|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
Oczywiscie wyplułam.. no ale w ustach było![]() potwierdzam ![]() Cytat:
No i 2,5kg w 4 tyg do przodu No coż... wszędzie trabią, że sekretem diety jest przede wszystkim wczesne pierwsze śniadanie... Bo szybciej pobudzamy metabolizm do trawienia. Może coś w tym jest?![]() Cytat:
Ja niedługo wybieram się z Tztem do parku południowego - powiedziałam mu przed chwilą, że ostatnio nawalił i daję mu szansę to naprawić... To się biedak przestraszył, bo nie wiedział o co chodzi No to mu wyjaśniłam, że ja w połowie ciąży a on jeszcze żadnego zdjęcia mi nie zrobił A tu piękna jesień i pogoda już się kończą A on mi na to, że jeszcze przecież pare miesiący... Taa.. w zimowej kurtce to faktycznie będzie dużo widać
|
|
#4682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki zgrabniutki jeszczeCytat:
|
|
#4683 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tyle że jak widać nie każdy kto przytyje 30 kilo się obżerał i jadł za dwoje albo nawet za troje.. widocznie niektórzy mają taką urodę.. tak samo można by o osobach które baaaardzo mało tyją powiedzieć że się głodzą i szkodzą dziecku.. a to przecież nie prawda.. ja znam przypadek co rodzice sami doprowadzili dziecko do otyłości.. jak skończyła rok dawali chipsy itp, jadła paczkami.. ![]() a później się dziwić że pulpecik.. ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() bo u mnie 8 stopni, zimno, chmury okropne, jakby faktycznie śnieg miał sypać i nawet nosa za drzwi nie wystawiam..
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i te 3,5 roku miałam wage stałą więc chyba tak nie szkodziło mi No ale moze spróbuję robić sobie kanapke na drogę do samochodu ![]() A do 11 to ja bym nie wytrzymała zazwyczaj ok 9 jem w pracy czasem od razu po wejściu jak ssie zbyt silnie
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Ciąża ciąży nierówna.
Ja w pierwszej jadłam normalnie i 17 kg przybrałam - z czego, skoro się nie objadałam? Niby niewiele ponad normę, ale jednak. Teraz stopuję się sama, bo apetyt mam wilczy. Ale myślę, że też mogę mieć problem z tą normą, bo jak sądzę co najmniej 5 kg przybrałam do 19 tyg. Ale powiedzmy szczerze - brzuch mam o 30 cm większy, piersi cudowne, większe o 2 rozmiary spokojnie. Gdzieś to poszło. Myślę, że nawet przy powstrzymywaniu się jedne będą przybierały mniej, inne więcej - pominę przypadki, że kobiety jedzą dużo, ciągle i nie ruszają się. A lekarz musi mówić, żeby uważać na wagę, bo od tego jest. I tyle.
|
#4686 |
|
Kniaginia
|
OtTakaja, ładnie zaokrąglony brzuszek
![]() Moim zdaniem nie ma co przejmować się tymi wykresami wagi w ciąży. One są pewnie uśrednione, nie biorą pod uwagę indywidualnych skłonności, stylu życia, chorób, przypadłości. |
|
|
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio widziałam kalkulator wagi ale pisało od razu ze dla wzrostu 165 cm
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dom ale net zamula
|
|
#4689 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A biedna dziewczynka w wieku dojrzewania będzie przechodzila koszmary, bo rówieśnicy będą się z niej smiac![]() Cytat:
Ja nie pisałam, ze dzieci mam które zbyt dużo przytyja rodzą sie chore - pisałam o tym, że w przyszłości mogą mieć problemy z utrzymaniem wagi lub nadwagą. Tu w sumie podam za przyklad mnie i moją siostrę - moja mama niestety w ogole się w ciąży nie oszczędzała - ze mną przytyła 24kg a z siostrą 29kg... Obie urodzilyśmy się ladniutkie zdrowiutkie i zgrabniutkie... Tyle, że siostra w wieku ok. 7 lat (przy normalnym odzywianiu) była już pulpetem. Wiem, że okres dorastania, szkoły, pierwszych miłości przeżyła strasznie - własnie ze wzgledu na wagę i niską samoocenę. Wzięla się za siebie w wieku 17 lat - zrzuciła 17 kg! Rodzice aż się o nia martwili, ale na szczęście nie wpadła w zadną straszną chorobę... Fajną wagę udało jej sie utrzymać jakies 3-4 lata... Potem trochę przybrała ale w sumie i tak nie bylo źle - miała pełniejsze kształty ale nadal była atrakcyjna
|
|
#4690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i to mnie pociesza że ja ze swoim wzrostem mogę trochę więcej :PP Ale oczywiście bez przesady, bo nie chcę się potem katować nie wiadomo jak.
|
|
#4691 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdrowa dieta -nie ma co, nie![]() Cytat:
Zaraz się szarówka zacznie robić i będzie lipa ze zdjeć
|
|
#4692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie wiem czy to tak prosto działa, moja teściowa przytyła w ciąży po 30 kg mój Mąż i jego siostra mają przemianę materii na medal, nigdy żadnej nadwagi, brzucha, tendencji - od dziecka wcinają jak odkurzacze, moja Mama też 30 kg - czasy że filozofia jeść za dwóch i co - ja mimo to zawsze miałam jak wszyscy u mnie w rodzinie straszne tendencje do tycia. Także oczywiście trzeba dmuchać na zimne, ale organizm ludzki też nie jest aż taki prosty.
|
|
#4693 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za 5 m ąc Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=nestelle;37262113]no to i ja się witam ,dziś miałam fatalną noc .... mój brzuch żył własnym życiem-tak się mały rozkręcił,że przez całą chybą noc go czułam.... nie mogłam przez to spać.... a jak spałam to mi się chyba śniło ,że nie mogę zasnąć .... już sama nie wiem jak było ..... dziś zaczęłam 22 tydzień ale najbardziej się cieszę ,że dziś ostatni raz luteinka za 22 tydz. i koniec luteiny ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
sikanie jest naprawdę męczące ale mi się już 3 razy przy kichaniu zdarzyło parę kropelek ![]()
|
|
#4694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam rano wypijac szklanke wody i co i tez nie mam czasu![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
najgorzej jak akurat idziesz do kibla bo ci sie chce a tu po drodze kichasz
|
|
#4695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to trochę ciężkie do zrobienia.. bo właśnie coraz więcej wód, dziecko coraz większe..
|
|
#4696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4697 |
|
Wtajemniczenie
|
Ludzie ale mam zgagę!! zjadłam bardzo zdrową bułkę cos ala cebulak z piekarni:P ja ze swoją wagą jeżeli patrzec na te wykresy to jestem poniżej normy haha więc mogłam sobie na bułkę pozwolic co nie
|
|
#4698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurczę no bo surowe mięso to myślałam o tatarze, carpaccio ale ten american to mi do głowy nie przyszło a czytam i mówią żeby nie jeść...najgorsze jest to że listeria jest bezobjawowa, a wiadomo jak dla dziecka niebezpiecznaMoja mama mnie pociesza że kiedyś kobiety nie wiedziały, jadły i było okej ale wiadomo jak takie pocieszenia...
|
|
#4699 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie popieram takiego obżarstwa. Wiadomo, można sobie pozwolić od czasu do czasu, ale też np po takiej pizzy iść na spacer z tż-tem lub dzieckiem. Trochę się poruszać, czy może jakiś domowy fitness na piłce ![]() W empiku ostatnio były płyty z finess dla kobiet w ciąży przecenione na 9,99zł i żałuję, że nie kupiłam Cytat:
Mój mąż np chudy jak patyk, może codziennie jeść śmieciowe jedzenie, pić piwo, do tego chipsy i jakieś słodycze, a nic nie przytyje hehe Ten to ma dobrze ![]() To samo moja koleżanka, na studiach zawsze, ale to zawsze miała ze sobą kilka pączków i to zjadała, a potem jeszcze z 2 batoniki i zgrabna taka, że na modelkę mogła iść ![]() takim to dobrze ![]() Cytat:
Jak jeździłam do stajni to z 3-4 razy w tygodniu na cały dzień. Mało co tam jadłam, dużo się ruszałam, bo to konia wyczyścić, polonżować, iść na spacer, potem ogarnąć sprzęt w siodlarni (wypastować siodło, ogłowie). Często jakieś zdjęcia porobić. I też właśnie się nie objadałam, pozwalałam sobie od czasu do czasu na coś smakowitego, czy raz na jakiś czas na kebab bądź suflak, ale bez przesady. No i się nazbierało nagle 17kg. Cytat:
biedne dziecko jestem przeciwna takim matkom, ale powiem Ci, że pracując w dużym centrum handlowym (w empiku) sporo się naoglądałam. Coraz więcej dzieci jest otyłych!! Ale często były akcje, że mamusia chuda jak patyk, tipsy na 3 cm, solarka, włosy doczepiane, szpilki na 15cm i idzie z dzieckiem, który idąc sapie, bo ma taką nadwagę To dziecko idzie z colą w ręku z mc donalda, więc wiadomo gdzie byli i co jedli. Wchodzą do sklepu i kupują gry na PS3 bądź komputer. Zamiast iść z tym dzieckiem na dwór, pograć w piłkę, czy inne fajne rzeczy porobić, to ona kupuje mu kolejne gry, gdzie sama jest zadbana aż za nadto, a o dziecku nie myśli. Takich przypadków było wiele - niestety Strasznie żal mi tych dzieci. Cytat:
Cytat:
Dziewczyny fajny nam się temat nasunął do dyskusji i mamy ciekawą rozmowę Fajnie, że udało nam się grono takich lasek, że na spokojnie możemy pogadać na różne tematy
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-10-26 o 16:06 |
||||||
|
|
|
#4700 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pol roku po urodzeniu wazyla ok 46kg czyli mniej niz przed ciążą i wyglądała świetnie ![]() Cytat:
![]() teraz dalej ciągnie ale przez łożysko znów odrzuca ![]() kurtke ubrałam ostatnio siostry ciążową przekonana ze narazie bede chodzic w swojej zimowej bo tamta to worek.. a sie okazało że ciażowa idealnie na mnie lezy jest zgrabniutka i nie duzo w niej miejsca pozostało ![]() za to moja stara.. hmm nie ma szans się zapiąć bo zawsze nosiłam obcisłe ![]() zauwazylam ze na TLC tylko szczesliwe, ostatnio sie poplakalam jak maluch mial niewspolmiernosc barkowa i nie mogl wyjsc wiec sie przydusil. Wyszedl i dlugo sie nie ruszał, nie oddychał, jak go wycierali to taka lalka... i nagle przewrocili go na siedząco a on na to "łeeee" no to żem się poryczała ![]() Cytat:
myslalam ze moze wczesniej ale chyba ona preferuje okolo 22 tc ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4701 |
|
Zadomowienie
|
OtTakaja masz sliczny mały brzuszek.
Ja we wtorek bylam na wizycie i gin potwierdzil dziewczynkę. a imienia ciągle brak....
|
|
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4703 |
|
Raczkowanie
|
u nas lodówka pusta i woła jeść...więc zbieramy się na zakupy...
i w końcu udało mi się zdjęcie to ja i mój brzuszek który ukrywa kopiącego z lewej strony maluszka ![]()
Edytowane przez anna maria 79 Czas edycji: 2012-10-26 o 16:28 |
|
|
|
#4704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piękny
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4706 |
|
Raczkowanie
|
dziękujemy...zdjęcie małe ale brzuszek duży
|
|
|
|
#4707 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaaaaa śnieg u mnie pada
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze odnośnie wagi. ja jakiejś nadwagi nie mam, teraz ważę 59kg, ale też od początku ciąży ze względu na wcześniejsze poronienie bardzo się oszczędzam. potem krwiak i ponad 2 tygodnie leżenia plackiem, od tamtej pory też dużo leżę, siedzę, prawie nic nie robię bo jak tylko zaczynam łazić to od razu coś się dzieje. ale jednak martwią te kilogramy, +7 to sporo
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Siadam do kompa z mysla, ze napisze chociaz z jedna stone pracy, a tu czytam Was i czytam i czytam....
I nic nie piszę.Strippi cudne ciuszki super ![]() W ciązy to te sny sa głupie, że hoho mi sie dzis sniło, że byłam na wizycie, lekarz mówi, ze wszystko ok, serduszko zdrowe i pokazał mi jak będzie mohe dziecko wygladać w wieku 3 lat, 6 lat i 60;p Skąd się biora takie głupoty?;p Na początku czułam Kacpiego często ale takie delikatne stukanie, teraz rzadziej, ale tak mocniej, że czuje jak sie rpzewraca....Kurcze, ale będa jaja jak sie okaże, że Kacper jest dziewczynką...
|
|
|
|
#4710 |
|
Raczkowanie
|
gratulacje wszystkich wizyt, ruchów maluszków, odkrytych płci!
ja się jakoś życiowo nie mogę ogarnąć. trzy raz miałam powtarzane badania na tokso, na szczęście stanęło na tym, że jej nie mam, co prawda też nie miałam, więc kotów muszę unikać, ale przynajmniej wiem, że maluch bezpieczny. tz straci pracę z końcem grudnia. Do tego wylazła mi potworna alergia (objawia się azs), leków żadnych ani gin ani dermatolog nie pozwolili brać, a ja już rany powydrapywane mam. Uczula mnie już w sumie wszystko co jadalne, więc i chęci na jedzenie nie mam, już nawet jabłek zjeść nie mogę. Z tego wszystkiego jak tz idzie do pracy (pracuje po 12h) to ja przez cały dzień w sumie z łóżka nie wstaję, bo nie widzę sensu ani celu... Raz się zmuszam do wstania, żeby psa na siku wyprowadzić. Masakra jakaś. 5 listopada mam wizytę to wreszcie szykuje się jakaś odmiana w moim życiu... przepraszam, że tak posmęciłam, ale mąż już nawet słuchać mnie nie ma siły, a nie mam się komu wyżalić...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

Oczywiscie wyplułam.. no ale w ustach było

no bo rano nie jem bo nie mam czasu dopiero w pracy zjem ok 9 czy 10 kanapke potem koło 14 kanapke w międzyczasie jabłko lub jogurt póżniej obiad ok 17 w domu i czasem płatki z mlekiem koło 20 jak mnie glód łapie a jak nie to nie no i co czy to dużo
fakt na początku musiałam przegryzać paluszki albo inne badziewia bo mnie mdliło w pracy okropnie ale teraz tego nie robie a jak juz to żadko a i tak waga leci w góre
Ja niedługo wybieram się z Tztem do parku południowego - powiedziałam mu przed chwilą, że ostatnio nawalił i daję mu szansę to naprawić... To się biedak przestraszył, bo nie wiedział o co chodzi
A tu piękna jesień i pogoda już się kończą
05.07.2008

najgorzej jak akurat idziesz do kibla bo ci sie chce a tu po drodze kichasz