Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-30, 10:37   #571
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
ja mam doustna
to weź 2x1 albo 3x1 ....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 10:48   #572
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV

oki dzieki
po poludniu pojade do sklepu i zobaczymy co i jak

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 10:56   #573
aganieszkab
Raczkowanie

Kathe na moje oko to choćby nawet najbledsza druga kreska (ta ciążowa) oznacza test pozytywny!!
Alonka oby (.)(.) bardziej bolały
aganieszkab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 11:07   #574
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ale ze juz? tak szybko? w pierwszym cyklu? ostatnio tez nam sie udalo w pierwszym, ale skonczylo sie... kiedy isc do gin? boje sie ze sie zdziwi ze tak czesniej do niego przyszlam

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2012-10-30, 11:35   #575
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Kathe, spokojnie, najpierw powtórz test, potem się będziesz zastanawiać nad ginem

A ja wywołałam wilka z lasu. I gdyby moja @ potrafiła mówić, rzekłaby pewnie: Wzywałaś mnie, więc jestem.
Skubana...
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 11:47   #576
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Kathe, spokojnie, najpierw powtórz test, potem się będziesz zastanawiać nad ginem

A ja wywołałam wilka z lasu. I gdyby moja @ potrafiła mówić, rzekłaby pewnie: Wzywałaś mnie, więc jestem.
Skubana...
dla @

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2012-10-30, 11:51   #577
eseska
Zakorzenienie

Dzien dobry!!!!
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
lodówka jaką sobie umarzyłam kupić kiedyś do kuchni nie wejdzie...to znaczy teoretycznie wejdzie ale praktycznie zagraci mi bardzo kuchnię i przysłoni wszystko - muszę wynaleźć inną....
ZEBERKA! na spokojnie znajdziesz jakas fajniutka!!!

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
A można prosić o jakieś szczegóły?
MEDI! AKCJA MIKOŁAJKOWA!!!! idea jest taka ze osoby chetne zglaszaja sie. Robimy anoninmowe losowanie ( w tamtym roku ja sie tym zajełam - kazda miala przypisany numerek- który znałam ja i mój Tz; i na forum podawałysmy liczbe, w prywatnej wiadomości kązdy dostawał info o tym kogo wylosował). Potem był czas na przygotowanie prezentów- starałysmy sie by bylo to cos zrobione własnoręcznie- bo przeciez my bardzo utalentowane jestesmy. Jesli ktos bardzo nie chciał robic własnoręcznie to kupowało sie jakis drobiazg (kwota była ustalona chyba ok 20zł). Potem wysyłał sie do wylosowanej osoby tak by doszło na umwiony czas (adresy tez zbierałam w PW i w PW wysyłałam). teraz trzeba zebrac chetnych i ustalic daty- do kiedy sie zgłaszamy, kiedy losowani i na kiedy prezent- 6 grudzien czy Boże Narodzenie? Na liście teraz są:
wieka22,
moni_ka
maksikola
i wiem ze był ktos jeszcze tylko mi przy cytowniu uciekło!!!!!
i kiedys LUCY i ZEBERKA pytały wiec prosze o potwierdzenie
Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
dziś przyjeżdżają rodzice z Niemiec, mamy 3 miesiące nie było, tata pojechał po nią tydzień temu i tak ten cały cyrk prowadziłam przez tydzień, codziennnie rano pobudka 6-7.30 brata do szkoły naszykować, nakarmić psy, kota, kury i babke
nic nie zdechło także ok jest
dlatego tak rzedko odzywam się
ALONKA! pieknie towarzystwo ogarnełaś
Cytat:
zrobilam test, ale chyba za malo moczu dalam bo wlasciwa kreska jest blada a ta druga widac, ale jest bladziutka
wiec test zepsulam ;/
KATHE! oj nie uwierzysz ile tu ciąz zaczynalo sie od bladziochów... Trzymam kciuki! Powtórz jutro lub pojutrze test a potem moze beta! I sie nie denerwuj...

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dzisiaj półmetek
:jup i:

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
moglby mnie Torresik polowkowo skopac. takie Euro-dziecie, po finale poczete i nic nie fauluje mamy
PANI! Ty zobaczysz jak ON Cie jeszcze skopie!!!!

Cytat:
mi gin kazał brać 2x1 (dopochwową). to mała dawka, na pewno nie zaszkodzi.
Ja to jak miałam pewny test to przed wizyta u gina juz brałam!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-30, 12:09   #578
aaaggusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
natalia- pokaż Mikołaja - kawaler niebawem ma roczek...jak czas leci

agusia- kupiłaś krzesełko? te, które pokazywałaś strasznie drogaśne...
ja do tej pory kupowałam Kasi nowe rzeczy (wózek, łóżeczko, przewijak itp, tylko ciuszki używki) ale teraz chyba zapoluję na używane krzesełko do karmienia- miałam nadzieję, że uda mi się takie do 100 zł kupić, tym bardziej, ze chyba będę musiała kupić dwa, żeby jedno u Rodziców wstawić
chyba, że znajdę jakieś tanie to wtedy kupię nowe (niestety remont pochłania nas całkowicie)
kupiłam to fisher price które pokazywałam i właśnie czekam na przesyłkę ma być dzisiaj. ja też trochę się wahałam bo drogie ale kasę z chrzcin odłożyłam m.in. właśnie na krzesełko więc stwierdziłam że kupię porządne bo będzie dla następnego dzidziola także dam znać jak już do mnie dotrze

a tak w ogóle dzień dobry
usiadłam nadrabiać poki Miki się sam sobą zajął, wróciliśmy ze spaceru bo pogoda się poprawiła. dziewczyny, mały tak jakby miał chrypkę, nie ma żadnych innych objawów wiec bez sensu chyba iść do lekarza. a może macie jakieś sposoby na takie gardłowe sprawy? bo mam kropole sinecod ale tam pisze ze na kaszel wiec chyba bez sensu mu dawac? poza tym chyba zęby nam idą bo w nocy co chwila się budzi i jest bardzo niespokojny
ewel, luna trzymajcie się

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
To co, akcja Mikołajki po raz drugi?

Ja się piszę. Kto chętny?
ja też chętna może Miki da mi chwilę na stworzenie jakiegoś prezentu ;|)

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Perse, trzymam mocnoooo kciuki

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 12:14   #579
kooocur
Zakorzenienie

Hejo,

wczoraj wstałam sciekła , dziś jestem mega szczesliwa..hehe a śniegł spadł u nas...

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Hejka

Kochane w tym tygodniu może mnie nie być, tzn. postaram się czytać, ale chyba nie będę miała czasu na pisanie za kilka godzin zjeżdza rodzinka, więc właśnie ogarniam dom i biorę się za obiad i deser i tak do przyszłego wtorku Trzymajcie się ciepło babeczki bo zimno jak fix u mnie dzisiaj rano było minus 6

Perse
Lunka Ty leż i się oszczędzaj a wyjście na cmentarz sobie odpuść!!!

papa idę będą m.in kluski śląskie tylko oby mi gluty nie wyszły

Czekamy na Ciebie. Czytam ksiązeczkę, ale tak jak pisałaś nie spiesze sie za bardzo

Moim zdaniem nasze forum lepsze...nie wiem czemu

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
nie z przejedzenia....chociaż od obiadu wieczorkiem zjadłam kawałek pizzy i tak mnie zapchało że myślałam że skończe w wc....

Cytat:
zrobilam test, ale chyba za malo moczu dalam bo wlasciwa kreska jest blada a ta druga widac, ale jest bladziutka
wiec test zepsulam ;/

Ja Ci gratuluje...dwie kreski to dwie kreski....

Nic sie nie martw, tym razem musi byc dobrze

Cytat:
ja zaraz będę pić normalną. do ziewawki dołączam. spać w nocy wcale nie mogłam

dzisiaj półmetek
wypije dziś Wasze zdrówko!!!

Cytat:
hehe to mnie rozbawilo dobra nie bede zalowac sikow
dzis pojade kupic nastepny i zrobie go, kurcze jest to faktycznie ciaza to juz sie boje ;/ nie chce tego samego przezywac co dwa miesiace temu

Bedzie dobrze, powtórz test i bierz lutke...
Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
nawet mi tak nie pisz, wolę myśleć NIE, żeby rozczarowania nie było

Ty wiesz....Który masz d.c.?

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Dzien dobry!!!!
ZEBERKA! na spokojnie znajdziesz jakas fajniutka!!!

MEDI! AKCJA MIKOŁAJKOWA!!!! idea jest taka ze osoby chetne zglaszaja sie. Robimy anoninmowe losowanie ( w tamtym roku ja sie tym zajełam - kazda miala przypisany numerek- który znałam ja i mój Tz; i na forum podawałysmy liczbe, w prywatnej wiadomości kązdy dostawał info o tym kogo wylosował). Potem był czas na przygotowanie prezentów- starałysmy sie by bylo to cos zrobione własnoręcznie- bo przeciez my bardzo utalentowane jestesmy. Jesli ktos bardzo nie chciał robic własnoręcznie to kupowało sie jakis drobiazg (kwota była ustalona chyba ok 20zł). Potem wysyłał sie do wylosowanej osoby tak by doszło na umwiony czas (adresy tez zbierałam w PW i w PW wysyłałam). teraz trzeba zebrac chetnych i ustalic daty- do kiedy sie zgłaszamy, kiedy losowani i na kiedy prezent- 6 grudzien czy Boże Narodzenie? Na liście teraz są:
wieka22,
moni_ka
maksikola
i wiem ze był ktos jeszcze tylko mi przy cytowniu uciekło!!!!!
i kiedys LUCY i ZEBERKA pytały wiec prosze o potwierdzenie

ALONKA! pieknie towarzystwo ogarnełaś
KATHE! oj nie uwierzysz ile tu ciąz zaczynalo sie od bladziochów... Trzymam kciuki! Powtórz jutro lub pojutrze test a potem moze beta! I sie nie denerwuj...

:jup i:

PANI! Ty zobaczysz jak ON Cie jeszcze skopie!!!!

Ja to jak miałam pewny test to przed wizyta u gina juz brałam!

Ja sie pisze...ale sama robic nic nie umiem....mam dwie lewe rece!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 12:23   #580
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
ale ze juz? tak szybko? w pierwszym cyklu? ostatnio tez nam sie udalo w pierwszym, ale skonczylo sie... kiedy isc do gin? boje sie ze sie zdziwi ze tak czesniej do niego przyszlam
spokojnie. kup nowy test, zrób jeszcze dzisiaj. jutro możesz pojechać zrobić test z krwi, będzie najpewniejszy i z tym do lekarza.

Cytat:
AKCJA MIKOŁAJKOWA!!!! idea jest taka ze osoby chetne zglaszaja sie. Robimy anoninmowe losowanie ( w tamtym roku ja sie tym zajełam - kazda miala przypisany numerek- który znałam ja i mój Tz; i na forum podawałysmy liczbe, w prywatnej wiadomości kązdy dostawał info o tym kogo wylosował). Potem był czas na przygotowanie prezentów- starałysmy sie by bylo to cos zrobione własnoręcznie- bo przeciez my bardzo utalentowane jestesmy. Jesli ktos bardzo nie chciał robic własnoręcznie to kupowało sie jakis drobiazg (kwota była ustalona chyba ok 20zł). Potem wysyłał sie do wylosowanej osoby tak by doszło na umwiony czas (adresy tez zbierałam w PW i w PW wysyłałam). teraz trzeba zebrac chetnych i ustalic daty- do kiedy sie zgłaszamy, kiedy losowani i na kiedy prezent- 6 grudzien czy Boże Narodzenie? Na liście teraz są:
wieka22,
moni_ka
maksikola
no to działajmy. w tym roku też podejmujesz się organizacji?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 12:31   #581
czarnula 1982
Rozeznanie

Witam
Wieka-gratuluje
Byłam dzisiaj u położnej i gina.Miałam robione ktg i wymaz GBS.
Na ktg żadnych skurczy nie ma,serduszko ładnie biło ,malutka szalała.
Szyjka długa,zamknięta ma 4cm,gin powiedziała że napewno jeszcze 4 tyg pochodze z brzuszkiem,od początku ciąży przytyłam 12 kg i mam mały brzuszek a w poprzedniej ciąży przytyłam z córą 26kg!i brzuch miałam ogromny!!!Gin pochwaliłam mnie za wage.
Natomiast położna na badaniu stwierdziła,że brzuch mi się już obniżył i mała bardzo napiera głowką na kanał rodny.I nakazała jej jeszcze przynajmniej 3 tyg siedziec w brzuszkunastepna wizyta za 2 tyg.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Kathe-trzymam mocno kciuki
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-30, 13:03   #582
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny ja juz po pierwszej wizycie u gina - dostalam l4 na 2tyg i mam 2 (czyli moge chodzic ) , mysle ze ta 2 mogla byc spowodowana tym ze dzis strasznie niskie cisnienie mi wyszlo 90/45 ma nadzieje ze nie ma ono wplywu na moja Mala . Teraz usg o 18.20 lekarz ma mi zbadac czy szyjka sie nie skraca (po tej ostatniej akcji szpitalnianej).

Cytat:
z jakiej firmy masz piekarnik i plyte? [COLOR="Silver"]
mam piekarnik oraz plyte ind. firmy Bosch mam nadzieje ze dlugo nam posluzy

Cytat:
wiec test zepsulam ;/
Kathe u mnie byl cien cienia a teraz zaczelam juz 31tc wiec wierze ze to ciaza, ale mozesz powtorzyc test a najpewniej zrobic z krwi baadanie.
Esia ja sie zapisuje na akcje mikolajkowa

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Witam
Wieka-gratuluje
Szyjka długa,zamknięta ma 4cm,gin powiedziała że napewno jeszcze 4 tyg pochodze z brzuszkiem,od początku ciąży przytyłam 12 kg i mam mały brzuszek a w poprzedniej ciąży przytyłam z córą 26kg!i brzuch miałam ogromny!!!Gin pochwaliłam mnie za wage.
Natomiast położna na badaniu stwierdziła,że brzuch mi się już obniżył i mała bardzo napiera głowką na kanał rodny.I nakazała jej jeszcze przynajmniej 3 tyg siedziec w brzuszkunastepna wizyta za 2 tyg.[COLOR="Silver"]
Czarnula to Ty masz dluga ta szyjke ja w 24tc mialam 34mm, zobaczymy ile dzis wyjdzie...

Ewel tule mocno - odpoczywaj ...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 13:03   #583
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
ja też chętna może Miki da mi chwilę na stworzenie jakiegoś prezentu
Dopisuje!!!!! i zacytowała INUTIL który zaczeła temat a mi przy cytowaniu uciekła więc ja tez dopisuje!!
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Moim zdaniem nasze forum lepsze...nie wiem czemu
Ja sie pisze...ale sama robic nic nie umiem....mam dwie lewe rece!
KOCUR! dopisana! anasze forum lepsze by my sie lepiej znamy i bardziej zzyte jestesmy!

Cytat:
Witam
Natomiast położna na badaniu stwierdziła,że brzuch mi się już obniżył i mała bardzo napiera głowką na kanał rodny.I nakazała jej jeszcze przynajmniej 3 tyg siedziec w brzuszkunastepna wizyta za 2 tyg.
CZARNULA! to super niech Malutka jeszcze posiedzi chwilke u mamy w brzuszku! ja jeszcze nie miałam żadnego ktg dziwne to? i brawa za wagę!

ZOSIA
Stary 2012-10-30, 13:09   #584
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny ja juz po pierwszej wizycie u gina - dostalam l4 na 2tyg i mam 2 (czyli moge chodzic ) , mysle ze ta 2 mogla byc spowodowana tym ze dzis strasznie niskie cisnienie mi wyszlo 90/45 ma nadzieje ze nie ma ono wplywu na moja Mala . Teraz usg o 18.20 lekarz ma mi zbadac czy szyjka sie nie skraca (po tej ostatniej akcji szpitalnianej).

mam piekarnik oraz plyte ind. firmy Bosch mam nadzieje ze dlugo nam posluzy

Kathe u mnie byl cien cienia a teraz zaczelam juz 31tc wiec wierze ze to ciaza, ale mozesz powtorzyc test a najpewniej zrobic z krwi baadanie.

Czarnula to Ty masz dluga ta szyjke ja w 24tc mialam 34mm, zobaczymy ile dzis wyjdzie...

Ewel tule mocno - odpoczywaj ...

Super, ze wszystko dobrze. Usg tez wyjdzie ok

Cytat:
Dopisuje!!!!! i zacytowała INUTIL który zaczeła temat a mi przy cytowaniu uciekła więc ja tez dopisuje!!

KOCUR! dopisana! anasze forum lepsze by my sie lepiej znamy i bardziej zzyte jestesmy!

CZARNULA! to super niech Malutka jeszcze posiedzi chwilke u mamy w brzuszku! ja jeszcze nie miałam żadnego ktg dziwne to? i brawa za wagę!

My jestesmy inne, jakos nie czuje tam, w tych kobiach tego bólu...no nie wiem czemu..wiem,ze Wy czujecie tutaj to samo co ja

Synuś
Stary 2012-10-30, 13:12   #585
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
KUNDZIA! L4 bardzo dobrze a to ten Twoj gin czy u innego byłas? Teraz trzymam kciuki za USG.
Dopisana do listy!
a własnie chcialam znaleźc dokladny opis akcji mikołajkowej z tamtego roku i trafiłam na Tój wpis w którym pisałas ze chciałabys byc w ciązy w 13 cz. wątku! a udało sie wczesniej!!!!

ZOSIA
Stary 2012-10-30, 13:17   #586
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

aaaa i przytylam juz 14kg a wczoraj jeszcze ostro sie pozarlam z Tz ciekawa jestem czxy pojdzie ze mna na usg

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
KUNDZIA! L4 bardzo dobrze a to ten Twoj gin czy u innego byłas? Teraz trzymam kciuki za USG.
Dopisana do listy!
a własnie chcialam znaleźc dokladny opis akcji mikołajkowej z tamtego roku i trafiłam na Tój wpis w którym pisałas ze chciałabys byc w ciązy w 13 cz. wątku! a udało sie wczesniej!!!!
bylam na wizycie u swojego prowadzacego gina...
dziekuje
dokladnie Esia tez pamietam ta 13 czesc watku - dla mnie 13 jest szczesliwa - i sie udalo wczesniej

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-10-30, 13:17   #587
maksikola
Wtajemniczenie

Kathe kupiłaś test? czekamy

koccurek cieszę się, że dziś jesteś szczęśliwa.

alonka to całe gospodarstwo na głowie miałaś.

anitaxas kluski wyszły?

esia będziesz panią prezes w akcji mikołajkowej?

zapowiadana pogoda nie sprawdziła się, miało być duże zachmurzenie, opady śniegu, ślisko na drodze a tymczasem świeci pięknie słoneczko, drogi suchutkie, śnieg stopniał

byłam na zakupach, obkupiłam siebie i chłopców

robię placki po węgiersku.
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 13:24   #588
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa i przytylam juz 14kg a wczoraj jeszcze ostro sie pozarlam z Tz ciekawa jestem czxy pojdzie ze mna na usg
a ja 9kg. dziwie mnie to bo ja ciągle słodkie żrem, ale pierwsze 3 miesiace miałam spadek wiec jakby liczył od najniższej to by więcej wyszło a od wyjsciowej nie jest tak źle! a Tz pójdzie , zobaczysz nie wytrzyma by nie podgladnąc maluszka!

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
esia będziesz panią prezes w akcji mikołajkowej?

MAKSI! jakby był ktos chetny do tej funkcji to ja odstąpią- bo niby nie ma dużo pracy ale ja na wylocie jestem i róznie to moze być. Także dziewczyny czekam na ochotnika!!!!!
Pokąz, pokąz co kupiłas. a na placki to ja wbijam jak mogę?

ZOSIA
Stary 2012-10-30, 13:35   #589
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
bylam na wizycie u swojego prowadzacego gina...
dziekuje
dokladnie Esia tez pamietam ta 13 czesc watku - dla mnie 13 jest szczesliwa - i sie udalo wczesniej

Hehe na kiedy mas ztermin porodu? na 5.01?

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
Kathe kupiłaś test? czekamy

koccurek cieszę się, że dziś jesteś szczęśliwa.

Placki

Pokaż co kupiłaś

Synuś

Edytowane przez kooocur
Czas edycji: 2012-10-30 o 13:36

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-30, 13:56   #590
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe na kiedy mas ztermin porodu? na 5.01?
na 7.01 ale cos czuje ze wczesniej wyjdzie ;]

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-10-30, 14:07   #591
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
na 7.01 ale cos czuje ze wczesniej wyjdzie ;]

To także miał być moj termin...eh....kibicuje Ci jak nikt inny

Synuś
Stary 2012-10-30, 14:08   #592
fiolusiek
Zakorzenienie

Kunegunda ja też miałam szyjkę skróconą, ale nawet o tym nie wiedziałam, podejrzewa, że pewnie od 27 tc. Brzuch opadł mi prawie 1.5 miesiąca przed terminem A dzięki Bogu udało mi się donosić

Czarnula Ty chyba pisałaś o opadniętym brzuchu, ja bym się tym nie przejmowała, bo mi opadł na długo przed terminem, a jakoś nie miałam objawów zbliżającego się porodu

Esko widzę po podpisie, że jesteś już praktycznie w terminieJeszcze z 2 tyg i możesz spokojnie rodzić Na Twoim miejscu kupiłabym teraz wszystko, bo potem nie będziesz mieć ochoty na zakupy ani czasu.

Teraz sobie zdałam sprawę z tego, że Staś w niedzielę skończy miesiąc Kiedy to zleciało
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 14:11   #593
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Esko widzę po podpisie, że jesteś już praktycznie w terminieJeszcze z 2 tyg i możesz spokojnie rodzić Na Twoim miejscu kupiłabym teraz wszystko, bo potem nie będziesz mieć ochoty na zakupy ani czasu.

Teraz sobie zdałam sprawę z tego, że Staś w niedzielę skończy miesiąc Kiedy to zleciało
FIO!!!! i kto to pisze:b rzydal: Pamietam jak ja Ciebie poganiałąm bys wszystko kupiła. Ja juz wiekszośc rzeczy mam zostały mi drobiazgi i przemeblowani ale to w nastepnym tygodniu mysle załątwic!

A Stasiu juz miesiąc!!!! kiedy toz lecialo toz on juz noworodek nie będzie!! Nowe fote prosimy na tą okoliczność!!!

ZOSIA
Stary 2012-10-30, 14:19   #594
wieka22
Rozeznanie

Cytat:
wiec test zepsulam ;/
to cudowna nowina
trzymam mocnoooo kciuki
pewnie czas Ci niewiarygodnie będzie ię dłużył do jutra rana

Cytat:
Witam
Wieka-gratuluje
Czarnula to pewnie lżej Ci się chodzija w 1 ciąży też przytyłam 23kg to pamiętam...
czy to Ty teraz w kolejce do rodzenia?
Cytat:
czekamy jeszcze na relację z usg? a propos czemu o innej godz?

Fiolusiek dobrze policzyłaś, toż Ty dopiero co rodziłaś...raaany jak ten czas leci...może policz jeszcze raz

to ja skromnie zaproponuję, aby Mikołaja zrobić w Mikołajato kiedy losowanie?

Mąż musiał zostać po godz w pracy...nudy na pudy...

coming soon lipiec'2016

Edytowane przez wieka22
Czas edycji: 2012-10-30 o 14:26
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 14:26   #595
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
To także miał być moj termin...eh....kibicuje Ci jak nikt inny
dziekuje
natomiast dokladnie rok temu zaczely sie u mnie plamienia, ktore skonczyly sie ..... tracilam nie wiedzac o tym moje pierwsze dzieciatko myslalam ze to zwykle plamienie ktore sie zdarza.. 31.10 IP, 01.11 juz czulam ze sie nie da uratowac.....Dzis i przez kolejne dni zapale swiatelko dla mojego Aniolka... Mam nadzieje ze usg wyjdzie dobrze

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Wieka o innej godzinie, gdyz moj lekarz prowadzacy tylko bada organoleptycznie, natomiast od usg jest inny lekarz, ktory tylko to badanie wykonuje - to jest wszystko w ramach NFZ i wszystkie wyniki ida do jednej przychodni. Dla mnie to jest glupota, powinien lekarz prowadzacy na wizycie wykonywac u siebie usg jesli zachodzi taka potrzeba..

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-10-30, 14:27   #596
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
MAKSI! jakby był ktos chetny do tej funkcji to ja odstąpią- bo niby nie ma dużo pracy ale ja na wylocie jestem i róznie to moze być. Także dziewczyny czekam na ochotnika!!!!!
to ja mogę
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 14:28   #597
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Fio u mnie skracanie szyjki objawilo sie dlugotrwalymi bolami podbrzusza - wtedy trafilam do szpitala na 5 dni...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-30, 14:29   #598
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje
natomiast dokladnie rok temu zaczely sie u mnie plamienia, ktore skonczyly sie ..... tracilam nie wiedzac o tym moje pierwsze dzieciatko myslalam ze to zwykle plamienie ktore sie zdarza.. 31.10 IP, 01.11 juz czulam ze sie nie da uratowac.....Dzis i przez kolejne dni zapale swiatelko dla mojego Aniolka... Mam nadzieje ze usg wyjdzie dobrze
Kundzia!!!! Mocno przytulam!!!!

ZOSIA
Stary 2012-10-30, 14:37   #599
fiolusiek
Zakorzenienie

Esko a kupowałaś aspirator do noska My kupiliśmy z Fridy i ułatwia nam czyszczenie noska Ale czasem też daje małemu 2-3 kropelki soli fizjologicznej.
Muszę powiedzieć wam, że dady z biedronki są świetne i będziemy ich używać nie widzę różnicy pomiędzy nimi a droższymi pampersami
Ja bym od razu je kupiła i stosowała. W szpitalu kilka kobiet skarżyło się, że po pampersach dzieci miały uczulenie, albo potem nie mogły stosować innych pieluch tylko te, bo inne podrażniały.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Fio u mnie skracanie szyjki objawilo sie dlugotrwalymi bolami podbrzusza - wtedy trafilam do szpitala na 5 dni...
A ja nie miałam żadnych objawów. A tyle się naczytałam na ten temat i żyłam w strachu. Mój lekarz kazał mi się tym nie martwić, więc bądź dobrej myśli Niektóre kobiety tak mają zwłaszcza w kolejnej ciąży. Czytałam o przypadkach gdzie szyjka się nie tylko skracała, ale i rozwierała przed 20 tc a ciąże udało się donosić.
Wiadomo, że każda ciąża po # jest trudna, ale trzeba być dobrej myśli.
Pomyśl jak daleko już zaszłaś, teraz z każdym dniem Twój Maluch jest większy, silniejszy.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 14:37   #600
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Esko a kupowałaś aspirator do noska My kupiliśmy z Fridy i ułatwia nam czyszczenie noska Ale czasem też daje małemu 2-3 kropelki soli fizjologicznej.
Muszę powiedzieć wam, że dady z biedronki są świetne i będziemy ich używać nie widzę różnicy pomiędzy nimi a droższymi pampersami
Ja bym od razu je kupiła i stosowała. W szpitalu kilka kobiet skarżyło się, że po pampersach dzieci miały uczulenie, albo potem nie mogły stosować innych pieluch tylko te, bo inne podrażniały.
ja w sobote poszlam do kumpeli na urodziny a wyszlam z 4 paczkami Huggisow 1 bo jej zostaly po pierwszym dziecku wiec narazie nie bede pampersow kupowac...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości