Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-28, 12:18   #3571
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

czymś się próbujesz podratować? niestety w ciąży jesteśmy strasznie podatne. póki jeszcze nie jest tragicznie, spróbuj przepłukać nos/gardło solą. ja mam taki sprzęt do płukania nosa, ale ludzie sobie dają radę szklanką (nie wiem jak) - pomaga trochę, jak odpowiednio wcześnie zadziałasz, to będzie ok. i uważaj na siebie na przyszłość!
mam szałwie do płukania gardła, mleko z miodem sok z malin (na szczeście babcia jeszcze pakuje mi wszystko w słoiki-więc mam), niewiem co z katarem,nie leci mi tylko mam zapchana doszczętnie kichawę leżę dziś w wyrze,musi przejść bo jutro znów praca..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 12:19   #3572
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Al_ajka Pokaż wiadomość
sharpnowaja ale gdzie ja bym poszła w środku nocy? bo rodziców nie bo autobusy już nie jeżdżą a nie miałam na taksówkę nawet
oczywiście że nie w nocy, miałam na myśli teraz jak będziesz jechała do rodziców
Stary 2012-10-28, 12:20   #3573
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Zobaczysz, we wtorek będziesz świętowała piąteczkę!
Piąteczka nie jest nawet szczytem moich marzeń, zadowolę się z byle czego, byleby pozytywnego

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za obronę!
dziękuję
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 12:21   #3574
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Piąteczka nie jest nawet szczytem moich marzeń, zadowolę się z byle czego, byleby pozytywnego
oj tam piąteczka będzie i tyle z nami się nie dyskutuje

idę dziś na obiadek do teściowej, tak się zastanawiam czy się umalować dawno tego nie robiłam
Stary 2012-10-28, 12:33   #3575
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
bo miałam te dziwne bóle brzucha i skurcze a teraz znów nic nie czuję.
Ale strasznie bym chciała żeby było dobrze. Trzymajcie za mnie wieczorem kciuki.

pawie oczko dla mnie taki domek też byłby w sam raz. W sumie bardzo dużo zależy od rozmieszczenia pomieszczeń.
Kochana niczym się nie przejmuj, na pewno wszystko będzie Ok. Czekaj spokojnie na wizytę a wieczorem oznajmisz, że nie było się czym martwić
Nam zależało na dużej części dziennej, tam gdzie najwięcej będziemy spędzać czasu. Salon ma 35m, a kuchnia z jadalnią 22m

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
oj tam piąteczka będzie i tyle z nami się nie dyskutuje

idę dziś na obiadek do teściowej, tak się zastanawiam czy się umalować dawno tego nie robiłam
Umalujjjjjjj i to z przytupem

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Pawie_oczko trzymam kciuki za obronę

Ja wczoraj zrobiłam sobie małe spa, wypielęgnowałam całe ciało a mój Ukochany wrócił pijany i zrobił awanturę Tak go kocham a on mnie czasem traktuje okropnie
idę do moich rodziców dziś, zostawię go samego
Dzięki

Współczuję zachowania Tż. Na szczęście mój rzadko kiedy pija alko a już jak coś to w małych ilościach. Ale wiem, jak coś takiego potrafi wyprowadzić z równowagi. Pogadaj z nim na spokojnie, i nie daj wejść sobie na głowę. W mojej rodzinie było kilka par, w których faceci nadużywali alko i niestety ich związki się przez to rozwaliły. Mam nadzieję, że u Was to tylko tak wyjątkowo się zdarzyło. 3mam kciuki i życzę szybkiego dojścia do porozumienia
Stary 2012-10-28, 12:42   #3576
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Przyszedł, odgrzewał sobie jedzenie i strasznie hałasował no to wstałam i poprosiłam go, żeby był ciszej bo dopiero kiepsko się czuję i chciałabym się wyspać. No to mi powiedział (a raczej wykrzyczał), że nie będę mu mówiła co ma robić w swoim mieszkaniu i jak mi się nie podoba to mogę się wyprowadzić ale żebym nie myślała, że będzie na dziecko płacił
No bo to jest jego mieszkanie i on je utrzymuje, ja niedawno się wprowadziłam...
No ale czy to znaczy, że nie mam prawa się odezwać? Noszę jego dziecko przecież...

A teraz śpi.... wychodzę za pół godziny....
wyjdź i nie odbieraj telefonów do wieczora najlepiej nie no tekst o dziecku to jest zdecydowana przesada. my z Mężem czasem żartujemy sobie, że rozwód, alimenty, on mi czasem mówi że mi dziecko odbierze, bo mnie nie będzie stać na utrzymanie, a ja jemu, że jeszcze na mnie będzie musiał płacić, jak zostanę bez środków do życia. ale to wszystko w żartach, nie wyobrażam sobie, że mógłby mi coś takiego serio powiedzieć ... jak Cię nie przeprosi to

Cytat:

przepraszam, ale... no, ja tam z moim się nie kłócę, ale założę się, że niejedna wiele by oddała za TAK hałasującego męża
heh wiem, wiem dlatego wczoraj się nie odzywałam, dziś mnie wkurzył
poszedł do garażu i tam siedzi, telefonu nie wziął, zaraz przyjedzie mama z moją przyjaciółką, a ten zaś humory ma i się muszę tłumaczyć za niego bo najgorsze że jak się pokłócimy to mi zaraz z reguły przechodzi, a ten się dąsa pół dnia potem, i pół biedy jak jesteśmy sami, ale ostatnio miał takie humory, że dwie ostatnie wizyty mojej babuni skończyły się tak, że już nie chce do nas jeździć :|

Sharpnowaja - trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, na pewno będzie wszystko ok
a co do remontów, my się wprowadziliśmy rok temu w lipcu, a do września tego roku mieliśmy jeszcze nie wykończone sufity, nie pomalowane w jednym miejscu, brak tynku koło drzwi z łazienki ... dopiero od niedawna jest zrobione, i tylko dlatego, że dostaliśmy trochę pieniędzy od dziadka, który likwidował książeczkę mieszkaniową - inaczej nigdy byśmy tego nie skończyli chyba

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-10-28 o 12:46
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 12:53   #3577
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Przyszedł, odgrzewał sobie jedzenie i strasznie hałasował no to wstałam i poprosiłam go, żeby był ciszej bo dopiero kiepsko się czuję i chciałabym się wyspać. No to mi powiedział (a raczej wykrzyczał), że nie będę mu mówiła co ma robić w swoim mieszkaniu i jak mi się nie podoba to mogę się wyprowadzić ale żebym nie myślała, że będzie na dziecko płacił
No bo to jest jego mieszkanie i on je utrzymuje, ja niedawno się wprowadziłam...
No ale czy to znaczy, że nie mam prawa się odezwać? Noszę jego dziecko przecież...

Dopiero teraz doczytałam resztę. Wybacz, ale takich słów to chyba bym nigdy nie wybaczyła facetowi. I nie tłumaczy go nic, nieważne czy był pijany czy nie. Na twoim miejscu poważnie bym się zastanowiła co zrobić w takiej sytuacji. Dobrze robisz, że idziesz do rodziców. Może pójdzie chłopak po rozum do głowy, ale nie puszczaj takich sytuacji płazem

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
to już zacznę trzymać kciuki za obronę
też buduję... i póki co są tynki wewnętrzne skończone. na resztę muszę poczekać. kasa może i by była (kredyt...), ale budowlańcy mają tyle roboty, że sobie wybierają i życzą oczywiście sporo więcej... więc ja poczekam!
myślę, że 170 m kw. to już całkiem spoko domek. więcej to marnotrawstwo (przecież im większy dom, tym większe koszty - chociażby ogrzewanie). ja będę miała coś koło 150, ale dodatkowo piwnicę mniejszego sobie nie wyobrażam... tzn. nie widzę sensu - w takim domku trzeba mieć miejsce i już!
Dziękuję za kciuki wszystkie chętnie przygarniam i wierzę, że zdziałają we wtorek cuda hehehehe
No nasze tynki też na razie wewnętrzne. My na razie nie chcieliśmy brać kredytu, ale jak nie sprzedamy działki to na bank na wiosnę jakiś weźmiemy , bo już chcemy jak najszybciej się tam wprowadzić. U nas piwnicy nie było sensu robić, wody gruntowe są stosunkowo nisko, więc istniało by ryzyko, że kiedyś mogłyby samoistnie wypełnić się wodą. Dalsi sąsiedzi działki stanowczo odradzali. W zamian myślimy za jakieś 2-3 lata postawić budynek gospodarczy, mamy dużą działkę, to możemy zaszaleć
Stary 2012-10-28, 13:04   #3578
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Umalujjjjjjj i to z przytupem
no ba!
jestem gotowa no ale wychodzimy za jakieś pół godz
zastanawiam się czy już pora na buty zimowe czy jeszcze jesienne założyć
Cytat:
W mojej rodzinie było kilka par, w których faceci nadużywali alko i niestety ich związki się przez to rozwaliły. Mam nadzieję, że u Was to tylko tak wyjątkowo się zdarzyło. 3mam kciuki i życzę szybkiego dojścia do porozumienia
miejmy nadzieje że u niej to jednorazowy wybryk a nie stały nałóg

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
a co do remontów, my się wprowadziliśmy rok temu w lipcu, a do września tego roku mieliśmy jeszcze nie wykończone sufity, nie pomalowane w jednym miejscu, brak tynku koło drzwi z łazienki ... dopiero od niedawna jest zrobione, i tylko dlatego, że dostaliśmy trochę pieniędzy od dziadka, który likwidował książeczkę mieszkaniową - inaczej nigdy byśmy tego nie skończyli chyba
My płytki kupiliśmy w zeszłym roku w styczniu i tak leżały do zeszłego miesiąca. I właśnie w tym problem że to nie chodzi o kasę bo wszystko dawno jest kupione. Spoczął na laurach ten mój TŻcik

Dziękuje wszystkim za kciuki
Stary 2012-10-28, 13:05   #3579
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
my z Mężem czasem żartujemy sobie, że rozwód, alimenty, on mi czasem mówi że mi dziecko odbierze, bo mnie nie będzie stać na utrzymanie, a ja jemu, że jeszcze na mnie będzie musiał płacić, jak zostanę bez środków do życia. ale to wszystko w żartach, nie wyobrażam sobie, że mógłby mi coś takiego serio powiedzieć
A to ja też mojemu czasem mówię, że jak mi się postawi to rozwód i podwójne alimenty albo, że zabiorę mieszkanie, zbiorę alimenty a on niech idzie mieszkać do mamy ale oczywiście wszystko w żartach

A my się za godzinkę zbieramy na obiad dziś mam wolne od gotowania

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:06   #3580
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Dopiero teraz doczytałam resztę. Wybacz, ale takich słów to chyba bym nigdy nie wybaczyła facetowi. I nie tłumaczy go nic, nieważne czy był pijany czy nie. Na twoim miejscu poważnie bym się zastanowiła co zrobić w takiej sytuacji. Dobrze robisz, że idziesz do rodziców. Może pójdzie chłopak po rozum do głowy, ale nie puszczaj takich sytuacji płazem

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------
Myślę dokładnie tak jak pawie oczko.
Czy to pierwszy raz tak chamsko Cię potraktował ? Ja naprawdę zastanowiłabym się czy chcę być z kimś takim i czy w ogóle warto.
Stary 2012-10-28, 13:42   #3581
Meliitele
Zakorzenienie

Dziewczyny ale klapa u mnie, nie bedziemy razem. Rozmawialismy szczerze i mowil ze by mnie skrzywdzil, ze zna siebie i predzej czy pozniej byloby zle ze mam nie robic sobie nadzieji..
Nie rozumiem czemu z gory zaklada ze bedzie zle. Wsciekla jestem na to wszystko. On patrzy na malucha a nie patrzy ze mi zycie z☠☠☠ciał
Oczywiscie na dzidzie bedzie dawal pieniadze, twierdzi ze bedzie super tata... na odleglosc ;/ jak ja bym chciala cofnac czas przerazona jestem tym wszystkim. przerazona ze bede SAMA

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:49   #3582
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale klapa u mnie, nie bedziemy razem. Rozmawialismy szczerze i mowil ze by mnie skrzywdzil, ze zna siebie i predzej czy pozniej byloby zle ze mam nie robic sobie nadzieji..
Nie rozumiem czemu z gory zaklada ze bedzie zle. Wsciekla jestem na to wszystko. On patrzy na malucha a nie patrzy ze mi zycie z☠☠☠ciał
Oczywiscie na dzidzie bedzie dawal pieniadze, twierdzi ze bedzie super tata... na odleglosc ;/ jak ja bym chciala cofnac czas przerazona jestem tym wszystkim. przerazona ze bede SAMA
Kochana lepiej tak, niż miałby się z Tobą ożenić, później Cię zdradzać i na koniec porzucić Widać mimo wieku to gówniarz, nie dorósł do zakładania rodziny a Ty nie zostaniesz sama!! Na pewno rodzina będzie Cię wspierała, dasz sobie radę!! Współczuję Ci ale wierzę, że wszystko się ułoży

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:53   #3583
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana Meliitele, to może teraz nie być zbyt pocieszające, ale jeśli gość tak stawia sprawę to znaczy, że na Was nie zasługuje. Jesteś młoda i mimo, że maleństwo jest w drodze to jestem pewna, że spotakasz miłość swojego życia. Jeśli byłabyś z ojcem dziecka to pewnie prędzej czy później byś zobaczyła, że nie będziesz z nim szczęśliwa, a do tego nie miałabyś przestrzeni, żeby poznać kogoś naprawdę wyjątkowego. Lepiej, że teraz stawia tak sprawę niż, żeby Cię miał dłużej zwodzić.
Jestem pewna, że wszystko jeszcze się ułoży w Twoim życiu. A maluszek wynagrodzi Ci Twój obecny ból.

Swoją drogą, skąd się biorą tacy faceci?? Coraz częściej słyszę historie o mężczyznach, którzy nie powinni nawet tak się nazywać bo właśnie nie potrafią być za nic odpowiedzialni. Nawet za siebie samych i swoje czyny. lać tylko takich.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:53   #3584
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Rany.. Ale tak już napewno? Czy ma chwilowy kryzys i boi sie,że nie da rady..? A to Ci.. Eh.
Nieważne czy będziecie razem czy nie, nie będziesz sama-masz na bank rodzinę czy przyjaciół którzy Cie wspierają. A facet? Jeśli miałby być dupkiem,nieodpowiedzialny m to może i lepiej? Zasługujesz na kogoś kto sprosta sytuacji..A nie zwiewa gdy coś go przerasta..
Nie denerwuj się(wiem,łatwo mi mowic) dla dobra dzidzi. A facet- brak słów. Dasz radę! Musisz być silna!Dla siebie i maleństwa-jesteście najważniejsi!

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-28, 14:34   #3585
Meliitele
Zakorzenienie

Dziekuje za slowa otuchy dziewczyny
naprawde nigdy bym do tego nie dopuscila gdybym wiedziala ze tak mnie wyroluje.
Co mi z tego ze da mi te 1500 zl ja chce miec normalna rodzine dla malego.
Zaden inny facet nie pokocha tak mojego dziecka jak prawdziwy ojciec.

Jestem jeszcze na siebie wsciekla, jak mozna byc taka idiotka. Mialam cudownego faceta ktory poza mna swiata nie widzial to wymyslalam sobie ze cos nie tak jest i go zostawilam i zaraz po tym poznalam ojca mojego dziecka.
Eh gdybym mogla cofnac czas

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40

Edytowane przez Meliitele
Czas edycji: 2012-10-28 o 14:38
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 14:49   #3586
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

Jestem jeszcze na siebie wsciekla, jak mozna byc taka idiotka. Mialam cudownego faceta ktory poza mna swiata nie widzial to wymyslalam sobie ze cos nie tak jest i go zostawilam i zaraz po tym poznalam ojca mojego dziecka.
tylko nie szukaj nowego faceta na siłę.. koleżanka już z maleństwem szukała faceta.. efekt? Mały do 6ciu różnych facetów mówił "tato"..

nie wiń się za nic.. to wina jego niedojrzałości,nie Twoja..
Trzymaj się

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-28, 14:52   #3587
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze, to powiedział Ci co czuje i nie chce Cię oszukiwać. Fakt faktem powinien wziąć odpowiedzialność za to co oboje zrobiliście, bo to nie jest tylko jego wina. Sama pisałaś, że znacie się krótko, widocznie może nie zdążył Cię pokochać, a to też jest jego życie i może powiem tak brutalnie "nie chce się męczyć całe życie z kimś kogo nie kocha". Charakterem bliżej mi do faceta niż do kobiety, dlatego staram się go w jakiś sposób zrozumieć. Pomyśl czy chciałabyś być z kimś kogo nie kochasz? Nie będziesz SAMA. Masz rodziców, przyjaciół i z czasem zrozumiesz, że lepiej samej i szczęśliwie, niż z kimś i nieszczęśliwie.

Cytat:

Niestety doceniamy coś jak stracimy.
Poza tym znam trochę par, gdzie biologiczny ojciec dziecko ma w dupie za przeproszeniem, a prawdziwym i kochającym TATĄ okazuje się facet niespokrewniony z dzieckiem. Będziesz jeszcze szczęśliwa, a maluszek (czy to przypadkiem nie miały być dwa maluszki?!) wynagrodzi Ci wszystko

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
super! jaki wielkolud

snieg super!u nas nic sięnie ostało

wszystkie psy wcinają śnieg smacznego babcienego obiadku

wstałam chora,dziś dzień spędzę w wyrku,wczoraj jednak się załatwiłam musi mi do jutra przyjść...
Taaak? A ja myślałam, że to tylko mój taki oszołom

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Tak jak dziewczyny pisały, ja bym się zastanowiła na Twoim miejscu.
Bo ja sobie nie pozwoliłabym na takie zachowanie.

Cytat:

no właśnie z tymi siłami głupio... a do pracy łazić trza... no i jak tu pić wystarczająco dużo, żeby przepłukać drogi moczowe (bo bakcyle tylko czekają, żeby się wprosić)

Akurat z piciem nie mam problemu. Przed ciążą piłam jakieś 4 litry dziennie, teraz myślę, że ze 2. Ale właśnie przez picie, przez herbatę, sok pomarańczowy, mam takie wzdęcia, że ech :| Przynajmniej tak wymyśliłam

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 14:53   #3588
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
mam szałwie do płukania gardła, mleko z miodem sok z malin (na szczeście babcia jeszcze pakuje mi wszystko w słoiki-więc mam), niewiem co z katarem,nie leci mi tylko mam zapchana doszczętnie kichawę leżę dziś w wyrze,musi przejść bo jutro znów praca..
brzmi dobrze! a na zatkany nos to może jeszcze jakieś inhalacje solą? płukanie solą może udrożnić nos, ja mam co i rusz zatkany, ale to trzeba trochę wprawy... no i się przemóc, żeby wciągnąć coś nosem
Cytat:
Nam zależało na dużej części dziennej, tam gdzie najwięcej będziemy spędzać czasu. Salon ma 35m, a kuchnia z jadalnią 22m
Cytat:
Dziękuję za kciuki wszystkie chętnie przygarniam i wierzę, że zdziałają we wtorek cuda hehehehe
No nasze tynki też na razie wewnętrzne. My na razie nie chcieliśmy brać kredytu, ale jak nie sprzedamy działki to na bank na wiosnę jakiś weźmiemy , bo już chcemy jak najszybciej się tam wprowadzić. U nas piwnicy nie było sensu robić, wody gruntowe są stosunkowo nisko, więc istniało by ryzyko, że kiedyś mogłyby samoistnie wypełnić się wodą. Dalsi sąsiedzi działki stanowczo odradzali. W zamian myślimy za jakieś 2-3 lata postawić budynek gospodarczy, mamy dużą działkę, to możemy zaszaleć
ha, chyba będziemy miały podobne rozłożenie
jak macie sporo działki i miejsce na budynki gospodarcze, to piwnicy nie ma sensu - u nas wody gruntowe wprawdzie głębooooko, ale jako że się dobudowywaliśmy (bliźniak), to łatwiej było stawiać piwnicę wodoszczelną. koszty takiej piwnicy są duże, no ale na mojej małej działeczce trzeba było, żeby trochę ogrodu też zostało...
Cytat:
kochana, nie będziesz sama, dziewczyny dobrze prawią
ciężko zrozumieć faceta, ale niektórzy już tacy są - taki typ, że nie ma zamiaru się ustatkować. widocznie szanuje cię na tyle, że nie chce cię czarować i obiecywać miłość i wierność...
ważne, że będzie wspierał dzieciaczka finansowo i chce być dla niego tatą, będzie dobrze
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 14:57   #3589
maarchewka
Zakorzenienie

A ja też się dzisiaj poprztykałam z TZtem. Byliśmy w kościele i on sobie poszedł na sam przód a ja stwierdzilam, że zostane przy wejściu bo mi się nie dobrze często robi. W zasadzie od kiedy jestem w ciąży to za każdym razem w kościele źle się czuje i co raz na dwór wychodzę bo albo niedobrze albo w głowie mi się kręci... I potem jak wychodziliśmy z kościoła to się ze mnie zbijał, że ja w ciąży jestem a nie jakas chora i że przesadzam ze bym sobie mogla siedzieć przy ołtarzu to by mi się wcale niedobrze nie robilo. I mnie tak tym zdenerwował. Przecież lepiej wiem czy mi się słabo robi czy nie. I jak siedze w środku w kościele i wdycham te wszystkie perfumy i różne zapachy które teraz czuje ze zdwojoną siła to od razu mnie wzdryga..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-10-28 o 14:59
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 15:00   #3590
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Akurat z piciem nie mam problemu. Przed ciążą piłam jakieś 4 litry dziennie, teraz myślę, że ze 2. Ale właśnie przez picie, przez herbatę, sok pomarańczowy, mam takie wzdęcia, że ech :| Przynajmniej tak wymyśliłam
mi wzdęcia minęły, odkąd przeżuwam, jem mniejsze porcje, i bardzo uważam na warzywa, które wcinam - tzn. dalej zjem brokuła, ale nie w pracy, tylko dopiero na wieczór. i unikam różnych takich podejrzanych jak cebula itd.
a co do herbaty - zależy od herbaty, niektóre pomogą się wręcz z problemem uporać soczek pomarańczowy bardzo mi wchodzi znaczy się mogę wypić nawet szklankę i nie rzygam o ile nie piłam nic wcześniej i mam pusty żołądek, oczywiście!
Stary 2012-10-28, 15:12   #3591
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Taaak? A ja myślałam, że to tylko mój taki oszołom

nie tylko twój znałam kiedyś sunię co bałwany obgryzała

jak wy możecie tyle pic..ja się zmuszam i zmuszam ale czuje się przepełniona po jednej herbacie

Cytat:
brzmi dobrze! a na zatkany nos to może jeszcze jakieś inhalacje solą? płukanie solą może udrożnić nos, ja mam co i rusz zatkany, ale to trzeba trochę wprawy... no i się przemóc, żeby wciągnąć coś nosem
jakoś tego nie widzę tzn wciągania czegoś nosem :P ale spróbować trzeba..

Cytat:
A ja też się dzisiaj poprztykałam z TZtem. Byliśmy w kościele i on sobie poszedł na sam przód a ja stwierdzilam, że zostane przy wejściu bo mi się nie dobrze często robi. W zasadzie od kiedy jestem w ciąży to za każdym razem w kościele źle się czuje i co raz na dwór wychodzę bo albo niedobrze albo w głowie mi się kręci... I potem jak wychodziliśmy z kościoła to się ze mnie zbijał, że ja w ciąży jestem a nie jakas chora i że przesadzam ze bym sobie mogla siedzieć przy ołtarzu to by mi się wcale niedobrze nie robilo. I mnie tak tym zdenerwował. Przecież lepiej wiem czy mi się słabo robi czy nie. I jak siedze w środku w kościele i wdycham te wszystkie perfumy i różne zapachy które teraz czuje ze zdwojoną siła to od razu mnie wzdryga..
co nagle z tymi tżtami? wiedzą,że mają wspierać a tu ciągłe pretensje
poza tym,chyba nie powinien cię zostawiać samej

Cytat:
soczek pomarańczowy bardzo mi wchodzi znaczy się mogę wypić nawet szklankę i nie rzygam o ile nie piłam nic wcześniej i mam pusty żołądek, oczywiście!
brawo :P

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-28, 15:12   #3592
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
oj, no co za ...... mój małż całe szczęście bardzo wyrozumiały. ufa mi, bo widział, jak mnie bierze na rzyganie nawet jak tylko wspomni o czymś, czego akurat nie lubię. był na początku w szoku, ale teraz po prostu dzielnie chce ze mną przeczekać może zbyt mało wymownie mu powiedziałaś o tym, co cię męczy, drażni? może walnij hafta w środku mszy, to zapamięta... wiesz, faceci to jednak wzrokowcy
a tak w ogóle, to dobrze, że bliżej drzwi i źródła świeżego powietrza siedzisz. te świece, kaszlący ludzie - podobno godzina w kościele to większe obciążenie CO2 niż godzina siedzenia na autostradzie...
Stary 2012-10-28, 15:17   #3593
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobrze dziewczyny piszą. Czasu nie cofniesz, a nie ma sensu się winić. Jesteś młoda i chociaż teraz wydaje Ci się, że jesteś w beznadziejnej sytuacji bez wyjścia, to pewnie za kilka/kilkanaście lat stwierdzisz, że dobrze, że tak się stało. Bycie z facetem, który miałby Cię nie kochać i nie szanować, nie wytrzymałabyś tego na dłuższą metę, nawet dla dobra dziecka. Dobrze, że chce Ci pomagać finansowo, i być ojcem dla maleństwa. Reszta się jakoś ułoży. Spotkasz tego jedynego z którym stworzysz dom i pokocha Twoje dziecko, zobaczysz Często bywa też tak, że faceci zmieniają zdanie jak już zobaczą dziecko- więc nigdy nic nie wiadomo, zawsze miej nadzieję 3mam za Was kciuki
Stary 2012-10-28, 15:17   #3594
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
mi wzdęcia minęły, odkąd przeżuwam, jem mniejsze porcje, i bardzo uważam na warzywa, które wcinam - tzn. dalej zjem brokuła, ale nie w pracy, tylko dopiero na wieczór. i unikam różnych takich podejrzanych jak cebula itd.
a co do herbaty - zależy od herbaty, niektóre pomogą się wręcz z problemem uporać soczek pomarańczowy bardzo mi wchodzi znaczy się mogę wypić nawet szklankę i nie rzygam o ile nie piłam nic wcześniej i mam pusty żołądek, oczywiście!
Tylko u mnie taka kwestia, że ja naprawdę mało jem, bo od większości mnie odrzuca i generalnie cały czas to samo. Mi kurcze nawet chleb śmierdzi ;/. I jak już mi coś podejdzie do jedzenia to jem to, aż mi zbrzydnie i moje menu się ciągle pomniejsza, bo niestety póki co nie ma mi kto gotować, a ja nie jestem w stanie spędzić w kuchni jednorazowo dłużej niż 5 minut. Jak jest TŻ i coś dobrego upichci to zjem ze smakiem A wzdęcia pojawiły się wtedy, kiedy odkryłam, że cytrusy działają na moje mdłości, ale jedzenie pomarańczy, mandarynek i picie dużej ilości soku powoduje chyba u mnie wzdęcie.

marchewaa ja tam Ci się wcale nie dziwię, też bym się wkurzyła, bo dla mnie nawet pójście do sklepu jest karą.
Mój TŻ też lekko zdziwiony jak wraca z pracy po 22 i pyta się jak mi minął dzień i ja mu mówię na leżeniu, to się śmieje, że odleżyn dostanę.
Nie należę do osób użalających się nad sobą, stękających, ale naprawdę wyglądam jak pół dupy za krzaka, albo jak bym była śmiertelnie chora.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-10-28, 15:17   #3595
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
jak wy możecie tyle pic..ja się zmuszam i zmuszam ale czuje się przepełniona po jednej herbacie
też tego pojąć nie mogę... widocznie nasz żołądek już profilaktycznie ustąpił miejsca macicy!
Stary 2012-10-28, 15:21   #3596
Katate
Raczkowanie

Hej Mamuśki
Ja dziś byłam na ciuchowych zakupach, miałam się zrobić na bóstwo, a tradycyjnie już synka na bóstwo zrobiłam
Czuję się już gruba i nic mi nie pasowało. Namierzyłam się w H&M spodni, ale nic nie wybrałam. No nic, może następnym razem lepiej mi pójdzie

Cytat:

Współczuje Ci kochana, ale myślę że jeszcze się wszystko dobrze ułoży. Tak już czasem bywa, że nie wszystko jest po naszej myśli, ale zobaczysz za pewien czas inaczej na to spojrzyszNie zabieraj sobie radości z bycia mamą, ciąża to piękny czas
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 15:23   #3597
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

ha, chyba będziemy miały podobne rozłożenie
jak macie sporo działki i miejsce na budynki gospodarcze, to piwnicy nie ma sensu - u nas wody gruntowe wprawdzie głębooooko, ale jako że się dobudowywaliśmy (bliźniak), to łatwiej było stawiać piwnicę wodoszczelną. koszty takiej piwnicy są duże, no ale na mojej małej działeczce trzeba było, żeby trochę ogrodu też zostało...
Teraz właśnie sporo domków ma takie rozłożenie, że na dole duży salon, kuchnia, jadalnia, jakiś pokój, a u góry sypialnie. W przypadku naszego projektu piwnica wyszła by masakrycznie drogo więc ciesze się, że się nie zdecydowaliśmy, ale to zależy, tak jak piszesz, skoro Ty chciałaś zachować więcej ogrodu, no to coś za coś a może podrzucisz linka na pw, jeśli nie chcesz tutaj, chętnie pooglądam jeśli to nie tajemnica, ja w zamian udostępnie mój

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Koniec udawania uczenia się idziemy ze znajomymi się spotkać
Stary 2012-10-28, 15:24   #3598
cloche
Zakorzenienie

MoTyleKsw, to dość ekstremalna sytuacja... nie przejmuj się wzdęciami zbytnio, byle by cokolwiek dostarczyć organizmowi... cholercia, jeszcze parę tygodni!
Stary 2012-10-28, 15:32   #3599
axella
Zakorzenienie

GG do axella

teraz zmienię na chwilę temat..
Korzystacie z portali społecznościowych?
Fejs, nk, twitter, cokolwiek?
Informowałyście o ciąży?
Bo ja nie poruszyłam tej sprawy wcale,większość wie i chciałam dodać zdjęcie.. Nie wiem czy nie za wcześnie.
Poza tym,wygodniej byłoby mieć wszystkie stronki pod ręką..
Sama nie wiem...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-28, 15:47   #3600
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Ach jakoś będę musiała się przemęczyć. Moja mama miała tak samo, więc może to rodzinne, a my się urodziliśmy zdrowi jak byki.

Cytat:
teraz zmienię na chwilę temat..
Korzystacie z portali społecznościowych?
Fejs, nk, twitter, cokolwiek?
Informowałyście o ciąży?
Bo ja nie poruszyłam tej sprawy wcale,większość wie i chciałam dodać zdjęcie.. Nie wiem czy nie za wcześnie.
Poza tym,wygodniej byłoby mieć wszystkie stronki pod ręką..
Sama nie wiem...
Czego zdj? z USG?
Mam fb, ale hmm nie ogłaszam światu co u mnie, bo uważam, że kto chce ten wie. FB miałam założone po to by komunikować się z resztą ze studiów, a później z pracy. Pierwsze zdj jakie wstawię prawdopodobnie to będzie maluszek z rodzicami
Ale jak ktoś wstawia USG to uśmiecha mi się buzia, że ktoś chce się pochwalić przed całym światem, albo nie daj Bóg pisze, że własnie rodzi

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości