|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
A propos duzych "bebzoli"i jedzenia wlasnie zjedlismy z TZ kolacje(4 kanapeczki do tego salatka z rukoli z dodatkami) i jak tu schudnac
, ale pyszne bylo, bo moj Tz robi najlepsze kanapki na swiecie
|
|
|
|
#992 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
choć to trochę zabawne tak, tak, ma miejsce na brzuszek i z tyłu jest zakładka zapinana na guziczek w celu powiększego obwodu chyba odpadam spać, głowa mnie zaczyna boleć... dobrej nocy
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
nie pokażę bo.. zapomnial ze ma sie przebrac w swoj stroj i przebral sie w taki co mialy byc dla innych dzieci (jak nie mieli swojego to placili - jakis rodzic ma wypozyczalnie strojow i przywiozl). wiec byl pieskiem podobno
|
|
|
|
#994 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)My tez mielismy MMR, oby nic Tymkowi nie bylo!(Borysek w 4 dobie zaczął gorączkowac, co skonczylo sie wysypka) |
|
|
|
|
#995 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chyba jestem inna, bo za nic w świecie nie dałabym sobie tej igły wbić od znieczulenia
. A bolało chol.ernie.Te bóle krzyżowe są straszne. Brumku przy partych myślałam, że mnie rozrywa. Chociaż jeden poród przeżyłam, to na to nie byłam przygotowana. Ale pół godziny później, po prysznicu siedziałam na pupie na łóżku porodowym i wcinałam kanapki. Szybko się o bólu zapomina . Jakoś ten pierwszy poród był łatwiejszy, chociaż dłużej dochodziłam do siebie.Natko jaki mały ten inhalator! Aga G oby to był włos!
|
|
#996 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ty masz juz w tym doswiadczenie, a ja juz po nocach spac nie moge, wyobrazam sobie jak to bedzie![]() Cytat:
.Wyjatkowe to Twoje dziecko, zeby tak siedziec w maseczce i sie infalowac! Czemu moj tak ucieka?![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
Ale z tym ciastem to aparatka jestes
|
||||
|
|
|
#997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Moje wszystkie bóle były z krzyża ( i przy rozwieraniu i przy partych).Są tu takie - które miały bóle "z brzucha"?
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-10-30 o 22:42 |
|
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#999 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1000 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam przykre wspomnienia z rukolą... Jadłam sałatkę dzień przed grypą żołądkową. Nie zapomnę tego smaku jak rano leciała w drugą stronę... Od tego czasu nie ruszyłam
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też wezmę 22. A jaką Borysek ma sopę?
|
|
#1002 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
O, czyli identycznie
sorki za takie śledztwo
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1005 |
|
Raczkowanie
|
http://www.eobuwie.com.pl/product-po...-76351-77.html -mamy takie ale chlopięce kolor brązowo-pomarańczowy
---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Juz Cie Nateczko nie denerwuje , ale mam rade-jak juz bedziesz miala ten sliczny domek, to w ogrodku posiej sobie rukole, swietnie rosnie w każdej ziemi i nic nie trzeba przy niej robic
|
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A rukole na pewno posieję
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-10-30 o 23:17 |
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę, siedzę i nie mogę się zdecydować
![]() Pokłóciłam się nawet z mężem, bo on to by w sklepie kupił i wścieka się na mnie, że chcę trochę taniej ![]() Te mi się podobają: http://eurobuty.com.pl/pl/p/Primigi-...26-5983277/937 http://eurobuty.com.pl/pl/p/Primigi-...26-5983477/558 http://eurobuty.com.pl/pl/p/Primigi-...26-7637177/929 http://eurobuty.com.pl/pl/p/Primigi-.../551?galeria=0
|
#1008 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, wszystkie sa ladne-wybierz takie, ktore beda pasowac do kurteczki, albo do wiekszosci ubranek Tymka
|
|
|
|
|
#1009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Już przy partych byłam wesoła jak skowronek ![]() No właśnie! Z tym, ze ja przy partych to już gadałam z położną i lekarzem Oczywiście nie tak na luzie, tylko stękając i sapiąc, ale już czułam się tak naładowana energią, że aż mnie rozpierało
|
|
#1010 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna ja nie miałam wcale bóli (nie licząc tych na poczatku, ale podejrzewam ze to pikus w porównaniu do tego co potem)
CrazyMachine dziwne ze czulas JAKIS ból a znieczulenie tylko zlagodzilo a nie usmierzylo całkiem. Mnie po znieczuleniu juz nic nie bolało. Lezalam jak na plazy. z tym ze miałam założony cos na kształt wenflonu na plecach i jak czułam ze cos pobolewa to sama dozowalam dawkę znieczulenia. |
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brumku, mi się podobają te 1 i 2 ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Dziewczyny, idę spać bo znowu zaczynam kupować jakieś niepotrzebne pierdoły na allegro Dobranoc |
|
|
|
|
#1012 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
). Emil też biega i jest aktywny i może dla tego włąśnie potrzebuje więcej . ja mu nie zabraniamCytat:
Aczkolwiek jakies widziałam w Primarku. takie granatowe pikowane. nie wiem ile kosztowały, bo nie interesowało mnie to, ale widziałam że mają. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie jem żeby żyć, ale żyję, żeby jeść ![]() Cytat:
![]() znowu wstał o 4. wykończy mnie ten mały terrorysta. ![]() T. jeszcze go zmusza do pospania, ale z marnym skutkiem bo go słysze od czasu do czasu. ja wymiękłam. ja się z nim bawiłam od 4-5, teraz T. kolej. wczoraj wstał o 3:40 i bawił sie do 6:45, potem położyliśy go spac i obudziłam go o 7:45 żeby poszedł do złobka. w żłobku nie spał, a w domu półtorej godziny po południu. skąd on tą energię czerpie? . kładziemy go teraz o 19 codziennie. ponoć na całkowite przestawienie sie dziecko potrzebuje nawet miesiac. zamierzam teraz rygorystycznie kłąść go o 19 albo ciut później, ale nie wcześniej |
||||||||||
|
|
|
#1013 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Wczoraj wieczorem nie działał mi wizaz ![]() Cytat:
sliczny! Cytat:
Cytat:
wózek dla lalek - Lilka wozi wszystko w pchaczu. Musze jej z piwnicy przyniesc wózek dla lalek - dostała jak jeszcze nie chodziła i strasznie wywrotny był. |
|||
|
|
|
#1014 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
witam się, będę nadrabiać partiami, bo trochę naskrobałyście
![]() Cytat:
![]() ja też bez znieczulenia, a wiecie dlaczego? bo zapomniałam się upomnieć ![]() Cytat:
Cytat:
no to faktycznie fajnie się złożyło, nie ma to jak mieszkać samemu ![]() Cytat:
to teraz już wiem, że ZZO to będzie kiedyś mój przyjaciel i może poród będzie czymś naprawdę wyjątkowym, a nie rzeźnią...Cytat:
![]() Cytat:
nie wyobrażam sobie, żeby mój tak dobrowolnie siedział z takim ustrojstwem na twarzy ale wszystko przed namidobra, lecę czytać dalej
|
|
#1015 |
|
Wtajemniczenie
|
Dominik wstal o 5.40. Przy Emilu Agni to i tak pikus, ale u mnie spowodowalo to poranny bol glowy i ogolne rozdraznienie
Chyba musze lyknac druga tabletke, bo do pracy nie dojade
|
#1016 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój TŻ twierdzi, że stopę ma po mamusi... nieopatrznie opowiedziałam mu kiedyś historię, że jak się urodziłam to największe miałam... stopy a wcale takiej dużej nie mam... kiedyś co prawda kupowałam rozmiar 40, ale jakoś ostatnio nie... może mi zmalała? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ma zabójcze białe włoski ![]() Cytat:
) a parte...... jakaś jedna wielka masakra... aż słów na to znaleźć nie mogęCytat:
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
My od godziny nie śpimy. Agata się nie przestawiła jeszcze ![]() Co do wózków i chłopców pamiętam, ze w grupie 3 latkow w przedszkolu wózki yły okupowane przez chłopców o nic dziwnego.Poród, byłam na szykowana na długi poród i potem decyzje o cc (bo jednak przy wywoływanych przed terminem zazwyczaj tak jest), a tu poszło szybciej, ale mega boleśnie - bóle z krzyża - chciałam zzo, ale jak się upomniałam to położna twierdziła, ze za późno bo juz 8 cm było Parte przy rozwierających to pikuś ![]() A i jeszcze sie pochwale. Wczoraj jak co wieczór leżymy z Agatką na łóżku, skonczyłam czytać bajeczke i tak turlamy sie jeszcze i pytam się Agaty czy lubi mamę trochę, a ona dała mi całuska i przytuliła. Pierwszy raz z własnej woli nie namawiana |
|
|
|
#1018 |
|
Zadomowienie
|
Patryk też jeździ wózkami po parku (pożyczonymi od koleżanek)
![]() Fajne te buty Primigi, ale te ceny... ![]() My też się przestawiamy powoli na czas zimowy. Na razie chodzę spać o 21, żeby rano jakoś wstać. Niestety sen to jedna z rzeczy, z których nie umiem zrezygnować ![]() Spróbuję wstawić mojego łobuza jeszcze w scenerii jesiennej |
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku mnie najbardziej podobały się 1 i 4
|
|
|
|
#1020 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
załóżmy, że jednak te drugie porody są łatwiejsze ![]() ja zawsze bardzo bałam się bólu porodowego i po 1 porodzie jeszcze utwierdziłam się w przekonaniu, że jest się czego bać... mimo, że faktycznie szybko o bólu się zapomina... ale to znieczulenie to myslę strzał w 10 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
słodziak ![]() a ja wczoraj pokłóciłam się z TŻ w akcie protestu poszłam spać do pokoju Jasia, było to po 20...ok. 5 się już obudziłam i widziałam, że Jaś też, siadał kilka razy w łóżeczku, ale chyba widział, że jeszcze noc i że ja śpię (bo udawałam, że śpię ) i zasnął po jakiejś godzince i ...... i właśnie się obudził własnie wszedł do mnie do pokoju z kocykiem i smoczkiem kochane moje
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

, ale pyszne bylo, bo moj Tz robi najlepsze kanapki na swiecie

I w tych, i w tych umiał od razu ładnie chodzić (nie jak w butach narciarskich 

Czemu moj tak ucieka?

, ale mam rade-jak juz bedziesz miala ten sliczny domek, to w ogrodku posiej sobie rukole, swietnie rosnie w każdej ziemi i nic nie trzeba przy niej robic

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Zakończone: 2
dla dzielnego Tymka