|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
ale czad metropolitan ! gratuluję synka
|
|
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJĘ! To chyba jesteś pierwsza, u której wiadomo jaka płeć. SUPER!
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3755 |
|
Raczkowanie
|
Część Dziewczyny
![]() Właśnie zjadłam pyszny obiadek u mamy, mniam ![]() Sharp gratuluję wizyty Wiem, wszystkie chyba tak mamy.metropolitan wow!!! Gratuluję |
|
|
|
#3756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wynalzek za maluszka!hympback ja wcześniej przepadałam za oliwkami, teraz nie tknę. Nie smakują mi ;/ Nuna u Ciebie w górach to na pewno masakryczna pogoda. My jak wczoraj jechaliśmy wieczorem do gina to na samochodzie był z 4 mm lodu i trzeba było skrobać. Cytat:
nuna ogóreczki też wcinam cytrusy mi jakoś nie smakująmarchewka ale to i tak nie jest powiedziane że jak będziesz rodzić to będziesz miała swojego lekarza (może nie mieć dyżuru, może mieć urlop itd). JA bym została przy starym lekarzu. No bo chyba jesteś z niego zadowolona. Justi płaci się za poród? Jak moja siostra i bratowa rodziły w Krk (nie były tam zameldowane) to sobie wcześniej same wybrały szpital i jak się zaczęło to tam pojechali i problemów z przyjęciem nie było. I nie zgłaszali tego nigdzie wcześniej. I najlepiej się dowiedzieć co musisz mieć na poród w danym szpitalu. A o wyborze położnej nic nie wiem. Dlaczego mamy za to płacić jak to nam się należy? nie kumam tego. metropolitam gratuluje chłopca !!!! też już chciałabym wiedzieć, ale zapomniałam zapytać chociaż słyszałam od innych kobiet będąc kiedyś na poczekalni że mój lekarz nie chce mówić co będzie przed 19 tc![]() W ogóle to chcemy się zapisać do szkoły rodzenia (ale to chyba od 6 czy nawet 7 miesiąca przyjmują) i tam się wszytskiego dowiem jak wygląda poród, jak oddychać, jak się zajmować dzieckiem, co trzeba mieć w szpitalu. Słyszałam też że na ostatnich zajęciach jest zwiedzanie porodówki. |
||
|
|
|
#3757 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki juz jestem PO
![]() ![]() ![]() Ale jestem szczesliwa -potwierdzenie ciazy tak na 100% -pierwszy raz zobaczylam swoje malenstwo i uslyszalam serduszko -i oczywiscie prenatalne w ktorych uslyszalam ze wszystko jest ok(ale szczegolowe wyniki beda w przeciagu tygodnia) ![]() Teraz wiem co Wy czulyscie idac na usg i widzac malenstwo hihi ![]() Kochane zdjecie wkleje pozniej albo jutro bo poki co Tz spi... Aaa maluszek ma 5,6cm ![]() Metropolitan suuuper wiadomosc ![]() ![]() ![]() Dziekuje Wam baaaardzo za kciuki ![]() ![]() I oczywiscie trzymam od rana kciuki za wszystkie wizytujace dzis mamusie,tylko rano nie bylam w stanie myslec o tym
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-10-29 o 16:32 |
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za wyniki badańA dzidziuś to chyba ma 5,6 cm ?
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-10-29 o 16:33 |
|
|
|
|
#3760 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#3762 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Gratki !
|
|
#3763 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze jestem w szoku wiec wybaczcie Kochane
![]() Juz jestem spokojna i prze szczesliwa...ahhh
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#3764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję!!też chcę znać już płeć ![]() Cytat:
cudowności![]() brzuch mnie boli pierwszy raz..Inna brawo!!!!
Edytowane przez axella Czas edycji: 2012-10-29 o 16:38 |
||
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3767 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje,dziekuje,dziekuj e
![]() ![]() Aaa nastepne USG 24.grudnia I wtedy poznamy plec malenstwa,wiec bedzie suuuper prezent na swieta
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty ile tam masz usg - 3 ?? |
|
|
|
|
#3769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja chyba nie wytrzymam i pójdę gdzieś prywatnie, gdzie mają fajne usg, bo nie wytrzymam do 20stego tygodnia i badania połówkowego ![]() a ja dziś w końcu zadzwoniłam po wyniki badania krwi po badaniach prenatalnych, okazało się, że jednak trzeba po nie jechać (zrozumiałam, że mówią przez tel wyniki), a Mąż nie ma kiedy w tym tygodniu, ale kobietka przez telefon powiedziała że nie ma pośpiechu, bo wszystko jest dobrze ![]() Inna - również gratuluje duży Maluszek już jest
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-10-29 o 16:44 |
|
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3771 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż ja jednak nie ukrywam przed Tż tego co jem, bo później sam na siłę we mnie wpycha.. a jak widzi jak się obżeram to mam spokój ![]() Cytat:
Bidulka... może niedługo już Ci przejdzie..Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję, jesteś pierwsza która zna płeć. Na pewno Mąż się baaardzo cieszy co ? też już bym chciała wiedzieć o płci ![]() Cytat:
SUPER ! Gratulacje !ahhhh.. jak ja lubię czytać takie wiadomości
|
|||||
|
|
|
#3772 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też odwiedza ale urodzić za mnie nie urodzi Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I właśnie tak jak piszesz, wydaje mi się, że się przyjeżdża i już A z położną to chodzi o to, kochana, że jak sobie wynajmiesz i zapłacisz to ona będzie cały czas z Tobą i tylko dla Ciebie No jest zwiedzanie porodówki dlatego myślę, że najlepiej chodzić do SR tam, gdzie się chce rodzić
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-29 o 16:55 |
||||
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
matropolitan gratuluje
![]() inna również gratuluje ![]() Jakiez cudowne wiadomosci z poniedzialku.. ![]() Mnie cos pobolewa podbrzusze, takie jakby lekkie skurcze, juz sama nie wiem. Nie bede dzwonic do ginia, poleze sobie. Najgorsze to jest ze mam stresy.. Jestesmy w trakcie rozmow z tz caly dzien i wszystko sklania sie ku temu ze sie jednak rozstaniemy. Takie zycie
|
|
|
|
#3774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może jednak dojdziecie do porozumienia i będziecie razem
|
|
|
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
vil fajnie że badania są ok. Eliza poważnie myślicie żeby się rozstać? normalnie w szoku jestem. Może wszytsko jeszcze się ułoży. |
|
|
|
|
#3779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja akurat mam zaprzyjaźnionego lekarza, który był przy porodzie i mam nadzieję, że teraz też tak będzie. A w ogóle to rodziłam w nocy i tylko we dwie rodziłyśmy a położnych było jakoś dużo, ale nie pamiętam ile
|
|
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Można dołączyć? Niedawno się dowiedziałam, że zostanę mamą. Zupełnie nie wiedziałam kiedy w ciążę zaszłam, z mężem żeśmy wyliczyli, że chyba urodzi się w lipcu, ale badanie powiedziało, że 6-7 tydzień. W środę idę na usg, dowiem się szczegółów. Najprawdopodobniej nasza Pociecha na świat przyjdzie w czerwcu ![]() To nie jest moje pierwsze dziecko. Jestem już mamą mojej ukochanej Mróweczki, która teraz ma rok i 2 miesiące. Zawsze chcieliśmy, żeby różnica wieku między dziećmi nie była duża i się udało. Nie będzie dwóch lat ![]() Kilka słów o sobie -mam 31 lat, jestem dietetykiem z wykształcenia i zamiłowania. Od niedawna pełnoetatowa mama (po macierzyńskim wróciłam do pracy, ale w skutek różnych zawirowań znowu jestem na wychowawczym. Z pełnym przekonaniem w słuszność tego wyboru ). W domu poza mną, mężem i córką mieszka jeszcze nasze kocurzysko - Gordon. Mamy w związku z powyższym mały dom wariatów ![]() A na koniec gorzkie żale - pierwszą ciążę znosiłam świetnie. W pierwszym trymestrze może mnie trochę mdliło, nie mogłam patrzeć na schab i zajadałam się śledziami ale było ok. Natomiast teraz jest masakra. Ciągle mnie mdli, na nic nie mam siły, ciągle jestem zmęczona, mam zawroty głowy i uderzenia gorąca. Masakra. Na domiar złego nie mogę sobie leżeć, odpoczywać i czekać aż przejdzie, bo moja Pierworodna raczej nie rozumie moich problemów i oczekuje mojej pełnej aktywności ![]() To chyba tyle na początek. Przyjmiecie?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

właśnie wróciłam z prenatalnego i dowiedzieliśmy się, że dzidziuś jest zdrowy i wszystko jest ok no i jeszcze jedna wspaniała wiadomość: będzie chłopiec!!!! jestem w szoku, że już w 13 tc było widać!
Wiem, wszystkie chyba tak mamy.

za wyniki badań

pierwszy raz..