|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
ja zawsze muszę zjeść przed wyjściemchoroba wrzodowa kiedyś mnie tego nauczyła.. dawaj Buddę ![]() rany ja muszę swoje czupiradło podciąć....
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Dobra, czekajcie - zrobię.
kużwa, bateria mi padła. Obiecuję, że jak wrócę zrobię ( przez ten czas mi się podładuje )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-10-29 o 14:42 |
|
|
|
#753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() agawoo śliczności Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2012-10-29 o 14:43 |
|
|
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
o jaaaaaaaaaaaaaaaaaa ale super - u nas dopiero teraz sypie porzadnie
Cytat:
ela fajne sa i juz . Ja jakos nie mam natchnienia chodzic na bazary, denerwuja mnie te stare baby co to sie rozpychaja.Co do planu dnia, nie mamy - ja i TZ pracujemy na zmiany, wiec roznie z tym bywa. Teraz dopiero jak wroce do pracy i Marysia do zlobka, cos bedziemy musieli wypracowac. Marysia nie je od razu po obudzeniu tylko tak 30-60 minut. A jak chodzila do zlobka, problem z glowy bo tam sniadanie dostaje. Co do leworecznosci - tak sie zapowiada. TZ mial byc leworeczny, ale go przestawili wiec jakie spodejrzenie jest. Mnie to tam bez roznicy. Ale widze jak maluje mazakami to przeklada z prawej do lewej i marze.
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Myha, gratulacje!!!! ![]() klaski:![]() Ja prostownicę mam taką http://remington24.pl/sklep/prostown...ton-s9500.html i jest rewelacyjna! Ja z moimi lokami na głowie przeszłam wiele prostownic i zdecydowanie ta jest najlepsza Zdjęcia cudne Ja mogę iść głodna byle w pełni wyszykowana ![]() U nas sypie i sypie Na zewnątrz -2*Domek podbiega do okna i krzyczy "nieg nieg" (śnieg). Dzisiaj byłam mu kupić czapke i szalik. Dzisiaj była inauguracja butów zimowych ![]() Idę dalej nadrobić. |
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Alibany JA myje głowę i prostuję z rana, dama wtedy myje zęby i daję jej perfumy niby się psika.
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Aaa i Ja w tyg jestem sama z damą daję radę
|
|
|
|
#757 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie też denerwuje ten natłok ludzi, trochę nerwów zjadłam jak tam przebywalam, jeszcze się wracałam do domu, bo nie miałam tyle kasy przy sobie, takze musiałam się przeciskać dwukrotnie, ale jak je zobaczyłam to musiałam je mieć, dla mnie idealne ![]() Cytat:
cieszymy się, że w ogóle ma pracę, bo cinszko ogólnie jak wiadomo. Dajemy radę z Jasiem
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nadrobie dzis, nawet nie wiem na ktorej stronie jestem... edit: wiem, na 9
|
|
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wciąganie pępka? u nas się mówi że żółteczko musi wejść
|
|
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
marina trzymam kciuki za gastroskopie i pokaz nam pozniej Igora
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#763 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale przecież jeszcze wszystko może się zmienić, ułożyć ... A jak za granicę myślicie, to może wszyscy razem? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#764 |
|
Wtajemniczenie
|
o co chodzi z tym pępkiem i żółtkiem?!
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Że dziecko sobie odpoczęło, albo odpoczywa. Przynajmniej tak to rozumiem.
|
#766 |
|
Wtajemniczenie
|
Ze dziecko po obudzeniu jest takie niemrawe i troche czasu musi uplynac, zeby do siebie doszlo....
U mnie sie mowi, ze "zoltko musi dojsc" I tyle tylko, bo dziec wstal... A Myha GRATULACJE! |
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#768 |
|
Zadomowienie
|
Patik:
Alibany robimy tak kontrolnie mocz, na szczęście dobrze wyszło. Ja często rano jak gdzieś jade i muszę się ogarnąc to myślę o mamuśkach pracujacych, jak tak codziennie wszystko organozować? jakbym miała myć włosy i jeszcze prostować.. no way! Jedynie make up musi być. oj pewnie kwestia organizacji, w tej chwili tez lubię rano poleżakować na spokojnie i się nie śpieszyć... a z drugiej strony brakuje mi takiego "zrywu", wiesz o co chodzi. Fajną będziesz miała job. Ja pierwsze słyszę o pępku i żółtku. Ziąb jak diabli. 40 min na spacerze, ledwo w wózku wysiedziała, już mi nie chce jeździć spokojnie, po 30 min jest ryk. no i w elephantenach chyba jej zimno w nóżki mimo skarpet i rajstop. A co będzie przy mrozie? My po 1 list od poniedziałku propably ruszamy z remontem w domu i malowaniem. Nie wyobrażam sobie tego. Ile sprzątania i roboty . trzeba ocieplić glify przy oknach bo juz grzyb jak co roku wyłazi i poszpachlować .. |
|
|
|
#769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozumiem z tym "zrywem" Uhu remontu współczuję, ale po remoncie już będzie dużo przyjemniej Ale wyszły jajca (a raczej żółtko ) z tym pępkiem czekam na tż, jest juz w drodze do domku I dziękuję za wszystkie odpowiedzi dot. organizacji i prostownicy. Przejadę się jutro do jakiegoś sklepu i porównam tę od Jacieee bo wydaje się fajna i te remingtona. Ale kupie pewnie w necie bo taniej..... A i jeszcze jedno pytanie. nie bijcie, że tak dzisiaj dopytuję jeszcze mnie ochrzanicie, że są poważniejsze rzeczy na tym świecie niż moje dyrdymały uzbierałam z trzech kampanii avonu pewną sumkę i chciałabym teraz to przeznaczyć na jakiś konkretny extra kosmetyk..zastanawiam się nad kulkami "meteorki". Miała/ ma je któraś z Was? Naprawdę są takie rewelacyjne? Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-10-29 o 18:35 |
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
a na ile Patik dostala bana?? szkoda ze jej tu nie ma
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#772 |
|
Wtajemniczenie
|
Alibany nie pomogę. Nie używam takich kosmetyków
Eveewe Patik ma bana do 7 listopada |
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stronczek jak wiki? jak jej umiejetnosci? Moje dziecko roznosi chalupe - doslownie. Musze ja zapisac na basen, jakies tance lub karate, bo swira mozna dostac.
|
|
#774 |
|
Wtajemniczenie
|
Eveewe miło ze pytasz
Wikunia w porządku. Tez wszędzie jej pełno. Chodzi coraz lepiej. Na dworzu tez debiut miała. Sama biegala. Pogoda brzydka, siedzimy w domu i ja nosi. Nudzi sie i broi. Na grupie nie Bylysmy dzis bo nie było. Jest tygodniowa przerwa w szkołach i tam tez zamknięte było. Są takie zajęcia dla takich maluchów ? |
|
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
stronczku no wlasnie poza basenem nikt nic nie wymysli, a zajecia na basenie zaczely sie we wrzesniu i musze czekac na kolejny kurs. ehh ale ja nie wiem po kim to dziecko taki diabel, jak sie urodzila aniolek, jadla, spala i robila w pieluche i jakby jej nie bylo, odkad zaczela raczkowac to ................ nie nadazam za nia.
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
A Ja mam pytanie :
Czy Wasze dzieci też jedzą kiedy widzą, że ktoś je? Chciałam aby dama miała 5 posiłków na dzień, ale ona pożera wszystko ![]() Dzisiaj miała naleśniki z serem w żłobku zjadła swój, potem jeszcze podjadła od dzieci i potem jeszcze Pani jadła swoją kanapkę, a ta podeszła i zaczęła mówić "am" ![]() Przyjdzie ze żłobka widzi, że Ja jem też chce, przyjdzie dziadek widzi, że je to też chce. jak głodna idzie do lodówki i mówi "am" Cieszę się że je i nie mam z nią problemów, ale kurde nie wiem czy to jest ok? Fakt wszędzie jej pełno, jakby mogła siedziałaby cały dzień na dworze,tańczy, skacze, biega,bawi się. Basiorek nawet ma... Normalne ?! |
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#778 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie balbinki ![]() Cytat:
![]() Wieeeelkie gratulacje Cytat:
Mój kuzyn kiedyś zwlekał z takim przypadkiem 2 dni I ledwo uratowali oko A jak dziś blizna? Cytat:
Wieczorem dzień wcześniej Szykuje ubranka Jasiowi i zastanawiam sie w co ja sie ubiore Sprzątam wszystkie kąty i szykuje jedzenie dla tza i Jasia na następny dzień Rano budzi mnie Jasiek Zmieniam mu pieluszki i ubieram body i rajtuzki i idziemy myć ząbki Robię makijaż Jaś w tym czasie lize szminke lub topi rolke papieru w wc Po czym rozległa sie mój krzyk mający na celu obudzenie Jego Moście Tzta Po czym jego Mośc przejmuje potomka i kończę sie ubierać czekać itd Szykuje śniadanko, i zjadają trochę z Jasiem( ostatnio owsianka Ubieram potomka i dostarczam go do mojej mamy Żeby zdążyć ze wszystkim muszę wstać 1,5 godziny rzędu praca Ale na szczęście pracuje na 9 2. Pewny bank to na pewno PKO Bp Ma jedna z najlepszych ofert I pieniądze bardzo szybko trafiają na konto beneficjentów Za takie przelewy płace ok50-200 zł ale to są dość duże rzelewy Jeśli chodzi o koszty W handlu międzynarodowym zwykle wybiera sie typ SHA Gdzie wraz z odbiorca dzielice sie kosztem banków trzecich( o ile takie występują) ale zazwyczaj są to małe kwoty Alez zimno!! Aż mój zapał do biegania z nowym wózkiem stygnie ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Żanetko u nas to samo ![]() A najgorzej jak gotuje Surowa cebulę czy por potrafi mi ukraść i z uśmiechem chrupać
|
|
#779 |
|
Wtajemniczenie
|
Żaneta u nas nie ma takiego problemu. Moge sie rozłożyć z jedzeniem a Wiki tylko przyjdzie, popatrzy i idzie w swoją stronę. Mimo to niejadkiem nie jest. Zjada wszystko co jej przygotowuje do jedzenia i to jej wystarcza.
|
|
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
jestem.
Ledwo zipię po gastro. Ja już chyba wolę rodzić dzieci... Ale ok- chociaż i tak mam leki, ale nie mam wrzodów ani kamieni. Reflux. Padam dziewczyny, jeszcze szłam na piechotę i moje podróby emu z biedry przemokły i jak wróciłam to mogłam z nich wodę wylać. U nas biało, śnieżyca. Jutro będą foty obiecuję. Muszę się otrząsnąć póki co po tej RZEZNI
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

12.06.2010
klaski:

)

mimo skarpet i rajstop. A co będzie przy mrozie? 
pozytywny!!