Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-27, 17:44   #3451
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
landi za jutrzejsze rozpoczęcie 38 tyg. Według naszej położnej z sr, dzieci po ukoczeniu 37 tyg są donoszone, czyli Kubuś już śmiało może wychodzić (jeśli tylko zechce,bo narazie to chyba twardo się zapiera )

aerien współczuje przeżyć,ale dobrze,że już pomogli Gorąco pozdrawiam i mocne za cesarke zaciskam.

anielka pocieszyłaś mnie, sprawdziłam i w 33 tyg 50 centyl to 2170,a ona jest okolo 100g ciezsza,czyli zupełnie średnio. Chyba się ten lekarz moimi gabarytami zasugerował
no bo wtedy te dzidzie najb sie zapierają

moj tez niby moze ale po co..jeszcze teraz na ten śnieg..nie chce mu sie..w sumie tez by mi sie nie chcialo
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 17:45   #3452
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ee tam ci lekarze to wiesz, moj lekarz jak w 28 tygodniu maly wazyl 2 kilo to stwierdzil ze o jezu co za wielkie dziecko..i bylam przerazona wtedy
Dokładnie . Poza tym jeszcze trzeba wziąć poprawkę na precyzyjność wagi z usg.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 17:46   #3453
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Wiecie co sobie uzmysłowiłam? Że jak któraś grudniowa mamusia przenosi do stycznia to będziemy rodzić przez PÓŁ ROKU!!! Szok!!!
ja bym nawet powiedziala ze bedziemy rodzic 2 lata

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
W ogóle jak dzisiaj zobaczyłam ten śnieg to już zaczęło mi się wydawać, że tak blisko do porodu. Cały czas miałam w głowie, że póki nie ma śniegu to jeszcze duuuuużo czasu, ale nie wzięłam pod uwagę, że śnieg może spaść pod koniec października.
.
A ja jak myslalam o sniegu to bylam pewna ze juz Kubus bedzie na swiecie! i tak mi dziwnie.....sniej juz jest a maly dalej uparsie siedzi w brzuchu

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
Sms od Aerien

No i wyladowałam w szpitalu, prosto z uczelni z torbieli wargi sromowej zrobił mi się bolesny ropień, nacięli mi w znieczuleniu miejscowym i podali antybiotyk, i już zostaje na oddziale . cesarska w poniedziałek, wtorek lu środę. Pozdrawiam
O kurde..... to dobrze ze bedzie miala cesarke jak juz ma tam rane :/ trzymam kciuki!!
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 17:47   #3454
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
ja bym nawet powiedziala ze bedziemy rodzic 2 lata
Zgadza się - w 2012 i w 2013
Stary 2012-10-27, 17:49   #3455
fasolka124578
Rozeznanie

Czesc dziewczynki
Kurcze i znów się naczytałam Dr. Google. Okrzyczcie mnie!
A mianowicie, dokładnie miesiąc przed zajściem w ciąże zaczęła mi wychodzić ósemka, ból niesamowity, zapuchnęłam i dostałam gorączki. Pojechałam do dentystki, nacięła mi dziąsło, ropa zeszła i wszystko wróciło do normy. I w tym tygodniu poczułam, że coś pobolewa mnie dziąsło w miejscu kolejnej ósemki i coś czuje, żę będzie wychodzić. Tylko, że na szczęście buzie mam nienapuchniętą i czuje, że ropa jak nacisnę mi sama schodzi. Masakra, najgorzej naczytać się tych rzeczy na necie! Ale jak jutro będzie dalej bolalo to chyba zadzownie do dentystki i zapytam się czy przyjechać.
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 17:52   #3456
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Peperoniku za wizytę

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 17:52   #3457
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki
A mianowicie, dokładnie miesiąc przed zajściem w ciąże zaczęła mi wychodzić ósemka, ból niesamowity, zapuchnęłam i dostałam gorączki. Pojechałam do dentystki, nacięła mi dziąsło, ropa zeszła i wszystko wróciło do normy. I w tym tygodniu poczułam, że coś pobolewa mnie dziąsło w miejscu kolejnej ósemki i coś czuje, żę będzie wychodzić. Tylko, że na szczęście buzie mam nienapuchniętą i czuje, że ropa jak nacisnę mi sama schodzi. Masakra, najgorzej naczytać się tych rzeczy na necie! Ale jak jutro będzie dalej bolalo to chyba zadzownie do dentystki i zapytam się czy przyjechać.
Ja pojechałabym to dentystki tak czy siak. Skoro już coś zaczęło Cię boleć to warto, żeby zerknęła co się tam dzieje.
Nie wiem co tam wyczytałaś w necie, ale skoro coś się dzieje to warto to sprawdzić.
Stary 2012-10-27, 17:52   #3458
peperonik
Zadomowienie

Macie racje ,ze ta waga to i tak zupełnie orientacyjna,a najwazniejsze,ze zdrowa
Moja siostra cioteczna wlasnie do szpitala pojechala w trakcie 39 tyg jest i powiedziala,ze albo synka dzis z niej wyjma,albo sama go wyjmie
Ma bardzo maly brzuszek i synek napiera jej tak mocno na zoladek,ze nocami wymiotuje i to czasem przez sen,wiec robi sie niebepiecznie.
Jej lekarz ma dzis dyzur i jak szyjka pozwoli to jej oksytocyne poda,zeby wywolac,tak jej tlumaczyl we wtorek.
Ciekawa jestem jak sie sytuacja rozwinie, czekam na wieści.
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 17:55   #3459
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Macie racje ,ze ta waga to i tak zupełnie orientacyjna,a najwazniejsze,ze zdrowa
Moja siostra cioteczna wlasnie do szpitala pojechala w trakcie 39 tyg jest i powiedziala,ze albo synka dzis z niej wyjma,albo sama go wyjmie
Ma bardzo maly brzuszek i synek napiera jej tak mocno na zoladek,ze nocami wymiotuje i to czasem przez sen,wiec robi sie niebepiecznie.
Jej lekarz ma dzis dyzur i jak szyjka pozwoli to jej oksytocyne poda,zeby wywolac,tak jej tlumaczyl we wtorek.
Przez sen?? lal to sie nie dziwie ze ma juz dosyc :/ na prawde nieciekawie
Stary 2012-10-27, 18:00   #3460
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:

oo kurde ((((( to niefajnie ma wspolczuje... mam nadzieje,ze synek zechce wyjsc na swiat raz dwa !

i niech mi ktos powie ze ciaza to taki cudowny okres w zyciu kobiety

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 18:02   #3461
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Sms od Aerien

No i wyladowałam w szpitalu, prosto z uczelni z torbieli wargi sromowej zrobił mi się bolesny ropień, nacięli mi w znieczuleniu miejscowym i podali antybiotyk, i już zostaje na oddziale . cesarska w poniedziałek, wtorek lu środę. Pozdrawiam
współczuję, trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
landi trzymam kciuki..no coz nasze dzidzie sa uparte...ja to teraz zaczelam plan seksu co dzien , od wczoraj juz trzy razy i nawert skurcza nie mam ale przynajmniej jest mega przyjemnie wreszcie mam luz w glowie, ze mozemy

mialam zamiar umyc okna, ale moj mąz umył ...jak obiad robilam wiec troche bylam zla a pozneij stwierdzilam ze no nic no musze inne zajecie sobie wymyslic.heheheh

a obiad mielismy pyszniutki bo żeberka, ziemniaki puree z koperkiem i surowkę z pora..mmmm
oooo, to będziesz miała przyjemny czas teraz. Ja tam czekam do listopada, bo mój plan nie zrealizowany, a poza tym sterta ciuszków nadal nie wyprasowana. Teraz na tapecie mam szycie firanek

Peperonik, super, że wszystko OK. i trzymamy kciuki za kuzynkę

rozpaliłam w piecu, mysz mnie nie zaatakowała, nawet jej nie słyszałam, ufffff. Jeszcze będę musiała tam z 4 razy zejść dzisiaj, mam nadzieję, że jej nie spotkam
Stary 2012-10-27, 18:05   #3462
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
oo kurde ((((( to niefajnie ma wspolczuje... mam nadzieje,ze synek zechce wyjsc na swiat raz dwa !

i niech mi ktos powie ze ciaza to taki cudowny okres w zyciu kobiety
Przecież ciąża to nie choroba.... ( ale tysiąc możliwych dolegliwości)
Stary 2012-10-27, 18:06   #3463
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Choć znajomi opowiadali, że przećwiczyli wcześniej zakładanie fotelika, trwało to chwilę. Natomiast jak wychodzili ze szpitala to emocje były tak duże, że koledze zajęło to 40 minut Ale nie wiadomo czy nie trwałoby jeszcze dłużej, gdyby wcześniej nie ćwiczyli.
Dlatego właśnie mamy zamiar kupić fotelik z bazą do samochodu, to jak TŻ zainstaluje tę bazę w domu na spokojnie to potem już tylko klik klik fotelik pod szpitalem i gotowe
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 18:06   #3464
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość

rozpaliłam w piecu, mysz mnie nie zaatakowała, nawet jej nie słyszałam, ufffff. Jeszcze będę musiała tam z 4 razy zejść dzisiaj, mam nadzieję, że jej nie spotkam
Pamiętaj, że ona będzie bardziej się bała Ciebie niż Ty jej
Stary 2012-10-27, 18:10   #3465
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki

Oj współczuje mi w lipcu zaczęła wychodzić ósemka ze względu na ciążę nie mogli mi jej usunąć, więc miałam wycinany kawałek dziąsła aby ona mogła spokojnie wyrosnąć i takie chwilowe znieczulenie, jak przestało działać ból niesamowity, nie zazdroszczę...
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 18:10   #3466
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Dlatego właśnie mamy zamiar kupić fotelik z bazą do samochodu, to jak TŻ zainstaluje tę bazę w domu na spokojnie to potem już tylko klik klik fotelik pod szpitalem i gotowe
Powiem Ci, że ja mam Maxi Cosi Cabrio Fix i naprawdę bardzo szybko się go zakłada. Aż się zdziwiłam. Nie wiem natomiast jaki fotelik mieli Ci znajomi.

Jeśli miałabym isofixa i kupiłabym bazę tylko ze względu na szybkość zakładania to bym się wkurzyła, bo w sumie baza kosztuje tyle samo co fotelik.
Ale baza wypada lepiej w testach bezpieczeństwa i to już konkretny argument przy zakupie.
Stary 2012-10-27, 18:11   #3467
peperonik
Zadomowienie

Dziękuje za kciuki dla siostry Na pewno zdziałają cuda jak zawsze i jeszcze dziś będę miała bratanka
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 18:15   #3468
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Tak - zwykła wykładzina dywanowa - oni tak tutaj mają - zastanawiają mnie te patenty.. ja się bałam tej wykładziny zrywać - myślałam, że będzie tam pełno robactwa.. fuj.. ale na szczęście nic takiego.. my kupiliśmy dywaniki do łazienki - co jakiś czas wymieniamy - bo ja się brzydziłam bosą stopą na tej wykładzinie stawać.
Nie dziwię się że sie brzydziłaś i kupowaliście dywaniki. Mnie to cały czas zadziwia - wykładzina dywanowa w łazience ale może ja jakaś zacofana jestem

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Ale czemu..? Przecież po porodzie nie trzeba miec specjalnej diety, tzn wiadomo nie jeść dziwnych rzeczy ale nawet na SR polozna mówiła ze jeść normalnie tylko moze nie na raz śledzia, banana i zapic to mlekiem
Ja zamierzam jesc normalnie chyba ze cos sie bedzie działo to wtedy będę szukała po czym ewentualnie
Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
co do diety matki karmiacej...na poczatek nie radze smazonego-bo jest ciezkie wiadomo, dan wzdymajacych i produktow mocno uczulajacych typu czekolada, cytrusy, orzechy etc.a tak to probowac powolutku wprowadzac.ale nie wszytsko naraz zebyscie wiedzialy po czym ewentualnie jest problem.
Gabi, Sola - macie rację owszem jak się nic nie dzieje. Ale tak jak pisze Marti powinnam powoli wprowadzać różne rzeczy. I raczej nie zrobię dziecku rewolucji z mocno wzdymających rzeczy - a niestety na Wigilii jest sporo takich - co innego następne dni świąt tam będzie łatwiej się ogarnąć. A na Wigilii raczej nie będę jadła kapusty czy pierogów z grzybami, z tą fasolą też się zastanawiam, makaronu z makiem (bo tam zwykle daje się miód, orzechy), śledzi, ryby po grecku,... Może coś skubnę z tego i nie zaszkodzi. I co ja poradzę że akurat te rzeczy uwielbiam najbardziej Wiem że są też inne potrawy jak kasza czy ziemniaki U mnie jest jeszcze zupa owocowa (z wiśni). Nam też położna na sr mówiła aby wcześniej wprowadzać produkty i powolutku po jednym. Ale oczywiście jak się spytaliśmy o orzechy, czekoladę, cytrusy to powiedziała żebyśmy w miarę możliwości później zaczęli je wprowadzać. Choć zawsze możemy próbować powolutku. Zobaczę do Wigilii daleko i przede wszystkim zobaczę jakie będzie moje dziecko. Bo może będę miała szczęście i nie będzie żadnych problemów z wprowadzanymi pokarmami, brzuszkiem, wzdęciami i wszelkiego rodzaju uczuleniami

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Biedna Aerien - dobrze że już cc tak blisko

Peperoniku - za wizytę
I ogromne kciuki za poród siostry ciotecznej , biedna z tymi dolegliwościami
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 18:18   #3469
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

Gabi, Sola - macie rację owszem jak się nic nie dzieje. Ale tak jak pisze Marti powinnam powoli wprowadzać różne rzeczy. I raczej nie zrobię dziecku rewolucji z mocno wzdymających rzeczy - a niestety na Wigilii jest sporo takich - co innego następne dni świąt tam będzie łatwiej się ogarnąć. A na Wigilii raczej nie będę jadła kapusty czy pierogów z grzybami, z tą fasolą też się zastanawiam, makaronu z makiem (bo tam zwykle daje się miód, orzechy), śledzi, ryby po grecku,... Może coś skubnę z tego i nie zaszkodzi. I co ja poradzę że akurat te rzeczy uwielbiam najbardziej Wiem że są też inne potrawy jak kasza czy ziemniaki U mnie jest jeszcze zupa owocowa (z wiśni). Nam też położna na sr mówiła aby wcześniej wprowadzać produkty i powolutku po jednym. Ale oczywiście jak się spytaliśmy o orzechy, czekoladę, cytrusy to powiedziała żebyśmy w miarę możliwości później zaczęli je wprowadzać. Choć zawsze możemy próbować powolutku. Zobaczę do Wigilii daleko i przede wszystkim zobaczę jakie będzie moje dziecko. Bo może będę miała szczęście i nie będzie żadnych problemów z wprowadzanymi pokarmami, brzuszkiem, wzdęciami i wszelkiego rodzaju uczuleniami
Ja też tak Niteczko pisałam - zgadzałam się z Marti Że najlepiej zacząć od sprawdzonych rzeczy ( ja będę sugerować się tą listą co jest na pierwszej stronie) i powoli wprowadzać nowe rzeczy i obserwować. Jak dziecko będzie dobrze reagowało to super, a jeśli nie i będą jakieś problemy to trzeba będzie zrezygnować.
Stary 2012-10-27, 18:23   #3470
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Ci, że ja mam Maxi Cosi Cabrio Fix i naprawdę bardzo szybko się go zakłada. Aż się zdziwiłam. Nie wiem natomiast jaki fotelik mieli Ci znajomi.

Jeśli miałabym isofixa i kupiłabym bazę tylko ze względu na szybkość zakładania to bym się wkurzyła, bo w sumie baza kosztuje tyle samo co fotelik.
Ale baza wypada lepiej w testach bezpieczeństwa i to już konkretny argument przy zakupie.
Ja nie mam isofixa w aucie, ale też chcemy kupić fotelik cabrio fix a do tego myślałam o bazie easy base do samochodów bez isofixa po pierwsze ze względu na bezpieczeństwo właśnie, a po drugie na wygodę, bo mój tż pracuje za granicą i będzie w domu tylko przez pierwszy miesiąc od urodzenia niunia, a potem będę musiała sobie radzić sama, więc myślę, że z bazą będzie mi po prostu łatwiej.

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

ale jak mówisz, że Cabrio Fix montuje się łatwo bez bazy, to najpierw kupimy sam fotelik i przećwiczymy, a potem zdecydujemy, bo baza rzeczywiście około 500 zł kosztuje, więc może nie ma sensu...
Stary 2012-10-27, 18:24   #3471
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

Dzis bylismy na usg i Laura pozostała Laurą Już potwierdzone na 100%, pokazała bułeczkę i nie ma wątpliwości.
Buziaka nie chciała za bardzo pokazać,ale troszkę widzieliśmy i ma polichy jak Ryszard Kalisz No mówie wam jakie pultyny okrąglutkie, tylko wycałować
Waży około 2270g i lekarz sugerował,ze bedzie spora,ale patrzyłam na rozpiske z 1 strony i idealnie koło 50 centyla czyli pośrodku jest, nie wiem czemu ten lekarz tak mnie nastraszyl Hmm chyba spojrzałam na ukończony 34 tydzień,a powinnam 33,zaraz zajrze.
Ogólnie było bardzo fajnie, mąż w końcu mógł ze mną iść i bardzo jest zadowolony z przeżycia. Wszystkie narządy sprawdzone: nereczki,serduszko,pęcher z,brzuszek,móżdzek,kręgos łupek idealne Zdrowa jak rybka, wody płodowe w normie,czyli same plusy

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
No to sobie postudiowała No nic, trudno. Ważne że niebawem będzie miała dzidzię przy cycu
T'ai przekaż Aerien całusy i gorące pozdrowienia!!! I niech da znać kiedy cc żebyśmy mogły trzymać kciuki
napisałam żeby dawała nam znać
a ja mam dawać znać jak się u nas coś wykluje w końcu
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 18:27   #3472
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Ja nie mam isofixa w aucie, ale też chcemy kupić fotelik cabrio fix a do tego myślałam o bazie easy base do samochodów bez isofixa po pierwsze ze względu na bezpieczeństwo właśnie, a po drugie na wygodę, bo mój tż pracuje za granicą i będzie w domu tylko przez pierwszy miesiąc od urodzenia niunia, a potem będę musiała sobie radzić sama, więc myślę, że z bazą będzie mi po prostu łatwiej.
Słyszałam o tych bazach, ale wydaje mi się, że testy bezpieczeństwa dla fotelików z bazą isofix nie dotyczą tego rodzaju baz - z tego co kojarzę to one są zapinane pasami, tak jak sam fotelik. Nie jestem tego pewna, ale można to sprawdzić.

Jeśli mogę poradzić - kupcie najpierw fotelik i zobaczcie jak będziecie sobie radzić - naprawdę nic skomplikowanego. A jak stwierdzicie, że jednak idzie to za wolno to wtedy dokupicie.
Oczywiście zrobicie jak uważacie .
Stary 2012-10-27, 18:31   #3473
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Słyszałam o tych bazach, ale wydaje mi się, że testy bezpieczeństwa dla fotelików z bazą isofix nie dotyczą tego rodzaju baz - z tego co kojarzę to one są zapinane pasami, tak jak sam fotelik. Nie jestem tego pewna, ale można to sprawdzić.

Jeśli mogę poradzić - kupcie najpierw fotelik i zobaczcie jak będziecie sobie radzić - naprawdę nic skomplikowanego. A jak stwierdzicie, że jednak idzie to za wolno to wtedy dokupicie.
Oczywiście zrobicie jak uważacie .
Dzięki, tak też zrobimy
Stary 2012-10-27, 18:31   #3474
fasolka124578
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Oj współczuje mi w lipcu zaczęła wychodzić ósemka ze względu na ciążę nie mogli mi jej usunąć, więc miałam wycinany kawałek dziąsła aby ona mogła spokojnie wyrosnąć i takie chwilowe znieczulenie, jak przestało działać ból niesamowity, nie zazdroszczę...
A podchodziła Ci też ropa? Kurcze, że też akurat teraz musiala mi zaczal wychodzić. Zaczelam teraz 37 tydzien, to mogłaby chociaż te 4 tygodnie wytrzymać. I po co te zęby mądrości.
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 18:38   #3475
Sola1
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie - wiecie jak doczyścić resztki pianki montażowej z lustra?

Miałam podklejanie od spodu wiszące lustro pianką montażową. Chodziło o takie zabezpieczenie jak maluch zacznie chodzić, żeby nie spadło mu to lustro na głowę jak rączkami je dociśnie. Niestety zostały niewielkie plamki na lustrze - od palców jak to się robiło

Jeszcze spróbujemy z rozpuszczalnikiem, ale to już jutro, żeby nie smrodzić na noc. Ale może macie jakieś inne, mniej śmierdzące, pomysły.
Stary 2012-10-27, 18:44   #3476
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie - wiecie jak doczyścić resztki pianki montażowej z lustra?

Miałam podklejanie od spodu wiszące lustro pianką montażową. Chodziło o takie zabezpieczenie jak maluch zacznie chodzić, żeby nie spadło mu to lustro na głowę jak rączkami je dociśnie. Niestety zostały niewielkie plamki na lustrze - od palców jak to się robiło

Jeszcze spróbujemy z rozpuszczalnikiem, ale to już jutro, żeby nie smrodzić na noc. Ale może macie jakieś inne, mniej śmierdzące, pomysły.
ojj nie pomoge.....dzwon do Perfekcyjnej!!
Stary 2012-10-27, 18:46   #3477
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
ojj nie pomoge.....dzwon do Perfekcyjnej!!
Że też na to nie wpadłam
Ma ktoś do niej numer?
Stary 2012-10-27, 18:48   #3478
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:

A moze wodeczka no jakimś po prostu alkoholem, moze zmywacz do paznokci

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 18:49   #3479
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Sms od Aerien

biedna...
Stary 2012-10-27, 18:50   #3480
kia_mia
Zadomowienie

Dziewczyny po wszystkich porodach to chyba na odchowalnie sie przenosimy nie ?

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości