|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
![]() Basen można ALE dużo ryzyko infekcji w ciąży, słyszałam coś o tamponach z probiotykiem na basen, może to byłby jakiś pomysł? myślę, że lepiej chyba zaczekać do drugiego chyba, że bardzo Cie nosi
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i super,że wizyta się udała
|
|
|
#3423 | ||
|
Przyczajenie
|
JennyAniolek hehe wiem jak odpisac na wiadomosc ale nie wiem jak napisac nowa
![]() Termin 26/29.06.2013 ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
Jak Wam się podoba zima?? Mnie dziś raczej poza domem nikt nie zobaczy ![]() Chciałam się Wam pochwalić, że własnie zakończyliśmy 12tc! Życze Wam przyjemnej i ciepłej soboty
|
|
|
|
#3425 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj się![]() Cytat:
![]() ![]() Ty też się trzymaj ![]() Cytat:
Ale trzeba być dobrej myśli ![]() Cytat:
Cytat:
ja z basenem czekam Cytat:
za 12tc Cześć Obudziłam się w bardzo dobrym humorze ale takich wiadomości się nie spodziewałam
|
||||||
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękujemy ![]() Ciepła będzie pod kołdrą i z ciepłą herbatą ![]() I niecierpliwie będziemy trzymać kciuki za wizytę
|
|
|
|
|
#3427 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() zrobiłam na śniadanko pyszną owsiankę, ze świeżymi bananami, suszonymi morelami, żurawinami i orzechami. Ale się zajadaliśmy z Ukochanym ![]() teraz odpoczywamy i zaraz jedziemy do sklepu po prezent urodzinowy dla bratanicy, która dziś kończy 2 latka ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
jak byłam dzieckiem to miałam zapalenie-okropność. dobrze, że znalazłaś ukojonie Cytat:
![]() nie wkręcaj sobie Cytat:
za udaną wizytę.
|
|||
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry..
Od 45min siedzę w pracy,z gorącą herbatą,w 2ch swetrach,szalu i zimowym płaszczu. Nie ma ogrzewania. stopni jest 7. Do tego nie moge jeść bo szczękościsk, pół twarzy opuchniętę,wzięłam jeden apap.. jeszcze tylko 10h15min. Dobrze,że przyszła mi ta łyżeczka z próbek Hipp'a(taka dla dzieci,płaska), przynajmniej jakoś między zeby mogę wcisnać trochę paćko-jedzenia ![]() Ale dość narzekania- nic nie zmienię ![]() Dostałam odpowiedź co do usg4D- między 18-20tygodniem(chwilę przed świętami)sprezentujemy sobie z Tż taką wizytę Pani bardzo miła,aż byłam zdziwiona. Płeć już bedzie widoczna Czyli w prezencie świątecznym dowiemy się czy będzie Zuza czy Filip![]() A rodzinka dostanie foto w różowej lub niebieskiej ramce ![]() Nie mogę się doczekać ![]() koszt-250pln,wizyta godzinna,można być z tż czy kimkolwiek się chce(zastanawiam się czy to usg dopochwowe czy przez brzuch ), w cenie od razu płytka i fotki Wy macie śnieg? Też chcę!!! Póki co na sklepach dookoła już pojawiają się choinki,ozdóbki,kalendarz e adwentowe ![]() Ale czekam na miliony lampek,snieg skrzypiacy pod butami,odmarzniete rece ![]() Mandarynki,dekorowanie pierników, kolędy i te śmieszne mikołaje zwisające z balkonów ach, święęęęęęęęęęta |
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego USG to przez brzuch będzie na pewno Po 1 listopada już będą miliony lampek, Mikołaje i Aniołki |
|
|
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No już w tych tygodniach to pewnie przez brzuch będzie robione ![]() Ale Ci fajnie ![]() Niech mnie ktoś kopnie w doope ,żebym przestała leżeć i objadać się solonymi paluszkami.. Wypadało by wstać, doprowadzić się do porządku i zacząć coś w domu działać. A tak mi się nie chce w taką pogodę!
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak powiem,żem w ciąży-nie przedłużą mi umowy od stycznia. A wolę pomarznąć trochę(czekam na dostawę farelki) niż stracić pracę. Smutna rzeczywistość.. jeszcze nigdy nie miałam usg przez brzuch, to takie ciążowe |
|
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kiedyś co wizytę miałam usg przez brzuch, nie wiem co on tam widział ![]() A teraz w ciąży już w 8tc miałam przez brzuch i pięknie było widoczne wszystko
|
|
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
20sty tydzień jak ten czas leeeeeci! Zaraz święta,zaraz pół ciąży będzie za nami,ahhh..Co do usg 3/4D to można dowiedziec się gdzie jest taki sprzęt i iść tam na nfz-to będzie za free, ale jakos u mnie chyba nie ma żaden publiczny gabinet a szkoda bo znów za przyjemność patrzennia na dzidzię, i dzidzi między nogi trzeba będzie płacić jak za dwie zwykłe wizyty,ale to pamiątka na całe życie ![]() justi a ja w 12t4d miałam nadal dowcipnie.. dziiiiiwnee :P Edytowane przez axella Czas edycji: 2012-10-27 o 11:09 |
|
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stwierdził, że będzie już widać ładnie i faktycznie tak było Jeszcze się nie spotkałam aby USG3/4D było gdzieś na NFZ Bo koleżanka ma fotki z całej ciąży w 3D (prócz tego pierwszego).
|
|
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
wpadłam jeszcze na chwilkę do Was i już uciekamy na miasto po poszukać prezentu. Na 15 idziemy na urodzinki małej. Axella trzymaj się tam Bidulko. Super z tym usg.
miłej soboty Kobitki |
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wysłałam męża do sklepu, chyba dziś nigdzie nie wyjdę, leje od rana a myślałam, że uda nam się pójść na spacer do lasu
|
|
|
|
#3439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z basenem lepiej poczekać do drugiego trymestru, moja gin też mi to mówiła, że jakby się pojawiła jakaś infekcja, to bezpieczniej ją leczyć w drugim trymestrze.ja miałam na ostatniej wizycie, gin stwierdziła że ona już się boi cokolwiek mi wkładać w sensie żebym znowu krwawienia nie miała pogoda paskudna ja dopiero wstałam z łóżka. ale Mężuś poleciał rano na targ, zrobił zakupy poprosiłam też o wkładki - to dostałam podpaski, i awanturę, że skąd on ma się na tym znać i że sama mam sobie iść |
|
|
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój do nie dawna myślał że "wkładka" i "podpaska" to dwa określenia na jedną rzecz
|
|
|
|
|
#3441 |
|
Wtajemniczenie
|
no niby tak, ale sam do szpitala mi kupował podpaski, a potem kiedyś był w rossmanie po wkładki i przyjechały wkładki, więc myślałam, że etap edukacji mamy już za sobą
ale spoko, mama mi jutro przywiezie razem z książkami z dzieciństwa bo robi właśnie porządki w pawlaczu
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też właśnie dostałam od mamy info, że czekają na mnie książki z dzieciństwa!Pinokio,moja ulubiona Pollyanna..mnóstwo ![]() Ostatnio czytałam Kubusia Puchatka, uwielbiam... ![]() farelkę mam! grzeeeeeeeje
Edytowane przez axella Czas edycji: 2012-10-27 o 12:13 |
|
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
hejo... ja się położyłam... mam mdłości od rana... zrobiłam placek z budyniem i jablkami. Teraz bedzie siedział w piekarniku.
Pytanie do dziewczynek. Jak myślicie dlaczego z początku USG jest co 2 tyg?? bo karte ciąży mi założył już bo mówi, że zakładają wtedy jak bije serduszko i idę 5 listopada czyli nawet nie całe 14 dni bo mowi, że tylko wtedy ma luke, a potem w 11 tyg.
|
#3444 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Ale wieści... b_p, santom bardzo Wam współczuję. A tak przyjemnie się czytało o ostatnich udanych wizytach. U nas też śnieg spadł, a teraz deszcz pada, więc z domu się nie chce wychodzić. axella muszę powiedzieć, że Cię podziwiam delfinka gratuluję wizyty ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
haha ja wiem, że przyjedzie "oto jest kasia" i książeczka o misiu, moja ukochana z dzieciństwa, baśnie Grimmów (całości, a nie te paskudne streszczenia ![]() no i moje książki z historii z liceum, nigdy za historią nie przepadałam, ale teraz mam czas, to mogę poczytać, co się działo po II WŚ, bo nigdy z materiałem nie wyszliśmy dalej
|
|
|
|
|
#3446 |
|
siedzę i myślę
|
Witam!
U mnie też zima Ale na dwór to ja się dziś nie wybieram Siedzę w domku przy ciepłej herbatce.Miałam dzisiaj fajny sen ![]() Córcia - wyglądała na około 2 lata. Była taka słodka, miała śmieszną fryzurkę - takiego boba z grzywką od garnka ... ale miała ciemne włosy.. a my z mężem blondyni, ciemny blond ale blond ![]() W związku z tym snem tak się zastanawiam czy np. dziecko może odziedziczyć włosy po dziadkach? Bo mój tato jest brunetem. Zna się ktoś na genetyce ?
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-10-27 o 12:29 |
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie miałam tak, że byłam w 5t4d ale to było za wcześnie i później poszłam w 8tc a teraz jeśli wszystko będzie dobrze to normalnie raz w miesiącu Cytat:
|
||
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam się, czy nie temu, że jest możliwość u nas konfliktu... to znaczy dowiem sie jak zrobie badania.Może i lepiej, że z początku częściej?? będę spokojniejsza po tych wczorajszych info.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.

Ale trzeba być dobrej myśli 

jak byłam dzieckiem to miałam zapalenie-okropność. dobrze, że znalazłaś ukojonie 

), w cenie od razu płytka i fotki 

trzeba będzie płacić jak za dwie zwykłe wizyty,ale to pamiątka na całe życie
Stwierdził, że będzie już widać ładnie i faktycznie tak było
ja też właśnie dostałam od mamy info, że czekają na mnie książki z dzieciństwa!