|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Fajnie, że sobie radzi
|
|
|
|
|
#572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
brumku
Cytat:
Cytat:
|
|
#573 |
|
Raczkowanie
|
Witam!!!
Nie bijcie, że znowu po długim czasie się odzywam, ale czasu braknie. Ostatnio miałam 10 stron starego i 18 nowego do nadrobienia i siedziałam wczoraj dwie godziny czytając ![]() U nas szykują się zmiany. Prawdopodobnie będę zmieniała pracę. Teraz jestem 3 miesiąc w innym dziale - zaopatrzeniu, bo w kadrach niestety juz nie było miejsca na dwie kadrowe, syt, firmy nie jest najlepsza i trochę osób fizycznych zwolniliśmy. Także przerzucili mnie do zaopatrzenia, bo tam koleżanka na macierzyńskim była. Ale 5 listopada wraca z macierzyńskiego i nie wiem czy jeszcze miejsce by dla mnie było. Zaczęłam wiec sama się rozglądać, żeby wyprzedzić fakty w razie gdyby chcieli mnie zwolnić. No i chyba się udało. Okazało się, że jest praca w księgowości w jednej firmie, gdzie księgową jest dobra koleżanka mojej szefowej (kadrowej). Oczywiście moja szefowa wystawiła mi świetne rekomendacje i idę we wtorek na rozmowę. Trochę ciężko mi będzie, ale myślę, że jest to dobry czas na zmianę pracy. Nie wiadomo jak długo moja firma jeszcze pociągnie, a tam gdzie bym miała pracować to podobno sytuacja finans. jest dobra i atmosfera tez spoko. We wtorek wszystko się okaże. Szkoda tylko mi jednej rzeczy- że nasze plany ciążowe pewnie będziemy musieli trochę zmienić. Dominik ma sie bardzo dobrze, jesteśmy już po szczepieniu 5w1 i pneumo, waży 10,3kg, mierzy 82 cm. Z każdym dniem się zmienia. jest bardzo rozumny i taki kochany. Chodzi już bardzo dobrze, nawet na dworze pomyka sobie po trawce (cały czas się zachwycam tym widokiem maluszka drepczącego po placu zabaw). U babci czuje się świetnie, i teraz widzę jakie mam szczęście, że teściowa może zająć się Dominikiem patrząc na to co sie dzieje w żłobkach - kolejna afera żłobkowa tym razem w moim mieście Starogardzie Gd. Ta koleżanka, która właśnie wraca z macierzyńskiego miała oddać swoja 6mięsiaczna córeczkę do żłobka prywatnego ale w ostatniej chwili znalazła znajoma nianię. Teraz mam do południa leniuchowanie, bo Domek dziś był na noc u drugiej babci (mojej mamy). Też jestem ciekawa czy uda mi się przestawić D. na zmianę czasu, bo D. budzi się o 5:30, góra o 6:00, to niefajnie by było wstawać o 4:30 ![]() U Was czytam, że już tematy świąteczne, moje typy prezentowe to mata wodna, klocki Wadera, sanki. Na razie tyle, ale pewnie do świat wiele pomysłów od Was będzie można podpatrzeć. Kombinezonów D. ma sporo i jednoczęściowych i dwu. Wszystkie w spadku po kuzynie i od koleżanki synka. Ktoś pytał o prezent dla roczniaka, hitem naszym jest domek odkrywczy, który do tej pory jest używany. Dla dzieciaczków lubiących skakanie polecam tez skacząca zebrę Fisher price. Przepraszam, ze tak raz na jakiś czas wpadam i tylko o sobie piszę, ale wybaczcie mi. Po prostu nawet jak czasu brak, to nie sposób od Was się odłączyć i nie przeczytać co Was. Pozdrawiam gorąco a szczególnie wszystkich chorowitków. Naszym kochanym ciężarówkom życzę dużo zdrówka i siły. Wszystkim, którym potrzebują wsparcia i kciuków, przytulam bardzo mocno, trzymam kciuki i życzę odwrócenia losu.
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Scio my mamy takie rękawiczki od kombinezonu ( z tego samego materiału nieprzemakalnego -podobno
) więc myślę że na śniej sie naddadzą
|
|
|
|
#575 |
|
Raczkowanie
|
A to tak dla przypomnienia
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Hej babulki
![]() Obiecuje, ze nadrobie ale najpierw mam pytanie... Zwłaszcza do mam po CC, ale te po SN też pewnie się orientują... Czy po ponad roku może się coś stać z tą blizną w środku? Kilka dni temu podnosiłam coś bardzo cięzkiego i w pewnym momencie strasznie zapiekło mnie w lewym boku, dokładnie w miejscu gdzie zaczyna się szew po CC... trochę boli;/ ale jak np chce wstac z łóżka i napinam brzuch to jakby mnie nożem w środku kroili i taki piekący ból....
|
|
|
|
#577 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Eve jak Marysia dzis? I powiedz o jakich Lagiewnikach piszesz? Sa jeszcze jakies inne, czy masz na mysli te krakowskie?
Troche tak niestety, ale tylko troche, bo wydaje mi sie, ze jak ktos ma chorobe lokomocyjna to wymiotuje za kazdym razem, a moim dzieciom zdarza sie to tylko jak jest trudna jazdan taka szarpana przez korki lub po ostrych zakretach... Wczoraj Antek dodatkowo plakal, bo juz mu sie dluzylo, wiec to sie na siebie nalozylo niestety. Cytat:
Super, ze Dominik zdrowy i dobrze sie rozwija. Sliczny z niego kawaler. Cytat:
Maly spi. Musialam go polozyc, bo wstal "normalnie", czyli po nowemu o 6 |
||
|
|
|
#578 |
|
Zadomowienie
|
Jak miło jest rano wstać, gdy mam świadomość, że na nikogo w kuchni nie wpadnę
U nas biało ![]() Patryk raczej nie wyrywa innym dzieciom zabawek, chyba że to jego (wtedy ja nie interweniuję, niech sobie chłopak radzi). Biogaie dawałam mniej więcej przez pierwsze pól roku. Cena ok. 30 zł, starcza na 4 tygodnie. |
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jescze troche musze ja polozyc spac. Wczoraj upieklam dwa ciasta i zostal tylko kawalek z czego maz sie domaga znow tego z bananami, wiec dzis bede chyba znow piekla.
|
|
#580 | |
|
Zadomowienie
|
cześć
no i jest śnieg :/ spadł nocą cholera dziecko wstało przed 8 nowego czasu, więc przyzwoicie Cytat:
|
|
#581 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde dziewczyny kusicie tymi wittchenami
. Będę musiała uzbierać i może w przyszłym roku dostanie. Teraz ten tańszy musi mu wystarczyć .---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- agula ja nie mam pojęcia
|
|
#582 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój też zabiera zabawki... a jak ktoś przechodzi z piłką w ogóle... idzie jakby to jego było i piszczy, krzyczy, wariuje jak dziecko się broni i nie chce mu dać... także też mi trochę głupio ![]() Jaś w związku z tym, że poszedł późno spać bo koło 22, wstał dziś o 8:50 starego czasu, czyli super zwykle budzi się między 7a 8 to może nawet nie zauważy tej zmiany czasu uff, bo pobudki o 6 nie dla mnie :/ ![]() i jest śnieg, odśnieżać samochód trzeba było i całkiem porządny ten śnieg, bałwana by można lepić jak spojrzałam dziś rano przez okno to mi się tak świątecznie zrobiło na duszy i mam dobry humor od rana ![]() kupiłam małemu dziś czapkę na zimę, taką mega ciepłą, czołgistkę tylko, że oczywiście za nic nie chce jej założyć :/ ale popracujemy nad tym ![]() sobie kupiłam fajowe buty zimowe ![]() siedzimy sobie we trójkę w ciepłym domku, rosołek się pichci, jest bosko lubię ![]() jeszcze jedno, bo właśnie ten "hit" rozbrzmiał u mnie w domu, mój syn uwielbia ten kawałek razem z moim TŻ zresztą mi też się udzieliłoale Jasiek stoi bez ruchu cały kawałek i bacznie ogląda jak nigdy, bo tak to tańczy, chodzi, a tu stoi i tylko patrzy, często z otwartą buzią ![]() http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-10-28 o 13:12 |
||
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
ela mamy inhalator i inhalujemy sie sola fizjologiczna. Pokaz czape i buty
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiliśmy księgę dźwięków REWELACJA śmiejemy się czytamy Sarence ![]() Oglądałam w empiku tez ta książkę (tylko że dla starszych dzieci) http://www.empik.com/nacisnij-mnie-t...3728,ksiazka-p też bardzo mi sie podobała. |
|
|
|
|
#585 | |
|
Rozeznanie
|
madzia1k1 na pewno dobrą decyzję podjęłaś w związku z szukaniem pracy. lepiej teraz szybciej niż po fakcie martwić się co dalej.... Z Dominika świetny chłopczyk
A jaka olbrzymia dyyniiiaa![]() Agula nie mam pojęcia jak to jest w przypadku takiej rany...będziesz to gdzieś kontrolować? A u nas dzisiaj piekna złota jesień. Dużo cieplej niz wczoraj, nie ma tego przenikliwego wiaterku i od razu Ali się podobało na spacerku....Mąż przysłał mi mms z Wawy to jakby był na innym biegunie Byłam do południa po tę paczkę z paczkomatu Ciemna masa zanim dotarło do mnie, że ten ekran jest dotykowy i na nim trzeba operowac, to latałam przy tej ścianie, szukałam jakiejś instrukcji, stukałam w tę klawiaturę aż mnie oświeciło Ale już będę doświadczona na przyszłość![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
Chyba zlecę ten zakup drugim dziadkom. A w ogóle spalamy się nad wymyślaniem nie wiadomo jakich prezentów a daję sobie głowe uciąć, że dzieciom największą frajdę przyniosą opakowania, rozdarty papier, wstążki, torebki
|
|
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz nie mam miejca na liście książek do zakupu
Co do zabierania zabawek. Jest to jak najbardziej normalne, nic w tym dziwnego. Dzieci są z natury egocentryczne i traktują wszystko (włącznie z innymi dziećmi) jako przedmioty, które mają spełniać ich zachcianki. To mija z wiekiem (gdzieś w okolicy 3-4 rż dzieci zaczynają patrzeć na świat oczami inych ludzi), wiadomo trzeba tłumaczyć, uczyć, ale nie ma co wymagać, ze dziecko będzie się chętnie dzieliło
|
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Tżt śpi, mały śpi. Kocham taki czas. Byliśmy u moich rodziców, ale jak zwykle ojciec % i mnie wszystko denerwowało już po 5 mnutach. Jutro idę na gastroskopię, jeszcze nie mam co zrobić z Igorem. Oczywiście nikt nie jest chętny do pomocy... raczej nie będę go brała ze sobą, bo jak no nie? U mnie dalej zwyczaj, że nie ma prezentów na Mikołaja ani pod choinkę. Ale ja jestem za. Nie mam kasy na prezenty, ani inni też nie mają. Także chociaż tyle.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
#589 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No napewno nie tak jak Ty z siostrą
Mamy słaby kontakt, ale jak cos trzeba, to raczej jest pomocny. Jest starszy o 5 lat. Bardzo często jest tak, że się odzywa tylko jak coś odemnie chce.... Ma być chrzestnym Mateuszka. ] Cytat:
Zaglądaj do Nas w miarę możliwości ![]() Śliczny Dominik Cytat:
O matko!!!! , dobrze że ma chociaż dobry humorek![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam niedzielnie. Poranek miałam przepłakany - przerasta mnie ta wizja pobytu w szpitalu![]() Byliśmy na zakupach-kupiłam Julci śliczne bodziaki z myszką micky w tesco-30% taniej. Maluszek śpi, P. pojechał do znajomego na chwilę, a ja wcinam słodycze ![]() Zimno dzisiaj okropnie-niby 1 stopień, ale zmarzłam jak niewiem. Brumek nadal chodzicie na rodzinne, niedzielne sushi? tak jakoś mi sie dzisiaj przypomniałaś z tym sushi. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-10-28 o 15:40 |
||||
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
przywitam się w nowym wątku
poczytałam ale nie dam rady odpisać , kolejne problemy doszły wiec nie ma co pisać co u nas ... Brumku doczytałam,że pisałaś o butkach z deichmanna i widzisz to chyba indywidualna sprawa. Szymek własnie w tych butkach super chodzi a w elephantach nie umiał dla wszystkich chorowitków zdrówka a dla tych martwiących się o nas (Lili, Stronczek jak kogoś ominęłam proszę o wybaczenie ) gorące buziaki Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-10-28 o 18:58 |
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Brumciu wstyd mi prosić Cię o to ponownie, ale czy mogłabyś mi jeszcze raz przesłać tego linka do tych kłódek?
![]() Ale CISSZZZAAA.... |
|
|
|
#593 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pokażę dziś lub jutro ![]() Cytat:
![]() ale dziś dłuuuuugi dzień
|
|
#594 | ||
|
Wtajemniczenie
|
My juz w domu... glowa mi peka i jest mi niedobrze...
Cytat:
No i dobrze, ze Marys ok w sumie. Cytat:
Bo Julke rodzilas sn, tak? Naprawde zycze Ci, zeby wszystko bylo w porzadku. Ale rozumiem Twoje rozterki, bo sama przez to przechodzilam, choc jednak Wiki byla ciut starsza. |
||
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak-Julcie rodziłam SN i będzie z Nią mąż + dwie babki w razie konieczności, więc o opiekę nad Nią się nie martwię( chociaż wałkuję Mu cały czas co Julka i kiedy jada , ale i tak NAPEWNO sobie poradzą |
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
kochana my mamy ten ktory akurat byl w promocji w Aptece Rodzinnej MidiNeb sie nazywa. Dla mnie ok, bo jest maly (poreczny) i spelnia swoja funkcje.
Witam sie, Marys wlasnie usypia, a ja siedze z Wami, jak usnie spadam do szwagierki, bo u TZ w rodzinie kolejna kiepska sytuacja, ale o tym pisac nie moge. ![]() A mnie gardelko zaczelo bolec, juz sama nie wiem co mam robic. Rano musze skoczyc do sasiadek z mojego miejsca zameldowania odebrac korespondencje do mnie. Pozniej jeszcze jedna rzecz zalatwic i wracac do domku, bo TZ idzie do pracy po urlopie. Oliweczko trzymaj sie, na pewno TZ i babcie dadza rade - sama wiesz o tym na pewno. Nie martw sie co i jak i kiedy wyjdziecie z Mateuszkiem, najwazniejsze aby wszystko poszlo sprawnie i abyscie oboje sie czuli super i aby maly byl zdrowy. Reszta przyjdzie sama.
|
#597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#598 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej,
chyba nigdy tak późno nie zawitałam na wizaż. Ale musiałam podgonić z pracą i kiedy Tymek spał (a spał dziś całe 25 minut ), to usiłowałam coś pisać... A popołudniu byliśmy na zakupach kozaczkowych. I nic nie kupiliśmy Bo w ecco nie mieli ani jednej pary 21. Ba, najmniejsze buty mieli w rozm. 24. I mam w związku z tym prośby: Marzenka - Ty polecałaś Ecco, prawda? I kupowałaś przez internet chyba? Ale mierzyłaś wcześniej w sklepie? Carmela - Ty też wychwalałaś jakieś butki. Na "P" chyba Dasz linka jeszcze raz? I jak u Was było z mierzeniem? Mierzyłaś, czy w ciemno ![]() Ktoś jeszcze ma Ecco? Cytat:
![]() No to trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie spraw ![]() Wyrósł Ci chłopak! ![]() A dynia jeszcze bardziej ![]() Cytat:
Cytat:
A "Księga dźwięków", choć bardzo na nią byłam napalona, trochę mnie rozczarowała. U nas na razie nie jest hitem. Cytat:
![]() Alibany, weź Ty odwiedź w końcu męża w Warszawie, co? To się spotkamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witaj Dziubeczku Cytat:
![]() http://bawimy-sie.blogspot.com/2011/...e-i-zamki.html Cytat:
Coraz bliżej do końca ![]() U nas ze zmianą czasu było inaczej niż planowałam Bo chciałam go przestawić dziś o pół godziny ze wszystkim, a od jutra już wg nowego czasu. Ale obudził się dziś o starej 10.00, a normalnie wstaje ok. 9.00, więc sam się przestawił od razu Teraz tylko troszkę wcześniej poszedł spać, bo już nie dawał rady wytrzymać.
|
|
#599 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Żaneta, jesteś pewna że to zatrucie,a nie coś innego? ![]() Alibany, rewelacyjne ciuchy- w koszuli się zakochałam. , na razie obwozi wszystkie swoje pluszaki po domu. (czasami butelki, czy inne cuda) Z rękawiczkami nie pomogę bo moje dziecko też ich nie lubi - po co one skoro nie można zbierać liści czy innych śmieci?Telik, Brumek, współczuję ciężkich nocy. U nas też mnóstwo pobudek, straciłam nadzieję że jeszcze kiedyś prześpię 8 godzin ciągiem. Lada chwila powinna przebić się u nas ostatnia czwórka i druga trójka...DDewik, jaki przystojny Borysek- cudnie wygląda. Isia, Ewoludek uroczy i jaki włos bujny! Żłobek- słyszałam, aż strach pomyśleć w ilu podobnych placówkach dzieją się takie rzeczy. ![]() Ela, witaj. (Twój nick brzmi znajomo )Sanki- widząc dzisiejszy śnieg też zaczynam o nich intensywniej myśleć. Jest ich mnóstwo i ciężko się na coś zdecydować. Chwalcie się jak coś kupicie, może to ułatwi podjęcie decyzji. ![]() Aaniu, masz niesamowite dziecko- aż by się chciało poznać Twojego podrywacza. Madzia, fajnie, że zajrzałaś. ![]() Oliweczko, nie dziwię się stresu, dodatkowo hormony też robią swoje. Widzę, że wszystko masz dobrze zaplanowane więc na pewno doskonale sobie poradzicie. Co do brata to przykro się to czyta- u mnie jest niestety podobnie. U Nas po tygodniu wrócił tż i przyjechaliśmy do rodziców. Jednak sielankę przerwał telefon, że jutro musi być w pracy, więc właśnie pojechał. Nie zdążyłyśmy się nim nacieszyć, znowu będziemy bez Niego do środy.
|
|
|
|
#600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mały sam sobie przystawia tą tubę i uczę go jak wdychać, nawet nieźle idzie, ale niestety na samą inhalację muszę na siłę, bo musi być szczelnie i na ok. 10 wdechów, a on raz wdechnie i odstawia... a na taki zwykły katarek pomagają takie inhalacje naprawdę? trochę jestem zielona, tzn. cieszę się, bo to znaczy, że mało Jaś choruje, bo to w sumie jego 2 choroba, nie licząc 3dniówki, ale lepiej wiedzieć takie rzeczy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

12.06.2010
) więc myślę że na śniej sie naddadzą

Zakończone: 2

z czego maz sie domaga znow tego z bananami, wiec dzis bede chyba znow piekla.

spoko mowie bez paniki. Zrobilam te ciasta, pojechalismy na godzinke do znajomych, pisze kolo 21 jak Marysia - katar sie nasilil i nie chce spac. Wrocilismy do domu i poszlismy do szwagierki, ale mnie juz martwilo to wszystko. Jeszcze rodzinka TZ ze jak taka pogoda to oni do Liechenia nie jada tylko do Lagiwenik, ja mowie ze w Łagiewnikach to ja bylam i nie jade, tym bardziej ze mala zakatarzona, to ja jutro poinhaluje. I pidze kolo 22 do mamy jak mala, katar nadal spac niet. Wiec spakowalam inhalator, sol fizjologiczna i katarek. No i tak inhalowac sie chciala o dziwo, za to spac nie. Do 23.30 sie z nia bujalam u mamy i spania nie bylo (Marysia nie ma tam lozeczka, tylko spala do tej pory na wersalce, ale ze to bylo dawno, a teraz sztuke chodzenia ma opanowana do perfekcji, wiec ucieka i juz)I co zapakowalam dziecko w samochod i do domu - mialam nadzieje (naiwna jestem) ze usnie po drodze, ale gdzie tam. W domu sie tez rozbrykala, TZ ja wlasnie usypia i nie slysze jej czyli usnelo moje dziecko. Wiec ide i ja spac.
zębole
, dobrze że ma chociaż dobry humorek

Coraz bliżej do końca
U nas też mnóstwo pobudek, straciłam nadzieję że jeszcze kiedyś prześpię 8 godzin ciągiem. Lada chwila powinna przebić się u nas ostatnia czwórka i druga trójka...
Nie zdążyłyśmy się nim nacieszyć, znowu będziemy bez Niego do środy.