|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
W każdym razie ja (przed chwilą) zamówiłam BabyOno z uchwytem. http://allegro.pl/gryzak-silikonowy-...731675398.html |
|
|
|
|
#3302 | |
|
Zadomowienie
|
]
Cytat:
|
|
|
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3305 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A może Jenga?Z radę z praniem dziękuję Cytat:
Cytat:
dla Tż za pomysłowość Fajnie musisz wyglądać biegająca po domu z dzieckiem w "sankach" w te i wewte
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
najlepsiejsza na świeciew
komputer sie wlaczyc znowu nie chcial. Znowu dostał wpi.erd.ol i załapał ![]() ciekawe o co w nim chodzi moze lubi byc bity zrobiłam sos pieczarkowy i gotuje makaron do niego
|
#3307 | ||
|
Zakorzenienie
|
zebra rządzi
![]() Cytat:
jak plama stara, to wyprałabym w odplamiaczu, a potem jeszcze raz w proszku dziecięcym tylko z ekstra płukaniem Cytat:
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-10-27 o 12:19 |
||
|
|
|
#3308 |
|
Zadomowienie
|
O zobaczcie co znalazłam:
"Rusza masowa produkcja śliny. Ślinienie się nie jest jeszcze raczej związane z ząbkowaniem, większość dzieci zaczyna ząbkować ok. 5 miesiąca (choć u niektórych maluchów pierwsze zęby pojawiają się dopiero po skończeniu roku). Nie przestrasz się, jeśli niemowlę zacznie pokasływać (bez innych objawów infekcji) - nie nadąża jeszcze z przełykaniem śliny, stąd chrząkanie i kaszel. Jeśli maluch wciąż ma mokry dekolt i ubranko, zakładaj mu miękki śliniaczek wykończony od spodu nieprzemakalną folią." |
|
|
|
#3309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pieprzłam go wczoraj i poruszalam monitprem i załapał. Działał ciagle jak wylaczylam sama to sie wlaczyl i fdzis tez sie wlaczyl ale u mnie jak nie ruszam kompa to sie usypia. I sie uspił dzis bo malej nos czyscilam. I juz sie nie chcial wylaczyc tzn wszytskie swiatelka ok odpalil sie a ekran czarny. Wiec ja znowy wylaczylam wlaczylam i kilkarazy i to samo wiec odczekałam pieprzłam go i zadziałał. ![]() Chodzi oto ze jak sie sam usypia to nie chcie sie potem wlaczyc a jak sama gi wylacze to sie wlacza musze pilnowac by sie nie uspił dziad jeden![]()
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że wiele jest wśród nas mamuś urodzonych latem, czyli zaszłyśmy w ciążę jesienią TAK, JAK NASZE MAMY.
Ciekawe, czy na innych wątkach jest podobnie.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-27 o 13:15 |
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co niwiem. Wywietrzyłam pokoj niby teraz ok nie kaszle nie kicha. Moze to bylo to, ALBo to ze moj pies od rana u nas w pokoju(tak to jest w drugim ciagle bo jest kudłata i gubi teraz siersc. I moze ona ma uczulenie na siersc?? czy raczej nie mozliwe??
bo tyeraz psa niema i juz spokoj
|
#3312 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To dobra ze mnie pani domu. Wszyscy wiedzą, że wodą z mydłem schodzi tylko ja nie
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3314 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie to dziś pierwszy raz tak chwycił. jeszcze wczoraj mu dawałam zebrę ale ani go nie ruszało. a dziś został sam w leżaczku jak robiłam sobie śniadanie i gadał do tych wiszących kotów. nagle cisza więc idę zobaczyć co robi, a on trzyma zebrę patent na jeżdżący leżaczek niezły mama mojej przyjaciółki miała podobny (30 lat temu) - do wózka był przywiązany sznurek, ona siedziała na fotelu i przysypiała i nogą odpychała wózek, a za sznurek ciągła żeby przyjechał bo inaczej z wózka był ryk, a dzięki temu mogła trochę podrzemać
|
||
|
|
|
#3315 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ze śląska, gdzie można nadmuchać balon helem?
![]() Tydzień temu mieliśmy odpust i kupiliśmy małej balona, teraz tak lubi swojego balona, że już lampa jej nie interesuje. Zaczepiamy jej o rączkę i jak macha to balon się rusza i mała ma radoche ale niestety już balon ledwie się unosi i dupa koniec zabawy będzie jutro.Z nowych umiejętności mojej niuni to zaczęła sobie koszulki do góry podwijać
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeden monitor wyłączył mi się właśnie w taki sposób i już się nie włączył. Myślę, że była uszkodzona wtyczka i w końcu padła. |
|
|
|
|
#3317 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może i wyprubujemy.My mamy na każdej lampie kolorową bibułę, kto do nas przychodzi to się śmieje, ale najważniejsze, że niuni się podoba ![]() Małż pościągał małej piosenki fasolek, jak ja jej je śpiewam to też się jej podoba czasem pół dnia lecą
|
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pyta, czy to laptop czy stacjonarny mówi, że to też możliwe że to ram albo zasilacz ewentualnie komp może być za bardzo zakurzony (kiedy przedmuchiwałaś wiatraczki z kurzu?) jeszcze mi tu wymyśla milion innych możliwych przyczyn ![]() aha, uderzasz w kompa czy monitor? (jeśli to nie laptop) bo jak w kompa, to nie radzę, możesz dysk uszkodzić Cytat:
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lamaze), ale wczoraj na szczebelkach łóżeczka powiesiłam jej lwa Lamaze z książeczką na brzuchu (w obecnej kolekcji takiego nie widziałam) i od razu jej przypadł do gustu. Słoń takiego zainteresowania nie wzbudził, a ośmiornicy jeszcze jej nie dałam.
|
|
|
|
|
#3321 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba zostanę wyznawcą Lamaze. Bo oczywiście i mnie szaleństwo zakupów ich zabawek nie ominęło mamy konia z rycerzem, ptaszka i matę edukacyjną tą z tesco no i kupiłam ostatnio tą zebrę ale bez większego przekonania. No i co? Okazało się, że to nie ja mam być zachwycona tylko dziecko a młody ją uwielbia czego wyraz dał dziś trzymając ją Z tego wszystkiego pewnie kupię jeszcze jakieś zabawki z Lamaze tylko na razie się zastanawiam co??? może robot? albo smok? albo... ech, obym umiała wybrać bo inaczej skończy się kupnem wszystkich ![]() Cytat:
Ale później mama mi powiedziała, że jestem przenoszona o ok. tydzień. A później ja młodego przenosiłam o tydzień W sumie fajny zbieg okoliczności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie az tak mocnozakurzony on jest, ostatnio tata chcial mi go wyczyscic bo sobie tak super wyczyscil ale u mnie nie dało rady dojsc do wtaraka!!!! milion srubek a itak nie doszedł! jakos dziwnie zabudowany ![]() dobrze by bbylo ze to nie od siersci. Bo nie wyobrazam sobie oddac psa, juz raz ktos Ją oddał do schroniska ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
- ja Ja zamykam bo Ona zawsze byla pieszczona łapami strasznie zaczepia na lozko wskakuje boje sie zeby nie wskoczyla jak mała bedzie labo zeby jej nie drasła. Bo sama krzywdy od siebie nie zrobi nie szczeka nawet jest bardzo potulna i jak obce dziekco wyrwało jej z glowki grzyweczke(tak chwycilo ) to ona nawte nie ugryzła.Ale widze ze jest zazdrosna bo zawsze byla tylko ona. I jak ja mam małą to ona szaleju dostaje doslownie! biega jak opetana. Oczywiscie tez przebywa z nami ale jak jestesmy w pokoju zawsz etz Ja wyprzytula ale potem grzecznie idzie do siebie
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno w panelu sterowania.
W lapku mam: Panel Sterowania - Sprzęt i dźwięk -> Zmień moment przejścia komputera w tryb uśpienia -> wyświetla się okienko "Zmień ustawienia planu (zasilania) -> Wyłącz ekran -> Nigdy. lub -> Przełacz komputer w tryb uśpienia -> Nigdy. Wolałam Windows XP Pro. Ustawiałam klasyczny wygląd panelu sterowania i wszystko było na właściwym miejscu. Możesz też wyłączyć wygaszanie ekranu, albo ustawić jakiś wygaszacz (do czego był dostęp po kliknięciu prawym klawiszem na pulpicie i wybraniu Właściwości -> Ekran/Monitor). |
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas dziś piękna pogoda ![]() Cytat:
Ja jestem z czerwca, a mój brat z lipca, czyli nasza mama musiała zajść w ciąże podobnie jak ja Bo moje córy z maja (choć Dorotka miała być czerwcowa) i z lipca![]() Ja już nie wiem jak Marysi obcinać pazury Wydaje mi się, że nie ma się czym podrapać, a ona i tak się drapie Cała główka i czoło w strupkach
|
|
|
|
|
#3325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gdyby taki problem się pojawił, to pewnie namoczyłabym w Vanishu, wypłukała i wyprała. |
||
|
|
|
#3326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Krócej obcinać nie potrafię a P. i tak się drapie po buzi
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiatraczki na procesorach też regularnie czyściłam. W którymś momencie zrezygnowałam ze skręcania obudowy i jak wiatraczek nie ruszał, to pomagałam mu palcem lub ołówkiem. |
|
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plany pokazywania na mierniku bateri zalecane przez firme hp -zmien ustawienia planu / ja mialam to wlaczone i tutaj zmeiniłam tak jak napsiałas a driugie jest oszczedzanie bateri-zmien ustawienia planu i te zmozna zmienic tak jak wczesniej, A ta opcja daje duzzzzzzzzo jasniejszy ekran. ten co mam ustawiony i jest zalecany jest ciemny w porownaniu do tamtego ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- dobra ale ja młot jestem w tym zalecanym zmieniłam na jasniejszy ![]() BOSZE jak ja mogłam na takim ciemnym pracowac
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-10-27 o 13:22 |
|
|
|
|
#3329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciężki przypadek... Myślisz że może chodzić np o to, że nasze mleczko jest chude??? bo ja już nie wiem jak sobie tłumaczyć te pobudki nocne
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
ale se przywaliłam w głowe drzwiami od lodowki
miałam otworzyc zamrazalke a otworzyłam góre i sie walłam az mam kręciołka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

A może Jenga?
dla Tż za pomysłowość
Co z Ciebie za synowa!
Nie wiem czego mogę używać 

bo tyeraz psa niema i juz spokoj

To dobra ze mnie pani domu. Wszyscy wiedzą, że wodą z mydłem schodzi tylko ja nie
mamy konia z rycerzem, ptaszka i matę edukacyjną tą z tesco
Wydaje mi się, że nie ma się czym podrapać, a ona i tak się drapie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)