|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy Dearlie już rodzi...
![]() A my po 2 super spokojnych dniach, znowu mamy brzuszkową jazdę... Pewnie przez to, że zjadłam wczoraj 2 kawałki szarlotki... |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cześć Dziewczyny!
Dearlie trzymam kciuki! My wczoraj na wieczór mieliśmy chyba atak kolki. Maja darła się i nic nie było w stanie jej uspokoić. Trochę wyciszała się przy okapie i jak się ją wzięło przed siebie, bujało i mówiło do niej. W momencie gdy się troszkę uspokoiła dałam jej ciut herbatki z kopru, później podłączyłam ją do cycka, nawet jadła spokojnie i usnęła przy nim. Wzięłam ją do odbicia i jak poszła spać o 20 tak wstała o 4! Spała 8 godzin ciągiem i nawet się nie wierciła, ale myślę, że była bardzo zmęczona tym płaczem na wieczór i na dodatek wczoraj cały dzień nie spała, tylko tak przysypiała na 10, 15 minut i pobudka.
#1295 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Dobry
![]() U Nas śnieg leży,ale wyszło słonko i przestało sypać ![]() Mąż gotuje obiadek a później podjedziemy do mamci pewnie ![]() Nie lubie jakoś niedzieli ![]() Ciekawe co u Dearlie ![]() ![]() powie mi ktoś jak zamiast linku do suwaczka wstawić imię??? ![]()
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek ![]() Gracjanek ![]() Fabianek ![]() Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-10-28 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Zadomowienie
|
Anusia wklej sobie to Fabianek
Hehe, wyświetlił się jako link, ale odbierz sobie wiadomość i tam na dole, jak będziesz chciała mi odpowiedzieć to pokaże Ci się co musisz sobie wkleić w podpisie ![]()
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-10-28 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
Nisia dziękuje kochana
![]() ![]() ![]() Muszę pochwalić mojego męża,że odkąd jestem z małym w domku to we wszystkim mi pomaga,dosłownie! Sprząta,gotuje,pierze,pom aga przy chłopcach i jeszcze mi szykuje jedzenie ![]() ![]() My zbieramy sie do mamci więc miłej niedzieli! |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
Tamlin
![]() ![]()
#1299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie wszystko jest na mojej glowie,nikt mi nie pomaga kompletnie w niczym.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas śniegowo i beznadziejnie zimno. 0 ° to dla mnie masakra już a gdzie tam -10?? Brrrrr. Moj chłop pojechał do auchana na zakupy a ja zas sama z małym - na szczęście śpi w bujaku z włączonymi wibracjami i bujany przeze mnie ![]() Dzisiaj niedziela, niby dzień odpoczynku a ja już mieszkanie odkurzyłam i drugie pranie kończy sie robić. Jeszcze tylko do wanny sobie wejde i wygrzeje no i może jeszcze masaże wodne puszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
Dearlie trzymam kciuki
![]() Dziewczyny powiedzcie kiedy mogę iść z Małym na pierwszy spacer? Pogoda nie zachęca.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dziś miałam cudny poranek, bo mąż wziął rano synka i zajął się nim 2h żebym mogła pospać. ![]() ![]() Wczoraj mieliśmy idealną noc i zorientowałam się, że nie zjadłam przedwczoraj marchewki, bo się skończyła. I teraz się zastanawiam cy to nie marchewka, którą codziennie jem go wzdyma. Bo ja też mam od niej gazy. A ja głupia wczoraj zjadłam jeszcze szarlotkę, dwa kawałki i Heniu znowu cierpiał wieczorem i dziś rano... ![]() Czyli teraz będę jadła owsiankę ze słoiczkami owocowymi, mięso, ryż/kaszę gryczaną i biszkopty. Suuuper... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam!
moje dziecko dziś czadowało dwie godziny w nocy ![]() teraz rano przysypia na kilka minut i płacz z powrotem Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Sojka nawet naszą Lili wczoraj zamułka złapała chyba, bo przespała prawie cały dzień, ja też jak w transie chodziłam Cytat:
![]() ![]() mój mąż mnie jedynie denerwuje, jak karze mi małej dawać cycka jako lekarstwo na płacz, nawet jeśli jadła godzinę temu i głodna być nie powinna, to jego jedyne przewinienie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dobra prasowanie czas zacząć |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | ||
Zadomowienie
|
Hej,
Ale mnie cycki znowu zaczęły boleć, a już myślalam, że przywykły do wszystkiego. Masakra, mieliśmy drugie podejście do przytulanek. Sucho i boleśnie. No popsulam się kurcze... musze się zmotywować i iść do tego gina. Cytat:
![]() Mój też troche malo pomaga, ale ostatnio przynajmniej masaże mi robi ![]() Ty maggie też masz do kitu. Jak można coś takiego powiedzieć... niech on posiedzi z dzieckiem i zajmie się mieszkaniem jednocześnie. Służącą sobie znalazł. Cytat:
![]() Dearlie coś nie widać. Czyżby? ![]() Wasze dzieci dalej ulewają? (te 2 miesięczne) Edytowane przez Agnus21 Czas edycji: 2012-10-28 o 15:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |
Zadomowienie
|
Witam.
Cytat:
![]() Ja karmie na żądanie,czasem trwa to kilka minut,czasem godzine,ale jak płacze próbuje go uspokoić nosząc na rękach,mówiąc,głaszcząc potem podaje pierś,ale i wtedy czasem nie przestaje płakać i nie wiem o co chodzi,ale chyba boli go brzuch.Kurcze ile to jeszcze potrwa... Dziś np.byłam w szoku,bo jedno karmienie nocne trwało 7minut i zasnął.Co prawda nie wiem,ile pospał,bo nie ogarniam zawsze w nocy zegarka taka jestem zaspana ![]() Anesh-jakieś wiadomości od Dearlie? Znalazłam fajny cytat: "Tylko matka może oglądać z takim samym przejęciem proces wchłaniania, trawienia i pierwszą kupkę swojego dziecka, co jego świadectwo maturalne, dyplom uniwersytecki, czy też pismo powiadamiające o przyznaniu mu nagrody Nobla." - Halina Auderska Miłej niedzieli ![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-10-28 o 13:00 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dearlie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() darlie powodzenia ![]() moja tez czasami ulewa.
![]() |
#1312 | |
Zakorzenienie
|
ale słodko razem wyglądają
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- ale już z niego duży kawaler ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- dobra zmykam kochane odpocząc trochę, bo niebawem mała wstanie i od nowa płacz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1313 |
Zakorzenienie
|
Cześć. U mnie cisza. Wczoraj wieczorem miałam skurcze ale przeszły i dzisiaj od rana nic.
Mam nadzieje, że Dearlie urodziła i tuli już Antosia. Ktoś ma jakieś wieści?
#1314 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Powoli wracam do żywych... w zeszły piątek, 19.10 o 17:20 przyszła na świat nasza córeczka. Jest śliczna, słodka, chociaż daje nam popalić od początku... przetrzymali nas w szpitalu bo małej za bardzo zleciała waga - nie chciała jeść, bo spała. Ja nie potrafiłam jej wybudzić (serio!), córcia przyssać w końcu do piersi, dostałam nawału. W tym czasie zaczęła cokolwiek jeść (butlę) więc jak już kamień spadł nam z serca - nie chce jeść z piersi ![]() Poza tym rozleniwiła się okropnie, na szczęście udało się ją przestawić z butelek aventu gdzie mleko samo tryska na tę Medelę. Nie odpuszczę zołzie i nauczymy się ssać cyca, mimo jej spazmów. W nocy dostałam gorączki i chyba mam zapalenie piersi ![]() ![]() Tak więc dziewczyny nie mogę się doczekać kiedy Was normalnie poczytam bo ledwo żyję (co znacie), czekajcie na mnie - na pewno wrócę ![]() Gratuluję nowym mamusiom - a Ciebie Tamlin ściskam mocno, mocno! |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zadomowienie
|
Mam wiadomość od Anesh:
Dearlie urodziła ![]() Waży 3740g i mierzy 50cm.Są zakochani w nim po uszy. Gratulacje Kochana.Nareszcie ![]()
#1316 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje!!!
![]() To teraz trzymajcie kciuki, żeby Jasiu szybko wyszedł i nie opóźniał wątku ![]()
#1317 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() lourose gratulacje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1318 |
Wtajemniczenie
|
Dearlie GRATULACJEE
![]() ![]() to teraz czekamy na Jaśka Kraven ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mój Mały dość że ulewa, to wymiotuje i później strasznie go męczy czkawka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Zadomowienie
|
Brawa dla Dearlie!!!!!!!!!!! króciutki bambaryłek
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.