Rozstanie z facetem, część XXIV - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-28, 10:36   #3601
nothinggood
Zadomowienie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XXIV

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Moje sny po jakimś czasie się sprawdzają, więc dobrze, że za często nie śnie Nie wiem jak u Ciebie?
Generalnie to był pierwszy taki sen, w którym działo się coś złego. Tak to śnią mi się same romantyczne powroty, wyznania miłości i inne pierdoły. To mogłoby się spełnić ale zauważyłam, że śnią mi się rzeczy, których się boję albo te, których pragnę. Niestety, taki sen potrafi zniszczyć humor na cały dzień...
nothinggood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 10:40   #3602
paputek00
Raczkowanie

GG do paputek00

Cytat:
Najlepiej w samej piżamce i boso po śniegu.
Haha, na szczęście śpię w dresie... jakby mi się zachciało to tylko zakładam buty i lecę :P
A tak poza tym w trosce o moje myśli (niebezpiecznie krążące w jego kierunku) wybieram się na mecz koszykówki i zamierzam skupiać się wyłącznie na zawodnikach.
paputek00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 10:47   #3603
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paputek00 Pokaż wiadomość
Haha, na szczęście śpię w dresie... jakby mi się zachciało to tylko zakładam buty i lecę :P
A tak poza tym w trosce o moje myśli (niebezpiecznie krążące w jego kierunku) wybieram się na mecz koszykówki i zamierzam skupiać się wyłącznie na zawodnikach.
Dlatego w samych dresach polecam i szybko Ci się odwidzi Chyba aluzji nie zrozumiałaś

To może być interesujące.
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 10:51   #3604
mesarka
MUSEarka

Chyba dołączę do Waszego wątku, bo po prawie 4 miesiącach jestem jednak singielką.. Eh. Na razie jestem na etapie wycia i smarkania, pomimo tego, że to ja odeszłam. Ale muszę być silna. I musiałam być silna wczoraj.
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
mesarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 10:52   #3605
paputek00
Raczkowanie

GG do paputek00

Zrozumiałam... to był joke
Stary 2012-10-28, 11:03   #3606
Blobby
Raczkowanie

A może by tak właśnie śnieżna terapia wstrząsowa
byleby tylko zapalenia płuc nie dostać
W sumie mojemu byłemu by się taka terapia przydała hehe
Blobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 11:11   #3607
Trance
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy Żadna z nas nie zasługuje na przedmiotowe traktowanie! Każda musi,że tak powiem "odchorować" eksa w swoim tempie Ja jestem na etapie "Opamiętaj się oszołomie i przybiegnij mnie przeprosić,ja i tak Cię przyjmę z powrotem". Powinien mnie ktoś dobrze kopnąć w d...Tęsknota i miłość odbiera racjonalne myślenie...
Trance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 11:27   #3608
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blobby Pokaż wiadomość
A może by tak właśnie śnieżna terapia wstrząsowa
byleby tylko zapalenia płuc nie dostać
W sumie mojemu byłemu by się taka terapia przydała hehe
My kiedyś taką mieliśmy i

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Trance Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy Żadna z nas nie zasługuje na przedmiotowe traktowanie! Każda musi,że tak powiem "odchorować" eksa w swoim tempie Ja jestem na etapie "Opamiętaj się oszołomie i przybiegnij mnie przeprosić,ja i tak Cię przyjmę z powrotem". Powinien mnie ktoś dobrze kopnąć w d...Tęsknota i miłość odbiera racjonalne myślenie...
Łapaj
Stary 2012-10-28, 11:38   #3609
Blobby
Raczkowanie

Cytat:
My kiedyś taką mieliśmy i

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Łapaj
Ależ to masochistyczne podejście z tym bacikiem

W sumie macie rację z tym,że trzeba odchorować i wejść w nowy etap życia,a od przeszłości spróbować odciąć się grubą krechą...ehh...tylko czasu trzeba dużoooo.
Stary 2012-10-28, 11:45   #3610
Trance
Przyczajenie

Cytat:
Ależ to masochistyczne podejście z tym bacikiem

haha może terapia batem to jest coś

W sumie macie rację z tym,że trzeba odchorować i wejść w nowy etap życia,a od przeszłości spróbować odciąć się grubą krechą...ehh...tylko czasu trzeba dużoooo.
My kobiety jesteśmy zbyt uczuciowe.Facet potrafi już po miesiącu ( lub o zgrozo jeszcze krócej) znaleźć sobie pocieszycielkę
Stary 2012-10-28, 12:00   #3611
Blobby
Raczkowanie

Cytat:
My kobiety jesteśmy zbyt uczuciowe.Facet potrafi już po miesiącu ( lub o zgrozo jeszcze krócej) znaleźć sobie pocieszycielkę
Wiesz,że masz rację? My jesteśmy tak skonstruowane,że jesteśmy zbyt uczuciowe,podchodzimy bardzo emocjonalnie do związków.
Ja ostatni związek przechorowałam,chociaż był o wiele krótszy niż ten.
Bardzo się przywiązałam.Wchodzę na imprezę 5 lat temu,tydzień po rozstaniu,a mój były na środku parkietu obraca jakąś 14stkę...masakra
Stary 2012-10-28, 12:05   #3612
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Etam to na co czekamy tez musimy zaczac dzialac Pamietajcie, ze jak facet ma inna to dla Niego rozstanie to nie problem woli ta nowa :/
Stary 2012-10-28, 12:10   #3613
Blobby
Raczkowanie

Widocznie potrzebował świeżego powietrza albo większych cyców
Tyle,że ja nie potrzebuje na razie nikogo,trzeba się z jednej obsesji pierw uwolnić żeby wejść w nową
Stary 2012-10-28, 12:12   #3614
Trance
Przyczajenie

Cytat:
Wiesz,że masz rację? My jesteśmy tak skonstruowane,że jesteśmy zbyt uczuciowe,podchodzimy bardzo emocjonalnie do związków.
Ja ostatni związek przechorowałam,chociaż był o wiele krótszy niż ten.
Bardzo się przywiązałam.Wchodzę na imprezę 5 lat temu,tydzień po rozstaniu,a mój były na środku parkietu obraca jakąś 14stkę...masakra
Niestety albo stety,takie już z nas uczuciowe stworzonka są
Jak sobie pomyślę,że mój były mógłby już gdzieś obracać w ten weekend jakąś dzierlatkę (tydzień od rozstania) to mnie szlag trafia!
Stary 2012-10-28, 12:20   #3615
nothinggood
Zadomowienie

A ja staram się nie myśleć, co robi teraz mój były i z kim. Co prawda powiedział mi, że teraz w ogóle nie chce mieć do czynienia z dziewczynami i przestał z nimi rozmawiać, a cały swój czas spędza z kumplami... Ale to jednak facet, im nie można wierzyć

Wstałam z koszmarnym nastrojem, ale tak się nakręciłam, że teraz jestem naprawdę uśmiechnięta i chce mi się tańczyć, śpiewać i w ogóle Puszczam sobie pozytywną muzykę i myślę o tym, w co się jutro ubrać, żeby wszystkim szczęki opadły I muszę koniecznie iść jutro do pani psycholog, żeby mnie jeszcze bardziej zmotywowała i pomogła znaleźć wolontariat W każdym razie jest dobrze, pierwszy raz od dwóch tygodni mogę powiedzieć, że mam naprawdę dobry humor. Oby tak dalej!
Stary 2012-10-28, 12:22   #3616
ingemona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ulicznica Pokaż wiadomość
Nie wiem, kto pamięta moją historię i jej ciąg dalszy - 11 godzinną randkę z kimś nowym...
Nie wiem co, ale coś jest nie tak - czuję się trochę jakbym spotykała się z kumplem, a nie z potencjalnym chłopakiem. On oczywiście powiedział mi, że po 6-letnim związku i narzeczeństwie nie wie, czego chce, ale dziwne, że nie zdołał się tego dowiedzieć przez 1,5 roku przerwy - czego właściwie ode mnie chce. Zastanawiam się, czego - i trochę mi się skiepścił dzisiaj humor, bo nie słyszę komplementów, miłych rzeczy, on nie szuka okazji do kontaktu, dotyku - wychodzimy razem, jasne, on płaci na randkach itp, dostaję kwiatki, ale to takie standardy - gorzej jeśli chodzi o to cholerne zaangażowanie (ZNOWU!), chęć zareklamowania się, coś od siebie - nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi? Chyba tak?
Wszystko dzieje się samo, nie popycham tego na siłę do przodu, ale jednego dnia, podczas spotkania, sam chce się całować, a za drugim jest problem, żeby dać mu buzi na dzień dobry... Do tego stopnia, że zaczynam się zastanawiać, czy w ogóle mu się podobam, co dla mnie - jako DDA nie jest zbyt korzystne - taka niepewność w takich sprawach.
Brakuje w tym ADORACJI, nie widzę, żeby się o mnie starał, równie dobrze moglibyśmy się nie spotykać - a spotykamy się, bo "fajnie spędzamy ze sobą czas" - jego słowa.
Nie wymagam od niego Bóg wie czego po 5 spotkaniach, wyznań miłości, ale kurde, tego żebym wiedziała, że nie jestem koleżanką, tylko materiałem na coś więcej. A teraz mam tego rodzaju wątpliwości. Boję się tego, że jeszcze kilka takich nie wiadomo jakich spotkanio-randek i cała chemia jaka była na 1. randce, ze mnie przynajmniej, wyparuje.

Dostanie ode mnie tyle, ile sam mi da, ale daję temu góra 3 miesiące okresu próbnego - żeby nie było tak jak w poprzednim przypadku, kiedy niby byliśmy w związku, a tak naprawdę byłam w nim sama i sama dbałam za dwoje o to żeby było dobrze, byłam za dwoje zaangażowana. Boję się tego trochę, i trochę nawet chce mi się płakać, jak sobie o tym pomyślę, że historia może się powtórzyć, i jak wspomnę jak było poprzednio.
Niezły test na cierpliwość dla mnie - bo ja wiem zwykle od razu, że albo nic, albo coś z tego będzie i pstryk, jest albo nie ma, szybka decyzja, tak albo nie.
Ale on jest niezdecydowany, powolny jak żółw, i zaj.ebiście ostrożny - za nas dwoje. I to mnie wkurza. Przynajmniej dzisiaj.
A za godzinę wychodzę z nim na koncert. Trochę mi się odechciało, ale chciałam posłuchać czegoś dobrego, potańczyć.

Hmmm, wierze w intuicje. jesli czujesz, ze cos nie tak jak powinno to pewnie faktycznie tak jest. Pamietam twoja historie i "poczatki" "nowego zwiazku". Zauroczyliscie sie soba . Ale dlaczego On tak dziczeje? Nie mam pojecia.
ingemona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 12:28   #3617
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Widocznie potrzebował świeżego powietrza albo większych cyców
Tyle,że ja nie potrzebuje na razie nikogo,trzeba się z jednej obsesji pierw uwolnić żeby wejść w nową
To raczej większych cycków, bo mam maluśkie

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez nothinggood Pokaż wiadomość
A ja staram się nie myśleć, co robi teraz mój były i z kim. Co prawda powiedział mi, że teraz w ogóle nie chce mieć do czynienia z dziewczynami i przestał z nimi rozmawiać, a cały swój czas spędza z kumplami... Ale to jednak facet, im nie można wierzyć

Wstałam z koszmarnym nastrojem, ale tak się nakręciłam, że teraz jestem naprawdę uśmiechnięta i chce mi się tańczyć, śpiewać i w ogóle Puszczam sobie pozytywną muzykę i myślę o tym, w co się jutro ubrać, żeby wszystkim szczęki opadły I muszę koniecznie iść jutro do pani psycholog, żeby mnie jeszcze bardziej zmotywowała i pomogła znaleźć wolontariat W każdym razie jest dobrze, pierwszy raz od dwóch tygodni mogę powiedzieć, że mam naprawdę dobry humor. Oby tak dalej!
Może coś w tym jest

I tak 3maj - nie poddawaj się
Stary 2012-10-28, 12:29   #3618
tyene
Zakorzenienie

Ja też mam dobry humor dzisiaj. Po raz pierwszy od dawna naprawdę odzyskuję pewność siebie w tym, że mogę być atrakcyjną kobietą. I mam uroczego zagranicznego wielbiciela, którego poznam za 3 miesiące i pójdę z nim na randkę.

Natomiast zachowania eksa, łącznie z tonem, prośbami o powroty i akcjami, które zrobił są dla mnie dowodem, że to błogosławieństwo, że to się rozpadło teraz... Oczywiście jest mi przykro, ale szczerze mówiąc czuję się wolna. I to jest wspaniałe. I obcuję z ludźmi, którzy mają emocje, a nie z kimś, kto po 4,5 latach związku nie umie się ze mną komunikować. To jest tak odciążające i miłe... i naprawdę wyzwalające.
Stary 2012-10-28, 12:30   #3619
ingemona
Raczkowanie

Cytat:

dokladnie!!
Wszystkie to znamy
ingemona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 12:31   #3620
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego odpuść sobie na chwilę obecną, a z czasem będziesz wiedziała, czy to ma sens, czy nie
odpuscilam...podjelam decyzje, ze wracam do Polski. Najszybciej jak sie da.

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 12:33   #3621
tyene
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
Gratuluję!!! Wszystko będzie dobrze
Stary 2012-10-28, 12:39   #3622
nothinggood
Zadomowienie

Cytat:
Może coś w tym jest

I tak 3maj - nie poddawaj się
Może W sumie cieszyłoby mnie to
Cytat:
Najważniejsze, że podjęłaś tę decyzję. Teraz wszystko musi być dobrze Trzymaj się!
Stary 2012-10-28, 12:40   #3623
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
a przeprowadzić się nie możesz do innego mieszkania?
Stary 2012-10-28, 12:57   #3624
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
a przeprowadzić się nie możesz do innego mieszkania?
moge, ale nie chce, nie chce byc tu sama jak palec. Juz mi dostatecznie zle, musze sie ratować.

Blogowy świat

Stary 2012-10-28, 12:59   #3625
hoppipolla
Zakorzenienie

Cytat:
moge, ale nie chce, nie chce byc tu sama jak palec. Juz mi dostatecznie zle, musze sie ratować.
myślę, że w Twoim wypadku to najlepsze decyzja, nikogo tam nie znasz, nie masz się do kogo odezwać.. lepiej wrócić. trzymaj się.
hoppipolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:04   #3626
yoona
Zakorzenienie

I nigdy wiecej juz go nie zobacze

Blogowy świat

Stary 2012-10-28, 13:31   #3627
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

Cytat:
Napisane przez ingemona Pokaż wiadomość
Hmmm, wierze w intuicje. jesli czujesz, ze cos nie tak jak powinno to pewnie faktycznie tak jest. Pamietam twoja historie i "poczatki" "nowego zwiazku". Zauroczyliscie sie soba . Ale dlaczego On tak dziczeje? Nie mam pojecia.
Jest kilka opcji:
albo czuje, że jestem wyjątkowa ale to nie to
albo po takim okresie bycia z kimś jednym i po takim okresie samotności sam już zapomniał i nie wie, czego chce (bo dawno nie poznawał nikogo innego)
albo po prostu mu się przestałam po tym pierwszym wyjątkowym spotkaniu podobać ;]

Nie wiem co mam o tym myśleć, nie wiem co mu siedzi w głowie. I on sam też nie ma pojęcia. Czuję się dziwnie, jadę na zaciągniętym hamulcu - kontroluję się, byle się tylko nie zauroczyć i nie cierpieć z tego samego powodu - jednostronnego zaangażowania. Zresztą ciężko się zauroczyć, kiedy z faceta, o którym na pierwszej randce myślałam w kategoriach "och ach" robi się bryła lodu.

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 15:15   #3628
milka8686
Zadomowienie

Yoona, kojarzę Cię z innego wątku załozonego przez Szugar (tylko na początku się tam udzielałam, ale to już było jakis rok temu)

Szczerze mówiąc myślę, że to zła decyzja, oczywiście nie znam Cię, ani jaki masz charakter, jaka jest Twoja sytuacja w PL,dlatego moge pisać tylko z mojego punktu widzenia, ale na Twoim miejscu zostałabym w Dublinie jeśli są widoki na pracę, tylko wyprowadziła się gdzie indziej. Czy w PL masz pracę?

Jeśli nie masz znajomych, zarejestruj się na stronę couchsurfing i zagadaj do ludzi czy nie mają ochotę wyjść na kawę, pokazac Ci miasto itd.

Wydaje mi się, że skoro już wyjechałaś, jeśli to było jakies Twoje marzenie (a nie jechałaś tylko dla faceta) to powinnas chociaż powalczyć. Tylko postaraj sie odseparowac od niego.
milka8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 15:26   #3629
Onnaa88
BAN stały

Zauroczylam sie na maxa w tym chłopaku,ale napisałam mu żeby nigdy wiecej do mnie nie pisał ani nie dzwonił
Smutno mi
On zaczął mnie unikać,nawet do klubu w którym ja wczoraj byłam nie przyszedł do wiedział ze ja tam będę i ze pewnie będę mu wyrzuty robić.Widać ze mu zależało na początku znajomosci tylko,a pózniej już nie
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 15:51   #3630
paputek00
Raczkowanie

GG do paputek00

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
Zauroczylam sie na maxa w tym chłopaku,ale napisałam mu żeby nigdy wiecej do mnie nie pisał ani nie dzwonił
Smutno mi
On zaczął mnie unikać,nawet do klubu w którym ja wczoraj byłam nie przyszedł do wiedział ze ja tam będę i ze pewnie będę mu wyrzuty robić.Widać ze mu zależało na początku znajomosci tylko,a pózniej już nie
Może tak będzie lepiej? Zerwanie kontaktu najczęściej pomaga sie wyleczyc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości