|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV
hej
ja mama nieprzespaną noc za soba, wstawalam tradycyjnie siku ale to pikus, pozneij mi maly zaczal tak fikac ze masakra...wogole az sie wystrszylam bo w pewnym momencie na mym brzuchu pojawila sie jakby pletwa rekina tzn wystaję i przesuwające sie COS , podejrzewam ze stopa ale wyglądalo jak płatwa rekina z fali , az obudzilam tz i gadal do malego i schowal ta stope, ale przerazilam sie troszke, pożniej mnie brzuch na dole zaczal bolec tak jakby skurcze ale chyba mały uderzal i tak przegarowalam do 6ej![]() co do torby moja bedzie lekka, u nas nie trzeba za bardzo nic brac a ja wogole minimalistka wiec jedynie mi tz dowiezie cos jak sie okaze i pakuje wszystko w jedna plus dodatkową reklamowkę na rze3czy na wyjscie ale tego jeszczez nie mam
|
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
No to jutro na pewno bedą nowe dzieciaczki, chyba ze juz dzisiaj któraś zaszaleje
![]() Właśnie poodcinalam metki z ubranek i robię segregacje do prania, ranyyyy dopiero teraz widzę ile ja tego nakupowalam a mam jeszcze przecież jakieś używki
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie przejdzie cos takiego jak'' TŻet dowiezie ''
On sie na niczym nie zna .. i zapewne wzial by co innego niz mi potrzeba .. jedyne co to polozylam w lozeczku reklamowke z rzeczami na wyjscie dla Adasia .. i mam nadzieje ze to go nie przerosnie ..
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje nowych tygodni i trzymam mocno kciuki za wizyty!
|
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Ide sie polozyc .. moze sie zdrzemne chwile .. pa kochane
|
#4206 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Ja zawiozłam synka do przedszkola, wstawiłam pranie i zaraz oddam się dwóm przyjemnościom:będę piła kawkę z pyszną drożdżówką od mamy i czytała Wasze posty a przy okazji sprawię trochę radości mojemu pieskowi i porzucam mu porzucam zabawkę
|
|
|
|
#4207 | |||
|
Zakorzenienie
|
myślałam o tym ale koleżanki i siora męża poradziły przewijak
a przy przewijaku wygodnie stoisz mnie to przekonuje a ty zrobisz jak uważasz Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja lubię prezenty typu coś na myślenie - gra planszowa/puzzle lub książki ale pewnie niektóre dziewczynki ucieszą jakieś kosmetyki dziewczęce albo pierdołki typu opaski na włosy, czy ładny ciuch mam neutralny stosunek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jeszcze Kamalika więc 3
|
|||
|
|
|
#4208 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
brzuszek spokojnie sie mieści a w razie co grubszy sweter też wejdzie, i na taką pogodę mi wystarcza, bo jest na polarze. Gorzej z butami wczoraj założyłam zimowe które kupiłam w zeszłym roku i mnie cisnęły bo jak nie to będę musiała kupować nowe buty na wszystkie sezony Cytat:
![]() zresztą u mnie podobna sytuacja jak u DeKajki: powiedzieć Tż żeby coś przywiózł to najpierw musiałby przejść 2dniowe szkolenie co jak się nazywa, jak wygląda i gdzie leży poza tym on ciężko pracuje fizycznie cały dzień (budowlaniec) więc też nie chcę go ganiać bez potrzeby, bo musiałby jechac do domu i znów do szpitala, a skoro wszystko mi się zmieściło to wolę wziąć od razu więcej
Nasz ślub 1.08.2009 Nasz skarb 2.11.2012 Edytowane przez agrafka85 Czas edycji: 2012-10-29 o 10:10 |
||
|
|
|
#4209 |
|
Zadomowienie
|
ide sie położyć bo oczka mi się zamykaja
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
witam sie z Wami..
czemu ja jeszcze nie rodze?? czemu Wy jeszcze nie rodzicie??? ![]() Judyta spoko, a Łucja Ci sie nie podoba?? Cytat:
![]() 3mam kciuki
|
|
|
|
|
#4211 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
. I brawa za 37 tydz![]() Cytat:
Gratki 39 tyg! (wow)! ![]() Ja też zaczerpne troche przyjemności. Widzę, że Ty tez z Kielc Do którego lekarza chodzisz? Gdzie bedziesz rodzic?
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
oczywsice trzymam kciuki za wszystkie wizyty
i gratuluje nastepnych tygodni
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa ja tez sie chce polozyc tylko co mam z dzieckiem zrobic
|
|
|
|
#4214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ). Fakt spotkalam jedna Polke z Maja ale przez "j" oni raczej nie zmieniaja tu pisowni.A wsrod chlopcow oczywiscie Olivier, Alan. Co do imion typu Brajan (i to przez "j" Fkt nasza Maya bedzie pisana przez "y" tylko dlatego zeby oszczedzic jej przewstretnego przekrecania jej imienia bo oni kompletnie inaczej czytaja tu "j" matoly Co do torby to ja tez mam jedna duuuuuuza i reklamowke dodatkowa z woda i gazetami. Tylko ja po 6 godzinach bede wychodizc do domu ![]() ![]() ![]() Weronika podrzuc mala do mnie, ja bede zaraz wychodzic zFilipem na kulki do smartlandu to przygarne Twojego kropka ![]() ![]() Arien trzymamy kciuki kochan
Edytowane przez Tommorow Czas edycji: 2012-10-29 o 10:13 |
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4216 | |
|
Rozeznanie
|
Czyli jutro uroczyście otwieramy sezon na rodzenie!
Trzymam kciuki za nasze cesarzowe ![]() Cytat:
Ja smigam w kurtce mamy Mam nadzieję że moje stopy wrócą do rozmiaru sprzed ciąży bo tez wydaja mi się jakby większe...
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
dojotka ja nei wiem czemu ty nie rodzisz, a ja nie rodze, bo mojemu malemu sie nei chce
ja na pewno przenosze , chyba ze mnei tesciowa zdenerwuje bo przyjezda w czwartek a juz slysze jej super pomysly na nasze meiszkanie to mnie krew zalewa....znowu bedzie kłótnia ![]() judkama judyta mi sie bardzo podoba, nasz sąsiadka ma coreczke 5 latek judytke , bardzo gzreczna
|
|
|
|
#4218 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czasem śmiesznie to wygląda, taki trójkąt z bokuCytat:
dlatego ja zamierzam mojemu zrobić dokładne szkolenie![]() miłego odpoczynku Cytat:
Cytat:
|
|
#4219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po 6!!!!!
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
albo wezme super express i poczytam o czyms w stylu ze porwali go kosmici albo coś ..pelen relakswogole kupilam sobie wczoraj tą ksiązke Język nimowląt, bardzo fajna zaczelam czytać polecam, w empiku za 30 zł |
|
|
|
#4221 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Muszę lecieć do sklepu bo w lodówce coś pustawo a tak mi się nie chce... Mnie podobają się takie imiona jak Kalina, Karina, Nadia, Lena (ale tych to już zatrzęsienie ostatnio ), Helena, Jaśmina.Judyta to bardzo ładne imię i faktycznie dość rzadkie. Miałam jedną znajomą o tym imieniu. Zawsze jak chcesz mniej spotykane to możesz wybrać - Matylda, Renata (ostatnio jakoś mało spotykane wśród dzieci), Bernardetta, Irmina, Marlena, Marieta.Cytat:
) i zawsze mówiła "no ta jak jej tam". A potem najczęściej zwracała się do mnie innym imieniem - Sylwia. rozpoczęcia 35 tc ![]() Cytat:
trzymam kciuki - oby się udało a musi się udać Ja też się zastanawiam jakie to są dobre cycki do karmienia?Cytat:
ważne że masz blisko szpital ![]() Cytat:
37 tygodnia i za wizytę ![]() Ja też mam jutro wizytę i to ostatnią poza tym ile można chodzić w ciąży
|
||||
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
ja w mamy ciuchy nie wejde moja nosi male 38
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też myślałam o czymś do czytania, tylko, czy się będę mogła nad tym skupić
![]() Cytat:
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie takie słońce praży że chyba wcisnę ten rożek do pralki to może przeschnie
![]() a i wszystko wróciło do normalności u mnie z 7 razy to na pewno byłam w nocy siku ![]() ale fikanie synka poczułam dopiero o 8.30, ja nie wiem - w sen zimowy mi zapada czy co
|
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie podoba dla dziewczynki Dobrochna-tak miała meic na imie nasza, jakby byla dziewczynką, Jaśmina tez jest piekne, Jagoda, Helenka, Aurelia, Adrianna, Anastazja (ale tez czesto ostatnio), Olimpia (moja siostrzenica tak ma),
mialam tez kolezanki o imionach:Klara, Sonia, Syntia, mam ciocię Romanę, duuzo jest takich rzadkich imion pieknych ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- moja nosi 34 |
|
|
|
#4226 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Dziewczyny piszecie o wycinaniu metek... czy to konieczne? Ja wyciełam tylko te sztywne, które mogą uwierać maluszka. Jakbym miała wyciąć z każdego ubranka to chyba bym się załamała...
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, idę się brać za jakąś robotę. Czekam na tż, bo miał tylko ojca na zaszczyk zawieźć, ale jak pojechał do mamusi, to już go dłuższy czas nie ma
a mieliśmy na zakupy jechać---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- ja nie wycinałam z żadnego, nie mam takich sztywnych. Jak zobaczę, że małemu przeszkadzają, to wtedy się tym zajmę
|
#4228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie wycinam, ale wiekszosc ciuchow mam d kogos wie3c tak czy siak sa powycinane, ale jak gdzies beda to nei wycinam narazie ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
dzis w końcu zaczna u nas grzac dobra spadam bo tez musze sie za robote wziac
|
||
|
|
|
#4229 |
|
Raczkowanie
|
Dojotka nooo
![]() po porodzie Filipowym juz po poludniu (a urodzilam o 12:40) mialam wszytskie 3 przeczytane Martaj tak tutaj przy drugiej ciazy wychodzisz do domu po 6 godz jak nie ma zadnych problemow z dzieciaczkiem
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie wycinalam jakos nie mam takiego nawyku ja wcinam barszyk od mamy bialy pychota
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

, az obudzilam tz i gadal do malego i schowal ta stope, ale przerazilam sie troszke, pożniej mnie brzuch na dole zaczal bolec tak jakby skurcze ale chyba mały uderzal i tak przegarowalam do 6ej
i pakuje wszystko w jedna plus dodatkową reklamowkę na rze3czy na wyjscie ale tego jeszczez nie mam

wczoraj założyłam zimowe które kupiłam w zeszłym roku i mnie cisnęły
bo jak nie to będę musiała kupować nowe buty na wszystkie sezony
czemu Wy jeszcze nie rodzicie??? 
. wiec raczej marne szanse na zamienienie chocby jednego slowa ..
28.08 2010 Nasz Dzień