|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brazil Butt Lift- podnosimy i kształtujemy pupę ! :D
Cytat:
|
|
|
|
|
#4922 |
|
Raczkowanie
|
Ćwiczenia skończone na dziś :/ 10 minut przed końcem co chwile łapał mnie taki skurcz stopy, że aż pawiem rzuciłam:/ więc nie dokończyłam ćwiczeń:/. Coś mi się wydaje, że mój organizm potrzebuje odpoczynku. A i mam pytanie czy wy też macie obrzydzenie do mięsa? od ponad miesiąca prawie nie jem mięsa bo mi niedobrze od samego patrzenia. Teraz doszło obrzydzenie do ryb, które uwielbiałam w każdej postaci:/ niedługo nie będe miała co jeść:/ nie wiem co zrobić, żeby było dobrze. Dobranoc
---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- zobaczymy
|
|
|
|
#4923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj połączyłam przyjemne z pożytecznym i zanim zaczęłam ćwiczyć nałożyłam na włosy maskę jajeczną i czepek. Także dziś piękne włosy a i ćwiczenia zaliczone :P
Edytowane przez rubi11 Czas edycji: 2012-10-25 o 14:50 |
|
|
|
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja poproszę sprawdzony przepis na taką maskę i jak to działa
|
|
#4925 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A maska: żółtko z jajka, łyżka octu spirytusowego, łyżka nafty kosmetycznej, łyżka oleju rycynowego (ja jeszcze nie kupiłam, więc daję bez), łyżka maski/odżywki do włosów. Wymieszać i nałożyć na skórę głowy i włosy. Konsystencja ma być takiej maski, więc jak będzie zbyt płynne to dodaj więcej odżywki. Na głowę nałożyć czepek/worek foliowy i na to ręcznik (jak ćwiczyłam to miałam sam czepek). I trzymać minumium pół h. Później dokładnie spłukać - tu trzeba ze 3 razy szamponem umyć żeby się zmyło.A jakie efekty? Włosy miękkie i błyszczące. Mój chłopak pytał czy je farbowałam, tak odżyły Ale jest jeden minus - śmierdzi octem, nawet już umyte włosy trochę czuć ![]() Ja wczoraj miałam dzień wolny od ćwiczeń, na całe szczęście bo miałam tyle roboty że problem by był żebym znalazła czas na BBL.
|
|
|
#4926 |
|
Raczkowanie
|
Zdobyłam program, ale wciąż się waham. Dziewczyny czy widzicie poprawę tylko w pośladkach?
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oo jak czuć octem to nie wiem czy dam radę bo nie lubię tego zapachu a fuj ale i tak thx za przepis Ja już po ćwiczeniach, heh fajnie było. Teraz 2 dni przerwy i od poniedziałku dalej jedziemy z koksem:d. Boli mnie troszkę pupa, a przy tym tummy to tak mnie brzuchol bolał heh oby działało . Brakuje mi steperka heh ale to byłoby za dużo i pewnie nie wytrzymałabym tyle heh. Przy bum bum lało się ze mnie dobrze że mam sportowe ciuszki bo wszystko byłoby mokre choć może spodnie od kolan w dół nie
|
|
#4928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież naftę się zmywa po 20 min - pół h, jak ktoś będzie za długo trzymał to podrażni sobie skórę głowy... Nie mówiąc o tym, że jak myjesz włosy 3x szamponem to wypłukujesz z nich to, co na nie nałożyłaś. Jedno mycie zawsze wystarcza, obojętnie, co się nałoży na głowę jeśli technika mycia jest dobra.Kama_Siwa, przede wszystkim, przecież to Brazilian BUTT lift Jeśli jesteś szczupła to na innych partiach też zauważysz różnicę, ale na pewno nie jest to taki efekt jak przy ćwiczeniach, które są ułożone właśnie pod te inne partie
|
|
|
|
|
#4929 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4930 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do czasu trzymania nafty - ja trzymam tę maseczkę ok. godzinę i nic mi nie podrażnia. Taki przepis znalazłam, stosuję i jestem bardzo zadowolona. A czytałam że jak dziewczyny na całą noc zostawiały to wtedy dopiero je podrażniało.
|
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są dziewczyny, które zmywają rycynę odżywką Wtedy to miały popaloną skórę głowy :P To zależy też od wrażliwości skalpu, ale z naftą bym nie kombinowała tylko używała tak jak jest na opakowaniu czyli najczęściej 20 min Moje włosy też z resztą nie lubią jajka, są po nim bardzo suche, tak samo po proteinach mlecznych.
After all this time? Always. kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url] książki Edytowane przez Jigoku Czas edycji: 2012-10-26 o 13:10 |
|
|
|
|
#4932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno spróbuję odżywką tak jak mówisz, tylko nie wiem czy u mnie to zda egzamin bo maskę nakładam na nieumyte włosy, więc szampon chyba jednak jest niezbędny.A SLES/SLS to silikony? Jak tak to szampon mam bez nich. A czego Ty używasz do pielęgnacji/odżywiania włosów, bo widziałam że masz bardzo ładne !
|
|
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przynajmniej nie lubię tej metody Myję szamponem w ten sposób, że wylewam na rękę, trochę go rozcieńczam wodą, dopiero wtedy nakładam na głowę i dokładnie wmasowuję go przez 2 minuty, gdy się wytworzy piana 'dołączam' resztę włosów i znowu masuję dokładnie Brzmi prosto, ale przez odpowiedni masaż naprawdę da się umyć włosy po 1 myciu ![]() Nie, SLES i SLS to detergenty, służą do oczyszczania włosów, ale działają dosyć agresywnie, więc np. użycie ich po odżywiającej masce skutkuje tym, że wypłukują Ci większość tych odżywczych składników Możesz poczytać o OMO, niweluje trochę działanie detergentów ![]() Dziękuję
|
|
|
|
|
#4934 |
|
Raczkowanie
|
Po wyrobieniu kilku godzin nadgodzin wróciłam do domu, nakarmiłam zwierzaki, usiadłam w fotelu i obudziłam się o 24:20 hehehe super! Oczywiście ani nie poćwiczyłam ani nic nie zrobiłam:/. Co do włosów to ja odkryłam super sposób, dzięki któremu mogę myć co 3 dni i nie są tłuste. Szampon Dove + szampon dla dzieci (pół na pół, ponieważ jeden sprawia, że moje włosy są przesuszone a drugi, że są przetłuszczone) i na to odżywka Isana (taka w kremowym opakowaniu) i czekam z tym parę minut spłukuję, zawijam w ręcznik, żeby zebrał nadmiar wody i suszę. Najgorsze jest to, że ta odżywka sprawia, że bardzo ciężko mi wysuszyć włosy:/ jakoś nie chcą schnąć, dlatego zostawiam takie wilgotne. Może to zły pomysł ale mi pomaga i nawet jak ćwiczę i się spocę to później włosy też wracają do tej miękkości
.
|
|
|
|
#4935 |
|
Raczkowanie
|
przepraszam, że nie wstawiłam zdjęć ale teraz już nie ma mi kto zmniejszyć ich rozmiaru a sama nie umiem
popytam jeszcze. Schudłam jeszcze 2 cm w talii teraz mam 58cm
|
|
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- dzisiaj gdy się obudziłam czułam mięśnie brzucha heh
|
|
#4937 |
|
Raczkowanie
|
No tak tylko tam gdzie mam pępek mam 73 a poniżej pępka 86...Talia mi się po prostu od zawsze odznacza i chudnie szybciej, więc dla mnie to normalne. Niektórym szybciej chudną uda, innym brzuch a mi talia. To jest też kwestią preferencji organizmu, 60 cm w talii nie robiło dla mnie problemu bo to i tak mało, tylko, żeby się ten brzuch ruszył (im chudsza talia tym brzuch wydaje się większy). udo aktualnie ma 48 cm a łydka 34 ale mam 170 cm wzrostu. wszystko dzięki insanity tak naprawdę, teraz sobie rzeźbię ciało BBL'em.
|
|
|
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym mierzeniem jest zawsze ten problem, że różne osoby w różnych miejscach się mierzą
![]() 1 - klatka 2 - talia 3 - biodra |
|
|
|
#4939 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
hihi nom taaa dla mnie talia to jest to miejsce gdzie jest wcięcie i tak się zmierzyłam a biodra w najszerszym hihi a wydaje mu się że to niżej niż na tej focie heh
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
dla mnie insanity wydaje się za ciężkie, jesteś zadowolona z jego efektów? Dużo schudłać cm i kg?
|
|
#4941 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Jak miałam odpoczynek od insanity to też chudłam, jeszcze tylko ten brzuch i będzie dobrze. Co do mierzenia bioder to mierzy się je razem z tyłkiem i wtedy jest wymiar taki jaki powinien być, a talia tak, to tam gdzie jest wcięcie. Niestety przytyć jest łatwiej a schudnąć gorzej. Najgorsze jest to co robią niektórzy a mianowicie po schudnięciu jedzą wszystko (nawet fast foody) bo myślą, że jeden czy 2 nie sprawi, że przytyją...a później jest 5 i 10 i znowu się nie kontrolują. Jem mniejsze porcje ale często i czasami pozwalam sobie na słodycze, przed każdym posiłkiem wypijam szklankę wody i czekam chwilkę, przez to jem mniej
|
|
|
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja staram się jeść normalnie ale mniejsze ilości nie jem tak dużo jak wcześniej i staram się jeść 5 posiłków dziennie ale zazwyczaj jem 4 heh podjadam słodycze i chipsy trochę hihi ale za to pije 1,5 litra minimum dziennie wody mineralnej zawsze w te dni co ćwiczę a w dni wolne z reguły około 1 litr też przed posiłkiem około 20 minut piję wodę mineralną też szklankę a przed obiadem 2 hihi mi już ciałko zaczęło przeszkadzać a bo tu odstaje nad spodniami boczek a tu tyłka nie wcisne heh a teraz wcisne i boczki nie wystaja:d ale już się przyzwyczaiłam do ćwiczeń i ciężko mi nie ćwiczyć zawsze robie to rano i tak mi z tym dobrze za niedługo będę musiała zmienić bo we czwartki będę chodziła na kurs na rano córkę do przedszkola odprowadzała więc pewnie będzie zmiana heh nie wiem czy potrzebuja aż takich mocnych ćwiczeń zobaczę co będzie po BBL chciałam też classic po tej serii zrobić dla utrwalenia i akurat skończyłabym przed świętami heh zobaczymy jak to wyjdzie. Już i tak mi się plany zmieniły bo chciałam co innego wcześniej ćwiczyć heh---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- hihi ja mierzyłam w najszerszym miejscu o lol
|
|
#4944 |
|
Raczkowanie
|
http://2.bp.blogspot.com/-z6O053yzOO...s/s1600/ad.JPG
i ja tak mierzę, po drugiej stronie jest tyłek więc o niego też zahaczam centymetrem. |
|
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak pisałam 1,5 teraz przy BBL mi wychodzi plus te przed posiłkami heh chipsy ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- fajny brzuszek na zdjęciu
|
|
#4948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o mój brzuch to nie jestem z niego jeszcze do końca zadowolona, ok z miliona fałdek zrobiły sie dwie ale to jeszcze nie to czego oczekuję. Jestem jednak za rozsądnym traceniem wagi i cm oraz stosowania diety dlatego spokojnie czekam aż sam się zmniejszy:P skóra też musi mieć czas na dostosowanie się . Moje ciało szpecą rozstępy i niestety to jest mój ból:/ dobrze, że są białe ale jest ich cała masa :/ dół pleców, pośladki i piersi:/ tego nie da się usunąć. A tłuszczu można się pozbyć tak więc ćwiczymy dalej jutro kolejny tydzień
|
|
|
|
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to akurat dobrze. Ostatnio szukałam w sklepie precelków moich ulubionych na szczęście ich nie znalazłam hihi ale na pączka sobie pozwoliłam hehNie nom mój brzuch heh nie był taki zły jest ok a będzie lepszy hihi właśnie gdy siadałam mnie denerwował nom i drugie co to te nieszczęsne boczki już robiły się coraz większe wrrr a jeszcze marzyły mi się uda szczuplejsze i pupcia up nom i te mięśnie wolół piersi, ale to już też znalazłam ćwiczenia hihi Na szczęście rozstępów nie mam jedynie to delikatny celulit heh trzeba go też wyeliminować Tak właśnie ćwiczmy dalej, ja dzisiaj mam mega brzuch bo mam okres heh już się nie mogę doczekać ćwiczeń. Zaraz wstaje idę po wodę, włączam kompa a i jeszcze ciuszki odpowiednie i jedziemy z tym koksem hihi lol
Second hand just click https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post88268001 Edytowane przez czarnula4321 Czas edycji: 2012-10-29 o 08:07 |
|
|
|
|
#4950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam taki sposób, że jak chcę np babeczki to muszę sama je zrobić a nie kupować, a po całym dniu pracy w kamieniołomach nie mam siły na nic, więc ich nie jem . Uda hmmm ja na początku poza efektem ujędrniania nie widziałam nic, dopiero później strasznie zaczęły chudnąć. Po BBL na pewno się wzmacniają, celulit zlikwidowałam dopiero liquidem o którym pisałam (jeszcze troszkę go jest, robię 2 tygodnie przerwy i patrze czy nie wraca:P). Jeżeli okres jest obfity to trzeba uważać, mi się parę razy zakręciło w głowie i prawie upadłam, w tych dniach lepiej się za bardzo nie przemęczać. Poza tym wiadomo, że w 5 sekund się nie schudnie i trzeba temu poświęcić trochę czasu. Wczoraj mi siostra powiedziała, że mam strasznie chude nogi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.

Przecież naftę się zmywa po 20 min - pół h, jak ktoś będzie za długo trzymał to podrażni sobie skórę głowy... Nie mówiąc o tym, że jak myjesz włosy 3x szamponem to wypłukujesz z nich to, co na nie nałożyłaś. Jedno mycie zawsze wystarcza, obojętnie, co się nałoży na głowę jeśli technika mycia jest dobra.

.