|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
![]() Ja wnioskowałam, ale mi się umowa skończyła, to chyba inna bajka. |
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
ja np mojej pudelka czytam :P
|
|
|
|
#4114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak, trzeba uff ![]() Co do czytania dzieciom - ja Luśce nie czytam, tylko mówię wierszyki jakie znam albo gadam coś byle gadać. Zauważyłam, że ona nie lubi nie mieć kontaktu wzrokowego jak słyszy, że ktoś coś mówi. Denerwuje ją to i zaraz zaczyna marudzić...
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czytam byle co, co mi wpadnie w ręce. A że zwykle jest to jakaś książka albo gazeta pt. Uroda, Claudia, no to jadymy z tym koksem
|
|
|
|
#4116 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Mała pół dnia dawała w kość, więc po południu, w ramach odstresowania, poleciałam... nikt nie zgadnie, dokąd Kupiłam kolejny komplecik i 3 bluzki dla Zosi, a sobie ciepłe, wysokie kapciochy ![]() Na szczęście już pojutrze czeka mnie bardziej wysublimowana rozrywka - idę na koncert Maxa Raabe myślisz? w sensie, żeby pasowało kolorystycznie, stylistycznie czy pion/poziom? Ja myślałam o tym zdjęciu (nie wiem, czy pamiętasz), gdzie Zosia leży na leżaczku (którego nie widać, widać samo tło - szary kocyk) w białym bodziaku i szaroczarnej czapce z uszami. Zdjęcie jest kolorowe i pionowe ![]() Cytat:
![]() Wypłacanie nigdy mi się nie opłacało, jak już, to płaciłam kartą - kurs był zawsze naprawdę korzystny, lepszy, niż gdybym gotówkę w kantorze wymieniła ![]() Cytat:
Dziś leżała mi na kolanach, a ja jadłam Milchreis (ryż mleczny? w każdym razie takie coś). Rany, myślałam, że Zosia mi się zamlaszcze na śmierć i przełknie własną górną wargę! ![]() aż się ma ochotę odparować "bo lubię jej ból zadawać", nie? ![]() Cytat:
Aha - brakuje na niej konika Fisher Price (który ma chyba połowa wątku, a ja znów nie )Cytat:
(ja Zosi kropelki podawałam na łyżeczce i pięknie zjadała - po prostu jakoś wciągała zawartość, głównie przy użyciu górnej wargi) Cytat:
: przeczytałam to, i przypomniała mi się sytuacja, jak mój dziadek recytował mi Brzechwę, właśnie "Na straganie", siedzieliśmy przy stole kuchennym a on "animował" koperek
|
|||||
|
|
|
#4117 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wagęCytat:
urocza będzie dobrze! Kciukam tak i mandarynki i w ogóle już prawie wszystko jem Cytat:
![]() Cytat:
Leoś też Cytat:
Leoś http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3th34quw.png Franio http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3h9hdz85.png Edytowane przez Irmusia81 Czas edycji: 2012-10-30 o 21:25 |
|||||
|
|
|
#4118 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie wieczorową porą!
Nie mam kiedy do Was zajrzeć - remont na maxa, mała znów w nocy daje popalić (w dzień odespać nie można przez remont), do tego lekkie spięcia w domu, ciężki wypadek w rodzinie itd... I wychodzi na to, ze znów @ przylazła... Brakuje mi chwili dla siebie I muszę dość szybko podjąć decyzję, czy wracam do pracy czy nie. Najprawdopodobniej po weekendzie wyjeżdżam na trochę do mamy to będę mieć więcej czasu na relaks ![]() Buziaki dla wszystkich! |
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Mam już dosyć
Nie wiem czy mnie dopadło nieszczęście czy po prostu jestem ofiarą losu Już mnie to wszystko przerasta.. dziecko wymagające 100% mojej uwagi i poje.bany mąż, który ma nas a w szczególności mnie w dupie.. Jak jestem sama to modlę się żeby dzień już się skończył bo nie daję rady .. a w pocieszeniu nie ma to jak dostać smsa, że w piątek ma służbę a miał mieć wolne - no tak bo na jego kompanii jest za mało wafli takich jak on i dlatego ma. To po co ma wracać na czwartek wolny.. żeby mi jęczał jaki jest zmęczony i grał cały dzień a ja jeszcze bym musiała dodatkowo obsługiwać jego??? Ja wam nie pisałam ale jak była zmiana czasu to on on grał od 21 do 5 rano, bez przerwy... Napisałam mu że ma nie wracać, że my go nie chcemy i jego serdecznej pomocy - że jak on ma nas w dupie to my jego jeszcze głębiej.. Przepraszam że znowu wałkuję ten temat ale już sobie z tym nie radzę.. Cały czas jestem sama , a jak on jest to tylko gra a jak nie gra i zajmuje się małą to siedzi i tylko czeka kiedy bedzie mógł usiąść na kompa bo przecież w domu komputer wolny nie może być.. Dobra.. idę bo łeb mi pęka, jestem cała zalana łzami. Chętnie bym teraz wyszła i już nie wróciła ale przecież jej nie zostawię.. |
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
A ze mnie się śmiałaś, że wizaż czytam
|
|
|
|
#4121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rozmawiałaś z TŻ o tym graniu? Chodzi mi o jakąś terapię np? Bo z tego co piszesz wynika, że on raczej sam sobie z tym nie poradzi... Współczuję Ci...
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przypomnijcie co to za książka BLW?
|
|
|
|
#4123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oj jakby mój tak robił, to choćbym kątem miała się gnieść u kogoś, to znalazłabym sposób, żeby samej z dzieckiem się wynieść albo jego pogonić---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- http://allegro.pl/bobas-lubi-wybor-g...732670540.html
|
|
#4124 | ||
|
Wtajemniczenie
|
oj mamcia
![]() Cytat:
Cytat:
no gdzie jest załącznik, jestem zawiedziona! koncertu zazdroszczę choć niemiecki w żadnej formie nie jest moim ulubionym, a śpiewany to już zwłaszcza ![]() zdjęcia nie pamiętam ja mam poziome, panoramiczne ale w formacie 10x15 , jak je dopasować nie wiem
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-10-30 o 21:46 |
||
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
oj tam oj tam
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() a buzka jej sie robi taka okragla i wyglada jak prosiaczek ![]() aaa juz za pare godzin na na anananaaaaaaaaaaaaaaaaaa |
|
|
|
|
#4126 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Mialam super dzien Byłam w pracy Ogólnie było super. Wszyscy gratulowali młodego pytali kiedy wracam ![]() Cytat:
Ale poczekam cierpliwie do 5go miesiąca. kiełbasę? pewnie jeszcze wiejską?? Szkoda, że nie golonkę z chrzanem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do kalendarza: Kolaż ze zdjęciami maluszków, co do kolor czy b&w to w sumie mi wsio ryba bo chyba ważniejsze żeby ustalić czy zdjęcia pionowo czy poziomo żeby było je łatwiej i ładniej można ułożyć. Mnie się podoba nr 2 Ja jestem za samymi imionami dzieci, bez nicków i dat urodzenia.A, ktoś pytał dlaczego byłam w pracy. Bo dziś i jutro jest spotkanie dot. mojej działki obowiązków w lokalizacji w której pracuję. zostałam poproszona o przyjazd na nie. No i nie mogłam sobie odmówić tej przyjemności Te spotkania są super - raz na rok można spotkać wszystkich, pogadać, pośmać się Jutro nie jadę
Edytowane przez wvictoria Czas edycji: 2012-10-30 o 21:50 |
|||||||||
|
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4128 |
|
Wtajemniczenie
|
natalko
olej gada, idź przytul córciea BLW to tez jest pozycja do listy wizazowych zakupów, i ja się na nią skuszę podoba mi ten sposób karmienia
|
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak ona dyskutuje o matko buzia jej sie nie zamyka. te nasze dzieciaczki juz sa takie pocieszne nawet jak czlowiek ma zly humor a dziecie sie tak usmiechnie no to nie idzie sie zloscic po prostu nie idzie...
|
|
|
|
|
#4130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki aga za linka.
Co do BLW, ja bym chciała, ale nie sądzę, że się to uda zwłaszcza, że z dniem jak mała skończy 6 mies. ja wybędę z domu do pracy. Nie sądzę, żeby moja mama jako tymczasowa opieka chciała się w to bawić, o żłobku nie wspominając. Trudna sprawa. |
|
|
|
#4133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za szczepienieA myślałam, że Amelka poleci Z Tobą, a nie w luku bagażowym
|
|
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wbrew pozorom to z karmieniem tu jest mniej robotygorzej ze zlobkiem, ale zawsze mozesz wprowadzic karmienie mieszane, blw tego nie wyklucza
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4136 | ||||
|
Branzoletka
|
A mój maluch dzisiaj wyciągnął se smoczka i włożył z powrotem
Teraz częstuje się pieluchą i się cieszy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czasem jednak trzeba podjąć taką decyzję i trzeba się z tym pogodzić. Cytat:
Nic teraz nie jest stałe nawet teraz nie śpi co jest nie spotykane dla niego ![]() A tak w ogóle to mam taki nastrój od paru dni:
Edytowane przez branzoletka Czas edycji: 2012-10-30 o 22:11 |
||||
|
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
Blue, dobre !
Aga, obyś miała rację. Tylko od marca będzie w żłobku full time, więc takie karmienie pewnie nie wchodzi w grę, no bo kiedy? wieczorem jako ostatni posiłek? Chyba za duże zamieszanie dla dziecka. |
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
o jaa Cie..
dobra ide pod prysznic i spac bo jestem padnieta. Wpadne jeszcze jutro rano do Was
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.

- przyjemne z pożytecznym
Ale najważniejsze, ze badanie się udało i, że wszystko ok

bo chciałam karmić znacznie dłużej.[COLOR]

za szczepienie
Nic teraz nie jest stałe nawet teraz nie śpi co jest nie spotykane dla niego