Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-29, 12:28   #4351
tynkusia
Rozeznanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
eee ten metylan stop wilgoci to drogi jest, my w biedronce kupowalismy taki plastikowy i wkłady tam sie wkłada z takim jakby proszkiem który pochłania ta wilgoc i woda sie zbiera pod spodem w zbiorniczku a potem sie to wylewa jak sie napełni i dokupuje sie wkłady jakos 20pare zł kosztowało to

Oj nastrój swiateczny to i ja mma, jak widze ten snieg za oknem a ja sobie siedze przy cieplutkim kominku:P
My tez takie mamy i z lidla i z reala ;P

A ja kominka nie mam za to mam swieczki

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Pochłaniacz to jedno ale ważniejsza jest wentylacja. Trzeba albo częściej wietrzyć pomieszczenie albo zamontować wywietrzniki.
Zgodze sie , w dzien gdy jest wietrzone regularnie tego problemu tak nie widac , za to po nocy niestety tak. Mieszkanko wynajmowane, wiec wywietrzniki odpadaja ,a szkoooda

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
U mnie nie ma możliwości na wywietrzniki - wentylacja kiepska, bo to angielskie budownictwo.. tu nawet w kuchni nie ma pionowej wentylacji.. dziwny kraj..
ja sama przymierzam się, by kupić coś takiego - odwilżacz?
Znajomi maja i są zadowoleni - ładnie wodę pochłania..
oooooo! to jest cus! ;D
Stary 2012-10-29, 12:33   #4352
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Dziewczyny jakie wymiary mają wasze torby do szpitala???? Kurcze, własnie zdałam sobie sprawy że nie mam takiej małej, wszystkie wielgachne.
Stary 2012-10-29, 12:35   #4353
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

ja mam niby normalne imię a szczerze go nienawidzę!!! jak byłam młodsza to wstydziłam się przedstawiać!

20.11.2010- Nadia-nasza ukochana córeczka

Natanielek 13.09.2012- 1360g, 40cm- mój malusieńki synek
kamilkak90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:36   #4354
weronika23
Zakorzenienie

kochana brawooooo bo aj nie nawidze matematyki i fizyki ic hyba bym pisala po 100 razy zeby zaliczyc
kochana mnie nacinali nawet nie poczula
bopzzzzze ale mam dzis podly dzien szoook
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:37   #4355
happy_eve
Wtajemniczenie

Cześć!

za nowe tygodnie

Ale mam w nocy schizy, że mi wody odchodzą Budzę się, a tu mi mokro! Za każdym razem okazuje się, że się aż tak pocę Co mnie dziwi i zastanawia, bo nigdy tak nie miałam, należę raczej do "zmarźlaków"

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Hej. Witam się w 37 tygodniu
Dziś mam wizytę u gina, za wszystkie wizytujące dziś trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
U Aerien wstępnie cc na jutro
3 cesarki jednego dnia!

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie dzisiaj fotkę brzuszka. Już dawno nie wstawiałam tak wiec specjalnie dla Was- lecący 38 tydzień
Piękny

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
mam wizytę na 17:15. Proszę o kciuki.

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza, spadła mi hemoglobina co dziwne bo biorę żelazo... no ale najważniejsze, że Malutka siedzi jeszcze na swoim miejscu. Pani dr powiedziała, że jeszcze jestem pozamykana, ale Mała już leży główką do dołu i tylko czeka na sygnał żeby się wydostać więc mam rozważnie spędzać czas żeby jej nie pospieszać Zwolnienie na 2 tygodnie, za tydzień USG, 12.11 na badania do szpitala i jeśli wyjdzie skrócona szyjka, albo jakiekolwiek skurcze na KTG to możliwe że już wtedy będę "rozkręcana" a jeśli nie, to 17.11 Pani dr mnie rozkręci i finał
Dobrze, że po wizycie ok

Poucinało mi cytaty

Była dyskusja o imionach - powiem Wam, że my unikamy odpowiedzi na pytanie jakie imię wybraliśmy. Mówimy, że jeszcze nie jesteśmy pewni, więc nie będziemy mówić. Chociaż na 99,9% będzie Tymon Ale ostatnio się przełamaliśmy i powiedzieliśmy rodzicom. I oczywiście moim już coś nie pasowało. Ja nie wiem, może jestem dziwna, ale moim zdaniem nie powinno się mówić przyszłym rodzicom: "Ee nie podoba mi się to imię, może jeszcze je przemyślcie". Kurde, przykrość człowiekowi się tym sprawia
Stary 2012-10-29, 12:44   #4356
weronika23
Zakorzenienie

kurde moj to jakis nadpobudliwy pisze tesciowi raport i nomalnie nie wiem jak mam sziedziec
Stary 2012-10-29, 12:45   #4357
lena3012
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny za wsparcie co do imienia dla synka
lena3012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:48   #4358
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
ja mam niby normalne imię a szczerze go nienawidzę!!! jak byłam młodsza to wstydziłam się przedstawiać!
ja tez sie wstydzilqam i przedstawilam sie kiedys drugim imieniem...bo nie moglam swojego zniesc..

na pewnoi nei dalabym dziecku imienia typu Roger, Jessica, Nicola, jakkolwiek pisane, po prostu dla mnie te imiona sa nieładne -nie urażajacv nikogo ale tak ejst, nawet Wiktoria mi sie nie podoba

moja kumpela dala corce na iumię Konstancja ..tez niefajne
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:49   #4359
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niby też mam normalne a latami go szczerze nienawidziłam. Bo mi się zawsze kojarzyło Kacha-kiełbacha, Kaśka-grubaśka itp. A że z wątłych to ja nigdy nie byłam to jakoś to tak do siebie brałam strasznie. Dzięki bogu z wiekiem mi przeszło

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:52   #4360
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Cześć!

za nowe tygodnie

Ale mam w nocy schizy, że mi wody odchodzą Budzę się, a tu mi mokro! Za każdym razem okazuje się, że się aż tak pocę Co mnie dziwi i zastanawia, bo nigdy tak nie miałam, należę raczej do "zmarźlaków"

3 cesarki jednego dnia!

Piękny

Dobrze, że po wizycie ok

Poucinało mi cytaty

Była dyskusja o imionach - powiem Wam, że my unikamy odpowiedzi na pytanie jakie imię wybraliśmy. Mówimy, że jeszcze nie jesteśmy pewni, więc nie będziemy mówić. Chociaż na 99,9% będzie Tymon Ale ostatnio się przełamaliśmy i powiedzieliśmy rodzicom. I oczywiście moim już coś nie pasowało. Ja nie wiem, może jestem dziwna, ale moim zdaniem nie powinno się mówić przyszłym rodzicom: "Ee nie podoba mi się to imię, może jeszcze je przemyślcie". Kurde, przykrość człowiekowi się tym sprawia
ja nigdy njikomu nic nie mowilam na temat imienia jak mi ktos mowil jakie wybrali...powiem szczerze ze nawet moja przyjaciolka mnie troche rozczarowala pod tym względem, bo sama neidawno rodzila, dala na imię Julia -mi to imię nie bardzo pasuje, bo co druga to Julia-chociaz rozumiem, bo jest proste, ładne ale no pełno tych Julek teraz , ale jej tego nie powiedzialam wtedy , bo nie moja sprawa..za to jak ja jej pwoiedzialam najpierw o pomysle Tytus to zaczela na mnei najeżdzac, ze zrobie dziecku krzywde ze nieladne, a przy Tymonie to wogole sie nei odezwala nawet slowem, co jasno oznacza dla mnei ze jej sie nie podoba..rodzina tz tez marudzi nie wspominając o tesciowej, ktora najchetniej by za nas zdecydowala , chociaz swoje dwie szanse juz miala, moja mama ma to w nosie ale tez jej sie nie podoba, stwierdzila ze jak Timon i Pumba z króla Lwa
Stary 2012-10-29, 12:57   #4361
agaczilla21
Zakorzenienie

My jeszcze nie mamy wybranego konkretnego imienia dla naszej Niespodzianki Dla chłopca podoba nam się Kacper i Piotr a dla dziewczynki Liliana i Maja tak że nic wymyślnego...Tylko z tym Kacprem to tak mi się trochę dziwnie komponuje imię z nazwiskiem- imię się kończy na -per a nazwisko się tak zaczyna
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:58   #4362
fasolka124578
Rozeznanie

Cytat:
Cieszę się, że Ci się moja radosna twórczość podoba, bo już dawno nie robiłam paznokci nikomu źle mi się siedzi z takim byncem, przede wszystkim dlatego, że Mała uwielbia się przeciągać i rozpychać... po tatusiu :P Na początku pazury robiłam mamie, siostrze i sobie bez kursu, ale kiedy ludzie zaczęli się interesować tym co nosimy na łapkach postanowiłam iść na kurs żeby nie brać się za obcych ludzi bez podstawowej wiedzy o higienie i chorobach skórnych. Poszłam na pierwszy, drugi, czwarty dziesiąty kurs. Już nawet nie pamiętam na ilu szkoleniach byłam, ale skończyłam wiele. Najfajniejszy chyba u Pepyna Borrela, czyli mistrza świata z Holandii. Dlatego właśnie rozumiem, że dobrze zrobione paznokcie kosztują nieco więcej niż 50zł bo za szkolenia i dobre produkty niestety troszkę trzeba zapłacić
rewelacyjne są, i teraz Ty jesteś mistrzem mistrzynią!
Ja też planuje wybrać się na taki kurs, tylko nie wiem ktory wybrać i gdzie uczą w miarę fachowo. I to w okolicach Krakowa. Pewnie klientek masz full Ja sama chętnie bym skorzystała
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:59   #4363
weronika23
Zakorzenienie

Anielka a ja jestem w twoim imieniem zachwycona strasznie sie mi podoba
a nicoli nie obrazajac nikogo nie cierpie od razu slyssze ciotke ni to cola ni to pepspi
jessici tez nie sara kojarzy sie mi z psem
tymon bardzo sie mi podoba
aaaaa ja swojego tez nie cierpialam zwlaszcza jak niektoryczy mowili wera wercia weronka a u mnie w domu zawsze albo weronika albo niśka pamietam ze jak mi wychowawczyni mowila weronka to poskarzylam sie tacie i zwrocil jej uwage ze jakby chcial weronke to by nie dal weronika
Stary 2012-10-29, 13:00   #4364
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
My zaczeliśmy dzisiaj 33 tydzień i mam wizytę na 17:15. Proszę o kciuki.
brawa ! i trzymam

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
Witam sie w 37TYGODNIU , jak juz skoncze ten tydzien moge rodzic:P chce urodzic miedzy 10 - 15 Listopada zobaczymy jak to wyjdzie;p

Ja chce urodzic 4.11 a pewnie na ''chceniu '' sie skonczy ..

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Mam taką ochotę na domowe ruskie pierogi,że chyba się poświęcę i zrobię Idę wstawić ziemniaczki.
Oooo. zrobilam sie baaardzo glodna ..

Cytat:
Mam taki nastrój świąteccczny! Najchętniej przystroiłabym już choinkę Za oknem biało i jeszcze mam szyby zaparowane tak zimowo cudnie! A jak obieram mandarynki to już w ogóle szaleństwo prawie śpiewam kolędy hehehe
U mnie snieg jeszcze lezy i tez mi sie udziela . jej . ja zawsze juz pod koniec listopada wieszam lampeczki w pokoju , i ogolnie wkrecam sie w ten klimat . Ciekawe jak to teraz bedzie wygladalo z maluszkiem ale mysle ze jeszcze bardziej magicznie . Tylko kiedy ja po choinke pojade ???

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość

pamiętam te dni, kiedy byłaś pewna, że to dziewczynka
Ahh . te początki ..

Cytat:
Powiem Wam że z tymi imionami dla dzieci to nie taka prosta sprawa Niby się mówi że ma się rodzicom podobać a resztę mieć w d... Ja nie do końca się zgadzam! Pamiętajmy o tym że to nasze dziecko całe życie będzie się z tym imieniem zmagać. I nam robić wyrzuty Lepiej dać proste, polskie imię. Jest tyle pięknych imion, po co wydziwiać
Ja napewno nie wybralabym dla synka jakiegos dziwnego imienia . nie skrzywdzilabym tak dziecka . U nas to byla prosta sprawa . od poczatku wiedzialam ze ten w brzuszku to Adas . nie bylo innej opcji .

Cytat:
Napisane przez AgusiekT Pokaż wiadomość
Witajcie.
Często podglądam, rzadko piszę, ale kilka dni temu wspominałam Wam o moim czopie. No więc niby odszedł, ale powiedzcie mi jak to z tym jest? Czy to wyłazi raz i koniec, czy może wydostawać się etapami?
Moj mi odchodzi etapami . codziennie znajduje ''nowy kawalek '' na bieliznie . Tyle ze moj nie jest podbarwiony krwią ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 13:02   #4365
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja nigdy njikomu nic nie mowilam na temat imienia jak mi ktos mowil jakie wybrali...powiem szczerze ze nawet moja przyjaciolka mnie troche rozczarowala pod tym względem, bo sama neidawno rodzila, dala na imię Julia -mi to imię nie bardzo pasuje, bo co druga to Julia-chociaz rozumiem, bo jest proste, ładne ale no pełno tych Julek teraz , ale jej tego nie powiedzialam wtedy , bo nie moja sprawa..za to jak ja jej pwoiedzialam najpierw o pomysle Tytus to zaczela na mnei najeżdzac, ze zrobie dziecku krzywde ze nieladne, a przy Tymonie to wogole sie nei odezwala nawet slowem, co jasno oznacza dla mnei ze jej sie nie podoba..rodzina tz tez marudzi nie wspominając o tesciowej, ktora najchetniej by za nas zdecydowala , chociaz swoje dwie szanse juz miala, moja mama ma to w nosie ale tez jej sie nie podoba, stwierdzila ze jak Timon i Pumba z króla Lwa
moi przy Nadii próbowali się wtrącać i proponowali co i rusz inne imiona, na czele z Pola, i myślałam że się nauczyli czegoś no a przy małym też próbowali, no i jak powiedziałam Nataniel to że paskudne, oni że Gabriel albo Kajetan bleeeeee. i po porodzie głupio sie pytają jak ma na imię a ja Nataniel Patryk i pokazuje akt urodzenia mina bezcenna

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

a zawsze chciałam mieć synysia Bartusia albo tymka no ale tż nieprzejednany!

Stary 2012-10-29, 13:02   #4366
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
Jakbyśmy się miały przejmować zdaniem wszystkich, którzy chcą mieć wpływ na nasz wybór, to nigdy żadna decyzja by nie padła. To nam ma się podobać U nas też teściowie i moje ciotki oczywiście z wrodzonym sobie taktem kręcili nosem, przyjaciółka określiła to dosłownie: "Chłop, który ma na imię Nikoś, to będzie taka cipka"...ale szczerze, mam to gdzieś. Jak ona będzie miała swoje, to sobie nazwie jak typowego ch*ja, nie cipkę, a my zdania nie zmieniamy
Stary 2012-10-29, 13:04   #4367
DeKajka
Zakorzenienie

Madziu a Nikos to Nikodem tak ???

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 13:06   #4368
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Fasolko w Krakowie jest Ania Gembala - Papież do której możesz iść śmiało na szkolenie i nie będziesz żałować żadnej wydanej złotówki. A klientek faktycznie miałam wiele, najfajniejsze jest jednak to, że właściwie z większością się zaprzyjaźniłam i nasze spotkania pazurkowe raczej przypominały pogaduszki przy kawce fajna praca tylko trzeba zainwestować w masażystę, bo plecy bolą masakrycznie. No i można sobie klientki umawiać tak jak nam się podoba i tak jak nam pasuje. Przy dziecku to bardzo duży plus
AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 13:07   #4369
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Jakbyśmy się miały przejmować zdaniem wszystkich, którzy chcą mieć wpływ na nasz wybór, to nigdy żadna decyzja by nie padła. To nam ma się podobać U nas też teściowie i moje ciotki oczywiście z wrodzonym sobie taktem kręcili nosem, przyjaciółka określiła to dosłownie: "Chłop, który ma na imię Nikoś, to będzie taka cipka"...ale szczerze, mam to gdzieś. Jak ona będzie miała swoje, to sobie nazwie jak typowego ch*ja, nie cipkę, a my zdania nie zmieniamy
Wacek np. Nie obrażając Wacków
Stary 2012-10-29, 13:10   #4370
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

MadziuEf a Ty studiowałaś na USiu filologię polską? Bo widziałam na fejsbuku Zrezygnowałaś? Gratuluję zdanej fizyki
AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 13:12   #4371
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
bylam na poraniu i byl tam mlody koles i mial taaaakie wielkie dziurki w nosie
nie moglam sie opanowac zeby nie popatrzec, normalnie w zyciu nie widzialam takich duuuuzych dziurek
Szkoda że zdjęcia nie zrobiłaś

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez AgusiekT Pokaż wiadomość
Witajcie.
Często podglądam, rzadko piszę, ale kilka dni temu wspominałam Wam o moim czopie. No więc niby odszedł, ale powiedzcie mi jak to z tym jest? Czy to wyłazi raz i koniec, czy może wydostawać się etapami?

Bo dziś w nocy jak zwykle odbywałam moje pielgrzymki do toalety, wysikałam się i czuję, że mi coś cieknie. Patrzę, a na papierze taki rzadki śluz podbarwiony krwią. I tak przez resztę nocy co wstałam aż do rana.
Moja dzidzia się rusza, nic mnie nie boli, więc chyba nie ma co siać paniki, co? Mam nadzieję, że chyba odróżniłabym odchodzące wody od tego czegoś (może co niektóre z Was pomyślą, że tępa jestem, ale nigdy nie rodziłam i już sama nie wiem).
Może odchodzić w kawałkach
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 13:15   #4372
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

za nowe tygodnie

To normalne, ja też tak mam

-------------------------------------------------

A wracając do imion to mnie też wiele imion się nie podoba. To jest wszystko rzecz gustu. Nie będę ich wymieniać, bo po co mam komuś robić przykrość. Jednym się podoba, a innym nie.

Ja uważam, że takie komentowanie wyboru rodziców jest po prostu niegrzeczne. Jedynie w przypadku kiedy sami rodzice o to proszą lub kiedy imię jest naprawdę odjechane - takie które mogłoby skrzywdzić dziecko np. wspominana kiedyś Mrówka pozwoliłabym sobie na komentarz.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 13:17   #4373
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie sądzę, żeby kobiety decydowały się przechodzić z premedytacją na sztuczny pokarm, mając własny i nie mając problemów z karmieniem. Przecież jest to dużo wygodniejsze, szczególnie w nocy, nie trzeba ciągle butelek szorować, wyparzać, mleka kupować. Sztuczny pokarm jest tak naprawdę drogi, plus butelki, podgrzewacz...
Oj, zdziwiłabyś się Znam takie przypadki. Chodzi o to że nie każdy ma pokarm od razu po porodzie i w wystarczających ilościach. Czasem trzeba się trochę pomęczyć. A niektórym się po prostu nie chce albo nie wiedzą jak to działa Ja zaczęłam karmić syna dopiero ok 10 dni po porodzie i karmiłam do 9 miesiąca więc wiem co mówię. Wcześniej nic, ani kropelki. Ja nie oceniam kobiet które nie chcą karmić, ich sprawa, widocznie mają swoje powody, ale gadanie że nie karmią bo nie ma pokarmu to pier**** za przeproszeniem! Jest może szansa 1/10000 że pokarmu nie ma ze względu na jakieś schorzenia.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
U mnie na dwa dni do wyznaczonego terminu obserwuje jakby Syndrom Napiecia.. brzuch lekko czasami pobolewa i jestem rozdrazniona.. ale to moze stres sie wkrada.. czopa ani widu, ani slychu
Czyżby to już to???!!! Czopa wcale nie musisz mieć
Stary 2012-10-29, 13:19   #4374
rosllinka
Rozeznanie

GG do rosllinka

Cytat:
A mi się zdarza, że niektórzy nie potrafią odmienić imienia Kamila i mówią Kamilu zamiast Kamilo i to mnie denerwuje bo przecież raczej wyglądam jak dziewczyna :-/

Na sprzątanie mnie wzięło
Stary 2012-10-29, 13:20   #4375
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Hehhe Wtedy jeszcze rozumiałam wątpliwości kulminacja mojej frustracji nastąpiła w ostatnią środę, kiedy koleżanki zorganizowały na mnie "nalot" i nie mogłam sobie poradzić z nimi ranyy ile miały argumentów... skończyło sie na tym, że jeśli dam dziecku tak na imię to będę wyrodną matką blabalkbala
No to już przegięcie Wywaliłabym takie koleżanki na zbity ...

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:

Ja też tak mam Myślę że to przyrost masy robi swoje
Stary 2012-10-29, 13:22   #4376
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

Cytat:
Napisane przez rosllinka Pokaż wiadomość
A mi się zdarza, że niektórzy nie potrafią odmienić imienia Kamila i mówią Kamilu zamiast Kamilo i to mnie denerwuje bo przecież raczej wyglądam jak dziewczyna :-/

Na sprzątanie mnie wzięło
a mi w pamięci utkwiło jak taka sąsiadka o swojego patologicznego synalka się mnie pytała, ja mała byłam, on troche starszy wiecznie brudas obsrany, osmarkany a ona sie mnie pyta Kamila nie widziałaś Kamila?

Stary 2012-10-29, 13:22   #4377
fasolka124578
Rozeznanie

Cytat:
pięknie to określiłaś a , że prawie jadłam, to prawie mi wypadła część bułki z buzi osz Ty, niezla jesteś
Cytat:
Fasolko w Krakowie jest Ania Gembala - Papież do której możesz iść śmiało na szkolenie i nie będziesz żałować żadnej wydanej złotówki. A klientek faktycznie miałam wiele, najfajniejsze jest jednak to, że właściwie z większością się zaprzyjaźniłam i nasze spotkania pazurkowe raczej przypominały pogaduszki przy kawce fajna praca tylko trzeba zainwestować w masażystę, bo plecy bolą masakrycznie. No i można sobie klientki umawiać tak jak nam się podoba i tak jak nam pasuje. Przy dziecku to bardzo duży plus
o widzisz, to sobie sprawdzę tą babeczkę. Fajna praca, bardzo. I fajnie tak mieć swój kalendarzyk i patrzeć kiedy się ma wolny termin na następną klientkę Zawsze chcialam też sobie tak wpisywać
Ja pracowałam ponad dwa lata w banku i od już nie chce tam dalej pracować, tak że planuję się przebranżowić
A Ty masz jakiś swój gabinecik, czy w domciu przyjmujesz? I w ogóle powiedz mi, ciężko jest się nauczyć żeby ładnie wychodziły paznokietki? Bo ja albo mam słaby sprzęt, albo poprostu nie umiem ich robić.
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 13:23   #4378
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też teściowie i moje ciotki oczywiście z wrodzonym sobie taktem kręcili nosem, przyjaciółka określiła to dosłownie: "Chłop, który ma na imię Nikoś, to będzie taka cipka"...ale szczerze, mam to gdzieś. Jak ona będzie miała swoje, to sobie nazwie jak typowego ch*ja, nie cipkę, a my zdania nie zmieniamy

No moja teściowa to bije Wasze na łeb!! Przez miesiąc do mojego syna mówiła "Piotruś", przez gardło nie mogło jej przejść Damian.
Stary 2012-10-29, 13:25   #4379
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

No moja teściowa to bije Wasze na łeb!! Przez miesiąc do mojego syna mówiła "Piotruś", przez gardło nie mogło jej przejść Damian.
Co za kobieta

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
No to już przegięcie Wywaliłabym takie koleżanki na zbity ...[COLOR="Silver"]
Ja raczej też.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 13:28   #4380
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
a mi w pamięci utkwiło jak taka sąsiadka o swojego patologicznego synalka się mnie pytała, ja mała byłam, on troche starszy wiecznie brudas obsrany, osmarkany a ona sie mnie pyta Kamila nie widziałaś Kamila?
tez bym sie zdenerwowala
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości