na fb.....

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

I ciągle zapominam................ .
Mąż ma za parę dni urodziny. 30ste. Nic nie mam przygotowane, zaplanowane. Nie wiem co mu kupić, co zorganizować.
W mieszkaniu nie mogę nic zorganizować bo za małe jest, jeszcze teraz jak jest Radek ze swoimi zabawkami to już całkiem odpada..........
Zaprosimy gości chyba do knajpki.

Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 08:15   #509
agulaaabar
Zakorzenienie

Ela witaj

Isia jakie ona ma świetne włoski

Cytat:
Byłam dzisiaj u sadysty.

Cytat:
a mi się 8 popsuła ;( i to mocno.... ja się panicznie boję dentystów, mam traumę jakąś... ale tak się miło składa, że moja siostra jest dentystką i tylko jej daje robić takie rzeczy, tylko, że mieszka na śląsku i jakoś się ostatnio nie składało.... :/ i już mnie straszy, że będzie do wyrwania
Skąd ja to znam
Cytat:
Ja też sobie nie wyobrażam nie mieć rodzeństwa. Mam świetny kontakt z siostrą, jest ode mnie rok starsza. Jest zakochana w Domku, zresztą z wzajemnością. Przyjeżdża do nas często na pogaduchy i pobawić się z Dominikiem. W ogóle mam najlepszą siostrę na świecie
Aż miło z rana przeczytać coś takiego
Cytat:
Uwielbiam jego nosek
Cytat:
Świeczkę sama robiłam Agni mnie natchnęła.

Mąż ma za parę dni urodziny. 30ste. Nic nie mam przygotowane, zaplanowane. Nie wiem co mu kupić, co zorganizować.
W mieszkaniu nie mogę nic zorganizować bo za małe jest, jeszcze teraz jak jest Radek ze swoimi zabawkami to już całkiem odpada..........
Zaprosimy gości chyba do knajpki.
Ładna świeczka

A kiedy ten wielki dzień Skorpionico? pytam bo moje też na dniach

Dzień dobry
Wyskoczyłyśmy wczoraj z siostrą na Ladies Night do C&A i kupiłam płaszczyk na zime, ale sama nie wiem czy mi się podoba czy jednak go oddam...

I buty dla Lili takie na śnieg, z Lidla szaro-różowe

Muszę się wygadać... wkurzyłam się wczoraj jak nic... tż złozył podanie o urlop na święta na 2 tyg i tak beznadziejne mu ten urlop ułożyli, że musielibyśmy wyjechać w sobotę przed wigilią, w niedziele jestesmy w Pl. I 02.01 tż musi iść do pracy, więc albo wracamy w sobote po swietach albo spędzamy sylwestra na autostradzie
A miało być tak pięknie.... zbawiłoby ich cholera te 3 dni jeszcze
(02.01 - 04.01)

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 08:39   #510
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Ela Ja poszłam z szóstką,bo coś mnie pobolewała i wolałam dmuchać na zimne,ale że ona już była kanałowo robiona to muszę zrobić najpierw zdjęcie a potem iśc do innego stomatologa który się tym zajmuje lepiej, że tak powiem.A że była okazja to wymieniłam plombę z przodu bo na starej już miałam próchnicę.Dostałam zastrzyk i nic nie czułam przeżyłam...
tak, ja zawsze znieczuleniem tylko, że kiedyś dostałam chyba ze 3 dawki i i tak mnie bolało więc teraz tak nie do końca ufam. Ale z drugiej strony kiedyś u ortodonty wyrywałam całkiem zdrowego zęba na znieczuleniu i było ok

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Stronczek oglądaj czystą krew pierwszych kilka odcinków mnie nie wciągnęło, przebrnęłam i nie żałuję - faaaaaaajne (ale nie dla każdego )

Zaczęłaś czytać sagę o czarnoksiężniku? Ja kończę już, został mi jeden tom, albo dwa.

Marina ja też nie miałam tego cuda do włosów.

Ela_86

Madziulka wracaj, wracaj i piszzzz

Ja nie szczepiłam na pneumo, rota itd.

Tż jutro jedzie na rajd i znowu jestem caaały dzień sama z maluchami .

Od kilku dni Zuza nie śpi ani minuty w dzień. Za to śpi od 20-8.30
ja kupowałam portfel niedawno, ale dużo tańszy niż te które dziewczyny pokazywały ale bardzo ładny, skórzany za chyba 65z zł, coś jak na zdjęciu. Też miał wcześniej już okropną szmatę...

no i co? obiecany śnieg jest cieniutka warstewka, ale zawsze zaliczone
idę zaraz do sklepu, bo moi rodzice na obiad wpadają, zwykle jeździmy do nich w soboty po basenie, ale teraz przez tą chorobę nie da rady, to zaprosiłam do siebie. Kucharka ze mnie taka sobie, ale coś tam upichcę...

dziś zmiana czasu! ciekawe jak dzieciaki to ogarną...

miłego dnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg c_big15294157.jpg (24,1 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-10-27 o 08:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości