Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-28, 09:38   #4861
joanna200
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Trochę zimy dla was
jak się przypatrzycie to widać jak sypie śnieg zwłaszcza na 2 ostatnich
pięknie u Ciebie..

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
tez masz wizyte na 31.10 - ja ide na 11 aaaa juz sie doczekac nie moeg.
to już niedługo..

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość

Ja dziś byłam na tym USG 3d. Godzinę mnie badano, główka, serduszko oglądane przez lekarzy na wszystkie strony, wszystko w najlepszym porządku
Maluszek, był ułożony troszkę niekorzystnie, bo zwinięty jak 'rogalik', kolana pod brodą, rączki na pupci, śmiali się że trzyma łapki jak jakiś hrabia Kolejny raz ujrzeliśmy siusiaka. Pępowina zasłaniała nam buziunię, ale udało się zrobić zdjęcie 4d z profilu Wypatrzyłam że usta ma takie podobne do moich
Waży już ok. 465 g
Cieszę się, że skorzystałam z takiego bezpłatnego badania, ufam swojej pani dr, ale zawsze to ktoś inny przebadał maluszka, więc mam pewność, że wszystko dobrze się rozwija.
no to super.. brawo..

i ja się doczekałam śniegu.. wstaję rano i dach biały..
3 stopnie na plusie, więc na trawie się nie utrzymuje, ale te dachy piękne..
miłej niedzieli..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 09:49   #4862
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ale smaka mi zrobiłaś

A może ma któraś z Was sprawdzony przepis na dobre gofry??

Co do gofrów... robiłam z różnych przepisów i zawsze tak samo wychodzą,.. z tego co słyszałam nigdy nie wyjdą takie jak kupne bo gofrownice domowe mają za małą moc...
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
o jaaa... a ja jeszcze przed śniadaniem... Ale mi smaka narobiłaś

Dziewczyny mam do Was takie pytanko - planujecie jakieś profesjonalne sesje ciążowe? A może któreś z mamuś, które są ponownie w ciąży coś takiego robiły? Ja bym strasznie chciała... ale Tż uważa, że strata kasy
Ja już po i sporo zostało Zapraszam
Co do sesji... zastanawiałam się nad tym... widziałam u nas na licytacjach ale sama nie wiem...

Cytat:
witam was z rana.
qrde wrocilam wczoraj ok 23 do domu, chcialam isc spac, ale siedzialam z siostra do prawie 2 w nocy gadajac i planujac nowe mieszkanko. w sobote jedziemy wszytsko pomierzyc i do ikeii poogladac pomerzyc. jupii jeszcze tylko poltora miesiaca - no i najwazniejsze SWIETA BEDA JUZ NA NOWYM MIESZKANKU
Gratuluję mieszkania!
Też bym chciała ale te listy oczekujących....

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
i ja się doczekałam śniegu.. wstaję rano i dach biały..
3 stopnie na plusie, więc na trawie się nie utrzymuje, ale te dachy piękne..
miłej niedzieli..
Zazdroszczę tego śniegu...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 09:57   #4863
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

Dziewczyny mam do Was takie pytanko - planujecie jakieś profesjonalne sesje ciążowe? A może któreś z mamuś, które są ponownie w ciąży coś takiego robiły? Ja bym strasznie chciała... ale Tż uważa, że strata kasy
No ja planuje, planuje Nawet tak ok 3 miesiaca ciazy spotkalismy nasza fotografke, ktora robila nam zdjecia slubne i juz troche podpytalam jak tam u niej z terminami bedzie My mamy o tyle szczescie z terminem, ze zima nie ma sezonu dla fotografow - brak slubow wiec nie bedzie problemu. Mi sie wydaje, ze to cudowna pamiatka, ja juz mam pelno pomyslow w glowie. Ale jeszcze chwila, ok 7 miesiaca najwiekszy sens. Brzuch musi byc spory...
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 10:00   #4864
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mam do nadrobienia sporo stron - od środy byłam u rodzicow, wrociłam chyba z 10 kg ciezsza i cos zaczynam miec katar, pokaszliwac i gardlo troche mnie boli, jeju boje sie grypy... ale w Poznaniu dzis piekna pogoda, slonce, chyba wyjdziemy sie przejsc do fajnego parku, zawsze te zdrowiej niz kisic sie w domu

aha i chyba wczoraj czulam po raz pierwszy malego kosmite w brzuchu :brzyda l: teraz czekam na wiecej, zeby sie upewnic, ze to bylo to
....chyba nie lubi glosnej muzyki w aucie i jak mamusia spiewa - bo wtedy cos sie ruszalo w brzuchu heheh nie bylby jedyny
Gratulu ję kg, i kopniaczków w brzuszku.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:

To moja 2 dzidzia... Myślę tak jak Twój TŻ.
Może skusisz się na sesję zrobioną przez TŻ. Warto spróbować

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 10:07   #4865
Moderna
Zakorzenienie

dzien dobry

chyba wszedzie spadl snieg, tylko u nas nic buuu... jest bardzo zimno, ale sloneczko swieci

od tygodnia czuje sie w miare dobrze, mdlosci ani wymiotow brak, bole glowy odpuscily... no jedynie AZS i katar alergiczny daja w nos, no i zapchalo mi chyba zatoki.. ehhh jak to mowia, jak nie urok to sracz...

ale fajnie, ze godzine dluzej mozna teraz pospac, letni czas jakos mi nie sluzyl

widze, ze poruszalyscie tematy zakupow i mnie jakos na razie nie ciagnie, mysle, ze dopiero jak poczuje, jak male sie rusza to cos zaczne kupowac.. byc moze tez dostaniemy cos w spadku z rodziny
ahh no i stan konta tez blokuje skutecznie zapaly

milej niedzieli, my chyba pojdziemy na dluzszy spacer z psem
Stary 2012-10-28, 10:30   #4866
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:

ja myślę nad sesją zdjęciową dla maluszka u tej kobitki http://fotosister.eu/ no chyba, że cena mnie powali

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

[QUOTE=Chanel_Coco;

Ja dziś byłam na tym USG 3d. Godzinę mnie badano, główka, serduszko oglądane przez lekarzy na wszystkie strony, wszystko w najlepszym porządku
Maluszek, był ułożony troszkę niekorzystnie, bo zwinięty jak 'rogalik', kolana pod brodą, rączki na pupci, śmiali się że trzyma łapki jak jakiś hrabia Kolejny raz ujrzeliśmy siusiaka. Pępowina zasłaniała nam buziunię, ale udało się zrobić zdjęcie 4d z profilu Wypatrzyłam że usta ma takie podobne do moich
Waży już ok. 465 g
Cieszę się, że skorzystałam z takiego bezpłatnego badania, ufam swojej pani dr, ale zawsze to ktoś inny przebadał maluszka, więc mam pewność, że wszystko dobrze się rozwija.[/QUOTE]

Oooo to duże chłopisko już

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 10:41   #4867
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
aha i chyba wczoraj czulam po raz pierwszy malego kosmite w brzuchu teraz czekam na wiecej, zeby sie upewnic, ze to bylo to
....chyba nie lubi glosnej muzyki w aucie i jak mamusia spiewa - bo wtedy cos sie ruszalo w brzuchu heheh nie bylby jedyny
to moze zrob tak jeszcze raz dla sprawdzenia teorii

Cytat:
na poczatku watku pisala dziewczyna z wrocka ze zrobi za darmo bo chce pocwiczyc nie dostalas tego?

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość

Co do gofrów... robiłam z różnych przepisów i zawsze tak samo wychodzą,.. z tego co słyszałam nigdy nie wyjdą takie jak kupne bo gofrownice domowe mają za małą moc...

Zazdroszczę tego śniegu...
oddam śnieg za gofra

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 10:58   #4868
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Wypatrzyłam że usta ma takie podobne do moich

Cytat:
Ja nie miałam żadnych skojarzeń do wczoraj, co nie zmienia faktu że mi się mimo wszystko podoba (;
hehe i tak ma byc!
tez lubie biale meble i nasza sypialnia jest ikeowsko biala, takze gadzety dla Torresiatka tez beda biale.

Cytat:
Dziewczyny mam do Was takie pytanko - planujecie jakieś profesjonalne sesje ciążowe?
ja nie. nie lubie zdjec (a raczej siebie na zdjeciach.... ale to kwestia samoakceptacji ).
moje znajome mialy sesje i uwazam ze niektore sa przeswietne. kaitalna pamiatka.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

oddam śnieg za gofra
hehehhehe tez wchodze w ten uklad!
(ale taki goferek z Monciaka.... aaaaa....)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 11:12   #4869
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
dzien dobry

chyba wszedzie spadl snieg, tylko u nas nic buuu... jest bardzo zimno, ale sloneczko swieci
U mnie też nie ma a taką miałam nadzieję, bo zapowiadali, że będzie padał...
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 11:16   #4870
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
jeszcze tylko poltora miesiaca - no i najwazniejsze SWIETA BEDA JUZ NA NOWYM MIESZKANKU

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
ja myślę nad sesją zdjęciową dla maluszka u tej kobitki http://fotosister.eu/ no chyba, że cena mnie powali
obejrzyjcie sobie filmiki "cud narodzin"
ja już w połowi pierwszego zalałam się łzami

Moja dobra passa znowu poszła sobie gdzieś. W nocy obudził mnie silny ból z prawej strony pleców. Tak pod żebrami. Ból nasilający jak przy bólu żołądka. Raz mocny, raz słaby. Mąż już bał się, że będziemy jechać do szpitala i ja też . Wzięłam apap i jakoś przeszło, spałam do rana.
Teraz boli jak nacisnę w to miejsce. Nie mam pojęcia skąd ten ból, do tej pory nigdy nie miałam takiego, wyniki moczu dobre, więc nie wiem czy to nerki. Może się przewiałam gdzieś, ale od 2 dni nie wychodziłam z domu więc
Ehh czuję lekki ból jak siedzę, jak chodzę i coś robię to nie. Tż mówi, że może dziecko mnie gdzieś uciska, ale nie wiem co na ten temat myśleć. Ehh
Stary 2012-10-28, 11:21   #4871
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

oliwka bo te myszy teraz są jakieś wytrenowane... Moja mama ma ten sam problem co Ty. Chytruski z pułapki potrafią wszystko wyżreć a się nie złapią... Mama najczęściej kładzie jakiś boczek, skórkę z boczku itp a raz położyłyśmy taką na prawdę ostrą papryczkę chili myślałyśmy, że jak to zje to popełni samobójstwo od tej ostrości i powiem Ci że następnego dnia zdechła koło pułapki ale to na pewno przypadek Poza tym skoro juz tak dobrze potrafiły obejść te drewniane pułapki to brat kupił taką ładną czarną nowoczesną plastikową i tam dzień po dniu się jakaś łapała. oczywiście do czasu... potem się znowu schytrzyły i tylko wyjadały

zdjęcie pamiętam ale nie pamiętałam, że to była pupcia i to już w 17tyg niezle tylko u mnie nie było tego widać, jedynie pod ręką czułam

masz jeża?to dopiero słodkie stworzonko na prawdę kuje?
kwiatuszekkk21 u mnie właśnie te czarne plastikowe łapki nie zdały egzaminu i dlatego kupiłam te drewniane ale i tak na nic wczoraj poszłam śmieci do kosza wsypać a tam myszka mi biega najadła się trutki i biega a wszystkie łapki opróźniła i te nowe i te stare już nie wiem co z nią zrobić a raczej jak jej się pozbyć.

Tak mam jeżyka Maję 2 tygodnie temu zmarł mi jej partner Jurek dla którego na początku roku dla towarzystwa została zakupiona Maja żeby nie czuł się samotny po śmierci poprzedniej partnerki. Po 4 latach przy drugiej partnerce doczekaliśmy się z tż małych jeżyków ale na dziś dzień mamy tylko maję jednego synka Majki ma siostra drugi ego bratowa. Co do kłucia jak są oswojone to nie kłują w ogóle ja niestety przez ciążę zaniedbałam Majkę i teraz na mnie syczy i zwija się w kłębek ale po chwili wszystko wraca do normy

Cytat:
śliczny i malutki jeszcze

już chyba nie ma na wątku żadnej dziewczyny, która nie miałaby widocznego brzuszka a może się mylę...
Ja chyba nie mam widocznego brzuszka jeszcze chyba że wieczorem ale to prędzej z obżarstwa ale pewnie jeszcze troszkę i zacznie być widać

[QUOTE=anika_s;37278873]
Cytat:
a mnie strasznie swędzi brzuch po bokach i plecy na samym dole nawet zaczęłam codziennie się smarować oliwką ale za dużo to nie pomaga
QUOTE]

Co do smarowania brzuszka - to moja znajoma z takim namaszczeniem wcierała różne kremy, oliwki , masowała go że spowodowała przedwczesny poród - oczywiście musiała za to zapłacić dość długim pobytem w szpitalu. /choć na naszym etapie to raczej nie możliwe/
Ja codziennie wieczorem szybciutko smaruję brzuchol kremem i pozwalam mu się samemu wchłonąć , bo mnie nieźle wystraszyła mimo wszystko
Smarować można ale bez przesady tz jakiś dłuższych masaży najlepiej to nałożyć grubą warstwę tłustego kremu/balsamu i poczekać aż wchłonie ale kiedy tak więc ja też się smaruję szybciutko

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
ja dzisiaj jestem mega przeziębiona ...już się poprawiało...a teraz to jest już mega przeziębienie ...-chyba czeka mnie jednak wizyta u lekarza bo jakoś sama nie daję rady .... a pomagał mi bardzo ten syrop prena-coś (już zpomniałam nazwy) ale tam było napisane ,że braż do 7 dni ... no i odstawiłam i teraz mam-bum i ledwie oddycham....

dziś mam 12 rocznicę związku z tż (odkąd zaczęliśmy kręcić ze sobą)....
więc pójdziemy sobie do kina i na sushi (ja oczywiście wege) a potem się zobaczy...

a ! i dzisiaj zaczynają się targi poznańskie -oprócz akwarystyki i terrarystyki będą też HAPPY BABY- szkoły rodzenia , lekarze specjaliści od chorób dziec.,kluby fitnness z zajęciami dla kobiet w ciąży,kluby malucha,diagnostyka prenatalna a nawet coś tam usłyszałam o feministkach wypowiadaj.się o pogodzeniu roli matki i kariery i zagadnienia o prawach prac.w ciąży
http://happybaby.mtp.pl/pl/

za synka!

za córeczkę !
nestelle gratuluję rocznicy i dużo zdrówka życzę kochana kuruj się

nawet nie wiedziałam, że teraz targi były a tak to już późno by podjechać no tak ale tak jest jak ktoś jest oderwany od rzeczywistości i tego co się dookoła dzieje.

Cytat:
Dziewczyny ja dzisiaj jechałam odebrać mebelki Podobają mi się
Dodam Wam zdjęcie komody i szafy, łóżeczko jest rozłożone i na razie takie zostanie.
Agnjeska ładne mebelki lecz bym takich nie zakupiła poza tym że na pewno wybiorę kolor biały Ale i tak super bo już dużo rzeczy masz ja jeszcze nic czekamy cierpliwie do wizyty pewnie wtedy zacznę coś kupować

Cytat:
mam ich sporo na kompie swojego czasu zapisywałam pokoiki dla dziewczynek )

a to moja kolacja talerz od zupy z witaminkami
1 banan, 2 mandarynki, brzoskwinia, 2 plastry ananasa.
strippi ale mi smaka narobiłaś a ja nic poza winogronem grejprutem i jakblami nie mam w domku bo nie byłam na zakupach wczoraj

megi-megi, Sorceresss, anika_s gratuluję wizyt

Ja pozaznaczałam odpowiedzi a mi się jakieś stare pokazały i to bardzo stare nie mam pojęcia jak to możliwe coś mi tu szwankuje.

Ząb mnie boli a niespełna 1,5 roku temu był robiony i kupę kasy poszło na niego

I głowę mi rozsadza tak więc nawet nie mam siły cieszyć się przepięknego słonecznego dnia a chciałam do lasu jechać ale jakiejś migreny dostałam jak nigdy

Na obiadek schabowy, ziemniaczki, mizeria i surówka z białej kapusty i marchewki

Miłego popołudnia Mamuśki

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Dziewczyny w ogóle śliczne brzuszki ja się póki co nie chwalę bo nie ma czym jeszcze ale już niedługo mam nadzieję będzie widać co nie co
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 11:37   #4872
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Moja dobra passa znowu poszła sobie gdzieś. W nocy obudził mnie silny ból z prawej strony pleców. Tak pod żebrami. Ból nasilający jak przy bólu żołądka. Raz mocny, raz słaby. Mąż już bał się, że będziemy jechać do szpitala i ja też . Wzięłam apap i jakoś przeszło, spałam do rana.
Teraz boli jak nacisnę w to miejsce. Nie mam pojęcia skąd ten ból, do tej pory nigdy nie miałam takiego, wyniki moczu dobre, więc nie wiem czy to nerki. Może się przewiałam gdzieś, ale od 2 dni nie wychodziłam z domu więc
Ehh czuję lekki ból jak siedzę, jak chodzę i coś robię to nie. Tż mówi, że może dziecko mnie gdzieś uciska, ale nie wiem co na ten temat myśleć. Ehh
no ja tez bym obstawiala ze maluch gdzies uciskaa nie masz jak z lekarzem skonsultowac?

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Tak mam jeżyka Maję 2 tygodnie temu zmarł mi jej partner Jurek dla którego na początku roku dla towarzystwa została zakupiona Maja żeby nie czuł się samotny po śmierci poprzedniej partnerki.

strippi ale mi smaka narobiłaś a ja nic poza winogronem grejprutem i jakblami nie mam w domku bo nie byłam na zakupach wczoraj
widzę że jeże popularne teraz kuzyn tżta ma białego niby afrykanski ale ja mówie że jak biały to nie bardzo
dobra ide też grejfruta i mandarynke obrac i mmoze jablko.

a wczoraj jadłam buraczki

Stary 2012-10-28, 11:47   #4873
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Ale kartę ciąży masz założoną przez lekarza w lux medzie ? Bo ja mam kartę założoną prywatnie w innym msc, ale mam też tam abonament i w sumie mogłabym chodzić porobić sobie tam morfologię i mocz jak za free a nie trzeba iść po skierowanie do ogólnego czy gin.
ja mam kartę w luxmedzie założoną. ale jeśli to "za darmo" oznacza na abonament to żadne to za darmo, bo bez karty ciąży na abonament też zrobię "za darmo". mnie akurat abonament kosztuje, nie mam go z pracy, wykupuję sama.

Cytat:
w tesco teraz jest -30% na ciuchy na niemowlaczków, były po 17 a wyszło 11,90 :P fajne jeszcze były bluzki z dł rękawem z pluto,kaczorem donaldem ale nie były 100% bawełny
jak byłam w piątek było -30% na wszystkie ciuchy, nie tylko dziecięce.

Cytat:
nam chyba jednak szkoda kasy, wydatków teraz cała masa. chociaż na pewno to fajna pamiątka. myślę, że poniżej 400zł nie ma co liczyć na taką sesję, a pewnie robiąc ciążową chciałabym i noworodkową potem, więc koszty rosną.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 12:01   #4874
Dragusia88
Zakorzenienie

mnia mniam kiwi, mandarynka, grejfrut, sliwka jablko

Stary 2012-10-28, 13:08   #4875
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
no własnie... ja tez oglądalam pare stron z ofertami ale ceny to nikt nie chce wskazać
Cytat:
na poczatku watku pisala dziewczyna z wrocka ze zrobi za darmo bo chce pocwiczyc nie dostalas tego?
nieee... masz jej namiary może?
Cytat:

obejrzyjcie sobie filmiki "cud narodzin"
ja już w połowi pierwszego zalałam się łzami

filmik ogladalam raz sama - jak tylko dowiedzialam sie o ciąży A niedawno Tż go nagrał, bo chyba lecial w telewizji i ogladalismy razem

Strippi... mam jednak nadzieję, że to maluch sie tam rozpycha i uciska różne wnętrzności Mi w sumie nieraz sie zdarzają takie nagłe ból w różnych miejscach brzucha... ale na szczęście dość szybko przechodzą
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nam chyba jednak szkoda kasy, wydatków teraz cała masa. chociaż na pewno to fajna pamiątka. myślę, że poniżej 400zł nie ma co liczyć na taką sesję, a pewnie robiąc ciążową chciałabym i noworodkową potem, więc koszty rosną.
no ja tez podejrzewam, że w końcu odpuszczę, jak zakopiemy się w innych wydatkach dotyczących malucha... Ale szkoda mi, bo chciałabym taka pamiątkę

Monicca1989 - 250 zł? Wow... to niezła cena
Stary 2012-10-28, 13:26   #4876
czarny flamaster
Zadomowienie

Dziewczyny, chcemy z mężem udać się niedługo prywatnie na USG 3D. Powiedzcie mi proszę- ile mniej więcej kosztowało Was to badanie? Chciałabym wiedzieć na ile powinniśmy sie przygotować

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:29   #4877
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
no ja tez podejrzewam, że w końcu odpuszczę, jak zakopiemy się w innych wydatkach dotyczących malucha... Ale szkoda mi, bo chciałabym taka pamiątkę
też bym chciała pamiątkę, ale gdybym miała wybierać to chyba wolałabym wydać kasę na noworodkową sesję. coś mi się wydaje, że prędzej zdjęcie malucha oprawiłabym w ramkę niż swojego brzucha. no i mam gdzieś ulotkę z rabatem 50% właśnie na noworodkową sesję, tylko ciekawe ile to 50% wynosi też trochę szkoda, że najładniejsze brzuszki będziemy miały zimą, bo fajne zdjęcia w plenerze można by zrobić samemu, a tak kicha, zostaje tylko studio i bez fotografa się nie obędzie jeśli już.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chcemy z mężem udać się niedługo prywatnie na USG 3D. Powiedzcie mi proszę- ile mniej więcej kosztowało Was to badanie? Chciałabym wiedzieć na ile powinniśmy sie przygotować
w luxmedzie 3/4D 200zł
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:33   #4878
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

oj współczuję przygód nocnych strippi, mnie też ostatnio, to tam poboli, to owam, ale nie jakoś ciągle i na szczęście po chwili przechodzi... Może rzeczywiście synek gdzieś uciska ?

Cytat:
ja mam kartę w luxmedzie założoną. ale jeśli to "za darmo" oznacza na abonament to żadne to za darmo, bo bez karty ciąży na abonament też zrobię "za darmo". mnie akurat abonament kosztuje, nie mam go z pracy, wykupuję sama..

No mi i mężowi z pracy opłacają , pakiet mamy dość obszerny i oczywiście i bez ciąży też nie płacę, ale wkurza mnie to chodzenie po skierowania, auto, zanim dojadę, zanim zaparkuję, opóźnienie w kolejce, wizyta u lekarza i 2 godziny z życia wzięte, więc morfologię czy mocz to już wolę zapłacić niż tracić czas jak jestem zarobiona, więc dla mnie jak pokazanie karty ciąży oznaczałoby że nie muszę mieć skierowania, byłoby sporym ułatwieniem.

Co do sesji profesjonalnej, to ja nieszczególnie lubię ustawiane zdjęcia więc nie planuję/ nawet ze ślubu mieliśmy reportaż, a żadnych tam pozowanek nie mieliśmy, bo w dwójkę nie przepadamy /. Mamy w domu dobrą lustrzankę cyfrową, różne obiektywy, Mąż interesuję się fotografią więc myślę że jak brzuch się trochę uwypukli to będziemy polegać na swoich zdjęciach z jakiś rodzinnych spotkań i spacerków.

A ja właśnie zjadłam ogórkową, którą dziś zrobiłam z naszych domowych ogóreczków ( uwielbiamy, więc zawsze kisimy:P) i wracam do relaksu z książeczką i dalszym ciągiem chorowania
Stary 2012-10-28, 14:01   #4879
monicca1989
Zakorzenienie

Właśnie zjadłam gofry z bitą śmietaną, dżemem i bananami zapraszam bo dużo zostało
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 14:07   #4880
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
my płaciliśmy 150zł. A teraz za połówkowe zapłacimy 200, bo chcemy nagrane na płytę
Cytat:
też bym chciała pamiątkę, ale gdybym miała wybierać to chyba wolałabym wydać kasę na noworodkową sesję. coś mi się wydaje, że prędzej zdjęcie malucha oprawiłabym w ramkę niż swojego brzucha. no i mam gdzieś ulotkę z rabatem 50% właśnie na noworodkową sesję, tylko ciekawe ile to 50% wynosi też trochę szkoda, że najładniejsze brzuszki będziemy miały zimą, bo fajne zdjęcia w plenerze można by zrobić samemu, a tak kicha, zostaje tylko studio i bez fotografa się nie obędzie jeśli już.
może nawet nie będzie tak źle... i uda się cos skołować niedrogo Trafiłam przed chwila na trochę ofert na gum.tr.ee... i początkujący fotografowie (dobrze to odmieniłam?) lub po prostu pasjonacji amatorzy proponują sesje za niewielkie pieniądze (70, 80, 150zł) żeby tylko uzupełnić swoje portfolio Może uda sie jakąś fajną ofertę znaleźć zimą, gdy brzuszek urośnie

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

trafiłam nawet na ofertę bezpłatnych zdjęć dla noworodka
Stary 2012-10-28, 14:56   #4881
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
nieee... masz jej namiary może?
www.migawki-z-zycia.blogspot.com

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Właśnie zjadłam gofry z bitą śmietaną, dżemem i bananami zapraszam bo dużo zostało
lece
Cytat:

trafiłam nawet na ofertę bezpłatnych zdjęć dla noworodka
podziel się

Stary 2012-10-28, 15:02   #4882
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaudynkaja Pokaż wiadomość
ja się jakoś życiowo nie mogę ogarnąć. trzy raz miałam powtarzane badania na tokso, na szczęście stanęło na tym, że jej nie mam, co prawda też nie miałam, więc kotów muszę unikać, ale przynajmniej wiem, że maluch bezpieczny.

przepraszam, że tak posmęciłam, ale mąż już nawet słuchać mnie nie ma siły, a nie mam się komu wyżalić...
klaudynkaja cieszę się że się odezwałaś, bo długo Cię nie było, a byłam ciekawa jak sytuacja z tą toksoplazmozą, dobrze że się wyjaśniło. A do żalenia się to jest świetne miejsce, więc nie żałuj sobie
Trzymaj się ciepło

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja na chwilkę, bo padam już na pyszczek.
Jesteśmy po połówkowym - wszystko bardzo dobrze.
Dzidzia zdrowa, a po krwiaku śladu nie ma.

No i proszę na wpisanie na listę na 99% Kalinki
Woow cudownie, i do tego dziewczynka! A Kalinka... mój nr1 na liście imion dla córeczki, ale to może następnym razem

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Chciałam przekazać mamusiom dziewczynek z forum pewną wiadomość:
DRŻYJCIE O SWOJE CÓRUNIE KOLEJNY AMANT SIĘ IM SZYKUJE
aż mi się zrymowało
Wczoraj się dowiedziałam, że mamy zdrowego, 270 g chłopca Przynajmniej lekarz widział siuraczka jak się łobuziak wiercił Maluszek cały czas pokazywał stópki albo kręgosłupik - buziuńki nie chciał pokazać tylko się wpatrywał w mamusiny kręgosłup
ObserwujeCie, wczoraj na tym 3d badał mnie dr Wiecheć
brawo brawo brawo

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane
przed pracą pochwalę się wczorajszą wizytą ale też chcę podziękować wam za kciukasy
A więc dzidzia wyjatkowo wczoraj nieśmiała usiadła w kącie i nie dała nam się pooglądać, po wielu próbach zlitowała się troszę i połozyła ale za to niesamowicie wierciła bystre oko lekarza coś zauważyło i pyta czy ma mówić co będzie ja na to że tak no i powiedział: "ze wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na to że będzie ......DZIEWCZYNKA!!!!!: love:
prze szczęśliwa wyszłam z gabinetu. mój mąż nie chce znać płci wiec mam tą świetną wiadomośc dla siebie i Was oczywiście
Wspaniale

Cytat:
Hej kochane!

Zakupiłam dziś w H&M jeansy ciążowe.
Mam identyczne, świetnie się noszą

Cytat:
a to moja kolacja talerz od zupy z witaminkami
1 banan, 2 mandarynki, brzoskwinia, 2 plastry ananasa.
wczoraj miałam podobną kolację, w sensie że owocową (kiwi, mandarynki, jabłko, granat), ale dowaliłam jeszcze dwie łychy lodów ale to było dobre

Cytat:
Waży już ok. 465 g
Cieszę się, że skorzystałam z takiego bezpłatnego badania, ufam swojej pani dr, ale zawsze to ktoś inny przebadał maluszka, więc mam pewność, że wszystko dobrze się rozwija.
Ale już duży, brawo dla maluszka

A ja dziś nie mogę się ogarnąć po tej zmianie czasu. Byłam na spacerze się nasłonecznić, ale dalej taka zblazowana jestem, więc zjem obiad (już pachnie) i idę się lenić na kanapę
alliw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 15:06   #4883
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
to moze zrob tak jeszcze raz dla sprawdzenia teorii
hehe, no chcialam, ale z mezem juz dzis autem jechalam, a on nie daje rady przy takiej glosnosci i jeszcze do tego moj spiew

ale i tak czuje teraz, ze cos jakby mi jezdzi w brzuszku, tylko bardziej jak siedze, na lezaco znacznie mniej... tez tak macie? (poczat 18 TC) ???
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 15:26   #4884
klementyna1
Zakorzenienie

A ja dzis znów w szkole cały dzien, ale się zerwałam troche i na 18.00 do koscioła się wybieram, a tak mi ise nie chce....W Lublinie tez biało i zimno...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 15:41   #4885
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny! doczekałam się i ja śniegu później pokażę Wam zdjęcia jak ładnie zasypało drzewa. teraz już trochę się rozpuściło, bo jednak za ciepło jeszcze jest.

Od wczoraj męczy mnie ból w dolnej części pleców po prawej stronie nie wiem dlaczego

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
póki co daje rade i nie chce znać, za to ja nie mogę wytrzymać żeby mu nie powiedzieć
podziwiam Cię ja za chiny nie potrafiłabym utrzymać takiej wiadomości w tajemnicy

Cytat:
ciekawe co dziś u nas na halloween
to to było wczoraj? myślałam, że dopiero w środę... chyba nie znam się na tych hamerykańskich świętach

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

wrrrrr nie znosze tego. zmiana czasu zawsze wytraca mnie z rytmu
oj mnie też jeszcze z letnią zmianą jakoś sobie radze ale zimowa... masakra... śpiąca jestem jak tylko się ściemni, więc zasypiam czasem nawet ok 19 a potem 4-5 rano oczy jak 5 zł i nijak nie idzie zasnąć

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Ja dzis 9-17.30 na uczelni padam...Nie rpzyzwyczajona ejstem siedziec w jednej pozycji tyle godzin, jutro ise chyba zerwę, za to robiliśmt fajne prace plastyczne, zrobie potem fote to Wam pokaże jesienny wóz wykonany przez mnie Mały sie chyba wqrzał, że mma tylko siedzi zamaist spacerowac i go kołysac, bo cały dzien co jakiś czas dawał o sobie znac
Coś w tym jest, tydzień temu ja tyle siedziałam na uczelni i mały też był wyjątkowo aktywny. cały dzień się wiercił

Cytat:
Zakupiłam dziś w H&M jeansy ciążowe. Mąż zasponsorował Wyobraźcie sobie, że byłam nieźle zaskoczona gdy zobaczyłam, że one nie mają zamka w rozporku! Ale potem pomyślałam, że no faktycznie, bo jakby tą nadszytą częścią się je rozbierało )
Cytat:
Super sa te spodnie Ja kupilam tam w zeszłym miesiącu o idnetycznym kroju ale sztruksy o kolorku kawy z mlekiem I też się w przymierzalni zdziwiłam gdy chciałam rozpiąć rozporek a tu zonk Najpier nie kumałam o co chodzi... ale potem pomyślalam - no w sumie po co miałby się rozpinać, gdy u góry i tak pas ciążowy który rozpinany przeciez nie jest
to macie szczęście, że odkryłyście to w przymierzalni ja kupując swoje nawet nie zwróciłam na to uwagi. Skapnęłam się dopiero w... łazience
Strasznie mnie cisnęło na pęcherz więc migusiem pobiegłam do kibelka, już przestepuję z nogi na nogi tak mocno się chciało, próbuję rozpiąć rozporek, szukam i szukam tego suwaka ledwo już wytrzymując a tu co? niespodzianka nie ma rozporka. oj ciężko było
do tej pory zdarza mi się zapomnieć, że jestem w tych ciążowych i dopiero jak nie mogę rozpiąć rozporka przypomina mi się że trzeba ściągać

Chanel_Coco za usg 3d.
strasznie bym chciała zobaczyć buźkę naszego malucha, ale mój lekarz chyba nie ma takiego sprzętu

Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chyba dziś oszaleje. Powiedzcie mi jak u Was ze stanem skóry? Ja mam takie straszne swędzenie,że drapie się do czerwoności. Nie wiem, czy to po prostu przesuszenie na skutek zimna, czy efekt ciąży czyli cholestaza? I jak Wasze ząbki? Też Was tak bolą? U mnie dziś tragedia, na zmianę zęby i swędzenie;/
mnie też swędzi, pisałam o tym już wcześniej- brzuch po bokach i dół pleców. Do tej pory używałam rossmanowskiej oliwki ale chyba z niej zrezygnuję, bo nic nie pomagała, nawet na chwilę. Ulżyło mi dopiero jak posmarowałam się zwykłym nawilżającym balsamem nivea. no a np. dziś rano u mamy wypróbowałam oliwkę johnson&johnson i do tej pory nie swędzi więc polecam

co do zębów to nie bolą ale dziąsła krwawią

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
kwiatuszekkk21 u mnie właśnie te czarne plastikowe łapki nie zdały egzaminu i dlatego kupiłam te drewniane ale i tak na nic wczoraj poszłam śmieci do kosza wsypać a tam myszka mi biega najadła się trutki i biega a wszystkie łapki opróźniła i te nowe i te stare już nie wiem co z nią zrobić a raczej jak jej się pozbyć.
może spróbuj jeszcze jednego - u tż w pracy była myszka i właściciel kupił na stacji benzynowej taką kartkę posmarowaną jakimś klejem. Na początku wszyscy się śmieli, że ta mysz to chyba ze śmiechu zdechnie jak zobaczy taka pułapkę ale wyobraź sobie, że po paru dniach wlazła na to i nie mogła się odkleić, więc niby takie nic ale podziałało.

a pokażesz jeżyka?

co do brzuszka to pewnie niedługo zacznie być widoczny. Ja też długo cieszyłam się, że nic nie widać a potem zaczął się powiększać z dnia na dzień... dalej jestem w szoku jak szybko to się zmienia. Niedawno leciał program o zabiegach kosmetycznych w ciąży, była tam laska w 7 miesiącu i tak sobie myślałam: ale ma wielki brzuch, mi na pewno taki nie urośnie przez 2 miesiące no ale jak teraz wystrzelił to nie wiem czy tej laski nie przegonię

ale się rozpisałam
Stary 2012-10-28, 16:08   #4886
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
no a np. dziś rano u mamy wypróbowałam oliwkę johnson&johnson i do tej pory nie swędzi więc polecam

może spróbuj jeszcze jednego - u tż w pracy była myszka i właściciel kupił na stacji benzynowej taką kartkę posmarowaną jakimś klejem. Na początku wszyscy się śmieli, że ta mysz to chyba ze śmiechu zdechnie jak zobaczy taka pułapkę ale wyobraź sobie, że po paru dniach wlazła na to i nie mogła się odkleić, więc niby takie nic ale podziałało.
Ja tez używam tej oliwki i tez polecam
a co do tej pułapki to jest masakra, mysz się przykleja i się juz w życiu nie odklei ale ona strasznie dlugo piszczy bo tam umiera, baaardzo sie męczy. Ja nie cierpie gryzoni ale takiego pisku w życiu nie zniose.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 16:26   #4887
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Ja tez używam tej oliwki i tez polecam
a co do tej pułapki to jest masakra, mysz się przykleja i się juz w życiu nie odklei ale ona strasznie dlugo piszczy bo tam umiera, baaardzo sie męczy. Ja nie cierpie gryzoni ale takiego pisku w życiu nie zniose.
chyba nikt by nie zniósł takiego pisku. z tego co wiem jak się przykleiła, chłopaki zadbali żeby długo się nie męczyła...
ale powiem Ci ze pierwszy raz spotkałam się z taką pułapką. U nas w domu od zawsze były te drewniane i tylko to

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-28, 16:30   #4888
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
no ja tez bym obstawiala ze maluch gdzies uciskaa nie masz jak z lekarzem skonsultowac?

widzę że jeże popularne teraz kuzyn tżta ma białego niby afrykanski ale ja mówie że jak biały to nie bardzo
dobra ide też grejfruta i mandarynke obrac i mmoze jablko.

a wczoraj jadłam buraczki
Dragusia88 my pierwsze jeżyki pigmejskie kupiliśmy właśnie na targach poznańskich w 2008 albo 2009 roku wtedy było to mało popularne zwierzątko w Polsce natomiast w 2012 roku to był hit wśród prezentów komunijnych wśród dzieci

Cytat:
Cześć Dziewczyny! doczekałam się i ja śniegu później pokażę Wam zdjęcia jak ładnie zasypało drzewa. teraz już trochę się rozpuściło, bo jednak za ciepło jeszcze jest.

Od wczoraj męczy mnie ból w dolnej części pleców po prawej stronie nie wiem dlaczego

podziwiam Cię ja za chiny nie potrafiłabym utrzymać takiej wiadomości w tajemnicy

to to było wczoraj? myślałam, że dopiero w środę... chyba nie znam się na tych hamerykańskich świętach

oj mnie też jeszcze z letnią zmianą jakoś sobie radze ale zimowa... masakra... śpiąca jestem jak tylko się ściemni, więc zasypiam czasem nawet ok 19 a potem 4-5 rano oczy jak 5 zł i nijak nie idzie zasnąć

Coś w tym jest, tydzień temu ja tyle siedziałam na uczelni i mały też był wyjątkowo aktywny. cały dzień się wiercił

to macie szczęście, że odkryłyście to w przymierzalni ja kupując swoje nawet nie zwróciłam na to uwagi. Skapnęłam się dopiero w... łazience
Strasznie mnie cisnęło na pęcherz więc migusiem pobiegłam do kibelka, już przestepuję z nogi na nogi tak mocno się chciało, próbuję rozpiąć rozporek, szukam i szukam tego suwaka ledwo już wytrzymując a tu co? niespodzianka nie ma rozporka. oj ciężko było
do tej pory zdarza mi się zapomnieć, że jestem w tych ciążowych i dopiero jak nie mogę rozpiąć rozporka przypomina mi się że trzeba ściągać

Chanel_Coco za usg 3d.
strasznie bym chciała zobaczyć buźkę naszego malucha, ale mój lekarz chyba nie ma takiego sprzętu

mnie też swędzi, pisałam o tym już wcześniej- brzuch po bokach i dół pleców. Do tej pory używałam rossmanowskiej oliwki ale chyba z niej zrezygnuję, bo nic nie pomagała, nawet na chwilę. Ulżyło mi dopiero jak posmarowałam się zwykłym nawilżającym balsamem nivea. no a np. dziś rano u mamy wypróbowałam oliwkę johnson&johnson i do tej pory nie swędzi więc polecam

co do zębów to nie bolą ale dziąsła krwawią

a pokażesz jeżyka?

co do brzuszka to pewnie niedługo zacznie być widoczny. Ja też długo cieszyłam się, że nic nie widać a potem zaczął się powiększać z dnia na dzień... dalej jestem w szoku jak szybko to się zmienia. Niedawno leciał program o zabiegach kosmetycznych w ciąży, była tam laska w 7 miesiącu i tak sobie myślałam: ale ma wielki brzuch, mi na pewno taki nie urośnie przez 2 miesiące no ale jak teraz wystrzelił to nie wiem czy tej laski nie przegonię

ale się rozpisałam
kwiatuszekkk21 proszę fotki maluchów i dorosłego

Co do smarowania oliwką to oliwka jest ok, ale mi Pani w aptece powiedziała że na dłuższą metę sama oliwka będzie wysuszać skórę bo ona tylko chwilowo nawilża. Więc ja po prysznic oliwka lub żel z oliwką dla niemowląt po kąpieli balsam na rozstępy lub nawilżający ale chyba zakupię sobie zwykły krem nivea albo bambino i nim będę brzuszek boczki i pupę smarować.

Kochane a jak tam z waszym ciśnieniem mnie tak ta głowa ostatnio boli, dziś już tak przeraźliwie że zmierzyłam sobie ciśnienie raz mam 135 później 122 następnie 143 a po 10 minutach 116 i nie wiem czy przez te skoki tak mnie boli czy co znalazłam że prawidłowe wyniki ciśnienia to 90/60 do 135/85 powyżej to źle sama nie wiem bo zazwyczaj mam niskie ciśnienie i nigdy nie reagowałam na zmiany pogody ciśnienia a od kiedy jestem w ciąży są dni gdzie głowę mi rozsadza nawet kilka po rząd, chyba jutro zadzwonię do ginekologa bo wizyta dopiero w przyszły piątek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0002.jpg (119,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0021.jpg (72,2 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0017.jpg (39,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0028 (1024x680).jpg (51,6 KB, 37 załadowań)
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 16:43   #4889
pani22ka
Zakorzenienie

mama- jezyca ma przerypane. takie kaktusiki rodzic :P
(slodkie!!!!!!!!!!)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 16:45   #4890
Agnjeska
Zadomowienie

Oliwka ale super jeżyki ^^ tzn ten duży jest świetny bo małe takie mniej reprezenracyjne (;
A jak się takie zwierzątko hm hoduje?

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości