Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-27, 16:35   #3421
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV

Ja też się dzisiaj witam z mroźnej krainy
Tż szybko rano zebrał się i pojechał zmienić opony. Podobno była już kolejka, a to była dopiero 9 rano.
Mój pies po dzisiejszym spacerze wyglądał jak jakiś niedźwiedź z Himalajów

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Jak wychodziłam z dzieckiem małą ubierała Pani od noworodków i sama mi powiedziała, ze za dużo warstw i żebym spakowała reszte tych ubrań bo niepotrzebne. Kazała dać tylko pieluchę na buzię. A jedna rada powiedzcie tż żeby nauczyli się wcześniej montować fotelik w aucie bo moj był taki mądry, że oczywiście miał na wszystko czas a ja później się niepotrzebnie denerwowalam bo jak przyszło co do czego to zapomniał i wiało i padało a dziecka zapiąć nie umiał o!!!!
Zgadzam się

Choć znajomi opowiadali, że przećwiczyli wcześniej zakładanie fotelika, trwało to chwilę. Natomiast jak wychodzili ze szpitala to emocje były tak duże, że koledze zajęło to 40 minut Ale nie wiadomo czy nie trwałoby jeszcze dłużej, gdyby wcześniej nie ćwiczyli.

Odnośnie ubrań to ja też uważam, że nie ma co przesadzać, zwłaszcza jak się jedzie samochodem. Bo potem się okaże, że dziecko w tych wszystkich ubraniach jest na dworze łącznie kilka minut, a potem pół godziny ( czy dłużej) kisi się w aucie.
Ja za dodatkową warstwę wezmę po prostu kocyk do przykrycia jak będzie naprawdę zimno. Z tą pieluszką na buzię to też bardzo dobry pomysł. Dzięki
Ja tak mniej więcej wiem co chciałabym założyć, ale zobaczymy jak to będzie w praktyce, jak będzie ciepło. Może położne też coś doradzą. Kombinezon i czapkę mam więc mała nie zamarznie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Ja to nie wiem jak święta bedą wyglądały bo pewnie będę kilka dni po porodzie lub w ogóle w szpitalu jak Mala bedzie chciała siedzieć dłużej
Juz śmiałam sie z Tz ze jak tesciowie pojadą na jedna Wigilię, moi rodzice...skomplikowana sytuacja bo w zeszłym roku większość ja szykowalam jedzenia bo moja mama nie za bardzo moze, poza tym przez charakter mojego ojca unikam w ogóle spotkań rodzinnych, to otworzymy sobie tunczyka z puszki i bedzie cała wieczerza wigilijna. Na serio nie wiem, ja szykować na pewno nie będę, jak nikt mnie nie "wspomoże" i wszyscy zostawia to na serio tak to bedzie wyglądało. Najważniejsze i tak dla mnie bedzie ze juz we trójkę
Ja też nie wiem jak u mnie będą wyglądać święta. Tak naprawdę to będzie również zależało od tego kiedy urodzę. Jak będziemy sami to po prostu kupi się jakieś gotowe produkty i tyle. Ewentualnie coś bardzo prostego do przygotowania. Zresztą pewnie tż mi pomoże. Nie trzeba mieć 12 dań, żeby miło spędzić święta, które i tak dla nas będą wyjątkowe

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, wybaczcie, że dopiero teraz piszę, ale w końcu dorwałam sie do kompa

po wczorajszej wizycie wszystko dobrze, synuś rośnie, wszystko co tam mierzył odpowiada 33 tc, wiec jest ok Szyjka mi sie skróciła, ale jest zamknięta. Dostałam skierowanie na tego paciorkowca i teraz moje pytanie
Kochane w którym tygodniu robiłyście ten wymaz!!!!!????????
Super
Ja wymaz miałam robiony wczoraj, czyli skończony 34 tydzień. Któraś pisała, że im później tym lepiej.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 16:38   #3422
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
tak - tylko taki shellac to się trochę robi.. bo baza, kolor dwa razy i warstwa top - każdą utwardza się po 2-3 min.. lakier też nie jest tani - ok 100 zł (tzn nie wiem po ile w PL chodzi - u nas ok 20 funtów kosztuje)
ahaa.... to najlepiej w ogole nie malować

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 16:44   #3423
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Ja wymaz miałam robiony wczoraj, czyli skończony 34 tydzień. Któraś pisała, że im później tym lepiej.
to wychodzi na to że u mnie pod koniec 36tc będzie robiony
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 16:54   #3424
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
zjadłabym blok czekoladowy.... ale nie chce mi się iść do sklepu po mleko w proszku....

o cholera.... odśnieżarki jeżdżą po chodnikach....
pamietam jak przed obciazeniem glukoza marudzilam dla tz zebysmy zrobili a on dobra zrobimy kiedys i zaluje.tak mi sie chce ze szok

Cytat:
Dzięki dziewczyny, jak mi się uda to się przepisze na wcześniejsza wizyte a jak nie da rady to trudno pójde tego 14.

A jeszcze jedno jak mi sie szyjka skróciła to mogę wczesniej urodzic?????????

Kia ten Twój avatar jest bardzo nie adekwatny do tego jak wyglądasz. Laseczka jestes
JAsiu moze ale nie musi.tak jak napisala Ci Majka.

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
w jej albumie
ale ostrzegam - można być zazdrosnym
ale slodzicie dziewczyny

co do diety matki karmiacej...na poczatek nie radze smazonego-bo jest ciezkie wiadomo, dan wzdymajacych i produktow mocno uczulajacych typu czekolada, cytrusy, orzechy etc.a tak to probowac powolutku wprowadzac.ale nie wszytsko naraz zebyscie wiedzialy po czym ewentualnie jest problem.

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 17:03   #3425
Sola1
Zakorzenienie

W ogóle jak dzisiaj zobaczyłam ten śnieg to już zaczęło mi się wydawać, że tak blisko do porodu. Cały czas miałam w głowie, że póki nie ma śniegu to jeszcze duuuuużo czasu, ale nie wzięłam pod uwagę, że śnieg może spaść pod koniec października.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
co do diety matki karmiacej...na poczatek nie radze smazonego-bo jest ciezkie wiadomo, dan wzdymajacych i produktow mocno uczulajacych typu czekolada, cytrusy, orzechy etc.a tak to probowac powolutku wprowadzac.ale nie wszytsko naraz zebyscie wiedzialy po czym ewentualnie jest problem.
Właśnie chyba tkwi w tym sedno, żeby wprowadzać produkty po kolei rzeczy, a nie żeby ich w ogóle nie jeść przez cały okres karmienia jak wszystko jest ok. Najpierw zacząć od sprawdzonych produktów, a potem dokładać następne i sprawdzać jak reaguje dziecko.
Stary 2012-10-27, 17:05   #3426
kia_mia
Zadomowienie

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...20Z%20KAPTUREM

o matko ale cudo ...ale w zarze sa ciuchy cudne ............ a jakie ceny ;(

Stary 2012-10-27, 17:06   #3427
ausente
Zadomowienie

juz mam dosc tych remontow ;/
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 17:10   #3428
kia_mia
Zadomowienie

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...69278/Sukienki

o matkoooooooooooooooo chce wszystkie te ciuchyyyyyyyyyyyyy ;(

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...TE%20DI%20ROMA

o nieeeeeeee padąłam... ;O jakie piekneeeeee

Stary 2012-10-27, 17:14   #3429
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość

o matkoooooooooooooooo chce wszystkie te ciuchyyyyyyyyyyyyy ;(

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...TE%20DI%20ROMA

Jak odejdą ci wody lub zaczną się skurcze porodowe to jedź do Zary i tam zacznij rodzić. Może dadzą Ci jakiś rabacik na ubrania
Stary 2012-10-27, 17:19   #3430
landi0909
Zakorzenienie

hej kochane

Melduję, że jeszcze w dwupaku mimo że w nocy już miałam jechać na IP. Wczoraj specjalnie nosiłam meble, myłam podłogę na kolanach, wieszałam firanki... Już mam dość tych bóli brzucha i chciałabym urodzić. W środku nocy piszczałam z bólu i ze szczęścia - bóle co 10 minut, podbrzusze jak na okres tylko ze mocniej plus okropny ból krzyża. Niestety, przeszło Kuba na serio nie zamierza chyba jeszcze wyjść.

Dziś usłyszałam od koleżanki że wyglądam jak śmierć. No ale co się dziwić, jak od poniedziałku praktycznie nie sypiam... do tego strasznie mnie boli ten brzuch i mnie czyści i mam całą twarz spuchniętą

A co do wymazu to ja miałam wymaz robiony w 35 chyba tygodniu, wyszły bakterie więc w przyszłym tygodniu mam powtórkę badania.

No i jutro zaczynamy 38 tc, nie wiem czy jutro będę więc dziś się chwalę

Buziaki, kocham Was i tęsknię, no i trzymajcie kciuki żeby wreszcie ten Kuba wyszedł ze mnie bo chyba oszaleję
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 17:20   #3431
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Kochane w którym tygodniu robiłyście ten wymaz!!!!!????????
ja w 37tygodniu robiłam

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Ja coś czuję że okaże się iż mogę zjeść tylko to czego nie znoszę czyli karpia - mam takie dziwne przeczucie. A kluski z makiem (u mnie dodaje się miód, rodzynki i orzechy więc pewno nie )
No... i poszperałam w necie i znalazłam co teoretycznie mogę "zjeść"
podczas Wigilii: kompot z suszu, barszcz czerwony.
No cóż dam radę
no właśnie, u mnie też się daje miód, rodzyni i to jest takie pyszne, że masakra może poproszę mamę o upieczenie ryby w folii i to będę mogła zjeść

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
co się z tymi ludźmi dzieje... teraz przeczytałam, że Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło rozwodzą się po 10 latach, a ich młodsza córeczka ma 2 lata
kurcze a wydawałoby się, że tacy są szczęśliwi, razem książki pisali, gotowali.... echhhh co za świat...
oooo, nie wiedziałam, jeszcze nie tak dawno widziałam ich razem w ddtvn

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

wczoraj nie palone wogole.bo tak jak sie rano wstaje po nocy bez palenia to kolo 18.ale juz rozchochlowalam i ciepelko jest
mnie szczury i myszy obrzydzaja nawet te domowe.za to rozczulaja mnie szynszyle a to tez gryzonie prawda??
u mnie też tak jak wstaję jest 18stopni, dzisiaj muszę zejść zaraz palić, bo nie było mn ie wcześniej w domu a teraz zimno. Mam nadzieję, że się nie natknę na tę mysz, brrrrrr

Cytat:
o matkoooooooooooooooo chce wszystkie te ciuchyyyyyyyyyyyyy ;http://www.zara.com/webapp/wcs/store...TE%20DI%20ROMA

faktycznie boskie

Kia, ale z Ciebie lachon

moje firanki się szyją, na poniedziałek będą gotowe
Stary 2012-10-27, 17:21   #3432
T'ai
Zakorzenienie

Sms od Aerien

No i wyladowałam w szpitalu, prosto z uczelni z torbieli wargi sromowej zrobił mi się bolesny ropień, nacięli mi w znieczuleniu miejscowym i podali antybiotyk, i już zostaje na oddziale . cesarska w poniedziałek, wtorek lu środę. Pozdrawiam
Stary 2012-10-27, 17:21   #3433
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Jak odejdą ci wody lub zaczną się skurcze porodowe to jedź do Zary i tam zacznij rodzić. Może dadzą Ci jakiś rabacik na ubrania
heh tez juz o tym myslalam

ostatmnio z tż bylismy w zarze, bo chcailam kurtke zobaczyc, ale jak zobaczylam ceny kurtek dla mnie ponad 700 zł to dziekuje..w koncu kupilam w tk maxx-my wogole stamtąd mamy kuupe ciuchow i roznych rzeczy nawet fotel tam kupilismy
a w zarze piekne mają ciuszki dla dzieci ale ceny tez takie ze szok

nie ma co tyle wydawac, no chyba ze kogos stac, ale po co jak dziecko tak szybko wyrasta
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 17:25   #3434
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Heh to byłoby dobre "darmowe zakupy" jeśli urodzisz w np Zarze czy H&M

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
Sms od Aerien

No i wyladowałam w szpitalu, prosto z uczelni z torbieli wargi sromowej zrobił mi się bolesny ropień, nacięli mi w znieczuleniu miejscowym i podali antybiotyk, i już zostaje na oddziale . cesarska w poniedziałek, wtorek lu środę. Pozdrawiam
Ojej biedna Aerien

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 17:26   #3435
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Sms od Aerien

ojej duuuże usciski dla aerien!!!
Stary 2012-10-27, 17:26   #3436
musso4
Zakorzenienie

jestem kilka stron do tyłu, urodziła któraś?
Stary 2012-10-27, 17:27   #3437
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
hej kochane

Melduję, że jeszcze w dwupaku mimo że w nocy już miałam jechać na IP. Wczoraj specjalnie nosiłam meble, myłam podłogę na kolanach, wieszałam firanki... Już mam dość tych bóli brzucha i chciałabym urodzić. W środku nocy piszczałam z bólu i ze szczęścia - bóle co 10 minut, podbrzusze jak na okres tylko ze mocniej plus okropny ból krzyża. Niestety, przeszło Kuba na serio nie zamierza chyba jeszcze wyjść.

Dziś usłyszałam od koleżanki że wyglądam jak śmierć. No ale co się dziwić, jak od poniedziałku praktycznie nie sypiam... do tego strasznie mnie boli ten brzuch i mnie czyści i mam całą twarz spuchniętą

A co do wymazu to ja miałam wymaz robiony w 35 chyba tygodniu, wyszły bakterie więc w przyszłym tygodniu mam powtórkę badania.

No i jutro zaczynamy 38 tc, nie wiem czy jutro będę więc dziś się chwalę

Buziaki, kocham Was i tęsknię, no i trzymajcie kciuki żeby wreszcie ten Kuba wyszedł ze mnie bo chyba oszaleję
za 38 tc
mam nadzieję że już długo tak się nie będziesz męczyć
Stary 2012-10-27, 17:28   #3438
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
ja w 37tygodniu robiłam

no właśnie, u mnie też się daje miód, rodzyni i to jest takie pyszne, że masakra może poproszę mamę o upieczenie ryby w folii i to będę mogła zjeść

oooo, nie wiedziałam, jeszcze nie tak dawno widziałam ich razem w ddtvn

u mnie też tak jak wstaję jest 18stopni, dzisiaj muszę zejść zaraz palić, bo nie było mn ie wcześniej w domu a teraz zimno. Mam nadzieję, że się nie natknę na tę mysz, brrrrrr

faktycznie boskie

Kia, ale z Ciebie lachon

moje firanki się szyją, na poniedziałek będą gotowe

nie wiem kto to, ale coż bywa tez bylam w zwiazku 7letnim i na szcescie zmądrzalam
Stary 2012-10-27, 17:28   #3439
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 17:29   #3440
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
heh tez juz o tym myslalam

ostatmnio z tż bylismy w zarze, bo chcailam kurtke zobaczyc, ale jak zobaczylam ceny kurtek dla mnie ponad 700 zł to dziekuje..w koncu kupilam w tk maxx-my wogole stamtąd mamy kuupe ciuchow i roznych rzeczy nawet fotel tam kupilismy
a w zarze piekne mają ciuszki dla dzieci ale ceny tez takie ze szok

nie ma co tyle wydawac, no chyba ze kogos stac, ale po co jak dziecko tak szybko wyrasta
ja do zary nawet nie wchodze raz chyba bylam i głupio się tam czułam...wszyscy tacy ą ę a ja jak jakiś wsiuk ciuchy na mnie mi tam się średnio podobaja... jakos nie wyobrazam sobie siebie w tych spodniach dziwnych czy bluzkach i marynarkach... ale płaszcze są fajne, torebki też... no ale nie stać mnie niestety ;D ale tylko tyle co sobie na stronie to poogladam
za to dla dzieci te ciuchy biją wszystkie na głowe... no masakra cudne są.... ale wiadomo ze nie kupie...

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Heh to byłoby dobre "darmowe zakupy" jeśli urodzisz w np Zarze czy H&M

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Ojej biedna Aerien

wow jakby coś takiego było to ja bym cały grudzien tam przesiedziała dzień w dzień

Stary 2012-10-27, 17:31   #3441
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

landi trzymam kciuki..no coz nasze dzidzie sa uparte...ja to teraz zaczelam plan seksu co dzien , od wczoraj juz trzy razy i nawert skurcza nie mam ale przynajmniej jest mega przyjemnie wreszcie mam luz w glowie, ze mozemy

mialam zamiar umyc okna, ale moj mąz umył ...jak obiad robilam wiec troche bylam zla a pozneij stwierdzilam ze no nic no musze inne zajecie sobie wymyslic.heheheh

a obiad mielismy pyszniutki bo żeberka, ziemniaki puree z koperkiem i surowkę z pora..mmmm
Stary 2012-10-27, 17:32   #3442
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Ja będę rodzić na Żelaznej, mam zarezerwowaną położną. W pierwszej wersji był pl. Starynkiewicza, bo stamtąd mam ginkę ale jakoś nie miałam przekonania do samych warunków więc zdecydowałam się na Żelazną. A Ty?
Ja na Solcu. Tam chodziłam do szkoły rodzenia i poznałam wszystko i podoba mi się ich kameralna atmosfera. Zreszta akurat z domu mam bardzo blisko (okolo 10 min samochodem)

hej dziewczynki
mąż zasnął to mogę Was trochę ponadrabiac

Dzis bylismy na usg i Laura pozostała Laurą Już potwierdzone na 100%, pokazała bułeczkę i nie ma wątpliwości.
Buziaka nie chciała za bardzo pokazać,ale troszkę widzieliśmy i ma polichy jak Ryszard Kalisz No mówie wam jakie pultyny okrąglutkie, tylko wycałować
Waży około 2270g i lekarz sugerował,ze bedzie spora,ale patrzyłam na rozpiske z 1 strony i idealnie koło 50 centyla czyli pośrodku jest, nie wiem czemu ten lekarz tak mnie nastraszyl Hmm chyba spojrzałam na ukończony 34 tydzień,a powinnam 33,zaraz zajrze.
Ogólnie było bardzo fajnie, mąż w końcu mógł ze mną iść i bardzo jest zadowolony z przeżycia. Wszystkie narządy sprawdzone: nereczki,serduszko,pęcher z,brzuszek,móżdzek,kręgos łupek idealne Zdrowa jak rybka, wody płodowe w normie,czyli same plusy

A jak u Was? coś sie dzieje? w tą pogode to chyba żadne dziecko nie chce się urodzic Masakra jakas.
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 17:34   #3443
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

kia-w zarze ciuchy dla facetow na przyklad to czyste gejostwo..masakra

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
Ja na Solcu. Tam chodziłam do szkoły rodzenia i poznałam wszystko i podoba mi się ich kameralna atmosfera. Zreszta akurat z domu mam bardzo blisko (okolo 10 min samochodem)

hej dziewczynki
mąż zasnął to mogę Was trochę ponadrabiac

Dzis bylismy na usg i Laura pozostała Laurą Już potwierdzone na 100%, pokazała bułeczkę i nie ma wątpliwości.
Buziaka nie chciała za bardzo pokazać,ale troszkę widzieliśmy i ma polichy jak Ryszard Kalisz No mówie wam jakie pultyny okrąglutkie, tylko wycałować
Waży około 2270g i lekarz sugerował,ze bedzie spora,ale patrzyłam na rozpiske z 1 strony i idealnie koło 50 centyla czyli pośrodku jest, nie wiem czemu ten lekarz tak mnie nastraszyl Hmm chyba spojrzałam na ukończony 34 tydzień,a powinnam 33,zaraz zajrze.
Ogólnie było bardzo fajnie, mąż w końcu mógł ze mną iść i bardzo jest zadowolony z przeżycia. Wszystkie narządy sprawdzone: nereczki,serduszko,pęcher z,brzuszek,móżdzek,kręgos łupek idealne Zdrowa jak rybka, wody płodowe w normie,czyli same plusy

A jak u Was? coś sie dzieje? w tą pogode to chyba żadne dziecko nie chce się urodzic Masakra jakas.
suuuper
moj w 34 miał 2500 wiec sie nie martw w normie jest a teraz ma 3 kilo wiec tez nie jakis olbrzym
Stary 2012-10-27, 17:36   #3444
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
kia-w zarze ciuchy dla facetow na przyklad to czyste gejostwo..masakra

a nawet nigdy nie ogladalam ale domyslam sie... dla mnie w h&m sa gejowskie i moj mąz niczego by z tamtad nie zalozyl wiec w zarze to juz masakra musi byc

Stary 2012-10-27, 17:36   #3445
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Sms od Aerien

Mam nadzieję, że już wszystko w porządku. Trzymam kciuki za cesarkę

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
jestem kilka stron do tyłu, urodziła któraś?
Z tego co wiem to nie

Cytat:
j

wow jakby coś takiego było to ja bym cały grudzien tam przesiedziała dzień w dzień
Stary 2012-10-27, 17:37   #3446
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Sms od Aerien

No to sobie postudiowała No nic, trudno. Ważne że niebawem będzie miała dzidzię przy cycu
T'ai przekaż Aerien całusy i gorące pozdrowienia!!! I niech da znać kiedy cc żebyśmy mogły trzymać kciuki
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 17:40   #3447
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość

To super
Stary 2012-10-27, 17:41   #3448
peperonik
Zadomowienie

landi za jutrzejsze rozpoczęcie 38 tyg. Według naszej położnej z sr, dzieci po ukoczeniu 37 tyg są donoszone, czyli Kubuś już śmiało może wychodzić (jeśli tylko zechce,bo narazie to chyba twardo się zapiera )

aerien współczuje przeżyć,ale dobrze,że już pomogli Gorąco pozdrawiam i mocne za cesarke zaciskam.

anielka pocieszyłaś mnie, sprawdziłam i w 33 tyg 50 centyl to 2170,a ona jest okolo 100g ciezsza,czyli zupełnie średnio. Chyba się ten lekarz moimi gabarytami zasugerował
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 17:43   #3449
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

ee tam ci lekarze to wiesz, moj lekarz jak w 28 tygodniu maly wazyl 2 kilo to stwierdzil ze o jezu co za wielkie dziecko..i bylam przerazona wtedy
Stary 2012-10-27, 17:44   #3450
kia_mia
Zadomowienie

Biedna Aerien no ale lepiej moze jak będą ją monitorować w razie czego...

Peperonik super ! super się czyta takie wiadomosci najwazniejsze ze zdrowa i wszystko ok a waga sie nie przejmuj tak dokładnie to oni przeciez tez nie mierzą...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości