|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
W smyku jest duzy wybor Ale nocka od poczatku spalismy we czworke Jasiu wstal na karmienie o 2 i teraz o 6 a teraz zadowoliny lezy na macie i gada Mam dzisiaj spitkanie w kawiarni z takim typowym wciskaczem. Az mi sie nie chce no ale fatygujesie by przyjechac z pzn to jego sprawa. Mam nAdzieje ze szybko pojdzie bo Jasiu jedzie ze mna bo nie mam z nim co zrobic
|
|
|
|
#1443 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
![]() Moje dziecko wczoraj przeszło samą siebie ![]() Miała zarąbisty humorek wiec po co spać będzie.. i tak od 13 do samego wieczora balowała my dzisiaj do ortopedy- chwała niebu za to że mam do przychodni jakieś 150m i zbytnio nie zmarzne
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Witajcie kochane
![]() Kraven masz racje co ma być to będzie maluszek sam zdecyduje kiedy na świat przyjść U nas piękne słońce i mam nadzieję, że roztopi ten zalegający śnieg. Fakt, jak rano wyszłyśmy odprowadzić starszą do przedszkola, to przyjemne powietrze takie rześkie. Sonia wtedy śpi jak susełek nawet jej nie rozebrałam, po powrocie tylko rozpięłam kombinezon i rozwiązałam czapkę i przełożyłam do wózka. Muminku trzymam za Was cały czas, żeby maleńka rosła zdrowo. Ale pięknie ci przybiera z tego co piszesz i rozwija się. Nie trać nadziei, bo ona umiera ostatnia pamiętaj. Tulę Was mocno Sojeczko to co napisałaś to naprawdę piękne, lepiej tego opisać się nie dało. To prawda, że niesamowicie ten czas ucieka. Dzisiaj piszemy o kolkach o różnych problemach a rok tak szybko umknie, że za chwilę będziemy świętować pierwsze roczki a potem kolejne i kolejne. Nie zapomnę nigdy dnia pogrzebu mojej babci, było to dwa lata temu w grudniu. Tak patrzę na te moje ciocie, które już są babciami i moje kuzynki i kuzynów dorosłych i dzieciatych i sobie przypominam pogrzeb dziadka, który umarł 23 lata wcześniej i tak wspominam. Wtedy my byłyśmy takimi dziećmi a nasze mamy ciocie i wujkowie, dopiero dobiegali 40stki. I nie wiedzieć kiedy ten czas tak przeleciał. Doszłam do wniosku że dekada mija tak szybko, że to przeraża. - Ot taka refleksja mnie naszła.
|
#1445 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() dzięki za informacje o kombinezonach, może dziś się przejadę bo nie mam w co małej ubrać. ogólnie muszę jej kupić jakieś ciuszki bo większość jest już za mała ![]() dzisiaj, po raz pierwszy, mam zamiar zostawić Lenę na kilka godzin u mojej siostry, ciekawe czy się ostatecznie odważę ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- tak się właśnie zastanawiam... dziewczyny, może któraś z Was się orientuje, czy krwotok podczas porodu jest wskazaniem do cesarki w przypadku kolejnej ciąży? powiem Wam szczerze, że jeśli kiedykolwiek zdecyduję się na kolejne dziecko to tylko i wyłącznie biorę pod uwagę cc. nigdy więcej nie chcę przechodzić tego, co tym razem |
|
|
|
#1446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A córa mojego brata (5,5 roku) zadała mi kilka trudnych pytań ostatnio: - Skąd masz mleko w cycuszkach? - Jak Maja wyszła z brzuszka? (to i tak lepiej niż pytanie jak tam weszła) ![]() - A ona ma rodziców? - A dlaczego nie urodziłaś chłopaka? Uwielbiam ją!
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-10-30 o 09:53 |
|
|
|
|
#1447 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() u nas nocka minęła spokojnie, Kamilka bez problemu sama w łóżeczku zanęła. A myślałam, że będzie problem, bo teściowa ją we wózku po domu wozi i na razie Maluszek zdrowy. Mam nadzieję, że jej niczym nie zarażę.Cytat:
![]() Cytat:
Muminku trzymam jak zawsze. Długa droga już za wami a ja cały czas wierzę, że musi być dobrze. Cytat:
|
|
#1448 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale wczoraj bylo lepiej, wsadzilam meza pod prysznic, nalalam wody do brodzika, wzial mala nna siebie a ja mylam. No i troche lepiej bylo. Uff po ponad miesiacu dramatu. |
|||
|
|
|
#1449 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!!
Chciałam się tylko przywitać i zabieram się za nadrabianie ![]() Wczoraj miałyśmy jakąś tragedię małą... Maja nie spała cały dzień Nawet na łapkach nie bardzo chciała zasnąć a kiedy już udało jej się zdrzemnąć i odłożyłam ją do łóżka lub na kanapę zaraz było zrywanie się się z wrzaskiem a dziś kończymy 4 tygodnie
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U nas również wczorajszy dzień nie był wesoły Jaś spał na dworku 2 h potem od 17 do 19 tak krzyczał że już nie dawałam rady nie potrafiłam go uspokoić ... nie chciał w ogóle jeść, smoka wypluwał, prężył się ... to był taki atak kolki jak nigdy wczesniej ... podałam saba i o 19 udało mu się przysnąć do 22. Nocka była już w miarę za to po tej zmianie czasu budzi się już po 6 :/Od rana też mi dziś marudził ... ale teraz niby sobie kima w łóżeczku na brzuszku ![]() wrrrrrrrrr koniec snu ... domofon go obudził ... cholerne ulotki. Muminku kciuki zaciśnięte oczywiście . U nas wczoraj było pierwsze zbliżenie równo po 6 tyg od porodu nic a nic nie bolało tylko po troszkę krwawiłam .
|
#1451 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej.
Kube dziś w nocy bolał brzuszek,bączki puszczał,ale kupa nie chciała wyjść i okładał mnie kopniakami w brzuch.Ostatecznie obudziliśmy się ok.9 i poszła kupska,aż zabrudziła mu półśpiochy A ja znowu spałam z odkrytym cyckiem![]() Zamówiłam zaproszenia na chrzest ![]() Asiulka dzięki za wszelką pomoc w tej sprawie raz jeszcze Cytat:
Cytat:
![]() Dziś w "Rozmowach w toku" o kobietach po ciąży...Jedna opowiada jak jej tatuaż na brzuchu(chyba jaszczurka)się rozciągał i co przedstawiał.Może znajde motywacje do zrzucenia 6-8kg
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-10-30 o 10:41 |
||
|
|
|
#1452 |
|
Zadomowienie
|
a to mój bączek kochany
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cudny widok
Dzień Dobry. U nas noc bez zmian pobudki jak zawsze o tych samych porach,nad ranem troszkę marudzenia. Teraz moja królewna przysypia a ja gotuję krupnik. Łazienkę już posprzątałam,pranie właśnie się wiruje,zaraz powieszę,po południu zostanie mi umycie podłóg i mam luz. Mam nadzieję ze dzisiaj nie będzie malutka miała ataku ![]() Orientujecie się może czy na usg brzuszka trzeba mieć skierowanie od pediatry? ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
U nas jeszcze nic a już 8 tygodni po porodzie,mam jakąś blokadę ze na samą myśl ściskam nogi ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- ![]() A my kończymy dziś 8 tygodni Najpiękniejsze 8 tygodni w życiu,pomimo czasem trudu,rozdrażnienia,braku sił nie wyobrażam sobie już innego życia
|
|
#1454 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ja tez
szczoteczka caly czas na ladowarce siedzi.Cytat:
Cytat:
bo ten co kupilam na polarze wydaje mi sie za cienki na nasze zimnice tylko nie wiem jaki rozm, myslalm o 68, ale w sumie moja jeszcze wchodzi w ten na 56 ..Cytat:
|
|||
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
25.10 o 17.31 na świat przez cc przyszedł PIOTRUŚ. Miał 3700g i 55 cm.
jesteśmy już w domu i czujemy się dobrze
|
|
|
|
#1456 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a tak to rozpoczelismy poszukiwania niani na sytuacje awaryjne
|
||
|
|
|
#1458 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pięknie proszę o natychmiastowy powrót do czasu letniego!!
nie wiem jak długo wytrzymam te pobudki o 6.17.To już trzeci dzień z rzędu. I również trzeci dzień głowa mi pęka.. jak tylko kruszynka się obudzi, zapakuję na spacer i pójdziemy do apteki po jakieś silniejsze leki niż apap, bo ten znów na mnie nie dziala Cytat:
podejrzewam, ze na usg skierowanie jest potrzebne. po tym pierwszym razie po porodzie, kiedy bolało strasznie, też nogi zaciskam i wcale mi nie spieszno.. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
Tak sobie myślę, że skro niektóre maluszki uspokajają się przy dźwiękach szczoteczki, okapu, odkurzacza itp. to można na płytkę sobie dźwięki nagrać żeby się silniczek szczoteczki czy suszarki nie spalił swoją drogą ciekawy biznes - muzyka uspokajająca dla maluszka (suszarka, odkurzacz itp) tego chyba jeszcze kupić nie można ![]() Cytat:
Kraven, dziś witamy Jasieńka na świecie? ![]() BTW listopadowo-grudniowe mamusie już zaczęły się rozpakowywać i też rymują tytuły. A lecą z wątkiem jak szalone. Dobrze, ze u nas troszkę wolniejsze tempo
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-10-30 o 11:44 |
|||
|
|
|
#1459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
wróciliśmy wczoraj po południu i na razie jest ok ale wasze maluszki już duże jak patrze na zdjecia... a moje jeszcze takie małe... |
|
|
|
#1461 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czekam na takie pytania od mej córki ![]() Cytat:
słodki Cytat:
i sliczny chłopiec ja juz po sp[otkaniu cała i zdrowa na szczescie co do zmiany godsziny Jasiu sie budzi o 6 ale ze zwgledu ze go kjatar meczy tak to by pospał dłuzej za to Zuzka dzisiaj wstala o 7.20 tak jak zawsze
|
|||
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1463 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
wpadłam przedstawić Wam Polę, bo jeszcze nie miałyśmy okazji się tu pokazać. Mała od wczoraj tylko na cycu by wisiała. Jak zaśnie i się oddale na chwilę to budzi się i w ryk. Wczoraj nie spała cały dzień. Myślałam że padnę. Dziś podobnie Cytat:
IMAG0533.jpg
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam tu że niektore z Was mają problemy bo czas sie przestawił
![]() Chciałabym taki problem że dziecko zamiast o 7 wstało o 6. Ja nie spie dziennie po 20 godzin i żyje... Ide spać o 21 albo 22 i pobudka o 1 czy 2 i tak mi wojuje dzieciak do 21 ![]() I co ja mam powiedzieć
|
|
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasnie na dłużej tylko na rękach albo jak już jest mega padnięty. A tż wczoraj choroba złapała i miał 38° gorączki. Oby na maLego nie przeszło ani na mnie... |
|
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia moj tez ma takie dni że nie chce spać ... jest marudny i w ogóle chciałby tylko na rękach . Śpi czasem po 10 - 15 minut i koniec spania ... więc wiem co czujesz
Ja mówie zawsze no nie śpi to nie śpi ale mógłby chociaż grzecznie poleżeć w łóżeczku na macie czy w bujaku a tu dupcia
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-10-30 o 12:09 |
|
|
|
#1469 | |
|
Zadomowienie
|
A na pytanie "czy ma rodziców" mówię jej, że ja jestem jej mamą i tłumaczę "pamiętasz jak miałam taki duży brzuch, to Maja tam mieszkała", na co ona "pamiętam, miałaś taki duży brzuch jak miś" :P
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
Dałam jej dzisiaj trochę herbatki rumiankowej. Widziałam z Hipp herbatkę na uspokojenie, którąś z Was ją podaje?
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Wercia mój ufik ma większość takich dni/nocy żeby nie powiedzieć że codziennie
![]() Widze ewidentnie że tak jak teraz popłakuje ze zmęczenia a broni sie przed tym A tu uchwyciłam minkę jak ciśnie kupe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

pepco, smyk 

Jasiu wstal na karmienie o 2 i teraz o 6 
i zbytnio nie zmarzne 
. Czy Nas ktoś czyta??

dla Kubusia.
2 sierpnia 2018