|
|
#421 | ||
|
Przyczajenie
|
Dot.: Fale -wątek zbiorczy
Cytat:
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Najszybciej jednak schodzi mi Alterra, chyba dlatego że jest lekka i najładniej pachnie ;D Więc na razie spróbuję wykończyć wszystkie i potem zakupić kokos - w tej najczystszej postaci. Słyszałam, że arganowy świetnie się sprawdza. Jest kolejny na mojej wish liście ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- katie100, skuszona widokiem Twoich pięknych włosów weszłam w Twój 'codziennik' i nie mogę się nadziwić, jak dużo rzeczy nakładasz na włosy! Ja przyzwyczajona moją prostowłosowością ( ) po myciu nakładałam kapkę olejku i jedwabiu a Ty... dwie łyżki odżywki b/s, 2 łyżki żelu... Dziś zrobiłam po swojemu, czyli po myciu nałożyłam żel lniany, troszkę ugniotłam i suszyłam dyfuzorem głową w dół, efekty coraz lepsze, ale następnym razem zrobię dokładnie to co Ty, tylko na początku w mniejszych ilościach ^^ i mam nadzieję, że pozytywnie się zaskoczę!
|
||
|
|
|
|
#422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak się wtrącę.. Szczerze mówiąc, to większość zakręconych ma podobny system do katie. Ja rezygnuję z b/s, bo nie zauważyłam, by mi zbyt służyła, ale za to żelu daję mnóstwo, jeśli stawiam na włosy falowane. Najbardziej żałuję, że nie mam suszarki z dyfuzrem, jestem bardzo ciekawa, ile dałaby moim włosom w kontekście fal. Chyba sobie pokręcę włosy na papiloty na noc, znowu mi pół tubki żelu pójdzie.
|
|
|
|
|
|
#423 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zniszczone blondami też się kręciły całkiem nieźle po odpowiedniej dawce produktu, ale łatwiej się "sianowaciły"włosy farbuję, bo za wcześnie siwieję aktualne zdjęcia są po hennie - w moim albumie jest zestawienie przed i po i to co widać jako odrost "przed" to moje naturalki, jest też fota sprzed jakichkolwiek farbowań z dawien dawna TUmam bardzo dużo włosów, więc potrzebuję dużo produktu, inaczej nie ma pożądanego efektu próbuj w ogóle codziennik to dobre miejsce na podpatrywanie, może znajdziesz "włosową siostrę" i będziesz mogła ściągnąć dużo gotowych patentów pielęgnacyjnych ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
ale właśnie przy suszeniu z dyfuzorem b/s daje lepsze efekty, może zafunduj sobie jakąś suszarkę z dyfuzorem no name - moja pierwsza od bratowej kosztuje w sklepie coś koło 50 zł, a już po niej z dyfuzorem bez kryzy (czyli rantu naokoło "palców" dyfuzora) efekt był wzmocniony
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-10-24 o 23:44 |
||
|
|
|
|
#424 |
|
Przyczajenie
|
Moja suszarka z Remingtona kosztowała ok 90 zł i jest bardzo dobra,a le na allegro. W moim mieście 110 zł. Poszukaj, moze znajdziesz coś w dobrej cenie
![]() Jak na razie bałam się nakładać za dużo, żeby ich nie obciążyć, ale przy następnym myciu mam już konkretny plan. Bardzo przydała się wskazówka żeby przy nakładaniu żelu a potem używaniu dyfuzora dzielić włosy na partie. Ja ja postępowałam na raz ze wszystkimi włosami, stąd szopa i rozwichrzone włosy, podejrzewam
|
|
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że u mnie dyfuzor się nie bardzo sprawdził, mimo że robiłam sobie względem niego spore nadzieję. Wybrałam polecany na forum, z kryzą. Niestety powoduje straszne plątanie włosów, poprawy skrętu jakoś nie widzę, więc używam naprawdę okazjonalnie. Tak więc jak zwykle - co włos to obyczaj, nie ma żadnych reguł
|
|
|
|
|
#426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- odżywka b/s (Joanna rzecz jasna ), potem odciskam włosy w zwykły ręcznik- żel lniany, ugniatanie rękami - plunking = zawijam włosy w ręcznik z mikrofibry i tak chodzę przez jakiś czas - żel mrożący, na końcówki Brylantyna w wosku i/lub krem z Biedronki - suszenie dyfuzorem (raczej ciepłym powietrzem) - dosychanie naturalne, górną warstwę często podpinam spinką do góry - odciskanie sucharków koszulką bawełnianą Włosy są ok, ale mogłoby być lepiej i najchętniej krócej Ostatnio ktoś wspominał na pielęgnacyjnym, że plunking to powinno być ostatnie co się robi Poza tym mokre włosy są dużo bardziej kręcone niż suche i to mnie wkurza. Mnie kokos kompletnie nie służy (chyba że do smażeniaCytat:
Właśnie też chciałam z kryzą i mam wątpliwości. A używałaś wcześniej klasycznego? Bo może to co opisujesz dotyczyłoby każdego dyfuzora (może źle używasz?), a nie jest kwestią kryzy?
Edytowane przez margitta Czas edycji: 2012-10-25 o 08:41 |
||
|
|
|
|
#427 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
z kolei kocham Kallosa Latte, a dla wielu jest zbyt ciężki do mycia... ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny piszą na pielęgnacyjnym różne rzeczy o plunkingu, ale pisali już też kiedyś, że to jest sprawa indywidualna, ja bym miałam znacznie mniejszy skręt jakby plunking miał być ostatni ![]() moje włosy podsuszone z żelem wyglądają jak sprężynki, a potem przy odgniataniu wracają do zdefiniowanych fal - podobno nic się na to specjalnie nie poradzi (foty sprzed roku )ze mną tak samo, puszy mnie niemiłosiernie i włosy są po nim dziwne ![]() ale do smażenia uwielbiam ![]() Cytat:
też porównanie sprzed roku, ale to tylko jest miarodajne, bo mam mało zdjęć z 2012 :bez żadnej stylizacji, po dyfuzorze bez kryzy, po dyfuzorze z kryzą ja tam kocham kryzę ![]()
|
||||
|
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#429 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#430 |
|
Przyczajenie
|
Czy odgniatanie 'sucharków' nie powoduje u was efektu artystycznego nieładu na głowie? U mnie są takie rozwichrzone, w nieładzie, a nie takie zdefiniowane i gładkie fale.
Edytowane przez Kateijuz Czas edycji: 2012-10-25 o 20:27 |
|
|
|
|
#431 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli do odgniatania, a nawet dotykania sucharków zabiorę się przed tym jak staną się prawdziwymi sucharkami , to robi się puch, ale efektu artystycznego nieładu nie zauważyłam. Czy są gładkie to zależy też od użytej odżywki i ilości żelu. Raz tyle go nawaliłam, że nie w dotyku były straszne, ale za to fale do następnego dnia się utrzymały. Co do suszarki.. Właśnie czekam na stypendium i jeśli się uda, to kupię jakąś suszarkę do 150 lub nawet 200 zł. Wolałabym od razu zainwestować w coś porządnego, więc prawdopodobnie utknę na dobre w wątku z suszarkami, dyfuzorem. A u mnie włosy po kokosie genialne, na pewno kupię ponownie.. Vatika mnie puszyła, ale organiczny bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. ![]() A o kryzie pierwszy raz słyszę.
|
|
|
|
|
|
#432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
można też na koniec rozetrzeć ciut emolientowej odżywki lub kroplę oleju na dłoniach i lekko ugnieść końce - to bardziej "porządkuje" |
|
|
|
|
|
#433 | |||
|
Zakorzenienie
|
To przywitam sie i tutaj,
wstępuję w szeregi falowanych ![]() Cytat:
Od Twojego albumu mam ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak miałam włosy do ramion to tak było, teraz robię akcję denko, co wpływa na jakość reanimacji, ale generalnie spokojnie mam dziś jeszcze rozpuszczone nie czeszę, wystarcza reanimacja (albo jej brak, jak mam farta jak wczoraj) - tylko z głową w dół robię masaż skóry głowy lekko oddzielając w ten sposób włosy od siebie i skóry, jeśli jest coś co mnie drażni na końcach to delikatnie rozdzielam palcami mam Babyliss, podam model jak spiszę, ale go chyba już nie ma w produkcji, bo w zeszłym roku brałam "z wystawy"
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-10-26 o 19:00 |
|
|
|
|
|
#435 | |
|
Rozeznanie
|
Kateijuz, właśnie oglądałam Twoją galerię i niniejszym stwierdzam, że jeszcze trochę i będziesz miała piękne kręciołki.
Ale będziesz miała włosiska! ![]() Cytat:
Właściwie czesałam. Wiedziałam, że jestem falowana, lecz moje włosy nie chciały falować bardziej. Wtedy dzięki smoothly ( !) odkryłam moc działania Pottersa i ze zdziwieniem odkryłam, że potrafią niespodziewanie mocno jak na mnie pofalować. I od tamtej pory próbuję wydobyć w jakiś sposób ten skręt i jeśli czesać, to tylko podczas odżywkowania. ![]() Wiecie co, spróbowałam tej metody kręcenia włosów na chusteczki nawilżające i jestem zachwycona efektem! Robiłam w nieco inny sposób niż na filmiku, który podała Anwen (chusteczkę wiązałam sporo niżej), i niezbyt starannie, ale końcowy efekt i tak bardzo mi się spodobał! Lubię takie poskręcane końcówki, bardzo mi się to podoba! Na zdjęciach właśnie to, co mi wyszło. Na pewno będę często z tego sposobu skorzystać, może jakoś wprowadzę jako metodę stylizacji po myciu? Edit: Aaa, i jeszcze się pochwalę, że dzisiaj włosy są idealnie gładkie i śliskie. Jestem tak przyzwyczajona do puchu, że ciągle włosów dotykałam i czułam to co udało mi się wypracować odżywkowaniem i odpowiednią b/s. Bałam się, że włosy z tyłu będą wyglądać na obciążane, ale wyglądały jak zwykle, a różnica w dotyku ogromna! Jednak żel psuje tą gładkość i miękkość.. A z falami naturalnymi jest kiepsko, chciałam by były dzisiaj całkiem proste, ale i tak się pofalowały na końcach. Niemniej zdjęciowo nie ma się czym chwalić.
Edytowane przez sheep_zonz Czas edycji: 2012-10-26 o 22:00 |
|
|
|
|
|
#437 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() I wiesz, że dokładnie takie były? Moje włosy bardzo trudno nawilżyć, w zasadzie trudno zgadnąć czego potrzebują najbardziej, ale ostatni efekt mnie zachwycił! Zastanawia mnie jednak, czy to, jakie stały się w dotyku to była zasługa mocno nawilżającej, witaminowej odżywki, czy też tego, że moje serum na końcówki z dwoma lekkimi silikonami w składzie, tym razem użyłam też na długość włosów.
|
|
|
|
|
|
#439 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Spotkałam się niedawną z opinią, że moje włosy to dobry materiał na fale. Zaczęłam czytać o pielęgnacji tego rodzaju włosów i nie wiem co o tym myśleć... W dzieciństwie miałam idealnie proste i gładkie włosy. Żadne loki się nie trzymały. Dopiero po pierwszym cieniowaniu (teraz mam ścięte raczej na prosto) zaczęły się wywijać na końcach, szczególnie z przodu, jednak z tyłu nadal są proste. Ogólnie, nawet po użyciu dyfuzora czy po papilotach, włosy zgarnięte do tyłu są oklapnięte. Fale trzymają się na kosmykach z przodu, a z tyłu się rozprostowują. Nie wiem teraz czy zacząć pielęgnować włosy jakby były falami, czy dalej rozczesywać i dbać, aby były proste... Kupiłam sobie bardzo dobrą suszarkę z jonizacją, dlatego będę żałować, kiedy będę musiała przestać suszyć, lub używać tylko dyfuroza... A po jonizacji są takie gładkie i proste Po godzinie falują się tylko z przodu. Załączam zdjęcia, żebyście wiedziały jak to wygląda. Pierwsze, to moje włosy zaraz po suszeniu z jonizacją. A drugie zaraz po użyciu dyfuzora (oraz przy włączonej jonizacji, która podobno rozprostowuje włosy, więc już nie wiem jak to jest...):
|
|
#440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie jestem ekspertem od suszarek, ale wydaje mi się, że: 1) dyfuzor pomaga wydobyć skręt, stąd fale się uwidoczniły; 2) suszarka na pewno się nie zmarnuje! Możesz za jej pomocą stylizować włosy na różne sposoby, np. używając samej jonizacji postawić na włosy proste i gładkie, a innym razem skorzystać z dyfuzora z jonizacją lub bez i postawić na fale. Jaką masz suszarkę? I ile kosztowała? Pytam, bo sama planuję kupić. Włosy mogą się też rozprostowywać pod wpływem swojego ciężaru. Cieniowanie, kosmetyki utrwalające skręt (żele, pianki) mogą pomóc wydobyć i utrwalić fale na dłużej.
|
|
|
|
|
|
#441 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...83.html&next=1Powiem tak: po suszeniu, kiedy włosy mam proste, przez jakiś czas są ok, ale szybko muszę zacząć nawijać je na palce, żeby się tak nie puszyły. Wtedy ładnie się wywijają. Ok, zaczynam pielęgnację fal Myślę, że to jest to. Przecież gdybym miała proste włosy, to w żaden sposób by nie falowały. Musze kupić siemię lniane. Szkoda, że o tej porze apteki są zamknięte... Bo tam je kupię, prawda? Nie wiem tylko co zrobić z grzywką. Mam wysokie czoło, więc źle bez niej wyglądam. Falowana raczej nie będzie dobrze wyglądać. Aha, no i muszę znaleźć dobrego fryzjera. Pójdę pocieniować włosy
|
|
|
#442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy mokre włosy też falują czy są idealnie proste? Sama mam falowane włosy i grzywkę, odpowiednia stylizacja grzywki (odbiegająca od stylizacji reszty włosów) sprawia, że jest prosta i nie faluje. Choć przyznam, że czasami się nie słucha i okrutnie odstaje! Na początek możesz spróbować np. ugniatania po myciu, wysuszenia z użyciem samego dyfuzora, bez jonizacji. O rety, już jestem ciekawa efektów, toż to będą na pewno piękne falki!
|
|
|
|
|
|
#443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem, jak byłoby z "naukowym" wyjaśnieniem
|
|
|
|
|
|
#444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lubię takie eksperymenty.
|
|
|
|
|
|
#445 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sprawa wygląda tak, że z przodu mam pocieniowane włosy, a reszta jest ścięta na prosto. Może więc jest to kwestia właśnie cieniowania. Zapiszę się do fryzjera ![]() Załączam zdjęcie sprzed kilku lat, kiedy miałam krótkie, pocieniowane włosy i często je rozczesywałam w ogóle o nie nie dbając. Używałam jedynie szamponu do włosów przetłuszczających się. Mam już grzywkę na bok Zobacz sobie na zdjęciu, które załączyłam poprzednio, widać na tym, gdzie użyłam dyfuzora.
|
|
|
#447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Grzywkę da się ujarzmić, ja z czasem też zaczęłam sobie z nią radzić. |
|
|
|
|
|
#448 |
|
Raczkowanie
|
Ech... teraz widzę, że zmarnowałam ponad rok pielęgnacji. O tak, od zeszłorocznych wakacji intensywnie dbam o moje włosy, ale zajmuję się nimi tak, jakby były proste. Kogo ja oszukuję, przecież proste nie są.
Jutro lecę kupić siemię lniane (na szczęście jedna apteka jest wtedy czynna), włosy myję w poniedziałek rano, więc żel będzie gotowy. Koniec z prostymi włosami... Zacznę używać dyfuzora. I w poniedziałek zapiszę się do fryzjera, może uda się już na 2 listopada. Ale wiecie co, cieszę się Zawsze marzyłam o falach. Niestety efekty nie mogą być natychmiastowe. Jakoś ścierpię początki
|
|
#449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak widzę to zdjęcie w krótkich, to masz taki typ włosów jak ja |
|
|
|
|
|
#450 |
|
Raczkowanie
|
Co Ty mówisz, przecież masz takie piękne włosy, że aż się ślinię!
![]() Jeśli doprowadzę je do takiego samego stanu, to będę wniebowzięta!
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

tu mniej osób zagląda

aktualne zdjęcia są po hennie - w moim albumie jest zestawienie przed i po i
Poza tym mokre włosy są dużo bardziej kręcone niż suche i to mnie wkurza.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Jeśli do odgniatania, a nawet dotykania sucharków zabiorę się przed tym jak staną się prawdziwymi sucharkami 
Ale będziesz miała włosiska!
!) odkryłam moc działania Pottersa i ze zdziwieniem odkryłam, że potrafią niespodziewanie mocno jak na mnie pofalować. I od tamtej pory próbuję wydobyć w jakiś sposób ten skręt i jeśli czesać, to tylko podczas odżywkowania.