|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
![]() ![]() Roksape Wlodawa od Chelma 50km, zdawalam prawko w Chelmie ..13 lat temu, kiedys to bylo miasto wojewodzkie nasze, teraz jest Lublin. mialam kolege ze studiow pochodzil z Twojej miejscowosci bardzo chcial sie ze mna ozenic a Ty do Chelma ile masz?u nas wczoraj niedziela ''remontowa'', tz caly dzien lepil okna itd. kupil takie jakies tanie pochlaniacze wilgoci i stoja na parapetach w sypialni i dzis tylko para na oknach byla a nie woda, no i uszczelki w okna pomontowal. wieczor spedzil z nami w sypialni, musialam Hanie przetrzymac troche bo juz o 16:30 na nowy czas chciala isc na gore. taki mi ryk urzadzila o 17:30 ze nawet nie moglam jej nasmarowac, tak spac chciala, zasnela na cycu na pol godziny, pozniej sie czolgala po lozku i sie bawila. i znow tak po 20 chciala spac, zasnela na cycu, jak chcialam sie polozyc na brzuch to ta w ryk bo cyca nie ma i jak tu dalej spac bez cyca...wyprowadzilo mnie to z rownowagi bo plecy mnie bola, powiedzialam do tz - ze musi ja uspic bo ja juz mam dosc byc krowa dojna, najpierw ja ja przytulalam i busialam itd, ale to nic nie daje bo ona chce cyca, wiec tz przejal stery. pol godziny byl lament i ryk i nic nie skutkowalo, tz polozyl ja w duzym lozku w moich poduszkach, szuszal jej az w koncu zasnela, czyli jak sie okazuje moze zasnac bez cyca. tz spal na srodku lozka, ja na jego miejscu, Hanka obudzila sie o 23:40, dalam jej cycka i zasnelam do 2:40, obudzila sie i chciala cycka - mowie do niej - o nie panienko 3h wisialas teraz na cycu bo matka zasnela, wyrwalam jej cycka z buzi i ta w placz, ale odrwocila sie i przeczolgala blizej tz i zasnela na 3h. czyli jak sie okazuje jesli spi bez cyca to ja sie lepiej wysypiam, ona sie mniej wierci. dzis robimy powtorke. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-10-29 o 09:26 |
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj Gadzia to ja uwielbiam i to wcale nie te spokojne tylko np mój dom , ikara, i ubolewam bo w tym roku nie byliśmy z tż na żadnym koncercie w poprzednich sezonach jeździliśmy bardzo często czasami i 150 km
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3573 | |
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
U nas nocka pod znakiem ciaglego budzenia sie Eryka,co godz-dwie byl placz i nie moglam uspokoic.Smarowalam dziasla,dalam syropek,ale niewiele to pomoglo.A w dzien taki radosny.Moze to tak byc,ze tylko w nocy mu zabki dokuczaja ![]() Cytat:
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() U nas nocka ok - jedna pobudka jakos po 2 i spanie do 6. Cytrynko ponoc do -5 mozna spokojnie z dzieckiem wychodzic, no chyba ze deszcz/snieg, czy mocny wiatr. ![]() U nas teraz jakos 1-2 stopnie, rano bylysmy w sklepie bo ''rzucili'' fajne bluzy cieple i inne ubranka dzieciece co chcialam sobie obejrzec ale babska sie tak rzucily na te rzeczy jak za komuny :/ obrocilam sie z wozkiem i wrocilam do domu, a po lupy poslalam tesciowa (to taka sieciowka jak netto czy lidl, maja akcje 2 razy w tygodniu wiec tesciowa mogla podjechac do tego co ma niedaleko swojego mieszkania) ![]() no i kupila mi dwie bluzy i golfiki dla mlodej
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3575 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oj lepiej zeby tu nie bylo takich temperatur, 2 lata temu jak przez jedna noc bylo tutaj -12 to rury w domu ktorym sie opiekujemy popekaly i zalalo pol domu. tutejsze budynki wybitnie nie tolerujace mrozow, a juz zwlaszcza te kilkusetletnie. Cytat:
|
||
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ubieracie maluchy na spacer poniżej zera?
|
|
|
|
#3577 |
|
Zadomowienie
|
Dobry dzien;-)
Zima pełna geba,az sie nie chce nosa z domu wystawiac .Bardzo dziekujemy za mile slowa o Robsonie oraz za odpowiedz na temat zabkow. Wlasnie mysle,ze dalej Go musi bolec,bo jest ranka obok zebola...i znowu zielone kupsko..Chyba,ze to kolejny sie wybiera na wierzch Gosia aaa racja zapomnialam o tej zmianie koncepcji stroju ![]() Cytrynka ja slyszalam,ze do -10 mozna wychodzić. Wiadomo,ze jesli nie ma potrzeby ,a jest ostro zimno to lepiej w domu zostac. Wiadomo,ze nawet dorosly czlowiek odczuwa zimno,a co dopiero maluch bez ruchu w wozku..zreszta mrozne powietrze na gardlo tez srednio. Ja osobiscie zmarzluch jestem i zapewne nie bede sie "wystawiac" na ostre mrozy;] Dziewczyny,czy któras z Was ma mufke do wozka? Monia ja mam tez taka koncepcje :bolesci nocnych" jak Twoj TZ. Wydaje mi sie,ze w ciagu dnia cos zawsze moze uwage odciagnac,a w nocy wszystko jest "straszniejsze" i dziecko skupia sie tylko na tym dyskomforcie. Rob tez przez sen sie kreci i poplakuje. natkulec to grzeczna Madzia ,ze sie sama przestawila. Niestety u nas to nie przeszlo i pobudka o 6 . Jednak lepsze to niz np 5.wiec nie bede narzekala![]() Pisalyscie o wizytach w marketach. Ja osobiscie nie lubie tam chodzic,chyba,ze musze. Jednak jak juz Tynka zauwazyla. pO calym tyg siedzenia z dzieckiem,czlowiek czasem potrzebuje tego gwaru . My staramy sie robic zakupy w pt, lub T sam jedzie do sklepu. chyba,ze ubraniowo to wtedy wszyscy- bo wiadomo,ze zawsze drugie doradzi .no to koniec mojego czasu wolnego...30min drzemka Roba wlasnie sie zakonczyla;/ Skubany nie chce dluzej spac niz 30min mimo,ze sie budzi niewyspany
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka,a co to jest muffka??? Widze,że kiepskie noce,bo i zęby i wiercenie. U nas odpukać spokój z zębami,już się tak nie wścieka i nie gryzie.Choć zapewne to powróci.
|
|
|
|
#3579 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie Mravka - co to mufka?
![]() ojejku nad USA huragan Sandy nadciaga...straszne to oby nie wyrzadzil szkod ogromnych i oszczedzil ludzi!! napisalam do Tz brata - jak tam u nich - bo sa w jednym z zagrozonych stanow.
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-10-29 o 11:49 |
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Karino ja nie Mravka ale w załączeniu przesyłam mufka do wózka
Mravka to u Nas jest 40min spania i budzenie mimo że jeszcze widzę że by pospał ale za chiny ludowe nie da się uspać. Śpi dłużej tylko wtedy kiedy ja śpię z nim;/ |
|
|
|
#3581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Omg,właśnie znajoma,która mieszka w USA miała opis na facebooku,no to czekamy Sandy,a ja myślałam że to koleżanke chodzi ![]() Cytat:
teraz mi właśnie marudzi,mam nadzieje że zaśnie.Pochwale się,że taką bluze i reniferka ostatnio kupiłam dla małego.
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-10-29 o 12:16 |
||
|
|
|
#3582 |
|
Wtajemniczenie
|
Tz brat odpisal ze wieje juz jak cholera u nich, i mozliwe ze beda ewakuowani no i pradu moze nie byc przez tydzien jesli pozrywa linie, a fala na dolny Manhatan moze przyjsc o wysokosci ponad 3m.
Moja Hanka spi juz ponad 2h w hustawce, ugotowalam zupe, w kuchni posprzatalam, poczytalam w necie...2h to duzo czasu ![]() tylko to napisalam i po sekundzie sie obudzila ![]() nigdy juz nie pochwale
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-10-29 o 12:19 |
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ładnie sobie,hm pospała tak czy siak,pomimo że już się obudziła. ![]() A wiecie,że na poczekalni są już przyszłe mamy na lipiec-sierpień. |
|
|
|
|
#3584 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a druga drzemka to 0,5-1godzDzień dobry ![]() u nas nocka byłaby fajna, Madzia o 23 dała się uśpić smoczkiem, obudziła sie po 2, dałam cyca, zjadła i chciała z nim spać i gryźć go więc go jej wyjęła to się zaczął płacz, tzn krzyk i darcie bo nie było tak jak ona chce. Zaczęła sie przekręcać na brzuch i płakała że się przekręciła, jak ją odwróciłam to się darła że ją odwróciłam więc stwierdziłam że ją do łóżeczka położę, już traciłam cierpliwość. Mąż wkroczył do akcji ale nie mógł jej uspokoić, w końcu ja wkroczyłam, udało się ją uspokoić i położyć do łóżeczka, mąż jeszcze 2 raz wstawał do niej bo się po chwili przebudzała. No i ok 4 wreszcie usnęła. Spała do 6:30 u siebie-pierwszy raz spała w łóżeczku do rana Nie wiem co jej było, może ząbki bo prawa jedyna górna się jeszcze nie przebiła a już ją widać. Mam nadzieję że dziś będzie lepiej.U nas teraz mocno sypie i jest 0st i chyba ze spaceru będą nici ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
|
|
#3585 |
|
Zadomowienie
|
No to nocka odespana
![]() Ja spałam troszkę krócej, ale mimo wszystko już się nie czuję i nie wyglądam jak zombie... Zastanawiam się tylko, co się stało, że było tak kiepsko w nocy. Nie widziałam, żeby jakoś mocniej przygryzała smoczek czy moją pierś a i nie wkładała piąstek do buzi więc to chyba nie zęby, których nota bene jeszcze do tej pory nie mamy wcale... Wczoraj w dzień też nie spała jakoś superowo więc myślałam, że w nocy będzie się przebudzać, ale pośpi dłużej...a tu d... Dziś Jej chyba spróbuję przedłużyć jeszcze tą drugą drzemkę i później położę spać (oczywiście na siłę nie będę przetrzymywac, ale wolę, żeby poszła spać o 20 czy nawet 20.30 niż robiła mi takie akcje w nocy)Przy przemeblowaniu będzie miała więcej atrakcji, to może nie padnie tak szybko |
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na chwile znikam,bo dziecie narobiło w pieluche.
|
|
|
|
#3587 | ||
|
Gang Iren
|
Eryk byl stanowczo oststnio przechwalony.On nie chce spac w lozeczku,nawet w dzien.Biore go na rece to zasypia w ciagu sekundy,odkladam do lozeczka wrzask,biore spi,odkladam wrzask.Czekam z 20 minut,odkladam do lozeczka wrzask,albo usmiech,bo juz sie wyspal.
Ja nie wiem co z nim zrobic.A tak to radosny,bawi sie ladnie,ni czasem chce zebym byla z nim.Ale co z tym spaniem mu sie porobilo ![]() Cytat:
Juz doczytalam co to.Ja nie mam.Ale mysle,ze rekawiczki mi wystarcza. Cytat:
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu,dziękuje
O kurcze coś się Erykowo odmieniło ze spaniem,nie dobrze. Oby powrócił do poprzednich rytuałów. Ja czasami dziecier usypiam w bujaczku,aż dziw że nie protestuje.
|
|
|
|
#3589 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie zadzwonil na skypa tz brat to se pogadalismy
pracuje teraz w domu u jakiegos goscia co robi spora kase, bo szwagier wykonczeniowke robi w jego takim jednym domu co jest wart juz ponad 100mln dolarow, widzialam wlasnie fale oceanu bo niedlugo ma Sandy uderzyc. szwagier pokazal mi dom, ze tez ludzie nie maja na co kasy wydawac to az rece opadaja.i ak sobie pomyslalam, ze przeciez zywiol moze zniszczyc wszystko...tzn taki dom np. zalac, bo sciany sa tak skonstruowane ze musialoby spasc cos z nieba aby to zniszczyc. jakb byl ostatni huragan Katrina chyba to woda podchodzila pod basen, teraz pewnie dojdzie do domu, bo tak blisko oceanu (a fale jak widzialam juz spore sa), i takie to bylo dziwne uczucie, ''ogladalam'' niewyobrazalna kase ktora jest wlozona w ten dom, taki luksus, czlowiek jeden z najbogatszych na swiecie a z drugiej strony ten ocean szalejacy....hmmm.a na Hance luksusy nie zrobily wiekszego wrazenia wrocila do zabawy...butelka z monetami![]()
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-10-29 o 14:25 |
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
gosiu moją też ciężko do łóżeczka odłożyć. Wczoraj był armagedon a dziś całkiem inne dziecko. Chyba jej coś dokuczało.
Z tym odkładaniem to może lęk separacyjny? Podobno jest taka faza. Widzę że jak marudzi i przytulę to szybko usypia a potem jak odkładam to marudzenie/płacz. |
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecie padło po jedzeniu,bo nie spał od 10 do 14.Noi właśnie się obudził,czyli drzemka trwała z 19 minut
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu moze Eryk ma jakis skok albo ten lek separacyjny....
Julcia czasami tez sie budzi przy odkladaniu do lozeczka ale nastepnym razem juz nie zauwaza nawet.... O wlasnie sie budzi, spala 1,5h
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Obudził się jakby z pełnym nosem i zaczął kichać,a teraz jest ok.
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Emigra zazdraszczam 1,5 godzinej drzemki. Dobrze,że mam obiad zrobiony,jedynie makaron musze ugotować. |
|
|
|
#3594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny zebatych bobasow - czy szykujacy sie zabek moze wygladac jak biala kropka, a nie kreska? Bo Ania ma kropke biala tam gdzie dolna dwojka, no ale nie wiem czy to zab, jak macam to nie czuje zeba no ale kropka jest od tygodnia juz... |
|
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Zia u nas taka ''guleczka'' na dziasle jest juz od kilku tygodni, moze nawet i 2mcy, jak nie dluzej. Tylko ze w miejscu 3 dolnych.
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- MRAVKA!!! Super macie mate piankowa!!! Co to za firma? ![]()
|
|
|
#3596 |
|
Zadomowienie
|
Odpowiem za Mravke bo kiedys tej maty szukalam ale mnie cena odstraszyla
![]() http://www.skiphop.com/product/playspot.html |
|
|
|
#3597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze ja mam nadzieje ze jednak cos zlagodzi ten huragan, ja czytam teraz w onecie ze fale maja byc nawet do 5 metrow ![]() Nie wyobrazam sobie byc w takiej sytuacji, wiedziec ze cos nadciaga i wlasciwie nie miec na to zadnego wplywu! Monia, oby wszystko dobrze sie skonczylo dla rodziny!
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi się dziecko rozespało
|
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- http://nasygnale.pl/kat,1025343,titl...l?ticaid=5f6e9
|
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- buuu u nas tej maty nie ma edit.. znalazlam ..... 85 €.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2012-10-29 o 16:41 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

do tego ząbek juz konkretnie kłuje pod palcem i pięknie stuka pod łyżeczka
ogólnie dziecię me non stop gada i też udaje mu się mama powiedzieć jak płacze
późno cos ale nie może przzestać 

O 5 włączyłam Jej Gadowskiego na telefonie i trochę się zajęła (15 minut) Teraz też cały czas marudzi i nie chce jeść, a jak Ją kładę na pleckach, to zaczyna wrzeszczeć i wierzgać....

U nas odpukać spokój z zębami,już się tak nie wścieka i nie gryzie.Choć zapewne to powróci. 
teraz mi właśnie marudzi,mam nadzieje że zaśnie.

więc go jej wyjęła to się zaczął płacz, tzn krzyk i darcie bo nie było tak jak ona chce. Zaczęła sie przekręcać na brzuch i płakała że się przekręciła, jak ją odwróciłam to się darła że ją odwróciłam