|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
|
|
|
|
#452 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
![]() Cytat:
Solą fizjologiczną. Inne leki to tylko po konsultacji z lekarzem i na jego zalecenie. Cytat:
Już tak niedaleko do końca A u nas mega ból No i zab już widać, zaraz wyjdzie, mam nadzieję. Ale dolne trójki tez już dostrzegam - spuchło i stwardniało dziąsło. Także nie będzie chwili wytchnienia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szymek, mój przystojniaku Uwielbiam patrzeć na Twoje dziecko ![]() Cytat:
Bo to my o tym pisaliśmy. Tzn. moja redakcja ![]() Ale to dotyczy tylko maluchów w wieku 2-3 lata. I tylko tych, które nigdy nie były szczepione przeciw pneumokokom. Ale zamiary MZ są takie, żeby za rok, max 2 lata, wszystkie dzieciaki miały to refundowane, więc jest nadzieja dla naszych przyszłych dzieci
|
|
#453 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Natka, jak Domek? brida, zdjęcia z wesela! ![]() nie pomogę bo nie wiem ![]() Cytat:
nie wiem jaka będzie granica, po prostu pewnie kiedyś uznam że jest zimno więc trzeba ![]() Cytat:
pisz pisz, trzymam kciuki żeby było dobrze! Ja też jestem przykładem pcos-owym, co teoretycznie znacznie zmniejsza szanse, a Adaś się udał w drugim cyklu, teraz też po kilku, więc będzie dobrze!Cytat:
i jak tam mąż? ![]() a ja dobrze, dziękuję ![]() czeeeeeść Cytat:
Cytat:
![]() Śliczności!!! Cytat:
Oglądam Rozmowy w toku, faceci z owłosionymi klatami nie mam nic przeciwko, ale ci to chyba mają średnio poukładane w głowach
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
aania
szkoda gadac, jak choragiweka na wietrze....
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mamad1, super że jadą! Mam nadzieję że odpoczniesz ![]() jutro niestety muszę jak zwykle jechać na uczelnię, ale przynajmniej wykorzystamy czas też na coś przyjemnego, bo są Targi Książki więc planujemy zajrzeć
|
|
|
#456 |
|
Wtajemniczenie
|
przywitam się i usunę na trochę w cień, podczytam Was troszkę, poznam
mam nadzieję, że uda mi się tutaj zadomowić i że pomożecie mi w tym ![]() moje dziecię Jaś, narodzone 17.07.2011
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fajnie, targi książki. Aniu a kiedy kończysz naukę? Jak to jest z tymi stopniami ( w sensie kolejnymi etapami st. po mgr? ) Cytat:
O, mamy już 3 Jasiów ( Telik, Adrij i Ty, chyba nie pominęłam nikogo z Jasiowych mam )Opowiedz więcej. Pierwsze dziecko? sn czy cc? ![]() a chodzi o rozmowę o powiększaniu rodziny? ( wybacz śmiałość eve )---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- dziewczyny, pytałam kiedyś, pewnie nie stosowałyście, ale zapytam jeszcze raz, może ktoś nie zauważył, a używał- chodzi mi o loxon 5% przeciw łysieniu. Zażywam od wczoraj, to wcierka - pewnie nie macie z nią doświadczeń ( od derma dostałam )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||
|
|
|
#459 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hello.
Ale na zewnątrz zimno brrr Łeb mi dzisiaj pęka ![]() Dziękuję kochane za słowa otouchy Byłam z Domkiem u lekarza. Osłuchowo dalej czyściutko, natomiast gardło czerwone, stąd ten brak apetytu. Kaszle dalej paskudnie ![]() Dostalismy syrop Pulneo i jakies kropelki do inhalacji na noc. W dzień normalnie solą mamy inhalować. Dzielny był, dał się zbadać, dostał o Pani doktor naklejki dzielnego pacjenta ![]() Idzie mu dolna czwórka i górna trójka ![]() Ja weekend spędzam na uczelni, Domek zostaje z moją mamą. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#460 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Marzenka bez recepty to chyba nic oprocz soli fizj. Na recepte sa: mucosolvan, berodual, pulmicort... to mam, a sa jeszcze pewnie inne. ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Sliczny! Az mi sie sama buzia smieje do niego! Cytat:
A jak katar Igora? Cytat:
Elu witaj! My po drugim spacerze, teraz grzejemy dupki i zajadamy nalesniki... |
||
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
słoneczko, aga a dziękuję, mały lepiej. Kataru już nie ma prawie- dawałam mu lipomal, nasivin i smarowałam pulmexem ( który gdzieś mi wczoraj wieczorem przepadł ).
ajjjj kocham naleśniki. Z czym jecie? z dzemem? patik widzę i macham!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Marinka to szybko, u mojego młodego katar=10dni hehehe
|
|
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak - spoko, jakbym nie chciala to bym nie pisala. On raz tak raz tak gada denerwuje mnie to, bo narobi mi nadzieji a poznie doopa.
|
|
#464 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki wiesz, że nadal mnie to męczy a nie wiem jak on miał na imię Cytat:
![]() a co do tatusia mówię Ci marzenia ślepych wdów po pięćdziesiątce aa to ja do usług jeśli byś jeszcze kiedyś potrzebowała lania to wal jak w dym ![]() Cytat:
no i już wiem co jutro będzie na obiad
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Co myślicie
?
|
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Ela
![]() Shira który aktor nie wiesz jak się nazywa?
|
|
|
|
#467 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hehe dzięki
ale nie będę tak dziś włazić od razu z buciorami jak do siebie może od jutra ![]() Cytat:
to moje pierwsze dzieciątko, rodziłam naturalnie, bez znieczulenia a co mi utkwiło z porodu? moje myśli przy partych skurczach typu => "Booooże a ja chciałam mieć 3 dzieci, ale ja już nigdy w życiu się nie odważę, ja chcę cesarkę! następnym razem najpierw uzbieram pieniądze na cesarkę na życzenie!" ![]() Cytat:
![]() a z aktualności to walczymy z obturacyjnym zapaleniem oskrzeli. Z zeszłym tygodniu wróciliśmy chorzy od teściów :/ tzn. ja i Jaś chorowaliśmy, bo mój mąż chwilę wcześniej chorował. Ale to wyglądało na przeziębienie, nawet ja chyba byłam w gorszym stanie niż Jaś. Po 2 dniach minęło jak nigdy. Ja tam trochę jeszcze smarkałam, ale Jaś wyglądał na całkiem zdrowego. No, ale na weekend znów widzę, że leci mu z nosa, a potem zaczął kaszleć. nie miał nawet gorączki. Leczyłam go sama, ale jakoś nie szło to w dobrą stronę i poszłam do lekarza w środę. Lekarka go obsłuchała i mówi, że zapalenie oskrzeli byłam w szoku, bo dziecko wesołe, w ogóle po nim nic nie widać jakiegoś złego samopoczucia, brak gorączki, a tu taka "niespodzianka". No i leczymy się, antybiotyk, inhalacje. Dziś byliśmy na kontroli i na szczęście jest lepiej! ![]() dobrze, że poszłam, bo byśmy wylądowali w szpitalu jakbym jeszcze chwilę zwlekała.... uff i jeszcze mamy zakaz wychodzenia idzie zwariować w tym domu, on też już po ścianach łazi, no, ale co zrobić...---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- fajne to sorry, ale nie jestem w temacie, to Twoje dzieło czy szukasz czegoś takiego?takie.... świąteczne?
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-10-26 o 19:16 |
||
|
|
|
#468 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela witaj ![]() Idę smażyć naleśniki
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak u nas
Witaj Ela A gdzie sie podziała Haniula? Odezwij się, bo Cię posądzimy o to, że Nas naciągnęłaś tylko na kciuki za obronę ![]() Czy Wasze dzieciaki też strzelają fochy? Że się obraża, ucieka gdzieś do kąta, nie da dotknąć? Jula tak ma od jakiegoś czasu, albo jak Jej np. czegoś nie chcę dać-rozpuszczone dziecko Idziemy się kąpać, bo Julka już marudna i zmęczona po wizycie koleżanki ![]() Dobranoc |
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczko u nas nie dosc, ze fochy to sie napady histerii zaczynają
![]() Ela witaj krajanko |
|
|
|
#471 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, nalesniki z dzemem. U mojego jeszcze dluzej Ciesz sie, ze Cie zainspirowalam ![]() Sliczne! Sama zrobilas? Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
Antek jeszcze tak nie robi, na razie tylko histerycznie ryczy jak czegos mu nie chcemy dac. Spijcie dobrze |
|||
|
|
|
#472 |
|
Rozeznanie
|
Lili nie wydaje mi się, że było jej zimno - jak ją rozbierałam to była cała cieplutka poza rączkami i czerwonym noskiem. Obstawiam, że albo rajtki ja uwierały pod spodenkami albo co bardziej prawdopodobne taki nastrój dziś miała. Większośc dnia sie do mnie tuliła, chciała na rączki.
Ładny stroik z tą świeczką.....a czemu pytasz? Sama zrobiłaś? Ela witaj! Oliweczko moja w akcie zdenerwowania gdy na coś nie pozwalam, coś zabieram, uniose na nią głos - robi to samo, krzyczy na mnie! Cała się napina, robi śmieszną nadętą minę z jęzorem na wierzchu i krzyczy (niby coś do mnie mówi) śmiesznie to wygląda.....Ale widzę pewien postęp, gdy dobiera się do czegoś czego jej nie wolno to zaczyna słuchac mojego "NIE". fakt, że "nakrzyczy" na mnie ale odchodzi od tego posłusznie ![]() Kolina my też nie szczepiliśmy na pneumo, tylko 6w1. Rota też odpuściliśmy..... marzena inhalacje tak jak dziewczyny piszą solą fizj. albo leki przepisane od lekarza. My stosowlaiśmy do tej pory pulmicort, berodual. Ostatnio miałam przepisaną sól do zrobienia 30%chyba i była rewelacyjna na udrożnienie noska. Po południu podrzuciłam Alę teściom a sama wybrałam się na zakupki. Powoli kompletuję garderobę do pracy od razu lepsze samopoczucie![]() a Madziulka Szymon obłędny na tych fotkach |
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
hej...
Lili śliczna świeczka ![]() ja tak jakoś z doskoku, ostanio nie mam ochoty pisać... Ela witaj ![]() czytam dalej.
|
#474 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też dzisiaj na obiadokolację naleśniki z dżemem
|
#475 |
|
Zadomowienie
|
witaj nowa mamusiu
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez zlosc, jak jej nei chce dac lub zabraniam od razu pisk i to taki ze bebenki rozwala a pozniej udawany placz.
![]() scio jutro bawialnia w galerii echo idziesz z nami? jak na razie jedna chetna poza mna? ela zdrowka dla Jasia A u nas pojawili sie goscie - niezapowiedziani i dopiero poszli. Marysia usypia i zaraz ide i ja pospac. Zadowolona jestem z umytych okien jakbym to wlazla conajmniej na jakis szczyt gory ![]() Jutro moja siorka z facetem wpadaja. Musze cosik zrbic na cieplo.
|
#477 |
|
Rozeznanie
|
Witam!!!!!!!!
Ela Witamy!!! ![]() Lili83 b, fajna! Tez szykujesz prezenty??? DDewikBoskie stroiki ![]() BrumekMy tez nie spimy eveeweMarys cudna!!!!!!Widać,ze juz w pełni sił ![]() MadziulkaBoski!!!I w tym sweterku StronczekW Stanach włąsnie sa tylko szare wiewiórki,jest ich tak dużo, ze mozna je nadepnac przechdzac przez pasy w centrum Waszyngtonu ![]() Brida BellaNo wąłsnie zauwazyłam,ze Cie mniej ![]() Patik Zdrówka dla dwóch Domków Nie ma mnie codziennie gdyż: A) praca,praca,praca B)zęby,zęby,zęby...tym razem 2 dolne 4 ![]() Ewka wola na swoja super nianie a mojego brata Adasia-"ADDDIIIIIIII" I na tż "TATU" i tak cały dzien na zmiane Zapomniała o mamie ![]() wkleje Wam leśnego Ewoludka
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
sliczny ten Ewludek
Tak Marys juz w pelni sil, za to "starzy" z sil juz opadli.
|
#479 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Tż-taCytat:
!Blondynko, dobrze że Brunowi przeszło ![]() Cytat:
żeby sobie pojechali![]() Cytat:
za zębaJuż się doczekać nie mogę!
|
||||||
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny doczytałam że maluchy kiepsko w nocy z powodów zębowych...
U nas chyba też to samo, Lila marudna, wybudza się z płaczem , wstaje o nieludzkiej porze (czyt. 6rano ) mniej je.Ale my mamy dopiero jedynki i górne dwójki, teraz czas na dolne dwójki.. brumeczku ostatnio nawet nie mam czasu zdjęć dzieciom robić ale obiecuję że coś zrobię i się pokażemy ![]() wrzuć na FB jakieś foty Tymcia, tam zaglądam codziennie, bo w pracy spokojnie możemy tu siedzieć wiec bym sobie Was pooglądała ![]() Ja o prezentach też już myśle, na razie robię w głowie listy zakupów. Lila na pewno dostanie jakieś Lego bo bardzo lubi i ładnie już buduje i łączy klocki. Kombinezon mamy po Filipie z ub. zimy i na razie nie myślę żeby kupować inny, poczekam na śnieg i zobaczę czy mi pasuje czy nie ![]() dobra czytam dalej Telik - tatuaże pięknie się zagoiły , nic nie muszę poprawić. Już nic nie widać żeby były niedawno robione. ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- My właśnie jakieś 2 tygodnie temu mieliśmy dawkę przypominającą na pneumo (Prevenar), w 12 dobie po. Lilce nóżki obsypało, ale zniknęlo po pół dnia.. nie wiem czy to po tym szczepieniu ale chyba tak
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

ale nie spotkałam się z tym
jakiegoś linka? czy to jak grupa zamknięta? bo ostatnio działam uskuteczniam dość allegro, zbieramy na duplo
Już tak niedaleko do końca
A u nas mega ból
No i zab już widać, zaraz wyjdzie, mam nadzieję. Ale dolne trójki tez już dostrzegam - spuchło i stwardniało dziąsło. Także nie będzie chwili wytchnienia
Się przyzwyczaił w szpitalu 

będzie dobrze!

szkoda gadac, jak choragiweka na wietrze....
12.06.2010

byłam w szoku, bo dziecko wesołe, w ogóle po nim nic nie widać jakiegoś złego samopoczucia, brak gorączki, a tu taka "niespodzianka". No i leczymy się, antybiotyk, inhalacje. Dziś byliśmy na kontroli i na szczęście jest lepiej!
trzymajcie kciuki żeby wyszedł