Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-30, 13:32   #121
eff8
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Przecież ja pisałam, że idę we wtorek albo w środę, a nie w poniedziałek. Zgodnie z tym, idę jutro.
myslalam ze w poniedzialek ale widocznie cos mi sie pomieszalo w takim razie smacznego jutro zycze

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 13:35   #122
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Heej

Jakaś obolała jestem ostatnio, brzuch mi bardziej twardnieje, mięśnie ciągną i źle mi się w nocy śpi. Chyba dopiero teraz zaczynam odczuwać, że faktycznie jestem w tej ciąży..:P Bo wcześniej, poza drobiazgami było w zasadzie całkiem normalnie.

Nie mogę się doczekać usg, a dopiero 21.11.... nie mam pojęcia ile moja Mała waży, szkoda, chciałabym wiedzieć czy wszystko w porządku - bo mam jakąś paranoję odnośnie przedwczesnego porodu i chciałabym być już w okresie, kiedy mam stosunkowo dużą (całkowitej nie ma nigdy) pewność, że Mała ma już teraz szansę przeżycia, bez miesięcy pod respiratorem itp... Ale to chyba po 32 tygodniu bardziej, jak surfaktant zaczyna się wytwarzać? ( o płuca mi chodzi)?
Tak jakoś zaczynam czekać na ten okres, żeby odetchnąć z ulgą..

Mała kopie intensywnie cały dzień, lubię wiedzieć, że jest wszędzie tam gdzie ja

Hmm, jutro fryzjer - maaam taaaki dylemat co zrobić z włosami. Wiecie jak wyglądam, może inspiracje jakieś??
Debrah, nie znałam pixie haircutów Ale już obczaiłam. Myślę, że po pierwsze Tobie pasują krótkie bo masz szczupłą, ładną twarz-jak modelka a po drugie będzie Ci wygodnie Więc jak chcesz zaszaleć to czemu nie?
A u mnie z kolei taka tragedia, że została mi może połowa włosów jakie kiedyś miałam-no wypadają od roku i nie chcą przestać I jak tak dalej pójdzie to w nosie mam zapuszczanie (po co komu smętne strąki) i jakiegoś boba walne ale nie takiego od linijki bo nie będzie czasu na układanie

A pisałyście o lini nigra- ja mam już dość mocno widoczną ale za to krzywą jak fale dunaju
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 13:38   #123
Debrah
Zakorzenienie

Mnie też bolą żebra, wbijają mi się w brzuch, albo to Mała uciska, już sama nie wiem.
Ale teraz doszedł też dyskomfort w dole brzucha, jakbyście miały np rowerek zrobić czy jak podnosicie kolana do brzucha, ruszacie się na łożku - to coś Was boli???

Bo mnie od paru dni tak, dużo bardziej niż wcześniej, nie wiem czy to norma. I chyba boli mnie też spojenie, albo wzgórek?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 13:41   #124
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
myslalam ze w poniedzialek ale widocznie cos mi sie pomieszalo w takim razie smacznego jutro zycze
Haha, nie no, nie będzie źle, to przecież tylko woda z cukrem.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 13:42   #125
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Ale chociaż fajnie było?
Mi się wydaje, że te nasze wątki to lepiej robią niż nie jedna SR Dlatego ciężko jest nas czymś zaskoczyć
Cos w tym jest
Powiem Ci, ze bylo srednio Taki raczej wyklad wprowadzajacy - mam nadzieje, ze za tydzien bedzie lepiej.
Dowiedzialam sie jedynie, ze jesli bede miala watpliwosci czy to juz porod czy jedynie skurcze przepowiadajace to lepiej zostac w domu i sie upewnic. Jesli zdecyduje sie na przyjazd do szpitala, a okaze sie, ze to tylko skurcze przepowiadajace, to zostane tam juz od porodu, bo z porodowki w tym szpitalu nie ma wypisow...

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
My dzisiaj mieliśmy ćwiczenia relaksacyjne, prawidłowe oddychanie i ćwiczonka na różne partie ciała Było całkiem ciekawie i jestem zadowolona
Sa dzis zakwasy?
Ja cwiczenia zaczynam dopiero za miesiac, najpierw wyklady.

Uff, wieksza czesc rzeczy przewiezlismy dzis z kolega (TZ w pracy) na nowe mieszkanie. Ja oczywiscie bawilam sie w pania kierownik akcji "przeprowadzka", a biedny kolega potulnie nosil.
Zostalo mi tylko kilka drobiazgow do przewiezienia jutro

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 13:45   #126
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Ja też mam fioła
Tak, można je używać od pierwszego dnia.
Ja dla Sade nie miałam tylko kremu musteli, bo jak ją urodziłam to było prawie lato za to miałam jeszcze taki sztyft : http://bioeco.pl/pielegnacja-dziecka...y-dziecka.html - bardzo fajny, wygodny w użyciu bo nie trzeba tłuścić sobie rąk tylko przejechać po pupie sztyftem no i na bardzo długo starcza.
Zastanawiam się teraz nad tą mustelą, bo chciałabym zrobić zamówienie w jednym shopie, a tam jej zazwyczaj nie mają, więc chyba zdecyduję się na coś innego.
Ale fajne te rzeczy rozjerzę się po tej stronce i może coś wybiorę, jeszcze mężowi musze pokazać bo on też się takimi rzeczami interesuje

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej Witam się w kolejnej części
tak Was tylko szybko przeleciałam.
Jak chodzi o te pudełko na chusteczki nawilżane, to ja kupiłam chusteczki z Nivea w pudełku, takie niebieskie. Potem będę tam wkładać rossmanowskie, bo taniej a mi pasują. Zapłaciłam 14,50 za pudełko z chusteczkami. Potem mi nie będą wysychać, bo jednak raz, drugi, trzeci to się zakleji a potem już nie chce, a pudełko się zamknie i gotowe :p

Apropo porodu SN to ja rodziłam i szwy miałam rozpuszczalne więc nikt mi ich nie wyjmował. Przez pierwsze 5 dni bolało jak cholera, pamiętam jak łzy mi leciały bo wytrzymać ciężko było (trochę przez upartość bo leków przeciwbólowych nie chciałam brać), a w 6 dniu jak ręką odjął. Wkłady poporodowe używałam tylko 3 dni, potem podpaski zwykłe tak chyba ze 2 tygodnie i potem chyba przez 3 tygodnie wkładki. Ja nie karmiłam więc szybko okres dostałam. Pierwszy raz z seksem było faktycznie nieprzyjemnie ale myślę, że w dużej mierze to nastawienie, że coś będzie bolało. A nie bolało :p Co by nie mówić każda kobieta jest inna i każda inaczej wszystko przechodzi. Ja przed zajściem w ciążę miałam hardcorowe miesiączki, gdzie ból był okropny i często kończyło się na wymiotach więc też do bólu byłam przyzwyczajona. Da się przeżyć Mam nadzieję, że teraz też urodzę SN.

Gocha, dużo zdrówka

Przyszła mi dziś kurteczka dla Karinki i jest świetna więc się opłacało

Mała mi siedzi pod żebrami tak, że ciężko mi oddychać i wierci się cały dzień - nie wiem kiedy ona śpi
A powiedz mi jak po porodzie z miesiączkami było? To prawda że ten hardcorowy ból mija wraz z urodzeniem dziecka? Bo ja to od 16r.ż się na to leczyłam , i też miałam takie akcje no i się zastanawiam jak teraz będzie.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
A pisałyście o lini nigra- ja mam już dość mocno widoczną ale za to krzywą jak fale dunaju
Mam tak samo właśnie
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 13:52   #127
meduzza
Zadomowienie

Rzeczona nietrafiona w pępek linia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1906.jpg (28,6 KB, 43 załadowań)
Stary 2012-10-30, 13:58   #128
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
A powiedz mi jak po porodzie z miesiączkami było? To prawda że ten hardcorowy ból mija wraz z urodzeniem dziecka? Bo ja to od 16r.ż się na to leczyłam , i też miałam takie akcje no i się zastanawiam jak teraz będzie.
ja też od kąd dostałam pierwszy okres, to słyszałam pocieszenia : po pierwszym dziecku Ci przejdzie itd. ale nie przeszło tzn. zamiast boleć 4 dni boli jeden i może troszkę słabiej ale nadal boli. Może po drugim dziecku przejdzie całkiem? Okresy miałam nadal regularne tak jak wcześniej
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 14:09   #129
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Debrah, nie znałam pixie haircutów Ale już obczaiłam. Myślę, że po pierwsze Tobie pasują krótkie bo masz szczupłą, ładną twarz-jak modelka a po drugie będzie Ci wygodnie Więc jak chcesz zaszaleć to czemu nie?
A u mnie z kolei taka tragedia, że została mi może połowa włosów jakie kiedyś miałam-no wypadają od roku i nie chcą przestać I jak tak dalej pójdzie to w nosie mam zapuszczanie (po co komu smętne strąki) i jakiegoś boba walne ale nie takiego od linijki bo nie będzie czasu na układanie

No właśnie zastanawiam się czy szaleć, czy nie będzie za krótko.
Dotąd - jak obcinałam - to zostawiałam sobie przynajmniej z jednej strony trochę dłuższe włosy, do brody (właśnie takie asymetryczne boby) - teraz musiałabym się odsłonić już całkiem i ściąć włosy z boków twarzy, tego się boję, czy za chudo nie będę wyglądać, w sensie jak jakiś zabiedzony chłopczyk?

Co do bobów - mam doświadczenie - dobrze obcięte włosy nie wymagają dużo układania. A są bardzo fajne.

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Mam juz wyniki tej glukozy, wyglada na to ze mieszcze sie w normie co prawda w gornej granicy ale mam nadzieje ze to wystarczy
Przekonam sie za tydzien na wizycie - juz nie moge sie doczekac
Black a Ty w koncu bylas na tej glukozie w poniedzialek ??

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

bardzo ladnie jest Ci w krotszych wloskach, tak jak na zdjeciu wygladalas super, ale w tej pixie powiem Ci ze tez by moglo byc ekstra [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------
Dzięki.
Pomyślę.
Mam twarz (kształt) trochę jak Keira Knightley - w sensie szczupła, wyraźny podbródek, kości policzkowe itp itd, - ale nie wiem czy nie przegnę w drugą stronę.

Poszukam paru zdjęć jakie włosy mi się podobają i wrzucę Wam tu.
Pixie cut mi przyszlo do głowy bo w Tv był ostatnio transporter 2 i tam była taka laska blondynka w krótkich, ale bardzo fajnie obciętych włosach..

Kupiłam sobie w lidlu ciacho cytrynowe i zajadam z herbatką, mniam.

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Rzeczona nietrafiona w pępek linia
Też mam linię, ale tylko powyżej pępka, poniżej nie. Nie wiem czemu tak. Pępek wystaje, jest taka "fałdka skóry" i ciemniejszy jest - pępek i skóra wokół.
Nie lubię tego
Stary 2012-10-30, 14:15   #130
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Cos w tym jest
Powiem Ci, ze bylo srednio Taki raczej wyklad wprowadzajacy - mam nadzieje, ze za tydzien bedzie lepiej.
Dowiedzialam sie jedynie, ze jesli bede miala watpliwosci czy to juz porod czy jedynie skurcze przepowiadajace to lepiej zostac w domu i sie upewnic. Jesli zdecyduje sie na przyjazd do szpitala, a okaze sie, ze to tylko skurcze przepowiadajace, to zostane tam juz od porodu, bo z porodowki w tym szpitalu nie ma wypisow...
Rany, ale mnie takie stanowisko szpitali i położnych wk.....wiają! Przecież nie stajemy się ubezwłasnowolnione po przekroczeniu porodówki! Jak to nie ma wypisów - na własne żądanie i koniec tematu. Im to pasuje, że nie ma wypisu bo za każdą pacjentkę mają kasę a nic nie muszą robić. Skurcze przepowiadające mogą być i 2 tygodnie wcześniej i co? tyle czasu w szpitalu? depresji bym dostała. Nie musisz się na to godzić. Sorki ale się trochę zagotowałam
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 14:17   #131
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też od kąd dostałam pierwszy okres, to słyszałam pocieszenia : po pierwszym dziecku Ci przejdzie itd. ale nie przeszło tzn. zamiast boleć 4 dni boli jeden i może troszkę słabiej ale nadal boli. Może po drugim dziecku przejdzie całkiem? Okresy miałam nadal regularne tak jak wcześniej
No bratowa też miała takie bóle, ale po porodzie już jak czuła że zbliża jej się okres to brała 2 pyralginy i nie wie czy to przeszło czy nie bo cały czas na lekach jest, bo się boi tego bólu.
Mam nadzieję, że mi przejdzie bo to conajmniej 2 dni wyjęte z życiorysu

Dziewczyny mam dylemat.
Jako że się przeprowadziłam to zmieniam też lekarza prowadzącego ciąże, bo ogólnie godzina drogi komunikacja miejsca z przesiadkami nieźle mnie wykańczała. I teraz tak umówiłam się na wizyte do nowego lekarza na 14 listopada ale mam jeszcze umowiona wizyte u tego starego na 12 no i miałam zrobic badania (krew,mocz) przed ta wizyta. Laboratorium jest w tym samym miejscu gdzie stara przychodnia czyli ponad godzina drogi.
I teraz pytanie czy iść tylko na ta nowa wizyte bez badan czy isc na obie i zrobic badania przed?
Chciałam zrobić tak żeby tylko te badania zrobic i z wynikami isc do nowego lekarza ale nie da sie tak bo jak zrobie badania to one automatycznie przechodzą do mojego lekarza i ja dostaje je dopiero po wizycie.
Wolałabym jednak już ich tam nie robic bo jednak nie uśmiecha mi się wstawać o godz 6 zeby potem jechać godzine do labu gdzie bede musiala czekac w kolejce na jedno ukłucie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-30, 14:21   #132
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Dziewczyny mam dylemat.
Jako że się przeprowadziłam to zmieniam też lekarza prowadzącego ciąże, bo ogólnie godzina drogi komunikacja miejsca z przesiadkami nieźle mnie wykańczała. I teraz tak umówiłam się na wizyte do nowego lekarza na 14 listopada ale mam jeszcze umowiona wizyte u tego starego na 12 no i miałam zrobic badania (krew,mocz) przed ta wizyta. Laboratorium jest w tym samym miejscu gdzie stara przychodnia czyli ponad godzina drogi.
I teraz pytanie czy iść tylko na ta nowa wizyte bez badan czy isc na obie i zrobic badania przed?
Chciałam zrobić tak żeby tylko te badania zrobic i z wynikami isc do nowego lekarza ale nie da sie tak bo jak zrobie badania to one automatycznie przechodzą do mojego lekarza i ja dostaje je dopiero po wizycie.
Wolałabym jednak już ich tam nie robic bo jednak nie uśmiecha mi się wstawać o godz 6 zeby potem jechać godzine do labu gdzie bede musiala czekac w kolejce na jedno ukłucie
Możesz zrobić badania w innym labo, tylko wtedy będą płatne. Z drugiej jednak strony mocz i morfologia, to w zależności od labo to będzie pewnie koło 25 zł kosztować, więc tragedii nie ma Wtedy z tymi wynikami idziesz do nowego lekarza.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 14:22   #133
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajne te rzeczy rozjerzę się po tej stronce i może coś wybiorę, jeszcze mężowi musze pokazać bo on też się takimi rzeczami interesuje

Mam tak samo właśnie
Niekoniecznie - moja mama po 2 porodach przechodziła tak samo źle jak wcześniej. Więc ja nie mam takich nadziei

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 14:23   #134
meduzza
Zadomowienie

Debrah Keira Knightley, dokładnie!!!

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Rany, ale mnie takie stanowisko szpitali i położnych wk.....wiają! Przecież nie stajemy się ubezwłasnowolnione po przekroczeniu porodówki! Jak to nie ma wypisów - na własne żądanie i koniec tematu. Im to pasuje, że nie ma wypisu bo za każdą pacjentkę mają kasę a nic nie muszą robić. Skurcze przepowiadające mogą być i 2 tygodnie wcześniej i co? tyle czasu w szpitalu? depresji bym dostała. Nie musisz się na to godzić. Sorki ale się trochę zagotowałam
Właśnie... najbardziej boję się, że położe się do szpitala za wcześnie
Stary 2012-10-30, 14:30   #135
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Witam się w kolejnej części
tak Was tylko szybko przeleciałam.
Jak chodzi o te pudełko na chusteczki nawilżane, to ja kupiłam chusteczki z Nivea w pudełku, takie niebieskie. Potem będę tam wkładać rossmanowskie, bo taniej a mi pasują. Zapłaciłam 14,50 za pudełko z chusteczkami. Potem mi nie będą wysychać, bo jednak raz, drugi, trzeci to się zakleji a potem już nie chce, a pudełko się zamknie i gotowe :p

Apropo porodu SN to ja rodziłam i szwy miałam rozpuszczalne więc nikt mi ich nie wyjmował. Przez pierwsze 5 dni bolało jak cholera, pamiętam jak łzy mi leciały bo wytrzymać ciężko było (trochę przez upartość bo leków przeciwbólowych nie chciałam brać), a w 6 dniu jak ręką odjął. Wkłady poporodowe używałam tylko 3 dni, potem podpaski zwykłe tak chyba ze 2 tygodnie i potem chyba przez 3 tygodnie wkładki. Ja nie karmiłam więc szybko okres dostałam. Pierwszy raz z seksem było faktycznie nieprzyjemnie ale myślę, że w dużej mierze to nastawienie, że coś będzie bolało. A nie bolało :p Co by nie mówić każda kobieta jest inna i każda inaczej wszystko przechodzi. Ja przed zajściem w ciążę miałam hardcorowe miesiączki, gdzie ból był okropny i często kończyło się na wymiotach więc też do bólu byłam przyzwyczajona. Da się przeżyć Mam nadzieję, że teraz też urodzę SN.

Gocha, dużo zdrówka

Przyszła mi dziś kurteczka dla Karinki i jest świetna więc się opłacało

Mała mi siedzi pod żebrami tak, że ciężko mi oddychać i wierci się cały dzień - nie wiem kiedy ona śpi
jej, współczuje takich okresów..... ja mam po trzy dni, z czego tylko dwa razy w życiu mnie bolalo tak konkretnie w ciagu 1 dnia... a tak to lajtowo, takie pobolewanie tylko, a okres jak w zegarku co 21 dni
Cytat:

mojej mamie strasznie wypadały..... prawie skóra przeswitywała, ale szampon jej poleciła jedna lekarka
VICHY DERCOS TECHNIQUE SHAMPOO ENERGIZZANTE szampon wzmacniający włosy z Aminexilem i witaminami PP, B5 i B6.
kosztuje w aptece około 50 zł, ale rezultaty są rewelacyjne w dosc niedługim czasie- już po 1 butelce widac efekty, także naprawde polecam!
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-30, 14:33   #136
Debrah
Zakorzenienie

Co to Wyyy, tygodnia w szpitalu byście nie przeżyły?
Żaden problem - książka, laptop z filmami i nie będzie źle, na prawdę.
Ale może ja spaczona, bo się nasiedziałam w szpitalach w dzieciństwie to tydzień mi się wydaje tyle co nic.

Chociaż oczywiście w domu zawsze najlepiej, ale jakby się coś działo t idę bez wahania, tydzień to nic, a najważniejsze zdrowie

Hm, dam Wam w takim razie znać co wymyśliłam u fryzjera Pewnie zrobię trochę zachowawczo i zostawię coś po bokach, żeby za bardzo się nie odchudzić ale na pewno poczuję się lepiej, bo straszę odrostami bardzo już, i włosiska włażą mi do oczu.
Stary 2012-10-30, 14:37   #137
Hosenka*
Zakorzenienie

Nafiyqa Pierwszy raz slyszę o takiej sytuacji - do tej pory spotykałam się tylko z odsyłaniem w przypadku zbyt wczesnego przyjazdu, nawet jeśli szpital jest daleko.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 14:38   #138
bijkora
Rozeznanie

Hej witamy się w nowym wątku. Już wczesniej się przedstawiałam, ale nie udzielałam sie od tamtego czasu, tylko regularnie podczytywałam.
Dzisiaj zaczynamy 27 tydzień
Mam pytanie. Otóż w którym miesiącu dziecko jest na tyle duże że ma coraz mniej miejsca w brzuszku i zaczynają zmieniać się ruchy. Ja bardziej zamiast kopania jak wcześniej czuję przesuwanie się, takie spokojniejsze ruchy i czuję przez skórę już jakieś twardsze części ciała może są to rączki albo nóżki
bijkora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 14:46   #139
sylwietta1988
Zakorzenienie

ja mam tak od około 3 tyg, już nie takie wierzganie we wszystkie strony tylko bardziej wypinanie sie, przeciąganie, czasami aż mi się wzgórek na brzuchu robi i czuc pod ręką malucha - jestem w 31 tyg.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-30, 14:47   #140
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
mam ochotę coś dzisiaj upiec, ale nie mogę za dużo czasu spędzić nad tym ciastem, bo kurcze od razu mnie brzuch pobolewa... macie jakiś pomysł?
Jak dla mnie najprostsze ciasto na świecie to z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/o...chocolate-cake

Z tym, że ja piekę w jednej formie, nie chce mi się tego dzielić no i daję mniej cukru. A jak nie mam śmietany to zastępuję mlekiem, tylko wtedy też trochę mniej tego mleka. A jak masz mikser to już w ogóle, włączasz piekarnik, wsypujesz składniki do misy, to się samo miesza, w międzyczasie przygotowujesz blaszkę i już

Cały czas mnie oczy szczypią i łzawią, żeby dać im odpocząć zamykam i za chwilę śpię I to już któryś dzień z rzędu.

No i w ogóle witam się w nowym wątku
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 14:47   #141
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nafiyqa Pierwszy raz slyszę o takiej sytuacji - do tej pory spotykałam się tylko z odsyłaniem w przypadku zbyt wczesnego przyjazdu, nawet jeśli szpital jest daleko.
Ja wczoraj tez bylam lekko poirytowana...
Na szczescie ja w tym szpitalu nie zamierzam rodzic, chodze tam tylko do SR.

Ja tez swego czasu sporo lezalam w szpitalu (3-4 dni co 3 tygodnie) i teraz nie chcialabym lezec wiecej niz to konieczne.
Niby sa ksiazki, kompy, itp, ale atmosfera tego miejsca (jak dla mnie) byla tak przytlaczajaca, ze wtedy nic mi sie nie chcialo i moglam tylko non stop spac :/

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 14:47   #142
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Możesz zrobić badania w innym labo, tylko wtedy będą płatne. Z drugiej jednak strony mocz i morfologia, to w zależności od labo to będzie pewnie koło 25 zł kosztować, więc tragedii nie ma Wtedy z tymi wynikami idziesz do nowego lekarza.
No to jest myśl

Cytat:
Niekoniecznie - moja mama po 2 porodach przechodziła tak samo źle jak wcześniej. Więc ja nie mam takich nadziei
To mnie pocieszyłaś

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Hej witamy się w nowym wątku. Już wczesniej się przedstawiałam, ale nie udzielałam sie od tamtego czasu, tylko regularnie podczytywałam.
Mam pytanie. Otóż w którym miesiącu dziecko jest na tyle duże że ma coraz mniej miejsca w brzuszku i zaczynają zmieniać się ruchy. Ja bardziej zamiast kopania jak wcześniej czuję przesuwanie się, takie spokojniejsze ruchy i czuję przez skórę już jakieś twardsze części ciała może są to rączki albo nóżki
To chyba jakoś pod koniec ciąży dopiero, mojej bratowej Mały do końca skakał po bebechach ;] tzn może nie kopał tylko się wypinał raz głową raz pupcią .
Stary 2012-10-30, 14:51   #143
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Druga sprawa, że w przypadku popularnych imion trudno uniknąć zdublowania.
W moim otoczeniu są już 2 Oliwki urodzone w tym roku.
a ja nie rozumiem z czym problem był jesteśmy z różnych końców Polski, jakie to ma znaczenie? Dwóch Igorków też mamy na wątku

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
witaj ponownie, liczymy, że będziesz się częściej odzywać

Ja dziś zaniosłam L4 z kwiatkiem dla szefa,bo imieniny miał
wypraliśmy pierwszą partię ciuszków w Dzidziusiu,, a pachnie ...
w tym miesiącu nas zeżre troszkę kaska, dlatego nie będę pewnie kupować rzeczy małemu. Zresztą zostały kosmetyki dla niego i mnie plus wanienka, ale mówię TŻtowi, że wanienkę może kupić, jak będziemy w szpitalu, bo na razie by nam miejsce graciła.

A wkurzam się, bo kurcze non stop chcą coś z domu od niego odkąd się wyprowadził, kilka dni spokoju i zaraz dawaj, co by się przydało. A teściowa mnie wkurzyła, bo zaczęła wyliczać dzisiaj takież rzeczy, a mówię że najpierw to ja na spokojnie muszę do pracy iść, zwolnienie zanieść itp, to już mi z argumentami, że na to kilka dni czasu jest. Wiecie, są ważniejsze rzeczy

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 15:02   #144
sylwietta1988
Zakorzenienie

ja też mam zamiar niedługo poprac ubranka w Dzidziusiu już nie moge sie doczekac tego zapachu
Stary 2012-10-30, 15:16   #145
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
wlasnie, popieram, tez bym tak zrobiła, ja w malym miasteczku to jeszcze taniej 5,50 mocz i 8 zł morfologia.
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 15:28   #146
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ja też mam zamiar niedługo poprac ubranka w Dzidziusiu już nie moge sie doczekac tego zapachu
Ojj, zapach to naprawdę fantastyczna sprawa w przypadku Dzidziusia, jest taki delikatny, taki świeży... No niesamowity, cudowny. Od razu kojarzy się z maluszkiem.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 15:43   #147
sarah67
Zadomowienie

Dziewczyny, które biorą nospę jakie macie dawkowanie? I 4o czy 80?
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 16:00   #148
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
100 Lat dla męża
Ja to chodze po tej biedronie jak ślepa bo nigdy nic nie widzę, muszę dzisiaj dobrze sie rozejżeć. Miałam kupowac ten kombinezon z biedronki ale dostałam dwa od kuzynki i jeszcze jeden od bratowej więc myślę że wystarczy

Wiec ja też spróbuję z hippi

Delicjanko zmień mi proszę datę porodu na 22 luty, dopisz moje imię Sylwia, i imię malutkiej - wstępnie mamy ustalone Oliwia.

Chciałam Julke ale podobno u mnie teraz same Julki chrzczone
okej, zaraz wpisze co do biedronki, ja tez nigdy nic nie widze, a raczej nigdy nie zwracałam uwagi na takie rzeczy jak ciuszki jakieś pierdółki itd. to samo z lumpkami, nigdy w nich nie bywałam a teraz... ;d

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaa i zapomniałabym- wygrałam wreszcie batalię o imie także DELICJANKO bardzo proszę o zmiane na Michałka

koronnym argumentem z moich ust było, że to moją d.u.p.ę bedzie rozrywac a nie męża i to ja mam ostatnie slowo
a jakby cos jeszcze mruczal to chocby na czworaka, ale sama do USC się wybiorę

okej okej, wpisuje
Cytat:
Jakaś bez życia dzisiaj jestem, wszystko mnie denerwuje i irytuje, jakaś masakra hormonalna.

O nie, Oliwia? A już miałam nadzieję, że uniknę dubla imieniowego na wątku... Ehh.
oj tam sie przejmujesz Moja siostra ma córke Liwie achh, szkoda ze je wziela, bo tak to moja by tak miała na imie, ale są gusta i gusciki, mi na prawde mało imion żeńskich się podoba wrr...
No ale mam swoją Patunie kochaną

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
my kupujemy materacyk lateksowy czytałam o nich duuużo pozytywów, i spokojnie można używać przy ewentualnym następnym dziecku, bo się nie odkształca. Jest antyalergiczne i nie wchłania wilgoci. Jak dla mnie same pozytywy, poza ceną - te lateksowe są najdroższe ale my też mamy materac lateksowy i w porównaniu do poprzedniego - sprężynowego - to nie ma porównania
wlasnie czytalam o nim ze jest ponoc najlepszy ale nie wiem.. a drogi on jest?

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
Ja też byłam nacinana, niestety bardzo;/ krocze mnie nie bolało - urodziłam Gabi o 01 w nocy, a rano o 7 usiadłam na łóżku i pytam pielęgniarki czy to normalne, czy jestem w szoku ona, że na pewno w szoku dlatego nie czuję nic, jednak ból się nie pojawił pierwszy seks był mało przyjemny, ale na pewno był przed końcem połogu
Za to moja szwagierka rodziła teraz niedawno, też pocięta (oczywiście;/) i fatalnie zniosła okres poporodowy, nie mogła się ruszyć a jak siadała (z wielkim wysiłkiem) to mdlała.

oo to jakiś fajny chyba, muszę poczytać
to zes mnie nastraszyla;];p

Cytat:
Całe szczęście, że to imię osiągnęło maksimum popularności w 2009 roku, a potem już coraz mniej Oliwek się rodziło. Ja osobiście znam tylko 2, ale moja mała pewnie będzie miała jakąś znajomą w szkole o takim imieniu. U mnie jest wysyp Nadii za to.
u mnie jest wysyp Julek i Zuzi, ble;p
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie najprostsze ciasto na świecie to z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/o...chocolate-cake

Z tym, że ja piekę w jednej formie, nie chce mi się tego dzielić no i daję mniej cukru. A jak nie mam śmietany to zastępuję mlekiem, tylko wtedy też trochę mniej tego mleka. A jak masz mikser to już w ogóle, włączasz piekarnik, wsypujesz składniki do misy, to się samo miesza, w międzyczasie przygotowujesz blaszkę i już

Cały czas mnie oczy szczypią i łzawią, żeby dać im odpocząć zamykam i za chwilę śpię I to już któryś dzień z rzędu.

No i w ogóle witam się w nowym wątku
uwielbiam strone tej babeczki jak juz cos pieke to tylko z jej strony heh

ALe sie dzis rospisalyscie,
Hej kobietki ;]

Niedawno wróciłam do domu, zalatwialam tztowi sprawy itd, no w tym zusie i skarbowym to lekka przesada na glupie wnioski sie czeka tydzien;/ poracha jakas, jakby nie mogli dac od reki...;/
poza tym tzt mnie wkurzyl, wylaczylam wszystkie telefony i gdzies to mam, jezdze jak glupia a ten na mnie sie drze bo mowi ze nic nie zalatwilam, zlozylam wnioski ;/.. nie moja wina ze sie tyle dni czeka na te papiery;/...
no i do 5 listopada bede miec kase z l4 za 2 miesiace

a i jadłam dzis kebaabaaaaaaaa ! :p mniam... ostatnio jadlam chyba w maju hehe

a i jeszcze mam pytanie: czy któraś z Was.. ma takie dziwne nie wiem czy to mozna porównać do skurczy... tak w okolicach pępka?? to jest takie uczucie hm... ciągnięcia plus jakby uszczypnięcia... ;/ cholera dziwne uczucie;/ wczoraj tak mialam wieczorem;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-10-30 o 16:02
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 16:25   #149
litllesweetangel
Lurker ;)

Delicjanka- ja mialam takie uczucie jakby hmm cos mi mialo rozerwac pepek plus klucie

Dziewczyny, wiecie moze jak oni wyliczaja ta srednia z zarobkow do becikowego, TZ cos mi miesza, a od 2013 nie kazdy dostanie...

"Od 1 stycznia 2013 roku to się zmieni. Rządowa nowelizacja ustawy, którą w połowie września przyjął Sejm, wprowadza kryterium dochodowe przy przyznawaniu becikowego. Według nowych przepisów becikowe dostaną tylko dzieci urodzone w rodzinach o miesięcznych dochodach poniżej 1922 zł netto na osobę. "
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 16:28   #150
bijkora
Rozeznanie

U mnie jest wysyp Julek,Lenek i Majek Nasza córeczka miała byc Mają ale w tych okolicznosciach zaczynamy rozważać czy nie nazawać jej Nadia. Jak myslicie, które lepsze ?

Włosomaniaczka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości