|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
śliczny aniołek
![]() dzięki za miłe przywitanie wszystkim mój maluch już śpi, dostał na siłę antybiotyk o 21 i do łóżka ![]() co do fochów? uff myślałam, że tylko mój taki urwis. On już od dłuższego czasu łapie fochy. Na samym początku jak to się zaczęło to wpadał w wielki płacz i uwaga... rzucał się do tyłu, albo do przodu na podłogę, po prostu padał nie patrząc gdzie. Było to dość niebezpieczne, ale już mu przeszło. Teraz po prostu baaaaaardzo głośno krzyczy udając, że płacze albo tak śmiesznie zaciska zęby i łapie mnie za rękę czy gdzieś i ściska mocno... to już nie jest chyba normalne, oczywiście mówię mu, że nie wolno, może w końcu się posłucha. A w takich bardziej lajtowych sytuacjach? np...... o np jak majstruje przy kontaktach... ja mówię nie wolno, a on się rozbrajająco uśmiecha i znów to samo albo jak pójdzie do drugiego pokoju i słyszę, że coś majstruje, wpadam z krzykiem, że nie wolno, to ze śmiechem ucieka ![]() taki łobuziak ![]() czasem wydaje mi się, że bunt 2latka przyszedł za wcześnie, a czasem boję się, że to tylko mała namiastka tego buntu... ![]() czytam też o tych zębach, też swoje przeszliśmy, ale mój to jakoś tak wybiegł szybko z tymi zębami,wychodziły zawsze hurtem i już ma wszystkie oprócz piątek...
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-10-26 o 22:28 |
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
doslownie. Poza zebami bo mamy ich tylko 6
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się.
Byłam dzisiaj u sadysty. Wymienił mi plombę z przodu i dostałam zastrzyk ![]() Natka tantum verde jest dobrą sprawą na gardło Lili dla mnie za dużo tego czegoś co jest wokół świeczki,wolę prostą wersję ale generalnie ładnie Ci to wyszło ![]() Ddewik skąd bierzesz takie dodatki to takich stroików? Dama dziękuje za komplementy ![]() Mam urlop
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
u nas śnieg pada
|
#485 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to małżeństwem nie będą bo by się pozabijali ![]() Cytat:
![]() śnieg?? u nas podobno jutro ma padać, oglądałam pogodę, w nocy i cały dzień a Jaś jeszcze nie ma czapki zimowej :/ dobrze, że chociaż buty i spodnie mu zdążyliśmy kupić. Ale w sumie i tak mamy na razie zakaz spacerów, więc luzik, zdążymy
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-10-26 o 22:39 |
||
|
|
|
#486 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Jestem. miałam akcje o kryptonimie kupa. Wiktoria mi sie osr.ała az po same pachy. Nie wiedziałam jak mam sie do niej zabrać. Całe Body na plecach i bluzka brudne dawno nam sie to juz nie zdarzyło. UffffEla witaj Jaciee jak dzis Domek? Ewoludek uroczy Madziulka Szymus bardzo przystojny na fotkach. Az miło sie patrzy na takiego usmiechnietego brzdaca Dziec śpi (pól godziny ja Usypialam) Tz poszedł do kina na nowego Bonda. Ja sobie zaraz JAKIS film włącze i bede sie relaksowac. |
|
|
|
#487 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy
|
#488 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jest śliczny Domek ma straszne zdjęcia do dowodu i paszportu, po prostu masakra ![]() Później Wam pokażę. My dzisiaj dostaliśmy Bedural. Cytat:
![]() Śliczna leśna Ewcia ![]() Lili, świetne! Sama robiłaś? ![]() Właśnie mu zaczęłam wczoraj psikać ![]() Oooo fajnie Ja też sobie nie wyobrażam nie mieć rodzeństwa. Mam świetny kontakt z siostrą, jest ode mnie rok starsza. Jest zakochana w Domku, zresztą z wzajemnością. Przyjeżdża do nas często na pogaduchy i pobawić się z Dominikiem. W ogóle mam najlepszą siostrę na świecie
|
||||
|
|
|
#489 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Piwnooka - jak powitanie z Hanią? Twarda byłaś, czy Hania dostała jednak UU?
![]() Cytat:
![]() Trzeci Jaś nam się trafił Kocham to imię Cytat:
Cytat:
2. Uff, dobrze że w oskrzelach i płucach czysto Tymek te naklejki zjada ![]() U nas to samo z zębami. Bo dolna trójka też już napuchła 3. Baw się dobrze ![]() Cytat:
A jaki Jaś jest? Spokojny czy szałaput? I jak do nas trafiłaś po takim długim czasie? Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda tylko, że taki umęczony Moja Bida też właśnie przed chwilą obudziła się z krzykiem i łapką w buzi nerwowo grzebałą ![]() Nawet tego czytać nie chcę Cytat:
A czemu z pracy na Wizaż nie zaglądasz, hę?
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, nie straszcie śniegiem
Ja jutro rano musze do Katowic jechać, a mam letnie opony
|
|
|
|
#491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, chyba ze z Boryskiem
|
|
|
|
|
#492 |
|
Wtajemniczenie
|
brumek jakoś tak mi się przypomniało, ostatnio zbiera mi się na wspominki
weszłam, żeby sprawdzić czy ktoś tu jeszcze jest i znalazłam znajome nicki ![]() a co do Jasia, już gdzieś tam pisałam, generalnie ma opinię grzecznego, ale mały łobuziak z niego
|
#493 | ||
|
Raczkowanie
|
Cudny chłopak
Cytat:
![]() bardzo ladnie Cytat:
Czy drogo-zalezy co?-np takie drewniane elementy po 1zl, 0.80zl, kwiaty 3zl sztuka, podklad kolo 10zl-w suie zaplacilam kolo 80zl(ale jeszcze oprocz tych rzeczy kupowalam żywe kwiaty, gabki florystyczne, koszyczek).Bede jeszcze robic malutki stroiczek , ale z zywych kwiatow w bialym koszyczku.Ewoludek sliczny! Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-10-26 o 23:15 |
||
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie teoretycznie bym mogła, bo blokady na W. nie ma , ale jakoś mam opory bo wiesz jak jest.... Wielki Brat czuwa
![]() a na fejsie wszyscy siedzą, to nasze narzędzie pracy więc nikt nie będzie wnikał
|
#495 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Elu-witaj ![]() Natko- dobrze, ze sprawdzilicie u lekarza ten kaszel, zdrówka zycze ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-10-26 o 23:16 |
|||
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Ela Ja poszłam z szóstką,bo coś mnie pobolewała i wolałam dmuchać na zimne,ale że ona już była kanałowo robiona to muszę zrobić najpierw zdjęcie a potem iśc do innego stomatologa który się tym zajmuje lepiej, że tak powiem.A że była okazja to wymieniłam plombę z przodu bo na starej już miałam próchnicę.Dostałam zastrzyk i nic nie czułam
przeżyłam...Natka no tantum pomaga domek to prezes na nocniku Stronczek oooo to była kup.a roboty
|
|
|
|
#497 |
|
Raczkowanie
|
Z dzisiejszego spaceru-zimowo
|
|
|
|
#498 |
|
Wtajemniczenie
|
Żaneta oj była
DDewik a cos o łowcy wampirów wlaczylam. Ogolnie mam ostatnio fazę na wampiry Obejrzałam jednym tchem trzy sezony pamietniki wampirów, teraz co tydzien oglądam premierowy odcinek 4 sezonu. Słyszałam jeszcze ze TRUE BLOOD jest ciekawy. Musze ściągnąć kilka odcinków.Ale przystojniaczek z Boryska
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ślicznie wyszedł I jak podobnie do Ciebie ![]() A ja myślałam, że Domek to już dojrzale przylepia sobie do rękawka i dumnie z tym paraduje
|
|
#501 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczek oglądaj czystą krew
pierwszych kilka odcinków mnie nie wciągnęło, przebrnęłam i nie żałuję - faaaaaaajne (ale nie dla każdego )Zaczęłaś czytać sagę o czarnoksiężniku? Ja kończę już, został mi jeden tom, albo dwa. Marina ja też nie miałam tego cuda do włosów. Madziulka wracaj, wracaj i piszzzz ![]() Ja nie szczepiłam na pneumo, rota itd. Dziewczyny może kupowała któraś portfel Tżtowi? Możecie jakiś polecić? Tż niedługo ma urodziny a jego wygląda jak szmatka ![]() Tż jutro jedzie na rajd i znowu jestem caaały dzień sama z maluchami . Od kilku dni Zuza nie śpi ani minuty w dzień. Za to śpi od 20-8.30
|
|
#502 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna przekonałas mnie. Jutro ściągnie kilka odcinków. A pamiętniki oglądałas?
Do sagi jeszcze sie nie zabralam. Musze odkopac ebook'a i bede czytać dla Zuziaka za ładne spanie, ja jednak wole w dzien ta drzemke( Wiki jeszcze nie da rady bez niej), przynajmniej mam chwile dla siebie.
|
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej lubię Wittcheny (w sumie innych nie bardzo znam). O, taki model teraz ma i jest bardzo zadowolony:http://www.sklep.wittchen.com/product/239/portfel.htmlIdę spać. Już 2 pobudki były i znowu słyszę, że nie śpi. Męczy się strasznie. To chyba nasz najgorszy ząb
|
|
#504 |
|
Wtajemniczenie
|
Biedny Tymek, biedny Brumek
U nas narazie zabki przystopowaly. Mamy 10 i nic sie wiecej nie dzieje. |
|
|
|
#505 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oj tam, postaw im ciepłą herbatę ![]() Cytat:
![]() bardzo ładne. sama robiłaś? Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#506 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Piekny!!! ![]() iustynaMy oboje mam tej firmy, tansze ale jakosciowo b.dobre http://sklep.krenig.pl/pl/c/Classic/68 My chyba tez nie szybko pojdziemy do kina Moi rodzice sami duzo pracuja a tesciom bym sie bałaZaraz smigam do pracy a jutro wpada chyba tż rodzinka ![]() Trawa biała...poki co tylko szron... ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- I dziekuje za wszystkie Ewoludkowe komplementy Wczoraj była u Nas na chwile kuzynka(z resszta w ciazy cytuje:"Piekna, śliczna,słodka...zupelnie inna niz jak ja widziałam ostatnio" eheheh Ulżyło mi, moje dziecko z brzydkiego stało sie sliczne Miłego weekendu |
|
|
|
#507 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
A ja wlasnie szykuje sie do pracy. Dominik juz duzo lepiej, dalej zachrypniety, ale idzie ku lepszemu. Inhalujemy sie w domu, smarujemy buzie itp. Kolejna noc bez smoczka, za to z mama Tak w temacie kina, to tez nie bylismy od kiedy Dominik sie urodzil. Za to wczoraj zarezerwowalam miejsca na Bonda i idziemy na 18.30 na randke. Maly bedzie z tesciami.
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Świeczkę sama robiłam Agni mnie natchnęła. ![]() Dla siostry na imieniny miała być a wyszła taka trochę świąteczna Też mi się wydaje, że za dużo tego dałam ale siostra zachwycona to sobie do głowy nie dobieram ![]() To nie do palenia tylko na ozdobę ![]() Borysek i Ewka to śliczne jesienne dzieci. Kurczę rosną nam dzieciaki na potęgę. Dopiero takie maluszki były do tulenia ![]() Dziewczyny wiecie co u Dziubka? ![]() Widziałam dziwny wpis na fb..... ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- I ciągle zapominam................ . Mąż ma za parę dni urodziny. 30ste. Nic nie mam przygotowane, zaplanowane. Nie wiem co mu kupić, co zorganizować. W mieszkaniu nie mogę nic zorganizować bo za małe jest, jeszcze teraz jak jest Radek ze swoimi zabawkami to już całkiem odpada.......... Zaprosimy gości chyba do knajpki. |
|
|
|
#509 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ela witaj
Isia jakie ona ma świetne włoski Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uwielbiam jego nosek Cytat:
A kiedy ten wielki dzień Skorpionico? pytam bo moje też na dniach Dzień dobry ![]() Wyskoczyłyśmy wczoraj z siostrą na Ladies Night do C&A i kupiłam płaszczyk na zime, ale sama nie wiem czy mi się podoba czy jednak go oddam... I buty dla Lili takie na śnieg, z Lidla szaro-różowe Muszę się wygadać... wkurzyłam się wczoraj jak nic... tż złozył podanie o urlop na święta na 2 tyg i tak beznadziejne mu ten urlop ułożyli, że musielibyśmy wyjechać w sobotę przed wigilią, w niedziele jestesmy w Pl. I 02.01 tż musi iść do pracy, więc albo wracamy w sobote po swietach albo spędzamy sylwestra na autostradzie A miało być tak pięknie.... zbawiłoby ich cholera te 3 dni jeszcze (02.01 - 04.01) |
||||
|
|
|
#510 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc teraz tak nie do końca ufam. Ale z drugiej strony kiedyś u ortodonty wyrywałam całkiem zdrowego zęba na znieczuleniu i było ok ![]() Cytat:
ale bardzo ładny, skórzany za chyba 65z zł, coś jak na zdjęciu. Też miał wcześniej już okropną szmatę...no i co? obiecany śnieg jest cieniutka warstewka, ale zawsze zaliczone ![]() idę zaraz do sklepu, bo moi rodzice na obiad wpadają, zwykle jeździmy do nich w soboty po basenie, ale teraz przez tą chorobę nie da rady, to zaprosiłam do siebie. Kucharka ze mnie taka sobie, ale coś tam upichcę... ![]() dziś zmiana czasu! ciekawe jak dzieciaki to ogarną... ![]() miłego dnia
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-10-27 o 08:42 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.

doslownie. Poza zebami bo mamy ich tylko 6
12.06.2010
ale generalnie ładnie Ci to wyszło 

dawno nam sie to juz nie zdarzyło. Uffff

Obejrzałam jednym tchem trzy sezony pamietniki wampirów, teraz co tydzien oglądam premierowy odcinek 4 sezonu. Słyszałam jeszcze ze TRUE BLOOD jest ciekawy. Musze ściągnąć kilka odcinków.
dla Zuziaka za ładne spanie, ja jednak wole w dzien ta drzemke( Wiki jeszcze nie da rady bez niej), przynajmniej mam chwile dla siebie.
Najbardziej lubię Wittcheny (w sumie innych nie bardzo znam). O, taki model teraz ma i jest bardzo zadowolony:

Zakończone: 2