|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
leżę dziś w wyrze,musi przejść bo jutro znów praca..
|
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3573 |
|
Wtajemniczenie
|
Piąteczka nie jest nawet szczytem moich marzeń, zadowolę się z byle czego, byleby pozytywnego
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- dziękuję |
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z nami się nie dyskutuje idę dziś na obiadek do teściowej, tak się zastanawiam czy się umalować dawno tego nie robiłam
|
|
|
|
|
#3575 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nam zależało na dużej części dziennej, tam gdzie najwięcej będziemy spędzać czasu. Salon ma 35m, a kuchnia z jadalnią 22m ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Współczuję zachowania Tż. Na szczęście mój rzadko kiedy pija alko a już jak coś to w małych ilościach. Ale wiem, jak coś takiego potrafi wyprowadzić z równowagi. Pogadaj z nim na spokojnie, i nie daj wejść sobie na głowę. W mojej rodzinie było kilka par, w których faceci nadużywali alko i niestety ich związki się przez to rozwaliły. Mam nadzieję, że u Was to tylko tak wyjątkowo się zdarzyło. 3mam kciuki i życzę szybkiego dojścia do porozumienia |
|||
|
|
|
#3576 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie no tekst o dziecku to jest zdecydowana przesada. my z Mężem czasem żartujemy sobie, że rozwód, alimenty, on mi czasem mówi że mi dziecko odbierze, bo mnie nie będzie stać na utrzymanie, a ja jemu, że jeszcze na mnie będzie musiał płacić, jak zostanę bez środków do życia. ale to wszystko w żartach, nie wyobrażam sobie, że mógłby mi coś takiego serio powiedzieć ... jak Cię nie przeprosi to ![]() Cytat:
dlatego wczoraj się nie odzywałam, dziś mnie wkurzył poszedł do garażu i tam siedzi, telefonu nie wziął, zaraz przyjedzie mama z moją przyjaciółką, a ten zaś humory ma i się muszę tłumaczyć za niego Sharpnowaja - trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, na pewno będzie wszystko ok a co do remontów, my się wprowadziliśmy rok temu w lipcu, a do września tego roku mieliśmy jeszcze nie wykończone sufity, nie pomalowane w jednym miejscu, brak tynku koło drzwi z łazienki ... dopiero od niedawna jest zrobione, i tylko dlatego, że dostaliśmy trochę pieniędzy od dziadka, który likwidował książeczkę mieszkaniową - inaczej nigdy byśmy tego nie skończyli chyba
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-10-28 o 12:46 |
||
|
|
|
#3577 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() No nasze tynki też na razie wewnętrzne. My na razie nie chcieliśmy brać kredytu, ale jak nie sprzedamy działki to na bank na wiosnę jakiś weźmiemy , bo już chcemy jak najszybciej się tam wprowadzić. U nas piwnicy nie było sensu robić, wody gruntowe są stosunkowo nisko, więc istniało by ryzyko, że kiedyś mogłyby samoistnie wypełnić się wodą. Dalsi sąsiedzi działki stanowczo odradzali. W zamian myślimy za jakieś 2-3 lata postawić budynek gospodarczy, mamy dużą działkę, to możemy zaszaleć
|
||
|
|
|
#3578 | ||
|
Zakorzenienie
|
no ba!
jestem gotowa no ale wychodzimy za jakieś pół godzzastanawiam się czy już pora na buty zimowe czy jeszcze jesienne założyć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuje wszystkim za kciuki |
||
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my się za godzinkę zbieramy na obiad dziś mam wolne od gotowania |
|
|
|
|
#3580 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Czy to pierwszy raz tak chamsko Cię potraktował ? Ja naprawdę zastanowiłabym się czy chcę być z kimś takim i czy w ogóle warto.
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale klapa u mnie, nie bedziemy razem. Rozmawialismy szczerze i mowil ze by mnie skrzywdzil, ze zna siebie i predzej czy pozniej byloby zle
ze mam nie robic sobie nadzieji.. ![]() Nie rozumiem czemu z gory zaklada ze bedzie zle. Wsciekla jestem na to wszystko. On patrzy na malucha a nie patrzy ze mi zycie z☠☠☠ciał ![]() Oczywiscie na dzidzie bedzie dawal pieniadze, twierdzi ze bedzie super tata... na odleglosc ;/ jak ja bym chciala cofnac czas przerazona jestem tym wszystkim. przerazona ze bede SAMA
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać mimo wieku to gówniarz, nie dorósł do zakładania rodziny a Ty nie zostaniesz sama!! Na pewno rodzina będzie Cię wspierała, dasz sobie radę!! Współczuję Ci ale wierzę, że wszystko się ułoży |
|
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem pewna, że wszystko jeszcze się ułoży w Twoim życiu. A maluszek wynagrodzi Ci Twój obecny ból. Swoją drogą, skąd się biorą tacy faceci?? Coraz częściej słyszę historie o mężczyznach, którzy nie powinni nawet tak się nazywać bo właśnie nie potrafią być za nic odpowiedzialni. Nawet za siebie samych i swoje czyny. ![]() ![]() lać tylko takich.
|
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieważne czy będziecie razem czy nie, nie będziesz sama-masz na bank rodzinę czy przyjaciół którzy Cie wspierają. A facet? Jeśli miałby być dupkiem,nieodpowiedzialny m to może i lepiej? Zasługujesz na kogoś kto sprosta sytuacji..A nie zwiewa gdy coś go przerasta.. Nie denerwuj się(wiem,łatwo mi mowic) dla dobra dzidzi. A facet- brak słów. Dasz radę! Musisz być silna!Dla siebie i maleństwa-jesteście najważniejsi!
|
|
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za slowa otuchy dziewczyny
naprawde nigdy bym do tego nie dopuscila gdybym wiedziala ze tak mnie wyroluje. Co mi z tego ze da mi te 1500 zl ja chce miec normalna rodzine dla malego. Zaden inny facet nie pokocha tak mojego dziecka jak prawdziwy ojciec. ![]() Jestem jeszcze na siebie wsciekla, jak mozna byc taka idiotka. Mialam cudownego faceta ktory poza mna swiata nie widzial to wymyslalam sobie ze cos nie tak jest i go zostawilam i zaraz po tym poznalam ojca mojego dziecka. Eh gdybym mogla cofnac czas
Edytowane przez Meliitele Czas edycji: 2012-10-28 o 14:38 |
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiń się za nic.. to wina jego niedojrzałości,nie Twoja.. Trzymaj się |
|
|
|
|
#3587 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym znam trochę par, gdzie biologiczny ojciec dziecko ma w dupie za przeproszeniem, a prawdziwym i kochającym TATĄ okazuje się facet niespokrewniony z dzieckiem. Będziesz jeszcze szczęśliwa, a maluszek (czy to przypadkiem nie miały być dwa maluszki?!) wynagrodzi Ci wszystko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo ja sobie nie pozwoliłabym na takie zachowanie. Cytat:
|
|
#3588 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jak macie sporo działki i miejsce na budynki gospodarcze, to piwnicy nie ma sensu - u nas wody gruntowe wprawdzie głębooooko, ale jako że się dobudowywaliśmy (bliźniak), to łatwiej było stawiać piwnicę wodoszczelną. koszty takiej piwnicy są duże, no ale na mojej małej działeczce trzeba było, żeby trochę ogrodu też zostało... Cytat:
ciężko zrozumieć faceta, ale niektórzy już tacy są - taki typ, że nie ma zamiaru się ustatkować. widocznie szanuje cię na tyle, że nie chce cię czarować i obiecywać miłość i wierność... ważne, że będzie wspierał dzieciaczka finansowo i chce być dla niego tatą, będzie dobrze
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
A ja też się dzisiaj poprztykałam z TZtem. Byliśmy w kościele i on sobie poszedł na sam przód a ja stwierdzilam, że zostane przy wejściu bo mi się nie dobrze często robi. W zasadzie od kiedy jestem w ciąży to za każdym razem w kościele źle się czuje i co raz na dwór wychodzę bo albo niedobrze albo w głowie mi się kręci... I potem jak wychodziliśmy z kościoła to się ze mnie zbijał, że ja w ciąży jestem a nie jakas chora i że przesadzam ze bym sobie mogla siedzieć przy ołtarzu to by mi się wcale niedobrze nie robilo. I mnie tak tym zdenerwował. Przecież lepiej wiem czy mi się słabo robi czy nie. I jak siedze w środku w kościele i wdycham te wszystkie perfumy i różne zapachy które teraz czuje ze zdwojoną siła to od razu mnie wzdryga..
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-10-28 o 14:59 |
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do herbaty - zależy od herbaty, niektóre pomogą się wręcz z problemem uporać znaczy się mogę wypić nawet szklankę i nie rzygam o ile nie piłam nic wcześniej i mam pusty żołądek, oczywiście!
|
|
#3591 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znałam kiedyś sunię co bałwany obgryzała ![]() jak wy możecie tyle pic..ja się zmuszam i zmuszam ale czuje się przepełniona po jednej herbacie ![]() Cytat:
tzn wciągania czegoś nosem :P ale spróbować trzeba..Cytat:
poza tym,chyba nie powinien cię zostawiać samej ![]() Cytat:
brawo :P
|
||||
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój małż całe szczęście bardzo wyrozumiały. ufa mi, bo widział, jak mnie bierze na rzyganie nawet jak tylko wspomni o czymś, czego akurat nie lubię. był na początku w szoku, ale teraz po prostu dzielnie chce ze mną przeczekać może zbyt mało wymownie mu powiedziałaś o tym, co cię męczy, drażni? może walnij hafta w środku mszy, to zapamięta... wiesz, faceci to jednak wzrokowcy a tak w ogóle, to dobrze, że bliżej drzwi i źródła świeżego powietrza siedzisz. te świece, kaszlący ludzie - podobno godzina w kościele to większe obciążenie CO2 niż godzina siedzenia na autostradzie...
|
|
#3593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Często bywa też tak, że faceci zmieniają zdanie jak już zobaczą dziecko- więc nigdy nic nie wiadomo, zawsze miej nadzieję 3mam za Was kciuki
|
|
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wzdęcia pojawiły się wtedy, kiedy odkryłam, że cytrusy działają na moje mdłości, ale jedzenie pomarańczy, mandarynek i picie dużej ilości soku powoduje chyba u mnie wzdęcie.marchewaa ja tam Ci się wcale nie dziwię, też bym się wkurzyła, bo dla mnie nawet pójście do sklepu jest karą. Mój TŻ też lekko zdziwiony jak wraca z pracy po 22 i pyta się jak mi minął dzień i ja mu mówię na leżeniu, to się śmieje, że odleżyn dostanę. Nie należę do osób użalających się nad sobą, stękających, ale naprawdę wyglądam jak pół dupy za krzaka, albo jak bym była śmiertelnie chora.
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
też tego pojąć nie mogę... widocznie nasz żołądek już profilaktycznie ustąpił miejsca macicy!
|
#3596 | |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
Ja dziś byłam na ciuchowych zakupach, miałam się zrobić na bóstwo, a tradycyjnie już synka na bóstwo zrobiłam Czuję się już gruba i nic mi nie pasowało. Namierzyłam się w H&M spodni, ale nic nie wybrałam. No nic, może następnym razem lepiej mi pójdzie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a może podrzucisz linka na pw, jeśli nie chcesz tutaj, chętnie pooglądam jeśli to nie tajemnica, ja w zamian udostępnie mój ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Koniec udawania uczenia się idziemy ze znajomymi się spotkać
|
|
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
MoTyleKsw, to dość ekstremalna sytuacja... nie przejmuj się wzdęciami zbytnio, byle by cokolwiek dostarczyć organizmowi... cholercia, jeszcze parę tygodni!
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
teraz zmienię na chwilę temat..
Korzystacie z portali społecznościowych? Fejs, nk, twitter, cokolwiek? Informowałyście o ciąży? Bo ja nie poruszyłam tej sprawy wcale,większość wie i chciałam dodać zdjęcie.. Nie wiem czy nie za wcześnie. ![]() Poza tym,wygodniej byłoby mieć wszystkie stronki pod ręką.. Sama nie wiem...
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Ach jakoś będę musiała się przemęczyć. Moja mama miała tak samo, więc może to rodzinne, a my się urodziliśmy zdrowi jak byki.
Cytat:
Mam fb, ale hmm nie ogłaszam światu co u mnie, bo uważam, że kto chce ten wie. FB miałam założone po to by komunikować się z resztą ze studiów, a później z pracy. Pierwsze zdj jakie wstawię prawdopodobnie to będzie maluszek z rodzicami ![]() Ale jak ktoś wstawia USG to uśmiecha mi się buzia, że ktoś chce się pochwalić przed całym światem, albo nie daj Bóg pisze, że własnie rodzi
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.

leżę dziś w wyrze,musi przejść bo jutro znów praca..

!
dawno tego nie robiłam

no ale wychodzimy za jakieś pół godz

Widać mimo wieku to gówniarz, nie dorósł do zakładania rodziny a Ty nie zostaniesz sama!! Na pewno rodzina będzie Cię wspierała, dasz sobie radę!! Współczuję Ci ale wierzę, że wszystko się ułoży
znaczy się mogę wypić nawet szklankę i nie rzygam
o ile nie piłam nic wcześniej i mam pusty żołądek, oczywiście!

brawo :P