Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-28, 10:34   #3541
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,

tak się martwiłam tym usg genetycznym, a zupełnie niepotrzebnie, wszystko jest ok. NT wyszła 1,84, wszystko jest na miejscu tak jak trzeba, ma już ponad 6cm No i oczywiście foteczka
ale ślicznyy mały człowieczek ja w iatek bede miala taka fotke))
super ze wszystko dobrze
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 10:37   #3542
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Kurde laski która jest faktycznie godzina??? Nie było przestawiania zegarków??? Ja wczoraj przestawiłam sobie o godzine do tyłu z 22 na 21 bo w nocy by mi się nie chciało wstawać. Więc według mojego zegarka po przestawieniu jest teraz 8:06, a w necie wszędzie pokazują 9:06!!!
Może telefon się sam przestawił

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Ja pierdzieleeeeeee, nie słuchajcie mnie z rana błagam bo gadam jak potłuczona
Ja durna istota przestawiłam sobie wczoraj zegarek normalnie godzine do tyłu i happy poszłam spać, a moja komórka dodatkowo automatycznie sama się przestawiła też
I tym samym zegarek zamiast godzine do tyłu to miałam o 2 do tyłu ahahah
A więc wszystko już gra i wiem która godzina
No właaaaśnie
Ja mojego nie ruszałam bo przestawia się sam
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Witam się niedzielnie
I zabieram się do nauki - we wtorek już obrona, a jeszcze nic nie zrobiłam, mam nadzieję, że dziś to ogarnę
U nas wczoraj CAŁY dzień LAŁO, całusieńki, okropna pogoda. Za to dziś przyprószyło śniegiem i od razu jakoś pogodniej się zrobiło. Wczoraj po pracy byliśmy na budowie zobaczyć skończone tynki, i na razie zamykamy budowę w tym roku. Domek wygląda już pięknie , a z dalszą pracą ruszymy dopiero od wiosny, jeśli uda nam się zgromadzić wyznaczone fundusze... chyba, że szybko sprzedamy działkę, którą dostaliśmy od rodziców

Miłej i spokojnej niedzieli Wam życzę
No to ucz się, ucz Zazdroszczę domku

Cytat:
Hej Dziewczyny,

tak się martwiłam tym usg genetycznym, a zupełnie niepotrzebnie, wszystko jest ok. NT wyszła 1,84, wszystko jest na miejscu tak jak trzeba, ma już ponad 6cm No i oczywiście foteczka
Super, gratulacje
Maluszek piękny

Dzień dobry

U nas śnieg
28102012261 (640x480).jpg

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 10:37   #3543
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hej, dawno nie pisałam i na długo zniknęłam, ale nie nadązam za wami

poza tym, przez tydzień leżałam na ginekologii, miałam duże krwawienie, bałam się, ze stało się najgorsze.... ale kryzys minął. Był to wg lekarzy na oddziale krwiak, a wg mojego nowego lekarza prowadzącego wina łożyska, które niestety mam umiejscowione bardzo niekorzystnie, na przedniej ścianie macicy i schodzące w dół. Dotyka prawie szyjki dlatego powinnam leżeć. Ale to niestety niemożliwe. Boję się o kruszynkę ale staram się być dobrej myśli. Ciągle jednak coś mnie boli. Jutro mam usg prenatalne i już się nie mogę doczekać

pozdrawiam wam wszytkie ciężarówki i postaram się częściej zaglądać.
o jej to nieciekawie , ale najwazniejsze ze juz dobrze i kryzys minął , wiem ze ciezko lezec , rozumiem, u mnie tez by bylo z tym ciezko ale trzymam kciuki...a i czekamy na fotke jutro z prenatalnych
Stary 2012-10-28, 10:39   #3544
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

poza tym, przez tydzień leżałam na ginekologii, miałam duże krwawienie, bałam się, ze stało się najgorsze.... ale kryzys minął. Był to wg lekarzy na oddziale krwiak, a wg mojego nowego lekarza prowadzącego wina łożyska, które niestety mam umiejscowione bardzo niekorzystnie, na przedniej ścianie macicy i schodzące w dół. Dotyka prawie szyjki dlatego powinnam leżeć. Ale to niestety niemożliwe. Boję się o kruszynkę ale staram się być dobrej myśli. Ciągle jednak coś mnie boli. Jutro mam usg prenatalne i już się nie mogę doczekać

Oj bidulo, uważaj na siebie i maluszka

Stary 2012-10-28, 10:40   #3545
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się niedzielnie
I zabieram się do nauki - we wtorek już obrona, a jeszcze nic nie zrobiłam, mam nadzieję, że dziś to ogarnę
U nas wczoraj CAŁY dzień LAŁO, całusieńki, okropna pogoda. Za to dziś przyprószyło śniegiem i od razu jakoś pogodniej się zrobiło. Wczoraj po pracy byliśmy na budowie zobaczyć skończone tynki, i na razie zamykamy budowę w tym roku. Domek wygląda już pięknie , a z dalszą pracą ruszymy dopiero od wiosny, jeśli uda nam się zgromadzić wyznaczone fundusze... chyba, że szybko sprzedamy działkę, którą dostaliśmy od rodziców

No to trzymam kciuki za wtorek! No i oczywiście z a budowę. Kiedy planujecie ją zakończyć?

Cytat:
Hej Dziewczyny,

Kinguś! Super Ja będę miała moje jutro. Dzieciątko będzie mieć 12t2d ale ostatni było mniejsze o 5 dni, więc zobaczymy jak to teraz będzie. A to to jest NT?

Cytat:

Mertropolitan, cieszę się, że wróciłaś do nas. Oszczędzaj się na tyle na ile możesz. Sporo nas jutro idzie na to USG Ja niestety dopiero na 18, ale spoko, ważne, że to już jutro
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 10:46   #3546
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Ja już na nogach obudził mnie tel a teraz nie usnę bo mam mdłości. Śmierdzi mi wszystko co możliwe,
Ale i tak kocham maluszka
mnie dzisiaj też wszystko pociąga nie wiem czy to przez ciąże czy tak o (bo wcześniej przed ciążą miewałam takie dni). Okropne uczucie! Mam nadzieje że zaraz minie. A zaczęło się od śmierdzącej kaszy którą jadł TŻ

Atena każdy ma czasami taki okres że forum jest be. I w ogóle nic się nie chce. Wracaj szybko do nas
też byłam tydzień u mamusi, nie ma to jak w rodzinnym domku

colorblue ja też rano zgłupiałam bo właśnie myśleliśmy że tel się przestawią a się nie przestawiły A TŻ myślał że ja przestawiłam ten na ścianie a ja myślałam że on. Dopiero jak włączył kompa to się wyjaśniło

pawie oczko
a duży budujecie domek? strasznie bym chciała mieszkać w domu. Ale to jest raczej niemożliwe. Chyba że znów się wprowadzimy to ciotki TŻta

banka co do cukru zależy jakie są normy u Ciebie w lab. U mnie cukier jest ok w przedziale 70-100.

Kinga aż mi się łezka zakręciła jak zobaczyłam Twoje USG

Boję się iść dziś do gina. Mam złe przeczucie TŻ mówi że sobie wkręcam i mam nadzieję że to tylko moje fanaberie.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Mertropolitan dlaczego to jest niemożliwe żebyś leżała?
Dobrze że wszystko ok się skończyło.
Stary 2012-10-28, 10:46   #3547
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny,

Super Gratuluję

A ja dziś z tatą i bratem jadę na obiad do babci W końcu jakieś pyszności zjem. TŻ niestety w pracy.
Łaaa jeszcze tylko dziś, jutro i wizyta
I mamy piękny puszysty śnieg. Mój stary pies nie może się go najeść Co roku zjada takie ilości śniegu, że szkoda gadać

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 10:55   #3548
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

sharpnowaja czemu masz złe przeczucie????
wmawiasz sobie pewnie ze cos nie halo tak jak ja....;(
Goffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 10:56   #3549
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
mnie dzisiaj też wszystko pociąga nie wiem czy to przez ciąże czy tak o (bo wcześniej przed ciążą miewałam takie dni). Okropne uczucie! Mam nadzieje że zaraz minie. A zaczęło się od śmierdzącej kaszy którą jadł TŻ

Atena każdy ma czasami taki okres że forum jest be. I w ogóle nic się nie chce. Wracaj szybko do nas
też byłam tydzień u mamusi, nie ma to jak w rodzinnym domku

colorblue ja też rano zgłupiałam bo właśnie myśleliśmy że tel się przestawią a się nie przestawiły A TŻ myślał że ja przestawiłam ten na ścianie a ja myślałam że on. Dopiero jak włączył kompa to się wyjaśniło

pawie oczko
a duży budujecie domek? strasznie bym chciała mieszkać w domu. Ale to jest raczej niemożliwe. Chyba że znów się wprowadzimy to ciotki TŻta

banka co do cukru zależy jakie są normy u Ciebie w lab. U mnie cukier jest ok w przedziale 70-100.

Kinga aż mi się łezka zakręciła jak zobaczyłam Twoje USG

Boję się iść dziś do gina. Mam złe przeczucie TŻ mówi że sobie wkręcam i mam nadzieję że to tylko moje fanaberie.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Mertropolitan dlaczego to jest niemożliwe żebyś leżała?
Dobrze że wszystko ok się skończyło.
mysle ze normy w kazdym labolatorium moga byc rozne , a wynik kazdy taki sam , pewnie lekarze maja swoje jakies uznane , i wiedza kiedy cos nie tak a i dla ciezarnych chyba sa inne tez , dowiem sie 5 listopada juz niedlugo

a co do smrodow to fakt wszystkie zapachy zaostrzone , musimy sie chyba przyzwyczaic))
Stary 2012-10-28, 10:56   #3550
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Hej Dziewczyny,

super! jaki wielkolud

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Może telefon się sam przestawił

No właaaaśnie
Ja mojego nie ruszałam bo przestawia się sam

Super, gratulacje
Maluszek piękny

Dzień dobry

U nas śnieg
Załącznik 4950817
snieg super!u nas nic sięnie ostało

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Super Gratuluję

A ja dziś z tatą i bratem jadę na obiad do babci W końcu jakieś pyszności zjem. TŻ niestety w pracy.
Łaaa jeszcze tylko dziś, jutro i wizyta
I mamy piękny puszysty śnieg. Mój stary pies nie może się go najeść Co roku zjada takie ilości śniegu, że szkoda gadać
wszystkie psy wcinają śnieg smacznego babcienego obiadku

wstałam chora,dziś dzień spędzę w wyrku,wczoraj jednak się załatwiłam musi mi do jutra przyjść...

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 11:05   #3551
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
gratulacje i pozazdrościc
za obrone kciukasy
podziękować

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Hej Dziewczyny,

No i super, że wszystko dobrze Oby tak dalej

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Załącznik 4950817
Dzięki Kiepsko mi wychodzi.. bo coś słabo się dziś czuje, na dodatek latam co 20 minut na siku albo coś zjeść ehhhhh chce już być po

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No to trzymam kciuki za wtorek! No i oczywiście z a budowę. Kiedy planujecie ją zakończyć?
Dzięki Kciuki się przydadzą, bo dopiero zaczynam orientować się jak dużo jeszcze nie wiem Planujemy wprowadzić się latem, max. na jesieni w 2013. Wszystko zależy od funduszy, ale już nie mogę doczekać się mieszkania w nowym domu
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 11:08   #3552
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Kiepsko mi wychodzi.. bo coś słabo się dziś czuje, na dodatek latam co 20 minut na siku albo coś zjeść ehhhhh chce już być po
Zobaczysz, we wtorek będziesz świętowała piąteczkę!

Stary 2012-10-28, 11:09   #3553
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
pawie oczko[/B] a duży budujecie domek? strasznie bym chciała mieszkać w domu. Ale to jest raczej niemożliwe. Chyba że znów się wprowadzimy to ciotki TŻta
Dla nas średni, właściwie w sam raz Choć jedni mówią, że duży, drudzy, że mały.. ale ten projekt tak nam się spodobał,że nie chcieliśmy już żadnego innego...... Dom ma 170m+garaż.
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 11:11   #3554
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Jeżeli do nauki słówek to polecam Profesora Henrego. Tam sobie wybierasz słówka jakie chcesz się nauczyć potem są różne ćwiczenia, powtórki. Mi się bardzo podobał.
potwierdzam, fajny program

Cytat:
Hej Dziewczyny,

super

witam porannie, już się zdążyłam z Mężem pokłócić jestem okropnym śpiochem i on o tym wie, normalnie wstaje teraz koło 11, ale mam problemy ze spaniem w nocy, a wczoraj już od 9 hałasował, wypakowywał zakupy itp. no ok, zdarza się. ale dziś umawialiśmy się że śpię do 11 grzecznie i potem mnie budzi a ten od godziny robi pranie, sprząta, hałasuje tak, że umarłego by obudził wiem, że późno jest, że jestem śpioch, ale przykro mi że ma gdzieś moje uczucia, potem mamy trzy godziny na sprzątanie, zanim goście przyjadą, to nie, musi teraz ... a doskonale wie że najgorszą zbrodnią jest obudzić mnie rano z takiego powodu, mam potem humor do d ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 11:12   #3555
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się niedzielnie

Trzymam kciuki za obronę!

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 11:17   #3556
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Goffka Pokaż wiadomość
sharpnowaja czemu masz złe przeczucie????
wmawiasz sobie pewnie ze cos nie halo tak jak ja....;(
bo miałam te dziwne bóle brzucha i skurcze a teraz znów nic nie czuję.
Ale strasznie bym chciała żeby było dobrze. Trzymajcie za mnie wieczorem kciuki.

pawie oczko dla mnie taki domek też byłby w sam raz. W sumie bardzo dużo zależy od rozmieszczenia pomieszczeń.

vil mój TŻcik też rano mył podłogę i sprzątał łazienkę (od piątku się do tego zabierał). Też mnie obudził ale stwierdziłam że jak sprząta to nic nie będę gadać no i herbatkę z miodzikiem dostałam do łóżka
Ale wiem co to znaczy jak ktoś Cię obudzi rano a chcesz sobie pospać, ja mam wtedy ochotę pozabijać.
Stary 2012-10-28, 11:23   #3557
Al_ajka
Przyczajenie

Colorblue to moje pierwsze forum, więc jeszcze się nie zorientowałam jak jest w weekendy ale faktycznie od razu poznać

Vil84 współczuję plamień
Sałatka kusząca

MysiaMysz masz dziś rocznicę ślubu? Gratulacje

Colorblue uśmiałam się z Twojego przestawiania zegarków

Kinga_20 ale masz pięknego dzidziusia

Pawie_oczko trzymam kciuki za obronę

xxJusstii ale was zasypało

Sharpnowaja odrzuć od siebie te złe przeczucia, będzie dobrze

Ja wczoraj zrobiłam sobie małe spa, wypielęgnowałam całe ciało a mój Ukochany wrócił pijany i zrobił awanturę Tak go kocham a on mnie czasem traktuje okropnie
idę do moich rodziców dziś, zostawię go samego
Al_ajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 11:25   #3558
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Al_ajka Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zrobiłam sobie małe spa, wypielęgnowałam całe ciało a mój Ukochany wrócił pijany i zrobił awanturę Tak go kocham a on mnie czasem traktuje okropnie
a dziś pewnie nic nie pamięta
o coś konkretnego zrobił awanturę?
współczuję i przytulam mocno
Stary 2012-10-28, 11:27   #3559
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

jak to?! o coś konkretnego? nie znoszę pijanych ludzi

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-28, 11:28   #3560
vil84
Wtajemniczenie

u nas jest ten problem że mój Mąż ma strasznie wybuchowy charakter i nie można mu nic powiedzieć, bo od razu awantura wczoraj przy obiedzie podnosiłam talerz i mi spadł ziemniak, a starał się przy układaniu, ozdobił sałatą itp, no i od razu wrzask "no kur ...!" a u mnie w domu raczej się tak nikt nie zachowywał, nie pozwalam sobie na takie zachowanie, wzięłam talerz i poszłam na kanapę. i dziś też, najpierw grzecznie zwróciłam uwagę, że mógłby z tym poczekać, i od razu awantura bo jak śmiałam skrytykować ... ehhh gdyby nie to że poza tym jest cudownym facetem to byśmy się pozabijali dawno

Al_ajka o co awantura ?

ja się też zastanawiam, czy nie pojechać potem z mamą do domu, jak będzie wracać od nas do Gliwic...

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-10-28 o 11:31
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 11:32   #3561
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Al_ajka co Ty mówisz?? Mam nadzieję, że się opamięta

Stary 2012-10-28, 11:34   #3562
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
u nas jest ten problem że mój Mąż ma strasznie wybuchowy charakter i nie można mu nic powiedzieć, bo od razu awantura wczoraj przy obiedzie podnosiłam talerz i mi spadł ziemniak, a starał się przy układaniu, ozdobił sałatą itp, no i od razu wrzask "no kur ...!" a u mnie w domu raczej się tak nikt nie zachowywał, nie pozwalam sobie na takie zachowanie, wzięłam talerz i poszłam na kanapę. i dziś też, najpierw grzecznie zwróciłam uwagę, że mógłby z tym poczekać, i od razu awantura bo jak śmiałam skrytykować ... ehhh gdyby nie to że poza tym jest cudownym facetem to byśmy się pozabijali dawno

Al_ajka o co awantura ?

ja się też zastanawiam, czy nie pojechać potem z mamą do domu, jak będzie wracać od nas do Gliwic...
mój tż również charakterny typ i nigdy,nigdy nie przeprosi, jak dziecko a nie jak dorosły facet..
Najgorsze,że w kłótni potrafi powiedzieć tak podłe rzeczy, że szok..
I nawet na malusieńka uwagę reaguje tragicznie. trzeba się przyzwyczaić..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-28, 11:38   #3563
Al_ajka
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny
Przyszedł, odgrzewał sobie jedzenie i strasznie hałasował no to wstałam i poprosiłam go, żeby był ciszej bo dopiero kiepsko się czuję i chciałabym się wyspać. No to mi powiedział (a raczej wykrzyczał), że nie będę mu mówiła co ma robić w swoim mieszkaniu i jak mi się nie podoba to mogę się wyprowadzić ale żebym nie myślała, że będzie na dziecko płacił
No bo to jest jego mieszkanie i on je utrzymuje, ja niedawno się wprowadziłam...
No ale czy to znaczy, że nie mam prawa się odezwać? Noszę jego dziecko przecież...

A teraz śpi.... wychodzę za pół godziny....
Stary 2012-10-28, 11:42   #3564
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Przyszedł, odgrzewał sobie jedzenie i strasznie hałasował no to wstałam i poprosiłam go, żeby był ciszej bo dopiero kiepsko się czuję i chciałabym się wyspać. No to mi powiedział (a raczej wykrzyczał), że nie będę mu mówiła co ma robić w swoim mieszkaniu i jak mi się nie podoba to mogę się wyprowadzić ale żebym nie myślała, że będzie na dziecko płacił
No bo to jest jego mieszkanie i on je utrzymuje, ja niedawno się wprowadziłam...
No ale czy to znaczy, że nie mam prawa się odezwać? Noszę jego dziecko przecież...

o boże.. co za typ
ja raz usłyszałam jakaś uwage na temat dziecka-zrobiłam taka awanturę,że wiecej sie nie odważy..
Boże, nosisz jego dziecko, zasługujesz na szacunek, spokój, powinien dbać! A nie...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-28, 11:43   #3565
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Co za typ Tylko się nie denerwuj za bardzo Mam nadzieję, że kiedyś pożałuje tych słów

Stary 2012-10-28, 11:58   #3566
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
super! jaki wielkolud

snieg super!u nas nic sięnie ostało

wszystkie psy wcinają śnieg smacznego babcienego obiadku

wstałam chora,dziś dzień spędzę w wyrku,wczoraj jednak się załatwiłam musi mi do jutra przyjść...
Oj Axella, bałam się, że tak się to dla Ciebie skończy. Musisz być ostrożna, bo niby tylko przeziębienie, ale w ciąży dużo ciężej sobie z nim poradzić. Dbaj o siebie!

Cytat:
Cytat:
mój tż również charakterny typ i nigdy,nigdy nie przeprosi, jak dziecko a nie jak dorosły facet..
Najgorsze,że w kłótni potrafi powiedzieć tak podłe rzeczy, że szok..
I nawet na malusieńka uwagę reaguje tragicznie. trzeba się przyzwyczaić..
Kurcze dziewczyny, to lekko nie macie. My się oczywiście kłócimy, ale wszystko, naprawdę wszystko jesteśmy w stanie załatwić w spokojnej rozmowie i jest dobrze. Poza tym mój mąż nigdy nie mówi do mnie bez szacunku, nie przeklina, nawet nie weim jak bym sobie radziła z takim. W naszym związku to ja jestem bardziej narwana (ale też w granicach normalności). Trzymam za Was kciuki kochane!

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Wiesz co, to jest szczyt wszystkiego. Pijany, nie pijany, nie ma prawa się tak odzywać do Ciebie. I to za co? Bo jest późno i chcesz spać?? I co z tego, że to jego mieszkanie? Na siłe mu się tam nie zwalałaś, dziecka też sama nie zrobiłaś. Dobrze, że robisz sobie dziś wolne od niego, ale musicie chyba szczerze porozmawiać, bo takie sytuacje nie mogą mieć miejsca, zwłaszcza, gdy właśnie zaczynacie budowanie rodziny. Nie pozwól siebie tak traktować.
Trzymam kciuki, mam nadzieję, że chłopak się opamięta.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 12:01   #3567
sharpnowaja
Zakorzenienie

U mnie to obydwoje mamy ciężkie charaktery. TŻ nigdy nie potrafi się przyznać że zrobił coś źle (złej baletnicy przeszkadza rąbek spódnicy) więc często zwala winę na mnie. Ale już nie zwracam na to uwagi po prostu patrzę na niego wymownym spojrzeniem i on wie "że znów to robi".
Ja za to nie znoszę krytyki (no chyba że jest słuszna). Przez to ciężko miałam ze ślubem bo jak to w kolorowych butach, jak to bez orkiestry itd. No ale już się trochę uodporniłam. Ogólnie wam powiem że jakoś nie pamiętam żeby mnie rodzice krytykowali jak byłam dzieckiem, że coś jest źle że nie mogę tak robić czy coś. Raczej miała powiedziane że mogę tak zrobić jak chcę ale są inne sposoby np takie czy siakie. Jak pierwszy raz jak zostałam tutaj skrytykowana to miałam wielkie wtf na twarzy. Jakoś nie rozumiałam że ktoś mi mówi że MAM coś zrobić inaczej. Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi.
W ogóle w ciąży zrobiłam się strasznie wybuchowa, wcześniej raczej tłumaczyłam innym dlaczego mam takie zdanie a nie inne, a teraz nie to nie i tyle

Alajka zabiłabym jakby mi TŻ tak powiedział. JA to bym wyszła bez słowa, jak zapyta gdzie idziesz to powiedz że szukać sobie mieszkania Faceci to czasami zachowują się jak totalni idioci.

Mój też mnie ostatnio wkurza bo wprowadziliśmy się w lutym a remont dalej nie zakończony. Płytki w łazience położone ale tylko te całe- te co trzeba dociąć już nie. Gumoleum w kuchni to samo- tam gdzie są wnęki i trzeba dociąć to już go nie ma. Łóżka dalej nie mamy. Drzwi pomalowane 1 warstwą a musi być jeszcze jedna itd. No momentami to mnie coś trafia bo gdybym umiała i mogła to sama bym to zrobiła. Jeszcze TŻ ma egzamin z ang za jakiś miesiąc, za który zapłaciliśmy prawie 600 zł i miał się uczyć codziennie od wakacji. A on co? ściągnął sobie nową grę!
A już nie grał chyba od roku. Jak to zobaczyłam to myślałam że go rozszarpię na strzępy. Bo tylko gada i gada że musi się ogarnąć i wszytsko zrobić przed urodzeniem dziecka a nic nie robi. Ostanio mu rozpisałam co musi zrobić i wyszło że jak będzie robił 1 rzecz w tyg to do narodzin się wyrobi. No ale on stwierdził że co tam 1 rzecz on będzie robił po 3 w tyg. Tylko że to było 2 tygodnie temu i dalej stoimy w tym samym miejscu.
Kocham go ale czasami mam ochotę powiesić za jaja

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
o boże.. co za typ
ja raz usłyszałam jakaś uwage na temat dziecka-zrobiłam taka awanturę,że wiecej sie nie odważy..
Boże, nosisz jego dziecko, zasługujesz na szacunek, spokój, powinien dbać! A nie...
z pijanymi się nie dyskutuje.
Dziś na to pora, zwłaszcza że ma kaca.
Wiem wiem wredna jestem.
Stary 2012-10-28, 12:02   #3568
Al_ajka
Przyczajenie

Ashyshqa wiem, że musimy porozmawiać ale na pewno nie dziś, pewnie będzie miał kaca i będzie drażliwy
Niedługo mamy się pobrać, mam nadzieję, że to się nie powtórzy

Miłej niedzieli kochane

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

sharpnowaja ale gdzie ja bym poszła w środku nocy? bo rodziców nie bo autobusy już nie jeżdżą a nie miałam na taksówkę nawet
Stary 2012-10-28, 12:14   #3569
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
colorblue te mdłości całodobowe przeszły na mnie... i niestety wymiotuje wieczorami,... co prawda nie dużo no ale...
oo, nunka bidulko... ja nawet jak już nie mam czym wymiotować, to mam takie odruchy, jak by mnie zasysało od samego dołu do góry i wtedy najbardziej boli. wczoraj wieczorem tak się kiwałam nad umywalką i aż ryczałam. nie z bólu, tylko z tej bezsensowności tego wszystkiego
Cytat:
(...)
za to Mężuś znalazł sposób, żebym jadła owoce - micha sałatki bananowo-jabłkowo-mandarynkowej polana miodem, pycha
ja taką sałatkę (banan, jabłko i zależy co pod ręką jest) polaną naturalnym jogurtem wcinam chętnie na śniadanie.
aaaaaa, i super mi wchodzą winogrona!
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Nuna idzie się przyzwyczaić do mdłości, baaaa nawet do wymiotowania. Ja już z 5 tyg mam i żyję Tylko kwestia taka, że nie mam na nic siły. Ani ugotowac, ani się posmarować, ani gdzieś wyjść.
no właśnie z tymi siłami głupio... a do pracy łazić trza... no i jak tu pić wystarczająco dużo, żeby przepłukać drogi moczowe (bo bakcyle tylko czekają, żeby się wprosić)
Cytat:
Witam się niedzielnie
Cytat:
Dla nas średni, właściwie w sam raz Choć jedni mówią, że duży, drudzy, że mały.. ale ten projekt tak nam się spodobał,że nie chcieliśmy już żadnego innego...... Dom ma 170m+garaż.
to już zacznę trzymać kciuki za obronę
też buduję... i póki co są tynki wewnętrzne skończone. na resztę muszę poczekać. kasa może i by była (kredyt...), ale budowlańcy mają tyle roboty, że sobie wybierają i życzą oczywiście sporo więcej... więc ja poczekam!
myślę, że 170 m kw. to już całkiem spoko domek. więcej to marnotrawstwo (przecież im większy dom, tym większe koszty - chociażby ogrzewanie). ja będę miała coś koło 150, ale dodatkowo piwnicę mniejszego sobie nie wyobrażam... tzn. nie widzę sensu - w takim domku trzeba mieć miejsce i już!
Cytat:
Hej Dziewczyny,

dzidzia się uśmiecha!!!
Cytat:

trzeba wierzyć, że się uda... umiejscowienie faktycznie niefajne. ale maluch się trzyma, widocznie mu dobrze! no i lekarze będą na ciebie mieli oko
Cytat:
czymś się próbujesz podratować? niestety w ciąży jesteśmy strasznie podatne. póki jeszcze nie jest tragicznie, spróbuj przepłukać nos/gardło solą. ja mam taki sprzęt do płukania nosa, ale ludzie sobie dają radę szklanką (nie wiem jak) - pomaga trochę, jak odpowiednio wcześnie zadziałasz, to będzie ok. i uważaj na siebie na przyszłość!

Cytat:
witam porannie, już się zdążyłam z Mężem pokłócić jestem okropnym śpiochem i on o tym wie, normalnie wstaje teraz koło 11, ale mam problemy ze spaniem w nocy, a wczoraj już od 9 hałasował, wypakowywał zakupy itp. no ok, zdarza się. ale dziś umawialiśmy się że śpię do 11 grzecznie i potem mnie budzi a ten od godziny robi pranie, sprząta, hałasuje tak, że umarłego by obudził(...)
przepraszam, ale... no, ja tam z moim się nie kłócę, ale założę się, że niejedna wiele by oddała za TAK hałasującego męża
Cytat:
Ja wczoraj zrobiłam sobie małe spa, wypielęgnowałam całe ciało a mój Ukochany wrócił pijany i zrobił awanturę(...)
kochana, nie daj się tak traktować. i co to za teksty, że możesz sobie iść i on nie będzie płacił na dziecko??? on ma gówno do gadania, to jego dziecko i ma też zadbać o jego utrzymanie on już tak zawsze ma, czy to tylko jakiś przedporodowy stres? boi się odpowiedzialności? gnojek jeden
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 12:15   #3570
Kinga_20
Zakorzenienie

Al_ajka ja nie wiem co jest z tymi chłopami, mój też wczoraj popił ostro, byłam taka wściekła, bo też nie mogłam zasnąć w ogóle. Znając mój charakter to jakby zaczął do mnie coś burkać czy się drzeć to by w gębę dostał... Porozmawiajcie na spokojnie dzisiaj, powiedz co czujesz, zapytaj dlaczego tak powiedział, może alko za dużo i tak nagadał, a wcale tak nie myśli...

Ashyshqa NT to jest ta przezierność karkowa, norma jest do 3cm chyba? Czy do 2,5cm - tego nie jestem pewna.

Dzięki dziewczyny, nie ma czego się bać, ja też świat często widzę w czarnych kolorach i zakładam najgorsze, ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze i tak będzie, no i czekam teraz na Wasze zdjęcia dzidziolków

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

cloche na pewno się uśmiecha, musiał zrobić rodzicom przyjemność

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości