Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-28, 14:59   #3751
justa86
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
a masz tam dzurki na to??bo ja nie ale moze trzeba te tworzywo po prostu przebic??bo teraz ich nie widac??
Wlasnie nie ma dziurek, gladko.
Po wymacaniu tez nic nie czuje

justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 14:59   #3752
marti86
Zakorzenienie

ja na fb sie nie lapie ktora jest ktora... wiec prosze tu nic nie zmieniac!!

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 15:00   #3753
weronika23
Zakorzenienie

leeeeeeeeee maz pojchal na zakupy a my same
u mnie z om jest termin na 3 a z usg na 7 wiec malutka roznica tylko czemu on nie chce wyjsc
co do sikania to ja w dzien i w ncy latam jak glupia juz mnie to wykancza

u nas gabi pojdzie prawdopodbnie od przedszkola od wrzesnia czyli prawie 3 latka z olusiem tez bede siedziec w domu chyba ze napawde nie damy rady finansowo chociaz u mnie zlobka nie ma i nie mam z kim go zostawic

martus ja tez nie mam nawet gondoli nie zalozylam jeszcze
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 15:02   #3754
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Może warto byłoby się zakonspirować
Pozmieniać nicki, daty porodów - ale wtedy to już same byśmy się pogubiły
nieeee, bo ja sie ni epolapie

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
My mamy przewijak nakładany na łóżeczko więc też zasłonimy małej świat

Nam się udało kupić karuzelkę używaną tzn. była włączona może ze 3 razy bo dziecko tych ludzi nie chciało leżec w łóżeczku i zamiast 200 zł zapłaciliśmy 90 zł http://www.ceneo.pl/4724790
Planuję dokupić jeszcze coś kontrastowego do wózka
http://allegro.pl/bright-starts-sens...727302474.html
ksiezniczka jest super!!
a do wozka tez bym cos chciala, tym bardziej ze mamy czarno-bialy wiec fajnie bedzie go rozweselic czyms tylko ze juz moze nie zebra bo wlasnie zebre mam wozek
Stary 2012-10-28, 15:03   #3755
marti86
Zakorzenienie

http://allegro.pl/tiny-love-mata-mal...720329616.html ja dostalam taka mate od kumpeli

Stary 2012-10-28, 15:03   #3756
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Justa ja w swoim mam jakies srubki(jeszcze zapakowany jest w folie) i nie wiem do czego one sa moze to jakies ograniczniki zeby sie nie wysunal z lozeczka co??tez macie jakies srubki i takie kolki??
Nie wiem czy myśle o tym samym ale ja tez mam cos do tego przewijaka, to są właśnie jakieś ograniczniki tylko ze w przewijaku nie ma miejsca jakiejs dziurki zeby je zamontować, nie wiem moze dlatego ze trzeba sobie to dopasować , no dziwne to jest

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 15:06   #3757
marti86
Zakorzenienie

co do terminow.mam karte ciazy bratowej i ona miala nieregularne cykle.z om jej wychodzilo 3.07 a z usg w 12 tyg 30-urodzila 27. wiec chyba naprawde te wczesne usg jest miarodajne.mi na pierwszym usg wyszlo identycznie jak z om, w 12 tyg rowniez wiec ja raczej nie odbiegam.

kolezanak ostatnio pytala co chce jak sie maly urodzi.mowilam pozytywke do lozeczka-taka naciagana-L uwielbiala je. jak ktos jeszcze o cos zapyta powiem ze cos grajacego do wozka

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Gabi moze producenci wychodza z zalozenia ze sa rozne wymiary lozeczek i dlatego trzeba samemu dziurkowac

Stary 2012-10-28, 15:07   #3758
dzika_kaka
Zakorzenienie

chryste... wiedziałam, że wychodzenie z ukrycia nie będzie łatwe ale żeby aż tak?! co nadrobiłam jedną stronę to dopisałyście kolejną. i weź tu bądź na bieżąco

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Podobno tez jak sie bierze magnez to od któregoś tygodnia trzeba odstawić, cholercia tylko jak ja zapomnę to juz w nocy mnie w łydke skurcze łapią i jak tu nie brać...
Moja ginka na skurcze kazała jeść ziemniaki, banany i pomidory. Ewentualnie pić soczki warzywne z pomidorkiem. Bo mają dużo potasu. I faktycznie jakoś mi to pomaga, skurcze mnie łapią zdecydowanie rzadziej.

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
on wraca z pracy i ja idę do swojej (pacuję w domu) i szybko zaczęłam jak mała miała chyba 3-4 miesiące
Ja też pracuję z domu i zakładam wyrobienie właśnie takiego systemu, że tż wraca i zajmuje się córką a ja przesiadam się z rozciągniętej koszuli nocnej w bardziej elegancki dres i zajmuję się zarabianiem ale coś obawiam się, że to wcale nie będzie takie łatwe

Cytat:
Listopadowki-czy tylko ja nie mam "ubranego" lozeczka??
A czy ktoś jeszcze poza mną nie kupił wózka?!

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
niedzielna praca w gówno się obraca
Nie słyszałam tego jeszcze kurna a zaplanowałam sobie na dzisiaj sprzątanie, chyba oleję, bo i po co się męczyć na marne

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 15:08   #3759
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
a masz tam dzurki na to??bo ja nie ale moze trzeba te tworzywo po prostu przebic??bo teraz ich nie widac??
Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Wlasnie nie ma dziurek, gladko.
Po wymacaniu tez nic nie czuje

Cytat:
Nie wiem czy myśle o tym samym ale ja tez mam cos do tego przewijaka, to są właśnie jakieś ograniczniki tylko ze w przewijaku nie ma miejsca jakiejs dziurki zeby je zamontować, nie wiem moze dlatego ze trzeba sobie to dopasować , no dziwne to jest

Dziewczyny - ja też nie czułam dziurek, ale one tam są.. tak od krawędzi 2 cm.. mówię wam - śrubka najlepiej wycelować.. - ja i tak o mało co nie wyrzuciłam tych śrubek, bo u mnie w opakowaniu były przyklejone do tej ulotki reklamowej..

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 15:10   #3760
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
chryste... wiedziałam, że wychodzenie z ukrycia nie będzie łatwe ale żeby aż tak?! co nadrobiłam jedną stronę to dopisałyście kolejną. i weź tu bądź na bieżąco

Ja też pracuję z domu i zakładam wyrobienie właśnie takiego systemu, że tż wraca i zajmuje się córką a ja przesiadam się z rozciągniętej koszuli nocnej w bardziej elegancki dres i zajmuję się zarabianiem ale coś obawiam się, że to wcale nie będzie takie łatwe

Nie słyszałam tego jeszcze kurna a zaplanowałam sobie na dzisiaj sprzątanie, chyba oleję, bo i po co się męczyć na marne
skad ja to znamczasami az sie wkurzam jak nadrabia....
mwoisz elegancki dres hihi
nic nie rob-zrob sobie jedynie dzien lenia

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Dziewczyny - ja też nie czułam dziurek, ale one tam są.. tak od krawędzi 2 cm.. mówię wam - śrubka najlepiej wycelować.. - ja i tak o mało co nie wyrzuciłam tych śrubek, bo u mnie w opakowaniu były przyklejone do tej ulotki reklamowej..
ide pomacac

cos brak chetnych do definiowania siusiaka

Stary 2012-10-28, 15:14   #3761
justa86
Zadomowienie

Mi sie podobaja bardzo zabawki z firmy diinglisar

http://allegro.pl/pozytywka-tygrys-2...737339336.html

kupilam taka chrzesnicy i byla jej ulubiona zabawka dlugo
ale mialam fuksa bo byla likwidacja sklepu i wszystko za 50%

a normalna cene bym chyba nie polcela bo jakies strasznie duze te zabawki nie sa

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
ide pomacac

cos brak chetnych do definiowania siusiaka
Hmm to ja ide pomacac jeszcze raz

A co do definiowania siusiaka.... hmm ale tak prostym sposobem czy wyklaDOWO?
Stary 2012-10-28, 15:14   #3762
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Agus dzieki za artykul
wstyd sie przyznac ale nie ja nie mam pojecia co to te stulejki napletki itd!! naprawde!!! siusiak to siusiak-wazne ze wiem jak duzego obsluzyc-fachowe nazewnictwo nie jest mi do tego potrzebne bynajmniej nie bylo dopoki syna nie mialam a zaraz bedzie-to ktora na ochotniczke wytlumaczyc co i jak??
Jak umiesz obsłużyć dużego to dasz radę z małym

Jeśli chodzi o problem ze stulejką to jest to problem z tą skórką na zewnątrz, która może zarastać tak, że ten środek nie może wyjść. Nie wiem czy problem jest wrodzony, bo aż tak się nie interesowałam.
Dlatego od któregoś momentu życia trzeba tą skórkę ściągać do końca. Jak się zaniedba to może być konieczność zabiegu operacyjnego.
Wiem, że na początku za bardzo tego się nie robi lub przy myciu tylko tyle się odciąga ile się da i nic na siłę, bardzo delikatnie, ale to już niestety nie wiem jak to jest dokładnie.

Cytat:
ja na fb sie nie lapie ktora jest ktora... wiec prosze tu nic nie zmieniac!!
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 15:15   #3763
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
ja mialam dostac od kolezanki FP ale wyjeli ja i nie dziala.odeslali na gwarancje nie wiadomo co z nia ale kurde mam chrapke na ta http://www.youtube.com/watch?v=P2GEgw0OpEA

Agus dzieki za artykul
wstyd sie przyznac ale nie ja nie mam pojecia co to te stulejki napletki itd!! naprawde!!! siusiak to siusiak-wazne ze wiem jak duzego obsluzyc-fachowe nazewnictwo nie jest mi do tego potrzebne bynajmniej nie bylo dopoki syna nie mialam a zaraz bedzie-to ktora na ochotniczke wytlumaczyc co i jak??
ta rainforest jest super, ja muszę mojemu "mężu" przekazać, coby teściom pokazał, bo ja się trochę wstydzę ich o coś prosić

Marti jesteś niewyjęta
ja właśnie liczę na mojego tżta, że on będzie wiedział co i jak z tym siusiakiem no ale skoro napisali, żeby nic tam nie ściągać, nie przesuwać itp, to tylko będę z wierzchu przemywać chyba...

Cytat:
Kurcze w tym artyluje jest napisane ze wrecz powinno sie zakazac pediatrze zsuwania napletka u malego! ciekawe.... na sr polozna mowila ze mozna bardzo rzadko i baaaardzo delikatnie sprobowac, ale to wyjatkowo
Potem zerkne na ten wyklad urologa
mojego brata synkowi lekarka właśnie przy badaniu ściągnęła napletek ( 2 latka miał) i to bez rękawiczek i jakieś zakażenie mu się wdało i biedaczek płakał, nie chciał siku robić, codziennie kąpali go w czymś - nie pamiętam jak to się nazywa, ale woda kolorowa się od tego robi, aż mu w końcu przeszło.... ale tak to mówili, że masakra, mały aż gorączki dostał od tego wszystkiego

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość

Nam się udało kupić karuzelkę używaną tzn. była włączona może ze 3 razy bo dziecko tych ludzi nie chciało leżec w łóżeczku i zamiast 200 zł zapłaciliśmy 90 zł http://www.ceneo.pl/4724790
moja koleżanka ją miała - bardzo sobie chwaliła

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 15:18   #3764
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
hehej dziewczyny po tygodniu bycia pod kroplowka w koncu od wczoraj jestem na fenoterolu w tabletkach.jutro mam miec robione usg i juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze moje malenstwo. Od kiedy trafilam na oddzial ze ze skurczami powoli odchodzi mi czop ale tym sie nie martwie . Jak wszystko bedzie ok to we wtorek wyjde do domu takze trzymajcie za nas kciuki. Goraco Was wszystkie sciskam
To trzymam mocno kciuki

Piszecie o przewijakach .. ja dalej nie mam Caly czas licze na to ze brat TŻeta ma po swoich dzieciach i tak jakos ciagle o tym zapominam zeby sie zapytac .

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 15:19   #3765
weronika23
Zakorzenienie

ja mam karuzele ta z fiher rain cos tam i naprawde sie sprawdza

ja jak czytam o tym napletku to sie boje w tamta niedz siostra wwyladowala w szpitalu z adusiem wlasnie bo susiak spochniety i nabrzmialy i cooo napletek masakra

co do zabawek do wozka czy fotelika ja mam sprawdzona 1
Stary 2012-10-28, 15:20   #3766
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Ja
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 15:20   #3767
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:

Moja ginka na skurcze kazała jeść ziemniaki, banany i pomidory. Ewentualnie pić soczki warzywne z pomidorkiem. Bo mają dużo potasu. I faktycznie jakoś mi to pomaga
Kupiłam sobie banany, a pomidory no lubię ale najlepszy byłby sok pomidorowy a tego nie cierpię fuj. Jak za bardzo pójdę w te banany to jeszcze w małpe sie zamienie
Cytat:
No u mnie tez były przyklejone, kurcze nie pomacam bo wywiozlam go na razie do piwnicy. Ale dobrze ze nie tylko ja mam z tym problemy

Co do karuzeli, zabawek itd ja mam tylko konika z fp i tyle, liczę ze na gwiazdkę ktos nam kupi karuzele, myślałam o owcy z bijacym sercem (tesciowie byli w zakopcu to mogli mi prawdziwa przywieźć ). Jednak maluszek musi cos miec zeby rozwijać chociażby zmysły itd. Mata edukacyjna to chyba jak niemowlak ma kilka tygodni? Z pracy chciałabym dostać hustawke w stylu http://allegro.pl/bright-starts-hust...725831785.html i jakiś lezaczek bo jak patrzyłam na Allegro to są dwie rożne rzeczy lezaczko bujaczki i te huśtawki, chociaż sama nie wiem....

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Stary 2012-10-28, 15:20   #3768
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
ta rainforest jest super, ja muszę mojemu "mężu" przekazać, coby teściom pokazał, bo ja się trochę wstydzę ich o coś prosić

Marti jesteś niewyjęta
ja właśnie liczę na mojego tżta, że on będzie wiedział co i jak z tym siusiakiem no ale skoro napisali, żeby nic tam nie ściągać, nie przesuwać itp, to tylko będę z wierzchu przemywać chyba...

mojego brata synkowi lekarka właśnie przy badaniu ściągnęła napletek ( 2 latka miał) i to bez rękawiczek i jakieś zakażenie mu się wdało i biedaczek płakał, nie chciał siku robić, codziennie kąpali go w czymś - nie pamiętam jak to się nazywa, ale woda kolorowa się od tego robi, aż mu w końcu przeszło.... ale tak to mówili, że masakra, mały aż gorączki dostał od tego wszystkiego

Biedny mały.... boze bo te baby czasem takie niedelikatne :/
a swoja droga kwestia rekawiczek budzi we mnie agresje! a raczej brak tych rekawiczek
Stary 2012-10-28, 15:22   #3769
weronika23
Zakorzenienie

karolcia ja na razie tez nie mam przewijaka przy gabi mialam ale rzadko uzywalam
Stary 2012-10-28, 15:22   #3770
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
co do zabawek do wozka czy fotelika ja mam sprawdzona 1
Jaka?

Stary 2012-10-28, 15:23   #3771
niteczka83
Zadomowienie

Dziewczyny - Halwaya ma rację - te dziurki tam są na 100%. Ja też myślałam że nie ma jak mój mąż składał łóżeczko i położyłam przewijak. A on wymacał że są własnie tak ze 2 cm. I potem wkręcił te dodatki co to teraz przewijak jest stabilny.

Cytat:
Wieszaj, wieszaj
kurcze.. popcornu zapomniałam kupić
Cytat:
Nie szykuj popcornu - ona na pewno cos jeszcze wymysli do zrobienia
Justa skąd wiedziałaś??? tak patrzę na tę firankę i chyba jeszcze raz ją uprasuję. Coś się wygniotła

Cytat:
Ja też mam obawy: że będę zmęczona, a ja jak jestem niewyspana to jestem zła, że będę czuła się przywiązana.
A jeśli chodzi o sprawy techniczne: przewijanie itp. to na pewno damy radę. Na początku będzie nam to szło ślamazarnie, ale w końcu się nauczymy

Ja też nie mam tutaj rodziny, mam tylko na cmentarzu - ale tutaj to trudno będzie o pomoc
Jeśli chodzi o znajomych to każdy zabiegany i wiadomo jak to jest.
dziękuję.
Twój czarny humor nie wiedziałam czy śmiać się czy nie

Cytat:

Jutro pełnia.. 29
o 19:49 dokładnie
A ja dziś przeglądałam kartę ciąży i na końcu mam pierwsze usg doczepione (nie to z 12 tygodnia; tylko takie pierwsze małe zdjęcie z 7tc) i tam jest magiczna data porodu 29.10.2012.
Coś z tą pełnią jest - oj będzie się działo (ale nie u mnie )....czuję jutro jakiś wysyp maluszków...

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2012-10-28 o 15:24
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 15:23   #3772
weronika23
Zakorzenienie

http://allegro.pl/tiny-love-luk-slon...680564380.html ja polecam do wozka czy fotelika z fiher toooo naprwde sie sprawdza gabrysia uwielbiala

ja mam wozek po mojej malej
Stary 2012-10-28, 15:23   #3773
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Mi sie podobaja bardzo zabawki z firmy diinglisar

http://allegro.pl/pozytywka-tygrys-2...737339336.html

kupilam taka chrzesnicy i byla jej ulubiona zabawka dlugo
ale mialam fuksa bo byla likwidacja sklepu i wszystko za 50%

a normalna cene bym chyba nie polcela bo jakies strasznie duze te zabawki nie sa

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Hmm to ja ide pomacac jeszcze raz

A co do definiowania siusiaka.... hmm ale tak prostym sposobem czy wyklaDOWO?
ja wymacalam-jest mini dziurka-ciezko wyczuc ale jest.na moim jest instrukcja nawet jak ja znalezc tak jak Halawaya pisala-po 2 cm od krawedzi
co do siusiaka to po prostemu mozesz narysowac

Cytat:

Jeśli chodzi o problem ze stulejką to jest to problem z tą skórką na zewnątrz, która może zarastać tak, że ten środek nie może wyjść. Nie wiem czy problem jest wrodzony, bo aż tak się nie interesowałam.
Dlatego od któregoś momentu życia trzeba tą skórkę ściągać do końca. Jak się zaniedba to może być konieczność zabiegu operacyjnego.
Wiem, że na początku za bardzo tego się nie robi lub przy myciu tylko tyle się odciąga ile się da i nic na siłę, bardzo delikatnie, ale to już niestety nie wiem jak to jest dokładnie.

myslisz
dziekuje za odpowiedz

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość

Marti jesteś niewyjęta

ja swojemu pokazalam kazal zamawiac tamta ktora mam dostac jest w pastelowych kolorachdo dupy moim zdaniem.ma byc wlasnie wyrazista a ta jest mega!!
co do bratanka to wlasnie tam pisali ze po roku sporadycznie moze wlasnie dlatego zeby sie tam nic nie zrastao??biedny chlopczyksie nacierpial

Stary 2012-10-28, 15:25   #3774
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 15:27   #3775
justa86
Zadomowienie

Wracajac do napletka jesli juz sciagniemy ta skorke, czyli po prostu "sprawdzimy czy sie da sciagnac" co jest wazne w doroslym zyciu chlopca nie tyle w dziecinstwie, to baaardzo wazne jest oczywiscie to zeby ta skorke z poworotem naciagnac na siusiaka. U malusich chlopcow to pewnie nie ma znaczenia bo wszystko duzo mniejsze i pewnie samo sie zsuwa ale prosze mi wierzy ze dorosli mezczyzni o tym nie wiedza i nie pamietaja ( praca na urologii ) iiiii tu dopiero jest problem bo wtedy taka niesciagnieta skorka moze spodowac to ze zoladz wyschnie, zacznie puchnac i wtedy juz odciagnac sie tej skorki nie da a dalej to juz tzw " zalupek" ale to podobno meeeega bolesne, niebezpieczne i juz nie ma po co sie nad tym rozwijac
Stary 2012-10-28, 15:28   #3776
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam sobie banany, a pomidory no lubię ale najlepszy byłby sok pomidorowy a tego nie cierpię fuj. Jak za bardzo pójdę w te banany to jeszcze w małpe sie zamienie

No u mnie tez były przyklejone, kurcze nie pomacam bo wywiozlam go na razie do piwnicy. Ale dobrze ze nie tylko ja mam z tym problemy

Co do karuzeli, zabawek itd ja mam tylko konika z fp i tyle, liczę ze na gwiazdkę ktos nam kupi karuzele, myślałam o owcy z bijacym sercem (tesciowie byli w zakopcu to mogli mi prawdziwa przywieźć ). Jednak maluszek musi cos miec zeby rozwijać chociażby zmysły itd. Mata edukacyjna to chyba jak niemowlak ma kilka tygodni? Z pracy chciałabym dostać hustawke w stylu http://allegro.pl/bright-starts-hust...725831785.html i jakiś lezaczek bo jak patrzyłam na Allegro to są dwie rożne rzeczy lezaczko bujaczki i te huśtawki, chociaż sama nie wiem....
nasza Nelka ma ta chustawke i nie chce w niej lezec.woli karuzele w lozeczku.kazde dziecko ma swoje widzimisie.i skad my mamy wiedziec co beda lubic

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - Halwaya ma rację - te dziurki tam są na 100%. Ja też myślałam że nie ma jak mój mąż składał łóżeczko i położyłam przewijak. A on wymacał że są własnie tak ze 2 cm. I potem wkręcił te dodatki co to teraz przewijak jest stabilny.

Justa skąd wiedziałaś??? tak patrzę na tę firankę i chyba jeszcze raz ją uprasuję. Coś się wygniotła

dziękuję.

A ja dziś przeglądałam kartę ciąży i na końcu mam pierwsze usg doczepione (nie to z 12 tygodnia; tylko takie pierwsze małe zdjęcie z 7tc) i tam jest magiczna data porodu 29.10.2012.
Coś z tą pełnią jest - oj będzie się działo (ale nie u mnie )....czuję jutro jakiś wysyp maluszków...
a moze akurat Ciebie wezmie!!

Stary 2012-10-28, 15:29   #3777
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Gabi może bardziej Ci posmakuje sok z pomidorów jak go solą i pieprzem doprawisz

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 15:29   #3778
weronika23
Zakorzenienie

justys ty mnie nie straszzzzzzzzz
Stary 2012-10-28, 15:29   #3779
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

dziękuję.

No wiedzialam ze cos wymysli wiedziaaaaaalam
Stary 2012-10-28, 15:30   #3780
marti86
Zakorzenienie

boszzzzzzzzzzz moglam miec corke druga a teraz mam stresa z tym siusiakiem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości