|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Cytat:
Nie mogę się już świąt doczekać.
|
|
|
|
|
#2402 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to czekamy na II kreski![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cieszę się,że dochodzisz pomalutku do siebie Cytat:
eheh niecierpliwiecWitam się laseczki z rana ![]() Zero mam motywacji na dzisiaj do czegokolwiek
|
|
|
#2403 |
|
Zadomowienie
|
Witam Panie
![]() u nas dzis pada snieg, drobny ale zawsze snieg. Kawka wypita, relacja z wizyty u gina wysluchana (kolezanka jest w ciazy), mozna sie zabierac do pracy. A nie chce mi sie.... :| zazdroszke dlugiego weekendu, ja moge pomarzyc...
Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy nie nastąpi. 08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2012-10-30 o 09:15 |
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam do pracy. Koniec obijania się. Wpadnę w przerwie na II śniadanie
![]()
|
|
|
|
#2406 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
u mnie dziś też słoneczko ale wcale mi się to nie podoba ja lubie jak jest snieżyca, niebo szare że aż się nie chce z domu wychodzić.. uwielbiam taką pogode a słonce mnie drażni ![]() Cytat:
czuje jeszcze czasem spięcia brzucha ale bólu wogole więc mam nadzieje że przeszły te skurcze ![]() Cytat:
uwielbiam marznąć łażąc po prezenty.. i teraz jak pierwszy raz mam ustroic swoj domek to chciałam tak zeby wszystko pieknie było.. na wszystkich swietych mialam zrobic szarlotke ![]() Cytat:
teraz czekam na III trym ale to nie predko bo strasznie boje sie przedwczesnego porodu Cytat:
moze to normalne?
|
||||
|
|
|
#2407 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiście ze nie źle ze tak optymistycznie podchodzisz do tych ciąz,każda z nas tu chce już natychmiast być w ciązy,ja też przecież,ale trzeba zachować zdrowy rozsądek,ufać medycynie..choc czasem cuda się zdarzają.. ale Ty czasem przeczysz biologii nie obraź się , to nie jest krytyka to jest opinia z zartem to mowię,wiec nie bądz zła ok? Cytat:
wiesz co sie dzieje gdy kobieta w ciązy miewa orgazmy ? zwłaszcza pod koniec ciązy? Cytat:
Kocurkowa a gdzie Ty z tym psem sie prowadzasz na siku?:P może złapie Cię gdzieś na placu i pożycze piesa?? Zawroty głowy mi się skonczyły,bromergon zaczał działać na serio , klade się spać ( a raczej zmuszam się) o 23 i punkt 4 rano oczy mi sie otwierają i koniec spania.. |
|||
|
|
|
#2408 | |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie szaro buro i ponuro... Cytat:
Już się nie mogę doczekać świąt![]() Dzień dobry Ja sobie dzisiaj trochę pospałam ![]() Zaraz muszę się zbierać i lecę na małe zakupy obiadowe, widzę że dziś mamuśka jakąś zupe kombinuje ![]() Ja ten cykl raczej spisuje na straty, 21dc tempka cały czas 36,2... Wygląda na to że pęcherzyk nie pękł
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to który Ty masz dc?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2411 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
ja znów tylko na chwilę, czytam ale nie mam weny na pisanie... Lunka dbaj o siebie myszko (ps. też miewam orgazmy przez sen... )U mnie dziś 12 dc, śluz jajowy już był, jajcory bolały, wczoraj był jajowo-wodnisty a dziś już biały, dodatkowo wygrzebałam w podwoziu niteczkę krwi w śluzie - już tam grzebać nie będę . Dziwne to, bo zostały mi jeszcze 4 tabletki progynovy z estrogenami a potem dopiero zaczynam łykać te z progesteronem, więc wydaje mi się, że na biały klejący śluz jeszcze za wcześnie. Muszę poszukać w postach co pisałam o zeszłym cyklu i porównać.Stale trzymam za Was kciuki i martwię się za nasze mamusie.
|
#2412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rzeczywiscie jesli juz wtedy mialas pecherzyk 18mm to juz raczej po owu wypadaloby zeby bylo...tyyylko jesli biorac pod uwage, ze mial 18 mm,,,moze pekl w 16-17dc a tempka moze skakac do 3-4 dni po owu to moze jutro Ci skoczy jeszcze? eh, zjadlam salatke, a pozniej imieninowa pyszna świeżutka pachnaca drozdzowa buleczke z serkiem i normalnie nie mam sily nawet herbaty sie napic jestem taka wypchana ze masakara..ale jaka dobra buleeczka,,pachnaca i wlasnej roboty
Edytowane przez magbes Czas edycji: 2012-10-30 o 12:17 |
|
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pożarłam się z mamą
Wybaczcie, ale musiałam się wygadać, bo już nie mogę wytrzymać tych jej fochów. Najgorsze jest to, że ja znam te jej dni czepiania i wiem, że potrwa to dobry tydzień. Mamulka chyba wraca do starych przyzwyczajeń. Gdyby nie fakt, że zerwaliśmy umowę z poprzednim mieszkaniem to bym się wyprowadziła. Niestety było wynajęte po znajomości w fajnej cenie, a prawda jest, że teraz nie stać nas na wynajęcie czegoś w cenie normalnej. Zainwestowaliśmy gotówkę którą mieliśmy w remont naszego piętra i myśląc o tym, że jestem w ciąży nie możemy sobie na przeprowadzkę pozwolić. Wybaczcie, ale jak to wszystko napisałam, to mi teraz lżej... |
|
|
|
#2414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z tego co wiem to jest dośc mocny skurcz i moze dlatego bylo to plamienie ![]() Cytat:
chociaz gdybym juz miala ryzykować to wolalabym zaszaleć z TŻ na zywo zamiast w snach phibabcia mi bigos przyniosła, bosko! ciesze sie ze przynajmniej nie musze juz lezec plackiem i moge wstac otworzyc drzwi czy posiłek sobie zrobić
|
||
|
|
|
#2415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rada dla Ciebie .. rodzice sie nigdy nie zmieniają. Nie dorastają do bycia wsparciem. Taka prawda. Jeśli chcesz coś zmienić , zmian dokkonuj u siebie a nie u mamy. Cytat:
to bardzo mocny skurcz mieśni gładkich czasem aż nawet w odbycie to czuć,kobiety po terminie bardzo czesto wymuszają na facetach takie skurcze |
||
|
|
|
#2416 | |
|
Zadomowienie
|
Anulka a to mama jeszcze nie wie, ze masz dzidzie pod serduszkiem tak? kiedy planujecie powiedziec?
nie martw sie, na pewno sie ucieeszy,,prezciez to mama ![]() co do czepialstwa to faktycznie, na pewno jest Ci przykro sluchac takich słow i nie powinno sie porownywac do nikogo.,.. kazdy zyje swoim zyciem, ktore uwaza za sluszne.... Cytat:
|
|
|
|
|
#2417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejooooooooo
![]() Cytat:
Jesli w piatek miałam pecherzyk 17 mm to jak na moje oko owu była ok niedzieli. Chociaz lekarz twierdził, ze bedzie dzis. Śluz płodny miałam w sobote..wiec chyba moja wersja jest poprawna ![]() Od jutra zaczynam brac dupka 2 x1 i czekamy Pieska moge wypozyczyć,,,chociaz to dziki zwierz jest i nie sadze zeby obcemu dał sie choćby pogłasakć..własnie spi obok ![]() Dzis nie spi na brzuchu, ale długo wąchał moj brzuchol Cytat:
No peka podobno ok 20 mm wiec chyba już po owu Pije kawe....zimno cosik...popracuje później jade Tż do pracy zwiesc obiadek, później do kumpeli na winko ide..a wieczorem będziemy dorabiac Marcelowi uszy |
||
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Mam zamiar powiedzieć dopiero po wizycie u lekarza. Po 20 listopada.
|
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lunka tylko zjedz też nospe żebyś wzdęć nie miała Na choinke będziesz mogła pewnie na troche wyjść... |
|
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama mimo ze mama jest zazdrosna o to ,że mi sie układa w zyciu , ze zarabiam pieniądze czy ze udało mi się schudnąc. Uważa ze miedzy nami jest rozgrywa jakaś..gdy ja jestem szcześliwa robi wszystko abym nie była. Potrafi zadzwonić i ppwiedziec ze nie bede szczesliwa po slubie bo jej sie tak wydaje..masakra.
|
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rzeczwiscie nieciekawa sytuacja w takim razie ciesze sie, ze terapia Ci pomaga w inny sposob spojrzec na to wsyztsko i nie brac do serca zbyt gleboko tych uwach tylko patrzec na nie z innej perspektywy
|
|
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojej may to jest falowe. Jest do rany przyłóż, można z nią pogadać, podyskutować, czasem się pokłócić, ale tak normalnie i spokojnie później pogodzić, ale ma czasem kilka takich dni, że nie ma sensu do niej podchodzić. Wygaduje takie rzeczy, że masakra. Nieprzyjemne. Jakby celowo chciała zrobić przykrość... I oczywiście zawsze łapie wtedy za tematy te co zwykle, takie które wie, że działają, które są dla mnie trudne, samą mnie martwią. Jakby chciała mi jeszcze dołożyć. |
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Ci się wydaje, że jestem ,,ciemna" w sensie zakręcona ale zdawałam biologie na maturze i wiem, skąd się biorą dzieci. Jednak wiem też , że pozytywne myślenie przyciąga pozytywne zdarzenie. I tu bardziej chodzi o przesądy babcine, że zwierzę wyczuwa ciążę, a wy to odebrałyscie na powaznie ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Anulka bo rodzice niestety czasem tak mają, że ,,wiedzą" lepiej.
|
|
#2424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dzięki Bogu mamy darmowy osrodek pomocy rodzinie, tzw centrum kryzysowe i tam panie i panowie zupełnie za darmo rozwiązują takie problemy terapią,fakt ze jest długa i żmudna ale działa ja po 2 wizytach jestem o 100% mądrzejsza Cytat:
![]() Na slubie będzie..jako gość. Nie dopuścilam jej do planowania,przygotowywani a. Zakazałam mowić co sobie zyczy a co nie na MOIM ślubie Cytat:
Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2012-10-30 o 13:20 |
|||
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli się ze sobą współżyje to jest realne. Moja kumpela zaszła 5 dni przed spodziewaną miesiączką a cykle miała 28 dniowe to też by sie wydawało nie realne
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znam niejedną osobę która zaszła w ciążę np raz sie nie zabezpieczając przez kilka lat , albo zaszła w ciążę pod koniec @ ale co miesięczne objawy na @ nie oznaczają od razu ciązy jeśli wiesz o czym mowię,ale chyba lepiej już skoncze
|
|
|
|
|
#2427 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Eh smutno słyszeć takie rzeczy od mamy Cytat:
|
||||
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie co ? jak sie nie uda nam do stycznia zaczne po stpsunku stać 20 min na głowie,co wy na to?:P wpłynie przy tyłozgięciu? |
|
|
|
|
#2430 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopadło mnie SKS I teraz przy trzecim sama świruje jak przy pierwszym... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do mamuśki to pozostaje przemilczeć i przeczekać skoro ona już tak ma:/Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

... i z dzidziolkiem pod serduszkiem,,,jeeeeju to byloby najpiekniejszym darem....,

pod grozba srogiej kary!!!
pochmurno i cos mrzy... a zapowiadali snieg z deszczem na dzisiaj wiec nic tylko po pracy kocyk i grzane winko z mezusiem
)
. Dziwne to, bo zostały mi jeszcze 4 tabletki progynovy z estrogenami a potem dopiero zaczynam łykać te z progesteronem, więc wydaje mi się, że na biały klejący śluz jeszcze za wcześnie. Muszę poszukać w postach co pisałam o zeszłym cyklu i porównać.