Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-27, 11:49   #3301
fistaszek24
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV

A tak w ogóle to zapomniałam się przywitać Witam w ten chłodny deszczowy dzień
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 11:49   #3302
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
na sr mówiła, żeby maluchom zakładac 1 warstwę więcej niż sobieko
U mnie mówili dokładnie to samo. Czyli nie ma co przesadzać. Żeby przelecieć ze szpitala do auta to pewnie max. 2 minutki będzie więc zmarznąć dzidzia specjalnie nie będzie miała okazji. Za to a aucie będzie ciepło więc jak się za dużo pozakłada to potem się może ugotować.

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 11:49   #3303
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
ja widzialam Twoje zdjecia w albumie i nie chce slyzec takich bzdur
brzuch zejdzie a rozstepy usuniemy!!!!no:pala :
Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Musisz pozbyć się tych kompleksów.Niedługo z powrotem będziesz laską do tego sexi mamuśką.Troszkę pracy przed nami,ale wierzę,że tak będzie.
A mąż będzie kochał Cię jeszcze bardziej z ten skarb,który mu urodzisz
Mój mąż ciągle mi powtarza jak bardzo mnie kocha i jak to pięknie wyglądam
Kochane
moj tez to ciagle powtarza, nawet mu sie bardziej podobam przez te kraglosci a ja az zdziwiona ze on ma wiecznie ochote
ale wiecie jak baba sobie cos ubzdura w glowie :/

juz bym chciala sie ubrac jak kiedys, zalozyc szpilki, obcisle jeansy....ahh
no i chyba pasowaloby dokupic troszke koszul rozpinanych z p[rzodu - to chyba bedzie najwygodniejsze do karmienia prawda??
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 11:51   #3304
meiadeleite
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
Ja już się nie mogę doczekać jak będzie połowa grudnia i zaczną się przygotowania....mam swoją ulubioną piosenkę świąteczną i słucham jej non stop. Oto ona: http://www.youtube.com/watch?v=VdmJa1W0PzY

Ale wstrzymuję się jak najdłużej, bo rodzinka mnie pogoni z domu, jakbym tak teraz zaczęła jej słuchać, poza tym nie ma jeszcze tego nastroju.

Hello everyone!

U nas też pada snieg, ja przed chwilą spojrzałam w okno i mówię do męża: wiesz co, chyba muszę włączyć.... i słyszę:
NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hyhyhy, biedny co roku od listopada zmuszany jest przeze mnie słuchać piosenek świątecznych, więc jest bardzo wyczulony

--------

http://kwejk.pl/obrazek/1487237/rewelacja.html

Edytowane przez meiadeleite
Czas edycji: 2012-10-27 o 11:52
meiadeleite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 11:53   #3305
marti86
Zakorzenienie

Justa tez o tym ostatnio myslalam-co do karmienia.wiesz ze facet najwiecej wyraza w czynach-sama widzisz ze sie mu podobasz wiec prosze nie marudzic!! szpilki zalozysz!!!i dziny rowniez

ja rodzilam w styczniu i pamietam ze L ubrana byla w body z dl rekawem i pajaca na to kombinezon i wsio.pogoda byla wtedy taka jak teraz.i od noworodkow powiedziala ze wystarczy

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

kurde musze jechac do apteki a mi sie nie chce

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 11:54   #3306
justa86
Zadomowienie

Ja nie wiem jak to bedzie ze swietami bo chcialabym u moich rodzicow.....ale to bedzie tylko 2 miesiace po porodzie, nie wiem jak maly zniesie 250km :/ zobaczymy poza tym tż tez nie chce mamy samej zostawic i o.... ale nie wyobrazam sobie swiat poza domem rodzinnym, juz pare takich przezylam
Stary 2012-10-27, 11:55   #3307
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
widzę, że leniwie zaczynacie dzień Ja za to biorę się za sprzątanie
tak bo cały czas mnie brzuch boli i nie przechodzi i postanowiłam to przelezeć..

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

w ten śnieżny poranek, w którym zaczynamy 38 tydzień, nie wypada mi zacząć inaczej niż:

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hejka Mamuśki

Witam się z wami w 33 t.c

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
i ponawiam pytanie : co sądzicie o tym , na wyjscie ze szpitala małej :

koszulke
kaftanik
spiochy
polspiochy
sweterek
2 czapki
kombinezon
kocyk.
troszke za grubo chyba
Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość

ausente ja wyszłam z założenia, że dwie warstwy ubrania + kombinezon i ciepła czapeczka, a na to kocyk w zupełności wystarczy położna na sr mówiła, żeby maluchom zakładac 1 warstwę więcej niż sobie, czyli jak ja będę w bluzce z długim rękawem, spodniach i kurtce to dziecku na kaftanik i śpiochy dołożę pajacyk, na to kombinezon i ze szpitala do samochodu to wystarczy. Chyba żeby zapowiadali mrozy -10 czy -15 stopni, ale jeśli będzie powyżej +5 to myślę że to wystarczy
dokładnie u mnie tak samo gadali. Że to co na nas plus jeden. A czasem to plus jeden oznacza po prostu kocyk, którym okryjemy maleństwo. Nie ma co go przegrzewać. Ogólnie maleństwu jest zazwyczaj cieplej niż nam
Cytat:
aaaaa zapomnialam Wam powiedziec,
ale sie w☠☠☠☠ilismy zTŻ ! Za balkonem mamy działkę , no i mielismy tam posadzone wiśnie 4 drzewa + choinke . A na wiosne mielismy sadzic tam inne rzeczy. Wczoraj patrze... DUP DRZEWA ŚCIĘTE !!!!!!!!!!!!:mu r:
z ☠☠☠☠☠☠☠onej administracji nam ścieli bez pytania !!!!! Idioci !! To że reszta działki nie uzywana nie znaczy ze mogli sobie bezprawnie sciac!!
ale bym wojne zrobiła !!!! chamstwo !!!

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 12:10   #3308
nini_b
Zadomowienie

A tak a propos ubranek to ile macie kupionych w tych najmniejszych rozmiarach (56 i 62)? Bo ja mam dopiero po kilka sztuk, głównie body z długim i krótkim. Muszę jeszcze kupić pajacyki i tak się zastanawiam, ile sztuk trzeba, żeby z jednej strony nie brakowało a z drugiej żeby nie przesadzić?
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 12:14   #3309
gk7
Raczkowanie

Hej

Ja już obiadek gotuję. Córa zażyczyła sobie pomidorówkę i kotleciki mielone z ziemniaczkami. Do tego buraczki robię, ale to juz dla nas , bo Mała z warzyw to tylko ogórki kiszone zajada.

Ausene u nas ostatnio zakład energetyczny wszedł bez zapowiedzi na działkę i orzecha włoskiego podciął, gałęzie zostawił i pojechał. Nawet nie zdążyliśmy z domu wyjść, a oni już odjechali. Chore to jest.

DeKajka odpoczywaj Kochana, bo nocki to Ci nie zazdroszczę.

Marti piękna sesja brzuszkowa i Mikołajek też świetny.
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 12:14   #3310
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

no hejka!
No co się dzieje - gdzie nowe maluchy ( kobitki które mają termin na pierwsze dni listopada - ciągle w dwupaku!!!???)

Mnie coraz mocniej kłuje szyjka - młoda pcha się, że aż miło - dzisiaj nie mogłam gaci ubrać bo tak bolało!!
Wczoraj pierwszy raz słyszałam jak mi coś strzykneło w brzuchu - a myślałam, że wam się wydaje - ale jednak.
W poniedziałek mój Małż jedzie na operacje przepukliny więc Aniela musi się wstrzymać z wychodzeniem przynajmniej do 2.11.
W środę idę do ginka - ciekawe jak tam moje rozwarcie???
Stary 2012-10-27, 12:22   #3311
kaaamila1
Zakorzenienie

Hej

Napisałam długiego posta i znowu mi net wywaliło

Dzisiaj w nocy miałam przez godzinkę skurcze takie jak na miesiaczkę, ale minęły i jakoś usnęłam. Teraz również czuje lekkie ciagnięcie, ale niech już dzieje się co chce, bo mój mąż już wraca z Poznania

Zaczynamy 38 tydzień ciaży, tak więc u mnie w szpitalu uznają jego początek za donoszoną ciążę i nie wstrzymują akcji porodowej

Ciuszki poprane, wyprasowane i ułożone w komodzie. Jeszcze schną kocyki, ręczniki i rożki ! Wyprawka na wyjście przygotowana i torba również prawie gotowa Brakuje jeszcze kosmetyczki.

Marti- Ty Lasencji Sesja brzuszkowa jest przecudna

Karolka- współczuje cieżkiej nocki

Justa-

Gratuluje wszystkim kolejnych tygodni

Jestem w szoku ile u Was śniegu !!!!!!!!!!! U mnie ponuro, ale bez opadów.

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-10-27 o 12:26
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 12:30   #3312
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak to bedzie ze swietami bo chcialabym u moich rodzicow.....ale to bedzie tylko 2 miesiace po porodzie, nie wiem jak maly zniesie 250km :/ zobaczymy poza tym tż tez nie chce mamy samej zostawic i o.... ale nie wyobrazam sobie swiat poza domem rodzinnym, juz pare takich przezylam
Ja to nie wiem jak święta bedą wyglądały bo pewnie będę kilka dni po porodzie lub w ogóle w szpitalu jak Mala bedzie chciała siedzieć dłużej
Juz śmiałam sie z Tz ze jak tesciowie pojadą na jedna Wigilię, moi rodzice...skomplikowana sytuacja bo w zeszłym roku większość ja szykowalam jedzenia bo moja mama nie za bardzo moze, poza tym przez charakter mojego ojca unikam w ogóle spotkań rodzinnych, to otworzymy sobie tunczyka z puszki i bedzie cała wieczerza wigilijna. Na serio nie wiem, ja szykować na pewno nie będę, jak nikt mnie nie "wspomoże" i wszyscy zostawia to na serio tak to bedzie wyglądało. Najważniejsze i tak dla mnie bedzie ze juz we trójkę

Marti ja żelaza nie odstawilam tylko z konskiej dawki przeszłam na ciut mniejsza, jak widać trzeba mi konskiej

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 12:36   #3313
MiciaKicia
Zakorzenienie

a mnie daalej boli ...

Stary 2012-10-27, 12:47   #3314
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
Dziękuję Aj tam aj ta make up robi swoje... a właśnie dziewczyny wy jak wstajecie rano też macie taką strasznie spuchniętą twarz??
nie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
jestem po wizycie i ........ prawie rodze;]] na ktg wyszly skurcze nie regularne ale czeste nawet do 100 jeden doszedl;] i nie uwierzycie ale naprawde to co czulam to byla glowka dziecka, tylko ze czulam ja przez szyjke... szyjka jest zamknieta ale wygladzona a glowka bardzo nisko ze sie nie dalo jej zmierzyc... polozna kazala mi chodzic po schodach i cwiczyc i isc na dlugi spacer i zaciagnac meza do lozka;] i w nocy przyjechac rodzic
wow

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie.Na szczęście jestem pozamykana,z czego się niezmiernie cieszę Lilka waży 2700. 5 listopada mam przyjść do szpitala na ktg i takie "lepsiejsze" dokładne usg.Mam nadzieje że dotrwam do 14 listopada Jestem bardzo zadowolona

Dojotka no to czekamy na relację "na żywo" wreszcie się coś dzieje

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Moja siostra chodzi panstwowo .. i zal mi na to patrzec . Jest w 20 tygodniu i dopiero niedawno widziala swoje dziecko na USG . niby dostaje skierowanie na badania ale musi osobno isc po skierowanie , osobno na badania osobno po wyniki i osobno na USG. i za kazdym razem musi sie rejestrowac i stac w kolejkach . Masakra . ja niby place te 100 zl na miesiac ale mam profesjonalna opieke .. za kazdym razem USG , zdjecia .. badanie na fotelu .. wszystko mam poukladane .. a u niej jeden wielki chaos . W karcie ciązy praktycznie nic nie ma wpisane .
ja nie mogę narzekać na państwowe wizyty
są co miesiąc (usg nie miałam tylko raz w 16tc, a jak były plamienia to i co 2 tygodnie robił), usg robi na wizycie, przed wizytą spotkanie z położną na ważenie, mierzenie ciśnienia, tętno i uzupełnienie karty ciążowej,
skierowanie na wyniki dostaję od gina
tylko raz się nie załapałam i musiałam stać w rejestracji - tak to mnie zapisują normalnie
ja bym nie wydoliła na wizyty i wyniki prywanie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Hej

Nawet nie będę próbowała Was nadrobić bo mnie to przerasta po prostu:/
Witam się w pierwszym dniu 37tcU nas wszystko ok, ja pucuje domek i pomalutku zamykam wszystkie sprawy. Pokój prawie gotowy, torby z grubsza spakowane.

Cytat:
Napisane przez Tommorow Pokaż wiadomość
Hej, my wlansiw wrocilismy ze spacerku i dostalam surczy, zaczynaja troche bolec ale nie panikujmy zobacze przez nastepne godz czy sie nasila czy przejda

Ide zrobic cos do jedzenia, jakby co odezwe sie wieczorkiem
o następna

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość

Dziewczyny nawet nie wiecie ile ja dziś zrobiłam...
Wysprzątałam całą kuchnię, szufladę ze sztućcami, każdą łyżeczkę, nóż, widelec itp, dokładnie wyczyściłam cifem, wszystko wymyłam, szafki. W międzyczasie zrobiłam dwa prania, stare pranie pochowałam do szafy, wymyłam całą łazienkę, poodkurzałam całe mieszkanie i wymyłam podłogi.
Teraz właśnie pakuje torbę do szpitala - jakoś mnie tak tchnęło W 3,5 godziny się wyrobiłam i do tego przestał mnie brzuch ściągać, więc wyszło podwójnie dobrze
Przy okazji z tż się pokółciłam, popłakałam sobie i juz mi lżej

Cytat:
Mam pytanie z innej beczki troszkę

Jak wiecie 10 listopada biorę ślub cywilny i ogólnie powiedzieliśmy zaproszonym, że nie chcemy teraz prezentów bo za jakiś 1 - 1,5 roku będziemy brali kościelny to wtedy będą prezenty itp. Ale wiecie jak to jest z rodzicami i rodzeństwem - chcą za wszelką cenę jakiś drobiazg kupić. No i się pytają czy jakiejś pościeli nie potrzebujemy, ręczników....tylko że będziemy mieszkali z teściową póki co więc ręczników mamy pod dostatkiem, w sumie to dla całej armii by wystarczyło. pościel też mamy. NO i kazali się nam zastanowić i dać znać. Może macie jakieś pomysły co by się mogło się nam przydać.
ciężko powiedzieć, jak by mnie ktoś pytał co potrzebuję to nie miałabym problemu i obrusów mam mało i pościeli i ręczników
blendera nie mam czy maszynki do mięsa

nadrabiam powoli, musicie to docenić bo stron jest od groma
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 12:52   #3315
MiciaKicia
Zakorzenienie

T'ai powodzenia
ale mnie lewy sutek piecze. Normalnie pali żywym ogniem ałaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Stary 2012-10-27, 12:55   #3316
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Sąsiad i TŻ pojda do administracji .! Bo to chore jest żeby ściąć komuś drzewa bez pytania ;/ ale to samo sasiad mial , mial zasadzone drzewko pod klatka, i pewnego dnia wstaje patrzy drzewo sciete !!
A najgorsze jest to ze to juz byly dojrzale drzewa ,a teraz bedzie ile czasu trzeba czekac zeby znow urosly ;/
owocowe chyba można bez zgody ścinać, ale inne to już musi być zgoda inaczej cholendarne kary są.. jeśli to z administracji to zgłosić to - zwłaszcza, że bezprawna wycinka - jak na waszej działce.
Ja bym się popłakała

Ktoś sie mnie pytał czy nam płytki dadzą do łazienki.. hehe nie ma tak dobrze - pewnie wstawią jakieś gumoleum/linoleum czy coś.. mi to wszystko jedno - ważne, że wykładziny nie będzie. Może uda się po nowym roku ruszyć z zakupem mieszkania.. kto wie?

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 13:02   #3317
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość

Ktoś sie mnie pytał czy nam płytki dadzą do łazienki.. hehe nie ma tak dobrze - pewnie wstawią jakieś gumoleum/linoleum czy coś.. mi to wszystko jedno - ważne, że wykładziny nie będzie. Może uda się po nowym roku ruszyć z zakupem mieszkania.. kto wie?
a to co było? taka dywanowa wykładzina?

Stary 2012-10-27, 13:03   #3318
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Wrocilam
Mała waży 2600 i pcha sie na swiat szyjki brak ale rozwarcia tez nie ma
Mam sie oszczędzać bo urodze przed terminem

Z mała wszystko dobrze
Wywalała jęzor

Byłam jeszcze w empiku i dostałam 20% bon rabatowy na całe zakupy...jak to Pani powiedziała dla brzuszka

dbaj o siebie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

To mój w 31 tyg. ważył 1582g a moja gin mówi, że jest za mały i że nie dobije do 3kg
Coraz bardziej mnie to denerwuje
aj gadanie
poniżej 3kg też się rodzą dzieci przecież

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Przezylam dzisiaj w nocy horror .

Skurcze byly jak w zegarku .. rowno co 3 minuty przez prawie 2 godziny. ani jeden sie nie wylamal..Bolaly tak ze sie spac nie dalo, nie ustepowaly jak chodzilam , lezalam czy siedzialam .. promieniowaly na krzyz i to bardzo .. ale szczerze to nie takie mialam o nich wyobrazenie Obudzilam TŻeta . dopakowalam torbe i pojechalismy na IP. Pani byla na poczatku troche zla ze ja obudzilam ale potem jej przeszlo, Zbadala mnie . mowi ze co prawda szyjka skrocona i widac ze sie przygotowuje do porodu ale rozwarcia nie ma . No i ze mnie polozy na obserwacji . No to ja dziekuje . Powiedzialam ze wole za 2 godziny przyjechac niz lezec w szpitalu .. Powiedziala co robic jak sie akcja rozkreci i zapewniala mnie ze napewno zdarze nawet jakby mi sie parte zaczely .. Chciala mi jeszcze przed badaniem zrobic lewatywe ale na szczescie sie powstrzymala .

Do tego leci ze mnie jak z kranu . Latam do kibelka co 10 minut . Miesnie mnie bola strasznie . wyglada mi to na grype zoladkowa .. Moze to ona ma cos wspolnego z tymi skurczami .. bo one dalej nie przeszly .. są tylko juz nie tak czesto ale spac mi nie daja . Nie wiecie moze co mozna na biegunke w ciazy ??? bo ja sie wykoncze ..

Nigdy w zyciu tak sie nie czulam .. nigdy sie tak nie balam..
Mam wrazenie ze umieram
Spalam łącznie z pol godziny .. fatalnie sie czuje . niech to wszystko sie juz uspokoi
bidulko

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
hey kochane

witam się w 34 tygodniu

Cytat:

w ten śnieżny poranek, w którym zaczynamy 38 tydzień,

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hejka Mamuśki

Witam się z wami w 33 t.c

Cytat:

no to i my sie witamy w 38 tygodniu....i zaciskamy nogi jeszcze rowno tydzien i jeden dzien

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość

Zaczynamy 38 tydzień ciaży, tak więc u mnie w szpitalu uznają jego początek za donoszoną ciążę i nie wstrzymują akcji porodowej

Ciuszki poprane, wyprasowane i ułożone w komodzie. Jeszcze schną kocyki, ręczniki i rożki ! Wyprawka na wyjście przygotowana i torba również prawie gotowa Brakuje jeszcze kosmetyczki.
Stary 2012-10-27, 13:06   #3319
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
T'ai powodzenia
ale mnie lewy sutek piecze. Normalnie pali żywym ogniem ałaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Micia miałam coś podobnego w 32 t.c. Na szczęście szybko przeszło !

Stary 2012-10-27, 13:15   #3320
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
A tak a propos ubranek to ile macie kupionych w tych najmniejszych rozmiarach (56 i 62)? Bo ja mam dopiero po kilka sztuk, głównie body z długim i krótkim. Muszę jeszcze kupić pajacyki i tak się zastanawiam, ile sztuk trzeba, żeby z jednej strony nie brakowało a z drugiej żeby nie przesadzić?
mi się wydaje, że na 56 to kup sobie dosłownie kilka 3-4 sztuki. Kurcze problem w tym, że nie wiadomo jakie te nasze dzieci duże się urodzą. Jak będziesz potrzebowała więcej to wyślesz TŻta czy też sama się na chwilkę wyrwiesz do jakiegoś sklepu i dokupisz kilka sztuk. Moja szwagierka 5 dni po porodzie była już na zakupach, małego zostawiła z mamą na chwilkę. na 62 możesz kupic sobie więcej, bo w tym rozmiarze dłużej pochodzi. myślę że na początek 6-8 szt. jeśli nie chcesz przesadzać. Te zawsze też możesz dokupić. Ja tak kupowałam. Niedawno jednak dostałam 3 reklamówki ciuszków i mam troszkę więcej tych maleńkich. Ale gdybym nie dostała to bym już nie dokupowała.

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 13:18   #3321
jo_manh
Rozeznanie

OOO....i załączam mój brzuszek....już dawno nie pokazywałam, w sumie to chyba w 22 tygodniu ostatnio....a teraz 35 leci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0064.jpg (80,2 KB, 42 załadowań)

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
Stary 2012-10-27, 13:18   #3322
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
dzis wstalam w domu 16,5 st bylam tak zdeterminowana ze zeszlam....i widze lezy martwa wie wchdze a druga po polce z weckami leci no ale trudno...mysle to pewnie one szuraly nie szczur i rozpalilam bo kuzwa zimno no co tu duzo gadac!! uroki mieszkania na wsi w domku jednrodzinnym:/ ehhh

no to i my sie witamy w 38 tygodniu....i zaciskamy nogi jeszcze rowno tydzien i jeden dzien
za nowy tydzień

ale masz zimno.... u nas w bloku 22 stopnie przy wyłączonych kaloryferach...

ja sama nie wiem czy lepiej mieć myszy czy szczury, dla mnie szczury bardziej obrzydliwe, ale te "piwniczne", bo moja siostra ma szczura Borysa, to do niego nie czuję obrzydzenia, szczególnie jak widzę jak się cieszy jak mnie widzi, nosek wysuwa z klatki i na rączki wchodzi

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Zawsze bylam zakompleksiona babka a teraz z tym brzuchem.... eszzzz kur'wa .
A najgorsze jest to ze nachodza mnie mysli ze mam przystojnego, mlodszego do siebie meza i szkoda mi Go ze bedzie mial taka smasakrowana zone - hehe teraz mowie jak 50latka z 20paro latkiem
Kochana, mój jest 3 lata młodszy ode mnie i ja w swoje 30te urodziny ryczałam, że ja jestem po 30tce a on dopiero ma 20scia parę i że jak ja będę "po 40tce" to on nadal będzie miał 30 coś....
masakra

Cytat:
aaaaa zapomnialam Wam powiedziec,
ale sie w☠☠☠☠ilismy zTŻ ! Za balkonem mamy działkę , no i mielismy tam posadzone wiśnie 4 drzewa + choinke . A na wiosne mielismy sadzic tam inne rzeczy. Wczoraj patrze... DUP DRZEWA ŚCIĘTE !!!!!!!!!!!!:mu r:
z ☠☠☠☠☠☠☠onej administracji nam ścieli bez pytania !!!!! Idioci !! To że reszta działki nie uzywana nie znaczy ze mogli sobie bezprawnie sciac!!
co za ludzie........... drzewo tyle czasu rośnie, a oni beztrosko wycinają....

Cytat:

i coś miłego na dzień dzisiejszy
http://www.youtube.com/watch?v=-10fWHdpmks

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 13:29   #3323
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
OOO....i załączam mój brzuszek....już dawno nie pokazywałam, w sumie to chyba w 22 tygodniu ostatnio....a teraz 35 leci
śliczny

no jakoś was nadrobiłam
u nas bez deszczu i śniegu ale pochmurno i zimno - wczoraj wyciągnęłam w końcu kurtkę
zaczynają mnie biodra/miednica dość mocno boleć, zwłaszcza w nocy
Stary 2012-10-27, 13:30   #3324
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
rozpoczęcia 38 tygodnia

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Ja bym chyba zrobiła tak jak pisze Jo_manh - nie za dużo tych na 56. Ja też ich trochę dostałam już używanych. Ale sama kupiłam malutko. Zdecydowanie więcej na 62 (bo w te będziesz dłużej ubierała). Mój zapowiada się na tak dużego że wcale nie mam pewności czy mąż nie podmieni tego co przygotowałam do szpitala z 56 na 62. Jedna koleżanka z pracy opowiadała jak właśnie nakupiła na 56 a potem siostra dowoziła na 62 bo te 56 takie przykurczone na tym dziecku były.
Mogę Tobie powiedzieć tak - moja kuzynka dała mi dwa kartony ubranek takich na 56 i na 62. I ten karton z ubrankami na 56 to zajmuje może 1/6 tego dużego kartonu z ubrankami na 62. A i tak nie wszystko założyła. Miała tak z 10 par ubranek (w sensie np. body/bluzeczka+śpioszek/półśpioszek lub body+pajacyk) które ciągle prała, wybrała jako najwygodniejsze.

Cytat:
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 13:33   #3325
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
śliczny..... i 0 rozstępów

dziewczynki, czy któraś z Was ma nawilżacz powietrza, albo może jakiś polecić? Bo ja znalazłam dzisiaj taki na Mydeal, tylko ja się nie znam i boję się jakiś szajs kupić... http://www.mydeal.pl/dom_i_wnetrze-o...zem-10363.html

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 13:36   #3326
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Micia miałam coś podobnego w 32 t.c. Na szczęście szybko przeszło !
No mi też już przeszło na szczęście
i ból brzucha też
Cytat:
pięknykl aski:

Stary 2012-10-27, 13:37   #3327
justa86
Zadomowienie

Cytat:

Kochana, mój jest 3 lata młodszy ode mnie i ja w swoje 30te urodziny ryczałam, że ja jestem po 30tce a on dopiero ma 20scia parę i że jak ja będę "po 40tce" to on nadal będzie miał 30 coś....
masakra

Heh moj tez 3 lata mlodszy i juz sie cieszy bo mowi ze jak ja bede po 30 to on nadal 20latek aaaa, prawda jest taka ze jakby im to przeszkadzalo to by z Nami nie byli
Stary 2012-10-27, 13:40   #3328
kaaamila1
Zakorzenienie

Jo_manh- śliczny brzunio

Ja również bardziej skupiam się nad rozmiarem 62. Na wyjście spakowałam rozmiar 56..no, ale w razie czego pokaże mężowi co by tu zabrac jakby jednak okazało się za małe.. Ja liczę na długaska małego. Sami z mężem mieliśmy po 57 cm.

Stary 2012-10-27, 13:43   #3329
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
śliczny..... i 0 rozstępów

dziewczynki, czy któraś z Was ma nawilżacz powietrza, albo może jakiś polecić? Bo ja znalazłam dzisiaj taki na Mydeal, tylko ja się nie znam i boję się jakiś szajs kupić... http://www.mydeal.pl/dom_i_wnetrze-o...zem-10363.html
Póki co nie ma rozstępów, ale zobaczymy co to dalej będzie...jeszcze mamy miesiąc
Ale od samego początku smaruję 2-3 razy dziennie. Teraz jak w ciągu dnia swędzi to też od razu lecę po smarowanie. A ogólnie to używam od samego początku tych specyfików z Rossmana: oliwkę i lotion Fur Mama. Oliwkę po kąpieli, a lotion rano i w ciągu dnia.

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
Stary 2012-10-27, 13:46   #3330
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cześć dziewczyny, ja dziś nie do życia jestem.
Jestem rozżalona, smutna, zła, zdenerwowana i przygnębiona. I nic mi dziś nie pomoże. Pogoda współgra z moim samopoczuciem. Deszczowa, mglista i szaro-bura.
Kupiłam sobie szamponetkę i przynajmniej włosy pofarbuję.
I wynalazłam w lumpku fajną bluzeczkę, sweterek ażurowy i tunikę, a dla małego bluzeczki, ogrodniczki takie ciepłe i jeszcze jedne spodenki. Za wszystko zapłaciłam 19zł. Przynajmniej to mi się dziś udało.

Dobra, nie zamulam wątku, bo zaraz się wszystkim udzieli.
Do tego sąsiad wali mi młotkiem po suficie, aż wszystko drży... Mam dość tego, tak jest codziennie od roku! Bez różnicy czy to niedziela, święto czy wieczór... Mam ochotę mu walnąć młotkiem w łeb!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości