Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-29, 14:41   #751
Kolina
Zadomowienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Czy tylko ja idę z tłustymi włosami i niewymalowana w świat, ale z obowiązkowo napełnionym brzuszkiem?
...
Obstrzygłam Igora maszynką. Boże, wygląda jak mały Budda
nie tylko ty ja zawsze muszę zjeść przed wyjściem
choroba wrzodowa kiedyś mnie tego nauczyła..

dawaj Buddę

rany ja muszę swoje czupiradło podciąć....
Stary 2012-10-29, 14:41   #752
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Dobra, czekajcie - zrobię.
kużwa, bateria mi padła. Obiecuję, że jak wrócę zrobię ( przez ten czas mi się podładuje )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-10-29 o 14:42
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 14:41   #753
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Czy tylko ja idę z tłustymi włosami i niewymalowana w świat, ale z obowiązkowo napełnionym brzuszkiem?
jak bym miała Twój wygląd to też bym brzuszek napełniała, a tak muszę zadbać, żeby ludzi nie straszyć

agawoo śliczności

Edytowane przez JustPi
Czas edycji: 2012-10-29 o 14:43
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 14:49   #754
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Aktualna pogoda u mnie
o jaaaaaaaaaaaaaaaaaa ale super - u nas dopiero teraz sypie porzadnie
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Uwaga, próbuję wrzucić zdjęcia ... mam cos na mailu, ale nie wiem, czy nie za duże...
jakie ma piekne i duze oczyska

ela fajne sa i juz. Ja jakos nie mam natchnienia chodzic na bazary, denerwuja mnie te stare baby co to sie rozpychaja.

Co do planu dnia, nie mamy - ja i TZ pracujemy na zmiany, wiec roznie z tym bywa. Teraz dopiero jak wroce do pracy i Marysia do zlobka, cos bedziemy musieli wypracowac. Marysia nie je od razu po obudzeniu tylko tak 30-60 minut. A jak chodzila do zlobka, problem z glowy bo tam sniadanie dostaje.

Co do leworecznosci - tak sie zapowiada. TZ mial byc leworeczny, ale go przestawili wiec jakie spodejrzenie jest. Mnie to tam bez roznicy. Ale widze jak maluje mazakami to przeklada z prawej do lewej i marze.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 14:51   #755
Natka_
Zakorzenienie

Hejo

Myha, gratulacje!!!! klaski:

Ja prostownicę mam taką http://remington24.pl/sklep/prostown...ton-s9500.html i jest rewelacyjna! Ja z moimi lokami na głowie przeszłam wiele prostownic i zdecydowanie ta jest najlepsza

Zdjęcia cudne

Ja mogę iść głodna byle w pełni wyszykowana

U nas sypie i sypie Na zewnątrz -2*
Domek podbiega do okna i krzyczy "nieg nieg" (śnieg).

Dzisiaj byłam mu kupić czapke i szalik. Dzisiaj była inauguracja butów zimowych

Idę dalej nadrobić.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 14:52   #756
zanetaa88
Zakorzenienie

Alibany JA myje głowę i prostuję z rana, dama wtedy myje zęby i daję jej perfumy niby się psika.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Aaa i Ja w tyg jestem sama z damą daję radę

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 14:59   #757
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

ela fajne sa i juz. Ja jakos nie mam natchnienia chodzic na bazary, denerwuja mnie te stare baby co to sie rozpychaja.
dzięki mnie też denerwuje ten natłok ludzi, trochę nerwów zjadłam jak tam przebywalam, jeszcze się wracałam do domu, bo nie miałam tyle kasy przy sobie, takze musiałam się przeciskać dwukrotnie, ale jak je zobaczyłam to musiałam je mieć, dla mnie idealne

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Alibany JA myje głowę i prostuję z rana, dama wtedy myje zęby i daję jej perfumy niby się psika.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Aaa i Ja w tyg jestem sama z damą daję radę
ja jestem z Jasiem sama praktycznie od początku, TŻ pracował wczesniej o 9 do 17, czyli wychodził po 8, wracał przed 18. A teraz to np dziś wyjechał po 6, a wróci kolo 19 pewno. Czasem mnie to wkurza, jak są gorsze dni i jestem padnięta, a wiem, że muszę sama wszystko. Ale cóż, przecież ktoś musi na nas zarobić cieszymy się, że w ogóle ma pracę, bo cinszko ogólnie jak wiadomo. Dajemy radę z Jasiem
Stary 2012-10-29, 15:00   #758
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga, próbuję wrzucić zdjęcia ... mam cos na mailu, ale nie wiem, czy nie za duże...
śliczna czarnulka
Wyrosła
Ostatni raz ją widziałam jak miała gdzieś pół roczku
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 15:09   #759
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Mam pytanie!
Jak długo trzeba inhalować dziecko? Domek usiedzi spokojnie z maseczką na twarzy przez pół godziny, tylko czy to wystarczy?

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Właśnie! Brumku, Piwnooka udanego spotkania

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Patik, oczywiście głównie chodzimy tam gdzie chce Dominik A raczej biegamy
pewnie juz dostalas odpowiedz - podobno 15 minut juz starcza. tak mi mowil moj alergolog..

nie nadrobie dzis, nawet nie wiem na ktorej stronie jestem... edit: wiem, na 9

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 15:12   #760
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Widzę, że dużo z Was prostuje wlosy.....jestem na czasie zakupu nowej prostownicy...polecacie jakąś konkretnie? Ja mam jakąś 5letnią philipsa i juz ledwo zipie i długo się nagrzewa

A propos sformułowania "wciąganie pępka". Powiedziałam kiedyś tak przy koleżance, "po drzemce Ala nie w humorze, bo nie wciągnęła dobrze pępka"....a ona na mnie oczy przerażone i mówi " a mi rodzice nie wciągali pępka, a Tobie wciągali??" Padłam jak to powiedziała
polecam Remington Sleek & Curl

wciąganie pępka? u nas się mówi że żółteczko musi wejść

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 15:21   #761
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

marina trzymam kciuki za gastroskopie i pokaz nam pozniej Igora

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-10-29, 15:21   #762
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
\
[/B]wciąganie pępka? u nas się mówi że żółteczko musi wejść
U nas się mówi, że "żółteczko musi wejść.. do d.upki"
Stary 2012-10-29, 15:30   #763
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
KOLINA martwie sie czy wszystko bedzie w porzadku bo szczerze nie prowadziąłm zdrowego trybu życia. Pofolgowałam sobei nie raz z alkoholem, brałam dosc silne leki pzreciwbólowe na bark No i nie brałąm kwasu foliowego. oczywiscie teraz faszeruje sie ale czy nie za późno?
Coś Ty, nie ma się co martwić Na tak wczesnym etapie dziecko jeszcze odżywia się jeszcze ze swoich zapasów, więc mało co od Ciebie do niego przenika

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
1. wracał z zakrapianych kręgli z kumplami i "noga z krawężnika mu spadła"
Uuu, to pech

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
zapomnialam napisać, że wczoraj zniosłam sanki ze strychu (może tym śnieżycę przywołałam )
ale był szał, jeżdzenie po wykładzinie, przechodzenie po nich tam i z powrotem, badanie wszystkich połączeń śrub etc

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam mu kupić czapke i szalik. Dzisiaj była inauguracja butów zimowych
Sprawdziły się?

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
My się chyba nie zdecydujemy na drugie dziecko
Jeśli chcemy się wynieść z tego mieszkania to nie ma szans żeby tylko mąż pracował.
Mam straszny mętlik w głowie.
Chcę się stąd wyprowadzić ale wątpię, że znajdę pracę.
Zagranicę póki co nie planuje wyjechać bo takie małego dziecka nie dam rady zostawić.
A jak byłoby drugie dziecko to już w ogóle tu utkwimy

Ale przecież jeszcze wszystko może się zmienić, ułożyć ...
A jak za granicę myślicie, to może wszyscy razem?

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
No i dzwonilam do kierowniczki i nie moge miec piatku wolnego, wiec od piatku po 2 miechach nieobecnosci zaczynam prace. Ide na urzad na ktorym nie bylam z dobre 3 lata i musze zakonczyc miesiac. a ja ostatni raz konczylam miesiac w listopadzie 2010 roku
Dasz sobie radę!

Cytat:
A propos sformułowania "wciąganie pępka". Powiedziałam kiedyś tak przy koleżance, "po drzemce Ala nie w humorze, bo nie wciągnęła dobrze pępka"....a ona na mnie oczy przerażone i mówi " a mi rodzice nie wciągali pępka, a Tobie wciągali??" Padłam jak to powiedziała
A ja pierwszy raz w życiu słysze takie coś

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A wiesz, że ja też nie zajarzyłam o co chodzi z "wciąganiem pępka"? Ale to pewnie to samo, co nasze "wskakiwanie żółtka"
No nie mogę, jeszcze lepsze rotfl: Też nigdy nie słyszałam

Cytat:
Jaki aniołek A oczy ma jak węgielki, jak Tymuś

Cytat:
Jeśli mowa o jedzeniu to jeszcze 3 godziny od 9.30 muszę wytrzymać do tej głupiej gastro. Ajjj a już kiszki marsza tak grają
Trzymam kciuki, żeby "gładko" poszło i bezboleśnie
Stary 2012-10-29, 15:35   #764
iustyna1
Wtajemniczenie

o co chodzi z tym pępkiem i żółtkiem?!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 15:37   #765
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
o co chodzi z tym pępkiem i żółtkiem?!
Że dziecko sobie odpoczęło, albo odpoczywa. Przynajmniej tak to rozumiem.
Stary 2012-10-29, 15:42   #766
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Ze dziecko po obudzeniu jest takie niemrawe i troche czasu musi uplynac, zeby do siebie doszlo....

U mnie sie mowi, ze "zoltko musi dojsc"

I tyle tylko, bo dziec wstal...

A Myha GRATULACJE!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 16:11   #767
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ze dziecko po obudzeniu jest takie niemrawe i troche czasu musi uplynac, zeby do siebie doszlo....
Jak ma zły humor po przebudzeniu to u nas się mówi, że żółtko nie weszło jeszcze

Nie mamy możliwości wyjechać razem
Ja jakbym wyjeżdżała to na czarno
Stary 2012-10-29, 17:59   #768
agni82
Zadomowienie

Patik:

Alibany robimy tak kontrolnie mocz, na szczęście dobrze wyszło.
Ja często rano jak gdzieś jade i muszę się ogarnąc to myślę o mamuśkach pracujacych, jak tak codziennie wszystko organozować? jakbym miała myć włosy i jeszcze prostować.. no way! Jedynie make up musi być. oj pewnie kwestia organizacji, w tej chwili tez lubię rano poleżakować na spokojnie i się nie śpieszyć...
a z drugiej strony brakuje mi takiego "zrywu", wiesz o co chodzi.
Fajną będziesz miała job.

Ja pierwsze słyszę o pępku i żółtku.

Ziąb jak diabli. 40 min na spacerze, ledwo w wózku wysiedziała, już mi nie chce jeździć spokojnie, po 30 min jest ryk. no i w elephantenach chyba jej zimno w nóżki mimo skarpet i rajstop. A co będzie przy mrozie?
My po 1 list od poniedziałku propably ruszamy z remontem w domu i malowaniem. Nie wyobrażam sobie tego. Ile sprzątania i roboty . trzeba ocieplić glify przy oknach bo juz grzyb jak co roku wyłazi i poszpachlować ..
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 18:26   #769
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Patik:

Alibany robimy tak kontrolnie mocz, na szczęście dobrze wyszło.
Ja często rano jak gdzieś jade i muszę się ogarnąc to myślę o mamuśkach pracujacych, jak tak codziennie wszystko organozować? jakbym miała myć włosy i jeszcze prostować.. no way! Jedynie make up musi być. oj pewnie kwestia organizacji, w tej chwili tez lubię rano poleżakować na spokojnie i się nie śpieszyć...
a z drugiej strony brakuje mi takiego "zrywu", wiesz o co chodzi.
Fajną będziesz miała job.

Ja pierwsze słyszę o pępku i żółtku.

Ziąb jak diabli. 40 min na spacerze, ledwo w wózku wysiedziała, już mi nie chce jeździć spokojnie, po 30 min jest ryk. no i w elephantenach chyba jej zimno w nóżki mimo skarpet i rajstop. A co będzie przy mrozie?
My po 1 list od poniedziałku propably ruszamy z remontem w domu i malowaniem. Nie wyobrażam sobie tego. Ile sprzątania i roboty . trzeba ocieplić glify przy oknach bo juz grzyb jak co roku wyłazi i poszpachlować ..
dobrze, że wyniki są ok!
Rozumiem z tym "zrywem" dlatego mimo żalu, że muszę Alę zostawić z obcą osobą, że dużo zacznie mnie omijać, to cieszę się jak głupia, że idę do tej pracy.
Uhu remontu współczuję, ale po remoncie już będzie dużo przyjemniej

Ale wyszły jajca (a raczej żółtko ) z tym pępkiem Nie sądziłąm, że jest na to określenie Taki zamiennik

czekam na tż, jest juz w drodze do domku

I dziękuję za wszystkie odpowiedzi dot. organizacji i prostownicy. Przejadę się jutro do jakiegoś sklepu i porównam tę od Jacieee bo wydaje się fajna i te remingtona. Ale kupie pewnie w necie bo taniej.....

A i jeszcze jedno pytanie. nie bijcie, że tak dzisiaj dopytuję jeszcze mnie ochrzanicie, że są poważniejsze rzeczy na tym świecie niż moje dyrdymały
uzbierałam z trzech kampanii avonu pewną sumkę i chciałabym teraz to przeznaczyć na jakiś konkretny extra kosmetyk..zastanawiam się nad kulkami "meteorki". Miała/ ma je któraś z Was? Naprawdę są takie rewelacyjne?

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-10-29 o 18:35
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 18:36   #770
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

a na ile Patik dostala bana?? szkoda ze jej tu nie ma

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-10-29, 18:56   #771
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Sprawdziły się?
Tylko godzinkę tarzał się w śniegu,więc za dużo powiedzieć nie mogę, ale bardzo ładnie w nich chodził, nóżka była cieplutka ( a miał założone tylko rajstopy, bez skarpet) i nic a nic nie przemokły.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 19:13   #772
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Alibany nie pomogę. Nie używam takich kosmetyków

Eveewe Patik ma bana do 7 listopada
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 19:26   #773
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Alibany nie pomogę. Nie używam takich kosmetyków

Eveewe Patik ma bana do 7 listopada
o jaaaaaaaaaa, az na tyle.

stronczek jak wiki? jak jej umiejetnosci?

Moje dziecko roznosi chalupe - doslownie. Musze ja zapisac na basen, jakies tance lub karate, bo swira mozna dostac.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-10-29, 19:32   #774
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Eveewe miło ze pytasz
Wikunia w porządku. Tez wszędzie jej pełno. Chodzi coraz lepiej. Na dworzu tez debiut miała. Sama biegala. Pogoda brzydka, siedzimy w domu i ja nosi. Nudzi sie i broi. Na grupie nie Bylysmy dzis bo nie było. Jest tygodniowa przerwa w szkołach i tam tez zamknięte było.
Są takie zajęcia dla takich maluchów ?
Stary 2012-10-29, 19:36   #775
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

stronczku no wlasnie poza basenem nikt nic nie wymysli, a zajecia na basenie zaczely sie we wrzesniu i musze czekac na kolejny kurs. ehh ale ja nie wiem po kim to dziecko taki diabel, jak sie urodzila aniolek, jadla, spala i robila w pieluche i jakby jej nie bylo, odkad zaczela raczkowac to ................ nie nadazam za nia.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-10-29, 19:52   #776
zanetaa88
Zakorzenienie

A Ja mam pytanie :

Czy Wasze dzieci też jedzą kiedy widzą, że ktoś je?
Chciałam aby dama miała 5 posiłków na dzień,
ale ona pożera wszystko
Dzisiaj miała naleśniki z serem w żłobku zjadła swój,
potem jeszcze podjadła od dzieci i potem jeszcze Pani jadła swoją kanapkę,
a ta podeszła i zaczęła mówić "am"
Przyjdzie ze żłobka widzi, że Ja jem też chce,
przyjdzie dziadek widzi, że je to też chce.
jak głodna idzie do lodówki i mówi "am"

Cieszę się że je i nie mam z nią problemów,
ale kurde nie wiem czy to jest ok?
Fakt wszędzie jej pełno, jakby mogła siedziałaby
cały dzień na dworze,tańczy, skacze, biega,bawi się.
Basiorek nawet ma...

Normalne ?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 19:59   #777
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A Ja mam pytanie :

Czy Wasze dzieci też jedzą kiedy widzą, że ktoś je?
Chciałam aby dama miała 5 posiłków na dzień,
ale ona pożera wszystko
Dzisiaj miała naleśniki z serem w żłobku zjadła swój,
potem jeszcze podjadła od dzieci i potem jeszcze Pani jadła swoją kanapkę,
a ta podeszła i zaczęła mówić "am"
Przyjdzie ze żłobka widzi, że Ja jem też chce,
przyjdzie dziadek widzi, że je to też chce.
jak głodna idzie do lodówki i mówi "am"

Cieszę się że je i nie mam z nią problemów,
ale kurde nie wiem czy to jest ok?
Fakt wszędzie jej pełno, jakby mogła siedziałaby
cały dzień na dworze,tańczy, skacze, biega,bawi się.
Basiorek nawet ma...

Normalne ?!

u mnie x 2
Stary 2012-10-29, 20:10   #778
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Witajcie balbinki
Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość

Pamieta mnie ktos?
Jak ostatni raz pisałam byłam przed testem ciazowym...Czy ktoś chce znac wynik pozytywny!!

Musiałam ochłonac i przemyślec wszytsko...

Lece nadrabiac bo mma straaaaszne zaległosci. Doczytywałam wieczorami, ale po łebkach
wooooooow
Wieeeelkie gratulacje

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
No proszę co za początek tygodnia

Myha serdeczne gratulacje!!

Dzięki dziewczyny za odzew... jeśli będzie gorzej to pewnie będę musiała tutaj poszukać jakiegoś gina i iść to skontrolować... pobolewa coraz częściej i mocniej...

Mieliśmy wczoraj jechać oglądać samochód, a zamiast tego wylądowaliśmy na pogotowiu... Tż wbił się metalowy opiłek do oka..... wyjęli mu ale i tak widzi tylko mgłę... widać, że boli go jak cholera... ehh
dobrze ze szybko pojechaliscie na pogotowie
Mój kuzyn kiedyś zwlekał z takim przypadkiem 2 dni
I ledwo uratowali oko
A jak dziś blizna?

Cytat:

2 pytania

1. Mamuśki pracujące:
jak się organizujecie z rana przed pracą...macie jakieś triki by się ze wszystkim wyrobić....pewnie nie ma problemu gdy dziec jeszcze śpi gdy wy już wychodzicie. Ale u mnie podejrzewam tak dobrze nie będzie i już się boje, że nie będę się wyrabiać. Najpierw ogarniacie siebie, czy dziecia, dzieci pod opieka niańki - ubieracie już maluchy, dajecie sniadanie, czy to robi opiekunka jak przyjdzie (zrozumiałe, że pamper po nocy od razu wymieniamy). pamiętam, że jak w kweitniu jeździłam na ten kurs z UP to notorycznie się spóźniałam, a wpracy chciałabym tego uniknąć

2. Ma któraś z Was doświadczenie w przelewie pieniążków do USA? Chodzi mi o najlepszy, sprawdzony bank do takiego przelewu pod kątem opłat. Gdzie nie dzwonię to dostaje takie kosmiczne odpowiedzi....Albo padają konkretne kwoty i ostrzeżenie, żę wraz z dodatkowymi wybranymi usługami naliczają się kolejne sumy = duuuża kwota finalnie, innym razem nie umieją powiedzieć konrketnie, bo to zalezy ile prowizji wezmą sobie pośrednie banki przez które przelew będzie szedł, albo początkowo coś może ksoztować 50zl ale kolene opłaty mogą przez rok do nas spływac I bądź tu mądry człowieku......
1.
Wieczorem dzień wcześniej
Szykuje ubranka Jasiowi i zastanawiam sie w co ja sie ubiore
Sprzątam wszystkie kąty i szykuje jedzenie dla tza i Jasia na następny dzień
Rano budzi mnie Jasiek
Zmieniam mu pieluszki i ubieram body i rajtuzki i idziemy myć ząbki
Robię makijaż Jaś w tym czasie lize szminke lub topi rolke papieru w wc
Po czym rozległa sie mój krzyk mający na celu obudzenie Jego Moście Tzta
Po czym jego Mośc przejmuje potomka i kończę sie ubierać czekać itd
Szykuje śniadanko, i zjadają trochę z Jasiem( ostatnio owsianka)
Ubieram potomka i dostarczam go do mojej mamy
Żeby zdążyć ze wszystkim muszę wstać 1,5 godziny rzędu praca
Ale na szczęście pracuje na 9

2. Pewny bank to na pewno PKO Bp
Ma jedna z najlepszych ofert
I pieniądze bardzo szybko trafiają na konto beneficjentów
Za takie przelewy płace ok50-200 zł ale to są dość duże rzelewy
Jeśli chodzi o koszty
W handlu międzynarodowym zwykle wybiera sie typ SHA
Gdzie wraz z odbiorca dzielice sie kosztem banków trzecich( o ile takie występują) ale zazwyczaj są to małe kwoty

Alez zimno!!
Aż mój zapał do biegania z nowym wózkiem stygnie

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Żanetko u nas to samo
A najgorzej jak gotuje
Surowa cebulę czy por potrafi mi ukraść i z uśmiechem chrupać
Stary 2012-10-29, 20:11   #779
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Żaneta u nas nie ma takiego problemu. Moge sie rozłożyć z jedzeniem a Wiki tylko przyjdzie, popatrzy i idzie w swoją stronę. Mimo to niejadkiem nie jest. Zjada wszystko co jej przygotowuje do jedzenia i to jej wystarcza.
Stary 2012-10-29, 20:11   #780
Marina1
Zakorzenienie

jestem.
Ledwo zipię po gastro.
Ja już chyba wolę rodzić dzieci...
Ale ok- chociaż i tak mam leki, ale nie mam wrzodów ani kamieni.
Reflux.
Padam dziewczyny, jeszcze szłam na piechotę i moje podróby emu z biedry przemokły i jak wróciłam to mogłam z nich wodę wylać. U nas biało, śnieżyca.

Jutro będą foty obiecuję.
Muszę się otrząsnąć póki co po tej RZEZNI
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości