Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-27, 12:37   #3451
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
jaki słodki sen jak najbardziej wygląd po dziadkach
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Myślę, że tak
Aż żal było się budzić

Macie racje Doczytałam i może tak być, więc może to sen proroczy
Stary 2012-10-27, 12:42   #3452
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez fikolajka Pokaż wiadomość
axella Mam pytanie do Ciebie czy te USG 4 D będziesz robiła w Poznaniu? Jeśli tak to czy mogłabyś podać nazwisko lekarza który będzie Ci je robił?
tak,poznań

przepiszę maila:
Badanie wykonuje Pani dr.Kowalska, która pracuje w szpitalu na Polnej i specjalizuje się w diagnostyce wad płodu
-ze względu na to,że posiadamy jeden z bardziej czułych aparatów usg możliwe jest wykonanie badania już od 18t.c jak również określenie płci jeśli tylko Dzidziuś jest odpowiednio ułożony,jeśli nie-poradzimy sobie i z tym
-koszt badania to 250zł w tym płyta ze zdjęciami i filmem 4D
-max termin oczekiwania to 1tydzień
-jak najbardziej obecność Ojcia Dziecka lub innych członków Rodziny jest możliwa a nawet mile widziana
Centrum Medyczne Panacea
(osiedle Przyjaźni 24)

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2012-10-27 o 13:06
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 13:08   #3453
delfinka87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
no o skąd ma biedulek wiedzieć
mój do nie dawna myślał że "wkładka" i "podpaska" to dwa określenia na jedną rzecz
Dokladnie ja kiedys chcialam podpaski - przyniosl wkladki, a bylam w duuuzej potrzebie
delfinka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 13:09   #3454
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
hejo... ja się położyłam... mam mdłości od rana... zrobiłam placek z budyniem i jablkami. Teraz bedzie siedział w piekarniku.
Pytanie do dziewczynek.
Jak myślicie dlaczego z początku USG jest co 2 tyg??
bo karte ciąży mi założył już bo mówi, że zakładają wtedy jak bije serduszko i idę 5 listopada czyli nawet nie całe 14 dni bo mowi, że tylko wtedy ma luke, a potem w 11 tyg.
Wiesz co, to wcale nie musi tak być. W zasadzie zalecane są tylko 3 USG w ciąży: to pomiędzy 11 a 14 tc, potem połówkowe, a potem jakoś przed porodem. Częściej można jeśli są ku temu wskazania. Ale wielu lekarzy i tak robi na każdej wizycie, zwłaszcza gdy przyjmują prywatnie.
Ja w ciągu całej ciąży chcę mieć 4 - te 3 podstawowe no i to które miałam na potwierdzenie ciąży i bicie serduszka
Możesz zapytać swojego lekarza, dlaczego chce tak często dzidzię oglądać. Dla nas to super - zobaczyć maluszka. Ale nikt tak naprawdę nie wie, jak to badanie odczuwa dziecko.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Witam!

U mnie też zima Ale na dwór to ja się dziś nie wybieram Siedzę w domku przy ciepłej herbatce.

Miałam dzisiaj fajny sen Śniło mi się moje dziecko
Córcia - wyglądała na około 2 lata. Była taka słodka, miała śmieszną fryzurkę - takiego boba z grzywką od garnka ... ale miała ciemne włosy.. a my z mężem blondyni, ciemny blond ale blond
W związku z tym snem tak się zastanawiam czy np. dziecko może odziedziczyć włosy po dziadkach? Bo mój tato jest brunetem.
Zna się ktoś na genetyce ?
Moja młodsza siostra odziedziczyła kolor włosów i typ urody po babci. Moi rodzice to blondyni, reszta rodzeństwa + ja też, tylko ona brunetka - więc jak najbardziej
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 13:23   #3455
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez b_p Pokaż wiadomość
Nie było mnie trochę na tym forum

We wtorek usłyszałam wyrok ciąża obumarła.
Mojemu maleństwu serduszko przestało bić w 8 tc a dopiero w 11 się o tym dowiedziałam. Nie miałam żadnych plamień, krwawień - nic.
Wczoraj byłam w szpitalu na zabiegu łyżeczkowania. Teraz z bólem brzucha i jeszcze większym bólem serca leżę w domu.

Uważajcie na siebie...
Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
łacze sie z Toba w bólu... wiem co czujesz... wiem, bo mnie sama czeka zabieg jesli sama nie dam rady sie wyczyscic... wczoraj zaczelam krwawic, jesli nie bedzie szlo tak jak trzeba w poniedzialek mam kolejna kontrolna wizyte i w razie czego skierowanie do szpitala... we wtorek zaczal sie 7my tydzien... 8 sie juz nie doczekamy...

Strasznie mi przykro dziewczyny! Nie pozostaje nic innego jak Was przytulić

Witajcie!

Wróciłam z nocki, żyję, ale co to za życie... Wczoraj chyba trochę plamiłam i dość mocno pobolewało mnie podbrzusze. Mam nadzieję, że wszystko ok z dzidzią...

A tymczasem robię obiad i na 16 śmigamy z Mężem na ślub i chrzciny, a później na obiadzik do restauracji.

Miłego dzionka.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 13:23   #3456
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dzień dobry
My dziś od rana na nóżkach z TŻ. Rano wojna śnieżkowa. Natarłam moją połowicę, a co! Pies zachwycony śniegiem. Tylko mogłoby nie być ciapaluchy.

karolina2121
mój tata jest czarny, mama ciemna brunetka, a brat blondyn! Dokładnie po dziadku

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 13:26   #3457
katherine271
Raczkowanie

Axella, mimo wszystko uważaj na siebie bo ja też wymarzłam się w pracy jak nie grzali jeszcze i już drugi tydzień leżę przez to w łóżku i to cud że się powoli wygrzebuje a bez leku nie obeszło się i dylematów brać nie brać ale w czwartek byłam w takim stanie, że cięzko było aż oddychać. Także dbaj by mimo tych warunków nie przemarznać żeby się choroba nie przypałętała.
Ja się cieszę że mi trochę lepiej ale nic dalej nie mogę bo męczę się i od razu gorzej czuję, a z nikąd pomocy. Jakoś sie zasmuciłam, mama tżta pomaga drugiemu synowi dzień w dzień od świtu do nocy a jak ja chora już 2 tydzień to nawet nie zapytała co i jak tylko dziś zadzwoniła do tżta żeby przyszedł bo coś tam bratu trzeba pomóc, noż cholera a my? to się pożaliłam ale przykre to i już, nie cierpię być chora, nie znoszę tej niemocy i bezsilności kiedy potrzeba na kogoś liczyć a nie ma na kogo,
faktycznie powiem Wam że zdrowie jest najważniejsze, tak się powtarza jak oklepany frazes to, na wet w życzeniach jakichkolwiek ale to naprawdę jest najważniejsze, bo bez zdrowia nic już nie ma takiego smaku
a mój tż dziś z córą musiła pojechać na przedstawienie do innego miasta do tego bo córa występuje i nie wiem nawet kiedy wrócą
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 13:41   #3458
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
hejo... ja się położyłam... mam mdłości od rana... zrobiłam placek z budyniem i jablkami. Teraz bedzie siedział w piekarniku.
Pytanie do dziewczynek.
Jak myślicie dlaczego z początku USG jest co 2 tyg??
bo karte ciąży mi założył już bo mówi, że zakładają wtedy jak bije serduszko i idę 5 listopada czyli nawet nie całe 14 dni bo mowi, że tylko wtedy ma luke, a potem w 11 tyg.
Ja na pierwszej wizycie nie miałam serduszka ani nic jeszcze a i tak mam następną dopiero po miesiącu...
I już też mam schizy czy na pewno wszystko ok

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Axella, mimo wszystko uważaj na siebie bo ja też wymarzłam się w pracy jak nie grzali jeszcze i już drugi tydzień leżę przez to w łóżku i to cud że się powoli wygrzebuje a bez leku nie obeszło się i dylematów brać nie brać ale w czwartek byłam w takim stanie, że cięzko było aż oddychać. Także dbaj by mimo tych warunków nie przemarznać żeby się choroba nie przypałętała.
Ja się cieszę że mi trochę lepiej ale nic dalej nie mogę bo męczę się i od razu gorzej czuję, a z nikąd pomocy. Jakoś sie zasmuciłam, mama tżta pomaga drugiemu synowi dzień w dzień od świtu do nocy a jak ja chora już 2 tydzień to nawet nie zapytała co i jak tylko dziś zadzwoniła do tżta żeby przyszedł bo coś tam bratu trzeba pomóc, noż cholera a my? to się pożaliłam ale przykre to i już, nie cierpię być chora, nie znoszę tej niemocy i bezsilności kiedy potrzeba na kogoś liczyć a nie ma na kogo,
faktycznie powiem Wam że zdrowie jest najważniejsze, tak się powtarza jak oklepany frazes to, na wet w życzeniach jakichkolwiek ale to naprawdę jest najważniejsze, bo bez zdrowia nic już nie ma takiego smaku
a mój tż dziś z córą musiła pojechać na przedstawienie do innego miasta do tego bo córa występuje i nie wiem nawet kiedy wrócą
Trzymaj się Kochana i odpoczywaj teraz
Wasze zdrowie jest teraz najważniejsze...
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 13:45   #3459
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
staram się dbać.. farelka, swetry,płaszcz,szal, w zapasie mam jeszcze nauszniki. do tego co chwila popijam gorącą herbatkę z cytryną.. Bedzie dobrze,musi być..

Faktycznie przykre,że mama tż ma Cię gdzieś, wiem co przeżywasz.. Mój tż się przeziębił i jego mama skacze nad nim jakby był umierający.. a kicha tylko i smarka,nawet gorączki nie ma Ale to,że leży w domku pod kołderką a ja w ciąży z tą głupią 8ką siedzę w 7miu stopniach 11godzin to nic. Syneczek przecież kicha!
no, wyżaliłam się, lepiej
szybkiego powrotu do zdrowia!

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-27, 14:40   #3460
nuna2
Zakorzenienie

kurde dziewczynki współczuje, że musicie sobie radzic same,,, My mieszkamy z rodzicami mamy swoje piętro ale dbają jak mogą. Nie pozwalaja nic dzwigac etc.
Gin mowil, że tylko teraz tak a potem co miesiąc. To co będzie teraz wizyta to nie powiedziane ze zrobi USG moze zobaczy tylko wyniki. A może temu, ze do 12 jest najwiecej zagrozen??
Stary 2012-10-27, 14:45   #3461
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

Miałam dzisiaj fajny sen Śniło mi się moje dziecko
Córcia - wyglądała na około 2 lata. Była taka słodka, miała śmieszną fryzurkę - takiego boba z grzywką od garnka ... ale miała ciemne włosy.. a my z mężem blondyni, ciemny blond ale blond
W związku z tym snem tak się zastanawiam czy np. dziecko może odziedziczyć włosy po dziadkach? Bo mój tato jest brunetem.
Zna się ktoś na genetyce ?
super sen a co do dziedziczenia - moja mama jest biologiem i bardzo się interesuje genetyką, i całe życie jak jej coś mówię że mam po niej np. lenistwo to mówi, że dziedziczy się po dziadkach więc czasem nawet nam się wydaje, że nos po tatusiu, a nosek jest po dziadkach ze strony tatusia.

a co do snów - ja miałam dziś sen, że z jakiegoś powodu musiałam wrócić do pracy. no i nie byłby to problem, bo bardzo lubię swoją pracę, ale teraz, w ciąży, stać 8-10 h, przenosić ciężkie rzeczy i przywozić dostawy po 2-3 palety po 250 kilo i je rozładowywać to nie na mój obecny stan. i pamiętam ten strach i panikę, jak weszłam do pracy. niby nic, a przyśniło się jak najgorszy koszmar.

mam dziś dzień leeeeenia totalnego. tzn całymi dniami wyleguje się w łóżku, ale dziś to zero myślenia, tv, dvd i tak pewnie do wieczora ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 14:54   #3462
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
super sen a co do dziedziczenia - moja mama jest biologiem i bardzo się interesuje genetyką, i całe życie jak jej coś mówię że mam po niej np. lenistwo to mówi, że dziedziczy się po dziadkach więc czasem nawet nam się wydaje, że nos po tatusiu, a nosek jest po dziadkach ze strony tatusia.

a co do snów - ja miałam dziś sen, że z jakiegoś powodu musiałam wrócić do pracy. no i nie byłby to problem, bo bardzo lubię swoją pracę, ale teraz, w ciąży, stać 8-10 h, przenosić ciężkie rzeczy i przywozić dostawy po 2-3 palety po 250 kilo i je rozładowywać to nie na mój obecny stan. i pamiętam ten strach i panikę, jak weszłam do pracy. niby nic, a przyśniło się jak najgorszy koszmar.

mam dziś dzień leeeeenia totalnego. tzn całymi dniami wyleguje się w łóżku, ale dziś to zero myślenia, tv, dvd i tak pewnie do wieczora ...
Ja też mam lenia od rana, ale muszę posprzątać łazienkę i pozmywać naczynia Biorę się do roboty, a potem jak się odmulę odpalę xboxa i potańczę Nie sądziłam, że tak mi się spodoba tańczenie do telewizora Teraz to moja jedyna aktywność fizyczna
Stary 2012-10-27, 14:56   #3463
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

O tego to nie wiedziałam Ale dobrze wiedzieć

ja dziś mam więcej energii ale co z tego, pogoda za oknem nie zachęca do niczego innego jak tylko do tego, aby zaszyć się pod kocem

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Ja też mam lenia od rana, ale muszę posprzątać łazienkę i pozmywać naczynia Biorę się do roboty, a potem jak się odmulę odpalę xboxa i potańczę Nie sądziłam, że tak mi się spodoba tańczenie do telewizora Teraz to moja jedyna aktywność fizyczna
O, ja dawno nie grałam w tenis na xboxie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 14:59   #3464
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
O tego to nie wiedziałam Ale dobrze wiedzieć

ja dziś mam więcej energii ale co z tego, pogoda za oknem nie zachęca do niczego innego jak tylko do tego, aby zaszyć się pod kocem

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

O, ja dawno nie grałam w tenis na xboxie
Mi tenis nie wychodzi, przegrywam i się wkurzam
Za to tenis stołowy jak najbardziej
Stary 2012-10-27, 15:04   #3465
sharpnowaja
Zakorzenienie

halo
u mnie też był rano śnieg- taki piękny, ale teraz pada i po śniegu nawet śladu nie ma;/

delfinka za wizytę. Z tego co wiem basem w czasie ciąży jest jak najbardziej dozwolony. Ale chyba od 2 trymestru. Najlepiej zapytać lekarza.

Ashyshqa trzymam kciuki za wizytę

axella ale chyba nie można pracować w takich warunkach? masakra jakaś.

karolina dziecko może być brutentem/brunetką. Ogólnie ciemne włosy mają przewagę genetyczną nad jasnymi. Zależy jeszcze jak to wygląda w rodzinie TŻta, czy też są bruneci wtedy szansa jeszcze większa.
Ja się właśnie zastanawiam czy moja dzidzia może być blondynką No ale jak ja ciemna i TŻ ciemny to chyba bardzo małe prawdopodobieństwo.
Dzieci mojego brata bliźniaka mają włosy blond i to taki jaśniutki, w leci wręcz białe jak mleko.

Zmusiłam w końcu TŻta do założenia anteny, bo przeprowadziliśmy się w lutym! a ona dalej leży na podłodze a za to płacimy. No i zajęło nam to jakieś 2-3 godz żeby przykręcić i ustawić, 2 min działała i się zepsuł konwertor no trafi mnie coś. Antena ściągnięta i dalej leży w kącie! my to mamy pecha!

A u mnie znów zmiana. Nie idę dziś do lekarza tylko jutro na 19. Niby mówił że jak coś bardzo pilnego to mnie szybko przyjmie, no ale stwierdziłam że w zasadzie nic się nie dzieje a jak ma mi robić to prenatalne to wolę na spokojnie żeby mi poświęcił "trochę" czasu.

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-10-27 o 15:05
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 15:05   #3466
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Mi tenis nie wychodzi, przegrywam i się wkurzam
Za to tenis stołowy jak najbardziej
A to ja jestem miszczem
a na początku jak kupiliśmy xboxa to o mały włos a zbiłabym lampę bo chciałam z wyskoku zaserwować
Stołowego nie mam
Mamy płytkę Sport2 bodajże. Baseball, golf, narty, rzutki, tenis i chyba wsio

A i football amerykański ale nie umiem grać

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-10-27 o 15:07
Stary 2012-10-27, 15:07   #3467
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
A może temu, ze do 12 jest najwiecej zagrozen??
Największe zagrożenie jest chyba do 10 tc. Mi się wydaję że lepiej że masz iść znów za 2 tyg. Będziesz spokojniejsza.

U mnie leje deszcz
Stary 2012-10-27, 15:21   #3468
axella
Zakorzenienie

GG do axella

karolina ja jestem rudym bladziochem ,moja siostra czarna(z cieeeemną karnacją) a mama i tata włosy mają ciemne(on karnację mega ciemną, mama mega jasną). Więc ja się pytam-skąd mój rudy?!
Dziadkowie ani pradziadkowie rudzi nie byli.. może listonosz
Jeśli miałabym mieć rude dziecko, to niech nie będzie rudym chłopcem zawsze mnie to przerażało

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-27, 15:23   #3469
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

karolina dziecko może być brutentem/brunetką. Ogólnie ciemne włosy mają przewagę genetyczną nad jasnymi. Zależy jeszcze jak to wygląda w rodzinie TŻta, czy też są bruneci wtedy szansa jeszcze większa.
Ja się właśnie zastanawiam czy moja dzidzia może być blondynką No ale jak ja ciemna i TŻ ciemny to chyba bardzo małe prawdopodobieństwo.
Dzieci mojego brata bliźniaka mają włosy blond i to taki jaśniutki, w leci wręcz białe jak mleko.
U niego w rodzinie też raczej przewaga ciemnego blondu, takiego mysiego

A ode mnie tylko tato jest brunetem

Cytat:
A to ja jestem miszczem
a na początku jak kupiliśmy xboxa to o mały włos a zbiłabym lampę bo chciałam z wyskoku zaserwować
Stołowego nie mam
Mamy płytkę Sport2 bodajże. Baseball, golf, narty, rzutki, tenis i chyba wsio

A i football amerykański ale nie umiem grać
A to ja mam Sport 1, 2 mam tylko demo.
U nas jak chłopaki w boks grali to też mało co lampa nie poleciała

Muszę sobie kupić jakąś ....

Nie skończyłam nawet pisać, że muszę sobie kupić jakąś grę do śpiewania, a tu mąż wchodzi z paczką z Macdonalda i właśnie taką grą karaoke
Stary 2012-10-27, 15:34   #3470
axella
Zakorzenienie

GG do axella

zostałam totalnie z*ebana przez jakąś foszastą panią..
kupuje,płaci,daje paragon..
stoi,myśli-ona chce oddać
Ja mówię,że zwrotów nie ma(niestety ta firemka zwrotów nie uwzględnia) a ta z ryjem,że nie wiem czym jest prawo konsumenta. A co ja mam do gadania? szef mówi-ja robię :/
Jeeeezu,to tak jakby opieprzała babkę na kasie,że mleko jest nieświeże :/
Idiotów na świecie jest mało,ale są tak sprytnie porozmieszczani,że ciągle na nich trafiam

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-27, 15:49   #3471
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
karolina ja jestem rudym bladziochem ,moja siostra czarna(z cieeeemną karnacją) a mama i tata włosy mają ciemne(on karnację mega ciemną, mama mega jasną). Więc ja się pytam-skąd mój rudy?!
Dziadkowie ani pradziadkowie rudzi nie byli.. może listonosz
Jeśli miałabym mieć rude dziecko, to niech nie będzie rudym chłopcem zawsze mnie to przerażało
U mojego męża to on ma rude włosy, jego siora i kuzynka... niby po babci ale babcia jasny blond Choć teraz mój mężu ma ciemniejsze włosy, jakoś tak mu ciemnieją na starość
Ja mam blond włosy, więc pewnie dziecko będzie rude ale to mi w ogóle nie przeszkadza oby miało moją karnację

Stary 2012-10-27, 15:53   #3472
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
A chciałabyś blondaska? Mi się marzy dziecko o ciemnych włosach i karnacji, takie wydają mi się ładniejsze Ale szanse mamy marne, my blondyni (ja mam bardzo jasne) no i nasi rodzice też... ale i tak będzie kochane nawet ryże
Stary 2012-10-27, 15:57   #3473
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
U mojego męża to on ma rude włosy, jego siora i kuzynka... niby po babci ale babcia jasny blond Choć teraz mój mężu ma ciemniejsze włosy, jakoś tak mu ciemnieją na starość
Ja mam blond włosy, więc pewnie dziecko będzie rude ale to mi w ogóle nie przeszkadza oby miało moją karnację
oby moje bejb nie miało mojej karnacji dwa bladziochy to za dużo!
po mnie może mieć wzrost(chłopiec bo dziewczynka niech będzie niska-po tacie ), włosy i usta też mogą być po mnie(dziewczynka) ale oczęta niech ma tżta
A tak serio, oby zdrowe,grzeczne było

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-27, 16:01   #3474
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
oby moje bejb nie miało mojej karnacji dwa bladziochy to za dużo!
po mnie może mieć wzrost(chłopiec bo dziewczynka niech będzie niska-po tacie ), włosy i usta też mogą być po mnie(dziewczynka) ale oczęta niech ma tżta
A tak serio, oby zdrowe,grzeczne było
Ja mam jasną karnację ale opalę się ale mój mąż - 2 godziny na słońcu i po nim także wolałabym, żeby dziecko po mnie odziedziczyło karnację czy tam po moich rodzicach, skoro po dziadkach się dziedziczy

Ale tak jak mówisz, oby było zdrowe

Stary 2012-10-27, 16:01   #3475
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A chciałabyś blondaska? Mi się marzy dziecko o ciemnych włosach i karnacji, takie wydają mi się ładniejsze Ale szanse mamy marne, my blondyni (ja mam bardzo jasne) no i nasi rodzice też... ale i tak będzie kochane nawet ryże
a obojętne mi to ale nasze pewnie będzie czarne miejmy nadzieje że będzie miało włosy po tatusiu- grube i gęste

tak tak zdrowie najważniejsze!!!
Stary 2012-10-27, 16:52   #3476
cloche
Zakorzenienie

jejku, nadrabiam i nadrabiam, trochę się pośmiałam, a potem takie smutne wieści od b_p i santom poryczałam się...

pisałyście też sporo o witaminach... w pierwszym trymestrze to co... kwas foliowy, a te DHA to jak się nie mylę omega-3? to najlepiej z rybek, 2-3 razy w tygodniu kawałek tłustej ryby morskiej i już załatwione. i nie tylko z owoców mamy witaminki. są jeszcze warzywa, ba, zwykły ziemniak nie jest zły i ma swoje dobroci i zimą sporo owoców też mamy - jabłka, banany, cytrusy... nie ma co panikować! i kapusta kiszona, achhh

aaa, i a propos bliźniaków: http://www.youtube.com/watch?v=_JmA2...feature=relmfu
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 17:38   #3477
Al_ajka
Przyczajenie

Cześć dziewuszki

Delfinek rozumiem z tym usg ciekawe ile razy ja będę miała Póki co chodzę na nfz, mam miłego lekarza

b_p, santom bardzo Wam współczuję Nawet sobie nie wyobrażam Co musicie czuć....

Byliśmy wczoraj w kinie z Ukochanym Na Bondzie, ja nie lubię takich filmów ale Kochanie się uparło
Dziś pogoda kiepska, przespałam prawie cały dzień
Nie chcę zimy

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

JennyAniolek dziękuję za dopisanie mnie do listy mamuś
Al_ajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 18:20   #3478
maarchewka
Zakorzenienie

Kurcze coś mi spleśniało w lodówce. Niestety nie wiem co bo jak tylko ją otwieram to mnie na rzyganie bierze. Muszę wysłać TZ na lodówkową interwencję bo się nie mogę do jedzenia dostac

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-10-27 o 18:21
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 18:42   #3479
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dziewczyny, może zapeszę, ale muszę Wam powiedzieć, że mam za sobą dzień bez mdłości! Nie wiem czy to taki jednorazowy prezent od Niebios czy nastapił przełom? Dziś stuknęło nam pełne 12 tygodni, i wiele osób mi mówiło, że to jest taka magiczna granica. Ale żeby aż tak? Z dnia na dzień jak ręką odjął? Oby
Podzielcie się, te, które już skończyły 12 tyg. a miałyście mdłości - też już minęły?
Stary 2012-10-27, 18:53   #3480
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może zapeszę, ale muszę Wam powiedzieć, że mam za sobą dzień bez mdłości! Nie wiem czy to taki jednorazowy prezent od Niebios czy nastapił przełom? Dziś stuknęło nam pełne 12 tygodni, i wiele osób mi mówiło, że to jest taka magiczna granica. Ale żeby aż tak? Z dnia na dzień jak ręką odjął? Oby
Podzielcie się, te, które już skończyły 12 tyg. a miałyście mdłości - też już minęły?
Mi minął 12sty i nie mam już dobrych parenaście dni żadnych niefajnych objawów ciąży(pozostały humorki )
Pytałam lekarza,czemu tak nagle, pstryk i jednego dnia nie miałam,potem znów nic i kolejny dzień nic..
Ja jak to ja zaczęłam się martwić :P
On mówi,że tak jest i mam się cieszyc.
Także pewnie masz juz po wszystkim gratuluję

ZUZIAK 7.05.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości