|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV
Cytat:
![]() moj tez niby moze ale po co..jeszcze teraz na ten śnieg..nie chce mu sie..w sumie tez by mi sie nie chcialo
|
|
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3453 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O kurde..... to dobrze ze bedzie miala cesarke jak juz ma tam rane :/ trzymam kciuki!! |
||
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3455 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki
![]() Kurcze i znów się naczytałam Dr. Google. Okrzyczcie mnie! A mianowicie, dokładnie miesiąc przed zajściem w ciąże zaczęła mi wychodzić ósemka, ból niesamowity, zapuchnęłam i dostałam gorączki. Pojechałam do dentystki, nacięła mi dziąsło, ropa zeszła i wszystko wróciło do normy. I w tym tygodniu poczułam, że coś pobolewa mnie dziąsło w miejscu kolejnej ósemki i coś czuje, żę będzie wychodzić. Tylko, że na szczęście buzie mam nienapuchniętą i czuje, że ropa jak nacisnę mi sama schodzi. Masakra, najgorzej naczytać się tych rzeczy na necie! Ale jak jutro będzie dalej bolalo to chyba zadzownie do dentystki i zapytam się czy przyjechać. |
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Peperoniku
za wizytę
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co tam wyczytałaś w necie, ale skoro coś się dzieje to warto to sprawdzić. |
|
|
|
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
Macie racje ,ze ta waga to i tak zupełnie orientacyjna,a najwazniejsze,ze zdrowa
Moja siostra cioteczna wlasnie do szpitala pojechala w trakcie 39 tyg jest i powiedziala,ze albo synka dzis z niej wyjma,albo sama go wyjmie Ma bardzo maly brzuszek i synek napiera jej tak mocno na zoladek,ze nocami wymiotuje i to czasem przez sen,wiec robi sie niebepiecznie. Jej lekarz ma dzis dyzur i jak szyjka pozwoli to jej oksytocyne poda,zeby wywolac,tak jej tlumaczyl we wtorek. Ciekawa jestem jak sie sytuacja rozwinie, czekam na wieści.
|
|
#3459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oo kurde ((((( to niefajnie ma wspolczuje... mam nadzieje,ze synek zechce wyjsc na swiat raz dwa ! i niech mi ktos powie ze ciaza to taki cudowny okres w zyciu kobiety
|
|
#3461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Peperonik, super, że wszystko OK. i trzymamy kciuki za kuzynkę ![]() rozpaliłam w piecu, mysz mnie nie zaatakowała, nawet jej nie słyszałam, ufffff. Jeszcze będę musiała tam z 4 razy zejść dzisiaj, mam nadzieję, że jej nie spotkam
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj współczuje mi w lipcu zaczęła wychodzić ósemka ze względu na ciążę nie mogli mi jej usunąć, więc miałam wycinany kawałek dziąsła aby ona mogła spokojnie wyrosnąć i takie chwilowe znieczulenie, jak przestało działać ból niesamowity, nie zazdroszczę...
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli miałabym isofixa i kupiłabym bazę tylko ze względu na szybkość zakładania to bym się wkurzyła, bo w sumie baza kosztuje tyle samo co fotelik. Ale baza wypada lepiej w testach bezpieczeństwa i to już konkretny argument przy zakupie. |
|
|
|
|
#3467 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje za kciuki dla siostry
|
|
#3468 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale tak jak pisze Marti powinnam powoli wprowadzać różne rzeczy. I raczej nie zrobię dziecku rewolucji z mocno wzdymających rzeczy - a niestety na Wigilii jest sporo takich - co innego następne dni świąt tam będzie łatwiej się ogarnąć. A na Wigilii raczej nie będę jadła kapusty czy pierogów z grzybami, z tą fasolą też się zastanawiam, makaronu z makiem (bo tam zwykle daje się miód, orzechy), śledzi, ryby po grecku,... Może coś skubnę z tego i nie zaszkodzi. I co ja poradzę że akurat te rzeczy uwielbiam najbardziej Wiem że są też inne potrawy jak kasza czy ziemniaki U mnie jest jeszcze zupa owocowa (z wiśni). Nam też położna na sr mówiła aby wcześniej wprowadzać produkty i powolutku po jednym. Ale oczywiście jak się spytaliśmy o orzechy, czekoladę, cytrusy to powiedziała żebyśmy w miarę możliwości później zaczęli je wprowadzać. Choć zawsze możemy próbować powolutku. Zobaczę do Wigilii daleko i przede wszystkim zobaczę jakie będzie moje dziecko. Bo może będę miała szczęście i nie będzie żadnych problemów z wprowadzanymi pokarmami, brzuszkiem, wzdęciami i wszelkiego rodzaju uczuleniami ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Biedna Aerien - dobrze że już cc tak blisko Peperoniku - za wizytę ![]() I ogromne kciuki za poród siostry ciotecznej , biedna z tymi dolegliwościami |
|||
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że najlepiej zacząć od sprawdzonych rzeczy ( ja będę sugerować się tą listą co jest na pierwszej stronie) i powoli wprowadzać nowe rzeczy i obserwować. Jak dziecko będzie dobrze reagowało to super, a jeśli nie i będą jakieś problemy to trzeba będzie zrezygnować.
|
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- ale jak mówisz, że Cabrio Fix montuje się łatwo bez bazy, to najpierw kupimy sam fotelik i przećwiczymy, a potem zdecydujemy, bo baza rzeczywiście około 500 zł kosztuje, więc może nie ma sensu... |
|
|
|
|
#3471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja mam dawać znać jak się u nas coś wykluje w końcu
|
||
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli mogę poradzić - kupcie najpierw fotelik i zobaczcie jak będziecie sobie radzić - naprawdę nic skomplikowanego. A jak stwierdzicie, że jednak idzie to za wolno to wtedy dokupicie. Oczywiście zrobicie jak uważacie .
|
|
|
|
|
#3473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie - wiecie jak doczyścić resztki pianki montażowej z lustra?
Miałam podklejanie od spodu wiszące lustro pianką montażową. Chodziło o takie zabezpieczenie jak maluch zacznie chodzić, żeby nie spadło mu to lustro na głowę jak rączkami je dociśnie. Niestety zostały niewielkie plamki na lustrze - od palców jak to się robiło ![]() Jeszcze spróbujemy z rozpuszczalnikiem, ale to już jutro, żeby nie smrodzić na noc. Ale może macie jakieś inne, mniej śmierdzące, pomysły.
|
|
|
|
#3476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jakimś po prostu alkoholem, moze zmywacz do paznokci
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
biedna...
|
|
|
|
#3480 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny po wszystkich porodach to chyba na odchowalnie sie przenosimy nie ?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

za jutrzejsze rozpoczęcie 38 tyg. Według naszej położnej z sr, dzieci po ukoczeniu 37 tyg są donoszone, czyli Kubuś już śmiało może wychodzić (jeśli tylko zechce,bo narazie to chyba twardo się zapiera )
mocne za cesarke zaciskam. 

Cały czas miałam w głowie, że póki nie ma śniegu to jeszcze duuuuużo czasu, ale nie wzięłam pod uwagę, że śnieg może spaść pod koniec października.
z torbieli wargi sromowej zrobił mi się bolesny ropień, nacięli mi w znieczuleniu miejscowym i podali antybiotyk, i już zostaje na oddziale 

((((( to niefajnie ma wspolczuje... mam nadzieje,ze synek zechce wyjsc na swiat raz dwa !