|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
![]() Zwykle jednak niestety przeszkadza - ludzie nie chca wynajmowac parze z dzieckiem, bo potem ciezko jest taka pare wyrzucic z mieszkania. A poza tym boja sie zniszczen... (ale to juz raczej tyczy sie ciut starszych dzieci) Hhehe, moj TZ, rodowity Gdanszczanin, nie znioslby tego najlepiej
|
|
|
|
|
#4772 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja, jak miałam grzywkę to nigdy nie chodziłam do fryca bo żadna mi nie umiała nigdy obciąć tak jak sama chciałam...więc robiłam to sobie sama w domu ![]() a co do kurierów grrrrrr......umówić się z nimi to jest jeden wielki problem....chociaż ja w większości zanim kurier raczy do mnie zadzwonić..to dzwonię wcześniej sama do niego (o ile dostaję numer kom) i umawiam się na daną godzinę.. u mnie jest ten plus, że zazwyczaj przyjeżdżają pod koniec dnia, bo mieszkam koło obwodnicy, a to tą drogą wracają już do magazynów ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Mi nigdy nie robili problemów jeśli chodzi o wynajem a do tego dochodziło dziecko no i mąż mój (myślałam, że będą mieli obawy co do innego koloru skóry).. jeśli chodziło o zniszczenia....to wiadomo...to co zniszczę ja lub moje dziecko - będę musiała odkupić/odmalować.. jest taki podpunkt w umowie nawet ![]() A w Gdańsku gdzie szukacie? ;] ja byłam ostatnio w UW i myślałam o Tobie, żeby może się spotkać na jakąś herbatkę... no ale kontaktu tel nie mam hehe
|
||
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4774 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37274101]A dzięki
ale zwyczajnie ja muszę różnych rzeczy do pracy szukać, i to tak, by dzieciaki na różnym etapie zrozumiały to i ja się dokształcam przy okazji ![]() Fuksiara Posmarowałam to cholerstwo neomycyną :/[/QUOTE] Szaja chciałabym zeby moja siostra albo dzidzia miały taką nauczycielkę jak Ty. No ja mam uczulenie wokół oczu i oczy w środku mnie swędzą jak cholera, też smaruje neomecyną, ale na razie poprawa znikoma, a tak mnie swędzą, że mam ochotę je wydrapać i wyglądam strasznie takie czerwone napuchnięte. Okłady z rumianku i herbaty też nie pomagają. W ogóle strasznie się moja alergia odzywa w tej ciązy, łapy całe w uczuleniu i jeszcze szyja, i tył głowy strasznie swędzi, męcze się niesamowicie. |
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeej.
Chciałam się tylko przywitać, za 30 minutek lecę na uczelnię i kończę dopiero o 20:50... Zanim dojadę do domu, to będzie już po 21:00 i znów do łóżka, masakryczny weekend.
|
|
|
|
#4776 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37273388]
Ja kozaczki Agatce kupiłam w lidlu, czapę mamy taką (fotka od sprzedawcy allegro chyba, nie moja - mamy tę różową). Kurtkę z all używaną. Jakbym miała wsio nowe, to bym nie dała rady po prostu. [/QUOTE] ja też wczoraj wygrałam licytację na kurteczkę czerwoną, będzie idealna do tych szarości potem zrobię fotki to wrzucę buty i czapę
|
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam się z rana. Ale zimnoooo, buuu... Dzis chyba zrobie sobie dzien leniwca ![]() Miłego weekendu! |
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski,
prawie cala noc nie przespalam przez te cholerne drętwienie nóg... na dodatek patrze za okno a tam śnieg, pełno śniegu,rozumiem troszeczke śniegu ale az tyle sniegu to ja nie chce, nienawidzę zimy i w ogole;/ chyba że w górach to tak ale w miescie to jest tragedia, plucha zimno szaro i do du.py. trza opony zmienic aaaaaaaaaaaaa dobra dośc narzekania, czas na śniadanko ;p aaaaaaa zaraz w radiu beda puszczac last christmas haah
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zajęcia mam od 12:30 do 20:20, w domu będę po 22:00 |
|
|
|
|
#4780 |
|
Konto usunięte
|
A ja na IP idę - powieka tak spuchła, że szok :/ i boli. Podejrzewam, że nic mi nie dadzą, no ale idę
A tu leje! dobrze, że blisko mam.
|
|
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
Hej u mnie tez pada i brzydko a w nocy byl snieg
ja dzis wstaje mini zakupki i potem remontu c.d.... Komoda w 70% skonczona pokaze Wam potem zdjecie ![]() Cieple usciski na zimny dzien ! Ellmi ale fajny masz ten szary sweterek skad taki??
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-10-27 o 09:20 |
|
|
|
#4782 |
|
Zadomowienie
|
eff Właśnie ja się pomyliłam co do terminu, macie rację, że wymierny jest tylko termin z pierwszego genetycznego USG
A mi na połówkowym się cofnął(bo mała spora) i ja myślałam, że urodzę wcześniejDelicjanko Przepraszam, za zawracanie głowy ale proszę Cię jednak o wpisanie 3.02 u mnie jako termin porodu Z imieniem jeszcze się wstrzymamMoi teściowie strasznie przeżywają sterylizację mojej kotki, wiecznie mi gadają teraz, że ona taka zamulona, smutna, że to, że tamto-a jaka ma być? Co mam zrobić?? Kot po operacji to odpoczywa, a oni zawsze do mnie jakby z wyrzutem, że się nie zajmuję nią. Przecież nie wolno męczyć zwierza on się najlepiej sam sobą zajmie. Już się boję co to będzie jak mała będzie płakać- będą mi na głowę wchodzić całą rodziną, że czemu płacze, że czemu ma troszkę oczko spuchnięte czemu tyle śpi albo, że ma coś krzywe nóżki.... Ehhh nie dziecka się obawiam, że mnie wymęczy tylko teściów właśnie
|
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry moje kochane dziewczynki
u nas we Wrocławiu pogoda dramat- deszcz ze śniegiem a myślałam,że się dziś gdzieś wyrwę do centrum na spacerek, w takiej sytuacji nawet do sklepu mi się nie chce iść TZ się troszkę wyluzował, poprosiłam aby wczoraj odpuścił sobie budowę i zrobił coś dla siebie- pojechal z moim synem na trening, wieczorkiem kupił sobie małą buteleczkę whisky i sączył drinka- wiecie co- inny facet, uśmiechnięty, kochany, cierpliwy do mnie, widać że trzeba mu było troszkę luzu a nie ci.ągle budowa, budowa, budowa- rzygać się chce wszamaliśmy fajne śniadanko i teraz rozmyślam co tu zmajstrować na obiad- wczoraj niedobra Hosenka narobiła mi smaka na placki ziemniaczane nie chce mi się stać przy patelni ale cóż- wyobraźnie dziewczyna mi pobudziłaaaaa no i moja teściowa próbuje wszystkim w domu humor spie... lić ale my się dziś nie damy ![]() udanego dnia! |
|
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- a u mnie dzis leje jak z cebra, szkoda za drzwi wychodzic..... wstalam pól godz temu, sniadanko zjem i MOŻE cokolwiek zrobie dzis.... obiad na pewno a co wiecej??? raczej niewiele klasyczny dzien zamuła maz pojechal opony zmienic
|
|
|
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najbardziej lubię z sosem pieczarkowym
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki. Wpadłam się przywitać i przeczytać co nowego
Zjadłam właśnie śniadanko i zaraz chyba się wezmę za sprzątanie, bo co robić w taki ponury dzień? Cytat:
Kocham święta i tę atmosferę, tyle że nie w listopadzie
|
|
|
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie śniegu nie ma
na szczęście, ale zimno i leje My dziś na chrzciny się wybieramy, a tak mi się nie chce ale może będzie jakieś pyszne jedzonko ![]() ![]() Wyprasowałam mężowi koszulę, wstawiłam pranie i leżę, jakaś taka zmęczona jestem Miłego dnia dziewczyny
|
|
|
|
#4788 |
|
Wtajemniczenie
|
a my dziś mamy zamiar pojechać na cmentarz do rodzinnej miejscowości moich rodziców, mam tam jednego dziadka i pradziadków, no i kuzyna co miesiąc temu był pogrzeb
A potem skoczymy na imieniny dziadzia Tadzia Mam nadzieję, że babcia upiecze szarlotkę i sernik (zawsze te 2 są), bo uwielbiam Dziś w nocy mnie taki skurcz nogi złapał, że trzymał z 20 minut i mimo, że Małż masował nie chciało puścić... A przecież jem potas i magnez wczoraj na wizycie Maja pokazała stópki i liczyliśmy z doktorem, że ma po 5 paluszków
|
|
|
|
#4789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie, ja tak samo, najbardziej lubie wigilie, budze sie zawsze rano i wlaczam sobie te pioseneczki swiateczne i lece cos robic do kuchni achh mam nadzieje ze w tym roku sil mi nie zabraknie Cytat:
ja wizytę mam dopiero 5 listopada, juz sie nie moge doczekac chcialabym juz miec dzidzie przy sobie
|
|
|
#4790 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
---------------------------- Na IP mnie nie przyjęli, bo ciąża i się boją a okulisty nie mają, kazali na gin iść - no ale gin nie jest okulistą |
||
|
|
|
#4791 |
|
Konto usunięte
|
A wczoraj czapę skończyłam dla siebie tym razem :d
|
|
|
|
#4792 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja z rana
![]() Dziś mąz mnie budzi rano i mówi :chodź coś ci pokaże, mam niespodziankę...idę z zakniętymi oczami do okna i patrzę a tam kupa śniegu! Ale jakoś mnie ten widok rozradował, tak mi się skojarzyło od razu ze świętami i z tym że dzidziunia już tuż tuż Zaraz wybieram się na zakupy rossmanowe, powiem Wam że az chce mi się na dwór wyjśc na ten śnieg Miłego dnia ! |
|
|
|
#4793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na SR połozna mówiła ze najlepsze jest jak w trakcie wody odejdą a wogóle na ostatnich zajęciach była wycieczka po porodówce chyba wszyscy czekali na oststnie spotkanie żeby zobaczyć porodówkę Gdzie studiujesz KRK ??
http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/ Pracowity tydzień za nami http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/2...y-tydzien.html Edytowane przez mikakrolikowa Czas edycji: 2012-10-27 o 11:01 |
||
|
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37279303]
Na IP mnie nie przyjęli, bo ciąża i się boją a okulisty nie mają, kazali na gin iść - no ale gin nie jest okulistą U nas też nie pada, widziałam w DDTVN że w Wawie niezle prószy, moze i do nas dojdzie lubie jak pada snieg ![]() Mam prośbę... dostałam co prawda od kolezanki wampirowe ksiązki, przed ciążą chłonelam je aż miło a teraz leża i się kurzą. ![]() Poczytałabym cos ale dzieciowego... Stwierdziłąm że jak mam czytac to już cos co mi sie przyda na przyszłość ![]() I stad moja prośba. Polećcie jakąś dobra książke- najlepiej poradnik w ktorym beda zawarte informacje na temat 1 roku zycia Maluszka. Przegladalam na allegro, i tych tutyłów jest mnostwo, tylko ktory wybrać ![]() mozecie coś polecić? |
|
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37279406]A wczoraj czapę skończyłam dla siebie tym razem :d[/QUOTE]
Kurde, ja to nie lubie w czapkach chodzic
|
|
#4796 |
|
Wtajemniczenie
|
tutaj fotki Majeczki z usg, trochę rozmazane, bo aparatem robiłam i fotka butów i czapki Karinki (bunt przeciwko różowemu )
|
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Ogladam laktatory na allegro i nie wiem który kupic może ktoś bardziej doświadczony mi podpowie
http://allegro.pl/zestaw-startowy-la...720429477.html http://allegro.pl/avent-natural-zest...714021487.html Jak jest różnica oprócz ceny oczywiscie i modelu w oznaczeniu zwracać na cos uwagę bo mam wrażenie że nowszy model poza wyższą cena niczym innym się nie rózni
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
ja dziś postanowiłam trochę popracować i nawet mi idzie,mąż niedługo jedzie do szkoły więc nikt mi nie będzie przeszkadzał. Wczoraj tak mi hormony zaszalały że przeryczałam cały wieczór,staram się tego nie robić przy mężu ale siła wyższa,potem mnie przytulił i pomilczał trochę ze mną i na szczęście przeszło. Dziś wyglądam jak kombajnista po sezonie ![]() Piszecie o tym śniegu,ahh jak ja kocham zimę,śnieg i ten nastrój świąteczny. Ale u mnie coś nie chce sypnąć aaaa zapowiadali. Będę wieczorem. Miłego dnia kochane.
|
#4799 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37279303] Na IP mnie nie przyjęli, bo ciąża i się boją a okulisty nie mają, kazali na gin iść - no ale gin nie jest okulistą O nie, a co gin może? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37279406]A wczoraj czapę skończyłam dla siebie tym razem :d[/QUOTE] Super ja bardzo lubię nosić czapy Ale zrobić jeszcze nie zrobię.Cytat:
A te czapki są świetne![]() Cytat:
Mój TŻ tak jak się nie interesuje prawie niczym tak kiedyś wrócił po rozmowie z kolegą, którego siostra urodziła i mówi: "Musisz mieć elektryczny laktator z wypustkami masującymi, żeby dobrze pokarm ściągało"-znawca Jak chce kupić to proszę, pewnie, że wolę jak najlepszy![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Dziewczyny mam do Was pytanie, nie wiem w sumie czy głupie czy nie zaraz się okaże ![]() Czy to co jemy w ciąży ma bezpośrednio taki sam wpływ na dziecko jak na nas? Czyli np. jeżeli ja mam cały czas kolki i wzdęcia, to dzieciak też się męczy? I trzeba zmienić jedzenie na lekkostrawne Nie wiem, tak sobie teraz pomyślałam... Skoro przy karmieniu trzeba się tak pilnować to tu też chyba?
|
|||
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Można też obciągnąć palce w tej nodze - w górę i w dół. Łydka się rozluźni wtedy.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie chce mi się stać przy patelni ale cóż- wyobraźnie dziewczyna mi pobudziła

ja dziś postanowiłam trochę popracować i nawet mi idzie,mąż niedługo jedzie do szkoły więc nikt mi nie będzie przeszkadzał. Wczoraj tak mi hormony zaszalały że przeryczałam cały wieczór,staram się tego nie robić przy mężu ale siła wyższa,potem mnie przytulił i pomilczał trochę ze mną i na szczęście przeszło. Dziś wyglądam jak kombajnista po sezonie