![]() |
#91 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
![]() ![]() ![]() Za to moja szwagierka rodziła teraz niedawno, też pocięta (oczywiście;/) i fatalnie zniosła okres poporodowy, nie mogła się ruszyć a jak siadała (z wielkim wysiłkiem) to mdlała. Cytat:
![]()
Edytowane przez antoinette Czas edycji: 2012-10-30 o 10:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tą glukozą to jest tak, że wcześniej robili najpierw 50 a jak wyszło źle to 75, ale odkąd jesteśmy w UNII to jest przepis, że od razu wykonuje się tą 75, bo po co kłuć ciężarną 2 razy. ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
do końca połogu
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- też miałam takie szwy
#96 |
Zadomowienie
|
Witajcie kobitki w nowym wątku. Niedługo to epopeja już pewnie będzie, no ale wszystko ku pamięci...
W nocy spałam jak zabita, wstałam o 10.00, zjadłam śniadanie i wypuściłam pieska na dwór. Piesio dojrzał kotka i za nim. Kot przeskoczył przez mur, a ponieważ mój Baster był bardzo ciekawy gdzież on się podział to oparł się o mur, który rozwalił się i spadł na podwórko sąsiada. Dodam, że nie mamy jeszcze nowego ogrodzenia, a wspomniany mur ma jakieś 80 lat. Tak więc dopiero przyprowadziłam go zziajana do domu, bo jak poczuł wolność, to za ch...a nie chciał się na smycz dać złapać. Co do wczorajszego prądu, to właśnie się dowiedziałam, że kolega jest w identycznej sytuacji i zastanawiamy się jak wspólnie zadziałać, żeby wyszło na nasze. Normalnie może i bym sprawę do sądu oddała, ale z brzuchem nie mam ochoty na nerwy i stresy. Jutro jadę na spotkanie z koleżankami. Ostatni widziały mnie 10 kilo temu i pewnie niezłą minę zrobią na mój widok. ninagg ty też masz Oleńkę, ale to będzie Aleksandra czy Olga???
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm ![]() HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm ![]() Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2012-10-30 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
łaskawcy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
aaaa Meduza i dzis zaczynammy 7 miesiac
![]()
#99 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj bazy używanej na allegro poszukać. Jak widziałam to ni jest dużo, ale są. ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak ![]() ![]() A co do Julek ja zawsze marzyłam o Julii ale nie da się ukryć, że to imię jest bardzo popularne jak swego czasu Anie (moje imię ![]() Zastanawiam się więc nad Julianną, ale czy to coś zmienia? ![]() ![]() Ja po wizycie, doktur mówi, że bardzo żywy dzieciak i to dobrze o nim świadczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-30 o 12:02 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, czemu człowiek jest taki głupi? w sensie ja
![]() ![]() ![]() ![]() to się wyżaliłam... ![]()
![]() |
#103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie sie dowiedziałam że u brata będzie jednak chłopak ( mają 9-miesięczną dziewczynkę), brat zachwycony no i moja teoria że u nas w rodzinie drugie rodza się chłopaki obroniona ![]()
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koniec końców skonczy sie na normalnym "pasiastym" foteliku za 200 zł ![]() słyszała któras coś o wózkach Tutek grander? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Witam się i ja w nowej częśći wątku
![]() ![]() Cały dzień leżę w łóżku i się kuruję. Mąż mnie zaraził, mam zapchany nos, bolące gardło i ogólnie czuję się jakby coś mnie rozjechało. Mąż w jeszcze gorszym stanie, nawet dziś wybiera się do lekarza. Na szczęście najlepiej czuje się córcia, choć też przeziębiona. Także w tym roku Święto Zmarłych mamy z głowy, nadrobimy jak się wykurujemy i mam nadzieję, że w niedzielę odwiedzimy groby. Od tygodnia (odkąd położna kazała mi ograniczyć jedzenie) czuję się znacznie lepiej jeśli chodzi o sylwetkę, nie jestem już tak ociężała, brzuch zmalał i na prawdę była mi potrzebna mi taka mobilizacja. Poza tym nie mam już wilczego apetytu, jak ręką odjął, ciekawe ![]() Pozdrawiam gorąco w ten smętny u nas dzień (zimno, 1,5 st., pochmurno i deszczowo) i życzę wszystkim mamusiom dużo zdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Oczy dalej mnie trzymają, już mam dość tego uczulenia, nie wiem co mam robić, rodzinny nic mi nie doradzi tak samo jak z tymi bólami, że on nie wie, do okulisty kolejki chociaż to i tak bardziej do alergologa ale ile bym musiała czeka,c ahhh ta służba zdrowia ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- a i jutro muszę na zakupy jechać, śnieg rano mocno sypał takie wielki epłaty ale już go prawie nie ma, i nie wiem co z tymi zakupami, okulary mam założyć na taką pogodę a wyglądają strasznie, opuchnięte, czerwone, taka pomarszczona skóra od samych brwi aż mocno pod dolnymi powiekami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Heej
![]() Jakaś obolała jestem ostatnio, brzuch mi bardziej twardnieje, mięśnie ciągną i źle mi się w nocy śpi. Chyba dopiero teraz zaczynam odczuwać, że faktycznie jestem w tej ciąży..:P Bo wcześniej, poza drobiazgami było w zasadzie całkiem normalnie. Nie mogę się doczekać usg, a dopiero 21.11.... nie mam pojęcia ile moja Mała waży, szkoda, chciałabym wiedzieć czy wszystko w porządku - bo mam jakąś paranoję odnośnie przedwczesnego porodu i chciałabym być już w okresie, kiedy mam stosunkowo dużą (całkowitej nie ma nigdy) pewność, że Mała ma już teraz szansę przeżycia, bez miesięcy pod respiratorem itp... Ale to chyba po 32 tygodniu bardziej, jak surfaktant zaczyna się wytwarzać? ( o płuca mi chodzi)? Tak jakoś zaczynam czekać na ten okres, żeby odetchnąć z ulgą.. Mała kopie intensywnie cały dzień, lubię wiedzieć, że jest wszędzie tam gdzie ja ![]() Hmm, jutro fryzjer - maaam taaaki dylemat co zrobić z włosami. Wiecie jak wyglądam, może inspiracje jakieś?? |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak, można je używać od pierwszego dnia. Ja dla Sade nie miałam tylko kremu musteli, bo jak ją urodziłam to było prawie lato ![]() ![]() Zastanawiam się teraz nad tą mustelą, bo chciałabym zrobić zamówienie w jednym shopie, a tam jej zazwyczaj nie mają, więc chyba zdecyduję się na coś innego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Maarsiii : kochana - możesz mi dojaśnić ilości składników, bo w przepisie dumnie pisze "kubeczek", ale, że jaki, pojemność, waga?
![]() Zrobiłabym takie ciacho.. i owoce na wierzch czy do środka jakoś mieszasz? W przepisie nie ma. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ja się rodziłam to była szał na Natalie i mama się uparła że tak mam mieć na imię ale tata poszedł mnie zarejestrować i jestem Adriana Natalia ![]() ![]() ![]() My z mężem wybierając imię też patrzeliśmy żeby nie było jakoś bardzo oklepane ale żeby i dziecku życia nie uprzykrzyć no i została Sara. Znam 2 ale to już nastolatki Cytat:
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Debrah, ale zmieniło się u Ciebie coś z włosami? Bo na tym zdjęciu, które pokazywałaś, to wyglądałaś naprawdę super, nie trzeba nic zmieniać.
![]() ![]() Djerba, fajniutkie te kosmetyki, co pokazujesz, tylko ciekawe, czy można to kupić gdzieś w aptece na mieście, żeby nie płacić za przesyłkę? ![]() ![]() U mnie na obiad kremowe, pomidorowe risotto z mięsem i warzywami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim otoczeniu są już 2 Oliwki urodzone w tym roku.
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do włosów to nie mam pojęcia bo sama już miesiąc sie wybieram do fryzjera i wybrac się nie mogę. ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I bujam się w dwie strony - trochę zapuścić (ale to będzie męka - przy moim kształcie twarzy i budowie, długie włosy są "trudne", do 18r.ż miałam, jak obcięłam to wszyscy zachwyceni więc nie wiem czy wtedy zła fryzura - grube ciężkie proste włosy i gęsta grzywa na całe czoło - czy długie w ogóle nie dla mnie). A w drugą stronę to: Nawet mi chodzi pixie po głowie.. (z tych krótkich:P) z długą grzywką wystrzępioną na bok.. I kurdę, nie wiem. Od długiego już czasu mam taki dylemat. ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- A co do zdjęć brzuszka - doczekacie się jak zrobię sesję brzuszkową, pewnie w grudniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Co do imion to ja od razu jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to odrzuciłam dwa imiona właśnie ze względu na to że są bardzo popularne i w moim otoczeniu jest mnóstwo dzieci o takich imionach: Julia i Jakub.
#118 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() tak Was tylko szybko przeleciałam. Jak chodzi o te pudełko na chusteczki nawilżane, to ja kupiłam chusteczki z Nivea w pudełku, takie niebieskie. Potem będę tam wkładać rossmanowskie, bo taniej a mi pasują. Zapłaciłam 14,50 za pudełko z chusteczkami. Potem mi nie będą wysychać, bo jednak raz, drugi, trzeci to się zakleji a potem już nie chce, a pudełko się zamknie i gotowe :p Apropo porodu SN to ja rodziłam i szwy miałam rozpuszczalne więc nikt mi ich nie wyjmował. Przez pierwsze 5 dni bolało jak cholera, pamiętam jak łzy mi leciały bo wytrzymać ciężko było (trochę przez upartość bo leków przeciwbólowych nie chciałam brać), a w 6 dniu jak ręką odjął. Wkłady poporodowe używałam tylko 3 dni, potem podpaski zwykłe tak chyba ze 2 tygodnie i potem chyba przez 3 tygodnie wkładki. Ja nie karmiłam więc szybko okres dostałam. Pierwszy raz z seksem było faktycznie nieprzyjemnie ale myślę, że w dużej mierze to nastawienie, że coś będzie bolało. A nie bolało :p Co by nie mówić każda kobieta jest inna i każda inaczej wszystko przechodzi. Ja przed zajściem w ciążę miałam hardcorowe miesiączki, gdzie ból był okropny i często kończyło się na wymiotach więc też do bólu byłam przyzwyczajona. Da się przeżyć ![]() Gocha, dużo zdrówka ![]() Przyszła mi dziś kurteczka dla Karinki i jest świetna więc się opłacało ![]() Mała mi siedzi pod żebrami tak, że ciężko mi oddychać i wierci się cały dzień - nie wiem kiedy ona śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | ||
Zakorzenienie
|
Mam juz wyniki tej glukozy, wyglada na to ze mieszcze sie w normie co prawda w gornej granicy ale mam nadzieje ze to wystarczy
![]() Przekonam sie za tydzien na wizycie - juz nie moge sie doczekac ![]() Black a Ty w koncu bylas na tej glukozie w poniedzialek ?? ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() czyli jednak rezygnujecie z Julci ?? no to fajnie ![]() ![]()
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.