|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
I to też jest powód dla którego podoba mi się BLW, bo wykorzystuje naturalny odruch dziecka wsadzania wszystkiego do buzi, a później żucia tego. Sztućce wprowadza się później dopiero, jak już dziecko ładnie je rączkami. Tylko takie rozszerzanie diety się nie sprawdza, jak mama wraca do pracy i jest problem z wyedukowaniem opiekuna co do BLW
|
|
#4082 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Udało mi się dziś załatwić chrzest Adasia, będzie 11 listopada o 13. Od kilku dni mały jakby spokojniejszy, mniej marudzi, mniej płacze, śpi w dzień ze 3-4 razy nawet do 2 godzin!
Wczoraj pytałam innego pediatry o to mleko, kazał kupić mleko HA, a jak po tym również będzie miał jakieś objawy niepożądane, to przyjść, wypisze receptę na specjalne. Zakupiłam więc Bebilon HA, zrobiłam 30ml mm, zmieszałam z 30ml mojego, wypił wszystko, odbiło mu się i póki co nic się nie dzieje, a jadł 2 godz temu. Oby było już dobrze!
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
A miałam napisać jeszcze o Ukcie - nie wiem czy to miasto czy wieś, coś pół na pół. Tam też raczej spokojnie. Nie ma tam jeziora, jest rzeka i można popływać kajakami. Krutyń... Za Gołdapią są Stańczyki z dwoma przed wojennymi lub powojennymi mostami. Piękne mosty ja byłam już tam 4 razy i na pewno się wybiorę w następnym roku już z Igą. W Rapie pod ruską granicą jest piramida w lesie, w której w trumnach leży niemiecka rodzina. Widać przez kraty w oknie :p tam byłam dwa razy. Właśnie jak napisała Mandi Wilczy Szaniec czyli ta kwatera w Gierłoży , kościół barokowy w Świętej Lipce z pieknymi organami z poruszającymi się organami.
Edit. Nie organami ale elementami ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Dzisiaj cały dzień grzeję w chałupie a zimno dalej ![]() Dziecko zasnęło.. coś mi tu śmierdzi Edytowane przez nadalka Czas edycji: 2012-10-30 o 19:24 |
|
|
|
#4084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam siły nadrabiać, zmęczyły mnie porządki w domu
|
|
|
|
|
#4085 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
no właściwie to tak, bo Luśka często ze smoczkiem od butelki tak robi
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
bebe już się stara o następną dzidzię.. ale jej zazdroszczę
![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
a Luśka jak nie ma humoru na jedzenie z butli... czyli często...
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
łeee znów mi się paznokcie łamią
teraz do mi jeden w zasadzie pękł na pół, dość bolesne :/a takie miałam ładne paznokcie w ciąży
|
#4091 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeszcze nie próbowałam, piłam tylko soki pomarańczowe... |
||||
|
|
|
#4092 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziś TZ wymyślił kolejną zabawę na czas kiedy mała będzie bardziej kumata - do wierszyka Na straganie w dzień targowy Brzechwy zrobi jej wizualizację z prawdziwymi warzywami
fajny pomysł w ogóle mała uwielbia jak jej się czyta wierszyki, aż podskakuje z radości (na leżąco oczywiście) Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bardziej wkurzona prezentuje jeszcze odruch wymiotny ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- aaaaa Irmusia zapomniałabym! ciesze się ze wyniki u Leosia już dużo dużo lepsze
|
||||
|
|
|
#4093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wogóle jak będzie uczył się mówic zamierzam mu mówic te słówka w niemieckiem i angielskim![]() o skąd ja to znam do tego plucie zawartościa buteleczki na ubrania, mamę i otoczenie
|
||
|
|
|
#4094 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nadalka - właśnie sobie pokopiowałam wszystko co pisałaś, będę miała ściągę jak znalazł jak wyjadę na Mazury Cytat:
![]() A do pracy to mi się bynajmniej nie spieszy, ale co poradzić
Edytowane przez Vestis Czas edycji: 2012-10-30 o 20:05 |
||
|
|
|
#4095 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
byłam tam w tym roku w wakacje i faktycznie molo w Giżycku fajne Twierdzę Boyen i Wilczy Szaniec też zaliczyliśmy i nam się podobało, ale my lubimy takie zwiedzanie ![]() porodówkę w Giżycku też zwiedziłam, chociaż tego już w planach nie było |
|||
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() no jak ma się taką możliwość... Ja muszę od stycznia wrócić, ale na (nie)szczęście pracuję z domu i na pół etatu
|
|
#4099 |
|
Zadomowienie
|
wiem
ale co ja poradzę, że nasza Hania pozazdrościła nam wyjazdu i też chciała Mazury zobaczyć mała podróżniczka nam rośnie
|
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
przy Twoim TŻ-cie to idealne
Przy moim nieco się obawiam, że z obowiązków mnie nie odciąży, a mi jeszcze praca dojdzie... A tak to bym wyszła na ten czas i mogła mieć wszystko gdzieśchociaż biorąc pod uwagę, że tutaj Luśki kompletnie nie mamy z kim zostawić, a zostawianie obcej osobie za pół pensji to też niezbyt fajnie, to jednak chyba najlepsze rozwiązanie
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
ale wyjęłaś dziecko z walizki, cio?
![]() a na serio, to gratuluję spakowania
|
#4105 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Leoś po drugim szczepieniu i jak na razie wszystko ok ![]() Cytat:
Cytat:
ad2. kolorowe ad3. 2 ad4. Imiona 327694]Hej. Emil nam wczoraj padł zaraz po kąpieli, bez marudzenia zasnął jak kamień ok. 19 i spał do 2 ![]() mąż ma dziś urodziny [/QUOTE]wszystkiego najlepszego dla męża Cytat:
a co do kuzynki- no comments ![]() Cytat:
Ale najważniejsze, ze badanie się udało i, że wszystko okCytat:
Cytat:
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt, że jak wychodzisz do pracy to też ma plusy, bo i wyglądać trzeba i siedzisz sobie elegancko przy biureczku, żadnych kupek, zupek przez parę godzin, kontakt z ludźmi, jest higiena psychiczna ![]() ale z drugiej strony: oddajesz dziecko obcej osobie (masakra jak dla mnie) płacisz niemało, tęsknisz no i po powrocie z pracy zajęć multum chyba, ze ktoś ma mamę, ciocię - wtedy super ![]() ja już zdecydowałam, ze do końca przyszłych wakacji zostaję w domu nie wyobrażam sobie oddać małej pod opiekę obcej osobie już wkrótce, zwlaszcza, ze ona jest naprawdę wrażliwym dzieckiem ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- a właśnie dziewczyny - czy o te 4 dodatkowe tygodnie urlopu macierzyńskiego trzeba wnioskować? robicie to juz? |
|
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już bym chciała do ludzi wrócić, ciekawe co w mojej pracy się dzieje, na pewno masa nowości.... Z drugiej strony, żal maleństwo zostawiać, będę płakać na pewno
![]() Ja dzisiaj miałam mały sajgon z usypianiem, jednak mała zasnęła, gdy jej czytałam książkę Pestka - totalnie nie dziecięcą :P |
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za życzenia dla męża
jemu aż się mordka cieszy
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ja wniosek złożyłam miesiąc temu. Poproś w kadrach, na pewno mają gotowe takie wnioski, bo tam się tylko dane uzupełnia.
|
|
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro tylko dorzuce swoje kosmetyki i protownice, podgrzewacz no i do podrecznej butelki mleko itd. i ladowarke do telefonu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Wczoraj pytałam innego pediatry o to mleko, kazał kupić mleko HA, a jak po tym również będzie miał jakieś objawy niepożądane, to przyjść, wypisze receptę na specjalne. Zakupiłam więc Bebilon HA, zrobiłam 30ml mm, zmieszałam z 30ml mojego, wypił wszystko, odbiło mu się i póki co nic się nie dzieje, a jadł 2 godz temu. Oby było już dobrze!

teraz do mi jeden w zasadzie pękł na pół, dość bolesne :/