|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Dearlie
![]() : roza:
|
|
|
|
#1322 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Cytat:
![]() Dearlie również gratuluję! Kraven czekamy na Ciebie ale nie pospieszamy oczywiście.
|
||
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
Lourose dopiero teraz doczytałam, że Ty już po - serdeczne gratulacje
Byliśmy z TZ na spacerze, wieczorem Go wykorzystam i będę czekać
|
#1324 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Katee ale ona pomimo, że spała, to na karmienie się budziła i jadła mniej więcej co te trzy godziny i zasypiała z powrotem a w nocy to już miałam jej dość - wyrodna matka - bo tak mi się spać chciało a ona płakała nie wiem czemu i rano też nie dała mi odespać, więc teraz padnięta jestem |
||
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa! Gratulacje dla Dearlie i Antosia!
![]() Jaki mniejszy się okazał jednak ![]() No to została nam jedna dzidzia, ciekawe Kraven czy zdążysz do końca października
|
|
|
|
#1326 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
kochane gratuluje!!!!! lourose jak córa ma na imie ?
|
||
|
|
|
#1328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o wow tylko jedna??!! no ładnie, ładnie.. No to dziewczynki- włączamy wszystkie swoje dobre fluidy dla Kraven!!!!!!!!! i spadamy stąd :P matko jedyna a pomyśleć że dopiero co tworzyła się nasza lista przyszłych mam, dopiero co opisywałyśmy pierwsze USG, pierwsze ruchy dzieciaczków.. tyle niepewności, oczekiwania, radości, niepokoju, szczęścia, smutku, obaw.. a teraz tulimy te nasze mniej i bardziej "wredne" maluszki i życia sobie bez nich nie wyobrażamy ![]() Kiedy przychodzi na świat taka kruszyna wszystko się zmienia.. nasze priorytety, patrzenie na przyszłość, snucie całkiem innych planów i marzeń a wszystkie te zmiany kręcą się wokół takiego maleństwa i są właśnie dla niego. i jak to kurcze jest zrobione że takie pchły jednym uśmiechem potrafią rozłożyć na łopatki, że mija każda złość, frustracja, smutek i jak można tak strasznie kochać kogoś kogo się przecież tak na prawdę nie zna, bo dopiero co samo zaczeło poznawać świat??? Kurcze, fajnie być mamą i zadawać sobie takie pytania na które i tak nie ma odpowiedzi, no bo przecież nikt nam tej więzi nie wyjaśni... ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- u mnie po pierwszym porodzie 8 tygodni, teraz po 7miu czysta podpaska.
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Gda właśnie TŻ odprawia nad Jasiem czary żeby się wziął do roboty i wychodził.
|
#1330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokladnie, kiedy to zlecialo??tak w ogole, to witam. Tamlin wspolczuje ![]() Dearlie, Lourose, gratulacje! Kraven, moze teraz i Twoj Jas sie sprezy i zechce wyjsc ![]() a u nas swieto, pierwszy raz od tygodnia chyba, Miki sam zrobil kupsztala
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz czas na kraven
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie gratuluje
No to jeszcze jedna mamusia do rodzenia ![]() Angel ja też mam egzemplarz bardzo podobny do Twojego, a właściwie identyczny ![]() Jestem tak zmęczona już tym jego płaczem i marudzeniem że czasem po prostu wychodze z siebie. No tak czasem wrzeszczy że uszy więdną i nic oprocz cyca albo rozebranie do pampka nie skutkuje ![]() Na początku fajnie sypiał a teraz to jak nakręcony ciągle na chodzie... |
|
|
|
#1333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pamiętam jak dopiero co zaczęłam uczęszczać na wątek dla staraczek, a za chwile odkryłam 2 kreseczki na teście ![]() Faajnie
|
|
|
|
|
#1335 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorkiem
![]() Cytat:
Cytat:
Pogratulować męża ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak Ci się nie uda wywalczyć to możesz ostatecznie tak spróbować, ale trzymam kciuki abyś wygrała tą walkę Dziewczyny jak sobie radzicie z dietą? Co jecie z nabiału? A dżemy można? Kawa? Mi jakoś marchewka nie wchodzi codziennie, jem ogórka, sałatę a nawet pomidora - nie umiem się obejść bez tych warzyw. Ale mały coś ostatnio marudniejszy się zrobił, z trudem mu te bąki wychodzą czasami, nie wiem czy to normalne czy jednak od mojego jedzenia. A w ogóle to strasznie często zaczął jeść, w dzień co godzinę, w nocy 1,5 - 2h. Masakra Wieczory mnie przygnębiają, ech chyba baby blues mi się jeszcze nie skończył. |
|||||
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie gratulacje i witamy Antosia
Kraven kciuki zacisnięte by Jasio zechciał opuścić brzuszek. Sojka pięknie napisane Ja napiszę tylko tyle że pół dnia dzisiaj przepłakałam razem z Zuzią,miała taki atak kolki jak jeszcze nigdy ![]() Cały czas się zanosiła z płaczu i wrzasku,brzuszek miała jak skała,już nie mam siły,nie wiem co robić ![]() Brakuje mi sił i wiary ze to kiedyś minie.
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Dearlie gratuluję słoneczko przywitania na świecie uparciuszka Antosia A ja mam dziś dzień do du... Kropek mnie tak wyprowadził z równowagi że mialam ochotę jego lub siebie spakować. Poza tym chyba przez stres związany z dziadkiem od piątku mam dużo mnie pokarmu. Mati nerwowy, no bo i ja zdenerwowana cały czas. Ech spadam go kąpać. Do jutra, |
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1339 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Sojka pięknie napisałaś! Zmykam się myć dobranoc Kraven trzymam kciuki za szybkie dołączenie do listy mamusiek już po porodzie |
|||
|
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Zajrzałam zobaczyć co u Dearlie i zmykam kąpać chłopców .Do jutra
|
|
|
|
|
#1341 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moje dzieci nie uznały zmiany czasu no i wstały o 6 więc my sie dzielimy jako tako ![]() mój już nie ulewa tak ze 3 tygodnie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hej my po chrzcinach. Było fajnie i szybko Jasiu grzeczny przespał cała mszę w wózku, potem doskonały humor miał na przyjeciu. od 13 do 15 i do domku super ze sie tak szybko goscie zmyli. do tego nie przyszedl moj ojciec na chrzest włąsnego wnuka nawet nie chce mi sie pisac w kazdym razie bylo mi przykro... teraz mam mega kaca łeb mi peka, skutki wcozrajszesz imporezy piłam pierwszy raz wodke od roku |
|||||||
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
To na kontrolę do gina poszłaś po 6 tygodniach, czy czekałaś aż skończy się krwawienie? Bo niby kazali mi przyjść po 6, a ostatnio położna powiedziała, że JEŻELI SKOŃCZY MI SIĘ KRWAWIENIE, to żebym przyszła po tych 6 tygodniach...
|
|
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziołchy
![]() Dopiero 20 a ja padam... ale jestem w końcu szczęśliwą mamuśką . Maja jest cudna, uczymy się siebie . Nie jest źle na razie, w nocy trochę gorzej niż w dzień, ale z dnia na dzień będzie lepiej na pewno. Karmie piersią i to jest cudne (mam nadzieję, że nam tak zostanie). Lecę trochę ponadrabiać .Dziękujamy za wszystkie gratulacje. ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja poszłam jak skończyło się krwawienie.
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
Martunia mam nadzieje, że kolki szybko przejdą i Zuzia będzie spokojniejsza
Zmykam. Zobaczymy co przyniesie noc
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-10-28 o 21:13 |
|
|
|
#1346 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() klas ki:Cytat:
dobrywieczór u mnie wszyscy juz spią ![]() poprosilam tesciowa,zeby zapytala sie w aptece o Katarek,jesli bedzie to ,zeby kupila...owszem, kupila ale kateter a mojemu młodemu ząbek sie rusza .Jak te dzieci szybko rosna
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1348 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Angel - Nie wiem gdzie taniej
Ja póki co patrzę Ci w lumpie za tymi rajstopkami, ale póki co nic nie ma, a jak są to mega zmechłacone. Więc jak coś będzie to dam Ci znać na priv. To wyjdą naprawdę groszowe sprawy wtedy. Cytat:
I ogromne gratulacje!!! ![]() Cytat:
. Katee - Wiesz może czy sn czy cc? Cytat:
![]() Ja to nie mogę się nadziwić, że Melcia ma już skończone 2miesiące ![]() Wiecie.. Najbardziej to mi będzie brakować mojego Pijanego Władka Tzn. tego takiego latania łebkiem.. Dzięciołka mojego najspanialszego Już powoli za tym tęsknie Cytat:
![]() Kraven - |
||||
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale pociesza mnie fakt, że za jakiś czas będziemy mieli drugiego takiego gibolka ![]() Z tym drugim też się zgadzam. Nasza pediatra kazała iść na usg brzuszka i mówi, że tak jak usg bioderek, tak standardowo powinni robić dzieciom też usg brzucha. A gdzie jest Konczi...? |
|
|
|
|
#1350 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kilka z nas to przerabiało,ja też.Teraz w miare się to uregulowało,tylko w ciągu dnia Kuba bardzo mało śpi,czasem tylko 2-3godzinki.A powiedz,dajesz Lili jakieś kropelki od wzdęć,czy od razu używasz ten kateter?nie podrażnia to odbytu maleństwa? Cytat:
aż trudno w to uwierzyć prawda?a jednak...dzieci rosną a my się starzejemy![]() Cytat:
tylko teraz ciężko to przetrwać...Cytat:
Uciekam,bo padam na twarz. Kraven trzymam kciuki za rozkręcenie akcji i lekki poród.Powodzenia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

moje dzieci nie uznały zmiany czasu no i wstały o 6 
nawet nie chce mi sie pisac w kazdym razie bylo mi przykro...
klas ki:
Ja póki co patrzę Ci w lumpie za tymi rajstopkami, ale póki co nic nie ma, a jak są to mega zmechłacone. Więc jak coś będzie to dam Ci znać na priv. To wyjdą naprawdę groszowe sprawy wtedy.
I ogromne gratulacje!!!