|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
|
|
|
|
#1442 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
wpadł mi w oko w MD taki płaszcz:
http://www.massimodutti.com/webapp/w...Y%2BZ%2BALPAKI nie wiem jak na żywo, ale na zdjęciu czy ma on szansę kosztować do 500zł tak końcem stycznia?
|
|
|
|
#1443 |
|
Zadomowienie
|
Ma
Zapisz linka.Widziałam go w sklepie, ale to nie jest fason dla mnie więc nie mierzyłam. W dotyku boski
|
|
|
|
#1444 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To nie są typowe sztyblety i dzięki temu pasują do tej stylizacji. Bardzo fajne botki. Cytat:
|
||||
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1446 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi dotyczące rajstop - mam niedaleko "zwykły sklep" i tam będę się zaopatrywać.
Kupiłam wczoraj puchówkę, ale zbyt dopasowaną i wymienię na większy rozmiar. Szkoda, że nie ma długiej czarnej z kapturem i złotym zamkiem, na dziale dziecięcym była bardzo ładna, ale przeszkadzały mi guziki
|
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Tez poluję na ten płaszcz z MD
. Jest cudowny
|
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Musze napisać typowy narzekalski post, ale muszę bo inaczej się uduszę. Siedziałam sobie parę godzin w bibliotece, usiadłam w holu by zjeść kanapkę i sformułowałam następujący wniosek: studentki nie potrafią się ubrać.
Przez wejście i szatnię przewijało się mnóstwo dziewczyn. Obserwowałam je przez koło 40minut i widziałam 1 (jedną!) normalnie ubraną dziewczynę. Ja rozumiem wszystko: brak funduszy, brak czasu, brak wyczucia stylu, ale nie rozumiem całkowitego zaniedbania wizerunku i decydowania się na ubieranie szkaradzieństw które dewastują sylwetkę. Jak można mając krótkie i tęgie nogi wkładać botki za kostkę w kontrastowym kolorze w stosunku do spodni? Przecież to dodatkowo skraca nogi. Obcisły sweterek nie wygląda dobrze gdy ktoś ma oponki w okolicach talii. Zaniedbania urodowe i higieniczne to osobna kwestia. Kompletna nieznajomość zasad makijażu (za ciemny podkład, krzywa / za gruba kreska, posklejane rzęsy) suche, sianowate włosy, zepsute zęby (!) Włożyłyby proste ciemne rurki, biały T-shirt i normalne buty (czyli bez świecidełek, kolorowych sznurówek, dziwacznych wiązań, haftów itp) i wyglądałyby ładnie, świeżo, młodo i dziewczęco. Ale nie, trzeba być feerią barw (co z tego, że kolorystycznie niepasujących do karnacji i włosów) i zakładać dziwaczne kroje i fasony. Te dziewczyny niedługo skończą studia i pójdą do pracy. Jak dużym ignorantem trzeba być, że nie wiedzieć że z dwóch kandydatek o podobnych kwalifikacjach pracę dostanie ta lepiej wyglądająca? Warto o to zadbać już teraz. Kolega niedawno powiedział że ciężko jest zobaczyć na ulicy ładnie ubraną dziewczynę. Nie zgodziłam się z nim, ale teraz zwracam honor. Skąd w Polkach takie upodobanie do brzydkich ubrań i krojów podkreślających mankamenty? |
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37328273]wpadł mi w oko w MD taki płaszcz:
http://www.massimodutti.com/webapp/w...Y%2BZ%2BALPAKI nie wiem jak na żywo, ale na zdjęciu czy ma on szansę kosztować do 500zł tak końcem stycznia? [/QUOTE]jest świetny, myślę, że na wyprzedaży spokojnie uda Ci się go kupić w granicach 500zł
|
|
#1451 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem w stanie zrozumieć, że od czasu do czasu można mieć gorszy dzień, nie wyspać się, mieć duzy problem na głowie. Ale na boga jak codziennie widzę, że ktoś ma gniazdo na głowie, zadziedbaną cere z nawalonym makijażem (posklejane od tuszu rzęsy, za ciemny podkład), niewyregulowane brwi, odpryski z dwutygodniowego lakieru i niewyprasowane ubrania to ja się poważnie zastanawiam... I powyższy opis dotyczy konkretnego przykładu jakim jest moja koleżanka. I to nie, ze obiad musi gotować, sprzątać, dziecko bawić, pieniedzy brak. Jest z bardzo majętnej rodziny i o zgrozo jej 40 letnia mama wygląda tak Czyli jednak chęci... A propos Twojego kolegi, to nie wiedziałam, ze faceci aż tak zwracają na to uwagę ![]() Powyższy opis do |
|
|
|
|
#1452 |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Też się z tym niestety muszę zgodzić, jak nie papuga krzykliwa kolorystycznie i stylistycznie, to zaniedbana szara mysz- ja się nie maluję, to niezdrowe, jestem naturalna, z włosami nic nie robię, nie jestem niewolnicą mody i się patrzy potem na taką i ma się ochotę za kudły zatargać i coś z nią zrobić...
Albo przerost formy nad treścią- strój nieadekwatny na uczelnię- kozaki na mega szpili i krótka kieca? To na randkę, kawę się nadaje, ale nie na zajęcia... Jak ci wykładowcy mają patrzeć na takie dziewczyny? |
|
|
|
#1453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardziej poczepiałabym się facetów, moim zdaniem o ile jest dużo fajnie wygladąjących dziewczyn to facetów jak na lekarstwo, owszem jest lepiej niż parę lat temu, ale nadal jednak styl (a raczej jego kompletny brak) u wielu panów woła moim zdaniem o pomstę do nieba- zarówno chodzi mi o kwestię ubrań (przynajmniej u mnie w mieście widuję multum bezkształtnych koszul i spodni,znoszonych swetrów i t-shirtów,bluz noszonych na każdą niemal okazję, brzydkich butów itp. itd.) jak i spraw higieniczno-urodowych
Edytowane przez madziunia2 Czas edycji: 2012-10-30 o 15:07 |
|
|
|
|
#1454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokaż się w swojej! ![]() Cytat:
masz ciekawe przemyślenia poza uczelnią, w centrum miasta z kolei często widzę fajnie ubrane dziewczyny, czasem się oglądam ![]() nawiasem mówiąc, na jednym przedmiocie będę realizowała projekt badawczy właśnie o podobnej tematyce - stosunek do ubioru, rola ubioru w życiu ludzi. zobaczymy co z tego wyjdzie, o ile deklaracje będą prawdziwe ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
Edytowane przez Olcia Czas edycji: 2012-10-30 o 15:25 |
|||
|
|
|
#1455 |
|
Rozeznanie
|
A tak patrząc na ten nieliczny odsetek tych super wyglądających dziewczyn to zastanawiam się jak one to robią, że są zawsze takie jakby hmmm dopiero wyszły z kąpieli w perfumach
![]() Mam taką koleżankę z którą kiedy bym się nie spotkała: czy ona jest po 12 h pracy, czy po 15-godzinnym locie samolotem to wygląda cudownie. Jest normalnie zawsze taka "wykrochmalona", no takim pięknem i luksusem pachnie od niej z daleka
|
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama niestety widuje ubraniowe kwiatki-wpadki w pracy - pracuje w liceum, gdzie uczy się sporo dziewczyn. Teraz panuje moda na legginsy zakładane do krótkich bluzek. Nie ważne czy dziewczyna jest szczupła, czy grubsza - pokazuje goły tyłek. Co drugiej przebijają majtki. Kiedy mama zapytała jedną z dziewczyn czy widziała się dziś w lutrze, ta odpowiedziała, że tak i że wygląda ok (miała różowe majtki, było widać przez jej pseudo legginsy, właściwie rajstopy). Najgorsze, że jednego dnia tak ubrana do pracy przyszła jedna z nauczycielek (młoda, ale zawsze). Jaki to jest przykład, jak nawet naczycielki latają z gołym tyłkiem... Niedobieranie ubrań do sylwetki to codziennść, dziewczyny mają oponkę, ale krótka, obcisła bluzeczka musi być. Tak sobie myślę jak te dziewczyny ubiorą się na rozmowę kwalifikacyjną? No chyba, że pracodowacy to kompletnie ignorują, bo sami nie mają poczucia estetyki.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie co jest w tym najgorsze? Że takie dziewczyny (i zapewne też bezgustni pracodawcy) widzą "drugą stronę medalu" - zadbane i dobrze ubrane są puste, spędzają cały dzień na pindrzeniu się przed lustrem i strojeniu się.
|
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie najbardziej razi to jak młode dziewczyny 25-25 lat wyglądają jakby miały 40-50 lat. Zawsze jak chodzę do kościoła to widuję takie właśnie młode mamy, które ubierają jakieś błyszczące żakiety, spódnice 3/4 pasujące bardziej do mamy/babci. I nie można powiedzieć, że się tak ubierają bo ich nie stać. Przecież za niewielkie pieniądze też można ładnie wyglądać.
Powoli kompletuje zimowy zestaw - płaszcz jest, ciepła czapka też, szale/kominy mam z wcześniejszych lat, pozostały rękawiczki i kozaki, które już mam upatrzone - trzeba tylko jechać i kupić
|
|
#1462 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja kupiłam na dziale dziecięcym i jestem mega zadowolona http://www.zara.com/webapp/wcs/store...TEM%20OZDOBNYMCytat:
Do listy błędów trzeba też dopisać mega duszące słodkie perfumy Zęby, no cóż.. Droga sprawa, wiem po sobie, bo sama chciałam mieć jak najszybciej proste i białe
|
||
|
|
|
#1463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
||
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oprócz tego też mi się bardzo podoba. Bardzo żałuję, że nie widać jej "odpowiednika" na dziale damskim, bo kolorystycznie najbardziej mi się podoba, jednak te z damskiego wydają mi się grubsze i cieplejsze.
|
|
|
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żona ![]() Edytowane przez BBlondyneczkAA Czas edycji: 2012-10-30 o 17:24 |
|
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Myślę, że przy Twoim wzroście rękawy mogą być zbyt krótkie, ale najlepiej zmierzyć, jak jest taka możliwość
|
|
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1470 |
|
Konto usunięte
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37328273]wpadł mi w oko w MD taki płaszcz:
http://www.massimodutti.com/webapp/w...Y%2BZ%2BALPAKI nie wiem jak na żywo, ale na zdjęciu czy ma on szansę kosztować do 500zł tak końcem stycznia? [/QUOTE]a propo Massimo, to jak u nich z jakością? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

Zapisz linka.
W tej szarej na szczęście tak się to nie rzuca w oczy, po zdjęciach myślałam że będzie widoczne bardziej.

Oprócz tego też mi się bardzo podoba. Bardzo żałuję, że nie widać jej "odpowiednika" na dziale damskim, bo kolorystycznie najbardziej mi się podoba, jednak te z damskiego wydają mi się grubsze i cieplejsze.