Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-27, 17:06   #541
ela_86
Wtajemniczenie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

co do rękawiczek to mój nawet nieźle, nie ściąga ich chociaż nie jest zvyt zadowolony jak mu je zakładam. Czapka musi być wiązana, bo inaczej ściąga. Na spacer to mu jeszcze założę, ale jak chcę mu w sklepie przymierzać to jest histeria w ogóle nie lubi się ubierać, taki jest śmieszny, bo jak widzi już, że biorę kurtkę, to robi niewinną minkę, widać, że ma plan w głowie wymyka się do drugiego pokoju i po minie widać, że naprawdę wierzy, że jak będzie stał cichutko przy krześle w drugim pokoju to go nie znajdę

tak samo jest teraz z inhalatorem, jak go widzi to ucieka...

agni jestes boska gość w dom cukier do szafy

Kolina witam i od razu gratuluję!!! ale masz super który tydzień, kiedy masz termin?

dziś u nas leje cały dzień :/ byłam rano po zakupy, zmarzłam, przemokłam, jeszcze jakiś debi..l mnie ochlapał przejeżdżając, buty przemokły... eh... wróciłam do domu, rozebrałam się i.... jakaż była moja rozpacz, gdy się okazało, że zapomniałam bułki tartej ;( trzeba było iść... eh...

a właśnie, skoro już widać pierwszy śnieg to taki porządny na pewno przyjdzie wcześniej niż w zeszłym roku, macie już sanki czy dopiero będziecie kupować? ja jeszcze się nie rozglądałam, ale chyba trzeba, żeby być gotowym

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-10-27 o 17:10
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 17:51   #542
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Ela ja mam sanki jeszcze po mnie. W zeszłym roku juz śmignęłyśm raz

A ja mam szał sprzątania

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 17:57   #543
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A ja mam szał sprzątania
Zaszczyć mnie i me domostwo swoją osobą . Ja nie mam takich napadów. Samego szału tak, ale szału sprzątania nie doświadczam .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 18:11   #544
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Potwierdzam co ela napisala, u nas leje i ziab. Bylam z Marysia w bawialni i jeszcze z jedna kolezanka i jej corka - panienki sie bawily swietnie, fot nie pstrykalam, bo jak to weekend dzieci od groma, i tych starszych bez rodzicow najwiecej i musialam pilnowac co by mi nikt Marysi nie stratowal autem, lub na zjezdzalni.

Wczesniej na obiadek zrobilam makaron z brokula i szynka a teraz w pierkaniku siedzi ciasto bananowe i murzynek a ja goszcze u was z Lechem Shandy AAAAA siorka z facetem nie przyjada, tamten sie rozchorowal ehh

Nie wiem co jutro z wyjazdem do Lichenia, bo jesli taka pogoda bedzie jak dzis to nie ma sensu. Za niedlugo mamy sie naradzic czy Lichen czy moze gdzies blizej nas - np Łagiewniki.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 18:51   #545
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Zaszczyć mnie i me domostwo swoją osobą . Ja nie mam takich napadów. Samego szału tak, ale szału sprzątania nie doświadczam .
ja tak mam raz na półtoraroku

Agatka jest już z nami
Stary 2012-10-27, 19:29   #546
Lili 83
Zakorzenienie

Patrzcie jakie fajne
Radkowi się podoba. Mi też

http://www.youtube.com/watch?v=IueAS...eature=related
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 19:33   #547
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Patrzcie jakie fajne
Radkowi się podoba. Mi też

http://www.youtube.com/watch?v=IueAS...eature=related
Całą płyta jest świetna.

Agatka jest już z nami
Stary 2012-10-27, 19:40   #548
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
a właśnie, skoro już widać pierwszy śnieg to taki porządny na pewno przyjdzie wcześniej niż w zeszłym roku, macie już sanki czy dopiero będziecie kupować? ja jeszcze się nie rozglądałam, ale chyba trzeba, żeby być gotowym
Kupiliśmy Julce juz zeszłej zimy-trochę przymusowo,ale to długa historia.
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A ja mam szał sprzątania
Ja już po szale
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Lechem Shandy
Jeszcze nie miałam okazji spróbować-może kiedyś...ale mam na niego smaka

P. w pracy na nocce, za oknem jak lało tak leje. Jula zajada jabłko i ogląda bajkę

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 21:01   #549
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Cytat:
Gratuluję ruchów!
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
O proszę który to tydzień?
Cytat:
Kolina witam i od razu gratuluję!!! ale masz super który
tydzień, kiedy masz termin?
dzięki
skończony 18
termin jakoś 23.03
Stary 2012-10-27, 21:02   #550
alibany
Rozeznanie

My sanek jeszcze nie mamy. Ale patrząc za okno chyba trzeba o nich intensywniej pomyśleć. Chciałabym takie z tą rączką do pchania.

Patik to nieciekawie z tą znajomą. Oby u Sary nic się nie wykluło, trzymam kciuki.
CO do twojeog pytania o ubiór, nie mam na szczęście ściśle okreslonego dresscodu co mnie bardzo cieszy. Musze zwyczajnie wbić się w kanon pracy biurowej. Zaraz poszperam w necie czy będzie coś z tego co póki co kupiłam. W skrócie w carry 2 spódniczki, jedna ołówkowa w odcieniu żółtomusztardowym http://allani.pl/zdjecie/242383
z czarnym pasem a reszta grafitowa http://allani.pl/zdjecie/242395 Kilka bluzek takich standardowych jednokolorowych pod żakiet fajne w housie dostałam i nie drogie.
Dwie tuniki z quiosque.
Spodnie z reserved http://www.reserved.com/pl/collectio...trousers/T8476 tylko kolor beżowy,
koszula http://www.reserved.com/pl/collectio...n/shirts/T7674
żakiet tyle, że czarny http://allani.pl/zdjecie/116291

Jeszcze brakuje mi zwykłej bialej koszuli, legginsy i rajtuzki...no i jeszcze kilka dodatków, paski, korale by ożywić ciuszki z poprzedniego wcielenia

Miała któraś z Was do czynienia z odbiorem przesyłki z paczkomatu InPost? Dostałam dzisiaj sms, że przesyłka czeka na mnie w X paczkoamcie pod określonym nr i kod dostępu. Tzn. że już w tej chwili jest do odbioru przez jakiś tam czas? Pytam, bo jak składałam zamówienie to bylo dostarczenie przesyłki 31.10 i nie wiem czy jutro specjalnie mam jechac po tę przesyłkę....

Pisze tego posta godzinę więc go lepiej skopiuje bo coś czuję, że mnie wyloguje jak zrobię "wyślij"
Edit: Wylogowało ale post się dodał

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-10-27 o 21:06
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 21:16   #551
iustyna1
Wtajemniczenie

alibany chyba 48h jest na odbiór paczki. sprawdz na ich stronie
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 21:32   #552
agni82
Zadomowienie

Cytat:

Wczesniej na obiadek zrobilam makaron z brokula i szynka a teraz w pierkaniku siedzi ciasto bananowe i murzynek a ja goszcze u was z Lechem Shandy AAAAA siorka z facetem nie przyjada, tamten sie rozchorowal ehh
.
a mówiłam herbatą poczestować, to byś się nie napracowała. następnym razem każ im przynieśc własny wrzątek na herbate
Cytat:
agni jestes boska.gość w dom, cukier do szafy.
o to to to
Cytat:

akurat siostra i jej facet zostali zaproszeni przez mojego TZ, wiec nie wypada, na slodko mam. Wczoraj jak przyjechali TZ ciotka i kuzynka, przywiozly ze soba ciasto i piwko. Ja tylko herbate zrobilam
widze że nauki nie poszły w las
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Tymek zobaczył snieg przez okno i ... zaczął dmuchać na niego Pół ranka spędził przy drzwiach balkonowych usiłując zdmuchnąć wszystkie spadające płatki
no i z jakim skutkiem?
do Londynu nie doleciało, to dobrze dmuchał
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Ja w nocy wymiotowałam i brzuch mnie bolał,
myślałam że jakaś wirusówka mnie dopadła,
ale siadło mi coś na żołądku...
Lepiej już?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 21:36   #553
alibany
Rozeznanie

Cytat:
alibany chyba 48h jest na odbiór paczki. sprawdz na ich stronie

Doczytałam już, są 3dni na odbiór. I skoro napisali sms, że przesyłka na mnie czeka to już tam jestczyli jutro muszę się po nią wybrać

Kolina ruchy fasolinki

Scio Ty masz szal sprzatania dziś, a ja od wczoraj mam szał na to by wywalić dywan za okno, tapczan z salonu, który wygląda jakby stado świń na nim jadło, czekam tylko na powrót męża i robię rewolucję!

A pajacowałam, pacynkowałam z ręczkawiczkami dzisiaj. Ani Lala nie mogła miec ich ubranych ani Ala oczywiście! Nie chcę jej zrażać więc nic na siłe, ale mam nadzieję, że keidyś zmarzną jej tka te paluchy, że sama przybiegnie i poprosi o rękawiczki

Słyszałyście o tym żłobku w St.Gd.? jakaś plaga a pewnie an tych dwóch przykładach sie ten problem nie kończy! powstało mnóstwo takich pseudoplacówek z racji wszelkich dofinansowań itd. a widac nie wiele ma to wspólnego z prawdziwym żłobkiem czy przedszkolem!

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-10-27 o 21:39
Stary 2012-10-27, 21:45   #554
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

isia-zapracowana bidulo jestesa mieszczkacie juz we Wrocławiu
Napisała ta co wita sie z pracy
My jeszcze na wsi...i na pewno zostajemy do grudnia,a co dalej
Plany ciagle sie zmieniaja W każdym razie od stycznia jestesmy wolne i chetne na wszystko

Cytat:

No co za babsztyl z Ciebie
Mam nadzieje, ze mnie dobrze zrozumiałas-dla mnie Ewik jest oczywiscie najpiekniejszym dzieckiem na swiecie-zdziwilo mnie, ze kuzynka nie krepowala sie powiedziec mi,ze bylo inaczej

Lepiliscie bałwana na sniegu? Macie juz kurtke?

A zmiany czasu sie boje...czuje,ze jutro zaczniemy zabawe o 5
Dajesz Tymkowi syrop na noc?

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Witam!

U nas ani deszczu, ani śniegu ale zimnica okropna. jak Wasze dzieci reagują na zmianę temperatury? Na grubsze wartswy ubrań, ciepłe czapy, próbowałyście zakładać rękawiczki chociaż w domu- jakie reakcje?
Jakby nie było z dnia an dzień zrobiło się z 15stopni 3...I Ala zdecydowanie tego nie lubi! Dzisiaj znowu na dworze jej się nie podobało, niby chciała iśc na osiedle na spacer, ale po kilku krokach już na ręce. Tak samo jak wczoraj.

A i nie wiem ilu kilogramowe lalki producent wózka zaleca w maksie, ale 11kg spokojnie uwiezie
moze spacer tez na wózku

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Niezła ta Twoja mamuska,tak zasuwac na nocki i z wnuczkiem szalec

Wyciagnelam ciuchy zimowe dla Ewki, nawet sie zastanawiam czy sobie plaszcza nie wyciagnac...wszystko zasypane sniegiem

Ewka jadła pierwszy raz grzanke z dżemem własciwie to wyrwała mi ja z rak-czegos takiego jeszcze nie widziałamwyssała dzem z chleba tak, jakby nigdy nic nie jadła. Cos jej spadło na podłoge i tez to zlizala A ja myślałam,ze jak jej nie daje nic słodkiego to nie bedzie chciala jesc

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Napisała ta co wita sie z pracy
My jeszcze na wsi...i na pewno zostajemy do grudnia,a co dalej
Plany ciagle sie zmieniaja W każdym razie od stycznia jestesmy wolne i chetne na wszystko

Mam nadzieje, ze mnie dobrze zrozumiałas-dla mnie Ewik jest oczywiscie najpiekniejszym dzieckiem na swiecie-zdziwilo mnie, ze kuzynka nie krepowala sie powiedziec mi,ze bylo inaczej

Lepiliscie bałwana na sniegu? Macie juz kurtke?

A zmiany czasu sie boje...czuje,ze jutro zaczniemy zabawe o 5
Dajesz Tymkowi syrop na noc?

moze spacer tez na wózku

Niezła ta Twoja mamuska,tak zasuwac na nocki i z wnuczkiem szalec

Wyciagnelam ciuchy zimowe dla Ewki, nawet sie zastanawiam czy sobie plaszcza nie wyciagnac...wszystko zasypane sniegiem

Ewka jadła pierwszy raz grzanke z dżemem własciwie to wyrwała mi ja z rak-czegos takiego jeszcze nie widziałamwyssała dzem z chleba tak, jakby nigdy nic nie jadła. Cos jej spadło na podłoge i tez to zlizala A ja myślałam,ze jak jej nie daje nic słodkiego to nie bedzie chciala jesc
AlibanySuper zakupy!Koszula cudo
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 21:49   #555
CrazyMachine
Zadomowienie

Witam w nowym watku
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 22:08   #556
jacieeeee
Wtajemniczenie

My juz po kinie. Dla mnie nowy Bond calkiem fajny. Nie nudzilam sie. Juz zapomnialam jak fajnie jest w kinie.
Dominik zasnal o 19 wiec na bank jutro bede miala pobudke o 5tej.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 22:15   #557
ela_86
Wtajemniczenie

oooo to Wy już w zeszłym roku "sankowałyście" ja muszę poszperać w necie...

mój maluch śpi dopiero jakieś pół godzinki...niby fajnie, może się później obudzi i zmiana czasu jakoś gładko przejdzie ale powód tego opóźnienia jest niefajny... dawałam mu antybiotyk i się porzygał.... i to tak ostro, bo zjadł chwilę wcześniej 250ml kaszy eh.... bidula moja
Stary 2012-10-27, 22:20   #558
Kajool
Zadomowienie

isiaok moj tez jest maniakiem slodyczy i tez nie dawalam, no ale coz, teraz to nawet miod by wypil. Serio, nawet probowal. Takze daje mu cos slodkiego, ale staram sie aby to bylo w miare zdrowe, np. nie ciaasteczko, ale ciasto przeze mnie upieczone. Ostatnio bylo to bananowe, wczesniej marchewkowe. A jutro ciastka owsiane. Takze na deser dostaje kawalek plus owoc.

WLasnie po raz enty wysprzatalam kuchnie. No masakra. Bylam dzisiaj na godzine na spacerze, ale tak wialo, ze nie wytrzymalam. Zalozylam Szymuli rekawiczki i bardzo mus ie podobaly, ale oczywiscie musial je pomoczyc :P
Stary 2012-10-27, 22:27   #559
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Aniu a kiedy kończysz naukę? Jak to jest z tymi stopniami ( w sensie kolejnymi etapami st. po mgr? )

dziewczyny, pytałam kiedyś, pewnie nie stosowałyście, ale zapytam jeszcze raz, może ktoś nie zauważył, a używał- chodzi mi o loxon 5% przeciw łysieniu. Zażywam od wczoraj, to wcierka - pewnie nie macie z nią doświadczeń ( od derma dostałam )
Marinko, kolejnym stopniem jest dr, następne 4 lata. Niby mam ostatni rok, ale nastawiam się na obronę najwcześniej za rok (jesień/zima '13), na pewno nie czerwiec.
Cytat:
hehe dzięki ale nie będę tak dziś włazić od razu z buciorami jak do siebie może od jutra
fajnie że się odważyłaś
Cytat:
Dziewczyny, a znacie buty DeiTex z Daichmana? Wczoraj byłam obejrzeć Elephanteny, ale był tylko jeden model, nieładny i twardy okropnie. Za to dużo tych stało. Są ładne i miękkie i wyglądają ok. Ale poczytałam opinie na forach i połowa mam zachwycona (że ciepłe i nie przemakają i że są porównywalne z Ecco), a połowa piszę, że nawet złotówki nie warte (bo przemiękają i noga w nich zawsze zimna). I zgłupiałam Macie doświadczenia?
doświadczenia nie mam, ale też mi wpadły w oko
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa zapomniałam - czuję ruchy fasolki
klask i:
Cytat:

a my po dość intensywnym dniu, z uczelni pojechaliśmy do Ikei, potem na Targi Książki, super było jak co roku, choć u mnie mają wielki minus - tysiące ludzi, ciasnota, a nikt nie pomyśli żeby solidną klimę zamontować. Skutek - duchota niemiłosierna,mimo chodzenia w samej koszulce można się ugotować.
Adaś gonił za paniami (zwiedzającymi), bezczelnie zachodząc drogę i zaczepiając głośnym śmiechem, do hostess na stoiskach puszczał oczka i całusy, wyłudzając tym sposobem baloniki, zabawki itp I to o dziwo, bo był śpiący bardzo, więc bałam się że będzie tylko płacz.
Kupiliśmy trochę książek i sobie, i małemu.
Pogoda paskudna, ale jak czytam o śniegu u Was to wierzyć mi się nie chce tu tylko deszcz.
Teraz dzieć usypia z tatą, od wczoraj mam spokój bo do TŻa przyklejony i nie pozwoli mu nawet do łazienki wyjść Mam nadzieję że przez zmianę czasu nie wstanie o 4...

Jutro mamy mieć gości...zgadnijcie kto chrzestny małego napisał smsa czy jesteśmy w domu bo się wybierają.... miałam chęć odpisać że nas nie ma, ale już trudno. choć prawdę mówiąc, nie wierzę że dojadą. Albo będzie za zimno, albo za mokro albo cokolwiek...zobaczymy jutro

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

słyszałyście? Kolejny przypadek...ciekawe ile jeszcze takich żłobków...

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

a, jeszcze jedno, w temacie portfeli nie pomogę, kupowałam TŻowi jakiś czas temu, ale miałam zamówiony o konkretnych wymiarach, więc nie patrzyłam na firmę

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 22:45   #560
brumek
Zakorzenienie

Wróciliśmy
Tymek jak zwykle był kochany i cudowny Piotruś, syn mojego brata, zrobił się już małym szatankiem, Tymek przy nim jest jak spokojny cielaczek Tamten o wszystko krzyczy, nie daje nic przy sobie zrobić, rzuca się, a ten mój taki łaskawy dla rodziców A, i jeszcze Piotruś wyrywa Tymkowi wszystkie zabawki. Myślałam, ze to w późniejszym wieku się zaczyna takie poczucie własności A on wyrywał wszystko, co nasz wziął do ręki.A ta bida tylko patrzyła i brała sobie następne

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Brumciu doświadczeniem tego nazwać nie można, bo jedynie mierzyłam je Lilce w sklepie..
Dokladnie ten model:
http://www.deichmann.com/DE/de/shop/...lter_brand_r=6

Wyglądały na fajne, zgrabne, lekkie itd. Ale Lili źle w nich chodziła, takie jakby sztywne były, potykała się itp. Takie "toporne" były.
Może akurat Tymusiowi będzie się w nich lepiej chodzić
Dziękuję. I masz świętą rację. Dziś na działce był też mój brat z synkiem i wczoraj kupili te Dei-tex'y. ROzmiar ten sam chłopaki mają. I zmierzyłam Tymciowi. Ładne, ąłdnie leżą i ... nie był w stanie w nich zrobić ani jednego kroku Normalnie stał jak wmurowany. One się w ogóle w śródstopiu nie zginają, może przez to. Jak z betonu...
A bratanek jeszcze nie chodzi, więc oni nawet nie wiedzieli, czy będą dobre. Będą mieli pewnie niemiłą niespodziankę, jak mu je włożą, gdy zacznie chodzić

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
My mielismy dziś jechać na Kinderkleider Markt ale tż będą chyba dłużej pracować więc też lipa chociaż z drugiej str sobie myśle... na co mi tyle tych rzeczy dla Lili Mamy już uwaga.. 10 kurtek na zime
Szalona!
Tymek ma jedną

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja w nocy wymiotowałam i brzuch mnie bolał,
myślałam że jakaś wirusówka mnie dopadła,
ale siadło mi coś na żołądku...
Bardzo Ci współczuję. to takie męczące

Cytat:
U nas ani deszczu, ani śniegu ale zimnica okropna. jak Wasze dzieci reagują na zmianę temperatury? Na grubsze wartswy ubrań, ciepłe czapy, próbowałyście zakładać rękawiczki chociaż w domu- jakie reakcje?
Ale Królowa na tronie Z parówą zamiast berła

Tymek rękawiczki miał raz - wczoraj. Był zachwycony. Cały spacer miał wyciągnięte przez siebie łapki i gapił się na nie oniemiały Ale podejrzewam, że niedługo, gdy zachwyt minie, może protestować...

Cytat:
Patik:
J- 23 nadaje
hej.
Chcę już wrócić na wątek!
Mnie też przywitała taka pogoda cudowna, i teraz ciągle pada deszcz.
Głowa mnie boli, na szczęscie już ogarnęłam dom, jeszcze obiad.
Też mam w planach wieczorem kino, ale tż coś mruczy i nie wiem czy pójdziemy.
Wczoraj byliśmy na szczepieniu. Teraz czekam.. i mam nadzieję że się nie doczekam żadnych powikłań.
Patik, my też chcemy Ile zostało? 10 dni? Rany
Oby nic po szczepieniu się nie stało. Dziś w bratem rozmawiałam. U nich mija 14 dzień i nic małemu nie było. Także niektóre dzieci zupełnie bezproblemowo to przechodzą

Cytat:
O jak cudownie!!!!!!!!!! Tak samo się cieszysz, jak z Dawidem? Tż też przeżywa?

Cytat:
Tymek to pewnie wogóle fochów nie bedzie strzelać, takie grzeczne z Niego dziecko
Spokojny jest, fakt i bardzo się cieszę. Ale w sumie mam nadzieję (nie wierzę że to napiszę ), ze trochę się w życiu pobuntuje Bo moim zdaniem jak ktoś się nie buntuje jako dziecko i młody człowiek, to jakieś głębsze problemy za tym stoją...

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj po 13 skończyłam zajęcia, ale jutro od 8 15 do 20 20 i nie ma zmiłuj
Bardzo lubiłam swoje studia, ale szaleję ze szczęścia że to już dawno za mną i nie muszę sobie tym głowy zawracać

Cytat:
Ja chyba kupię na Mikołajki... I mam nadzieję, ze wcześniej śniegu nie będzie (ten dzisiejszy że się stopi i do grudnia będzie spokój )
Stary 2012-10-27, 22:46   #561
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
CO do twojeog pytania o ubiór, nie mam na szczęście ściśle okreslonego dresscodu co mnie bardzo cieszy. Musze zwyczajnie wbić się w kanon pracy biurowej. Zaraz poszperam w necie czy będzie coś z tego co póki co kupiłam. W skrócie w carry 2 spódniczki, jedna ołówkowa w odcieniu żółtomusztardowym http://allani.pl/zdjecie/242383
z czarnym pasem a reszta grafitowa http://allani.pl/zdjecie/242395 Kilka bluzek takich standardowych jednokolorowych pod żakiet fajne w housie dostałam i nie drogie.
Dwie tuniki z quiosque.
Spodnie z reserved http://www.reserved.com/pl/collectio...trousers/T8476 tylko kolor beżowy,

Miała któraś z Was do czynienia z odbiorem przesyłki z paczkomatu InPost? Dostałam dzisiaj sms, że przesyłka czeka na mnie w X paczkoamcie pod określonym nr i kod dostępu. Tzn. że już w tej chwili jest do odbioru przez jakiś tam czas? Pytam, bo jak składałam zamówienie to bylo dostarczenie przesyłki 31.10 i nie wiem czy jutro specjalnie mam jechac po tę przesyłkę....
Spodnie, koszula dzinsowa i żakiet - genialne!!! Aż mi się zachciało mieć gdzie takie założyć Ale szybko mi przeszło, bo póki co wolę gnicie w domu z moim Pszczołem
A do paczkomatów zamawiam często. Jeśli w sms-ie napisane, że czeka, tzn. że już możesz po nią jechać. Czeka zdaje się 3 dni, a potem zabierają ją i odsyłają do nadawcy. W każdym razie na pewno już jest.

Cytat:
no i z jakim skutkiem?
do Londynu nie doleciało, to dobrze dmuchał
No to jednak źle, bo on właśnie w Waszą stronę dmuchał

Cytat:
Doczytałam już, są 3dni na odbiór. I skoro napisali sms, że przesyłka na mnie czeka to już tam jestczyli jutro muszę się po nią wybrać
A, widzę, że już sobie poradziłaś

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
- Mam nadzieje, ze mnie dobrze zrozumiałas-dla mnie Ewik jest oczywiscie najpiekniejszym dzieckiem na swiecie-zdziwilo mnie, ze kuzynka nie krepowala sie powiedziec mi,ze bylo inaczej
- A zmiany czasu sie boje...czuje,ze jutro zaczniemy zabawe o 5
- Dajesz Tymkowi syrop na noc?
- A to źle zrozumiałam, fakt. To w takim razie kuzynka ma ode mnie w zęby
- JA położyłam Tymcia pół godziny później i jutro mu wszystko też o pół godziny poprzestawiam. A pojutrze już wszystko wg nowego czasu
- Wczoraj dałam.

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Witam w nowym watku
A to ci refleks
Witaj zgubo
Stary 2012-10-27, 22:49   #562
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a znacie buty DeiTex z Daichmana? Wczoraj byłam obejrzeć Elephanteny, ale był tylko jeden model, nieładny i twardy okropnie. Za to dużo tych stało. Są ładne i miękkie i wyglądają ok. Ale poczytałam opinie na forach i połowa mam zachwycona (że ciepłe i nie przemakają i że są porównywalne z Ecco), a połowa piszę, że nawet złotówki nie warte (bo przemiękają i noga w nich zawsze zimna). I zgłupiałam Macie doświadczenia?
Niestety nie pomogę, pierwszy raz słyszę o tej firmie.

Cytat:
A i nie wiem ilu kilogramowe lalki producent wózka zaleca w maksie, ale 11kg spokojnie uwiezie
Widać Ala sama musiała sprawdzić
Cytat:
Aaaa super!! Zazdroszczę

Cytat:
Też bym chciała mieć takie relacje ze swoim bratem
Nie dogadujecie się z bratem?

Wiecie, że Dominik jeszcze nie śpi? Szaleje po całym mieszkaniu, maaatko jakie on ma pomysły
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 23:26   #563
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Wróciliśmy
Tymek jak zwykle był kochany i cudowny Piotruś, syn mojego brata, zrobił się już małym szatankiem, Tymek przy nim jest jak spokojny cielaczek Tamten o wszystko krzyczy, nie daje nic przy sobie zrobić, rzuca się, a ten mój taki łaskawy dla rodziców A, i jeszcze Piotruś wyrywa Tymkowi wszystkie zabawki. Myślałam, ze to w późniejszym wieku się zaczyna takie poczucie własności A on wyrywał wszystko, co nasz wziął do ręki.A ta bida tylko patrzyła i brała sobie następne

Dziękuję. I masz świętą rację. Dziś na działce był też mój brat z synkiem i wczoraj kupili te Dei-tex'y. ROzmiar ten sam chłopaki mają. I zmierzyłam Tymciowi. Ładne, ąłdnie leżą i ... nie był w stanie w nich zrobić ani jednego kroku Normalnie stał jak wmurowany. One się w ogóle w śródstopiu nie zginają, może przez to. Jak z betonu...
A bratanek jeszcze nie chodzi, więc oni nawet nie wiedzieli, czy będą dobre. Będą mieli pewnie niemiłą niespodziankę, jak mu je włożą, gdy zacznie chodzić

)
Witam!

My tez niedawno wrocilismy od moich rodziców. Bylo bardzo milo, Borysek wyszalał sie z moja mama- ile to moje dziecko ma w sobie radosci, wystarczyły 2 fotele-chodzil z jednego do drugiego, moja mama mowila "bach," on lapkami stukal w fotel i zacieszał sie niemożliwie, jeszcze go takiego nie widzialam.
Byly tez fochy, jak nie chcialam mu dac 2 kawalka ciasta(moja babci upiekla pyszna szarlotke-oczywiscie z jablek ogrodowych), ryk byl straszny, jak on juz wymusza!
Bylismy tez w Niemczech, nie planowalismy wczesniej, ale tata nas wyciagnal, bo potrzebował mąke(taka specjalna) do chleba(niedawno kupil taka maszyne i piecze chleb, a maka w Niemczech jest duzo tansza niz w Polsce).Obok Kauflandu jest Family i tu przypomniala mi sie Agulabaar(ta 50% znizka), weszlam wiec i kupilam Boryskowi sliczna czapke i szalik, ale nie na przecenie, bo nic ciekawego juz nie bylo.Bardzo ladne rzeczy tam maja.

Moj Borysek tez nalezy do tych dzieci , co wszystko zabieraja innym, a jak maja pilke to juz nie ma opcji aby on nie podlecial i nie wyrwal, takze ciesz sie Brumku ze masz takie ugodowe dziecko, mi to czasami glupio jest, ale tlumacze sobie ze to tylko malutkie dziecko.

Jutro tez mamy dzien pod znakiem wyjazdu, tesciowa jest w szpitalu i jedziemy ja odwiedzić.

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
My sanek jeszcze nie mamy. Ale patrząc za okno chyba trzeba o nich intensywniej pomyśleć. Chciałabym takie z tą rączką do pchania.

Patik to nieciekawie z tą znajomą. Oby u Sary nic się nie wykluło, trzymam kciuki.
Dwie tuniki z quiosque.

Jeszcze brakuje mi zwykłej bialej koszuli, legginsy i rajtuzki...no i jeszcze kilka dodatków, paski, korale by ożywić ciuszki z poprzedniego wcielenia

Pisze tego posta godzinę więc go lepiej skopiuje bo coś czuję, że mnie wyloguje jak zrobię "wyślij"
Edit: Wylogowało ale post się dodał
Sliczne te rzeczy kupilas, a najbardziej ta koszula przypadla mi do gustu ,ostatnio kupiłam sobie w Carrym granatowa kurtke, szlik i czapke koloru szmaragdowego-i wszystko 50% przecenione, lubie ten sklep za to
Ja czesto w paczkomatach odbieram, fajna ta opcje.

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-10-27 o 23:34
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 00:08   #564
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Witam!

My dzis u tescia na imieninach. Jeszcze siedza na dole, a ja sie juz wymiksowalam. Antos padl dzisiaj bardzo szybko, niby o stalej dla siebie porze, ale jakis byl wymeczony dzisiaj (w drodze tutaj niestety wymiotowal, bo byly korki, potem jechalismy objazdem... normalnie 40 minut, dzis 1,5 h!) Obstawiam, ze jutro wstanie wczesniej, wiec i ja musze sie wyspac.

Tak Was szybciutko przelecialam:

Zanetka a @ jest? Moze to ciaza?
Borysek, Ewoludek i Ala cudni
Kolina gratulacje ruchow!
Brumek ja te buty znam tylko z polki sklepowej.
Patik oby po szczepieniu nic sie nie dzialo!
Justyna ja mam i polecam Witcheny. Swoj mam juz 8 lat!
Kajool i Agula oj przykro z tymi Waszymi przerwami swiatecznymi.

Wiecej nie pamietam...

Dobranoc.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 00:23   #565
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam
agni TZ rodzina wie ze u nas bez zapowiedzi nic nie ma, ciasta pieklam na jutrzejszy wyjazd EDIT: dziesiejszy.

No wiec tak, Marysia wyladowala u mojej mamy i po godzinie mama dzwoni ze ma katar spoko mowie bez paniki. Zrobilam te ciasta, pojechalismy na godzinke do znajomych, pisze kolo 21 jak Marysia - katar sie nasilil i nie chce spac. Wrocilismy do domu i poszlismy do szwagierki, ale mnie juz martwilo to wszystko. Jeszcze rodzinka TZ ze jak taka pogoda to oni do Liechenia nie jada tylko do Lagiwenik, ja mowie ze w Łagiewnikach to ja bylam i nie jade, tym bardziej ze mala zakatarzona, to ja jutro poinhaluje. I pidze kolo 22 do mamy jak mala, katar nadal spac niet. Wiec spakowalam inhalator, sol fizjologiczna i katarek. No i tak inhalowac sie chciala o dziwo, za to spac nie. Do 23.30 sie z nia bujalam u mamy i spania nie bylo (Marysia nie ma tam lozeczka, tylko spala do tej pory na wersalce, ale ze to bylo dawno, a teraz sztuke chodzenia ma opanowana do perfekcji, wiec ucieka i juz)I co zapakowalam dziecko w samochod i do domu - mialam nadzieje (naiwna jestem) ze usnie po drodze, ale gdzie tam. W domu sie tez rozbrykala, TZ ja wlasnie usypia i nie slysze jej czyli usnelo moje dziecko. Wiec ide i ja spac.

brumku moja tez jest ugodowa, jak jej cos zabieraja, to stoi i bierze nastepna rzecz, czasem jak sie uprze na cos, to wystawi raczke zeby jej ktos oddal ta rzecz, ale nie podejdzie i nie wyrwie. Mysle ze z czasem sie to zmieni.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 00:47   #566
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Jutro mamy mieć gości...zgadnijcie kto chrzestny małego napisał smsa czy jesteśmy w domu bo się wybierają.... miałam chęć odpisać że nas nie ma, ale już trudno. choć prawdę mówiąc, nie wierzę że dojadą. Albo będzie za zimno, albo za mokro albo cokolwiek...zobaczymy jutro
O, dobry wujcio sobie przypomniał Ciekawe...

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Byly tez fochy, jak nie chcialam mu dac 2 kawalka ciasta(moja babci upiekla pyszna szarlotke-oczywiscie z jablek ogrodowych), ryk byl straszny, jak on juz wymusza!

Moj Borysek tez nalezy do tych dzieci , co wszystko zabieraja innym, a jak maja pilke to juz nie ma opcji aby on nie podlecial i nie wyrwal, takze ciesz sie Brumku ze masz takie ugodowe dziecko, mi to czasami glupio jest, ale tlumacze sobie ze to tylko malutkie dziecko.
Proszę, jaki łasuch z Boryska
A to mnie zdzwiłaś, bo myślałam, ze w tym wieku się jeszcze nie interesują zabieraniem zabawek. A widocznie to moje, to taka wyjątkowa gapcia

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
My dzis u tescia na imieninach. Jeszcze siedza na dole, a ja sie juz wymiksowalam. Antos padl dzisiaj bardzo szybko, niby o stalej dla siebie porze, ale jakis byl wymeczony dzisiaj (w drodze tutaj niestety wymiotowal, bo byly korki, potem jechalismy objazdem... normalnie 40 minut, dzis 1,5 h!) Obstawiam, ze jutro wstanie wczesniej, wiec i ja musze sie wyspac.
Ojej, biedny Antoś To coś jak choroba lokomocyjna?

Cytat:
No wiec tak, Marysia wyladowala u mojej mamy i po godzinie mama dzwoni ze ma katar spoko mowie bez paniki. Zrobilam te ciasta, pojechalismy na godzinke do znajomych, pisze kolo 21 jak Marysia - katar sie nasilil i nie chce spac.
O nie, byle by się nie rozwinęło! DOść już się mała Mary nachorowała...
Stary 2012-10-28, 03:01   #567
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Nadrobilam polowe dnia

Tz został na noc u kolegi a ja Spędziłam z koleżanka babski wieczór. Leze juz w łóżeczku i nadaje do was. Dzis w nocy mam caaaale nasze loże i koldre dla siebie o ile ta Mala paskuda mi sie nad ranem nie przyplacze do łóżka.

Oliweczko, tak Tz był sam w kinie.

Zmykam spać ...
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 06:45   #568
Lili 83
Zakorzenienie

Dewik mój Radek jest taki sam jak Borys
Wszystko zabiera dzieciom.
Głupio mi strasznie, często wszystkich za niego przepraszam
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 07:17   #569
jacieeeee
Wtajemniczenie

Hej Babolki.
Dominik wstal o 6.10 nowego czasu, wiec nie bylo tragedii.
Kurcze mam ochote sie wybrac na zakupy, ale wlasnie dla siebie. Przydaloby mi sie pare nowych rzeczy. W cubusie jest jeszcze dzis -30%, ale nie ma jak jechac. Dominika nie chce nigdzie ciagac, bo jest oslabiony. Szkoda, jemu pewnie tez cos bym wybrala
Lekarka polecila mi na odpornosc probiotyk biogaia albo lak id L. Sama nie wiem. Tran jakos ja nie przekonal.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 07:26   #570
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dewik mój Radek jest taki sam jak Borys
Wszystko zabiera dzieciom.
Głupio mi strasznie, często wszystkich za niego przepraszam
Przestań, dlaczego ma Ci być głupio. Z obserwacji widać, że to wiekszości dzieci tyczy. Dla mnie taki przejaw jest bardziej pozytywny bo może w przyszłości dzieć nie da sobie w kasze dmuchać?
To tylko małe brumiatko jest takim idealnym i ugodowym dzieckiem

Eve szkoda Maryś, by znowu nic się u niej nie rozwinęło.

Ddewik ja też lubię Carry, ale zaglądam tma dopiero jak są obniżki, bo ceny wyjściowe za bluzki sweterki czasami są kosmiczne. teraz te spódniczki kupiłam za ok 50zł jedna, bluzka też grubo po obniżce, jeszcze na kilka rzeczy się tam czaję, ale muszę poczekać aż potwierdzą Tżtowi kwotę na wystawienie faktury

U nas noc standardowa niestety przez zmianę czasu pobudka o 6 a nie o 7. Ciekawe czy się przestawi na tą 7 z powrotem czy już 6ta zostanie....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości