|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
Wiem, że u wcześniaków bardzo ważna jest kontrola wzroku, bo zaniedbanie czegoś grozi jego utratą. Poczytaj o retinopatii wcześniaczej. Poproś kogoś o zakup i przysłanie do DE delicolu. Pod tym linkiem jest za 19 zł, a w niektórych aptekach za ok. 40 zł. Może pomoże na te kolki. Dodam, że jak zaczęłam to podawać, to opakowanie wystarczało na 5-7 dni. Pod koniec trzeciego miesiąca zmniejszałam dawkę więc na trochę dłużej. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-30 o 09:30 |
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja tylko z taczfona
![]() nie ma wolnych miejsc! Blue dopisałam Cię na luty do Kasik Malwina dopisałam Cię na listopad do Lipus |
|
|
|
#3934 |
|
Zadomowienie
|
Też tak mam
Blue chętnie przygarniemy Martynkę do siebie
Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2012-10-30 o 09:34 |
|
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to mam nadzieję że przejdzie |
|
|
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie będą wymiary kalendarza? 1. Na okładkę wrzuciłabym kolorowe miniaturki tych samych zdjęć, albo portretów. 2. Zdjęcia B&W łatwiej do siebie dopasować, ale jak któraś z dziewczyn napisała niektóre foty wraz z kolorem tracą część uroku. Wolałabym dać kolorowe, ale się dostosuję. Może na jednej stronie jedno czarno-białe, a drugie kolorowe? 3. 2 lub 3 4. Jeśli o mnie chodzi, to raczej bez imion (chociaż co do tego nie jestem przekonana). Na pewno bez daty urodzenia. ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Bez nicków mamuś!!! Bo zrezygnuję. |
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() W Edi są teraz jakieś polskie dni, na 10.30 jadę z dziećmi na teatrzyk kukiełkowy o smoku wawelskim A przy okazji spotkam się z dzieciatymi koleżankami![]() Pogoda taka sobie, ale nie pada-może uda mi się jakieś zakupki zrobić ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też myślę że bez nicków, bo po co ktoś miałby wiedzieć jakie mamy nicki jak ktoś przyjdzie z zewnątrz i będzie oglądał kalendarz
|
|
|
|
#3940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3941 | |
|
Rozeznanie
|
witam się z kawką
![]() Cytat:
![]() 2. Wszystko jedno, co by się ładnie zgrało ![]() 3. Nr.2 4. Myślę że imiona wystarczą. zapraszam do Jasia ![]() doczytałam, że już Sol Cie dopisała |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej jak mi dziecie moje dzsiaj pspac dalo
![]() pierwsza pobudka - 5.30 druga pobudka 8.45 ![]() teraz spijam kawke i jem sniadanko :P Bez du.py mi tu tam jest LUPA nie du.pa ![]() No to bez nikow bez faktycznie nie pomyslalam ale to byla tylko luzna propozycja :P |
|
|
|
#3943 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Zamawiałam tu: http://allegro.pl/nawilzacz-ultra-dz...737271958.html
|
|
|
|
#3945 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję i sprawdza się ?
|
|
|
|
#3946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszcze, bo moja cały czas budzi się 2-3 razy w nocy na jedzenie ![]() Czy kiedyś będzie mi dane przespać chociaż 5h w kawałku ![]() Za godzinkę szczepienie, więc się powoli zbieram, do popołudnia/wieczora |
|
|
|
|
#3947 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widzisz jak to się zgrało - Agatka jest z tego samego dnia co ja
|
|
|
|
|
#3948 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry dzień dobry
widzę że ustalenia trwają pełna para![]() Cytat:
2.kolorowe 3. ja się wyłamie i zagłosuję na 1, mnie bardziej od kalendarza interesują zdjęcia naszych dzieciaczków a w tej opcji jest na nie dużo miejsca, wtedy zmieściłyby się dwa dośc duże poziome zdjęcia, poniewaz ta wersja nie cieszy się zbytnią popularnościa ostatecznie może być też 2 bo jest najładniejsza:P 4. imiona bez nicków-my wiemy kto jest kto a dla kogoś z zewnątrz nic ten zbór znaków nie znaczy, data urodzin też nie jest zbyt potrzebna ale tu mi akurat obojętne Cytat:
musimy poprawić wentylacje w mieszkaniuCytat:
![]() depoison robimy jakieś specjalne ustalenia co do wyboru zdjęcia? |
|||
|
|
|
#3949 |
|
Raczkowanie
|
Wcale Ci się nie dziwię, ja tez tak mam ![]() : kciuki: oby lekko poszło!
|
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilkaaa w sumie masz rację, w 1 szablonie jest dużo miejsca na zdjęcie.
|
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co byla wczoraj u mnie kolezanka, jej synek jest 3 miesiace starszy od Amelki i ona sie ze na spierala ze jak karmie mala mm to MUSZE rozszerzyc jej diete od 4 miesiaca...
Ja myslalam o rozszerzaniu diety okolo 5- miesiaca , chce zeby ona juz cos kumala a nie na sile wpychane jedzenie do buzi jak ona nie wie ze to trzeba jesc, tak samo moja kuzynka ma core o miesiac starsza od Ami i rozmawialam z nia i ona podaje juz malej danonki i nawet jej dala sprobowac placka... Nie skomentowalam tego bo to nie moja sprawa no ale ludzie... Tez mi powiedziala ze jak na mm( ona tez teraz zaczela karmic mm) to ja musze juz podawac inne posilki. No a czym to mleko sie rozni od mleka kobiecego ? jedno jest naturalne a drugie sztuczne ale sklad ma podobny w koncu wszystkie mm sa robione tak zeby jak najbardziej przypominac mleko kobiece wiec ja nie rozumiem skad ta presja :/ |
|
|
|
#3952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dodam, że przez ten miesiąc wogóle jej nie przystawiałam tylko ściągałam.
|
|
|
|
|
#3953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i chętnie je mleczko, więc moim zdaniem spokojnie do 5.m-ca możesz poczekać. Ja też zacznę rozszerzać ok 5.m-ca no chyba że wcześniej ew.wprowadze odrobinę kaszki/kleiku na noc spakowana?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3955 | |
|
Zadomowienie
|
udało mi się was nadrobić, ale wybaczcie, że dałam rady pocytować
widzę, że kalendarz przeszedł mi koło nosa ![]() spoko, i tak planuję zrobić mojej Hanusi osobny kalendarz, będzie przy okazji prezent dla dziadków ![]() widziałam, że nie zapomniałyście, że moja Haneczka skończyła wczoraj 3 miesiące ![]() bardzo dziękujemy za pamięć Cytat:
![]() echhh chyba też muszę kupić nawilżacz powietrza, więc podpinam się pod pytanie, jak się sprawdza
|
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamka takie są wytyczne ustalone przez naukowców - lekarzy że trzeba rozszerzać dietę na mm po 4mc. Ale to nie jest nakaz.
A na konkretne pytanie konkretna odpowiedź Cytat:
Im dziecko jest większe to coraz więcej tych wartości potrzebuje co mm nie jest w stanie do końca pokryć. Mleko matki dostosowuje się do wieku dziecka, tak więc dziecko karmione kp będzie otrzymywać to co mu potrzebne. Tak mi się wydaje. |
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wnikalam jakiego :Pnie spakowana ![]() jeszcze dzisiaj musze isc do banku sie dowiedziec czy moge korzystac z mojej karty w polsce, pozniej jeszcze musze isc po plecak do kolezanki bo tak mi bedzie najwygodniej do samolotu z plecakiem, no i pozniej bede sie pakowac ![]() nie moge uwierzyc ze to juz jutro |
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
a znowu tutaj
Cytat:
|
|
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff jestem, w końcu. Nadrobię później bo padam na pyszczek.
Ze słuchem Luśki wszystko ok. Ale przy badaniu się umęczyliśmy... Znaczy samo badanie wcale nie jest nieprzyjemne i trwa chwilkę, ale małej coś nie spasowało i taki koncert urządziła, że spędziliśmy tam półtorej godziny! Pierwszy ryk był jak do niej zagadała pani, która miała robić badanie. Jakoś się udało ją uspokoić, więc babka wsadza jej tą gumową końcówkę do ucha i znowu ryk. Wściekły, rozdzierający ryk. Nie dało rady zbadać. Babka wyszła na trochę, żebyśmy małą uspokoili. Uspokoiła się, kolejne podejście - i znowu ryk. No to poszła po inną babkę, bo mówi, że może na jej widok Luśka tak reaguje. Ale nic z tego. No to poszliśmy na świetlicę i mieliśmy wrócić jak Luśka się uspokoi. Był już czas jej jedzenia, więc próbowałam dać jej cycka, ale nic z tego, darła się jak oparzona że chyba w całym budynku ją było słychać i nic jej nie uspokajało. W końcu jakoś drąc się cały czas coś tam zjadła i po dłuuuuuugim noszeniu jej, bujaniu, śpiewaniu, puszczaniu suszarki z komórki jakoś się wyciszyła. Po ponad pół godzinie. I wtedy w końcu udało się jej to badanie zrobić. Jedyne co, to ma trochę woskowiny w lewym uszku, ale to nic takiego i zdarza się często u niemowlaczków, mamy kupić taki specjalny olejek i raz w tygodniu wkraplać. No i dowiedziałam się, że zostaliśmy tam skierowani właściwie niepotrzebnie - bo pobyt ponad 7 dni na intensywnej to wcale nie aż tak wielki powód do tych badań. Czemu mnie to nie dziwi...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.

i
nie wnikalam jakiego :P