Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-27, 13:49   #3331
MiciaKicia
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Ja również bardziej skupiam się nad rozmiarem 62. Na wyjście spakowałam rozmiar 56..no, ale w razie czego pokaże mężowi co by tu zabrac jakby jednak okazało się za małe.. Ja liczę na długaska małego. Sami z mężem mieliśmy po 57 cm.
ja wziełam jedne wieksze jedne mniejsze bo nie wiem jaka sie urodzi :P

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 13:49   #3332
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
Jo_manh- śliczny brzunio

Ja również bardziej skupiam się nad rozmiarem 62. Na wyjście spakowałam rozmiar 56..no, ale w razie czego pokaże mężowi co by tu zabrac jakby jednak okazało się za małe.. Ja liczę na długaska małego. Sami z mężem mieliśmy po 57 cm.
Ja zamierzam przygotować 2 kupki, jedną 56 a drugą 62 włożę do dwóch reklamówek w różnych kolorach i powiem TŻtowi którą ma zapakować do torby i przynieść. Zabezpieczam się na wszelkie możliwe sposoby przed Jego pomyłką.

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 13:51   #3333
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ja dziś nie do życia jestem.
Jestem rozżalona, smutna, zła, zdenerwowana i przygnębiona. I nic mi dziś nie pomoże. Pogoda współgra z moim samopoczuciem. Deszczowa, mglista i szaro-bura.
Kupiłam sobie szamponetkę i przynajmniej włosy pofarbuję.
I wynalazłam w lumpku fajną bluzeczkę, sweterek ażurowy i tunikę, a dla małego bluzeczki, ogrodniczki takie ciepłe i jeszcze jedne spodenki. Za wszystko zapłaciłam 19zł. Przynajmniej to mi się dziś udało.

Dobra, nie zamulam wątku, bo zaraz się wszystkim udzieli.
Do tego sąsiad wali mi młotkiem po suficie, aż wszystko drży... Mam dość tego, tak jest codziennie od roku! Bez różnicy czy to niedziela, święto czy wieczór... Mam ochotę mu walnąć młotkiem w łeb!
jeeeej...... nie smutaj sie taka pogoda...jeszcze jak u kogos sniegu nie ma to paskudnie szaro....
ale tyle fajnych lowow masz i sie nie cieszysz? ajjj jak bym ja jeszcze miala sile do lumpka chodzic
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 13:52   #3334
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Heh moj tez 3 lata mlodszy i juz sie cieszy bo mowi ze jak ja bede po 30 to on nadal 20latek aaaa, prawda jest taka ze jakby im to przeszkadzalo to by z Nami nie byli

mój cały czas mi powtarza, że lubi starsze

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 13:54   #3335
justa86
Zadomowienie

A ja wiekszosc ubranek mam 0-3 wiec nawet nie wiem w ktory to sie przedzial centymetrowy lapie

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
Mi tez tak mowi z reszta ja bym w zyciu nie powiedziala ze moj maz jest w takim wieku w jakim jest
Stary 2012-10-27, 13:58   #3336
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej

mysti

widze ze zadna nie urodzsiła no co to ma byc..co z dorotką?????

kamilka super ze masz poprasowane!!!

gratuluje nowych tygodni!!!

u nas śnieg

marti gratuluje zabitej myszy ja kiedys miasłam szczuras w mieszkaniu 1 dzien w starym bloku..wylazł z rur..masakra!!! ale wezwałam szczurołapa i go zabił brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrr

justa ja tez juz czekam az sie wbije w dzinsy moje bo tesknie za nimi..kupie sobie jakąs jedna pare ale to jak urodze i dojde dio siebie

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
moj jest starszy odemnie 2 lata ale przede mna miasł lasske 6 lat starsza.
ja zawsze za to bgyłam z mlodszymi , najmlodszy byl o 4 lata mlodszy
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 13:59   #3337
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość

justa ja tez juz czekam az sie wbije w dzinsy moje bo tesknie za nimi..kupie sobie jakąs jedna pare ale to jak urodze i dojde dio siebie
oj ja teeeez

Stary 2012-10-27, 14:00   #3338
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
ja wziełam jedne wieksze jedne mniejsze bo nie wiem jaka sie urodzi :P
ja uszykuje na 56, no chyba az taki wiuelkolud nie bedzie, moja siostrzenoica miała 59 ale w 56 wchodziła

chociaz brat mojego tż mial 62 jak sie urodził
Stary 2012-10-27, 14:08   #3339
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Jak wychodziłam z dzieckiem małą ubierała Pani od noworodków i sama mi powiedziała, ze za dużo warstw i żebym spakowała reszte tych ubrań bo niepotrzebne. Kazała dać tylko pieluchę na buzię. A jedna rada powiedzcie tż żeby nauczyli się wcześniej montować fotelik w aucie bo moj był taki mądry, że oczywiście miał na wszystko czas a ja później się niepotrzebnie denerwowalam bo jak przyszło co do czego to zapomniał i wiało i padało a dziecka zapiąć nie umiał o!!!!
No właśnie, w razie czego położne pomogą ubrać Albo przy wyjściu można je poprosić o pomoc. Pieluszkę też polecam! Szczególnie jak będzie mróz

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
A tak a propos ubranek to ile macie kupionych w tych najmniejszych rozmiarach (56 i 62)? Bo ja mam dopiero po kilka sztuk, głównie body z długim i krótkim. Muszę jeszcze kupić pajacyki i tak się zastanawiam, ile sztuk trzeba, żeby z jednej strony nie brakowało a z drugiej żeby nie przesadzić?
Osobiście to kupiłam może ze 4 kompleciki bo resztę dostałam od siory. Na razie nic więcej nie kupuję. Z 56 dziecko bardzo szybko wyrasta, no chyba że będzie wcześniak albo drobniutkie, ale to zawsze można dokupić. Może kup 1 pajacyk 56 i ok 3 szt 62. Nie wiem czy planujesz kupować śpioszki lub półśpioszki. To też tak po 1-2 szt. Nie ma co przesadzać, pewno w prezentach podostajecie

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Zaczynamy 38 tydzień ciaży, tak więc u mnie w szpitalu uznają jego początek za donoszoną ciążę i nie wstrzymują akcji porodowej
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 14:10   #3340
MiciaKicia
Zakorzenienie

a 9 miesiąc sie zaczyna w 36 tygodniu tak?
jeeezu to już w przyszły piątek

Stary 2012-10-27, 14:12   #3341
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Ja to nie wiem jak święta bedą wyglądały bo pewnie będę kilka dni po porodzie lub w ogóle w szpitalu jak Mala bedzie chciała siedzieć dłużej
Juz śmiałam sie z Tz ze jak tesciowie pojadą na jedna Wigilię, moi rodzice...skomplikowana sytuacja bo w zeszłym roku większość ja szykowalam jedzenia bo moja mama nie za bardzo moze, poza tym przez charakter mojego ojca unikam w ogóle spotkań rodzinnych, to otworzymy sobie tunczyka z puszki i bedzie cała wieczerza wigilijna. Na serio nie wiem, ja szykować na pewno nie będę, jak nikt mnie nie "wspomoże" i wszyscy zostawia to na serio tak to bedzie wyglądało. Najważniejsze i tak dla mnie bedzie ze juz we trójkę

Marti ja żelaza nie odstawilam tylko z konskiej dawki przeszłam na ciut mniejsza, jak widać trzeba mi konskiej
U mnie podobnie. Jak mam mieć cc koło 12 XII to na bank nie będę miała siły i ochoty na stanie przy garach. Nie wiem czy w ogóle dam radę na wigilię do mamy się wybrać. Ale jedzonko to pewno babcie nam przyniosą, a jak nie to pomyślałam sobie że zamówimy w jakiejś restauracji. Teraz robią takie świąteczne zestawy, uszka, ryby, mięsa itp.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
OOO....i załączam mój brzuszek....już dawno nie pokazywałam, w sumie to chyba w 22 tygodniu ostatnio....a teraz 35 leci
Śliczny i duży

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
A ja wiekszosc ubranek mam 0-3 wiec nawet nie wiem w ktory to sie przedzial centymetrowy lapie
0-3 to wypada tak około 56-62 cm
Stary 2012-10-27, 14:12   #3342
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
No właśnie, w razie czego położne pomogą ubrać Albo przy wyjściu można je poprosić o pomoc. Pieluszkę też polecam! Szczególnie jak będzie mróz
u nas to w ogóle jest tak że sama położna ubiera na wyjście a rodzice odbierają dziecko gotowe
o dobrze że mówisz o tej pieluszce! tetrę wziąć czy flanelową?
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 14:13   #3343
justa86
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

ja jak sie ogarne to pojade na meeega zakupy z reszta tz mi sam zapowiedzial ze taka jestem teraz oszczedna ze musze sobie to wynagrodzic na wiosne

a co to wieku to u mnie bywalo roznie i tak i tak ale 3 lata? o to bym sie wczesniej nie podejrzewala, ale co jak sie nie moglaam oprzec: brzydal:
Stary 2012-10-27, 14:13   #3344
kia_mia
Zadomowienie

Heej
Kurde miałam wczoraj te zdjęcia wrzucić, a wybierałam wybierałam...i w koncu zapomnialam o tym bo ogladałam jakis film na tvn z dicaprio.... nie lubie go strasznie, ale film był za☠☠☠isty az się bałam po nim i tż musiał iść światło zgasić

kuurde siedze sama w domu bo tż do szkoły pojechał... bedzie po 19 dopiero i znow cały dzien do bo sama teraz a pozniej juz bedzie wieczor a my stare suchary to nigdzie nie bedzie chciało się isć.... leee

Dekajka mi się wydaje ze Ciebie nie złapała żadna grypa żołądkowa tylko po prostu już Cię przeczyszcza porządnie przed porodem...... No w nocy to już ostro było jak tak czytałam dziś rano.... mam nadzieje, ze teraz raz dwa pojdzie i już na porodowke

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 14:14   #3345
martaj9
Rozeznanie

Cześć kochane!
Wszystkim gratuluje wejścia w nowe tygodnie

Cytat:
OOO....i załączam mój brzuszek....już dawno nie pokazywałam, w sumie to chyba w 22 tygodniu ostatnio....a teraz 35 leci
Śliczniutki!

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ja dziś nie do życia jestem.
Jestem rozżalona, smutna, zła, zdenerwowana i przygnębiona. I nic mi dziś nie pomoże. Pogoda współgra z moim samopoczuciem. Deszczowa, mglista i szaro-bura.
Kupiłam sobie szamponetkę i przynajmniej włosy pofarbuję.
I wynalazłam w lumpku fajną bluzeczkę, sweterek ażurowy i tunikę, a dla małego bluzeczki, ogrodniczki takie ciepłe i jeszcze jedne spodenki. Za wszystko zapłaciłam 19zł. Przynajmniej to mi się dziś udało.

Dobra, nie zamulam wątku, bo zaraz się wszystkim udzieli.
Do tego sąsiad wali mi młotkiem po suficie, aż wszystko drży... Mam dość tego, tak jest codziennie od roku! Bez różnicy czy to niedziela, święto czy wieczór... Mam ochotę mu walnąć młotkiem w łeb!
Oj nie dołuj się tak.. Masz buzi od cioci Marci

DeKajeczko trzymaj sie! Życzę Ci dużo siły na nadchodzący duzymi krokami poród. Jestem z Tobą

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 14:15   #3346
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
moze i tak...musze poszukac takich czy w ogole mam takie...
autem bedziemy wracac . Kurcze bo mama mnie tu straszy ze takiemu maluszkowi to zimno bardzo jest
bo podobno taki maluszek po urodzeniu lubi ciepło, u nas w brzuszkach przecież ponad 36 stopni, na noworodkach też ostro grzeją, na sr mówili, żeby stopniowo przyzwyczajać do niższej temperatury

Cytat:
Skora mnie swedzi.... ;( w sensie brzuch....dupa z tym smarowaniem, nic nie daje :/ ooo nie, w niedziele jedziemy rodzic, nie ma bata
Zawsze bylam zakompleksiona babka a teraz z tym brzuchem.... eszzzz kur'wa .
A najgorsze jest to ze nachodza mnie mysli ze mam przystojnego, mlodszego do siebie meza i szkoda mi Go ze bedzie mial taka smasakrowana zone - hehe teraz mowie jak 50latka z 20paro latkiem
taaaaaa, widziałam Twoje zdjęcia w albumie kłamczucho

Cytat:
Witam się z Wami śnieżynkowo

i coś miłego na dzień dzisiejszy
http://www.youtube.com/watch?v=-10fWHdpmks

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Jomanh kurde jak slysze te kawalki to widze siebie w markecie na zakupach swiatecznych albo w mopem i szmatka w reku oraz rozkreconym radiem na maxa w domu przy porzadkach
w ogóle to zaczęłyście mój ukochany temat, święta, porządki, świąteczne piosenki
Marti, Twoje świąteczne zdjęcie też boskie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Jak wychodziłam z dzieckiem małą ubierała Pani od noworodków i sama mi powiedziała, ze za dużo warstw i żebym spakowała reszte tych ubrań bo niepotrzebne. Kazała dać tylko pieluchę na buzię. A jedna rada powiedzcie tż żeby nauczyli się wcześniej montować fotelik w aucie bo moj był taki mądry, że oczywiście miał na wszystko czas a ja później się niepotrzebnie denerwowalam bo jak przyszło co do czego to zapomniał i wiało i padało a dziecka zapiąć nie umiał o!!!!
oooo, dobry pomysł, nie pomyślałam o tym, a na pewno będzie zamieszanie przy tym
Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
A tak a propos ubranek to ile macie kupionych w tych najmniejszych rozmiarach (56 i 62)? Bo ja mam dopiero po kilka sztuk, głównie body z długim i krótkim. Muszę jeszcze kupić pajacyki i tak się zastanawiam, ile sztuk trzeba, żeby z jednej strony nie brakowało a z drugiej żeby nie przesadzić?
ja mam malutko tych 56, więcej na 62. Z kilku powodów, nie wiadomo, jak duży synuś się urodzi, 62 na dłużej wystarczą, poza tym jak ubranka luźniejsze, to chyba wygodniej się ubiera niż w takie ciaśniejsze. Ja głównie buszowałam po lumpkach, więc nawet nie wiem po ile sztuk jakich mam, ale tanio wychodziły to kupowałam A poza tym mamy sporą rodzinę, więc gości będzie trochę u Mikołaja, więc pewnie sporo dostaniemy. Nie liczę tylko na teściów, bo oni twierdzą, że dziecko ma rodziców, to niech im kupują

Cytat:
piękny

Cytat:
No właśnie, w razie czego położne pomogą ubrać Albo przy wyjściu można je poprosić o pomoc. Pieluszkę też polecam! Szczególnie jak będzie mróz[COLOR="Silver"]
[/SIZE]:
u nas położne ubierają dzieci do wyjścia
Stary 2012-10-27, 14:16   #3347
advena85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
i ponawiam pytanie : co sądzicie o tym , na wyjscie ze szpitala małej :

koszulke
kaftanik
spiochy
polspiochy
sweterek
2 czapki
kombinezon
kocyk.
Ja przyszykowałam:
body
pajac ze stópkami i rękawkami
sweterek+spodnie ze stópkami
2 czapeczki
kombinezon
kocyk
advena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 14:16   #3348
justa86
Zadomowienie

Cytat:

0-3 to wypada tak około 56-62 cm
Nooo to dlatego nie mam dylematu a z reszta i tak co firma to inny rozmiar, jak porownywalam to czasem zupelnie inna bajka a jeszcze jak sie ma zagraniczne z ciucha to juz w ogole
Stary 2012-10-27, 14:18   #3349
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
marti gratuluje zabitej myszy ja kiedys miasłam szczuras w mieszkaniu 1 dzien w starym bloku..wylazł z rur..masakra!!! ale wezwałam szczurołapa i go zabił brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrr
Szczur wyszedł z rur?!?!Chyba nie będę korzystać z toalety - właśnie sobie wyobraziłam
Mój jest starszy odemnie o 8 lat więc trochę większa różnica...

Cytat:
U mnie podobnie. Jak mam mieć cc koło 12 XII to na bank nie będę miała siły i ochoty na stanie przy garach. Nie wiem czy w ogóle dam radę na wigilię do mamy się wybrać. Ale jedzonko to pewno babcie nam przyniosą, a jak nie to pomyślałam sobie że zamówimy w jakiejś restauracji. Teraz robią takie świąteczne zestawy, uszka, ryby, mięsa itp.
Ma_majka, Gabi - a mnie to przeraża to że nie będę mogła nic spróbować za bardzo nawet jak już uda się Nam coś przygotować albo dojdziemy do porozumienia i pojedziemy na Wigilię do rodziny. Pamiętam jak koleżanka mi opowiadała że z całego stołu wigilijnego mogła wypić tylko kompot z suszonych owoców i coś tam zjeść (nie pamiętam dokładnie - chleb? łazanki?). A rodziła w połowie listopada...
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 14:20   #3350
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Nooo to dlatego nie mam dylematu a z reszta i tak co firma to inny rozmiar, jak porownywalam to czasem zupelnie inna bajka a jeszcze jak sie ma zagraniczne z ciucha to juz w ogole
dokładnie, ja niektóre 56 mam takie jak 62, a jedne, śpioszki wełniane mam nawet 54 a są większe od jednych 56 które dostałam od szwagierki, więc można zgłupieć z tymi rozmiarami. Ale to tak samo jak z ciuchami dla dorosłych, też rozmiar rozmiarowi nie równy
Stary 2012-10-27, 14:21   #3351
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Mozna w ciazy ???

Wybaczcie ze was zawiodlam .. ale jesli tak ma wygladac porod a nawet jeszcze gorzej bo moje skurcze nie zwalaly mnie z nog to ja juz nie chce rodzic ..
ojjj dopeiro doczytalam kochana zeby bylo ok
Stary 2012-10-27, 14:21   #3352
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Ma_majka, Gabi - a mnie to przeraża to że nie będę mogła nic spróbować za bardzo nawet jak już uda się Nam coś przygotować albo dojdziemy do porozumienia i pojedziemy na Wigilię do rodziny. Pamiętam jak koleżanka mi opowiadała że z całego stołu wigilijnego mogła wypić tylko kompot z suszonych owoców i coś tam zjeść (nie pamiętam dokładnie - chleb? łazanki?). A rodziła w połowie listopada...
to termin jak mój i nawet ostatnio gadałam z mężem o tym, co będę mogła jeść w święta i wyszło, że praktycznie nic. Ciekawe czy mak można jeść, bo tak uwielbiam kluski z makiem
Stary 2012-10-27, 14:23   #3353
MiciaKicia
Zakorzenienie

tż mnie w☠☠☠☠ił ide sie położyć.

Stary 2012-10-27, 14:24   #3354
mad85
Raczkowanie

Sie ma! Wpadłam tylko na chwilkę bo szykujemy sie na urodziny i nie bardzo ma czas zeby Was nadrobić gaduły, ale proszę mi streścić dzieje się coś? Rodzimy?
mad85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 14:28   #3355
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez mad85 Pokaż wiadomość
Sie ma! Wpadłam tylko na chwilkę bo szykujemy sie na urodziny i nie bardzo ma czas zeby Was nadrobić gaduły, ale proszę mi streścić dzieje się coś? Rodzimy?
no własnie nie bardzo, DeKajka miała akcję w nocy, ale ostatecznie jest w domu, a tak same fałszywe alarmy i nieregularne skurcze

a ja się ubieram i jadę do babci szyć firanki - dzień drugi. Strasznie mi się nie chce, ale z drugiej strony, nie chce mieć już pustych okien, więc się trzeba poświęcić
Stary 2012-10-27, 14:29   #3356
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki, wybaczcie, że dopiero teraz piszę, ale w końcu dorwałam sie do kompa

po wczorajszej wizycie wszystko dobrze, synuś rośnie, wszystko co tam mierzył odpowiada 33 tc, wiec jest ok Szyjka mi sie skróciła, ale jest zamknięta. Dostałam skierowanie na tego paciorkowca i teraz moje pytanie
Kochane w którym tygodniu robiłyście ten wymaz!!!!!????????

Dzisiaj paskudna pogoda śnieg pada a ja jestem psychicznie wyczerpana:
Dzwoni do mnie o 10 koleżanka (bardzo dobra koleżanka, tylko jest chora, ma problemy psychiczne) i pyta sie czy może na 14 wpasc na kawe, no to sie zgodziłam.... nie mija pół godziny a ona już jest w sumie nie było źle siedzialysmy w kuchi z moja mama i gadalyśmy a ona w któryms momencie pyta sie mojej mamy czy moze jej troche kasy pozyczyc bo nocuje u koleznki a rodzice dali jej za malo i chcialaby z 50 zł, mama dala jeje 30 potem chciala zeby dac jej buty bo w tych co przyszla zdarly sie fleki i nie ma jak wrocic... to mama dala jej jakies tam buty.... juz poszła.... wiecie co??? Nie mam sily, tak mnie zmeczyla

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

AAA urodziło sie jakieś dziecie????

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 14:38   #3357
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
u nas to w ogóle jest tak że sama położna ubiera na wyjście a rodzice odbierają dziecko gotowe
o dobrze że mówisz o tej pieluszce! tetrę wziąć czy flanelową?
Tetrową

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
Heej
Kurde miałam wczoraj te zdjęcia wrzucić, a wybierałam wybierałam...i w koncu zapomnialam o tym bo ogladałam jakis film na tvn z dicaprio.... nie lubie go strasznie, ale film był za☠☠☠isty az się bałam po nim i tż musiał iść światło zgasić

kuurde siedze sama w domu bo tż do szkoły pojechał... bedzie po 19 dopiero i znow cały dzien do bo sama teraz a pozniej juz bedzie wieczor a my stare suchary to nigdzie nie bedzie chciało się isć.... leee
Kochana to wrzucaj teraz foty
I nie marudzimy Ja też sama w domciu (tzn z synem ale On ma już swój świat), bo mąż mieszkanie nam remontuje

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

Wcale nie powiedziane że nie będziesz mogła Ja np jadłam prawie wszystko jak karmiłam syna. Oprócz wzdymających, tzn kapusty, bo nawet fasolę można jak zdejmie się skórkę. Ale rybę, barszczyk, uszka, ciasta, sałatki myślę że spokojnie Tzn mam taką nadzieję, że drugi synuś też nie będzie miał większych problemów trawiennych
Stary 2012-10-27, 14:39   #3358
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

nie moge sie przekoppac przez strony, a nie wiem co z dorotką sa jakeis wiesci??albo od annett??

niteczko nie martw sie to sie rzadko zdarza ja pozniej mialam takie schozy ze sie balam chodzic do lazienki, cale meiszkanie oblała,m doslownie domestosem, a w lazience wszytsko wywalilam, bo ten szczur skakał normalnie po zlewie i wogole...no tragedia..a facet od szczurow to stwierdzil ze to najmądrzejszy szczur jakiego spotkal ten facet wogole był dziwny, opowiadal o szczurach normalnie taka fascynacja ze hej, juz go dosc mailam, na koncu zrobil zdjecie zabitego szczura i mi chcial dac na pmaiątke ale podziekowalam

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, wybaczcie, że dopiero teraz piszę, ale w końcu dorwałam sie do kompa

po wczorajszej wizycie wszystko dobrze, synuś rośnie, wszystko co tam mierzył odpowiada 33 tc, wiec jest ok Szyjka mi sie skróciła, ale jest zamknięta. Dostałam skierowanie na tego paciorkowca i teraz moje pytanie

Dzisiaj paskudna pogoda śnieg pada a ja jestem psychicznie wyczerpana:
Dzwoni do mnie o 10 koleżanka (bardzo dobra koleżanka, tylko jest chora, ma problemy psychiczne) i pyta sie czy może na 14 wpasc na kawe, no to sie zgodziłam.... nie mija pół godziny a ona już jest w sumie nie było źle siedzialysmy w kuchi z moja mama i gadalyśmy a ona w któryms momencie pyta sie mojej mamy czy moze jej troche kasy pozyczyc bo nocuje u koleznki a rodzice dali jej za malo i chcialaby z 50 zł, mama dala jeje 30 potem chciala zeby dac jej buty bo w tych co przyszla zdarly sie fleki i nie ma jak wrocic... to mama dala jej jakies tam buty.... juz poszła.... wiecie co??? Nie mam sily, tak mnie zmeczyla

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

AAA urodziło sie jakieś dziecie????
mi zrobił teraz w czwartek to byl dokładnie 37 tydzien 1 dzien czyli 38..późno..a wynik mam dopeiro za dwa tygodnie...wiec jakos musze wytrzymac i poczekac na te wyniki neistety
Stary 2012-10-27, 14:40   #3359
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
to termin jak mój i nawet ostatnio gadałam z mężem o tym, co będę mogła jeść w święta i wyszło, że praktycznie nic. Ciekawe czy mak można jeść, bo tak uwielbiam kluski z makiem
Ja coś czuję że okaże się iż mogę zjeść tylko to czego nie znoszę czyli karpia - mam takie dziwne przeczucie. A kluski z makiem (u mnie dodaje się miód, rodzynki i orzechy więc pewno nie )
No... i poszperałam w necie i znalazłam co teoretycznie mogę "zjeść"
podczas Wigilii: kompot z suszu, barszcz czerwony.
No cóż dam radę

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
wizyty.
Ja miałam wymaz jakoś w 35 czy 34tc.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 14:41   #3360
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

a wogole moj maż się wzial i skręcił mebelki dla malego wszystkei dzisiaj..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości