|
|
#3751 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Chciałam was najpierw nadrobić, ale widzę, że jeszcze kilka stron przede mną, więc najpierw napiszę.
Otóż postanowiłam móc stworzyć kolejny (potencjalny, rzecz jasna), wpis w "Pamiętniku wyrodnej matki" i... wyjechać ![]() Decyzja zapadła spontanicznie - sprzedaliśmy Zosię na 1,5 doby babci a sami pojechaliśmy do Pragi. Do Pragi, bo blisko, niedrogo i nie mieliśmy parcia na żadne intensywne zwiedzanie, bo mąż był w tym mieście chyba 5 razy, a ja... ze 25. Chodziło głównie o to, bym ja mogła choć trochę odpocząć od krzyku, a mąż od nie mniej absorbującej niż Zosia pracy. Jaką pogodę mieliśmy chyba nawet nie muszę mówić Jak uda mi się wstać, to wrzucę jakiś.. hmm.. widoczek. Dość że powiem, że czapka tak mi przemokła, że woda z rozpuszczonego śniegu ciekła mi po czole. I że pierwszą "pamiątką", jaką kupiłam w Pradze, były ciepłe skarpety ![]() no właśnie. Mój podpis mieli stąd, że potwierdzałam tego samego dnia odbiór monitora, ale dlaczego teraz w ich systemie figurujemy jako nasz własny sąsiad - i co właściwie stało się z kartą - nie wiadomo ![]() Cytat:
Ja poza słoniem, syrenką Mariną, matą Domek (która dopiero w przyszłym tygodniu do nas dotrze) i Emanuelem, mam kostkę (której jeszcze nawet nie wyciągnęłam z pudełka, bo wydaje mi się na tym etapie mało fascynująca) i coś, co jest przeznaczone niby dla dzieci od 18 miesiąca życia - kowbojkę. Kowbojka ma jakieś sprzączki, guziczki, pętelki i zameczki, które prawdopodobnie wzbudzą większe zainteresowanie za jakiś rok. Może więc coś w tym klimacie? ![]() Z tej samej serii dla chłopców bardziej stosowna wydaję się krowa, która urodą nie poraża, ale dziecko pewnie zainteresuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To chyba najbrzydsza zabawka, jaką w życiu widziałam! rewelacja! |
||||
|
|
|
#3752 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Ale u nas ziiimno Tż rano ledwo odpalił samochód przez mróz. Ehhh chyba nam się szykuje naprawa tego grata :/Blue, nawet nie wiedziałam, że istnieje takie cudowne mydełko Dzięki Pawełek kończy dzisiaj o 18.00 2 miesiące, więc ogłaszamy imprezkę Wszystkiego najlepszego też dla Joasi i Hani
|
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepszego Nadalko, odpisałam Ci na @
|
|
#3754 | |
|
Zadomowienie
|
Depoison, właśnie o Tobie myślałam
![]() Zobaczyłam coś, co mogłabyś kupić swojej pierwszej córce http://www.gourmet-gold.de/Aktionen/...r/Default.aspx ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() Podpisuję się też pod życzeniami dla dziewczynek.
|
|
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3756 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Szłaś na spacer z ok. 12 letnią Martynką i pchałaś wózek z kolejnym potomkiem Spotkałyśmy się w jakimś mieście obok basenu. No i tyle bo się obudziłam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio byłam w Pradze w połowie listopada i mieliśmy cudną pogodę Pokaż skarpety ![]() A krowa jest super!! Już wiem co kupię Kubie następnego ![]() Cytat:
dla Pawełka ![]() Dziewczyny, czy tylko ja do wczoraj nie umiałam wyłączyć konika fp żeby dalej nie grał? |
||||||
|
|
|
#3757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Małż by nie wiedział jakbym mu nie pokazałaNie wyjdę dzisiaj z małą na spacer sypie śnieg a do tego mi się kręci w głowie i co chwilę mi krew z nosa leci...
|
|
#3758 | |||||
|
Zadomowienie
|
No czesc!!!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zapraszam na sierpień! tylko może uzgodnijmy czy kolorowe czy czarno białe zdjecie dajemy Cytat:
Cytat:
![]() Aaa i ja równiez przyłączyłam do sekty LAMAZE kupiłam dzisiaj pawia i szeleszczącego kwiatka |
|||||
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale znalazłam sposób na zajęcie małej Położyłam Luśkę na macie na brzuszku, przed nią na podłodze psa, dałam psu do gryzienia prasowaną kość i tym sposobem pies ma co robić, Luśka się w niego wgapia spokojnie leżąc a matka ma czas na wizaż
|
|
#3760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale na osłabienie to raczej innej rady nie ma ![]() Mój dzieć ma chyba dziś gorszy dzień Jest niespokojny jakiś
|
|
|
#3761 |
|
Wtajemniczenie
|
WVICTORIA biorę Cerazette
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
a mój małż jeszcze będzie twierdził, że mam lepiej bo do pracy nie chodzę tylko z dzieckiem w domu siedzę :/
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
a tu nie jest czasem cała ulotka?
http://www.i-apteka.pl/product-pol-7...-tabletek.html
|
#3765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Na ulotce jest napisane żeby uważac przez 7 dni po opuszczeniu tabletki. W sensie drugi rodzaj antykoncepcji stosowac. |
|
|
|
|
#3766 |
|
Wtajemniczenie
|
heja
|
|
|
|
#3767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to już jak wolisz, ja jeszcze zdjęcia nie mam-kupię na dniach aparat to coś zrobię pięknego-mam nadzieję.... i poprzerabiam troszkę.....jeśli już wiesz, czy chcesz kolor, czy czarno/białe to pisz mnie tu
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
na 16.40 idziemy do pediatry
|
#3769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
czemu Ci smutno?
u mnie też sypie. jak się mały obudzi to po nakarmieniu wyjdę z nim na trochę
|
#3771 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja straszny zmarzluch jestem
|
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
czy wy zawsze zakladaciebody dla maluchow??? czy np sama bluzeczke itp??
|
#3773 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
skończyło się takie gadanie hihi a obiadu wtedy nie zrobił i mówi że nie miał czasu ![]() u mnie też i to już od 3 godzin
|
|||
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Heja!!
Sypie śniegiem jak nie wiem, szkoda, bo ze spaceru ani gości nici ![]() Mała piszczy na macie, a ja włączam film na kompie, należy mi się relax. Po południu idziemy na fitness, nie moge sie doczekać Mam nadzieje, ze mała nie wywinie mi jakiegos numeru, co unimozliwi wyjscie, no i że bedzie grzeczniutka ![]() Odkąd karmię małą na śpiocha koło 22-23, to przesypia mi ładnie do 4. Jakiś postęp ![]() Depoison, Zazdroszczę spontanicznego wyjazdu Fajnie macie, też muszę o tym pomyśleć, ale raczej wolałabym nie nadużywać dobrego serca mojej mamy hehe i dopiero w zimie ruszymy na deskę. Agunia, mężowi należą się znowu baty ! Jakbym go dorwała to.... Ale jestem pewna, że Ty jesteś w tym lepsza haha
|
|
|
|
#3775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za badanie słuchu - oby było formalnością. * Znam to! Mam mówić dwa dni wcześniej i później jeszcze kilka razy, ale pamiętać, że jak jest w pracy, to i tak popołudniowa wizyta u lekarza jest czymś bardzo odległym. Dałam mu kalendarz ścienny, ale nie powiesił. Kupiłam kalendarze typu TENO i podobno z nich korzysta, ale i tak muszę o wszystkim przypominać. Cytat:
![]() Mnie wczoraj bolały kolana przy schodzeniu po schodach, więc jak dzisiaj dziecinka nadal nie będzie chciała piersi, to odpuszczę i zacznę jeść nabiał. Inne rzeczy też, bo marnie się ostatnio czuję. Może znów powinnam przez kilka dni w miesiącu brać żelazo. Tak, jak przed ciążą. Z laktatorem się nie zaprzyjaźniłam. ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze body.
|
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3778 |
|
Wtajemniczenie
|
Już Anna z Franiem przygarnęli Nas na sierpień
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-10-29 o 13:30 |
|
|
|
#3780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A przez 2 miechy myślałam, że się nie da. Oj, ja głupia ![]() Wiem, że zabrzmi to głupio, ale odpocznij Zimny okład na kark i chwilę poleż.ja Azalię ale to ponoć to samo tylko nazwy inne W każdym razie - w przypadku gdy się nie wzięło tabletki to dodatkowa antykoncepcja przez 7 dni ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Jak uda mi się wstać, to wrzucę jakiś.. hmm.. widoczek. Dość że powiem, że czapka tak mi przemokła, że woda z rozpuszczonego śniegu ciekła mi po czole. 

mamy konia z rycerzem, ptaszka i matę edukacyjną tą z tesco
no i kupiłam ostatnio tą zebrę ale bez większego przekonania. No i co? Okazało się, że to nie ja mam być zachwycona tylko dziecko 

Tż rano ledwo odpalił samochód przez mróz. Ehhh chyba nam się szykuje naprawa tego grata :/
najlepszego

sypie śnieg a do tego mi się kręci w głowie i co chwilę mi krew z nosa leci...

Jest niespokojny jakiś 

W każdym razie - w przypadku gdy się nie wzięło tabletki to dodatkowa antykoncepcja przez 7 dni