|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
Tego mojego karmienia to juz niewiele zostalo, bo przed snem dostaje butelke, a reszte dopija mojego i zasypia przy piersi. W nocy na szczescie po wypiciu butli, odwraca sie na boczek i zasypia, czasem nawet na brzuszku (co raz to wiecej pozycji ma do spania ).
|
|
|
|
|
#3662 |
|
Wtajemniczenie
|
nadal masz takie wieczory jak ja? tzn ze z Malutka w lozku? moja od 17:30 juz nie chce byc na dole w pokoju, musi sie bawic w sypialni na lozku, no i zasypianie z cyckiem tak czy inaczej, ale ostatnio podjelismy sie z Tz oduczania, ale w nocy nie mam sily siedziec i jej usypiac po karmieniu, zasypia w nocy przy piersi, bo inaczej nie wiem jakbym funkcjonowala w dzien gdybym spedzala jeszcze iles tam czasu na usypianiu w nocy, a ostatnio budzi sie chyba co godzine
, zje moze z 2x w nocy, a pozostale pobudki to tylko po to aby potrzymac i zasnac z cycusiem, bo nie je wtedy - tylko musi go trzymac, zeby chociaz jadla, ale ja wiem ze to zwyczajne u nas uzaleznienie od cycka. Twoja zasypia przy piersi nadal?
|
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
natka i Gosia fajnie, ze lecicie do Pl na swieta
![]() Ja tez lece, juz za miesiac ![]() MoniaHan fajnie, ze do Ciebie tata przylatuje, milo jest spedzic swieta w wiekszym gronie. Ja dwa razy spedzalam tu BN i dla mnie to smutne przezycie, u mnie swieta sa bardzo rodzinne i ciezkie to bylo dla mnie Moi rodzice tez mieli nigdy do Anglii nie przyleciec, ale to sie zmienilo jak sie urodzila wnusia ![]() Nadia ostatnio robi cyrki z jedzeniem, obiadku zje max pol sloiczka, deserek chetniej, czasem nawet caly sloiczek. Ale to i tak malo na caly dzien. Oczywiscie mlekiem dojada, ale tez to sa male ilosci. Jak widac w nocy nadrabia... Poza tym kilka dni temu, dostala uczulenia na calym cialku, bylismy w przychodni, zrobili jakies badania i na tym sie skonczylo. Nie dali nic do smarowania, bo "to nic takiego". Mialam wapno, wiec dawalam do picia i smarowalam oilatum, zniknelo po 2 dniach. Mysle, ze to po jakims jedzeniu, ale po jakim?? W kazdym sloiczku jest kilka skladnikow, a ja dawalam co dzien co innego, zeby urozmaicac... Ogolnie my sie czesto borykamy z jakimis uczuleniami, ale przewaznie na buzi, a teraz cale cialko bylo. |
|
|
|
#3664 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to i tak stwierdzam ze Viki ma gorzej i sie wracam![]() Taki zart, ale chyba trzeba to brac z humorem bo inaczej mozna oszalec! Mnie najbardziej martwi i nie daje spokoju jedna mysl, ze moze cos jej jest ![]() W sobote byla u nas lekarka bo adas mial owsiki i zalecila kuracje oczyszczajaca dla calej rodziny. Stwierdzila ze gorszy humor i brak apetytu moga byc spowodowane ewentualnymi pasozytami. Za 2 tygodnie bierzemy leki jeszzce raz i potem po 2 tygodniach mamy zrobic Viki morfologie , a jesli gorszy humor nie minie to rowniez badanie moczu i OB. Ale Viki jesli to mozliwe to sie pogarsza humor Dzisiaj poryczalam sie razem z nia. Ale ja w sumie zniose wszystko, najwyzej sobie porycze i wczesniej pojde spac coby wypoczac, ale jak pomysle, ze ja sie irytuje a ona poprzez swoje marudzenie i placz chce mi cos powiedziec to mi sie serce sciska. Mysle ze jesli ten zly humor nie minie do czwartku to w piatek znowu przejdziemy sie do lekarza coby przebadala. Biore tez pod uwage skok ewentualnie, w sonote skonczylismy 26 tydzien, ale to pewnie tak jest plus minus. Teraz ostro trenuje pelzanie w sumie , wiec moze byc ten skok, zreszta zobaczymy... ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
![]() Fajnie to wyglada
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monia po Twoich postach widze, ze umeczysz sie w nocy bardzo. Ja co prawda mam pobudki, ale zaraz potem zasypiam i rano jestem w miare wypoczeta. Najgorsze jest to, ze nadal moje wieczory naleza do Nadii... :/ nawet po zasnieciu, po jakims czasie wybudza sie na chwile, aby "skontrolowac sytuacje" i pociagnac kilka razy z piersi, a ja sie boje jej zostawic samej, bo sie bardzo przysuwa do mnie i gdyby mnie nie bylo moglaby spasc z lozka, a wiadomo- tu sa wysokie lozka... |
|
|
|
|
#3666 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bo mozna wysiaść na przystanku "Pod Czerniaków"(to jest na trasie Siekierkowskiej) i przejść "skrótami" przez Ogrodki działkowe. Zreszta z trasy będziesz widziała takie białe bloki na łące to to . Ale 141 też jest ok na przystanku Sielce i potem też spacerek.Cytat:
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#3667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Desia, dzięki za te słowa, bo szczerze mówiąc to dziś już totalnie wymiękłam... dobrze, że Mąż już wrócił z pracy i się Nią trochę zajmuje, to ja mogę odsapnąć... A Marcin przed chwilą skuł całe płytki pod wanną... i u nas jest sucho, a u sąsiada na dole się leje woda... A Hania właśnie daje popalić tacie... usłyszałam jak mówi do Niej: "nie bij tylko" |
|
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ty do mnie tez masz dobra droge i u mnie jest park skaryszewski wiec nie jest zle
|
|
|
|
|
#3669 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A mi tez pomaga to, ze to juz oje drugie dziecko bo wiem ,ze z Adasiem tez mialam takie dni, ze bym poszla w dluga i wrocila za tydzien ![]() Ale ja to widze bardziej perspektywicznie, wlasnie przez to ze mam Adasia. Bo wiem ze te wszystkie dni mijaja, nawet te najgorsze, dziecko robi sie wieksze i chociazby potrafi powiedziec czy je cos boli. A w tej chwili takie maluszki co? Mi sie wydaje ze Viki sie wkurza bo wiecej by chciala niz potrafi, ale skad moge miec pewnosc tak na dobra sprawe, rownie dobrze moze ja brzuszek czy glowka bolec, to jest wlasnie najgorsze! A macierzynstwo to wlasnie takie slodko-gorzkie jest, choc moim zdaniem przewaga tych slodkich mimo wszystko Teraz na przyklad Adas beka do Viki a ta sie chichra (tak sie chyba pisze )No i jak tu byc zlym?
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-10-30 o 18:00 |
||
|
|
|
#3670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...ale zapewne te okolice;]. Jesli kojarzysz ulice Bluszczańską to to osiedle przy tej ulicy![]() Ano Park Skaryszewski jest fajowski! tez kojarze te okolice ,bo kiedys tam prawie wynajelam mieszkanie. Gdyby nie to,ze mnie wykiwali i wtedy zamieszkalam na Sadybie (mialam blisko do Apteki Lubiczów ),a potem wlasnie okolice Bluszczańskiej
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sadybe tez troche znam z wiadomych wzgledow ![]() tak czy siak mozemy sie spotkac z Flower bo tez sie pisala, moze byc u ciebie mi pasuje acz kolwiek ja tez zapraszam
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-10-30 o 19:34 |
|
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie ze sie spotkacie
![]() Niunia juz nyna, wczesniej mi pospala 2,5 h
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Po kim to moje dziecię takie energiczne
Umęczyłam się gorzej niż na jakichś ćwiczeniach.
|
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę jutro o kciuki bo jedziemy z Oskarem na zabieg podcięcia węzidełka.
Ja się bardziej boję niż on. ( dobrze że jest malutki i nie wie co go czeka) Oskar ładnie zasnął o stałej swojej porze czyli 19.30 w końcu udało się go przetrzymać ![]() Ale coś złego mu się śniło bo co jakiś czas płakał przez sen... |
|
|
|
#3675 |
|
Zadomowienie
|
joanaros ja też umęczona, ale po moim starszym dziecku. Ileż można
Odkąd Tż nie ma, to jak wstaje to nie mogę się doczekać kiedy on pójdzie spać, bo masakra. MoniaHan Nie odpisałam chyba. Do Chełma mam około 40 km, także podobnie. W Chełmie też mogę zdawać prawko ewentualnie w Zamościu, bo tam też mnie region obejmuje. Mówiąc o starych podziałach na województwa to ja podlegałam pod Zamojski, aczkolwiek mieszkam na granicy powiatu hrubieszowskiego z chełmskim Moja Basia w dzień śpi w wózku a wieczorem zakołyszę ją i przekładam do łóżeczka tam już się prędko nie budzi. Jak już to zje cycora i śpi dalej, już do rana w łóżeczku. A wczorajszej nocy to też miałam wesoło. Nie dość, że nie mogłam zasnąć, to jeszcze mała często się budziła. Miałam wrażenie, że śpię z otwartymi oczyma. O 4rozbudziła się na dobre, myślałam, że jak wezmę na łóżko to przy mnie zaśnie, a ta tłukła się tylko. Koło 6 ją zakołysałam i spałyśmy do 8.
|
|
#3676 | ||||
|
Gang Iren
|
Wzielismy maly kredyt z banku dzis i bedziemy kupowac auto,bo nasz zlomek dlugo juz nie pociagnie.No i troche pieniazkow bedzie w rezerwie jak dostaniemy dom,zeby pewne rzeczy kupic.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem padnięta.
Bardziej męczy mnie siedząca praca niż zajmowanie się dzieckiem (bo zmianę pozycji mam gwarantowaną). Przekazuję wieści od Emilki, która miała problem kolki. Dziękuje za wszystkie rady. Była u nowego pediatry, która ją wysłuchała. Zaleciła odstawienie nabiału bo mała Lenka ma ryzyko wystąpienia alergii. Kupiła rurki Windi, uszły wszystkie gazy i malutka poczuła się lepiej.
|
#3678 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej ho!
Ale dzis mam fajny dzien, bylysmy z Anka u Julki jej kolezanki 6 tyg. mlodszej, poszlysmy na jednej drzemce a wrocilysmy na drugiej (Julka mieszka godzine drogi na pieszko). Cytat:
![]() Cytat:
Nie mysl tak! Dla Hani jestes przeciez najlepsza mama na swiecie, ona jest taka zdrowa, radosna i zwawa dzieki Tobie wlasnie Czy u was sezon szparagowy juz sie skonczyl? Bo pisalas ze w sezonie TZ na mnostwo roboty ale moze jak sie skoncza te roboty to moglabys liczyc na pomoc TZ, np przez pol nocy albo np on zajmuje sie Hania w dzien a ty w nocki?Cytat:
![]() I fajnie ty i Nowaken pisalyscie o konsekwencji w wychowaniu, mam nadzieje ze i mi sie tak uda madrze i cierpliwie dzialac z Ania ![]() Cytat:
![]() Gosia, a czy Ty nie mozesz dolaczyc do tej wycieczki po domach? Jak idzie jakas babcia to przeciez mozesz i Ty? Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-10-30 o 21:43 |
||||
|
|
|
#3679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zia, co do wychowania i konsekwencji, to będziemy sie tu chyba wszystkie wspierać więc powinno być łatwiej. A co do snu mojej Hani, to dziś miała dwie króciutkie drzemki i chyba dlatego padła nawet do końca nie najedzona - czyli wróżę sobie pobudkę na jedzonko coś ok 1-2, ale może to i dobrze i może się nie obudzi znów o 4 nad ranem... (może sen przyjdzie, może w końcu zaśniesz - spiewałam sobie dziś rano jak Hanka szalała) No i u nas się to pierwszy raz zdarzyło wczoraj, że spała te trzy godziny, do tej pory częściej były drzemki dwugodzinne i wcale nie zaburzało to snu nocnego (były dwie takie drzemki w ciągu dnia po ok 2godziny a Hania na noc zasypiała ok 19.30 i wstawała między 6.30 a 7 - czyli raj na ziemi) Dziś widzę, że śpi bardzo spokojnie i jeszcze ani raz się nie przebudziła jak ostatnimi czasy... jestem dobrej myśli A my się teraz pakujemy, bo jutro wybywamy na podkarpacie... i po drodze odwiedzamy małą Małgosię urodzoną we wrześniu (córeczka mojej współlokatorki i współlokatora Marcina z czasów studiów) |
|
|
|
|
#3680 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
No wlasnie,ze nie moge,bo tez o tym myslalam (moze Eryk by zebral swoje cukierki ),musze czekac na fachowca,bo cieknie mi woda pod zlewem i jestem umowiona akurat w tym czasie co one maja isc zbierac,a Radek robi z kumplem przeprowadzke,wiec tez nie da rady...
|
|
#3681 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki..
Mravka, Cytrynka umówmy się na przyszły tydzień ok? Bo ja dopiero co mocno przeziębiona byłam i w sumie nie do końca mi przeszło, a nie chce waszych chłopców zarazić...Mi w sumie do Cytrynki byłoby bliżej z tego mojego Otwocka, ale Mravkowe okolice Czerniakowskiej to też nie koniec świata ![]() Mravka Rob to pewnie narazie ten niekapek to bardziej gryzie niż pije co? Joanaros rozszalała się Twoja córcia z ząbkami Nowaken biedny Antoś..taki wirus potrafi nieźle wymęczyć... gkatarzynka ciekawe skąd ta woda u sąsiadów? Ale mąż miał robotę z tym kuciem.. Piszę z pamięci i nie pamiętam co tam miałam komu jeszcze napisać..wybaczcie... |
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się witam
![]() Gosiu,no niewiem ja bym chyba puściła,skoro dziewczynki będąc po okiem dorosłej osoby. emigra,dziękuje za komplementy odnośnie młodego i łupów. Jutro postaram się więcej odpisać,dziś już nie dam rady,bo ledwo widze. |
|
|
|
#3683 |
|
Zadomowienie
|
Dobrej nocki Karinio
|
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
kolejna noc do du.py
Spała do pólnocy a potem co godzinę ryk I jeszcze rano mąz do mnie i do dziecka pretensje, że się nie wyspał. A ja kurka jestem wypoczęta jak jasna cholera. I do tego młoda mi piszczy, bo spać jej się teraz chce. Cóż, trzeba było spać a nie budzić się przed budzikiem
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Hej u nas nocka nawet nawet Ania ładnie spała ale od 3 rano walczę z rozwolnieniem u Antka tz też coś dopadło czy to co się przyplątało do tego domu nas opuści
|
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pół nocy też kiepsko. Do 23 budziła się co 5 minut. Tylko na rękach się wtulała we mnie i spała a potem każda próba odłożenia kończyła się płaczem a jak się udało to ledwo wyszłam za drzwi jej pokoju i też był płacz
karolca może niech mąż powstaje w nocy jak taki mądry. ![]() Mój na szczęście ani słowem nie rzeknie że się nie wyspał czy coś. Dziś o 3 młoda się przesiusiała a przebieranie było w takim ryku że cały blok chyba słyszał. Mąż wstał i pomagał mi ją uspokoić. |
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
U niego placze jeszcze bardziej. Juz mu powiedzialam ze ma sie bujac
|
#3688 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U nas nocka naprawdę w porządku w końcu... wprawdzie kilka razy się w nocy budziłam, bo Hania miała fazę na przytulanie... a ja bałam się, że Ją zgniotę... ale tak koniec końców Hania wstała o 6.30Cytat:
A co do kucia, to ja trochę wkurzona jestem, bo sąsiad w zasadzie grzecznie a wymusił na nas rozwalenie połowy łazienki, bo przecież "coś z tym trzeba zrobić", no i teraz i On i my mamy łazienki do remontu No i przyczyny przeciekania nie znaleźlśmy.... ciekawe, co powiedzą w spółdzielni Cytat:
Mój na szczęście nawet nie próbuje nic mówić na ten temat, choć pomocny za bardzo nie jest w nocy czy nad ranem...ale przynajmniej nie narzeka Zdrówka dla Was |
||
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3690 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bryyyyyy dzien!
No to jutro zaczyna sie dluzsze wolne jak milo. T znowu bedzie w domu i bedzie mógl się zajac Robem ![]() Cytat:
Jakos pewnego dnia dałam ,sprobował kilka razy i załapał o co kaman.Takze teraz na zmiane z butla podaje. On teraz lubi sobie pomietosic chyba przez swedzace dziasla i niestety przy maltretowaniu niekapka i tak ciagnie i woda sie leje..wczoraj wygladal jakby bral prysznic![]() Co do miejscowki spotkania to Dziewczyny tak, aby Wam pasowalo. Ja zapraszam do siebie,ale jesli zdecydujecie inaczej to sie dostosuje .Pracowalam z kolega ,który mieszka w Otwocku to tak na marginesieCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() _______________ Wlasnie poluje na kombinezon dla Roba na all. Szukam jakies fajnej uzywki Zastanawiam sie tylko czy kupic rozmiar 74,czy 80. Bo jest sporawa roznica i boje sie,ze w tym 80 bedzie sie topil,a znowu 74 pewnie nie wystarczy nam do konca zimy. Od kilku dniu Rob "mowi" nie zeby mama,baba,tata..ale "Bubu" ![]() Jakkolwiek nie ogladalam ostatnio Misia Yogi, zeby sie nasluchal o Bubu. A ten bubuje jak tylko Mu sie oczy otworza. Wszedzie jest ten "Bubu"
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

).

, zje moze z 2x w nocy, a pozostale pobudki to tylko po to aby potrzymac i zasnac z cycusiem, bo nie je wtedy - tylko musi go trzymac, zeby chociaz jadla, ale ja wiem ze to zwyczajne u nas uzaleznienie od cycka. Twoja zasypia przy piersi nadal?

)
i wtedy zamieszkalam na Sadybie (mialam blisko do Apteki Lubiczów
),a potem wlasnie okolice Bluszczańskiej

Umęczyłam się gorzej niż na jakichś ćwiczeniach.

Nie mysl tak! Dla Hani jestes przeciez najlepsza mama na swiecie, ona jest taka zdrowa, radosna i zwawa dzieki Tobie wlasnie