Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-28, 18:33   #3901
Ma_majka
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Today chciała się odciąć od Tommorow
To taka delikatna insynuacja w stronę Listopadówek: rodzimy dzisiaj nie jutro A One nadal nic

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Napisane przez rosllinka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! chciałam się tylko przedstawić, bo Was podczytuję, a ostatnio nawet częściej tylko jakoś strasznie dużo piszecie . Mi właśnie leci 33 tydzień, a termin mam na 23 grudnia i ma być dziewczynka . Jakoś nigdy nie zdarzyło mi się uczestniczyć w takich dyskusjach, ale może się przełamię .
Hej Witamy i zapraszamy Ja też 33 tc

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Witaj

Pamiętaj tylko, że wszystkie dyskusje są na wysokim poziomie, dbamy o to jak możemy
Sola nie strasz ludzi

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
widze,ze nadal cisza,ale Niteczka firanke powiesila, nadchodzi pelnia.. jest szansa na akcje
Niestety dzis kiepsko sie czuje i tak sobie leze i stekam

W piatek pokroili mi mame (usuniecie polipu z jelita) ,ale juz dzis jest niexle , wiec jutro pewnie do domku ja wypuszcza. Lekarz powiedzial,ze jakby zwlekala,to prawdopodobnie rak jelita by sie rozwinal,wiec namawiajcie jak tylko sie da rodzicow na badania, bo czasem zupelnie przypadkiem mozna przedluzyc sobie zycie. Mama dostala zaproszenie na darmowa kolonoskopie i skorzystala i dzieki temu wyszlo,ze ma polip o srednicy 2,5cm! i szybko zareagowali,zeby jej usunac,a tak to by zyla w nieswiadomosci.
Peperonik a co się dzieje że tak stękasz?

za mamę
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 18:33   #3902
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
a dalej wymiotuje Twoja siostra, czy jakoś powstrzymali to?

o kurcze, no to dobrze, że poszła Twoja mama na te badania.... 3mam kciuki, żeby jutro wyszła już zdrowiutka

jak to? to gdzie Ty mieszkasz???
chcesz mój? u mnie to po kostki jest
wczoraj miałam dla Dany zrobić zdjęcia, ale mam taką cisną kurtkę, że mi się aparat w kieszeni nie zmieścił

i trawka na rozluźnienie

ja naPL syberii mieszkam-u nas zawsze najzimniej-wiec chocia zw tym roku nas aura troszke oszczedzila i sniegu ni ma

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 18:35   #3903
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
To taka delikatna insynuacja w stronę Listopadówek: rodzimy dzisiaj nie jutro A One nadal nic
Tylko problem jest taki, że została Tommorow - nie wiem gdzie się podziała Today

Tommorow co zrobiłaś z Today?

Cytat:
Sola nie strasz ludzi
Ktoś musi dbać o poziom wypowiedzi
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 18:38   #3904
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko problem jest taki, że została Tommorow - nie wiem gdzie się podziała Today

Ups, sorki, zaćmienie ciążowe Ale teraz przynajmniej wiemy kto odpowiada za ten bajzel
Stary 2012-10-28, 18:39   #3905
peperonik
Zadomowienie

dzięki za kciuki za mame, biedna 5 dni na wodzie i kleiku,ale przy jej gabarytach troche dietki nie zaszkodzi.

siostra nadal wymiotuje i ma nieregularne bolesne skurcze co jakis czas,ale maly jakos nie chce sie pchac na ta zimice

co do św Zofii to chyba dzika_kaka tam rodzi,jak nic nie pomylilam

a stekam,bo kregoslup mnie bardzo boli od wczorajszego wieczoru i jeszcze jakis katar sie przyplatal i sapie

niech mi ten katar ucieka precz,bo jutro o 10 mam sesje brzuszkowa w domku wreszcie odebralam telefon,ze znajomi przyjada i nas obcykaja

Edytowane przez peperonik
Czas edycji: 2012-10-28 o 18:41
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 18:40   #3906
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Ups, sorki, zaćmienie ciążowe Ale teraz przynajmniej wiemy kto odpowiada za ten bajzel
Właśnie
Stary 2012-10-28, 18:46   #3907
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

a stekam,bo kregoslup mnie bardzo boli od wczorajszego wieczoru i jeszcze jakis katar sie przyplatal i sapie

niech mi ten katar ucieka precz,bo jutro o 10 mam sesje brzuszkowa w domku wreszcie odebralam telefon,ze znajomi przyjada i nas obcykaja
Super że będziesz miała sesję Mąż też będzie pozował?
Zdrówka życzę Kładź się pod kołderkę
Stary 2012-10-28, 18:51   #3908
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za kciuki za mame, biedna 5 dni na wodzie i kleiku,ale przy jej gabarytach troche dietki nie zaszkodzi.

siostra nadal wymiotuje i ma nieregularne bolesne skurcze co jakis czas,ale maly jakos nie chce sie pchac na ta zimice

co do św Zofii to chyba dzika_kaka tam rodzi,jak nic nie pomylilam

no to trzymam kciuki zeby katarek przeszedl i super ze masz sesyjke!!

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 18:51   #3909
peperonik
Zadomowienie

Ma_Majka mąż nie przepada,ale nie ma wyjscia wszystkie zdjecia w ciazy mam sama, wiec łaski nie robi. Potem bedzie sie dziecko pytało czy tatus sie wstydzil grubej mamusi

Ide mu zrobic kolacje, to pojdzie z psami,choc moja kolejka. Przekupstwo musi być

Marti
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 18:52   #3910
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

ja naPL syberii mieszkam-u nas zawsze najzimniej-wiec chocia zw tym roku nas aura troszke oszczedzila i sniegu ni ma
niesprawiedliwość pogodowa po prostu nie zna granic

Cytat:
nie chcę nic mówić, ale mi by się też taka przydała ale to już po porodzie sobie załatwię

Cytat:
kurcze, biedulka może jej się 01.11 uda, to już niedługo, 3mam

Cytat:
ja ostatnio ledwo się przewracam z boku na bok, bo mnie strasznie spojenie łonowe podczas tego ruchu boli, tak więc poniekąd łączę się w bólu

Cytat:
bo jutro o 10 mam sesje brzuszkowa w domku wreszcie odebralam telefon,ze znajomi przyjada i nas obcykaja
ale super!!!!! ja w końcu nie zdążę, bo mój tż cały czas w robocie , a nie mam sumienia do mojej babki dzwonić, żeby nas wzięła 01.11, bo wiadomo........

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 18:52   #3911
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Ja juz sie Kamaliki pytałam, no zdolna jest i sama te ozdoby zrobiła
Wiesz tez liczę na jakieś gifty chociaż mam duże wątpliwości...moze cos sie uda..ale bardziej jestem pewna prezentu z okazji urodzenia dziecka z pracy niż od rodziców czy teściów, jak na razie złotówki do niczego nie dolozyli. Wszystko ale dosłownie wszystko sami kupiliśmy więc czemu nagle miałoby sie to zmienić
Kurczę już miałam nadzieję, że gdzieś kupiła takie ładne, ja taka zdolna nie jestem

A może wlasnie się zdziwisz i dostaniecie fajne prezenty - dziadkom często się otwierają portfele jak juz wnuczkowie są na świecie
My póki co dostaliśmy tylko połowiczne dofinansowanie do wózka od teściów, z czego i tak się bardzo cieszę.

Cytat:
Cześć Dziewczyny! chciałam się tylko przedstawić, bo Was podczytuję, a ostatnio nawet częściej tylko jakoś strasznie dużo piszecie . Mi właśnie leci 33 tydzień, a termin mam na 23 grudnia i ma być dziewczynka . Jakoś nigdy nie zdarzyło mi się uczestniczyć w takich dyskusjach, ale może się przełamię .
witamy i zapraszamy

Cytat:
Witaj

Pamiętaj tylko, że wszystkie dyskusje są na wysokim poziomie, dbamy o to jak możemy

Dziewczyny czy pomiędzy materacykiem a prześcieradełkiem kładziecie jakis kocyk czy cos???
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 18:55   #3912
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy pomiędzy materacykiem a prześcieradełkiem kładziecie jakis kocyk czy cos???
Jak kładę taki specjalny ochraniacz na materac kupiony w Ikei, żeby się nie przemoczył.
Stary 2012-10-28, 18:56   #3913
agasobo
Zadomowienie

Cytat:

ja mam takie.... nie wiem jak to nazwać - ceratki? żeby, jak coś się przesika to materacyk nie zamókł - a tak to nic nie kładę

Antek 18.11.2012
Stary 2012-10-28, 19:00   #3914
natallkaa
Wtajemniczenie

Peperoniku ja też trzymam kciuki za mamę niech szybko wraca do zdrowia i do domku. Całe szczęście, że to się tak skończyło

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Jak kładę taki specjalny ochraniacz na materac kupiony w Ikei, żeby się nie przemoczył.
Cytat:
ja mam takie.... nie wiem jak to nazwać - ceratki? żeby, jak coś się przesika to materacyk nie zamókł - a tak to nic nie kładę
no to dobrze ja też mam taki cienki ochraniacz - ubierałam to dzisiaj wszystko i mój TŻ zaczął pytać czy nic więcej nie kładę i czy małej nie będzie twardo i zgłupiałam
Stary 2012-10-28, 19:01   #3915
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

no to dobrze ja też mam taki cienki ochraniacz - ubierałam to dzisiaj wszystko i mój TŻ zaczął pytać czy nic więcej nie kładę i czy małej nie będzie twardo i zgłupiałam
Nie wiem jaki masz materac, ale jak jest za miękko to też nie jest za dobrze na kręgosłup.
Stary 2012-10-28, 19:10   #3916
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem jaki masz materac, ale jak jest za miękko to też nie jest za dobrze na kręgosłup.

ja właśnie myślę, że na początku to powinno być właśnie bardziej tak płasko i twardo.... właśnie ze względu na ten kręgosłupik, ja osobiście mam gryka/kokos

Antek 18.11.2012
Stary 2012-10-28, 19:11   #3917
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
hehej dziewczyny po tygodniu bycia pod kroplowka w koncu od wczoraj jestem na fenoterolu w tabletkach.jutro mam miec robione usg i juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze moje malenstwo. Od kiedy trafilam na oddzial ze ze skurczami powoli odchodzi mi czop ale tym sie nie martwie . Jak wszystko bedzie ok to we wtorek wyjde do domu takze trzymajcie za nas kciuki. Goraco Was wszystkie sciskam

Cytat:
ta rainforest jest super, ja muszę mojemu "mężu" przekazać, coby teściom pokazał, bo ja się trochę wstydzę ich o coś prosić

Marti jesteś niewyjęta
ja właśnie liczę na mojego tżta, że on będzie wiedział co i jak z tym siusiakiem no ale skoro napisali, żeby nic tam nie ściągać, nie przesuwać itp, to tylko będę z wierzchu przemywać chyba...

mojego brata synkowi lekarka właśnie przy badaniu ściągnęła napletek ( 2 latka miał) i to bez rękawiczek i jakieś zakażenie mu się wdało i biedaczek płakał, nie chciał siku robić, codziennie kąpali go w czymś - nie pamiętam jak to się nazywa, ale woda kolorowa się od tego robi, aż mu w końcu przeszło.... ale tak to mówili, że masakra, mały aż gorączki dostał od tego wszystkiego

moja koleżanka ją miała - bardzo sobie chwaliła
to pewnie fiolet był

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
To trzymam mocno kciuki

Piszecie o przewijakach .. ja dalej nie mam Caly czas licze na to ze brat TŻeta ma po swoich dzieciach i tak jakos ciagle o tym zapominam zeby sie zapytac .
ja tez nie mam i nie wiem czy kupować

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
o to jeszcze z 2 miechy minimum

nie mam na razie komody więc wyłożyłam kartony papierem i workami, popakowałam i zabezpieczyłam też workami by się tak nie kurzyło

my też ściskamy

u mnie OM 22-gi a usg z 12tc - 17-ty także blisko

koleżanka radziła już w szpitalu 2x dziennie tantum rosa w butelce po wodzie z dziubkiem
na co dzień - jelenia w kostce
aha, myślałam, że ubrania w komodzie dodatkowo tak zabezpieczałaś

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Jak dzieciaczki mają tam temperaturę 36,6 % a na zewnątrz jest 0% to nie dziwię się że nie chcą wychodzić

A wy byście zamieniły basen na Karaibach z żarciem all inclusive na wygnanie na Syberię z nędznym żarciem i przeciskaniem się przez jakiś dziwny ciasny tunel ????

Trochę zrozumienia

Cytat:

Cytat:
ja taki ochraniacz zamówiłam na all, u r_p77

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 19:14   #3918
Kamalika
Raczkowanie

Cytat:
pytałam Cię ostatnio ale nie zauwyżyłaś pewnie - te koszyczki z kokardkami przy łóżeczku dla Ninki kupowałaś gdzieś czy sama ozdabiałaś?
Koszyczki są z Ikea kupione jakieś 5 lat temu a teraz uszyłam tylko wysciółkę z kokardkami.

Cytat:
Czyżby ktoś chciał przyjść na świat w przyspieszonym tempie?
Oby nie chciała bo będą ją spowrotem wpychać

Cytat:
Jeśli chodzi o nianie to jeszcze dochodzi taki problem, że potrafią z dnia na dzień zostawić na lodzie. Znajomi mieli taki problem.
To prawda - jedna moja koleżanka z pracy miała taką sytuację i ściągała swoją mamę z pomorza zanim znalazła nową nianię.

Cytat:
Ja juz sie Kamaliki pytałam, no zdolna jest i sama te ozdoby zrobiła
Oj tam zdolna - napadlam na sklepik z tkaninami obok szpitala w którym rodzę i tak sobie z nudów podziergałam - jeszcze muszę sobie uszyć przybornik i torbę na brudne ubranka małej.

Cytat:
Witaj wśród szalonych ciężarówek

Jutro PEŁNIA oj będziemy wyć do księżyca

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 19:18   #3919
rosllinka
Rozeznanie

GG do rosllinka

Cytat:

Hej Witamy i zapraszamy Ja też 33 tc

A ja też pochodzę z Dolnego Śląska mimo że teraz już Wa-wa

Co do materaca to ja mam kupioną ceratkę ale nie mam jeszcze ani łóżeczka, ani materaca i też zastanawiam się jaki kupić. A łóżeczko dopiero ma maksymalny termin dostawy 4 dni przed moim TP.. ehh... (dłuuugoo wybierałam). Dobrze że chociaż wózek już mam
rosllinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 19:22   #3920
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość
ja tez nie mam i nie wiem czy kupować
Ja myślę, że warto kupić przewijak. Koleżanka mówiła, że przewijanie to czynność, którą często się wykonuje i niestety kręgosłup wysiada.
Chyba, że masz jakiś inny mebel, który może go zastąpić.

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Oj tam zdolna - napadlam na sklepik z tkaninami obok szpitala w którym rodzę i tak sobie z nudów podziergałam - jeszcze muszę sobie uszyć przybornik i torbę na brudne ubranka małej.[/COLOR]
Pewnie, że zdolna Ja to nie wiem co musiałoby się stać, żebym zaczęła dziergać, chyba musiałoby przez tydzień nie być prądu
Stary 2012-10-28, 19:23   #3921
Tommorow
Raczkowanie

A ja wstawilam barszczyk, juz sie nie moge doczekac tak mam na niego chec

A tu zadnych zmian, zadna rodzic nie chce

Filip

Maya

Gubimy Ciążowe Kilogramy
66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 56 53 54 51 52 50
Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 19:24   #3922
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
mam gryczano-piankowo-kokosowy więc taki standardowy. Myślę, że tak będzie ok ale wolałam zapytać co myślicie
Stary 2012-10-28, 19:25   #3923
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mieszkałam we Wrocku przez 1,5 roku
Stary 2012-10-28, 19:28   #3924
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Ku rka skasowalo mi sie to co napisałam wrr
Więc w skrócie oprócz przewijaka mam takie cos na wyjścia lub jak nie bedzie mi sie chciało na przewijaku http://allegro.pl/akuku-podklad-do-p...678554929.html

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 19:30   #3925
rosllinka
Rozeznanie

GG do rosllinka

Cytat:
A ja mieszkałam we Wrocku przez 1,5 roku
Często przez Wrocław jeżdżę do rodziców. Te drogi w Polsce są okropne, nie mówiąc o długiej podróży pociągiem...
Stary 2012-10-28, 19:31   #3926
Tommorow
Raczkowanie

Cytat:
Today chciała się odciąć od Tommorow
Cytat:
Cytat:

Cytat:
Sola & Majka ale sie usmialam
Today sie niesluchala wiec w las poszla.

Mystiquee a tak naprawde mialm problem z laptopem, po czym nie moglm zalogowac sie na zaden polski portal. Po 2 dniach udreki poprostu zalozylam nowe konto bo tak bylo prosciej...
Niewazne bylo minelo wazne ze jestem, a co nie cieszysz sie mna

Filip

Maya

Gubimy Ciążowe Kilogramy
66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 56 53 54 51 52 50
Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 19:34   #3927
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tommorow Pokaż wiadomość
a tak naprawde mialm problem z laptopem, po czym nie moglm zalogowac sie na zaden polski portal. Po 2 dniach udreki poprostu zalozylam nowe konto bo tak bylo prosciej...
Niewazne bylo minelo wazne ze jestem, a co nie cieszysz sie mna
Dobra, dobra - my z Ma_majką wiemy swoje
Stary 2012-10-28, 19:35   #3928
justa86
Zadomowienie

Cytat:

My grudniówki pokażemy Wam jak się rodzi - pójdzie taśmowo, zobaczycie
l

ohoho czekamy

Cytat:
rosllinka witam kolejna Warszawianke i gratuluje 33 tyg
gdzie bedziesz rodzic?

hej dziewczynki
widze,ze nadal cisza,ale Niteczka firanke powiesila, nadchodzi pelnia.. jest szansa na akcje
Niestety dzis kiepsko sie czuje i tak sobie leze i stekam
perelka , Micia trzymam kciuki,zeby Was szybko puscili w dwupaku

Moja cioteczna siostra wczoraj tez nie urodzila i oksy jj nie podali. Lekaz powiedzial,ze za wczesnie na razie i odeslal ja do domu. Teraz ma 1.11 zrobic drugie podejscie do wywolywania, jesli maly sam sie wczesniej nie pojawi.

W piatek pokroili mi mame (usuniecie polipu z jelita) ,ale juz dzis jest niexle , wiec jutro pewnie do domku ja wypuszcza. Lekarz powiedzial,ze jakby zwlekala,to prawdopodobnie rak jelita by sie rozwinal,wiec namawiajcie jak tylko sie da rodzicow na badania, bo czasem zupelnie przypadkiem mozna przedluzyc sobie zycie. Mama dostala zaproszenie na darmowa kolonoskopie i skorzystala i dzieki temu wyszlo,ze ma polip o srednicy 2,5cm! i szybko zareagowali,zeby jej usunac,a tak to by zyla w nieswiadomosci.
peperonik dobrze ze u mamy juz lepiej!! taaaak ja tez jestem zwolenniczka profilaktycznych badan
kobietki cytologia i badania cycuszkow u Nas to podstawa!!

Cytat:

Co do materaca to ja mam kupioną ceratkę ale nie mam jeszcze ani łóżeczka, ani materaca i też zastanawiam się jaki kupić. A łóżeczko dopiero ma maksymalny termin dostawy 4 dni przed moim TP.. ehh... (dłuuugoo wybierałam). Dobrze że chociaż wózek już mam
Jejjj ja kocham dolny slask.... we Wroclawiu 6 lat i mi potem odwalilo i o , mam teraz moze jeszcze kiedys z tż wrocimy w te cudowne strony
ale.... gdyby mi nie odwalilo to bym mojego tz-ta nie poznala!!

Ja stwierdzilam ze mam kolejny powod zeby dzis nie rodzic - wpierdzielilam salatke z sosem czosnkowym, za cholere nie bede tam smierdziec czosnkiem na porodowce oooo nie
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 19:36   #3929
agrafka85
Rozeznanie

Witam wieczorkiem

nadrobiłam 10 stron jestem z siebie dumna, więc z tego co pamiętam:

pielęgnacja krocza po nacięciu
położna na sr radziła kupić zwykłe szare mydło w kostce, bo najlepiej wysusza i goi więc ja tak zrobiłam jak już się wszystko zagoi to mam białego jelenia w płynie.

łóżeczko skręciliśmy dopiero wczoraj, bo nie widziałam sensu wcześniej, ze względu na to żeby pościel się nie zakurzyła i żeby nie zagracać zbyt wcześnie sypialni, bo mamy dosyć mało miejsca. Mam materac gryka-kokos i teraz leży na tej płaskiej, twardej stronie (to chyba kokos), na to mam ceratkę i prześcieradło. Pościeli nie będę na razie zakładać, bo dla takiego maluszka to nie powinno się dawać kołdry, tak jak i poduszki, bo taki maluch powinien spać na płaskim właśnie ze względu na kręgosłup. Mam śpiworek i rożek (zobaczę co będzie lepsze), do tego jakiś cieplejszy kocyk i myslę że wystarczy. A jeśli chodzi o ochraniacz do łóżeczka to położna na sr mówiła, że zakłada się go dopiero jak dziecko zaczyna siadać, nie wcześniej, żeby nie blokować przepływu powietrza w łóżeczku.

przewijaka nie mam i nie mam zamiaru kupować, bo wydaje mi się to zbędnym wydatkiem. Łóżeczko stoi obok naszego łóżka więc będę przewijać na łóżku. Kupiłam podkłady do przewijania i myślę że tak będzie najwygodniej - okaże się w praktyce

widzę, że jutro będziemy miały wysyp dzieciaczków każda liczy na pełnię, ja też zobaczymy którejś z nas to pomoże
Stary 2012-10-28, 19:36   #3930
rosllinka
Rozeznanie

GG do rosllinka

Cytat:
Ku rka skasowalo mi sie to co napisałam wrr
Więc w skrócie oprócz przewijaka mam takie cos na wyjścia lub jak nie bedzie mi sie chciało na przewijaku http://allegro.pl/akuku-podklad-do-p...678554929.html
Dokładnie taki podkład to kupiłam w Tesco i jeszcze planuję przewijak usztywniany położyć na łóżeczko (mam bardzo mało miejsca w pokoju).

Dzięki w ogóle za miłe przyjęcie do grona może nie będziecie miały mnie dosyć ;-) Jeszcze tylko muszę nauczyć się obsługiwać to forum i może jakiego avatara sobie załatwić, bo widzę że to standardy tutaj takie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości