|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
![]() A lekarz był z Tobą przez cały poród? Fajnie Bo zazwyczaj przychodzą na finał chyba ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Gwizdak witamy |
|
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że jak na usg mi wyznaczą termin na 1.07 to mnie nie wyrzucicie
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny w końcu zrobiłam to za co się zabierałam od dawna. Ogólnie zależało mi na pozbieraniu informacji odnoście masowania niemowlaków. No i zakończyłam swoje dzieło. Tylko że na wizażu pewnie nie będę mogła tego wstawić bo korzystałam z wielu stronek i nie zapisywałam z jakich (a chyba musi być taka informacja). Więc może prześlę nunie i ona umieści to na swoim blogu (mam taka nadzieję
).Następne moje zadanie to zebrać w jedno miejsce: dieta przy karmieniu piersią, jak karmić i jak dbać o piersi. Wiem że dość wcześnie się za to zabieram ale teraz mam SPORO czasu a po porodzie będę miała inne rzeczy na głowie. a no i wklejam moją wyprawkę: -łożeczko + materac -dwa komplety pościeli -trzy prześcieradła - nieprzemakalne -3 kocyki -pieluchy flanelowe -pieluchy tetrowe ( 15 szt) -rożek -przewijak -pokrowiec na przewijak x2 -wózek -torba do wózka -parasolka do wózka -Wanienka -stojak do wanienki -ręczniki 3 szt -mydelko nivea lub bambino lub babydream (nie johnsona-uczulaja) -oliwka -krem przeciw odparzeniom (bepanthen- nadaje się i do pupy i do smarowania buzi w ziemie i na bolące sutki, na początku małe opakowanie żeby zobaczyć czy mi i dziecku odpowiada) -octenisept (zamiast spirytusu) - na cieminiuche olejuszka -sól fizjologiczna -chusteczki nawilżane -waciki -pałeczki kosmetyczne (te grube, od razu kilka opakowań, dużo idzie do pępka) -sterylne gaziki -nożyczki do paznokci (zestaw baby-ono http://allegro.pl/bezpieczny-i-pomoc...675507880.html) -pieluchy 1 opakowanie pampers 1 (2-5 kg), jedno opakowanie pampers 2(2-3-6kg) dużo zależy od budowy dziecka -szczoteczka do włosów (http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=74) -płyn do prania -butelka ze smoczkiem do mleka szt 2 (avent) -smoczek (avent lub canpol) -gruszka do nosa/aspirator od 1 m-ca -termometr http://allegro.pl/termometr-do-ucha-...695183956.html -podkład seni 40x60 (jak się do kogoś idziie) całe opakowanie -1 op woreczków zapachowych (jak się do kogoś idzie) -biustonosz do karmienia 2 szt zwykłe bawełniane bez szwów -piżama do karmienia 2 szt ( http://moda.allegro.pl/muzzy-koszula...724545047.html) -majtki poporodowe wielorazowe siateczkowe 4 szt (można wyprać szybko schną) -jednorazowe pieluchy w kształcie podpasek (3 opakowania) http://allegro.pl/podklady-higienicz...719422590.html -wkładki laktacyjne 1 paczka (mogą być johnsona, nie kupować z belli- przyklejają się i obierają na całym sutku i trzeba skubać) -koszula do porodu szt 2 (jakieś stare które mogą się zniszczyć) Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-10-29 o 17:14 |
|
|
|
#3784 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja gin nie przyjmuje w żadnym szpitalu i jakoś mi to nie przeszkadza... z nią czy bez niej pewnie i tak urodzę ![]() W sumie to nawet nie wiem gdzie w okolicy jest szpital... trzeba sie będzie zorientować
|
||||
|
|
|
#3785 |
|
Raczkowanie
|
Eliza może to trochę hormony? Chociaż Ty wiesz najlepiej... ale daj sobie czas na przemyślenia, bo w ciąży to nastroje też różne bywają i czasem się wyolbrzymia pewne kwestie
PS. też to przechodziłam, ale ex nie dawała za wygraną (5 lat) więc w końcu ja nie wytrzymałam. Ale teraz mam fajnego męża za to
|
|
|
|
#3786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzieki kochane za kciuki, ale nie wiem czy damy rade, raczej lepiej nam bedzie osobno
![]() Cytat:
Bede samotna matka, przynajmniej przedszkole dostane bez problemu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
urodzisz Ja nie rodziłam w szpitalu, w którym pracuje lekarka prowadząca moją ciążę. I też urodziłam. No bo co zrobić
|
|
#3788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi się nie chciało za to zabierać ![]() pora to wydrukować i wykreślać powoli
|
||
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie że można
witamy na naszym zacnym gronie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
czyli jest szansa
![]() Ja mam kłopot z wyznaczeniem choćby "na oko" kiedy zaszłam w ciążę, bo po pierwszym porodzie nie zaczęłam jeszcze miesiączkować Koleżanki się ze mnie śmieją, że obalam mity o niemożności zajścia w ciążę w czasie karmienia piersią ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- No dobrze, to ja się przywitałam, przedstawiłam i uciekam - słyszę, że się Córeczka obudziła
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karmisz nadal, tak? Powiedz, co na to Twój lekarz?
|
|
|
|
|
#3793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie będzie 2,2 lata różnicy między maluszkami i też teraz ciążę znoszę masakrycznie w porównaniu do pierwszej Ale od 14 tygodnia jest jakby lepiej
|
|
|
|
|
#3794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już nie karmię - od piątku. Ponieważ nic się w ciąży nie działo, nie miałam żadnych skurczy, etc. lekarka nie miałam nic przeciwko. Ale ja miałam Czekałam tylko aż mój mąż dojrzeje do nie przynoszenia mi córki na karmienie nocą No i się udało - odstawiła się w ciągu jednego dnia, bez histerii, płaczu, bez bólu. Całe szczęście.Cytat:
To Twoja dzidzia trochę starsza od mojej Chłopak, czy dziewczyna?
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa dla małej
|
|
|
|
|
#3796 |
|
Wtajemniczenie
|
Sharp, długaśna
mam tylko uwagi małe:- czytałam trochę o termometrach, bo chcę kupić już teraz po wypłacie, i na babyono najwięcej ludzie narzekają - poczytaj, ja właśnie mam dylemat jaki kupić, zastanawiam się nad microlife albo braun, ale braun to już wydatek duży jest. - ostatnio byli u mnie znajomi z małym dzieckiem i pokazałam im moją listę - pościel mi skreślili od razu, kocyki też, bo stwierdzili, że i u nich, i u ich znajomych sprawdzają się tylko takie śpiworki do spania, bo z innych dziecko się rozkopuje zaraz, a zamiast kocyków taniej wychodzą pieluchy flanelowe, a tańsze są - no ale też jeszcze nie wiem jak to rozwiążemy - rożek - też się zastanawiałam, ale tak czytałam o tym i sama nie wiem... niektórzy mówią że mają, ale w ogóle nie był używany, ewentualnie w szpitalu ... |
|
|
|
#3797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pościel będę miała pożyczoną. Też bym nie kupowała (no może tylko ochraniacz ). Dziecko zaraz po urodzeniu nie może spać w śpiworku.A i podusia później też się przydaje. ja rożek będę miała przede wszystkim dla TŻta ( bo wiem że facetowi łatwiej na początek nosić tak dziecko). |
||
|
|
|
#3798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja przyjaciółka jest w takim związku, z tym, że partner , 10 lat starszy, ma pełne prawo do swoich synów i to z nim mieszkają. Przeżyła wszystko przez nich i jego ex. Wyzwiska, policję, upokarzanie, śledzenie. Wszystko za sprawą dwóch małych smyków. Oni sami mają jeszcze 1,5 roczną córę, ale właśnie jest na etapie składania pozwu rozwodowego. Tylko podjęcie tej decyzji zajęło jej 2 lata. Bo jedyny czas kiedy było ok to było 3 msc przed ślubem, a po ślubie 2 lata to piekło. Szczerze to nie wiem gdzie ten facet miał oczy jak wiedział, że już ma dwójkę niedużych dzieci i sprowadza im nową mamę do domu po 3 msc...A ona myślała, że jak wszystkie dzieci ją lubią, to one też... Cytat:
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sama wiesz najlepiej co dla Was dobre Jeśli tak postanowiłaś to na pewno dobra decyzja. Witamy kolejną Mamuśkę Gratulacje ![]() hmm.. jesteś dietetykiem.. więc jak zobaczysz co my tu pochłaniamy i w jakich ilościach to się załamiesz ![]() Sharpnowaja dobra robota ![]() hmm... Nuna prowadzi bloga ? ![]() Ja się zajadam naleśniczkami zrobiłam z białym serem, polałam malinkami od Mamusi i wcinam ze smakiem
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2012-10-29 o 18:05 |
|
|
|
|
#3800 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
witamy![]() Sharp super lista lonely tak mam bloga a co znalazłaś??:P
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna no właśnie nie. Byś się podzieliła
|
|
|
|
#3802 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, napisz mi o ktorym lubelskim szpitalu pisalas? ![]() A jakże ![]() Dziekuje ![]() Cytat:
Nie bede dramatyzowac bo tylko malenstwu zaszkodzeCytat:
I pytam, kto ma problemy hormonalne. Momentami zastanawiam sie czy mam sie smiac czy plakac. Co to z tego mojego tz wychodzi w kryzysie, az strach sie bac ![]() A tak w ogole, nalesniczki tez sobie zrobilam. Nie chcialo mi sie jednak sera przygotowac, to sobie machnelam kilka z czekolada i kilka z dzemem z borowki amerykanskiem MNIAM ![]() a mialam ograniczac jedzenie |
|||
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
zostawie w klubie potem wiadomość...
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza myślę, że Ty wiesz najlepiej co zrobic
Życzę Ci najsłuszniejszej decyzji
|
#3806 |
|
Zadomowienie
|
Gwizdak witamy
i gratuluję kruszynki ![]() metropolitan no super wiadomość pierwszy raz sie spotkałam z tak szybkim określeniem płci ale ci zazdroszczę oczywiscie pozytywnie i gratuluję Mój mąż tez by już chciał wiedzieć i ciągle sie pyta kiedy będzie wiadomo czy to chlopiec czy dziewczynka ![]() Ale ślisko dzisiaj na chodnikach szłam w pracy na autobus jak kaleka żeby tylko sie nie przewrócić trzeba zmienić obuwie na zimowe a mojemu tż dzisiaj policjant pomagał zjechać z góry oszronionej lodem ale się z niego uśmiałam
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze rozwazyc wszystkie za i przeciw |
|
|
|
|
#3808 |
|
Zadomowienie
|
elizabarbara życzę ci przemyślanej i trafnej decyzji
|
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorzej jak dzieci.. Widać, że panikuje. Może chce Cię wziąć na litość? Kiepski ma pomysł jeśli tak... oby szybko się opamiętał i zaczął walczyć zanim Was straci...dobrze będę wypatrywała |
|
|
|
|
#3810 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

zrobiłam z białym serem, polałam malinkami od Mamusi i wcinam ze smakiem 
oby szybko się opamiętał i zaczął walczyć zanim Was straci...