|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Aż żal było się budzić
Macie racje
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przepiszę maila: Badanie wykonuje Pani dr.Kowalska, która pracuje w szpitalu na Polnej i specjalizuje się w diagnostyce wad płodu -ze względu na to,że posiadamy jeden z bardziej czułych aparatów usg możliwe jest wykonanie badania już od 18t.c jak również określenie płci jeśli tylko Dzidziuś jest odpowiednio ułożony,jeśli nie-poradzimy sobie i z tym -koszt badania to 250zł w tym płyta ze zdjęciami i filmem 4D -max termin oczekiwania to 1tydzień -jak najbardziej obecność Ojcia Dziecka lub innych członków Rodziny jest możliwa a nawet mile widziana ![]() Centrum Medyczne Panacea (osiedle Przyjaźni 24) Edytowane przez axella Czas edycji: 2012-10-27 o 13:06 |
|
|
|
|
#3453 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ciągu całej ciąży chcę mieć 4 - te 3 podstawowe no i to które miałam na potwierdzenie ciąży i bicie serduszka ![]() Możesz zapytać swojego lekarza, dlaczego chce tak często dzidzię oglądać. Dla nas to super - zobaczyć maluszka. Ale nikt tak naprawdę nie wie, jak to badanie odczuwa dziecko. Cytat:
|
||
|
|
|
#3455 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Strasznie mi przykro dziewczyny! Nie pozostaje nic innego jak Was przytulić ![]() Witajcie! Wróciłam z nocki, żyję, ale co to za życie... Wczoraj chyba trochę plamiłam i dość mocno pobolewało mnie podbrzusze. Mam nadzieję, że wszystko ok z dzidzią... A tymczasem robię obiad i na 16 śmigamy z Mężem na ślub i chrzciny, a później na obiadzik do restauracji. Miłego dzionka.
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My dziś od rana na nóżkach z TŻ. Rano wojna śnieżkowa. Natarłam moją połowicę, a co! Pies zachwycony śniegiem. Tylko mogłoby nie być ciapaluchy. karolina2121 mój tata jest czarny, mama ciemna brunetka, a brat blondyn! Dokładnie po dziadku
|
#3457 |
|
Raczkowanie
|
Axella, mimo wszystko uważaj na siebie bo ja też wymarzłam się w pracy jak nie grzali jeszcze i już drugi tydzień leżę przez to w łóżku i to cud że się powoli wygrzebuje a bez leku nie obeszło się i dylematów brać nie brać ale w czwartek byłam w takim stanie, że cięzko było aż oddychać. Także dbaj by mimo tych warunków nie przemarznać żeby się choroba nie przypałętała.
Ja się cieszę że mi trochę lepiej ale nic dalej nie mogę bo męczę się i od razu gorzej czuję, a z nikąd pomocy. Jakoś sie zasmuciłam, mama tżta pomaga drugiemu synowi dzień w dzień od świtu do nocy a jak ja chora już 2 tydzień to nawet nie zapytała co i jak tylko dziś zadzwoniła do tżta żeby przyszedł bo coś tam bratu trzeba pomóc, noż cholera a my? to się pożaliłam ale przykre to i już, nie cierpię być chora, nie znoszę tej niemocy i bezsilności kiedy potrzeba na kogoś liczyć a nie ma na kogo,faktycznie powiem Wam że zdrowie jest najważniejsze, tak się powtarza jak oklepany frazes to, na wet w życzeniach jakichkolwiek ale to naprawdę jest najważniejsze, bo bez zdrowia nic już nie ma takiego smaku a mój tż dziś z córą musiła pojechać na przedstawienie do innego miasta do tego bo córa występuje i nie wiem nawet kiedy wrócą |
|
|
|
#3458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I już też mam schizy czy na pewno wszystko ok ![]() Cytat:
Wasze zdrowie jest teraz najważniejsze... |
||
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie przykre,że mama tż ma Cię gdzieś, wiem co przeżywasz.. Mój tż się przeziębił i jego mama skacze nad nim jakby był umierający.. a kicha tylko i smarka,nawet gorączki nie ma Ale to,że leży w domku pod kołderką a ja w ciąży z tą głupią 8ką siedzę w 7miu stopniach 11godzin to nic. Syneczek przecież kicha! no, wyżaliłam się, lepiej ![]() szybkiego powrotu do zdrowia! |
|
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
kurde dziewczynki współczuje, że musicie sobie radzic same,,, My mieszkamy z rodzicami mamy swoje piętro ale dbają jak mogą. Nie pozwalaja nic dzwigac etc.
Gin mowil, że tylko teraz tak a potem co miesiąc. To co będzie teraz wizyta to nie powiedziane ze zrobi USG moze zobaczy tylko wyniki. A może temu, ze do 12 jest najwiecej zagrozen??
|
#3461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do dziedziczenia - moja mama jest biologiem i bardzo się interesuje genetyką, i całe życie jak jej coś mówię że mam po niej np. lenistwo to mówi, że dziedziczy się po dziadkach a co do snów - ja miałam dziś sen, że z jakiegoś powodu musiałam wrócić do pracy. no i nie byłby to problem, bo bardzo lubię swoją pracę, ale teraz, w ciąży, stać 8-10 h, przenosić ciężkie rzeczy i przywozić dostawy po 2-3 palety po 250 kilo i je rozładowywać to nie na mój obecny stan. i pamiętam ten strach i panikę, jak weszłam do pracy. niby nic, a przyśniło się jak najgorszy koszmar. mam dziś dzień leeeeenia totalnego. tzn całymi dniami wyleguje się w łóżku, ale dziś to zero myślenia, tv, dvd i tak pewnie do wieczora ... |
|
|
|
|
#3462 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Nie sądziłam, że tak mi się spodoba tańczenie do telewizora Teraz to moja jedyna aktywność fizyczna
|
|
#3463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dobrze wiedzieć ja dziś mam więcej energii ale co z tego, pogoda za oknem nie zachęca do niczego innego jak tylko do tego, aby zaszyć się pod kocem ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3464 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Za to tenis stołowy jak najbardziej
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
halo
![]() u mnie też był rano śnieg- taki piękny, ale teraz pada i po śniegu nawet śladu nie ma;/ delfinka za wizytę. Z tego co wiem basem w czasie ciąży jest jak najbardziej dozwolony. Ale chyba od 2 trymestru. Najlepiej zapytać lekarza.Ashyshqa trzymam kciuki za wizytę ![]() axella ale chyba nie można pracować w takich warunkach? masakra jakaś. karolina dziecko może być brutentem/brunetką. Ogólnie ciemne włosy mają przewagę genetyczną nad jasnymi. Zależy jeszcze jak to wygląda w rodzinie TŻta, czy też są bruneci wtedy szansa jeszcze większa. Ja się właśnie zastanawiam czy moja dzidzia może być blondynką No ale jak ja ciemna i TŻ ciemny to chyba bardzo małe prawdopodobieństwo.Dzieci mojego brata bliźniaka mają włosy blond i to taki jaśniutki, w leci wręcz białe jak mleko. Zmusiłam w końcu TŻta do założenia anteny, bo przeprowadziliśmy się w lutym! a ona dalej leży na podłodze a za to płacimy. No i zajęło nam to jakieś 2-3 godz żeby przykręcić i ustawić, 2 min działała i się zepsuł konwertor A u mnie znów zmiana. Nie idę dziś do lekarza tylko jutro na 19. Niby mówił że jak coś bardzo pilnego to mnie szybko przyjmie, no ale stwierdziłam że w zasadzie nic się nie dzieje a jak ma mi robić to prenatalne to wolę na spokojnie żeby mi poświęcił "trochę" czasu. Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-10-27 o 15:05 |
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na początku jak kupiliśmy xboxa to o mały włos a zbiłabym lampę bo chciałam z wyskoku zaserwować Stołowego nie mam ![]() Mamy płytkę Sport2 bodajże. Baseball, golf, narty, rzutki, tenis i chyba wsio ![]() A i football amerykański ale nie umiem grać Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-27 o 15:07 |
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Największe zagrożenie jest chyba do 10 tc. Mi się wydaję że lepiej że masz iść znów za 2 tyg. Będziesz spokojniejsza.
U mnie leje deszcz
|
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
karolina ja jestem rudym bladziochem ,moja siostra czarna(z cieeeemną karnacją) a mama i tata włosy mają ciemne(on karnację mega ciemną, mama mega jasną). Więc ja się pytam-skąd mój rudy?!
Dziadkowie ani pradziadkowie rudzi nie byli.. może listonosz Jeśli miałabym mieć rude dziecko, to niech nie będzie rudym chłopcem zawsze mnie to przerażało
|
|
|
|
#3469 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() A ode mnie tylko tato jest brunetem ![]() Cytat:
U nas jak chłopaki w boks grali to też mało co lampa nie poleciała ![]() Muszę sobie kupić jakąś .... Nie skończyłam nawet pisać, że muszę sobie kupić jakąś grę do śpiewania, a tu mąż wchodzi z paczką z Macdonalda i właśnie taką grą karaoke
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() zostałam totalnie z*ebana przez jakąś foszastą panią.. kupuje,płaci,daje paragon.. stoi,myśli-ona chce oddać Ja mówię,że zwrotów nie ma(niestety ta firemka zwrotów nie uwzględnia) a ta z ryjem,że nie wiem czym jest prawo konsumenta. A co ja mam do gadania? szef mówi-ja robię :/ Jeeeezu,to tak jakby opieprzała babkę na kasie,że mleko jest nieświeże :/ Idiotów na świecie jest mało,ale są tak sprytnie porozmieszczani,że ciągle na nich trafiam |
|
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam blond włosy, więc pewnie dziecko będzie rude ale to mi w ogóle nie przeszkadza
|
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale szanse mamy marne, my blondyni (ja mam bardzo jasne) no i nasi rodzice też... ale i tak będzie kochane nawet ryże
|
|
|
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwa bladziochy to za dużo! po mnie może mieć wzrost(chłopiec bo dziewczynka niech będzie niska-po tacie A tak serio, oby zdrowe,grzeczne było
|
|
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także wolałabym, żeby dziecko po mnie odziedziczyło karnację czy tam po moich rodzicach, skoro po dziadkach się dziedziczy Ale tak jak mówisz, oby było zdrowe |
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nasze pewnie będzie czarne miejmy nadzieje że będzie miało włosy po tatusiu- grube i gęste![]() tak tak zdrowie najważniejsze!!! |
|
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
jejku, nadrabiam i nadrabiam, trochę się pośmiałam, a potem takie smutne wieści od b_p i santom
poryczałam się...pisałyście też sporo o witaminach... w pierwszym trymestrze to co... kwas foliowy, a te DHA to jak się nie mylę omega-3? to najlepiej z rybek, 2-3 razy w tygodniu kawałek tłustej ryby morskiej i już załatwione. i nie tylko z owoców mamy witaminki. są jeszcze warzywa, ba, zwykły ziemniak nie jest zły i ma swoje dobroci ![]() aaa, i a propos bliźniaków: http://www.youtube.com/watch?v=_JmA2...feature=relmfu
|
#3477 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewuszki
![]() Delfinek rozumiem z tym usg ciekawe ile razy ja będę miała Póki co chodzę na nfz, mam miłego lekarza ![]() b_p, santom bardzo Wam współczuję Nawet sobie nie wyobrażam Co musicie czuć.... Byliśmy wczoraj w kinie z Ukochanym Na Bondzie, ja nie lubię takich filmów ale Kochanie się uparło ![]() Dziś pogoda kiepska, przespałam prawie cały dzień Nie chcę zimy ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- JennyAniolek dziękuję za dopisanie mnie do listy mamuś ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze coś mi spleśniało w lodówce. Niestety nie wiem co bo jak tylko ją otwieram to mnie na rzyganie bierze. Muszę wysłać TZ na lodówkową interwencję bo się nie mogę do jedzenia dostac
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-10-27 o 18:21 |
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, może zapeszę, ale muszę Wam powiedzieć, że mam za sobą dzień bez mdłości!
![]() Podzielcie się, te, które już skończyły 12 tyg. a miałyście mdłości - też już minęły? |
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Pytałam lekarza,czemu tak nagle, pstryk i jednego dnia nie miałam,potem znów nic i kolejny dzień nic.. Ja jak to ja zaczęłam się martwić :P On mówi,że tak jest i mam się cieszyc. Także pewnie masz juz po wszystkim gratuluję
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.

to się pożaliłam ale przykre to i już, nie cierpię być chora, nie znoszę tej niemocy i bezsilności kiedy potrzeba na kogoś liczyć a nie ma na kogo,

za wizytę. Z tego co wiem basem w czasie ciąży jest jak najbardziej dozwolony. Ale chyba od 2 trymestru. Najlepiej zapytać lekarza.
dwa bladziochy to za dużo!