Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-29, 09:09   #3571
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
Filip ostatnio non stop pluje robi a brllllll i slina aż cieknie do tego ząbek juz konkretnie kłuje pod palcem i pięknie stuka pod łyżeczka ogólnie dziecię me non stop gada i też udaje mu się mama powiedzieć jak płacze
a tu ctrl C , ctrl V z fb

moje dziecię własnie pierwszy raz kopyrtło się z brzuszka na plecy późno cos ale nie może przzestać i są próby dźwigania dupska w górę

Filip chyba już woli papać konkrety w dzień już mu mm nie podchodzi zjadł dzisiaj rano 150ml mm później u rodziców jedynie 50ml ok 12:30 jak przyszliśmy do domu to dałam mu rosołek z ryżem i kurczakiem bobovity i zjadł ponad2/3 dużego słoiczka a przed chwilką zblendowałam mu 2 średnie jabłka i wszystko zjadł

Roksape Wlodawa od Chelma 50km, zdawalam prawko w Chelmie ..13 lat temu, kiedys to bylo miasto wojewodzkie nasze, teraz jest Lublin. mialam kolege ze studiow pochodzil z Twojej miejscowoscibardzo chcial sie ze mna ozenica Ty do Chelma ile masz?

u nas wczoraj niedziela ''remontowa'', tz caly dzien lepil okna itd. kupil takie jakies tanie pochlaniacze wilgoci i stoja na parapetach w sypialni i dzis tylko para na oknach byla a nie woda, no i uszczelki w okna pomontowal.
wieczor spedzil z nami w sypialni, musialam Hanie przetrzymac troche bo juz o 16:30 na nowy czas chciala isc na gore. taki mi ryk urzadzila o 17:30 ze nawet nie moglam jej nasmarowac, tak spac chciala, zasnela na cycu na pol godziny, pozniej sie czolgala po lozku i sie bawila. i znow tak po 20 chciala spac, zasnela na cycu, jak chcialam sie polozyc na brzuch to ta w ryk bo cyca nie ma i jak tu dalej spac bez cyca...wyprowadzilo mnie to z rownowagi bo plecy mnie bola, powiedzialam do tz - ze musi ja uspic bo ja juz mam dosc byc krowa dojna, najpierw ja ja przytulalam i busialam itd, ale to nic nie daje bo ona chce cyca, wiec tz przejal stery. pol godziny byl lament i ryk i nic nie skutkowalo, tz polozyl ja w duzym lozku w moich poduszkach, szuszal jej az w koncu zasnela, czyli jak sie okazuje moze zasnac bez cyca. tz spal na srodku lozka, ja na jego miejscu, Hanka obudzila sie o 23:40, dalam jej cycka i zasnelam do 2:40, obudzila sie i chciala cycka - mowie do niej - o nie panienko 3h wisialas teraz na cycu bo matka zasnela, wyrwalam jej cycka z buzi i ta w placz, ale odrwocila sie i przeczolgala blizej tz i zasnela na 3h. czyli jak sie okazuje jesli spi bez cyca to ja sie lepiej wysypiam, ona sie mniej wierci. dzis robimy powtorke.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-10-29 o 09:26
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 09:19   #3572
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Papaya, pomysłów to ja mam dużo, ale do pracy z przedszkolakami... przy niemowlęciu trochę się gubię....niestety, ale ćwiczenie czyni mistrza...

Cytrynko, co do temperatury, to ja jak by był większy niż -10st to napewno nie będę wychodzić... mówią, że to niebezpieczne...ale tak sobie myślę, że tak do -5 to raczej bez oporów, ale więcej, to chyba będę bardziej balkonować

U nas nocka koszmarna... Marcin wrócił o 1 a o 1.25 Hania stwierdziła, że pora na obracanie się na brzuszek - co oczywiście kończyło się marudzeniem, bo na brzuszku, to trzeba mieć główkę w górze...o 3 dla Hani zaczął się dzień i miotała się najpierw po łóżeczku, a potem po naszym łóżku jęcząc i popłakując... wsadziła mi kilka razy palce do oczu i uszu, podrapała po twarzy i skopała po brzuchu i plecach - a to wszystko w czasie kiedy była cicho - musiała się widocznie skupić na tych czynnościach O 5 włączyłam Jej Gadowskiego na telefonie i trochę się zajęła (15 minut) Teraz też cały czas marudzi i nie chce jeść, a jak Ją kładę na pleckach, to zaczyna wrzeszczeć i wierzgać....Jedynie na rękach wytrzymuje więcej niż 5minut.... ehhh.... czeka mnie chyba ciężki dzień... ale już Mężowi zapowiedziałam, że obiad On organizuje, bo ja drzemki Hani wykorzystuję na sen, bo po południu musimy zrobić przemeblowanie dużego pokoju i sypialni ze względu na coraz większą mobilność Hanki... no i Marcin musi rozkuć płytki dokoła wanny, żeby sprawdzić co cieknie do sąsiadów na dole...

oj Gadzia to ja uwielbiam Filipowi jak był noworodkiem i nie mógł zasnąć nudziłam jego piosenki i to wcale nie te spokojne tylko np mój dom , ikara, bierz mnie ogień itd i ubolewam bo w tym roku nie byliśmy z tż na żadnym koncercie w poprzednich sezonach jeździliśmy bardzo często czasami i 150 km

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 10:32   #3573
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
U nas nocka pod znakiem ciaglego budzenia sie Eryka,co godz-dwie byl placz i nie moglam uspokoic.Smarowalam dziasla,dalam syropek,ale niewiele to pomoglo.A w dzien taki radosny.Moze to tak byc,ze tylko w nocy mu zabki dokuczaja

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość

dziewczyny czy wg was mozna wychodzic z dzieckiem przy kazdej temperaturze w zimie??
Moze jak -30 to nie.Pewnie jakby bylo mega zimno -15 np to specjalnie bym nie wychodzila,ale czasem trzeba wyjsc.Np musialabym zaprowadzic Wiki do szkoly to i Eryk musi isc ze mna.Ale tutaj(w Anglii)raczej takiej temperatury nie bedzie
Stary 2012-10-29, 10:40   #3574
emigra
Zakorzenienie

Bry

U nas nocka ok - jedna pobudka jakos po 2 i spanie do 6.

Cytrynko ponoc do -5 mozna spokojnie z dzieckiem wychodzic, no chyba ze deszcz/snieg, czy mocny wiatr.

U nas teraz jakos 1-2 stopnie, rano bylysmy w sklepie bo ''rzucili'' fajne bluzy cieple i inne ubranka dzieciece co chcialam sobie obejrzec ale babska sie tak rzucily na te rzeczy jak za komuny :/ obrocilam sie z wozkiem i wrocilam do domu, a po lupy poslalam tesciowa (to taka sieciowka jak netto czy lidl, maja akcje 2 razy w tygodniu wiec tesciowa mogla podjechac do tego co ma niedaleko swojego mieszkania) no i kupila mi dwie bluzy i golfiki dla mlodej
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 10:51   #3575
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
U nas nocka pod znakiem ciaglego budzenia sie Eryka,co godz-dwie byl placz i nie moglam uspokoic.Smarowalam dziasla,dalam syropek,ale niewiele to pomoglo.A w dzien taki radosny.Moze to tak byc,ze tylko w nocy mu zabki dokuczaja
zauwazylam ze Hanka wiezorem wszystko mocniej gryzie, moj Tz twierdzi ze moze w nocy faktycznie zabki mocniej dokuczaja bo tak jak doroslego jesli bola to mocniej w nocy...a moze zwyczajnie w nocy wszystko ''mocniej'' sie odbiera

oj lepiej zeby tu nie bylo takich temperatur, 2 lata temu jak przez jedna noc bylo tutaj -12 to rury w domu ktorym sie opiekujemy popekaly i zalalo pol domu. tutejsze budynki wybitnie nie tolerujace mrozow, a juz zwlaszcza te kilkusetletnie.

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Bry

U nas nocka ok - jedna pobudka jakos po 2 i spanie do 6.

Cytrynko ponoc do -5 mozna spokojnie z dzieckiem wychodzic, no chyba ze deszcz/snieg, czy mocny wiatr.

U nas teraz jakos 1-2 stopnie, rano bylysmy w sklepie bo ''rzucili'' fajne bluzy cieple i inne ubranka dzieciece co chcialam sobie obejrzec ale babska sie tak rzucily na te rzeczy jak za komuny :/ obrocilam sie z wozkiem i wrocilam do domu, a po lupy poslalam tesciowa (to taka sieciowka jak netto czy lidl, maja akcje 2 razy w tygodniu wiec tesciowa mogla podjechac do tego co ma niedaleko swojego mieszkania) no i kupila mi dwie bluzy i golfiki dla mlodej
tez czytalam ze do -5 bezpiecznie wychodzic mozna.

Stary 2012-10-29, 11:07   #3576
joanaros
Zakorzenienie

Jak ubieracie maluchy na spacer poniżej zera?
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:21   #3577
Mravka
Zadomowienie

Dobry dzien;-)

Zima pełna geba,az sie nie chce nosa z domu wystawiac.
Bardzo dziekujemy za mile slowa o Robsonie
oraz za odpowiedz na temat zabkow. Wlasnie mysle,ze dalej Go musi bolec,bo jest ranka obok zebola...i znowu zielone kupsko..Chyba,ze to kolejny sie wybiera na wierzch

Gosia aaa racja zapomnialam o tej zmianie koncepcji stroju

Cytrynka ja slyszalam,ze do -10 mozna wychodzić. Wiadomo,ze jesli nie ma potrzeby ,a jest ostro zimno to lepiej w domu zostac. Wiadomo,ze nawet dorosly czlowiek odczuwa zimno,a co dopiero maluch bez ruchu w wozku..zreszta mrozne powietrze na gardlo tez srednio.
Ja osobiscie zmarzluch jestem i zapewne nie bede sie "wystawiac" na ostre mrozy;]

Dziewczyny,czy któras z Was ma mufke do wozka?

Monia
ja mam tez taka koncepcje :bolesci nocnych" jak Twoj TZ. Wydaje mi sie,ze w ciagu dnia cos zawsze moze uwage odciagnac,a w nocy wszystko jest "straszniejsze" i dziecko skupia sie tylko na tym dyskomforcie. Rob tez przez sen sie kreci i poplakuje.

natkulec to grzeczna Madzia ,ze sie sama przestawila. Niestety u nas to nie przeszlo i pobudka o 6 . Jednak lepsze to niz np 5.wiec nie bede narzekala

Pisalyscie o wizytach w marketach. Ja osobiscie nie lubie tam chodzic,chyba,ze musze. Jednak jak juz Tynka zauwazyla. pO calym tyg siedzenia z dzieckiem,czlowiek czasem potrzebuje tego gwaru. My staramy sie robic zakupy w pt, lub T sam jedzie do sklepu. chyba,ze ubraniowo to wtedy wszyscy- bo wiadomo,ze zawsze drugie doradzi.

no to koniec mojego czasu wolnego...30min drzemka Roba wlasnie sie zakonczyla;/ Skubany nie chce dluzej spac niz 30min mimo,ze sie budzi niewyspany
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:39   #3578
Karinio
Zakorzenienie

Mravka,a co to jest muffka???

Widze,że kiepskie noce,bo i zęby i wiercenie. Pisze ogólnie,bo mam lenia by cytować U nas odpukać spokój z zębami,już się tak nie wścieka i nie gryzie.Choć zapewne to powróci.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:47   #3579
MoniaHan
Wtajemniczenie

wlasnie Mravka - co to mufka?

ojejku nad USA huragan Sandy nadciaga...straszne to oby nie wyrzadzil szkod ogromnych i oszczedzil ludzi!! napisalam do Tz brata - jak tam u nich - bo sa w jednym z zagrozonych stanow.

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-10-29 o 11:49
Stary 2012-10-29, 11:52   #3580
Nikii89
Zakorzenienie

Karino ja nie Mravka ale w załączeniu przesyłam mufka do wózka

Mravka to u Nas jest 40min spania i budzenie mimo że jeszcze widzę że by pospał ale za chiny ludowe nie da się uspać. Śpi dłużej tylko wtedy kiedy ja śpię z nim;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spiworek-mufka-na-rece-w_2587.jpg (33,6 KB, 39 załadowań)
Stary 2012-10-29, 12:06   #3581
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
wlasnie Mravka - co to mufka?
ojejku nad USA huragan Sandy nadciaga...straszne to oby nie wyrzadzil szkod ogromnych i oszczedzil ludzi!! napisalam do Tz brata - jak tam u nich - bo sa w jednym z zagrozonych stanow.
Widze,że nie tylko ja niewiedziałam
Omg,właśnie znajoma,która mieszka w USA miała opis na facebooku,no to czekamy Sandy,a ja myślałam że to koleżanke chodzi

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Karino ja nie Mravka ale w załączeniu przesyłam mufka do wózka

Mravka to u Nas jest 40min spania i budzenie mimo że jeszcze widzę że by pospał ale za chiny ludowe nie da się uspać. Śpi dłużej tylko wtedy kiedy ja śpię z nim;/
Aha,o to chodzi,jeszcze musiałam wygooglować do czego to ,choć domyślałam się że by ręce wsadzić.Fajne to U nas też bywa,że młody po pół godziny śpi teraz mi właśnie marudzi,mam nadzieje że zaśnie.

Pochwale się,że taką bluze i reniferka ostatnio kupiłam dla małego.

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-10-29 o 12:16
Stary 2012-10-29, 12:17   #3582
MoniaHan
Wtajemniczenie

Tz brat odpisal ze wieje juz jak cholera u nich, i mozliwe ze beda ewakuowani no i pradu moze nie byc przez tydzien jesli pozrywa linie, a fala na dolny Manhatan moze przyjsc o wysokosci ponad 3m.
Moja Hanka spi juz ponad 2h w hustawce, ugotowalam zupe, w kuchni posprzatalam, poczytalam w necie...2h to duzo czasu
tylko to napisalam i po sekundzie sie obudzila nigdy juz nie pochwale

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-10-29 o 12:19
Stary 2012-10-29, 12:24   #3583
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Tz brat odpisal ze wieje juz jak cholera u nich, i mozliwe ze beda ewakuowani no i pradu moze nie byc przez tydzien jesli pozrywa linie, a fala na dolny Manhatan moze przyjsc o wysokosci ponad 3m.
Moja Hanka spi juz ponad 2h w hustawce, ugotowalam zupe, w kuchni posprzatalam, poczytalam w necie...2h to duzo czasu
tylko to napisalam i po sekundzie sie obudzila nigdy juz nie pochwale
O kurcze,to nie fajnie.
To ładnie sobie,hm pospała tak czy siak,pomimo że już się obudziła.

A wiecie,że na poczekalni są już przyszłe mamy na lipiec-sierpień.
Stary 2012-10-29, 12:27   #3584
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

no to koniec mojego czasu wolnego...30min drzemka Roba wlasnie sie zakonczyla;/ Skubany nie chce dluzej spac niz 30min mimo,ze sie budzi niewyspany
a nie macie teraz jakiegoś skoku??? Madzia podczas skoku też spała po pół godz, wstawała niewyspana, z płaczem a nie chciała dalej spać. Teraz śpi lepiej, pierwsza drzemka ok 1,5 - choć wczoraj 2godz 15min a dziś juz prawie 2 a druga drzemka to 0,5-1godz

Dzień dobry
u nas nocka byłaby fajna, Madzia o 23 dała się uśpić smoczkiem, obudziła sie po 2, dałam cyca, zjadła i chciała z nim spać i gryźć go więc go jej wyjęła to się zaczął płacz, tzn krzyk i darcie bo nie było tak jak ona chce. Zaczęła sie przekręcać na brzuch i płakała że się przekręciła, jak ją odwróciłam to się darła że ją odwróciłam więc stwierdziłam że ją do łóżeczka położę, już traciłam cierpliwość. Mąż wkroczył do akcji ale nie mógł jej uspokoić, w końcu ja wkroczyłam, udało się ją uspokoić i położyć do łóżeczka, mąż jeszcze 2 raz wstawał do niej bo się po chwili przebudzała. No i ok 4 wreszcie usnęła. Spała do 6:30 u siebie-pierwszy raz spała w łóżeczku do rana Nie wiem co jej było, może ząbki bo prawa jedyna górna się jeszcze nie przebiła a już ją widać. Mam nadzieję że dziś będzie lepiej.
U nas teraz mocno sypie i jest 0st i chyba ze spaceru będą nici

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
u nas też tak kiedyś było - możliwe jak Madzia była w wieku Oskara, ale to przeszło
Stary 2012-10-29, 12:45   #3585
gkatarzynka
Zadomowienie

No to nocka odespana Zasnęła o 8.40 a obudziłyśmy się o 12.20
Ja spałam troszkę krócej, ale mimo wszystko już się nie czuję i nie wyglądam jak zombie...
Zastanawiam się tylko, co się stało, że było tak kiepsko w nocy. Nie widziałam, żeby jakoś mocniej przygryzała smoczek czy moją pierś a i nie wkładała piąstek do buzi więc to chyba nie zęby, których nota bene jeszcze do tej pory nie mamy wcale... Wczoraj w dzień też nie spała jakoś superowo więc myślałam, że w nocy będzie się przebudzać, ale pośpi dłużej...a tu d...
Dziś Jej chyba spróbuję przedłużyć jeszcze tą drugą drzemkę i później położę spać (oczywiście na siłę nie będę przetrzymywac, ale wolę, żeby poszła spać o 20 czy nawet 20.30 niż robiła mi takie akcje w nocy)Przy przemeblowaniu będzie miała więcej atrakcji, to może nie padnie tak szybko
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:46   #3586
Karinio
Zakorzenienie

Ja na chwile znikam,bo dziecie narobiło w pieluche.
Stary 2012-10-29, 13:10   #3587
gosia261282
Gang Iren

Eryk byl stanowczo oststnio przechwalony.On nie chce spac w lozeczku,nawet w dzien.Biore go na rece to zasypia w ciagu sekundy,odkladam do lozeczka wrzask,biore spi,odkladam wrzask.Czekam z 20 minut,odkladam do lozeczka wrzask,albo usmiech,bo juz sie wyspal.
Ja nie wiem co z nim zrobic.A tak to radosny,bawi sie ladnie,ni czasem chce zebym byla z nim.Ale co z tym spaniem mu sie porobilo

Cytat:
zauwazylam ze Hanka wiezorem wszystko mocniej gryzie, moj Tz twierdzi ze moze w nocy faktycznie zabki mocniej dokuczaja bo tak jak doroslego jesli bola to mocniej w nocy...a moze zwyczajnie w nocy wszystko ''mocniej'' sie odbiera
A no moze tak byc Eryk juz chyba naprawde na wylocie ma zabki,ale jeszcze nic nie stuka.

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

Dziewczyny,czy któras z Was ma mufke do wozka?
Juz doczytalam co to.Ja nie mam.Ale mysle,ze rekawiczki mi wystarcza.

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość

Pochwale się,że taką bluze i reniferka ostatnio kupiłam dla małego.
Super!
Stary 2012-10-29, 13:33   #3588
Karinio
Zakorzenienie

Gosiu,dziękuje O kurcze coś się Erykowo odmieniło ze spaniem,nie dobrze.
Oby powrócił do poprzednich rytuałów. Ja czasami dziecier usypiam w bujaczku,aż dziw że nie protestuje.
Stary 2012-10-29, 14:23   #3589
MoniaHan
Wtajemniczenie

wlasnie zadzwonil na skypa tz brat to se pogadalismy pracuje teraz w domu u jakiegos goscia co robi spora kase, bo szwagier wykonczeniowke robi w jego takim jednym domu co jest wart juz ponad 100mln dolarow, widzialam wlasnie fale oceanu bo niedlugo ma Sandy uderzyc. szwagier pokazal mi dom, ze tez ludzie nie maja na co kasy wydawac to az rece opadaja.i ak sobie pomyslalam, ze przeciez zywiol moze zniszczyc wszystko...tzn taki dom np. zalac, bo sciany sa tak skonstruowane ze musialoby spasc cos z nieba aby to zniszczyc. jakb byl ostatni huragan Katrina chyba to woda podchodzila pod basen, teraz pewnie dojdzie do domu, bo tak blisko oceanu (a fale jak widzialam juz spore sa), i takie to bylo dziwne uczucie, ''ogladalam'' niewyobrazalna kase ktora jest wlozona w ten dom, taki luksus, czlowiek jeden z najbogatszych na swiecie a z drugiej strony ten ocean szalejacy....hmmm.
a na Hance luksusy nie zrobily wiekszego wrazenia wrocila do zabawy...butelka z monetami

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-10-29 o 14:25
Stary 2012-10-29, 14:59   #3590
joanaros
Zakorzenienie

gosiu moją też ciężko do łóżeczka odłożyć. Wczoraj był armagedon a dziś całkiem inne dziecko. Chyba jej coś dokuczało.
Z tym odkładaniem to może lęk separacyjny? Podobno jest taka faza. Widzę że jak marudzi i przytulę to szybko usypia a potem jak odkładam to marudzenie/płacz.
Stary 2012-10-29, 15:22   #3591
Karinio
Zakorzenienie

Moje dziecie padło po jedzeniu,bo nie spał od 10 do 14.Noi właśnie się obudził,czyli drzemka trwała z 19 minut
Stary 2012-10-29, 15:26   #3592
emigra
Zakorzenienie

Gosiu moze Eryk ma jakis skok albo ten lek separacyjny....

Julcia czasami tez sie budzi przy odkladaniu do lozeczka ale nastepnym razem juz nie zauwaza nawet....

O wlasnie sie budzi, spala 1,5h
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-29, 15:44   #3593
Karinio
Zakorzenienie

Obudził się jakby z pełnym nosem i zaczął kichać,a teraz jest ok.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Emigra zazdraszczam 1,5 godzinej drzemki.
Dobrze,że mam obiad zrobiony,jedynie makaron musze ugotować.
Stary 2012-10-29, 15:58   #3594
Zia_
Zadomowienie

Cytat:

wieczor spedzil z nami w sypialni, musialam Hanie przetrzymac troche bo juz o 16:30 na nowy czas chciala isc na gore. taki mi ryk urzadzila o 17:30 ze nawet nie moglam jej nasmarowac, tak spac chciala, zasnela na cycu na pol godziny, pozniej sie czolgala po lozku i sie bawila. i znow tak po 20 chciala spac, zasnela na cycu, jak chcialam sie polozyc na brzuch to ta w ryk bo cyca nie ma i jak tu dalej spac bez cyca...wyprowadzilo mnie to z rownowagi bo plecy mnie bola, powiedzialam do tz - ze musi ja uspic bo ja juz mam dosc byc krowa dojna, najpierw ja ja przytulalam i busialam itd, ale to nic nie daje bo ona chce cyca, wiec tz przejal stery. pol godziny byl lament i ryk i nic nie skutkowalo, tz polozyl ja w duzym lozku w moich poduszkach, szuszal jej az w koncu zasnela, czyli jak sie okazuje moze zasnac bez cyca. tz spal na srodku lozka, ja na jego miejscu, Hanka obudzila sie o 23:40, dalam jej cycka i zasnelam do 2:40, obudzila sie i chciala cycka - mowie do niej - o nie panienko 3h wisialas teraz na cycu bo matka zasnela, wyrwalam jej cycka z buzi i ta w placz, ale odrwocila sie i przeczolgala blizej tz i zasnela na 3h. czyli jak sie okazuje jesli spi bez cyca to ja sie lepiej wysypiam, ona sie mniej wierci. dzis robimy powtorke.
Bardzo jestes dzielna Monia, trzymam kciuki za Was

Dziewczyny zebatych bobasow - czy szykujacy sie zabek moze wygladac jak biala kropka, a nie kreska? Bo Ania ma kropke biala tam gdzie dolna dwojka, no ale nie wiem czy to zab, jak macam to nie czuje zeba no ale kropka jest od tygodnia juz...
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 16:06   #3595
emigra
Zakorzenienie

Zia u nas taka ''guleczka'' na dziasle jest juz od kilku tygodni, moze nawet i 2mcy, jak nie dluzej. Tylko ze w miejscu 3 dolnych.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

MRAVKA!!! Super macie mate piankowa!!! Co to za firma?
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-29, 16:10   #3596
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

MRAVKA!!! Super macie mate piankowa!!! Co to za firma?
Odpowiem za Mravke bo kiedys tej maty szukalam ale mnie cena odstraszyla
http://www.skiphop.com/product/playspot.html
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 16:13   #3597
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
wlasnie zadzwonil na skypa tz brat to se pogadalismy pracuje teraz w domu u jakiegos goscia co robi spora kase, bo szwagier wykonczeniowke robi w jego takim jednym domu co jest wart juz ponad 100mln dolarow, widzialam wlasnie fale oceanu bo niedlugo ma Sandy uderzyc. szwagier pokazal mi dom, ze tez ludzie nie maja na co kasy wydawac to az rece opadaja.i ak sobie pomyslalam, ze przeciez zywiol moze zniszczyc wszystko...tzn taki dom np. zalac, bo sciany sa tak skonstruowane ze musialoby spasc cos z nieba aby to zniszczyc. jakb byl ostatni huragan Katrina chyba to woda podchodzila pod basen, teraz pewnie dojdzie do domu, bo tak blisko oceanu (a fale jak widzialam juz spore sa), i takie to bylo dziwne uczucie, ''ogladalam'' niewyobrazalna kase ktora jest wlozona w ten dom, taki luksus, czlowiek jeden z najbogatszych na swiecie a z drugiej strony ten ocean szalejacy....hmmm.
a na Hance luksusy nie zrobily wiekszego wrazenia wrocila do zabawy...butelka z monetami
W jakim stanie mieszka szwagier?
Kurcze ja mam nadzieje ze jednak cos zlagodzi ten huragan, ja czytam teraz w onecie ze fale maja byc nawet do 5 metrow
Nie wyobrazam sobie byc w takiej sytuacji, wiedziec ze cos nadciaga i wlasciwie nie miec na to zadnego wplywu!
Monia, oby wszystko dobrze sie skonczylo dla rodziny!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 16:25   #3598
joanaros
Zakorzenienie

Ale mi się dziecko rozespało Śpi już 1,5 godziny. Chyba wynagradza mi ten koszmarny weekend
Stary 2012-10-29, 16:33   #3599
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Ale mi się dziecko rozespało Śpi już 1,5 godziny. Chyba wynagradza mi ten koszmarny weekend
To super,nie to co moje dziecie.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

http://nasygnale.pl/kat,1025343,titl...l?ticaid=5f6e9
Stary 2012-10-29, 16:40   #3600
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Odpowiem za Mravke bo kiedys tej maty szukalam ale mnie cena odstraszyla
http://www.skiphop.com/product/playspot.html

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

buuu u nas tej maty nie ma

edit.. znalazlam ..... 85 €.
3270g, 47 cm

Edytowane przez emigra
Czas edycji: 2012-10-29 o 16:41
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości