|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
wiecie, że ja nawet surowego mięsa nie mogę umyć bez rękawiczek? nie wiem co do niego dodają, ale zaraz mam ręce czerwone i pieką.
|
|
#932 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
, limit na wypadki już wyczerpaliście!A jak twoja głowa , boli? poszczepienne, aby wszystko bylo dobrzeU nas te buciki maja dopiero być
|
||
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Natka inhalator/nebulizatory sluza glownie do inhalacji sola fizjologiczna, tez slyszalam ze Olbasa nie wolno tam wlewac - ale nie wiem gdzie. Jak moja dama wstanie musze ja zmusic do inhalowania sie.
|
#934 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A jak obcinalas mu wlosy maszynka to nie uciekał, nie plakal? Cytat:
!
|
|||
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie slowo zabawki to: pilot od telewizora i od dekodera, telefon mamy, pudelka po telefonach, kabelki (czyt. ladowarki stare i inne kable ktore TZ upchnal w szafce "bo sie przydadza"), lub jakas gazeta, garnki, pokrywki, pojemniki prozniowe itd.
|
#936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i klucze
|
|
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zobaczy ze TZ pije piwko nie odejdzie od niego.
|
|
#938 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#939 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
dobre a co do rzucania, mój na szczęście już się nie rzuca, ale jeszcze tyle przed nim, może mu to wrócić....![]() Cytat:
czasem to mi się wydaje, że on myśli " oj Ty głupia, przecież nie o to mi chodzi!" ![]() Cytat:
3mam kciuki ale Ci fajnie, znów będziesz miała takie maleńswto Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak czytam o tych butkach i rozmiarach... mój ma teraz adidaski w rozmiarze 23, a na zimę 24 moja wielka stopa
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-10-30 o 15:39 |
||||||||
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki, piszecie jak za starych dobrych czasów
5 stron dzisiaj..ładnie Dziubasku, ściskam bardzo, bardzo mocno!!! agawoo, cieszę się ![]() agulaaabar, ale macie pecha eveewe, fajne takie niespodzianki ![]() Marinko, na tym zdjęciu udowadnianie że nie jesteś ładna, zdecydowanie Ci NIE wyszło ![]() Brumek, jak szczepienie? Mój łobuz też nawija jak najęty, masę po swojemu oczywiście, najlepiej brzmi jak ja mu coś tłumaczę, a w odpowiedzi słyszę "bla, bla bla..." ![]() mamad1, jak tam pod nieobecność pozostałych mieszkańców? ![]() Shira, ja Ci dam wredne ![]() Oliweczka, ale leciiiii.... duży facet! iustynka, kciuki za Zuzę! Idę do klubu ![]()
|
|
#941 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Julek słodki Dobra jesteś Cytat:
póki co na to miejsce kupiłam dywanik kwiatuszek![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i jestem bardzo ciekawa reakcji AmelkiCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Byłyśmy na spacerku o 11, ale godzinkę z hakiem, bo zimno...Ubrałam Julcie już całkiem na zimowo i mam nadzieję, że Jej było ciepło, ale ja za to marznę-mieszczę się tylko w jedną cieplejszą kurtkę-brzuch praktycznie na wierzchu( wczoraj mi się tak zsunęły spodnie-zjechały, że szłam kawałek z brzuchem gołym na wierzchu ![]() Wczoraj wieczorem pojechaliśmy na działkę i była naprawdę spora śnieżyca-nic nie było widać...byłam zachwycona śniegiem i nie mogłam sie doczekać kiedy wyjmę Julę z auta i co!!Zonk-dziecko mi się tak wystraszyło białego puchu, że histerycznie chciała na ręce...nie było mowy o chodzeniu po śniegu...niewiem czego tak-mam nadzieję, że chwilowe. Brumek jak szczepienie? Agula, co za pech nad Wami wisi....współczuję, musiało strasznie boleć Jutro wracają ,,na zawsze" moi rodzice ciekawe jak to teraz będzie? 5 lat ich nie było.Masakra, jakiś kretyn pobił 2 tygodniowe niemowlę HEJ PATIK
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-10-30 o 16:03 |
|||||||||
|
|
|
#942 |
|
Wtajemniczenie
|
Antos wstal, ale czuje, ze jest rozpalony. Mam nadzieje, ze to tylko kolejna czworka, a nie pocztek infekcji...
Anka bo w Tchibo w dzien, w ktorym masz imieniny lub urodziny dostajesz za darmo kawe i ciastko. Justyna kciuki za Zuze! Marinka Igor slodziak, a Ty masz racje, nie jestes ladna, jestes sliczna! Agula a to ta szczepionka ma 2 dawki? Pierwszy raz slysze? U nas tez tak jest? Brumku jak po szczepieniu? Chelsea super Julus. Oliweczko wow! Tyle wazyla Wiki w dniu porodu. To Ci kolos rosnie! Natko w instrukcji mojego inhalatora pisze, ze tego typu olejkow nie wolno tam wlewac. Marzenko zdrowia! DDewik a wiesz, ze ja tez w marcu wracam do pracy? Kolejna wswpolna rzecz. Kolina a kiedy idziesz na polowkowe usg? Bo Ty juz prawie w polowie. |
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Aga no właśnie też się zdziwiłam
![]() Siedze teraz z naszą książeczką szczepień i w ostatnim czasie miałyśmy tak: 22.08.12 - 4 dawka tężec, krztusiec, błonica itd 06.09.12 - MMR Pro 21.09.12 - Meningokoki 30.10.12 - MMR Pro - 2 dawka |
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Anka, Ty chyba pisałaś czy mam juz wszystko dla Mateuszka?Nie zacytowało mi wszystkiego...
W zasadzie to mam-przy drugim jest o wiele prościej , czekam aby na materacyk do łóżeczka-coś nie przychodzi.Właśnie oglądam pogodę- ciepła jesienna aura ma powrócić na listopad, a zima przyjść w grudniu-no zobaczymy, zobaczymy....jutro u mnie zapowiadają 4 stopnie- dzisiaj 0 przez cały dzień praktycznie. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-10-30 o 16:15 |
|
|
|
#945 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No nic, mądry polak po szkodzie... Aga, oby to "tylko" ząbki u Antosia... Cytat:
![]() Ale fajnie, że rodzice wracają |
||||
|
|
|
#946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#948 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie kciuki
Niestety płaczu było sporo, ale już w drodze do domu nawijał jak najęty i szalał radośnie ![]() Szczepienie odhaczone Za miesiąc ospa, a potem w styczniu/lutym te z pierwszego roku i pneumokoki. Waga 9700, wzrost 79 cm. Cytat:
Cytat:
Innych nie mogę znaleźć w necie...Kupię chyba jednak w jakimś internetowym, tylko już mając pewność ze będzie ok. Hania, a Ty się nie dawaj katarowi!!! Cytat:
Super czytać, ze wszystko tak wzorowo przebiega Cytat:
O, już doczytałam, że miękniesz Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Nacieszę
![]() Mają mieszkanie swoje Super, że Tymek juz zaszczepiony Kurna znowu z sie zamienilo z y !!!!!!tez tak wam sie robi Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-10-30 o 16:25 |
|
|
|
#950 |
|
Wtajemniczenie
|
Idą nam chłopcy łeb w łeb
Szymon waży 10 kg ( w pampku ) i ma 79 cm
|
#951 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mi chodziło o jego monologi, jak przyjdzie i potrafi mi coś tłumaczyć ze 2 minuty non stop, no to nie wiem czy mówi mi o kolorach w swojej wieży z klocków, którą przed chwilą zbudował, czy już myśli o spacerze, czy może chce mi wyperswadować, że jednak ten niedobry antybiotyk co to mu daję co chwilę to wg niego jest w ogóle niepotrzebny a długie ma te swoje nonstopowe monologi, taki gaduła chyba w babcię ![]() Cytat:
a byli tam w pracy czy z innego powodu? interesuje mnie to, bo w tym wieku to już chyba trzeba trochę odwagi? tzn. moi by się raczej nie zdecydowali, oni to coś w stylu, że starych drzew się nie przesadza. Także jestem pełna podziwu dla Twoich ![]() co do "z" i "y" mi też się tak często zmienia, nie wiem czemu ![]() a co do rozmiarów jeszcze.... mój na ostatnim szzczepieniu ważył 12 700.... a ubranka mu kupuję w rozmiarze 92... i pytanie mam, bo mi się tu gdzieś przewinął artykuł i znieczuleniu zewnątrzoponowym, zresztą oglądam czasem taki program "Porodówka" na TLC bodajże, tam non stop to znieczulenie, chodzi mi o taki do porodu siłami natury, miała któraś z Was takie? ciekawa jestem czy to rzeczywiście daje radę...
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-10-30 o 17:13 |
||
|
|
|
#952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do gadulstwa, to już rozumiem U nas nie ma wątpliwości - gadułą jest po ... mnie ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
|
|
#953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja rodziłam z ZZO i bardzo dużo mi dało
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiliśmy w końcu buty. Rano założyłam Agacie grubsze rajty i juz noga nie wlazła w adidaska. Pojechaliśmy do deichamna i kupiliśmy te dei-tex - fajne leciuteńkie, mięciutkie, elastyczne i Agata w nich biega. Daliśmy 59 zł czyli nie jest źle. Potem pojechaliśmy do kauflandu i moj tato wziął A. na dział zabawkowy, ta dopadła wózek dla lalek i co rusz z półek coś pakowała. Wzięlibyśmy jej ten wózek ale za drogi był (w stosunku do jakości), musze jej poszukać jakiś wózeczek
|
|
|
|
#955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale masz dużego synka ![]() Ja szczerze mówiąc niewiem czy miałam takie znieczulenie? pamietam, że mówili o nospie w zaszczyku i na karcie informacyjnej mam napisane znieczulenie całkowite dożylne do 30 minut, po czym nastąpił poród samoistny ![]() Poczytałam o tym znieczuleniu i nie-napewno nie miałam Cytat:
|
||
|
|
|
#956 |
|
Raczkowanie
|
Brumek my we wszystkich sklepach i elefanteny mierzylismy 21 wiec w ecco od razu tak zaczeliśmy od ale pani od razu pomierzyła u siebie stópke i że za małe ze 22 i faktycznie więc może u nich troche taka rozmiarowka.. od Blue city już nie tak daleka wyprawa do factory w Ursusie tam jest outletowe ecco więc jak nie internetowo to moze tam ale to juz dla mnie zawsze jednak wyprawa
Madziulka Brumek to i moj synek na trzeciego do kolekcji równo wymiarowo MArina super Igiemu w tej fryzurze ![]() Oliweczka Mateusz już gotowy na świat Chelsea i Julek stylówa ![]() agawoo szczęsliwej podróży do domu Brumek czym wkoncu szczepiliście? Iustyna powiesz jak było?Dziubku zdrówka!! ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Scio na jakimś innym watku wyczytałam polecałaś jakieś płytki dla dzieci rymowanki cos takiego, czaje się zeby kupić jakąś muzyczke mogłabyś przypomnieć mi polecić
Edytowane przez adrji Czas edycji: 2012-10-30 o 18:36 |
|
|
|
#957 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczko nie opryszczka tylko uczulenie na dłoniach.
Ela ja miałam ZZO. Na poczatku próbowałam urodzić bez ale rozwarcie nie postepowalo bo Wiki duża była. W koncu juz po 5 godzinach tych meczarni poprosiłam o epidural. Zabrali mnie na inny oddział i tam dostałam. Uczucie nieziemskie. Czułam jak ból odchodzi. Lezalam pod znieczuleniem i oksytocyna od 23 do 6 rano. Było jak w niebie. Same parte czułam juz tylko ze są ale nie Bolaly. Sam poród i szycie tez nic. Co ciekawe normalnie mogłam nogami ruszać. Także polecam. Jak bede rodzic drugie dziecko to tylko z epiduralem dla dzielnego TymkaIde bo czeka mnie śmierdząca robota
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
My po wizycie u laryngologa.
Mamy się zjawić jak katar się pojawi, bo odpukać póki co go nie ma. Muszę zapisać nas do doktorka do dzieci zdrowych i zaszczepić damę. Moje dziecko spać poszło już o 17:30, mam nadzięję, ze to już na noc i wstanie o 7
|
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Adrij moja Agata jest fanką Misia i Margolci szczególnie części pierwszej. Lubi tez Akademie Muzyczną ale nie moge jej nigdzie znaleźć (ale moge przesłać w mp3), fajna jest tez płyta Aidy dla dzieci.
A polecałam kiedyś te http://merlin.pl/Rymowane-zabawianki....html#fullinfo http://merlin.pl/Rymowana-gimnastyka.../1,518968.html Artystycznie średnie, ale moje przedszkolaki uwielbiały
|
|
|
|
#960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domek dostał od naszych znajomych.Cytat:
![]() Marzenko, ten inhalator jest REWELACYJNY!! I jaki cichutki Domek nie chciał dać go sobie z nosa ściągnąć
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

dla Zuziaka. Nie wiem o co chodzi, ale NA PEWNO bedzie dobrze. Wierze w to !!!!
Płacz oczywiście był, ale to bardziej strach przed lekarką niż ból. Całe szczęście to byla ostania poki co...

12.06.2010
)

dzis dwa razy w przychodni pytali co sie dzieje, czy upadła, czy sie uderzyla bo odwalila numer "rzut na glebe"
mogę Ci tylko powiedzieć, że drugi poród idzie dużo szybciej (przeważnie) czego Ci z całego serca życzę
. Znowu straszę...

Zakończone: 2