|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Tak na szybko, później Was nadrobię
![]() Dopiero teraz od rana jestem w domu. Kruszyn ma 2,96 cm i wiek dalej zgadza się z OM ![]() Ma rączki, głowę, nogi chyba też, bo bardzo skakał. Jak szalony i machał swojej mamusi. Serducho bije 170 na minutę, dlatego, że ja byłam zdenerwowana ![]() Wyniki wszystkie ok, jedynie nie przechodziłam tokso, więc koty i surowe mięso na obrazkach ![]() Bardzo mi ulżyło ![]() Wstawię później foto, bo ładnie widać go ![]() Kolejna wizyta już ta z USG gen 19.11 o 9:30
|
#4052 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słyszałam historię jak na 100% miała być dziewczyna, a skończyło się ,że chłopak w wózku w kwiatki jeździł ![]() Wbrew pozorom, mimo coraz lepszego sprzętu nadal zdarza się dużo pomyłek. ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czekamy na zdjęcia
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2012-10-30 o 17:21 |
||
|
|
|
#4054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Znowu mam napady glodu.. A juz myslalam ze sie jakos bede umiala ograniczac Kurcze, nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze miesiąc do USG prenatalnego.. ![]() Wy ciagle chodzicie na wizyty, a ja czekam buuuu :P
|
||
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny od wczoraj boli mnie w krzyżu... czy któraś tak miała??
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mialam, ale moj lekarz mowil ze moge miec i ze to niby normalne,wiec luzik
|
|
|
|
#4057 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
no ja jak wspomnialam tydz temu, ze mnie w krzyżu boli, to ogółem tego nie skomentował tylko, że jakby mocno bolał brzuch to nospe zażyć... Teraz niby czytam, że się macica rozciąga.
|
#4059 |
|
Wtajemniczenie
|
elizabarbara, humpback, katate, szprotka_mada, acha131321 dziękuję Wam za gratki
szprotka - postaraj się nie przejmować, z reguły każda się denerwuje, a później wszystko jest Ok. Czekaj cierpliwie do wizyty i później daj znać co i jak Motylek gratuluję udanej wizyty i dobrych wyników
|
|
|
|
#4060 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale jak zleciało Byłam z małżem w biedronie i mamy już wszystkie znicze kupione |
|||
|
|
|
#4061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pawie oczko Gratulacje Pani Magister |
||
|
|
|
#4062 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odpoczywaj ![]() Cytat:
![]() ja właśnie dziś farbowałam, tzn mama mnie casting creme gloss z loreala, odcień czarna porzeczka, jest cuuudny Cytat:
odebrałam wyniki CRP - wynik 25 ... niby zmalało o 1, ale i tak o 20 za dużo ... chociaż nie wzrosło, a tego się bardzo bałam. jutro wizyta u ginekolog, dowiem się o wyniki posiewu... |
|||
|
|
|
#4063 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
1kupiłąm właśnie maseczkę na twarz-Perfecta mama Dax'a, dla babek w ciąży. Teraz doczytałam,że do stosowania od 4tego miesiąca.
I teraz pojawia się pytanie-jestem w 13tc(idzie na 14)czyli zaczynam 4ty miesiąc(3mce za mną), to znaczy,że juz mogę ją stosować, czy mam poczekać jeszcze kilka tygodni? jeszcze 2h pracy,ale kupiłam zestaw-szklanka do latte, 5saszetek do latte warstwowego więc humor poprawiony ![]() motylek czekam na fotkę
Edytowane przez axella Czas edycji: 2012-10-30 o 19:02 |
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na balsamach na rozstępy też piszą, że od 3 miesiąca a ja używam praktycznie od kiedy się dowiedziałam o ciąży ![]() Na coś szczególnego działa ta maseczka?
|
|
|
|
|
#4066 |
|
Przyczajenie
|
Witam przyszłe mamusie,
pewnie nikt mnie tu nie kojarzy i nie pamięta, bo rzadko się udzielam na forum, jakoś brak mi weny, chyba bardziej wolę czytać. Od wczoraj też mnie boli w krzyżu i troche pobolewa macica przy tym, to jest taki dziwny ból, raz mnie zarwie a innym razem taka po prostu czuje się tam obolała, a i jeszcze rwało mnie dziś kilka razy w pochwie. Dodam tylko że jestem w 12 tyg ciąży i już się martwię czy wszystko ok, czy to normalne. Jutro wizyta u gin i strasznie się denerwuję. Do tego morfologia wyszła mi tak sobie RBC 3,65 HGB 10,5 HCT 32,2 Chociaż chyba w ciąży te wyniki chyba nie są takie złe, bo normy są obniżone? Ale czy dla HGB norma w ciąży nie jest 11?? |
|
|
|
#4067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-redukuje niedoskonałości skóry i wypryski -wygładza to tak w skrócie,bo na opakowaniu oczywiście zachwalaja to jak kolejny cud świata ![]() mam problem od paru tygodni z miliaaardem syfków-w końcu znalazłam coś odpowiedniego, boję się stosować tego co wcześniej, wyżerały mi skórę ![]() Cytat:
![]() za wizytę! A o wynikach pogadasz z lekarzem- on to zrobi najlepiej ![]() Powodzonka! |
||
|
|
|
#4068 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bede zatem spokojnie czekac ![]() O tak, niedlugo bede wielorybem ![]() Codziennie sobie obiecuje ze sie bede hamowac, ale niestety nie daje rady ![]() Cytat:
Trzymam mocno kciuki ![]() Cytat:
Wyniki tez nie sa takie zle. Jak chcesz sie poczuc pewniej to zadzwon do swojego ginia. Jednak moim zdaniem bedzie dobrze Ale mam ochote na czekolade
|
|||
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja stosuję zwykłe maseczki |
|
|
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jak to OKAZJA to kupiłam
|
|
|
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kurde nie mam sił robić mężowi kanapek bo mi tak smierdzi z tej lodówki... Ale nie chce, żeby wyszło, że siedze w domu i nic nie robie
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Ja spanikowalam i przez pierwszy miesiac nie uzywalam zadnych swoich kosmetykow (a jak ktoras tu slusznie zauwazyla - jestem kosmetoholikiem). Teraz uwazam, ze jak tylko minie pierwszy trymestr grzecznie wroce do swoich shiseido, Guerlain, Estee lauder i Lancome - bo one mi sluza swietnie. Teraz poprzestalam na nawilzaczach do twarzy Biotherm'u oraz kosmetykach aptecznych typu vichy, la roche posay czy bioderma. Poza tym stosuje naturalne kosmetyki typu Pat&rub czy sanflore.
Wiekszosc kosmetykow polecanych dla kobiet w ciazy jest tylko chwytem reklamowym i nie mozna dac sie na niego zlapac. Mozna uzywac wszystkiego, trzeba tylko sprawdzac sklady i unikac pewnych, scisle okreslonych skladnikow min wit a czy retinolu. Rowniez wszelakie mocne kremy z kwasami sa niewskazane Nie mozna dac sie zwariowac ![]() Opisalam sie, moze komus sie przyda ten wywód
|
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
a no to co innego
ja teraz nie wydaję nic na maseczki, peelingi, hennę. Co tydzień, dwa robią mi to w szkole ![]() Zaoszczędzę na porządny preparat przeciw rozstępom idę leżeć bo mi się dziecię rozpycha chyba, jakoś mnie brzuch ciągnie
|
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wrócilam od gina i z badan medycyny pracy. Gin powiedział, że wszystko ok, poogladała zdjęcie USG powiedziała ze ok. Zapytałam czy nie powinnam mieć juz badan na taksoplazmoze i się zdziwiła ze jak to jeszcze nie mialam i ze zawsze na poczatku daje wszystkim pacjentkom - ja akurat na początku ciazy bylam u innej lekarki, 2 wizyta u jeszcze innej a dopiera 3 u niej - bo tak byli lekarze zapchani ze nie dało się w takim odstępie czasu u tej samej być. No i dała mi skierowanie na te wszystkie badania co Wy pisałyście. A i jeszcze byłam na medycynie pracy. Powiedzcie mi jak to jest ze jak ide do lekarza faceta to chociazby byl internistą to chce mi albo badanie piersi zrobić albo kaze się zupełnie rozbierać do zwykłego badanie stetoskopem?? Tak mnie facet intensywnie badał ze się nie mogłam powstrzymać od śmiechu.. |
|
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A facet.. coz, moze po prostu mu sie spodobalas
|
|
|
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za paredziesiąt lat przyjdziesz do lekarza, mówiąc że czujesz kłucie pod lewą piersią, i będziesz miała na myśli kolano i już nikt nie bedzie nalegał by cię badać fajnie, że wszystko ok kolejne dobre wieści
|
|
|
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zauważyłam ze to się powtarza, zawsze u facetów lekarzy. Jakoś lekarki nie chcą mi badania piersi robić.. a do faceta jak pójde to zawsze się pyta czy bylo w tym roku robione.. ehh
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
A i dostałam zwolnienie lekarskie do konca tygodnia. Poszłam nieumalowana do gina. A ze bez makijazu wyglądam jak zombi-narkoman to nawet długo nie musialam tlumaczyć dlaczego chce to zwolnienie. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-10-30 o 19:29 |
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dobrze, że dostałaś skierowanie na te badania:Plekarz ....
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, to używaj na zdrowie. Mi się już rzuciło na głowę i kupiłam sobie oliwkę do ciała Hipp, żel do mycia ciała i szampon Babydream. Są fajne, mają proste składy i dobrze myją. Tak to sobie tłumaczę, a tak naprawdę to one pachną jak dziecko
|
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.

a ja zonk, wstałam jak oparzona i się pytam jakie dziewczę a pani mi na to "no jak, nie widzi pani ziarenka kawy tu", przyznam że byłam w szoku, pół dnia dochodziłam do siebie, jakbym normalnie syna straciła, trudno to wyrazić. Oczywiście jak się urodziła córa nawet przez sekundę nie pomyślałam że miała być chłopcem ale teraz już bym się nie nakręciła za nic w świecie na płeć, no chyba że po usg 3 d bo to chyba lepiej widać

A nie wiem czy da się położną wynająć do opieki nad dzieckiem
Musisz się zorientować 

Zrobilam sie glodna i placz sie skonczyl 

za wizytę! A o wynikach pogadasz z lekarzem- on to zrobi najlepiej