Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - część 15 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-28, 21:07   #1231
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Maleństwo mrr

Buttero matko kto cię wyciągnął?

Ide coś zjeść
Kolega. Zszedł na ten murek poniżej i mnie 'wywindował' za rękę (dobrze, że wtedy byłam szczuplejsza ).

Kotek, nie powalają mnie te przepisy, które wkleiłaś. Te jajka wyglądają trochę nieapetycznie, a flaków wręcz nie cierpię!! Więc może lepiej zamiast tych jajek w szynce, to szparagi w szynce np. w galarecie, a zamiast tych flaków (a fee), paprykarz z kurczaka/indyka?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 21:08   #1232
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz

Amani królestwo, czy wioskę

Natalko tez wolę takie pyszności niż chipsy. A napoi gazowanych to ja nie piję, nie lubię.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 21:09   #1233
mysia1986
Zakorzenienie

Hej.
Padam... Cały dzien praktycznie na noga. U fotografa mase czasu.. i sie tylko wkurzyłam, bo film to jest w wersji jak on to powiedział 'do montazu'. Dał nam płytki z tym filem do domu i mamy wybrac co chcemy zeby było a co wyciac. Film trwa 3h. My chcemy 2 wersje, krótsza tak max do 1h i dłuższa ok. 2h.
No i zdjecia widzielismy Śliczne , zwłaszcza z sesji slubnej...
Ale to jeszcze troche zejdzie zanim bede miała je wszystkie razem z filmem. Ale warto czekac
Na obiad poszlismy do rodziców i wrócilismy po 18.
Miłego wieczoru, spadam sie ogarnac
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 21:10   #1234
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Heh.. Kotku, powiem Ci, że ja też mam na prawdę różne przygody... nie mówiąc o tym, że w wątku zasłynęłam z dziwnych snów
A propos przygód, to przegapiłaś, jak pisałam odnośnie Twojego kolana i upadku..że ja mam uszkodzone kolana oba po tym jak wpadłam po ciemku do 5-cio metrowej dziury...to dopiero nie lada przygoda (na szczęście 'w locie' straciłam przytomność, bo pewnie inaczej bym zginęła). nie mówiąc o przygodzie z piorunem

no powiem szczerze ze nie nadrabialam ale widze ze tez masz talent

Oooo....dobra...ale to może odwrotna kolejność...najpierw SH, potem browar no oczywista sprawa najpierw zakupki a potem opijanie
To brzmi, jakby to cała wyprawa miała być, a ja mam do Ciebie 20 minut autobusem

no nawet tego nie skomentuje

Całkiem przyjemne butki. I na pewno ciepłe
Pan Gynia też niezły
bosko cieple a czy ladne....obleca...tzn podobaja mi sie ale i tak uzbieram na te lasockiego
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Kotku, oj tak, dziś oblężenie w obuwniczych wiem bo my też kupowaliśmy dziś na szybko kozaczki do młodej
no Maja na szczescie przygotowana do zimy....niestety ja dalam ciala wiec "cierpialam" pozniej w kolejce

Moje dziecko chyba się przygotowywuje do zimy bo w ostatnich dniach zjada takie ilości że w szoku jestem wczoraj np na śniadanie 2 placuszki z jabłkiem, potem kubek jogurtu naturalnego i garść żurawiny. przed spaniem zjadła michę gęstej zupy-krem brokułowo-kalafiorowej, potem po spaniu - z 20-25 klusek muszelek, połowe ugotowanego udka z kurczaka i miseczkę marchewki z groszkiem. a po 1,5 godzinie przyszła i krzyczy mniam mniam! i wciągneła dużego banana no i potem rzecz jasna jeszcze kolacja dziś było podobnie
no ja tak mam na codzien tzn oczywiscie zdazaja sie dni kiedy nie ma apetytu ale to tylko przy wiekszej chorobie
Cytat:
Teraz nigdzie, to było 12 lat temu.
Szłam po ciemku i nie wiedziałam, że kończy się grunt...wleciałam w dziurę na proste nogi. Straciłam w locie przytomność, ocknęłam się, jak koleżanka się zaczęła drzeć... Pięty wbiły mi się w ziemię i dopiero pacnęłam na twarz. Przez tydzień miałam gigantycznego strupa na brodzie, z którego najpierw trzeba było igłą wygrzebać ziemię
No i od tego upadku mam pogruchotane w środku oba kolana - właściwie nie dziwne...szok, że przeżyłam, bo dziura miała ok. 5-6 m głębokości, a ok. 30 cm od miejsca gdzie spadłam był ceglany mur ok metr poniżej brzegu. Jak bym w niego przyiwaniła, to raczej bym z Wami nie pisała...
Rodzicom powiedziałam, że mnie piec pociągnął i się przewróciłam...średnio mi uwierzyli, ale nic innego mi do głowy nie przyszło. Powiedziałam im po chyba dwóch latach, zaprowadziłam tam mamę... jak to zobaczyła, to myślałam, że padnie na zawał. Była w szoku, że żyję...
ooo mojjjj Bozeeee
Cytat:
Kotku ja generalnie za flakami nie przepadam. A jakieś danie na ciepło też bedziesz dawała poza flaczkami?
no wlasnie ja za flakami - flakami tez nie przepadam ale tam jest miesko z kuraka

mam jeszcze jeden pomysl na cieple danie

ciasto francuskie z serkiem topionym i z piesia: ciasto francuskie podzielic na 6-8 czesci polożyc trójkącik serka na to przyprawiona piers z kury (pokrojona), zawinac, posmarowac jajkiem i do piekarnika na 25 min

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Kotku mniam, mniam
hahaha ten komentarz mowi sam za siebie

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 21:12   #1235
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
tyy jak sie domyslam jestes juz na II fazie?? jak mi bedziesz podsylac menu i przepisy to jestem sklonna skusic sie na ta diete jeszcze raz
powiem tylko tyle ze wpisze Cie w zaslugi mojej figury

a i jeszcze bym Wam chciala pomarudzic

za tydzien Tz ma ur a za dwa tyg. im. i na urodziny przyjdzie tylko tesciowa i siostra wiec problemu nie ma zrobie torta, ciacho i gra gittarra ale na imieniny to juz wieksza sprawa.....i narazie wymyslilam ze zrobie:

- http://www.wielkiezarcie.com/recipe27502.html
- http://www.wielkiezarcie.com/recipe23551.html
- II salatke (mix salat+wedzony losos+feta+suszone pomidory+sok z cytryny+odrobina oliwy)
- jajka w sosie chrzanowym
- wedlina (boczek pieczony, karczek itd)
- sery
- jakies tam ogoreczki, grzybki, pomidorki bla bla bla
no i na cieplo moze cos takiego http://www.wielkiezarcie.com/recipe21847.html ale sama nie wiem

co o tym sadzicie?cos dodac, odrzucic??jakies inne propozycje??

tak, ja jestem na drugiej i jeszcze dlugo bede, takze dogonisz mnie pierwsza faza jest krociotka. Moge sie podzielic przepisami, jasne jest fajne forum o dukanie, skarbnica przepisow, mozemy sobie podsylac, ja Ci moge dac moje sprawdzone

co do Twojego menu to dla mnie wszystko brzmi smakowicie

Cytat:
Teraz nigdzie, to było 12 lat temu.
Szłam po ciemku i nie wiedziałam, że kończy się grunt...wleciałam w dziurę na proste nogi. Straciłam w locie przytomność, ocknęłam się, jak koleżanka się zaczęła drzeć... Pięty wbiły mi się w ziemię i dopiero pacnęłam na twarz. Przez tydzień miałam gigantycznego strupa na brodzie, z którego najpierw trzeba było igłą wygrzebać ziemię
No i od tego upadku mam pogruchotane w środku oba kolana - właściwie nie dziwne...szok, że przeżyłam, bo dziura miała ok. 5-6 m głębokości, a ok. 30 cm od miejsca gdzie spadłam był ceglany mur ok metr poniżej brzegu. Jak bym w niego przyiwaniła, to raczej bym z Wami nie pisała...
Rodzicom powiedziałam, że mnie piec pociągnął i się przewróciłam...średnio mi uwierzyli, ale nic innego mi do głowy nie przyszło. Powiedziałam im po chyba dwóch latach, zaprowadziłam tam mamę... jak to zobaczyła, to myślałam, że padnie na zawał. Była w szoku, że żyję...
az mnie zabolaly kolana...

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Amani królestwo, czy wioskę
oczywiscie, ze wioske! japonska!!!

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 21:13   #1236
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kotku mrrr to z ciastem francuskim brzmi smacznie

Mysia wkleisz nam jakies zdjęcie??

Stary 2012-10-28, 21:13   #1237
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Kotek, nie powalają mnie te przepisy, które wkleiłaś. Te jajka wyglądają trochę nieapetycznie, a flaków wręcz nie cierpię!! Więc może lepiej zamiast tych jajek w szynce, to szparagi w szynce np. w galarecie, a zamiast tych flaków (a fee), paprykarz z kurczaka/indyka?
no te jajka w szynce faktycznie niezbyt apetyczne ale pomyslalam o salatce jarzynowej (Tz sie uparl) jakby ja tam "wcisnac".....flaki odpadaja

a ten paprykarz?? masz przepisa?
Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
tak, ja jestem na drugiej i jeszcze dlugo bede, takze dogonisz mnie pierwsza faza jest krociotka. Moge sie podzielic przepisami, jasne jest fajne forum o dukanie, skarbnica przepisow, mozemy sobie podsylac, ja Ci moge dac moje sprawdzone

co do Twojego menu to dla mnie wszystko brzmi smakowicie

to ja bede uderzala na priva

Stary 2012-10-28, 21:14   #1238
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
oczywiscie, ze wioske! japonska!!!
ooo to się zastanowię...

.... dobra wpadaj

Stary 2012-10-28, 21:20   #1239
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
to fakt, zawsze starałam sie by jadła zdrowo i różnorodnie. słodyczy takich kupnych jada bardzo mało i rzadko i to raczej wtedy, gdy coś dostanie od kogoś (i to dopiero teraz pozwalam jej coś dawać bo do niedawna nie pozwalałam ). Niektórzy traktują mnie jak wyrodną, bo jak to dziecko nie zna żelek, chipsów i coli??? ano nie zna, ale zna i kocha suszony owoce, chrupie marchewke i papryke i zapija samorobionym sokiem z malin i nie wygląda na nieszczęśliwą

Tomalinko, jak masz 4t3d to jesteś w (trakcie) 5 tygodnia masz 4 skończone, ale 5 już leci więc jesteś w 5
Super!!!

Cytat:
no te jajka w szynce faktycznie niezbyt apetyczne ale pomyslalam o salatce jarzynowej (Tz sie uparl) jakby ja tam "wcisnac".....flaki odpadaja

a ten paprykarz?? masz przepisa?
A takie rożki z szynki z sałatką jarzynową robiłam - bardzo dobre

Paprykarz, to prościutkie.
Piersi z kury albo indyka kroisz w kostkę, podsmażasz w garnku, dorzucasz pokrojoną marchewkę, ziemniaki w dość dużej kostce, przesmażasz, przyprawiasz solą, pieprzem. Zalewasz bulionem, żeby zakryło wkładkę. Dusisz aż warzywa będą miękkie, wtedy dodajesz pokrojoną paprykę i zalewasz pomidorami w kartonie (z 2 kartony). Przegotowujesz. Jak wyjdzie za rzadkie, zagęszczasz mąką z jogurtem naturalnym, jak w sam raz, to tylko dodajesz jogurtu, żeby nie było za kwaśne...

Hania

Stary 2012-10-28, 21:21   #1240
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ooo to ja przed chwilą takie zawijaski z z szynką jadłam Moja mama zrobiła i mi dała na kolację

Stary 2012-10-28, 21:22   #1241
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
I wiecie co? kupiłam wczoraj piękny biały moherowy sweterek...wrzuciłam go do pralki...i chyba go zepsułam było napisane, że na 40 st. się go pierze, tak też zrobiłam.... i się skurczył, zbił...jakby sfilcował może wróci do siebie, jak wyschnie...
o mamo, nie chce nic mowic ale kiedys, dawno dawno temu moja mamusia mi tak zalatwila sweter wlasnie, niestety nie wrocil do sojego pierwotnego stanu i musialam go oddac mlodszej siostrze,

Malensstfo niezle te promocje

Kotek
siwtny dzien,

zaaaabcia
rewelacyjne zdjecia,

kasia przykro mi,

goocha zdrowka,

Cytat:
Heh.. Kotku, powiem Ci, że ja też mam na prawdę różne przygody... nie mówiąc o tym, że w wątku zasłynęłam z dziwnych snów
A propos przygód, to przegapiłaś, jak pisałam odnośnie Twojego kolana i upadku..że ja mam uszkodzone kolana oba po tym jak wpadłam po ciemku do 5-cio metrowej dziury...to dopiero nie lada przygoda (na szczęście 'w locie' straciłam przytomność, bo pewnie inaczej bym zginęła). nie mówiąc o przygodzie z piorunem
oo ludzie, cos Ty robila
niezle,

mysia super ze jestescie zadowoleni ze zdjec
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 21:23   #1242
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
A takie rożki z szynki z sałatką jarzynową robiłam - bardzo dobre
czyli bedzie ok??
Paprykarz, to prościutkie.
Piersi z kury albo indyka kroisz w kostkę, podsmażasz w garnku, dorzucasz pokrojoną marchewkę, ziemniaki w dość dużej kostce, przesmażasz, przyprawiasz solą, pieprzem. Zalewasz bulionem, żeby zakryło wkładkę. Dusisz aż warzywa będą miękkie, wtedy dodajesz pokrojoną paprykę i zalewasz pomidorami w kartonie (z 2 kartony). Przegotowujesz. Jak wyjdzie za rzadkie, zagęszczasz mąką z jogurtem naturalnym, jak w sam raz, to tylko dodajesz jogurtu, żeby nie było za kwaśne...
ooo tez mi sie podoba lubie takie jednogarnkowce.....a doczytalas i tych piersiach z serkiem topionym w ciescie francuskim?

Stary 2012-10-28, 21:23   #1243
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Jejku... jak się nie mogę doczekać mężą ...

Stary 2012-10-28, 21:27   #1244
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
o
Kotek
siwtny dzien,
nooo u mnie nie ma nudy

a ja dzis zrobilam salatke/paste tunczykowa (chociaz pasta tego za bardzo nie mozna nazwac tunczyk+jajka na twardo w kostke+mala puszka groszku+ogor kiszony+odrobina majonezu)

Stary 2012-10-28, 21:28   #1245
metkaa
Zakorzenienie

a ja zrobilam tradycyjna salatka
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 21:28   #1246
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
o mamo, nie chce nic mowic ale kiedys, dawno dawno temu moja mamusia mi tak zalatwila sweter wlasnie, niestety nie wrocil do sojego pierwotnego stanu i musialam go oddac mlodszej siostrze,
no obawiam się tego - dalej jestem zła na siebie za ten sweter

Cytat:
ooo tez mi sie podoba lubie takie jednogarnkowce.....a doczytalas i tych piersiach z serkiem topionym w ciescie francuskim?
Doczytałam, też myślę, że super

Hania

Stary 2012-10-28, 21:29   #1247
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
a ja dzis zrobilam salatke/paste tunczykowa (chociaz pasta tego za bardzo nie mozna nazwac tunczyk+jajka na twardo w kostke+mala puszka groszku+ogor kiszony+odrobina majonezu)

O matko! Następnego smaka mi zrobiłaś!!!

Moja ciocia z Gdańska robiła prawie identyczną pastę, ale z makreli..i nie było groszku, a oprócz jajka i ogórka było chyba trochę cebulki...niebo w gębie!
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 21:31   #1248
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

baby... cicho... już nie pisać mi o jedzeniu. Właśnie najadłam się. Zamknęłam lodówkę i.... koniec

Stary 2012-10-28, 21:36   #1249
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Doczytałam, też myślę, że super
hmmm no to teraz mam dylemat wiec wybor pozostawie Tztowi
Cytat:
O matko! Następnego smaka mi zrobiłaś!!!
hahaha to ja juz nic nie napisze

Moja ciocia z Gdańska robiła prawie identyczną pastę, ale z makreli..i nie było groszku, a oprócz jajka i ogórka było chyba trochę cebulki...niebo w gębie!
no wlasnie ja tez znalam taka bez groszku....i bardzo fajna

aaa i jeszcze polecam taka: tunczyk z puszki+kawalek zoltego sera starty na drobniutkich oczkach+jajka na twardo (w zaleznosci jakie sa duze - ja mialam mikro i dalam 4) pokrojone w drobna kostke+odrobina majonezu do polaczenia skladnikow....:zar lok:

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Tz wlasnie zjadl kolacje i mi powiedzial ze nawet jakby chcial to sie ze mna nie rozwiedzie bo nie znajdzie drugiej takiej nie znajdzie co mu tak bedzie dogadzac kulinarnie

Stary 2012-10-28, 21:36   #1250
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kotek ma w pupę, kotek ma pupę

Stary 2012-10-28, 21:37   #1251
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
aaa i jeszcze polecam taka: tunczyk z puszki+kawalek zoltego sera starty na drobniutkich oczkach+jajka na twardo (w zaleznosci jakie sa duze - ja mialam mikro i dalam 4) pokrojone w drobna kostke+odrobina majonezu do polaczenia skladnikow....:zar lok:[COLOR="Silver"]
Idę spać, bo już ślinotoku dostaję i zaraz obrobię całą lodówkę...
Stary 2012-10-28, 21:38   #1252
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Co tak wcześnie

Stary 2012-10-28, 21:39   #1253
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Jak każdy

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Co tak wcześnie
No przecież właśnie napisałam dlaczego

Włamię się zaraz do jakiegoś McDonalda albo restauracji
Stary 2012-10-28, 21:40   #1254
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Maleństwo właśnie oplułam monitor no tak, każdy ma pupę

Ja właśnie herbatniki wyciągnęłam.

Stary 2012-10-28, 21:42   #1255
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Maleństwo właśnie oplułam monitor no tak, każdy ma pupę

Ja zaraz zrobię sobie mleczko z miodziem, tak asekuracyjnie...gardło trochę nadal czuję..
Stary 2012-10-28, 21:42   #1256
Ana***
Zakorzenienie

Kotku a co będzie na tej zabawie halloween? bo szukam isnpiracji na zabawy dla dzieci z tej okazji
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 21:42   #1257
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Hej.
Padam... Cały dzien praktycznie na noga. U fotografa mase czasu.. i sie tylko wkurzyłam, bo film to jest w wersji jak on to powiedział 'do montazu'. Dał nam płytki z tym filem do domu i mamy wybrac co chcemy zeby było a co wyciac. Film trwa 3h. My chcemy 2 wersje, krótsza tak max do 1h i dłuższa ok. 2h.
No i zdjecia widzielismy Śliczne , zwłaszcza z sesji slubnej...
Ale to jeszcze troche zejdzie zanim bede miała je wszystkie razem z filmem. Ale warto czekac
Na obiad poszlismy do rodziców i wrócilismy po 18.
Miłego wieczoru, spadam sie ogarnac
Hej fajnie, że jesteś zadowolona ze zdjęć.
Jeżeli chodzi o film to ja bym na Waszym miejscu zrobiła tę krótszą wersję taką max 20-30 min. Bo jeżeli chcecie pokazać znajomym to oni się przy godzinie zanudzą To takie moje zdanie

Choć my nie mielismy w ogole kamery

Cytat:
baby... cicho... już nie pisać mi o jedzeniu. Właśnie najadłam się. Zamknęłam lodówkę i.... koniec
No własnie dziewczyny! Miejcie litość Ja cały dzień jem i wciąż jestem głoooodna

Butter Ty to jesteś kobita z przeżyciami

Niby niedziela a jakoś tu dzisiaj się dużo dzieje
Stary 2012-10-28, 21:44   #1258
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
ollll noollll Malensstfo przeze mnie idzie spac

nie idz juz bede grzeczna

Stary 2012-10-28, 21:46   #1259
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
aaa i jeszcze polecam taka: tunczyk z puszki+kawalek zoltego sera starty na drobniutkich oczkach+jajka na twardo (w zaleznosci jakie sa duze - ja mialam mikro i dalam 4) pokrojone w drobna kostke+odrobina majonezu do polaczenia skladnikow....:zar lok:

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Tz wlasnie zjadl kolacje i mi powiedzial ze nawet jakby chcial to sie ze mna nie rozwiedzie bo nie znajdzie drugiej takiej nie znajdzie co mu tak bedzie dogadzac kulinarnie
1. Muszę zrobić taką pastę Jakie Wy jesteście pomysłowe
2. Kochany Twój mąż jest Mój tak dobrze się ze mną nie ma

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

A ja oglądam killera! Uwielbiam ten film. Znam go na pamięć
Stary 2012-10-28, 21:46   #1260
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zaraz zrobię sobie mleczko z miodziem, tak asekuracyjnie...gardło trochę nadal czuję..
mrrr uwielbiam tylko ja kakao muszę dodawać, bo samego mleka nie wypiję.

Jeszcze tamtum verde jest dobre w ciąży na gardło.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości