|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV
|
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
ja na fb sie nie lapie ktora jest ktora...
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
leeeeeeeeee maz pojchal na zakupy a my same
u mnie z om jest termin na 3 a z usg na 7 wiec malutka roznica tylko czemu on nie chce wyjsc co do sikania to ja w dzien i w ncy latam jak glupia juz mnie to wykancza u nas gabi pojdzie prawdopodbnie od przedszkola od wrzesnia czyli prawie 3 latka z olusiem tez bede siedziec w domu chyba ze napawde nie damy rady finansowo chociaz u mnie zlobka nie ma i nie mam z kim go zostawic martus ja tez nie mam nawet gondoli nie zalozylam jeszcze |
|
|
|
#3754 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a do wozka tez bym cos chciala, tym bardziej ze mamy czarno-bialy wiec fajnie bedzie go rozweselic czyms tylko ze juz moze nie zebra bo wlasnie zebre mam wozek
|
||
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/tiny-love-mata-mal...720329616.html ja dostalam taka mate od kumpeli
|
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, no dziwne to jest
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
co do terminow.mam karte ciazy bratowej i ona miala nieregularne cykle.z om jej wychodzilo 3.07 a z usg w 12 tyg 30-urodzila 27. wiec chyba naprawde te wczesne usg jest miarodajne.mi na pierwszym usg wyszlo identycznie jak z om, w 12 tyg rowniez wiec ja raczej nie odbiegam.
kolezanak ostatnio pytala co chce jak sie maly urodzi.mowilam pozytywke do lozeczka-taka naciagana-L uwielbiala je. jak ktos jeszcze o cos zapyta powiem ze cos grajacego do wozka ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Gabi moze producenci wychodza z zalozenia ze sa rozne wymiary lozeczek i dlatego trzeba samemu dziurkowac
|
|
|
|
#3758 | ||
|
Zakorzenienie
|
chryste... wiedziałam, że wychodzenie z ukrycia nie będzie łatwe ale żeby aż tak?! co nadrobiłam jedną stronę to dopisałyście kolejną. i weź tu bądź na bieżąco
Cytat:
Cytat:
![]() A czy ktoś jeszcze poza mną nie kupił wózka?! Nie słyszałam tego jeszcze kurna a zaplanowałam sobie na dzisiaj sprzątanie, chyba oleję, bo i po co się męczyć na marne
|
||
|
|
|
#3759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny - ja też nie czułam dziurek, ale one tam są.. tak od krawędzi 2 cm.. mówię wam - śrubka najlepiej wycelować.. - ja i tak o mało co nie wyrzuciłam tych śrubek, bo u mnie w opakowaniu były przyklejone do tej ulotki reklamowej..
|
|
#3760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami az sie wkurzam jak nadrabia....mwoisz elegancki dres hihinic nie rob-zrob sobie jedynie dzien lenia ![]() Cytat:
![]() cos brak chetnych do definiowania siusiaka ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#3761 |
|
Zadomowienie
|
Mi sie podobaja bardzo zabawki z firmy diinglisar
http://allegro.pl/pozytywka-tygrys-2...737339336.html kupilam taka chrzesnicy i byla jej ulubiona zabawka dlugo ![]() ale mialam fuksa bo byla likwidacja sklepu i wszystko za 50% ![]() a normalna cene bym chyba nie polcela bo jakies strasznie duze te zabawki nie sa ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Hmm to ja ide pomacac jeszcze raz ![]() A co do definiowania siusiaka.... hmm ale tak prostym sposobem czy wyklaDOWO?
|
|
|
|
#3762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o problem ze stulejką to jest to problem z tą skórką na zewnątrz, która może zarastać tak, że ten środek nie może wyjść. Nie wiem czy problem jest wrodzony, bo aż tak się nie interesowałam. ![]() Dlatego od któregoś momentu życia trzeba tą skórkę ściągać do końca. Jak się zaniedba to może być konieczność zabiegu operacyjnego. Wiem, że na początku za bardzo tego się nie robi lub przy myciu tylko tyle się odciąga ile się da i nic na siłę, bardzo delikatnie, ale to już niestety nie wiem jak to jest dokładnie. Cytat:
|
||
|
|
|
#3763 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Marti jesteś niewyjęta ja właśnie liczę na mojego tżta, że on będzie wiedział co i jak z tym siusiakiem no ale skoro napisali, żeby nic tam nie ściągać, nie przesuwać itp, to tylko będę z wierzchu przemywać chyba... Cytat:
i jakieś zakażenie mu się wdało i biedaczek płakał, nie chciał siku robić, codziennie kąpali go w czymś - nie pamiętam jak to się nazywa, ale woda kolorowa się od tego robi, aż mu w końcu przeszło.... ale tak to mówili, że masakra, mały aż gorączki dostał od tego wszystkiegoCytat:
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piszecie o przewijakach .. ja dalej nie mam Caly czas licze na to ze brat TŻeta ma po swoich dzieciach i tak jakos ciagle o tym zapominam zeby sie zapytac .
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam karuzele ta z fiher rain cos tam i naprawde sie sprawdza
ja jak czytam o tym napletku to sie boje w tamta niedz siostra wwyladowala w szpitalu z adusiem wlasnie bo susiak spochniety i nabrzmialy i cooo napletek masakra co do zabawek do wozka czy fotelika ja mam sprawdzona 1 |
|
|
|
#3766 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do karuzeli, zabawek itd ja mam tylko konika z fp i tyle, liczę ze na gwiazdkę ktos nam kupi karuzele, myślałam o owcy z bijacym sercem (tesciowie byli w zakopcu to mogli mi prawdziwa przywieźć
|
|
|
#3768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
boze bo te baby czasem takie niedelikatne :/a swoja droga kwestia rekawiczek budzi we mnie agresje! a raczej brak tych rekawiczek |
|
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
karolcia ja na razie tez nie mam przewijaka przy gabi mialam ale rzadko uzywalam
|
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3771 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny - Halwaya ma rację - te dziurki tam są na 100%. Ja też myślałam że nie ma jak mój mąż składał łóżeczko i położyłam przewijak. A on wymacał że są własnie tak ze 2 cm. I potem wkręcił te dodatki
co to teraz przewijak jest stabilny. Justa skąd wiedziałaś??? tak patrzę na tę firankę i chyba jeszcze raz ją uprasuję. Coś się wygniotła ![]() Cytat:
Twój czarny humor nie wiedziałam czy śmiać się ![]() A ja dziś przeglądałam kartę ciąży i na końcu mam pierwsze usg doczepione (nie to z 12 tygodnia; tylko takie pierwsze małe zdjęcie z 7tc) i tam jest magiczna data porodu 29.10.2012. Coś z tą pełnią jest - oj będzie się działo (ale nie u mnie )....czuję jutro jakiś wysyp maluszków...
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-10-28 o 15:24 |
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/tiny-love-luk-slon...680564380.html ja polecam do wozka czy fotelika z fiher toooo naprwde sie sprawdza gabrysia uwielbiala
ja mam wozek po mojej malej
|
|
|
|
#3773 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak Halawaya pisala-po 2 cm od krawedzico do siusiaka to po prostemu mozesz narysowac![]() Cytat:
![]() dziekuje za odpowiedz ![]() Cytat:
tamta ktora mam dostac jest w pastelowych kolorachco do bratanka to wlasnie tam pisali ze po roku sporadycznie moze wlasnie dlatego zeby sie tam nic nie zrastao??biedny chlopczyk sie nacierpial
|
|||
|
|
|
#3774 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3775 |
|
Zadomowienie
|
Wracajac do napletka
jesli juz sciagniemy ta skorke, czyli po prostu "sprawdzimy czy sie da sciagnac" co jest wazne w doroslym zyciu chlopca nie tyle w dziecinstwie, to baaardzo wazne jest oczywiscie to zeby ta skorke z poworotem naciagnac na siusiaka. U malusich chlopcow to pewnie nie ma znaczenia bo wszystko duzo mniejsze i pewnie samo sie zsuwa ale prosze mi wierzy ze dorosli mezczyzni o tym nie wiedza i nie pamietaja ( praca na urologii ) iiiii tu dopiero jest problem bo wtedy taka niesciagnieta skorka moze spodowac to ze zoladz wyschnie, zacznie puchnac i wtedy juz odciagnac sie tej skorki nie da a dalej to juz tzw " zalupek" ale to podobno meeeega bolesne, niebezpieczne i juz nie ma po co sie nad tym rozwijac
|
|
|
|
#3776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
justys ty mnie nie straszzzzzzzzz
|
|
|
|
#3779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
boszzzzzzzzzzz moglam miec corke druga a teraz mam stresa z tym siusiakiem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.

tylko ze juz moze nie zebra bo wlasnie zebre mam wozek 
moze to jakies ograniczniki zeby sie nie wysunal z lozeczka co??tez macie jakies srubki i takie kolki??
, no dziwne to jest

czasami az sie wkurzam jak nadrabia....

i jakieś zakażenie mu się wdało i biedaczek płakał, nie chciał siku robić, codziennie kąpali go w czymś - nie pamiętam jak to się nazywa, ale woda kolorowa się od tego robi, aż mu w końcu przeszło.... ale tak to mówili, że masakra, mały aż gorączki dostał od tego wszystkiego
Caly czas licze na to ze brat TŻeta ma po swoich dzieciach i tak jakos ciagle o tym zapominam zeby sie zapytac .