|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV
A tak w ogóle to zapomniałam się przywitać Witam w ten chłodny deszczowy dzień
|
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie mówili dokładnie to samo. Czyli nie ma co przesadzać. Żeby przelecieć ze szpitala do auta to pewnie max. 2 minutki będzie więc zmarznąć dzidzia specjalnie nie będzie miała okazji. Za to a aucie będzie ciepło więc jak się za dużo pozakłada to potem się może ugotować.
|
|
|
|
#3303 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moj tez to ciagle powtarza, nawet mu sie bardziej podobam przez te kraglosci a ja az zdziwiona ze on ma wiecznie ochote ![]() ale wiecie jak baba sobie cos ubzdura w glowie :/ juz bym chciala sie ubrac jak kiedys, zalozyc szpilki, obcisle jeansy....ahh ![]() no i chyba pasowaloby dokupic troszke koszul rozpinanych z p[rzodu - to chyba bedzie najwygodniejsze do karmienia prawda?? |
||
|
|
|
#3304 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hello everyone! ![]() U nas też pada snieg, ja przed chwilą spojrzałam w okno i mówię do męża: wiesz co, chyba muszę włączyć.... i słyszę: NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Hyhyhy, biedny co roku od listopada zmuszany jest przeze mnie słuchać piosenek świątecznych, więc jest bardzo wyczulony ![]() -------- http://kwejk.pl/obrazek/1487237/rewelacja.html
proście, a będzie wam dane Edytowane przez meiadeleite Czas edycji: 2012-10-27 o 11:52 |
|
|
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Justa tez o tym ostatnio myslalam-co do karmienia.wiesz ze facet najwiecej wyraza w czynach-sama widzisz ze sie mu podobasz wiec prosze nie marudzic!! szpilki zalozysz!!!i dziny rowniez
![]() ja rodzilam w styczniu i pamietam ze L ubrana byla w body z dl rekawem i pajaca na to kombinezon i wsio.pogoda byla wtedy taka jak teraz.i od noworodkow powiedziala ze wystarczy ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- kurde musze jechac do apteki |
|
|
|
#3306 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie wiem jak to bedzie ze swietami bo chcialabym u moich rodzicow.....ale to bedzie tylko 2 miesiace po porodzie, nie wiem jak maly zniesie 250km :/ zobaczymy
poza tym tż tez nie chce mamy samej zostawic i o.... ale nie wyobrazam sobie swiat poza domem rodzinnym, juz pare takich przezylam
|
|
|
|
#3307 | ||||
|
Zakorzenienie
|
tak bo cały czas mnie brzuch boli i nie przechodzi
i postanowiłam to przelezeć.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3308 |
|
Zadomowienie
|
A tak a propos ubranek to ile macie kupionych w tych najmniejszych rozmiarach (56 i 62)? Bo ja mam dopiero po kilka sztuk, głównie body z długim i krótkim. Muszę jeszcze kupić pajacyki i tak się zastanawiam, ile sztuk trzeba, żeby z jednej strony nie brakowało a z drugiej żeby nie przesadzić?
|
|
|
|
#3309 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Ja już obiadek gotuję. Córa zażyczyła sobie pomidorówkę i kotleciki mielone z ziemniaczkami. Do tego buraczki robię, ale to juz dla nas , bo Mała z warzyw to tylko ogórki kiszone zajada. Ausene u nas ostatnio zakład energetyczny wszedł bez zapowiedzi na działkę i orzecha włoskiego podciął, gałęzie zostawił i pojechał. Nawet nie zdążyliśmy z domu wyjść, a oni już odjechali. Chore to jest. ![]() DeKajka odpoczywaj Kochana, bo nocki to Ci nie zazdroszczę. Marti piękna sesja brzuszkowa i Mikołajek też świetny.
|
#3310 |
|
Zadomowienie
|
no hejka!
No co się dzieje - gdzie nowe maluchy ( kobitki które mają termin na pierwsze dni listopada - ciągle w dwupaku!!!???) Mnie coraz mocniej kłuje szyjka - młoda pcha się, że aż miło - dzisiaj nie mogłam gaci ubrać bo tak bolało!! Wczoraj pierwszy raz słyszałam jak mi coś strzykneło w brzuchu - a myślałam, że wam się wydaje - ale jednak. W poniedziałek mój Małż jedzie na operacje przepukliny więc Aniela musi się wstrzymać z wychodzeniem przynajmniej do 2.11. W środę idę do ginka - ciekawe jak tam moje rozwarcie???
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Napisałam długiego posta i znowu mi net wywaliło Dzisiaj w nocy miałam przez godzinkę skurcze takie jak na miesiaczkę, ale minęły i jakoś usnęłam. Teraz również czuje lekkie ciagnięcie, ale niech już dzieje się co chce, bo mój mąż już wraca z Poznania Zaczynamy 38 tydzień ciaży, tak więc u mnie w szpitalu uznają jego początek za donoszoną ciążę i nie wstrzymują akcji porodowej Ciuszki poprane, wyprasowane i ułożone w komodzie. Jeszcze schną kocyki, ręczniki i rożki ! Wyprawka na wyjście przygotowana i torba również prawie gotowa Brakuje jeszcze kosmetyczki.Marti- Ty Lasencji Karolka- współczuje cieżkiej nocki Justa- Gratuluje wszystkim kolejnych tygodni ![]() Jestem w szoku ile u Was śniegu !!!!!!!!!!! U mnie ponuro, ale bez opadów.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-10-27 o 12:26 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz śmiałam sie z Tz ze jak tesciowie pojadą na jedna Wigilię, moi rodzice...skomplikowana sytuacja bo w zeszłym roku większość ja szykowalam jedzenia bo moja mama nie za bardzo moze, poza tym przez charakter mojego ojca unikam w ogóle spotkań rodzinnych, to otworzymy sobie tunczyka z puszki i bedzie cała wieczerza wigilijna. Na serio nie wiem, ja szykować na pewno nie będę, jak nikt mnie nie "wspomoże" i wszyscy zostawia to na serio tak to bedzie wyglądało. Najważniejsze i tak dla mnie bedzie ze juz we trójkę Marti ja żelaza nie odstawilam tylko z konskiej dawki przeszłam na ciut mniejsza, jak widać trzeba mi konskiej
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie daalej boli ...
|
|
#3314 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
są co miesiąc (usg nie miałam tylko raz w 16tc, a jak były plamienia to i co 2 tygodnie robił), usg robi na wizycie, przed wizytą spotkanie z położną na ważenie, mierzenie ciśnienia, tętno i uzupełnienie karty ciążowej, skierowanie na wyniki dostaję od gina tylko raz się nie załapałam i musiałam stać w rejestracji - tak to mnie zapisują normalnie ja bym nie wydoliła na wizyty i wyniki prywanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
blendera nie mam czy maszynki do mięsa ![]() nadrabiam powoli, musicie to docenić bo stron jest od groma |
||||||||
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
T'ai powodzenia
![]() ale mnie lewy sutek piecze. Normalnie pali żywym ogniem
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym się popłakała ![]() Ktoś sie mnie pytał czy nam płytki dadzą do łazienki.. hehe nie ma tak dobrze - pewnie wstawią jakieś gumoleum/linoleum czy coś.. mi to wszystko jedno - ważne, że wykładziny nie będzie. Może uda się po nowym roku ruszyć z zakupem mieszkania.. kto wie?
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3318 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dbaj o siebie Cytat:
poniżej 3kg też się rodzą dzieci przecież ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#3320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3321 |
|
Rozeznanie
|
OOO....i załączam mój brzuszek....już dawno nie pokazywałam, w sumie to chyba w 22 tygodniu ostatnio....a teraz 35 leci
|
#3322 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za nowy tydzień ![]() ale masz zimno.... u nas w bloku 22 stopnie przy wyłączonych kaloryferach... ja sama nie wiem czy lepiej mieć myszy czy szczury, dla mnie szczury bardziej obrzydliwe, ale te "piwniczne", bo moja siostra ma szczura Borysa, to do niego nie czuję obrzydzenia, szczególnie jak widzę jak się cieszy jak mnie widzi, nosek wysuwa z klatki i na rączki wchodzi Cytat:
masakra ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no jakoś was nadrobiłam ![]() u nas bez deszczu i śniegu ale pochmurno i zimno - wczoraj wyciągnęłam w końcu kurtkę zaczynają mnie biodra/miednica dość mocno boleć, zwłaszcza w nocy
|
|
|
|
|
#3324 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozpoczęcia 38 tygodniaCytat:
Mogę Tobie powiedzieć tak - moja kuzynka dała mi dwa kartony ubranek takich na 56 i na 62. I ten karton z ubrankami na 56 to zajmuje może 1/6 tego dużego kartonu z ubrankami na 62. A i tak nie wszystko założyła. Miała tak z 10 par ubranek (w sensie np. body/bluzeczka+śpioszek/półśpioszek lub body+pajacyk) które ciągle prała, wybrała jako najwygodniejsze. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewczynki, czy któraś z Was ma nawilżacz powietrza, albo może jakiś polecić? Bo ja znalazłam dzisiaj taki na Mydeal, tylko ja się nie znam i boję się jakiś szajs kupić... http://www.mydeal.pl/dom_i_wnetrze-o...zem-10363.html
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
No mi też już przeszło na szczęście
![]() i ból brzucha też Cytat:
![]() kl aski:
|
|
|
#3327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaaa, prawda jest taka ze jakby im to przeszkadzalo to by z Nami nie byli
|
|
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
Jo_manh- śliczny brzunio
![]() Ja również bardziej skupiam się nad rozmiarem 62. Na wyjście spakowałam rozmiar 56..no, ale w razie czego pokaże mężowi co by tu zabrac jakby jednak okazało się za małe.. Ja liczę na długaska małego. Sami z mężem mieliśmy po 57 cm.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale od samego początku smaruję 2-3 razy dziennie. Teraz jak w ciągu dnia swędzi to też od razu lecę po smarowanie. A ogólnie to używam od samego początku tych specyfików z Rossmana: oliwkę i lotion Fur Mama. Oliwkę po kąpieli, a lotion rano i w ciągu dnia.
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, ja dziś nie do życia jestem.
Jestem rozżalona, smutna, zła, zdenerwowana i przygnębiona. I nic mi dziś nie pomoże. Pogoda współgra z moim samopoczuciem. Deszczowa, mglista i szaro-bura. Kupiłam sobie szamponetkę i przynajmniej włosy pofarbuję. I wynalazłam w lumpku fajną bluzeczkę, sweterek ażurowy i tunikę, a dla małego bluzeczki, ogrodniczki takie ciepłe i jeszcze jedne spodenki. Za wszystko zapłaciłam 19zł. Przynajmniej to mi się dziś udało. Dobra, nie zamulam wątku, bo zaraz się wszystkim udzieli. Do tego sąsiad wali mi młotkiem po suficie, aż wszystko drży... Mam dość tego, tak jest codziennie od roku! Bez różnicy czy to niedziela, święto czy wieczór... Mam ochotę mu walnąć młotkiem w łeb! ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

i postanowiłam to przelezeć.. 
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

bo stron jest od groma 
szyjki brak ale rozwarcia tez nie ma
.. bo one dalej nie przeszly .. są tylko juz nie tak czesto ale spac mi nie daja . Nie wiecie moze co mozna na biegunke w ciazy ??? bo ja sie wykoncze .. 
bylam tak zdeterminowana ze zeszlam....i widze lezy martwa
kl aski: