Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-27, 06:41   #4741
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

nadrabiam jeszcze czwartkowe posty i wcięło mi połowę cytatów

rozmawiałyście o witaminach. Mi lekarz zalecił femibion 2 (oczywiście mam jego wielkie zdjęcie i logo na karcie ciąży) ale nie jestem do końca przekonana czy są dobre. mają dużo witamin, dha, jod, kwas foliowy ale np. żelaza i magnesu już nie

czarny flamaster i klementyna śliczne brzuszki

strippi dla Ciebie i Michałka za wizytę ma chłopak charakterek
strasznie fajnie zachowała się Twoja znajoma, super ciuszki i jak tego dużo już w ogóle nie musisz się martwić ubrankami

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
...a ! i się pochwalę - mój mały kopie już na całego ! rano,wieczorem,i w nocy , w dzień chyba śpi

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
maria, no to mnie troszkę pocieszyłas Bo ja akurat mam zrobić to badanie przed kolejną wizytą Ginka mi wczoraj o nim mówiła, że 2 godz trzeba siedzieć w poczekalni i nie wolno się nigdzie ruszać za bardzo Tak się zastanawiam czy jeśli mieszkam 500m od lab to zgodziliby się żebym pojechała do domu leżeć i wróciła za 2 godz na kolejne pobranie A, no i ginka tez mi powiedziała, że kiedys się zgadzali żeby cytrynę wcisnąć a teraz nie pozwalają, bo jednak stwierdzili że zakłamuje wynik
Moja bratowa miała niedawno te badanie i mówiła, że nie jest to takie straszne jak mówią (przynajmniej dla niej nie było a szła przerażona), płyn wypiła bez problemu a i pozwolili jej iść do domu. nie musiała czekać na miejscu

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
czytałam sobie o 22 i 23 tyg i patrzcie co znalazłam

http://fakty.interia.pl/ciekawostki/...iata,873732,18
ojoj jakie maleństwo... ale jakie silne musiało być, że sobie poradziło. poczytałam trochę komentarzy pod artykułem i one niestety nie są już tak optymistyczne
swoją drogą dobrze wiedzieć, że nasze maluszki mniej więcej tak już wyglądają

Sorceresss za 5 miesiąc i baw się dobrze na weselu

ok nadrabiam dalej
Stary 2012-10-27, 07:11   #4742
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
to ty jestes jak moja Julka ona tez tak wszystkie stworzonka kocha i mi znosi ślimaki, robaki, biedronki i co znajdzie do domu ostatnio na dworze pokazuje mi dźdżownice i mówi mamusiu patrz jaka sliczna mogę ją wziąć ze sobą żabe też ostatnio brała na ręce na rzeką i wszystko co się rusza to ona kocha
Cytat:
ja pamietam jak mi Julka slimaka przyniosła była pewna ze to sama skorupka a tam nagle patrze a ze skorupy coś wyłazi
Jakbym siebie widziała za młodu WSZZYSTKO do domu przynosiłam Kochałam ślimaki - niestety często je mordowałam - trzymałam na balkonie, w słońcu w kartonie, a liście nie zawsze je chroniły.. eh, pamiętam te suchutkie muszelki aż się łezka w oku kręci... swego czasu, jak byłyśmy starsze z koleżankami ugotowałyśmy ślimaczki, takie mniejsze (zbierałyśmy je na cmentarzu). Zagotowałyśmy we wodzie, potem dosypałyśmy herbaty (bo nic wiecej nie miałyśmy pod ręką), żeby kolor "zupy" był i już Nie mam bladego pojęcia po co to zrobiłyśmy :P

Cytat:
Napisane przez klaudynkaja Pokaż wiadomość
ja się jakoś życiowo nie mogę ogarnąć. trzy raz miałam powtarzane badania na tokso, na szczęście stanęło na tym, że jej nie mam, co prawda też nie miałam, więc kotów muszę unikać, ale przynajmniej wiem, że maluch bezpieczny....
będzie dobrze! trzymam kciukochy za Was!
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

a ja juz po wizycie. serduszka posluchalismy z tżtem
klask i:
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Jesteśmy po połówkowym - wszystko bardzo dobrze.
Dzidzia zdrowa, a po krwiaku śladu nie ma.
klask i:

Po raz pierwszy miałam syndrom bezsenności. Jesteśmy z mężem u mamy mojej i od 5 nie śpię - a co tu robić jak każdy smacznie chrapie?
Teraz wiem jak Wy to robicie... to jest realne i wykonalne nie spać tak wcześnie

Chciałam przekazać mamusiom dziewczynek z forum pewną wiadomość:
DRŻYJCIE O SWOJE CÓRUNIE KOLEJNY AMANT SIĘ IM SZYKUJE
aż mi się zrymowało
Wczoraj się dowiedziałam, że mamy zdrowego, 270 g chłopca Przynajmniej lekarz widział siuraczka jak się łobuziak wiercił Maluszek cały czas pokazywał stópki albo kręgosłupik - buziuńki nie chciał pokazać tylko się wpatrywał w mamusiny kręgosłup
ObserwujeCie, wczoraj na tym 3d badał mnie dr Wiecheć

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 07:20   #4743
anika_s
Wtajemniczenie

Witajcie Kochane
przed pracą pochwalę się wczorajszą wizytą ale też chcę podziękować wam za kciukasy
A więc dzidzia wyjatkowo wczoraj nieśmiała usiadła w kącie i nie dała nam się pooglądać, po wielu próbach zlitowała się troszę i połozyła ale za to niesamowicie wierciła bystre oko lekarza coś zauważyło i pyta czy ma mówić co będzie ja na to że tak no i powiedział: "ze wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na to że będzie ......DZIEWCZYNKA!!!!!: love:
prze szczęśliwa wyszłam z gabinetu. mój mąż nie chce znać płci wiec mam tą świetną wiadomośc dla siebie i Was oczywiście

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
aż mi się zrymowało
Wczoraj się dowiedziałam, że mamy zdrowego, 270 g chłopca Przynajmniej lekarz widział siuraczka jak się łobuziak wiercił Maluszek cały czas pokazywał stópki albo kręgosłupik - buziuńki nie chciał pokazać tylko się wpatrywał w mamusiny kręgosłup
gratulacje!!!
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 07:39   #4744
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na chwilkę, bo padam już na pyszczek.

No i proszę na wpisanie na listę na 99% Kalinki

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
wszystkie macie piękne brzuszki to ja mój też pokażę
Jaki malutki

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość

ja też mam gdzieś 4kg + więc ciekawe co w środę powie moja ginka...... kurcze jakby było za mało też by było źle
ale super, że wszystko jest ok
Ja też mam 4kg na plusie i mi powiedziała, że chciałaby tyle ważyć

Co do świąt Bożego Narodzenia to ja też uwielbiam i już nie mogę się doczekać, nawet ostatnio mówiłam do TŻ że czuję że święta już blisko

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
aż mi się zrymowało
Gratulacjeklas ki:
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 08:22   #4745
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Jestem w szoku ceny, w normalnej aptece kupujesz tak tanio?Ja obeszłam kilka i taniej niż 60zł nie znalazłam
w normalnej aptece ciężko znaleźć w rozsądnej cenie, chociaż mi zdarzyło się kupić za 55 zł ale to tylko raz, potem już zamawiałam w aptece na allegro. mogę polecić Ci sprzedawcę, szybka przesyłka i wyszło 40zł już z kosztem transportu.
Właśnie mi się kończy femibion i zastanawiam się czy nie przerzucić się na ten vita-miner

nati_85 gratuluję wizyty ja od czasu do czasu noszę dzinsy ciążowe. Kupiłam sobie w h&m rozmiar 38 trochę na zapas i na razie nie jest mi w nich za dobrze. tzn jeśli chodzi o brzuszek to super bo nic nie ciśnie, ale ta gumka sięga mi aż pod piersi i tam jest za luźna więc się zsuwa, no i ogólnie całe mi trochę się zsuwają chodzę i podciągam.

oliwka bo te myszy teraz są jakieś wytrenowane... Moja mama ma ten sam problem co Ty. Chytruski z pułapki potrafią wszystko wyżreć a się nie złapią... Mama najczęściej kładzie jakiś boczek, skórkę z boczku itp a raz położyłyśmy taką na prawdę ostrą papryczkę chili myślałyśmy, że jak to zje to popełni samobójstwo od tej ostrości i powiem Ci że następnego dnia zdechła koło pułapki ale to na pewno przypadek Poza tym skoro juz tak dobrze potrafiły obejść te drewniane pułapki to brat kupił taką ładną czarną nowoczesną plastikową i tam dzień po dniu się jakaś łapała. oczywiście do czasu... potem się znowu schytrzyły i tylko wyjadały

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Bardzo mozliwe przeciez moj wypioł chyba w 17tc wstawiałam nawet zdjęcie
zdjęcie pamiętam ale nie pamiętałam, że to była pupcia i to już w 17tyg niezle tylko u mnie nie było tego widać, jedynie pod ręką czułam

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Już nawet wpadłam na pomysł że może jeża z klatki wypuszczę na noc może złapie tą mysz
masz jeża? to dopiero słodkie stworzonko na prawdę kuje?

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
A Tż niedobry, taką małą dzidzię kazał sprać?
ojej jak to zabrzmiało groźnie hehhe sprać tylko klapsa dać on coś ma z tymi klapsami, bo często do mnie żartuje jak się z nim droczę albo się z niego śmieje to mówi: "oj chyba już dawno klapsa nie było" prędzej to ja mu lanie spuszczę chociaż z moją siłą i jego posturą pewnie by nawet nie poczuł
Stary 2012-10-27, 08:25   #4746
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
To i ja pochwalę się brzucholem w 15 tyg.
Załącznik 4948445
śliczny i malutki jeszcze

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
nawet o samej wodzie i tak przytyją, przecież biust rośnie, dziecko rośnie, łożysko, wody płodowe.. to trochę waży..
moim zdaniem jeśli dziecko rozwija się prawidłowo i mama również jest zdrowa, to czemu problem stanowi kilka kg więcej..
moja szwagierka (50 kg) do drugiego porodu szła z wagą 77kg.. wcale się nie objadała, poza tym miała już dziecko w domu to nie mogła pozwolić sobie na leniuchowanie.. w pierwszej ciąży też podobnie przytyła, wszystko zrzuciła, a dzieci zdrowe, to o co chodzi?
dokładnie, podpisuję się pod tym rękami i nogami. Myślę, że nawet jak ktoś nic by nie jadł to i tak nic to nie da, bo przecież dzidzia rośnie, wód jest co raz więcej itd... przecież w ciąży nie tyje się tylko od tego, że się dużo je. Chyba lekarze powinni wiedzieć o tym najlepiej.
Ja jem normalnie tak jak wcześniej a zaczęło mi przybywać, więc uważam że nie ma co się głodzić i mieć ciśnienia na to, żeby nie przytyć. Tak czy siak kg wpadną. Oczywiście nie popieram obżarstwa i tłumaczenia się, że trzeba jeść za dwoje ale to już zupełnie inna kwestia

Cytat:
u mnie z tym sniadaniem to jest tak od kiedy wróciłam do pracy po Julce 1 śniadanie jest w pracy bo w domu nie zdążam musiałabym wstawać nie o 6 a o 5.30 a mi sie nie chce i te 3,5 roku miałam wage stałą więc chyba tak nie szkodziło mi
No ale moze spróbuję robić sobie kanapke na drogę do samochodu
A do 11 to ja bym nie wytrzymała zazwyczaj ok 9 jem w pracy czasem od razu po wejściu jak ssie zbyt silnie
po 9 to ja już powoli robię się głodna normalnie śniadanie jem ok 7 i nie ma bata, żebym wyszła z domu bez śniadania

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Moja mama mnie pociesza że kiedyś kobiety nie wiedziały, jadły i było okej ale wiadomo jak takie pocieszenia...
Moja też tak mówi przypomniało mi to dialog matki z córką w ciąży z pewnego serialu
Matka: oj współczuje Ci tego obrzęku stóp, mi z Tobą w ciąży też opuchlizna nie dawała spokoju, dlatego tyle piłam
Córka:co?
Matka: spokojnie, wtedy to nie szkodziło

anna maria ładniutki brzuszek

już chyba nie ma na wątku żadnej dziewczyny, która nie miałaby widocznego brzuszka a może się mylę...

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
aaaaaaa śnieg u mnie pada
zazdroszczę ja zmarźluch okropny ale śnieg uwielbiam u nas popadało całą minutę i to słabiutko

Cytat:
Uwielbiam zimy z siarczystym mrozem, szaleństwem na śniegu, lodowiskiem. I co roku oglądam pogodę 16dniową i wypatruję czy na święta będzie śnieg.
Nie ma nic piękniejszego niż białe święta Skrzypiący śnieg jak się idzie na pasterkę, a po pasterce jak wychodzi się z kościoła to padający śnieg
achhh rozmarzyłam się
ale ja jestem z tych romantyczek, co kochają Boże Narodzenie i czekają z utęsknieniem.
Kupiłam sobie 2 nowe książki o Bożym Narodzeniu, potrawach, tradycji. Już myślę co ugotuję, jakie ciasto upiekę.
To możemy sobie podać rękę też kocham białe święta. Boże Narodzenie bez śniegu to nie to samo.

A co do potraw świątecznych to dobrze wiedzieć, że mamy tu specjalistkę będę się Ciebie radzić, co można zrobić z suszonymi grzybami, bo dostałam od koleżanki cały pojemniczek. Pewnie skończy się na tym, że oddam mamie, bo do potraw tradycyjnych mam 2 lewe ręce

megi-megi, Sorceresss, anika_s gratuluję wizyt i poznania płci same dobre wiadomości na wątku

a mnie strasznie swędzi brzuch po bokach i plecy na samym dole nawet zaczęłam codziennie się smarować oliwką ale za dużo to nie pomaga

ok zmykam na śniadanko wczoraj kupiłam wielką drożdżówkę do tego kakao i żyć nie umierać

Was też prześladuje na kanapka-mumia? co ją zobaczę to śmiać mi się chce
Stary 2012-10-27, 09:57   #4747
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
w normalnej aptece ciężko znaleźć w rozsądnej cenie, chociaż mi zdarzyło się kupić za 55 zł ale to tylko raz, potem już zamawiałam w aptece na allegro. mogę polecić Ci sprzedawcę, szybka przesyłka i wyszło 40zł już z kosztem transportu.
Właśnie mi się kończy femibion i zastanawiam się czy nie przerzucić się na ten vita-miner
Jak możesz to wyślij mi nick sprzedawcy u którego zamawiałaś. Też zastanawiałam się nad tym vita minerem muszę dokładnie składy porównać czy nie różnią się za bardzo jak nie to zmienię bo ten Femibion to strasznie drogi.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 09:59   #4748
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:

aż mi się zrymowało
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane
przed pracą pochwalę się wczorajszą wizytą ale też chcę podziękować wam za kciukasy
A więc dzidzia wyjatkowo wczoraj nieśmiała usiadła w kącie i nie dała nam się pooglądać, po wielu próbach zlitowała się troszę i połozyła ale za to niesamowicie wierciła bystre oko lekarza coś zauważyło i pyta czy ma mówić co będzie ja na to że tak no i powiedział: "ze wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na to że będzie ......DZIEWCZYNKA!!!!!: love:
prze szczęśliwa wyszłam z gabinetu. mój mąż nie chce znać płci wiec mam tą świetną wiadomośc dla siebie i Was oczywiście
!
Super, gratuluję córeczki
Cytat:

Moja też tak mówi przypomniało mi to dialog matki z córką w ciąży z pewnego serialu
Matka: oj współczuje Ci tego obrzęku stóp, mi z Tobą w ciąży też opuchlizna nie dawała spokoju, dlatego tyle piłam
Córka:co?
Matka: spokojnie, wtedy to nie szkodziło
No tak , kiedyś nic nie szkodziła
No ale moja na szczęście mnie pocieszać chce (:
Ja stwierdziłam że nie mogę się zadręczyć, bo i tak nie odwrócę tego co zjadłam no i mogę się tak zadręczać do porodu ale wtedy cieszyć się ciążą nie będę mogła a net mówi że szanse nie są duże.

megi-megi nie zacytowało mi... więc tak gratuluję dziewczynki!
A imię śliczne!

Co do świąt... też uwielbiam białe ale szanse tutaj na nie są... jak to śpiewali 'mniej niż zeeerooo'
I u mnie będzie 12 potraw na wigilijnym stole i też już planuje co zrobię (będę mieć gości z Polski)
na pewno wkońcu pojawi się zupa migdałowa i własnej roboty pasztet.
Tylko co do ciast nie jestem pewna

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 10:10   #4749
anika_s
Wtajemniczenie

[QUOTE=kwiatuszekkk21;3727 7968]
a mnie strasznie swędzi brzuch po bokach i plecy na samym dole nawet zaczęłam codziennie się smarować oliwką ale za dużo to nie pomaga
QUOTE]

Co do smarowania brzuszka - to moja znajoma z takim namaszczeniem wcierała różne kremy, oliwki , masowała go że spowodowała przedwczesny poród - oczywiście musiała za to zapłacić dość długim pobytem w szpitalu. /choć na naszym etapie to raczej nie możliwe/
Ja codziennie wieczorem szybciutko smaruję brzuchol kremem i pozwalam mu się samemu wchłonąć , bo mnie nieźle wystraszyła mimo wszystko

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2012-10-27 o 10:12
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 10:20   #4750
bmma
Zadomowienie

Cytat:

aż mi się zrymowało
Brawo za synka. Powiem szczerze, że mnie przestraszyłaś Już na Allegro szukam pasa cnoty dla córci

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 10:24   #4751
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Jak możesz to wyślij mi nick sprzedawcy u którego zamawiałaś. Też zastanawiałam się nad tym vita minerem muszę dokładnie składy porównać czy nie różnią się za bardzo jak nie to zmienię bo ten Femibion to strasznie drogi.
kupowałam u http://allegro.pl/show_user.php?uid=14369797 ale widzę, że teraz mają dużo drożej te tabletki- po 50zł Ja akurat kupiłam na tej aukcji http://allegro.pl/apteka-femibion-na...597887374.html i wtedy się opłacało. szkoda, że już nie wystawiają po 2 opak. pewnie musisz poszukać u kogoś innego.
----------------------
nie chce mi się sprzątać, więc tak popatrzyłam jeszcze na aukcje z femibionem i sporo tego jest w okolicach 41 zł z przesyłką: http://allegro.pl/listing.php/search...mibion+natal+2
jak będziesz kupowała to zwróć uwagę na termin ważności(jesli na aukcji nie napisali to lepiej spytać), bo kiedyś u któregoś sprzedawcy widziałam w komentarzach, że ktoś się skarżył na krótki termin ważności a oni odpisali: a co pani myslala? ze skąd taka niska cena?

Cytat:
Co do smarowania brzuszka - to moja znajoma z takim namaszczeniem wcierała różne kremy, oliwki , masowała go że spowodowała przedwczesny poród - oczywiście musiała za to zapłacić dość długim pobytem w szpitalu. /choć na naszym etapie to raczej nie możliwe/
Ja codziennie wieczorem szybciutko smaruję brzuchol kremem i pozwalam mu się samemu wchłonąć , bo mnie nieźle wystraszyła mimo wszystko
słyszałam o tym, że nie można za dużo masować, dlatego u mnie to jest rach ciach ciach i posmarowane- nawet 30sekund to nie trwa (jeśli chodzi o brzuch)

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2012-10-27 o 10:42
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 10:30   #4752
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
aż mi się zrymowało
uuu ja za to dziś popspałam jak nigdy, pewno organizm chory to i potrzebuje )

dla siusiaka

A tak się domyślałam że dr Wiecheć będzie badał, bo on widziałam na tej www chyba to szkolenie prowadzi. Super że wszystko ok, ja do środy grzecznie czekam
Stary 2012-10-27, 10:48   #4753
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Was też prześladuje na kanapka-mumia? co ją zobaczę to śmiać mi się chce
czekam tylko aż zmienią na coś innego....

Cytat:
też słyszałam, że nie można za dużo masować/głaskać brzucha bo to powoduje skurcze. ale myślę, że jak ktoś nawet 3 razy dziennie posmaruje brzuch jak rzeczywiście skóra swędzi i ciągnie bardzo to nic się nie stanie, zwłaszcza jeśli takie smarowanie nie trwa nie wiadomo ile. sama smaruję się raz dziennie, czasem 2 jak mi się zechce, krótko wcieram i czekam aż wsiąknie i wydaje mi się ok, nie ma co popadać w paranoję.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 10:48   #4754
joanna200
Rozeznanie

hej dziewczyny..
odpisuję po trochę..
u mnie miał być śnieg a nie ma.. a córa wczoraj pół dnia w oknie stała i czekała..

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
ojej będziesz miała to wcześniej za sobą.. własnie sie umowiłam na 20tego myslalam ze moze wczesniej ale chyba ona preferuje okolo 22 tc
bo to chyba tak w połowie.. z tego co mówiłaś ona robi od 20 do 24 tc
przeleci..
ja się doczekać nie mogę..

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
OtTakaja masz sliczny mały brzuszek.

Ja we wtorek bylam na wizycie i gin potwierdzil dziewczynkę. a imienia ciągle brak....
super..

Cytat:
Napisane przez anna maria 79 Pokaż wiadomość
u nas lodówka pusta i woła jeść...więc zbieramy się na zakupy...
i w końcu udało mi się zdjęcie to ja i mój brzuszek który ukrywa kopiącego z lewej strony maluszka
śliczny brzuszek..

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jeszcze odnośnie wagi. ja jakiejś nadwagi nie mam, teraz ważę 59kg, ale też od początku ciąży ze względu na wcześniejsze poronienie bardzo się oszczędzam. potem krwiak i ponad 2 tygodnie leżenia plackiem, od tamtej pory też dużo leżę, siedzę, prawie nic nie robię bo jak tylko zaczynam łazić to od razu coś się dzieje. ale jednak martwią te kilogramy, +7 to sporo
wszystko zrzucisz po ciąży.. nie ma się co martwić..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 10:49   #4755
anna maria 79
Raczkowanie

witajcie...
Dziękujemy za miłe słowa
Sorceresss jeszcze raz gratuluje teraz to możesz powiedzieć że spotkałaś mężczyznę swojego życia
Jolanta T, Czarny Flamaster, Klementyna brzuszki śliczne, takie małe mieszkanka mnie zawsze w kobiety w ciąży rozczulają teraz się cieszę że jestem jedną z nich..
oglądam Dzień dobry tvn i nie daję rady słuchać Maciąg i jej siemienia lnianego kobieto ja jestem na etapie ciastekkk
u nas od rana motylki szaleją po lewej stronie ciekawa jestem kiedy będzie się czuło przez dotyk na razie tak tylko w środku a mamy w poniedziałek 16 tygodni wg usg
miłego dnia
ja porównywałam skład femibionu i vita mineru i bardzo podobny szkoda że zamówiłam prenatal 90 tabletek
anna maria 79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 10:50   #4756
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

dziewczyny nie to żebym robiła jakiejś firmie reklamę bądź nie reklamę.
patrzyłam na ten wasz wita miner bo ja jadę na femibionie (bynajmniej sama go wybrałam nie dostałam bo ginka ma profity) no więc wita miner porównując skład ma dużo mniej ilościowo tych składników co ma femibion, do tego ma rutynę i luteinę - nie wiem czy to się powinno brać w ciąży. no a że nie pisze że to typowo dla kobiet w ciązy to pewnie dlatego tańszy bo dobrze wiadomo ze jak coś jest specjalnego przeznaczenia w nazwie to droższe. owszem femibion nie ma żelaza i magnezu ale nie wiem czy jest konieczne podawanie żelaza. ja np. nie zażywam. a magnez mam asmag forte 50 tabl za 10zł.

także może lepiej popatrzeć jeszcze na te różnice między preparatami typowymi dla pań w naszym stanie
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 10:56   #4757
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
patrzyłam na ten wasz wita miner bo ja jadę na femibionie (bynajmniej sama go wybrałam nie dostałam bo ginka ma profity) no więc wita miner porównując skład ma dużo mniej ilościowo tych składników co ma femibion, do tego ma rutynę i luteinę - nie wiem czy to się powinno brać w ciąży. no a że nie pisze że to typowo dla kobiet w ciązy to pewnie dlatego tańszy bo dobrze wiadomo ze jak coś jest specjalnego przeznaczenia w nazwie to droższe. owszem femibion nie ma żelaza i magnezu ale nie wiem czy jest konieczne podawanie żelaza. ja np. nie zażywam. a magnez mam asmag forte 50 tabl za 10zł.

także może lepiej popatrzeć jeszcze na te różnice między preparatami typowymi dla pań w naszym stanie
Ejj o jakim my mówimy Femibionie bo mój ma i żelazo i magnez
Mi tez lekarz od razu dał Femibion i uważam że wcale drogi nie jest, raz na dwa miesiące 38 zł ?
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 10:57   #4758
anna maria 79
Raczkowanie

Ptaszysko vita-miner prental dha się nazywa czyli określa że jest dla kobiet w ciąży j=i jest to w opisie
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p55683-Vit...tabl.__30_kaps.
a pytanie o żelazo? to najważniejsza sprawa niedobory grożą wadami i poronieniem...nie wybieram preparatu jak nie ma żelaza i powie ci to każdy gin, ja dodatkowo łykam tardyferon fol a w pierwszej ciąży brałam zastrzyki z żelaza...poczytaj sobie lepiej o żelazie zanim będzie za póżno...femibion natal clasicc ma żelazo a najwięcej ma prental clasic 60mg dzienne zapotrzebowanie wzrasta z 20mg do 30mg..
http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...ej-diecie.aspx
Stary 2012-10-27, 11:00   #4759
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
ja dzisiaj jestem mega przeziębiona ...już się poprawiało...a teraz to jest już mega przeziębienie ...-chyba czeka mnie jednak wizyta u lekarza bo jakoś sama nie daję rady .... a pomagał mi bardzo ten syrop prena-coś (już zpomniałam nazwy) ale tam było napisane ,że braż do 7 dni ... no i odstawiłam i teraz mam-bum i ledwie oddycham....

dziś mam 12 rocznicę związku z tż (odkąd zaczęliśmy kręcić ze sobą)....
więc pójdziemy sobie do kina i na sushi (ja oczywiście wege) a potem się zobaczy...

a ! i dzisiaj zaczynają się targi poznańskie -oprócz akwarystyki i terrarystyki będą też HAPPY BABY- szkoły rodzenia , lekarze specjaliści od chorób dziec.,kluby fitnness z zajęciami dla kobiet w ciąży,kluby malucha,diagnostyka prenatalna a nawet coś tam usłyszałam o feministkach wypowiadaj.się o pogodzeniu roli matki i kariery i zagadnienia o prawach prac.w ciąży
http://happybaby.mtp.pl/pl/

Cytat:
aż mi się zrymowało
za synka!
Cytat:
Witajcie Kochane
za córeczkę !
Stary 2012-10-27, 11:02   #4760
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
czekam tylko aż zmienią na coś innego....
już niedługo te całe Halloween jest chyba w środę, więc pewnie w czwartek będzie już coś innego

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Mi tez lekarz od razu dał Femibion i uważam że wcale drogi nie jest, raz na dwa miesiące 38 zł ?
to chyba masz jakiś inny ja mówię cały czas o Femibion Natal 2 i on niestety dużo kosztuje - od 40zł w internecie do 60zł w aptece za dawkę miesięczną (30tabletek i 30 kapsułek)
Stary 2012-10-27, 11:04   #4761
joanna200
Rozeznanie

Cytat:

ja uwielbiam śnieg i wolę zimę z mrozem i śniegiem, niż na plusie z deszczem i chlapą.
Uwielbiam zimy z siarczystym mrozem, szaleństwem na śniegu, lodowiskiem. I co roku oglądam pogodę 16dniową i wypatruję czy na święta będzie śnieg.
Nie ma nic piękniejszego niż białe święta Skrzypiący śnieg jak się idzie na pasterkę, a po pasterce jak wychodzi się z kościoła to padający śnieg
achhh rozmarzyłam się
ale ja jestem z tych romantyczek, co kochają Boże Narodzenie i czekają z utęsknieniem.
Kupiłam sobie 2 nowe książki o Bożym Narodzeniu, potrawach, tradycji. Już myślę co ugotuję, jakie ciasto upiekę.
Po Wszystkich Świętych jadę w sobotę z samego rana na giełdę staroci poszukać jakiś ładnych ozdób świątecznych. Uwielbiam udekorowany dom, pachnący cynamonem i pomarańczami
Od taka wariatka ze mnie
jeju ja mam to samo..
uwielbiam święta, zawsze stoję dom ile się da.. kocham śnieg we święta.. no wszystko wszystko wszystko..
a teraz będę dni odliczać.. do grudnia..

Cytat:
Ja na chwilkę, bo padam już na pyszczek.

No i proszę na wpisanie na listę na 99% Kalinki
brawo.. gratuluję córeczki.. one są prze kochane..

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
wszystkie macie piękne brzuszki to ja mój też pokażę
śliczny..

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Niestety nie jestem w stanie Was więcej nadrobić, bo pora już dość późna...
Jutro jadę na to bezpłatne usg 3d, już się doczekać nie mogę Trzymajcie kciuki..
Jak wrócę, zdam relację

Cytat:
Moja bratowa miała niedawno te badanie i mówiła, że nie jest to takie straszne jak mówią (przynajmniej dla niej nie było a szła przerażona), płyn wypiła bez problemu a i pozwolili jej iść do domu. nie musiała czekać na miejscu
powiem Ci że dziwne, że pozwolili chodzić, podobno to fałszuje wynik..

Stary 2012-10-27, 11:04   #4762
joanna200
Rozeznanie

Cytat:

aż mi się zrymowało
super..

Cytat:
Witajcie Kochane
i następna dziewczynka.. brawo..

idę coś zjeść..

Stary 2012-10-27, 11:08   #4763
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
ty masz femibion natal clasci ja mówiłam o Femibionie 2 co ma dodatkowo DHA

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Ptaszysko vita-miner prental dha się nazywa czyli określa że jest dla kobiet w ciąży j=i jest to w opisie
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p55683-Vit...tabl.__30_kaps.
a pytanie o żelazo? to najważniejsza sprawa niedobory grożą wadami i poronieniem...nie wybieram preparatu jak nie ma żelaza i powie ci to każdy gin, ja dodatkowo łykam tardyferon fol a w pierwszej ciąży brałam zastrzyki z żelaza...poczytaj sobie lepiej o żelazie zanim będzie za póżno...femibion natal clasicc ma żelazo a najwięcej ma prental clasic 60mg dzienne zapotrzebowanie wzrasta z 20mg do 30mg..
anna maria to ja inny preparat patrzyłam.

wiesz co wiem że żelazo jest potrzebne ale masz je w diecie ja nie wiem nie zażywam syntetycznego. i lekarka nic nie mówiła. może kwestia wyników badań krwi. koleżanka też nie zażywała potem jej wyniki badań krwi poleciały i dostała tak jak ty zastrzyki. a znam takie co całą ciąże zadnych witamin nie łykają. ale dziękuję zapytam mojej lekarki co z tym żelazem

no a witaminer ten co ty piszesz ma beta karoten a tego świństwa to ja nie zamierzam brać

Edytowane przez Ptaszysko16
Czas edycji: 2012-10-27 o 11:09
Stary 2012-10-27, 11:09   #4764
maria28
Kniaginia

Witam spod kołdry!

Cytat:
aż mi się zrymowało
Brawa za chłopca!!

Cytat:
Brawa za dziewczynkę!!

Wiecie, co wam powiem? Dzieciaczek do mnie w nocy 3 razy zastukał, czułam go pod ręką Chyba go moje ciągłe kichanie nocne zbudziło.
Dziś 19tc1d.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 11:13   #4765
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:

mnie jeszcze jedno zastanawia w tym vita-minerze a właściwie substancje pomocnicze: celuloza mikrokrystaliczna, hydroksypropylo metyloceluloza, dwutlenek tytanu, stearynian magnezu, hydroksypropyloceluloza, dwutlenek krzemu, koszenila, wosk pszczeli, wosk Carnauba.
Co prawda za bardzo się nie znam na składach itd ale jakoś mało bezpiecznie mi to brzmi- zwłaszcza ten dwutlenek tytanu

Cytat:
ale mnie nastraszyłaś tym żelazem, połowa ciąży minęła a ja nie brałam spytam o to lekarza we wtorek
oszaleć można z tymi witaminami

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

dziś mam 12 rocznicę związku z tż (odkąd zaczęliśmy kręcić ze sobą)....
więc pójdziemy sobie do kina i na sushi (ja oczywiście wege) a potem się zobaczy...
gratuluję szykuje się romantyczny wieczór a na co idziecie do kina?

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
no a witaminer ten co ty piszesz ma beta karoten a tego świństwa to ja nie zamierzam brać
a czemu świństwo?
Stary 2012-10-27, 11:16   #4766
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
ty masz femibion natal clasci ja mówiłam o Femibionie 2 co ma dodatkowo DHA[COLOR=Silver]

Tak ja mam natal clasic bez DHA.
Ten natal clasic tez ma beta-karoten ... jezu juz nie wiem które witaminy brać.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 11:17   #4767
anna maria 79
Raczkowanie

przepraszam nie chcę straszyć żelazem nikogo...jednym starcza z jedzenia a innym nie...ja mam dodatkowo do łykania od gina..kiepskie wyniki krwi mi wyszły...jak łykacie witaminy to w każdym preparacie jest żelazo..więc głowa do góry...
Ptaszysko czyli nie mówiłyśmy o tym samym preparacie..pozdrawiam
Stary 2012-10-27, 11:18   #4768
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

[QUOTE=kwiatuszekkk21;3727 9769]mnie jeszcze jedno zastanawia w tym vita-minerze a właściwie substancje pomocnicze: celuloza mikrokrystaliczna, hydroksypropylo metyloceluloza, dwutlenek tytanu, stearynian magnezu, hydroksypropyloceluloza, dwutlenek krzemu, koszenila, wosk pszczeli, wosk Carnauba.
Co prawda za bardzo się nie znam na składach itd ale jakoś mało bezpiecznie mi to brzmi- zwłaszcza ten dwutlenek tytanu

ja się znam na tym to ci napiszę to co wymieniłaś nie jest niebezpieczne. celulozy i te wszystkie jej pochodne (te dłuższe nazwy) to sa substancje pochodzenia naturalnego i stosowane do wytworzenia stałej postaci leku jaką jest tabletka tak samo ten co tak strasznie brzmi dwutlenek tytanu. ten jest zwlaszcza w pomadkach do ust i cieniach do powiek a nawet w kosmetykach do opalania. koszelina jet barwnikiem a woski się dodaje żeby lepiej się to formowało. tego sa małe ilości także nie znajdziesz tabletek ktore tego nie mają

co do betakarotenu. on się kumuluje w tkankach i się robi toksyczny. np. to co kiedyś mówiono pijcie dużo soków z marchewki to bedziecie takie ladne jak opalone to jest wlasnie objaw przedawkowania. wiadomo ze w tej ilości to nie zagraża ale ja jakoś jestem przeciwniczką sytnetycznego beta karotenu to już sobie wolę jednego kubusia wypić raz na jakiś czas zwłaszcza że jednak marchewkę czy inne warzywa jadam czy to w zupie czy w sałatce.

tzn żebyśmy się dobrze zrozumiały witamina A (jej prekursorem jest beta karoten) jest potrzebna ale łatwo ją przedawkować a wtedy jest już kłopot. największe świństwo z tej grupy to retinol to już taka mała chemiczna dygresja

Edytowane przez Ptaszysko16
Czas edycji: 2012-10-27 o 11:23
Stary 2012-10-27, 11:21   #4769
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
ja się znam na tym to ci napiszę to co wymieniłaś nie jest niebezpieczne. celulozy i te wszystkie jej pochodne (te dłuższe nazwy) to sa substancje pochodzenia naturalnego i stosowane do wytworzenia stałej postaci leku jaką jest tabletka tak samo ten co tak strasznie brzmi dwutlenek tytanu. ten jest zwlaszcza w pomadkach do ust i cieniach do powiek a nawet w kosmetykach do opalania. koszelina jet barwnikiem a woski się dodaje żeby lepiej się to formowało. tego sa małe ilości także nie znajdziesz tabletek ktore tego nie mają
dzięki uspokoiłaś mnie, bo te nazwy brzmią strasznie

i nie wiedziałam, że beta-karoten to witamina A trochę się dokształcę na naszym wątku

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2012-10-27 o 11:22
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 11:25   #4770
maria28
Kniaginia

Cytat:
mnie jeszcze jedno zastanawia w tym vita-minerze a właściwie substancje pomocnicze: celuloza mikrokrystaliczna, hydroksypropylo metyloceluloza, dwutlenek tytanu, stearynian magnezu, hydroksypropyloceluloza, dwutlenek krzemu, koszenila, wosk pszczeli, wosk Carnauba.
No, koszenila też dobrze nie brzmi, bo jest z robaczków http://pl.wikipedia.org/wiki/Kwas_karminowy
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości