|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1442 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() W smyku jest duzy wybor ![]() Ale nocka od poczatku spalismy we czworke ![]() ![]() ![]() Mam dzisiaj spitkanie w kawiarni z takim typowym wciskaczem. Az mi sie nie chce no ale fatygujesie by przyjechac z pzn to jego sprawa. Mam nAdzieje ze szybko pojdzie bo Jasiu jedzie ze mna bo nie mam z nim co zrobic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
![]() Moje dziecko wczoraj przeszło samą siebie ![]() Miała zarąbisty humorek wiec po co spać będzie.. i tak od 13 do samego wieczora balowała ![]() my dzisiaj do ortopedy- chwała niebu za to że mam do przychodni jakieś 150m ![]() ![]()
![]() |
#1444 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Witajcie kochane
![]() Kraven masz racje co ma być to będzie maluszek sam zdecyduje kiedy na świat przyjść ![]() U nas piękne słońce i mam nadzieję, że roztopi ten zalegający śnieg. Fakt, jak rano wyszłyśmy odprowadzić starszą do przedszkola, to przyjemne powietrze takie rześkie. Sonia wtedy śpi jak susełek ![]() Muminku trzymam za Was cały czas, żeby maleńka rosła zdrowo. Ale pięknie ci przybiera z tego co piszesz i rozwija się. Nie trać nadziei, bo ona umiera ostatnia pamiętaj. Tulę Was mocno ![]() ![]() Sojeczko to co napisałaś to naprawdę piękne, lepiej tego opisać się nie dało. To prawda, że niesamowicie ten czas ucieka. Dzisiaj piszemy o kolkach o różnych problemach a rok tak szybko umknie, że za chwilę będziemy świętować pierwsze roczki a potem kolejne i kolejne. Nie zapomnę nigdy dnia pogrzebu mojej babci, było to dwa lata temu w grudniu. Tak patrzę na te moje ciocie, które już są babciami i moje kuzynki i kuzynów dorosłych i dzieciatych i sobie przypominam pogrzeb dziadka, który umarł 23 lata wcześniej i tak wspominam. Wtedy my byłyśmy takimi dziećmi a nasze mamy ciocie i wujkowie, dopiero dobiegali 40stki. I nie wiedzieć kiedy ten czas tak przeleciał. Doszłam do wniosku że dekada mija tak szybko, że to przeraża. - Ot taka refleksja mnie naszła.
#1445 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() dzięki za informacje o kombinezonach, może dziś się przejadę bo nie mam w co małej ubrać. ogólnie muszę jej kupić jakieś ciuszki bo większość jest już za mała ![]() dzisiaj, po raz pierwszy, mam zamiar zostawić Lenę na kilka godzin u mojej siostry, ciekawe czy się ostatecznie odważę ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- tak się właśnie zastanawiam... dziewczyny, może któraś z Was się orientuje, czy krwotok podczas porodu jest wskazaniem do cesarki w przypadku kolejnej ciąży? powiem Wam szczerze, że jeśli kiedykolwiek zdecyduję się na kolejne dziecko to tylko i wyłącznie biorę pod uwagę cc. nigdy więcej nie chcę przechodzić tego, co tym razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1446 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A córa mojego brata (5,5 roku) zadała mi kilka trudnych pytań ostatnio: - Skąd masz mleko w cycuszkach? - Jak Maja wyszła z brzuszka? (to i tak lepiej niż pytanie jak tam weszła) ![]() - A ona ma rodziców? - A dlaczego nie urodziłaś chłopaka? Uwielbiam ją!
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-10-30 o 08:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1447 | |||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() u nas nocka minęła spokojnie, Kamilka bez problemu sama w łóżeczku zanęła. A myślałam, że będzie problem, bo teściowa ją we wózku po domu wozi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Muminku trzymam jak zawsze. Długa droga już za wami a ja cały czas wierzę, że musi być dobrze. Cytat:
![]()
![]() |
#1448 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale wczoraj bylo lepiej, wsadzilam meza pod prysznic, nalalam wody do brodzika, wzial mala nna siebie a ja mylam. No i troche lepiej bylo. Uff po ponad miesiacu dramatu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1449 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!!
Chciałam się tylko przywitać i zabieram się za nadrabianie ![]() Wczoraj miałyśmy jakąś tragedię małą... Maja nie spała cały dzień ![]() Nawet na łapkach nie bardzo chciała zasnąć a kiedy już udało jej się zdrzemnąć i odłożyłam ją do łóżka lub na kanapę zaraz było zrywanie się się z wrzaskiem ![]() ![]() a dziś kończymy 4 tygodnie ![]()
#1450 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U nas również wczorajszy dzień nie był wesoły ![]() ![]() Od rana też mi dziś marudził ... ale teraz niby sobie kima w łóżeczku na brzuszku ![]() wrrrrrrrrr koniec snu ... domofon go obudził ... cholerne ulotki. Muminku kciuki zaciśnięte oczywiście . U nas wczoraj było pierwsze zbliżenie ![]() ![]() ![]()
#1451 | ||
Zadomowienie
|
Hej.
Kube dziś w nocy bolał brzuszek,bączki puszczał,ale kupa nie chciała wyjść i okładał mnie kopniakami w brzuch.Ostatecznie obudziliśmy się ok.9 i poszła kupska,aż zabrudziła mu półśpiochy ![]() ![]() Zamówiłam zaproszenia na chrzest ![]() ![]() Asiulka dzięki za wszelką pomoc w tej sprawie raz jeszcze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziś w "Rozmowach w toku" o kobietach po ciąży...Jedna opowiada jak jej tatuaż na brzuchu(chyba jaszczurka)się rozciągał i co przedstawiał.Może znajde motywacje do zrzucenia 6-8kg ![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-10-30 o 09:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1452 |
Zadomowienie
|
a to mój bączek kochany
![]()
#1453 | |
Zakorzenienie
|
Cudny widok
![]() Dzień Dobry. U nas noc bez zmian pobudki jak zawsze o tych samych porach,nad ranem troszkę marudzenia. Teraz moja królewna przysypia a ja gotuję krupnik. Łazienkę już posprzątałam,pranie właśnie się wiruje,zaraz powieszę,po południu zostanie mi umycie podłóg i mam luz. Mam nadzieję ze dzisiaj nie będzie malutka miała ataku ![]() Orientujecie się może czy na usg brzuszka trzeba mieć skierowanie od pediatry? ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
U nas jeszcze nic a już 8 tygodni po porodzie,mam jakąś blokadę ze na samą myśl ściskam nogi ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- ![]() ![]() ![]() A my kończymy dziś 8 tygodni ![]() ![]() ![]() ![]() Najpiękniejsze 8 tygodni w życiu,pomimo czasem trudu,rozdrażnienia,braku sił nie wyobrażam sobie już innego życia ![]()
![]() |
#1454 | |||
Wtajemniczenie
|
ja tez
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1455 |
Zakorzenienie
|
25.10 o 17.31 na świat przez cc przyszedł PIOTRUŚ. Miał 3700g i 55 cm.
jesteśmy już w domu i czujemy się dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1456 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1458 | |||
Zakorzenienie
|
Pięknie proszę o natychmiastowy powrót do czasu letniego!!
![]() To już trzeci dzień z rzędu. I również trzeci dzień głowa mi pęka.. jak tylko kruszynka się obudzi, zapakuję na spacer i pójdziemy do apteki po jakieś silniejsze leki niż apap, bo ten znów na mnie nie dziala ![]() Cytat:
![]() podejrzewam, ze na usg skierowanie jest potrzebne. po tym pierwszym razie po porodzie, kiedy bolało strasznie, też nogi zaciskam i wcale mi nie spieszno.. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
Tak sobie myślę, że skro niektóre maluszki uspokajają się przy dźwiękach szczoteczki, okapu, odkurzacza itp. to można na płytkę sobie dźwięki nagrać żeby się silniczek szczoteczki czy suszarki nie spalił ![]() swoją drogą ciekawy biznes - muzyka uspokajająca dla maluszka (suszarka, odkurzacz itp) tego chyba jeszcze kupić nie można ![]() Cytat:
![]() Kraven, dziś witamy Jasieńka na świecie? ![]() BTW listopadowo-grudniowe mamusie już zaczęły się rozpakowywać i też rymują tytuły. A lecą z wątkiem jak szalone. Dobrze, ze u nas troszkę wolniejsze tempo
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-10-30 o 10:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1460 |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() wróciliśmy wczoraj po południu i na razie jest ok ![]() ale wasze maluszki już duże jak patrze na zdjecia... a moje jeszcze takie małe... |
![]() ![]() |
![]() |
#1461 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() słodki ![]() Cytat:
![]() ja juz po sp[otkaniu cała i zdrowa na szczescie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1463 | |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
wpadłam przedstawić Wam Polę, bo jeszcze nie miałyśmy okazji się tu pokazać. Mała od wczoraj tylko na cycu by wisiała. Jak zaśnie i się oddale na chwilę to budzi się i w ryk. Wczoraj nie spała cały dzień. Myślałam że padnę. Dziś podobnie ![]() Cytat:
![]() IMAG0533.jpg
![]() |
#1464 |
Zakorzenienie
|
Czytam tu że niektore z Was mają problemy bo czas sie przestawił
![]() Chciałabym taki problem że dziecko zamiast o 7 wstało o 6. Ja nie spie dziennie po 20 godzin i żyje... Ide spać o 21 albo 22 i pobudka o 1 czy 2 i tak mi wojuje dzieciak do 21 ![]() I co ja mam powiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1466 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasnie na dłużej tylko na rękach albo jak już jest mega padnięty. A tż wczoraj choroba złapała i miał 38° gorączki. Oby na maLego nie przeszło ani na mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1468 |
Zakorzenienie
|
Iwoncia moj tez ma takie dni że nie chce spać ... jest marudny i w ogóle chciałby tylko na rękach . Śpi czasem po 10 - 15 minut i koniec spania ... więc wiem co czujesz
![]() Ja mówie zawsze no nie śpi to nie śpi ale mógłby chociaż grzecznie poleżeć w łóżeczku na macie czy w bujaku ![]() ![]()
Jaśko ![]() Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-10-30 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1469 | |
Zadomowienie
|
A na pytanie "czy ma rodziców" mówię jej, że ja jestem jej mamą i tłumaczę "pamiętasz jak miałam taki duży brzuch, to Maja tam mieszkała", na co ona "pamiętam, miałaś taki duży brzuch jak miś" :P
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
Dałam jej dzisiaj trochę herbatki rumiankowej. Widziałam z Hipp herbatkę na uspokojenie, którąś z Was ją podaje?
![]() |
#1470 |
Zakorzenienie
|
Wercia mój ufik ma większość takich dni/nocy żeby nie powiedzieć że codziennie
![]() Widze ewidentnie że tak jak teraz popłakuje ze zmęczenia a broni sie przed tym ![]() A tu uchwyciłam minkę jak ciśnie kupe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.