Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-27, 12:10   #4801
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
W Wawie też pada śnieg.

A kto mi zrobi obiad?
Mąż dopiero wieczorem przyjedzie, mam tylko rosół i kawałek kurczaka...
wpadaj do mnie na gulasz
co prawda jakoś nie wycelowałam i mięsa jest tyle, że trzeba je ganiać po patelni ale dla 3 osób powinno starczyć
Stary 2012-10-27, 12:13   #4802
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
W Wawie też pada śnieg.

A kto mi zrobi obiad?
Mąż dopiero wieczorem przyjedzie, mam tylko rosół i kawałek kurczaka...
nooo u mnie obiad bd w pracy, czyli standardowo chessburgerek nic innego moje dziecko nie je haha.
ok zmykam sie ubierac o 14 mam busa a ja jeszcze w pizamie siedze

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 12:18   #4803
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
wpadaj do mnie na gulasz
co prawda jakoś nie wycelowałam i mięsa jest tyle, że trzeba je ganiać po patelni ale dla 3 osób powinno starczyć
Gulasz pycha

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
nooo u mnie obiad bd w pracy, czyli standardowo chessburgerek nic innego moje dziecko nie je haha.
ok zmykam sie ubierac o 14 mam busa a ja jeszcze w pizamie siedze
Cheesburgerek niekoniecznie, ale już frytki...oj frytki tak!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 12:19   #4804
megi-megi
Zakorzenienie

Witam i zaraz zmykam
Robić obiadek - dzisiaj kurczak pieczony. Przyprawię i wstawię i będę miała czas, żeby Was nadrobić.
Dzisiaj tż sprząta generalnie kuchnię - mycie karniszy, szafek i lamp Bałagan w całym mieszkaniu - dosłownie. Igor wylał nam na pościel kawę. Później papuga zapaskudziła podłogi, a zabawki są dosłownie wszędzie.
Ale będzie sajgon jak dojdzie kolejne dziecko.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 12:22   #4805
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hardcorowo!!!!!!!!!!

to przygarnij chlopiure
moj sie musi do jutra wykurowac (delegacja)
Mój ma adhd o ile nie zwala go z nóg gorączka 39 stopni, lata biega skacze załatwia - nie do powstrzymania po nim pewnie dziedzic taki ruchliwy w brzuchu

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
wiem że moja odpowiedź trochę wymijająca ale chemikiem jestem a że trochę o farmacji wiem to dlatego że moj dr jest z nią zwiazany natomiast nie czytałam jakiś naukowych artykułów o wchłanianiu substancji także nie chcę głupot pisac
Spoko, wiem że im więcej się czasem wie w jakiejś dziedzinie, tym trudniej o proste odpowiedzi
Stary 2012-10-27, 12:55   #4806
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
...uwielbiam...
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
nestelle kurde, uważaj na siebie dziewczyno, wydaje mi się że co najmniej jeden dzień powinnaś przeleżeć w łóżku, ja pierwsze co u lekarza, dowiedziałam się że w ciąży wszelkie przeziębienia leczymy do końca, bo wszelkie powikłania bywają niebezpieczne !! Odpocznij trochę
Cytat:
zdrowiej
zrób sobie cały dzień w łóżku
dzięki dziewczyny,choć robię co mogę to leżenie nie wchodzi w grę .... 2 diabełki już czekają( a trzeci w brzuchu też warjuje)...
i jeszcze ta rocznica - a dzieci idą dopiero na noc do dziadków i rano muszę odebrać(i tak się cieszę ,że udało mi się ich wcisnąć abyśmy mogli wyjść ...to rzadkość)
Cytat:
gratuluję szykuje się romantyczny wieczór a na co idziecie do kina?
...no właśnie nie wiem... jakoś nic specjalnego nie ma.... ale coś się wybierze.....

u nas śnieg prószy..tak delikatnie ale jednak... i jest cholernie zimno!!!
a ja tak kocham wiosnę i lato .... ,zima może być max przez miesiąc -w grudniu ,na święta-obowiązkowo ze śniegiem a potem znowu wiosna i lato....
kurczę ledwo upycham się w coś cieplejszego ale nic nie zapnę chyba bo miałam raczej wszystko dopasowane.... no muszę sobie kupić jakiś płaszczyk ciążowy... a one są takie brzydkie...

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2012-10-27 o 12:57
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 13:06   #4807
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
na szczęście z tą przeprowadzką to mamy na kim polegać bo sami to byśmy nie dali rady, choć przy pierwszej to wnosiłam szafy, komody i całą kanapę narożną z Tż'em
no my też na szczęście mieliśmy pomoc, bo moi rodzice, teściowie
także daliśmy radę

Cytat:
zrób zrób ale to z grzybkami ta rolada?

ale fajnie a u nas właśnie zaczyna padać ale taki ledwo widoczny
tak z suszonymi grzybami

Cytat:
hardcorowo!!!!!!!!!!
no żebyś wiedziała i nie przestaje padać

Cytat:
wow sporo tego napadało
dzięki chociaż sobie popatrzę u nas na razie nie zanosi się na takie ładne widoki
u nas jest od rana zamieć, mąż szedł po chleb to mówi, że tak wieje że się osłaniał reklamówką i szedł skulony

Cytat:
JA PROTESTUJE !!! CZEMU masz wiecej sniegu niz JA, buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuu
i tak pewnie nas przebije, bo zapowiadają najcieplejszą zimę w tym roku z plusową temperaturą i chorobami

Cytat:
o raaaanyyy ale śniegu wow
noo
tylko na plusie 2' i niestety topnieje
do tego zamieć na całego, ale nie powstrzymuje to hardcorowców od pójścia na sanki
Stary 2012-10-27, 13:16   #4808
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
dla brzuszka, ale w końcu masz badanie na samolocie czy usg dopochwowe.. bo nie zrozumiałam, z tego co napisałaś ?
Cytat:
hmm no dopochwowe na samolocie.. chyba że jakoś źle zrozumiałam ten "samolot"
Cytat:
usg dopochwowe to po prostu usg dopochwowe..

a badanie na "samolocie" to po prostu badanie na fotelu ginekologicznym bez usg. Zwykłe badanie przez lekarza, ręczne

a Ty napisałaś o " że znowu tylko dopochwowe usg (samolot jak Wy to mówicie .." więc już nie wiem o co komon
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
usg dopochwowe to usg, a "samolot" to badanie na fotelu ginekologicznym.
hmm... a ja sie jednak tutaj zgadzam z jolanT, tzn. dla mnie badanie na samolocie i usg dopochwowe to to samo No bo moja ginka usg dopochwowe robi mi na samolocie. Ale nie wiem - być może to eynika z tego, że lezanki nie ma w gabinecie? Usg dopochwowe na leżance miałam robione tylko jak byłam w jej innym gabinecie - na usg 3D
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
będzie dobrze! trzymam kciukochy za Was!

Chciałam przekazać mamusiom dziewczynek z forum pewną wiadomość:
DRŻYJCIE O SWOJE CÓRUNIE KOLEJNY AMANT SIĘ IM SZYKUJE
aż mi się zrymowało
Wczoraj się dowiedziałam, że mamy zdrowego, 270 g chłopca Przynajmniej lekarz widział siuraczka jak się łobuziak wiercił Maluszek cały czas pokazywał stópki albo kręgosłupik - buziuńki nie chciał pokazać tylko się wpatrywał w mamusiny kręgosłup
ObserwujeCie, wczoraj na tym 3d badał mnie dr Wiecheć
nooo... gratuluję siusiaczka
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane
przed pracą pochwalę się wczorajszą wizytą ale też chcę podziękować wam za kciukasy
A więc dzidzia wyjatkowo wczoraj nieśmiała usiadła w kącie i nie dała nam się pooglądać, po wielu próbach zlitowała się troszę i połozyła ale za to niesamowicie wierciła bystre oko lekarza coś zauważyło i pyta czy ma mówić co będzie ja na to że tak no i powiedział: "ze wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na to że będzie ......DZIEWCZYNKA!!!!!
prze szczęśliwa wyszłam z gabinetu. mój mąż nie chce znać płci wiec mam tą świetną wiadomośc dla siebie i Was oczywiście
no i gratuluję laluni
Cytat:
ojej jak to zabrzmiało groźnie hehhe sprać tylko klapsa dać on coś ma z tymi klapsami, bo często do mnie żartuje jak się z nim droczę albo się z niego śmieje to mówi: "oj chyba już dawno klapsa nie było" prędzej to ja mu lanie spuszczę chociaż z moją siłą i jego posturą pewnie by nawet nie poczuł
hehe... to u nas jak mi mąż podpadnie to raczej ja mówie do niego, że chyba dawno lania nie dostał
Cytat:
też słyszałam, że nie można za dużo masować/głaskać brzucha bo to powoduje skurcze. ale myślę, że jak ktoś nawet 3 razy dziennie posmaruje brzuch jak rzeczywiście skóra swędzi i ciągnie bardzo to nic się nie stanie, zwłaszcza jeśli takie smarowanie nie trwa nie wiadomo ile. sama smaruję się raz dziennie, czasem 2 jak mi się zechce, krótko wcieram i czekam aż wsiąknie i wydaje mi się ok, nie ma co popadać w paranoję.
tez myslę, że smarowanie brzucha nawet 5 razy dziennie - po 10 sekund zupełnie nie zaszkodzi A smarowanie tylko raz - ale np. masowanie go przy tym przez 10 min może być groźne
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam czytałam skłąd Vita miner i tam pisało dla kobiet karmiących właśnie nie było że dla kobiet w ciąży, bo z chęcią bym zmieniła nawet ze względu na żelazo. Bo ostatnio mi spadło z 12,7 na 12,o a to już dolna granica normy. No ale lekarz nic nie mówił o braniu czegoś z żelazem a zawsze pyta czy biorę Femibion. Tylko kazał jeść więcej mięsa i zielonych warzyw
Vita miner Prenatal DHA jest dla kobiet w ciąży i karmiących piersią
Cytat:
ja też uwielbiam
ja też w domu spędzam cały weekend bo przeziębiona jestem

Trochę zimy dla was
jak się przypatrzycie to widać jak sypie śnieg zwłaszcza na 2 ostatnich
kurcze... chyba nie mozna zbyt wiele cytatów wybrać do zacytowania, bo mi się nie pokazały wszystkie... A to co pisałas o Bożym Narodzeniu to wspaniałe Ja tez uwielbiam to wszystko co pisałaś - z dekorowaniem domu łącznie A śniezku fajnie Wam napadało U nas tez sypie bez przewy od rana, ale że jest temp ciut na plusie to od razu się rozuszcza

Dobra, ide podgrzac zupkę, bo grzybowa mamy
Stary 2012-10-27, 13:22   #4809
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
hmm... a ja sie jednak tutaj zgadzam z jolanT, tzn. dla mnie badanie na samolocie i usg dopochwowe to to samo No bo moja ginka usg dopochwowe robi mi na samolocie. Ale nie wiem - być może to eynika z tego, że lezanki nie ma w gabinecie? Usg dopochwowe na leżance miałam robione tylko jak byłam w jej innym gabinecie - na usg 3D
nie będziemy się spierać. u mojego gin w gabinecie i samolot i leżanka, ale usg jest w drugim gabinecie. chociaż badanie i usg to 2 różne rzeczy, jak widać można je połączyć, ale nie zawsze.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 13:24   #4810
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:

ooo dasz przepis na zupę?
Zupa prosta jak drut jest (;
przepis podstawowy to:
20 dag migdałów
2l mleka
2 łyżki masła
5 dag rodzynek
4-6 kropli olejku migdałowego
3-4 łyżki cukru
2 szklanki ugotowanego ryżu

Migdały sparz, obierz, zmiel następnie utrzyj z cukrem. Mleko doprowadź do wrzenia, dodaj masło, migdały oraz rodzynki, krótko gotuj razem. Przypraw do smaku olejkiem. Podawać z ryżem
No i oczywiście w/g smaku można dodać skórki pomarańczowej, cynamon (uwielbiam aromat cynamonu) czy np. wiórki kokosowe (;

I zazdroszczę śniegu... uwielbiam śnieg... w ogóle kupiłam już świeczkę zmieniająca kolory na święta o zapachu cynamonu i drewna

A u nas dzisiaj po centrum czarownice latają, gotują w kotle gorącą czekoladę i rozdają dzieciom

A ja piękę placek jablkowo kokosowy

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 13:37   #4811
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
nie będziemy się spierać. u mojego gin w gabinecie i samolot i leżanka, ale usg jest w drugim gabinecie. chociaż badanie i usg to 2 różne rzeczy, jak widać można je połączyć, ale nie zawsze.
Wiadomo, spierać się nie ma co o takie głupoty widać człowiek się całe życie uczy i może być inaczej, ja od 12 lat po ginach latam ( a że długo szukałam swojego to chyba z 10 przez te lata miałam) miałam chyba z 30 razy usg dowcipne robione (wiadomo że poza ciążą, to też na wizytach ważny element profilaktyki) , a ani razu na fotelu ginekologicznym, zawsze był fotel do badania, a osobno leżanka na której robili usg. Ale jak widać różne rzeczy są możliwe na tym świecie Nestelle też wczoraj pisała, że jej robią na fotelu usg dowcipne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-27, 13:42   #4812
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Hahaha 1wszy raz pisze z telefoniku jupiii
Taaa Stripii ja juz widze ze zime u mnie w tamtym roku pozal sie sniegu bylo ok 3 tyg w przeciagu kilku zimowych miesiecy, no ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma

Moje dziecko nie uznaje frytek z pracy zawsze potem mam rozmowe z kibelkiem. Ale juz zdarzylam zjesc 2 milyweye bo bylo w promocji wez3 zaac za 2 hahaha.

No i sie dowiedzialam ze po pracy ide na centrum czlowiek si troche musi ukulturnic ;-) bo potem moze byc ciezko. ;-)

No i dzis zauwazylam Mega rozstrpa na srodku brzucha wryyyyy

Ok ide sie przebierac i czas zaczac pracowac

Buziaki i milego weekendu ;-) zycze wam wszystkim kochaniutkie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 13:58   #4813
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

dzień dobry

po raz 3 mam nadzieję, że w końcu to co napiszę się doda bo z rana się napisałam 2 razy i nic się nie dodało

Pomimo wczorajszego fatalnego samopoczucia dziś zwlekłam się z łóżka w troszkę lepszym stanie ogarnęłam mieszkanko i zrobiłam gołąbki więc teraz mogę usiąść w sumie muszę bo znowu czuję że dzisiejsze popołudnie i wieczór będą równie fatalne jak te wczorajsze

Powiem wam, że niemoc mnie ogarnia jak widzę siebie w lustrze i to wszystko dookoła cieszę się strasznie, że już niedługo pojawi się maleństwo ale obecne rozrywki doprowadzają mnie do rozpaczy myślałam, że z 1 trymestrem wszystko minie ale niestety mdłości bóle głowy itp. nadal mnie męczą wczoraj znowu płakałam wieczorem bo już nie wiedziałam co mam zrobić by było mi lepiej wymiotować mi się chciało ale nie zwymiotowałam tak od mostka do pępka mnie bolała cała klatka do tego ciągnięcie w pachwinach żebym jak pracowała fizycznie, czy dużo stała ale nic z tego siedząc w pracy przy biurku staram się leżeć tak o ile to możliwe i doszłam do wniosku że jednak nie wytrzymam w pracy do końca roku i chyba góra miesiąc pociągnę i się poddam czyli pójdę na L4. Bo doszłam do wniosku że piątkowe i sobotnie objawy to nic innego jak przemęcznie organizmu po pracy i wtedy wszytsko się nasila. Wczoraj o 14 zwolniłam się i spałam do 16 później do 19 leżałam w łóżku z przerwą na jedzenie o 18 oglądnęłam z tż film ledwo i poszłam rycząca do sypialni bo tak niedobrze mi było.

No to się chociaż wyżaliłam chyba jestem największym narzekaczem na wątku

napisałam o sobie bo Was muszę nadrobić a to co rano odpisywałam to nie pamiętam bo ja mam dobrą pamięć lecz krótką a teraz w ciąży to już w ogóle wydaje mi się że jestem coraz bardziej tępa

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Strippi jak dobrze pamiętam w jednym poście możesz zacytować tylko 10 wypowiedzi z tego co się zorientowałam parę razy zaznaczyłam dużą ilość wypowiedzi a mi większość znikała więc więcej niż 10 nie ma co zaznaczać na raz troszku gupie
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 14:19   #4814
anika_s
Wtajemniczenie

[QUOTE=pani22ka;37281167]

nie skusi sie na poznanie?!

póki co daje rade i nie chce znać, za to ja nie mogę wytrzymać żeby mu nie powiedzieć
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 14:35   #4815
jolanT
Zadomowienie

ale namieszałam z tym "samolotem".. w sumie to chyba wszystkie mamy racje.. teraz na przykład przypominam sobie, że przed operacją miałam robione dopochwowe usg na leżance a nie na fotelu ale teraz w ciąży miałam już 4 usg na samolocie więc można i tak i tak chyba
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 15:23   #4816
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Cytat:
Gulasz pycha

Cheesburgerek niekoniecznie, ale już frytki...oj frytki tak!
możecie nie robić smaka

ja za to mam pizze domowej roboty i na wieczór rosół, bo gotujemy szybciej, bo jutro mąż cały dzień w pracy, więc bym nie musiała siedzieć nad obiadem to robi dzisiaj

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny,choć robię co mogę to leżenie nie wchodzi w grę .... 2 diabełki już czekają( a trzeci w brzuchu też warjuje)...
i jeszcze ta rocznica - a dzieci idą dopiero na noc do dziadków i rano muszę odebrać(i tak się cieszę ,że udało mi się ich wcisnąć abyśmy mogli wyjść ...to rzadkość)
mam nadzieję, że napłynie Ci przypływ energii byś miło spędziła ten dzień

Cytat:
kurcze... chyba nie mozna zbyt wiele cytatów wybrać do zacytowania, bo mi się nie pokazały wszystkie... A to co pisałas o Bożym Narodzeniu to wspaniałe Ja tez uwielbiam to wszystko co pisałaś - z dekorowaniem domu łącznie A śniezku fajnie Wam napadało U nas tez sypie bez przewy od rana, ale że jest temp ciut na plusie to od razu się rozuszcza
u nas od rana zawieja, więc nie nadąża się topić, mimo +2 na termometrze.
W pogodzie mówili, że nic dziwnego, że szybko się topi, bo ziemia mocno nagrzana i dodatkowo topi.

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Zupa prosta jak drut jest (;
przepis podstawowy to:
20 dag migdałów
2l mleka
2 łyżki masła
5 dag rodzynek
4-6 kropli olejku migdałowego
3-4 łyżki cukru
2 szklanki ugotowanego ryżu

Migdały sparz, obierz, zmiel następnie utrzyj z cukrem. Mleko doprowadź do wrzenia, dodaj masło, migdały oraz rodzynki, krótko gotuj razem. Przypraw do smaku olejkiem. Podawać z ryżem
No i oczywiście w/g smaku można dodać skórki pomarańczowej, cynamon (uwielbiam aromat cynamonu) czy np. wiórki kokosowe (;

I zazdroszczę śniegu... uwielbiam śnieg... w ogóle kupiłam już świeczkę zmieniająca kolory na święta o zapachu cynamonu i drewna

A u nas dzisiaj po centrum czarownice latają, gotują w kotle gorącą czekoladę i rozdają dzieciom

A ja piękę placek jablkowo kokosowy
dziękuję
ciekawe co dziś u nas na halloween

Cytat:
Taaa Stripii ja juz widze ze zime u mnie w tamtym roku pozal sie sniegu bylo ok 3 tyg w przeciagu kilku zimowych miesiecy, no ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma

No i dzis zauwazylam Mega rozstrpa na srodku brzucha wryyyyy
miłej pracy

co do rozstępa to może tworzy Ci się ta linia na środku brzucha?? bo mi zaczyna się pojawiać

Co do śniegu, ja cały czas liczę na mroźne i białe święta i zimę

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

[/COLOR]Strippi jak dobrze pamiętam w jednym poście możesz zacytować tylko 10 wypowiedzi z tego co się zorientowałam parę razy zaznaczyłam dużą ilość wypowiedzi a mi większość znikała więc więcej niż 10 nie ma co zaznaczać na raz troszku gupie
dziękuję
nawet o tym nie wiedziałam
Stary 2012-10-27, 15:36   #4817
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
po nim pewnie dziedzic taki ruchliwy w brzuchu

Cytat:
... a one są takie brzydkie...
hehe
i drogie (dlaczego wszystko co ma w nazwie "ciaza" jest drozsze????). ja mam zawsze wszystko "porzadne" (trauma z dziecinstwa - wszystkie dziewczynki w modnych lakierkach a ja jedyna na calej wsi w skorzanych bucikach). nie chce kupic i juz. wczoraj sie zwierzylam mamie, ze w zimie mam zamiar chodzic (a ze chodze rzadko) w polarze G. i w ponczo... hehe mama poda mi swoj stary plaszcz (ale chodzila bardzo rzadko, bo za dlugi do auta). starobabowaty w ksztalcie litery A i zielony (butelkowy). spoko.

Cytat:
jak widać różne rzeczy są możliwe na tym świecie
, choc tez zawsze mialam USG na lezance. a badanie na samolocie.
czesto w pierwszym trymestrze, i w czasie gdy sie staralismy, slyszalam przy USG zeby podniesc biodra wyzej. nie wyobrazam sobie takich akrobacji na fotelu gin

Cytat:
póki co daje rade i nie chce znać, za to ja nie mogę wytrzymać żeby mu nie powiedzieć
heheeh ja tez bym na 1000% rzucila jakas zaluzje. z reszta ja papla jestem - nie mam, niestety, zadnych tajemnic przed chlopem (a czasem nutka tajemniczosci by sie zdala )

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 15:54   #4818
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
i drogie (dlaczego wszystko co ma w nazwie "ciaza" jest drozsze????). ja mam zawsze wszystko "porzadne" (trauma z dziecinstwa - wszystkie dziewczynki w modnych lakierkach a ja jedyna na calej wsi w skorzanych bucikach). nie chce kupic i juz. wczoraj sie zwierzylam mamie, ze w zimie mam zamiar chodzic (a ze chodze rzadko) w polarze G. i w ponczo... hehe mama poda mi swoj stary plaszcz (ale chodzila bardzo rzadko, bo za dlugi do auta). starobabowaty w ksztalcie litery A i zielony (butelkowy). spoko.
tak samo jak wszystko "ślubne". ja w sumie nie zwracam uwagi na metki, większość ciuchów kupuje na targu, chyba, że w sklepach znajdę coś fajnego w sensownej cenie. dlatego wkurza mnie, że byle jaki ciążowy ciuch, nawet na targu jest droższy niż taki sam nie ciążowy, chociażby spodnie, ciążowe na targu kupiłam 2 razy droższe niż zwykłe dżinsy
Stary 2012-10-27, 16:52   #4819
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
u nas biało
zazdroszczę
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-27, 17:00   #4820
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
zazdroszczę
i ciągle pada i temperatura już na 0' także pewnie w nocy zmrozi

na nieszczęście jest już ciemno, a jutro przestawiamy czas więc będzie już dawno ciemno
Stary 2012-10-27, 17:08   #4821
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Jesteśmy po połówkowym - wszystko bardzo dobrze.
Dzidzia zdrowa, a po krwiaku śladu nie ma.

No i proszę na wpisanie na listę na 99% Kalinki
dziewczynka
Cytat:
pierwszy raz słyszę, żeby z kartą ciąży robili za darmo badania ale ja w sumie prywatnie chodzę to i nie interesowałam się.
to w lux medzie

Cytat:
wszystkie macie piękne brzuszki to ja mój też pokażę

Cytat:
pisaliscie cos o tym wczesnaiku. siostra mojej kolezanki urodzila 2 miechy temuu dziecko w 26 tyg, jak na razie maly Patric walczy dzielnie ale i tak mial juz operacje oczu bodajze w srode robiona, ale wierze ze bd dobrze, a jaaaaaaaaaaki slodki jak mi zdjecia pokazywala to az schrupalabym tak ciastecczko, kawal przystojniaka z niego bedzie jak dorosnie

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaa KTOS COS MOWIL O SNIEGU
wiec sie chwale zrobiona dzis z rana jak szlam do pracy . przed samusienkimi dzwiami
trzymam kciuki za tego maluszka.
eh snieg

Cytat:
aż mi się zrymowało
Wczoraj się dowiedziałam, że mamy zdrowego, 270 g chłopca Przynajmniej lekarz widział siuraczka jak się łobuziak wiercił Maluszek cały czas pokazywał stópki albo kręgosłupik - buziuńki nie chciał pokazać tylko się wpatrywał w mamusiny kręgosłup
no czyli nie skończył się limit chlopczyków

Cytat:
A więc dzidzia wyjatkowo wczoraj nieśmiała usiadła w kącie i nie dała nam się pooglądać, po wielu próbach zlitowała się troszę i połozyła ale za to niesamowicie wierciła bystre oko lekarza coś zauważyło i pyta czy ma mówić co będzie ja na to że tak no i powiedział: "ze wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na to że będzie ......DZIEWCZYNKA!!!!!:lo ve:
prze szczęśliwa wyszłam z gabinetu. mój mąż nie chce znać płci wiec mam tą świetną wiadomośc dla siebie i Was oczywiście
i kolejna dziewczyna
a dasz radę sie przed mężem nie wygadac?

Cytat:
Moja też tak mówi przypomniało mi to dialog matki z córką w ciąży z pewnego serialu
Matka: oj współczuje Ci tego obrzęku stóp, mi z Tobą w ciąży też opuchlizna nie dawała spokoju, dlatego tyle piłam
Córka:co?
Matka: spokojnie, wtedy to nie szkodziło

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Brawo za synka. Powiem szczerze, że mnie przestraszyłaś Już na Allegro szukam pasa cnoty dla córci

Cytat:
dziś mam 12 rocznicę związku z tż (odkąd zaczęliśmy kręcić ze sobą)....
więc pójdziemy sobie do kina i na sushi (ja oczywiście wege) a potem się zobaczy...
gratulacje

Cytat:
Wiecie, co wam powiem? Dzieciaczek do mnie w nocy 3 razy zastukał, czułam go pod ręką Chyba go moje ciągłe kichanie nocne zbudziło.
Dziś 19tc1d.

ok nadrobiłam do 159 strony włącznie
teraz cieżko bo weekend

hahaha twoja wiadomość jest przeładowana grafiką lol

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 17:22   #4822
anika_s
Wtajemniczenie

[QUOTE=Dragusia88;37286031

i kolejna dziewczyna
a dasz radę sie przed mężem nie wygadac?
/QUOTE]

Intensywnie nad tym pracuje , chociaż myślę ze wcześniej czy poźniej i tak mu powiem
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 17:42   #4823
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
SLICZNE BRZUSZKI - zgrabne jestescie, az mi glupio bo ja taki 'salcesonik' haha . no ale coz stalam za wiedza nie za uroda, szkoda ze ani tego ani tego nie dostalam zdarza sie czasmi
nie łam się ja też do szczupłych nie należę i też salcesonik czy tam baleronki jestem i nie wiem co to dalej będzie

Cytat:
aż mi się zrymowało
ObserwujeCie, wczoraj na tym 3d badał mnie dr Wiecheć
brawo za synka i udaną wizytę

Cytat:
Witajcie Kochane
przed pracą pochwalę się wczorajszą wizytą ale też chcę podziękować wam za kciukasy
A więc dzidzia wyjatkowo wczoraj nieśmiała usiadła w kącie i nie dała nam się pooglądać, po wielu próbach zlitowała się troszę i połozyła ale za to niesamowicie wierciła bystre oko lekarza coś zauważyło i pyta czy ma mówić co będzie ja na to że tak no i powiedział: "ze wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na to że będzie ......DZIEWCZYNKA!!!!!: love:
super i jest następna kobietka
ale jak ty to zamierzasz dotrzymać tajemnicy, ja bym nie wytrzymała

Cytat:

pochwal się włoskami
ja dziś sobie w końcu pofarbuję

Fajnie mają te chłopy, och fajnie.

Oooo tak, u nas też drzewko zawsze żywe i pachnące
nie ma się czym chwalić czarne mi wyszły a miał być ciemny brąz, w słońcu się na brązowo błyszczą tylko

no to mamy trochę wspólnego

Cytat:
Trochę zimy dla was
jak się przypatrzycie to widać jak sypie śnieg zwłaszcza na 2 ostatnich
no ładne fotki, u mnie śnieg tylko na dachu się został już o 5:30 padało

już niebawem nowy wątek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-27, 17:59   #4824
Agnjeska
Zadomowienie

Dziewczyny ja dzisiaj jechałam odebrać mebelki Podobają mi się
Dodam Wam zdjęcie komody i szafy, łóżeczko jest rozłożone i na razie takie zostanie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sam4212.jpg (123,8 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sam4215a.jpg (141,4 KB, 57 załadowań)

12.02.2013 Jasmine
Stary 2012-10-27, 18:15   #4825
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dodam Wam zdjęcie komody i szafy, łóżeczko jest rozłożone i na razie takie zostanie.
Komoda rewelacja ale to drugie to musiałam cofnąć przeczytać co to jest bo po zdjęciu nie wiedziałam:hahaha :
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 18:26   #4826
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
kompletnie nie w moim stylu, nigdy bym czegoś takiego nie wybrała. szafa szafy kompletnie mi nie przypomina. ale to Tobie ma się podobać
Stary 2012-10-27, 18:28   #4827
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Komoda rewelacja ale to drugie to musiałam cofnąć przeczytać co to jest bo po zdjęciu nie wiedziałam:hahaha :
Lubię rzeczy nietypowe

Cytat:
kompletnie nie w moim stylu, nigdy bym czegoś takiego nie wybrała. szafa szafy kompletnie mi nie przypomina. ale to Tobie ma się podobać
Pewnie, każdy ma inny gust Ja akurat takie rzeczy lubię, teraz tylko muszę to dodatkami jeszcze ulepszyć

12.02.2013 Jasmine

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-27, 18:36   #4828
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
tak samo jak wszystko "ślubne".

Cytat:
w sumie nie zwracam uwagi na metki, większość ciuchów kupuje na targu
i dlatego jestes "doubierana" a ja wiecznie gola jak bizun bardzo rzadko cos ciuchowego kupuje (nadrabiam w kosmetykach , ktore nie maja rozmiarow )...

Cytat:
a jutro przestawiamy czas więc będzie już dawno ciemno
wrrrrr nie znosze tego. zmiana czasu zawsze wytraca mnie z rytmu

Cytat:
Dziewczyny ja dzisiaj jechałam odebrać mebelki
masz juz wszystko!!!! wow.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 18:37   #4829
klementyna1
Zakorzenienie

Ja dzis 9-17.30 na uczelni padam...Nie rpzyzwyczajona ejstem siedziec w jednej pozycji tyle godzin, jutro ise chyba zerwę, za to robiliśmt fajne prace plastyczne, zrobie potem fote to Wam pokaże jesienny wóz wykonany przez mnie Mały sie chyba wqrzał, że mma tylko siedzi zamaist spacerowac i go kołysac, bo cały dzien co jakiś czas dawał o sobie znac

Komoda łądna, ale ta szafa przypomina mi troche wychodek- ale nie przejmuj sie to syndrom spędzania w dzieciństwie każdych wakacji u babci na wsi bez łązienki;p Wazne, że Tobie sie pododba

Dziewczyny wydaje mi siem, że puchne w pczach i nie tylko brzuch ale i nogi mi się takie toporniaste zrobiły i buzia okragła...W 18 tyg było 4kg na plusie i lekarka powiedziała, że ksiązkowo, ciekawe co powie teraz jak bdzie z 8 ......

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2012-10-27 o 18:39
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 19:03   #4830
czarny flamaster
Zadomowienie

Hej kochane!

Zakupiłam dziś w H&M jeansy ciążowe. Mąż zasponsorował Wyobraźcie sobie, że byłam nieźle zaskoczona gdy zobaczyłam, że one nie mają zamka w rozporku! Ale potem pomyślałam, że no faktycznie, bo jakby tą nadszytą częścią się je rozbierało )
Kupiłam bardzo podobne do tych. Zależało mi na wąskich, by móc nosić kozaki, czy te w stylu emu. Chciałam wziąć wpierw rozmiar 44, ale wręcz leciały mi z tyłka. Doszłam więc do wniosku, że wezmę 42, a przecież i tak się rozbiją. http://www.hm.com/pl/product/99556?article=99556-A

Udało mi się też kupić dwie pary ciążowych rajstop. Idziemy z mężem za dwa tygodnie na jakąś imprezę więc trzeba się prezentować )

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości